Prrrawie narzeczone nie chcą słonka - chcą pierścionków i daty ślubów ! - cz 12 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-15, 10:41   #3691
Mutny
Zakorzenienie

Dot.: Prrrawie narzeczone nie chcą słonka - chcą pierścionków i daty ślubów ! - cz 12

Kasikkaa, śliczna kiecka

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Mutny, to znaczy, że chudniesz przy czym Ty nie masz z czego chudnąć
Mam, mam zapewniam Cię Po prostu zawsze ubieram się tak, żeby ukryć moje fałdki Ale na plaży się już nic nie ukryje i trzeba coś zrobić w tym kierunku, żeby nie było co ukrywać

Cytat:
Brejw bardzo. Brejw była też Cika, która pchała nos do tego pająka i pewnie gdybym jej nie przytrzymała to by go zaczęła gryźć
Może trzeba było dać jej zjeść tego pająka? Może Cika odkryje w sobie drapieżce A Wy zaoszczędzicie na karmie dla niej?

A ja wczoraj przeszłam całego Wiedźmina... Niedosyt cholerny, chyba będę musiała przejść go jeszcze co najmniej 2 razy (bo zależnie od decyzji jakie się podejmie w trakcie gry, zupełnie inaczej fabuła wygląda)

Dzisiaj natomiast jedziemy do Modlina zwiedzać Fajnie, bo dawno nigdzie nie byliśmy tak pochodzić i pozwiedzać

Razem: 10.06.2005
Zaręczeni: 31.12.2010
Mutny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 10:42   #3692
kasikkkkka
Zadomowienie

Dot.: Prrrawie narzeczone nie chcą słonka - chcą pierścionków i daty ślubów ! - cz 12

Przyszły już te kolczyki co zamawiałam Piękne są i bardzo pasują.
Czekam jeszcze na bransoletkę, też miała być najdalej w czwartek, ale nie ma jeszcze. Napisałam maila do sprzedawcy i okazało się, że koleś zatrudnił stażystkę i ona coś nakręciła i w ramach rekompensaty dostanę gratis kolczyki
Stary 2011-08-15, 10:45   #3693
Mutny
Zakorzenienie

Kasikka, welon jak najbardziej pasuje Trudno mi pomyśleć o jakimś innym, który by lepiej pasował

Hehe, widzę, że niezły deal zrobiłaś z tą biżuterią A wiesz jakie te kolczyki będą, co je gratis dostaniesz?

Razem: 10.06.2005
Zaręczeni: 31.12.2010
Mutny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 10:47   #3694
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mutny Pokaż wiadomość
Kasikka, welon jak najbardziej pasuje Trudno mi pomyśleć o jakimś innym, który by lepiej pasował

Hehe, widzę, że niezły deal zrobiłaś z tą biżuterią A wiesz jakie te kolczyki będą, co je gratis dostaniesz?
Nie wiem, nie wysłał mi zdjęcia Jakieś o wartości 36 zł
Jak to się mówi, darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby
Stary 2011-08-15, 10:52   #3695
zulka890
Raczkowanie

ilys mam 159 cm wzrostu

kasikkkkapasuje welon i to bardzo

Ale dziś miałam pokręcone sny, znów mi się kiełbasi w głowie
zulka890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 11:23   #3696
1988Marlena
Zadomowienie

Sylvi, P. zazdrosny lubię jak mój TŻ jest zazdrosny
Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
no wypalil ale powiem wam ze taki jednorazowy wybryk troche mi schlebia bo wiem ze jest zazdrosny

mama sie mnie rano pyta 'rozumiem ze to cos wieccej niz kolega" a ja "tak a co?" ,"bo jak to tylko kolega to mi sie nie podoba ze nocowal"

no i tak odpowiedzialam K na jego K

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
Dziewczynki, mam dla was kilka fotek
Pięknie Kochana suknia boska, Twoja figura
A gdzie fotki próbnej fryzury??

Wczoraj TŻ przyjechał i się okazało że on nie wiedział że ma przyjechać w sobotę, bo źle zrozumiał i myślał ze ja się go pytam czy do mamy pojedzie , a nie do mnie no nic, wybaczyłam bo co miałam zrobić

Za to miałam dzień na poważną rozmowę i postawiłam mu ultimatum... Że jeżeli do końca listopada nie wynajmie mieszkania żebyśmy mogli razem zamieszkać to będę uważać nasz związek za zakończony I to on ma szukać tego mieszkania i załatwiać wynajem. Bo niestety ale teraz to mnie to wszystko blokuje, z szukaniem pracy, z myśleniem o przyszłości itp. I jeszcze mu powiedziałam że to ultimatum to dlatego że nie chcę być do końca życia z facetem który nie chce albo nie umie podejmować ważnych decyzji i działań Powiedział że rozumie...

Zanim to ustaliliśmy to mnie wkurzył, bo mi wypomniał że ja szybko wydaję pieniądze, że pracowałam przez rok i nic nie odłożyłam itp. To mu powiedziałam że dopóki nie mam żadnej perspektywy na ślub itd. to nie będę odkładać, a poza tym to nie wydałam na pierdoły, więc niech on mnie nie rozlicza - ale mnie tym zdenerwował. On mi będzie wypominał. Jak się do domu nic nie dokłada i nie ma się tego typu wydatków to łatwo odłożyć jak się zarabia tyle co on... a że ja miałam minimalną stawkę to z czego odłożyć, jak do domu trzeba artykuły kupować, leki i lekarze non stop...
No i jak mu to powiedziałam to widać że mu się głupio zrobiło dobrze mu tak

1988Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 11:32   #3697
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo się cieszę, że się wam dziewczynki podoba Ja też siedzę i oglądam te zdj w koło i na nowo się w niej zakochałam.
To był jednak dobry wybór. A ten tren jest przecudowny, mówię wam. Żałuję, że nie zrobiłam zdj jak był rozłożony
Jeszcze was zapytam, jak sądzicie, czy ten welon co wybrałam pasuje?
Jak siostra mi wyśle zdj fryzury, to też wam wkleję
Marlenka nie doczytała
Stary 2011-08-15, 11:34   #3698
natasia20
Zakorzenienie

Cytat:
Marlenka nie doczytała
zdarza się
natasia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 12:07   #3699
adela50
Wtajemniczenie

Marlena, bardzo dobrze postąpiłaś,leżało ci to dawno na wątrobie. Mój wyjechał i widać zrozumiał,że jestem kobietą jego życia czekam na jego powrót i pierścionek. Ja na niego czekałam ponad 20lat

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

malenka, wyrzuciłaś to w końcu co ci leżało na wątrobie. Ja się doczkałam i pierścionek włoży mi we wrześniu... Tyle lat kumplostwa zamieni się w ślubwanie
adela50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 12:09   #3700
1988Marlena
Zadomowienie

Cytat:
Marlenka nie doczytała
Upssss faktycznie, ale tak zauroczona Twoją suknią byłam że czytałam piąte przez dziesiąte

Adela, no ja bym 20 lat na pewno na niego nie czekała kocham go, ale mam prawo układać sobie życie z nim lub bez niego - to już jego decyzja. Jeżeli się do końca listopada nie zdecyduje na mieszkanie to bardzo mi przykro, ale moja cierpliwość dobiegnie końca najważniejsze że teraz już TŻ sobie zdaje sprawę z tego że wszystko w jego rękach a czy coś z tym zrobi czy nie to tylko pokaże czy mu na mnie zależy...

Stary 2011-08-15, 12:25   #3701
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo się cieszę, że się wam dziewczynki podoba Ja też siedzę i oglądam te zdj w koło i na nowo się w niej zakochałam.
To był jednak dobry wybór. A ten tren jest przecudowny, mówię wam. Żałuję, że nie zrobiłam zdj jak był rozłożony
Jeszcze was zapytam, jak sądzicie, czy ten welon co wybrałam pasuje?
Jak siostra mi wyśle zdj fryzury, to też wam wkleję
Kasia o rany aleś ty piękna ale masz cudowną figurkę! i te kręcone włosy.. cud miód i suknia pięknie ci pasuje!!! Normalnie brak słów! co do welonu to mi się podobają najbardziej takie długaśne mgiełki ale ty masz tren więc nie wiem czy by nie zasłaniał go taki welon i czy by się zbyt dużo za tobą nie ciągło i czy nie byłoby już zbyt dużo wszystkiego a mierzyłaś długi?

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez adela50 Pokaż wiadomość
Marlena, bardzo dobrze postąpiłaś,leżało ci to dawno na wątrobie. Mój wyjechał i widać zrozumiał,że jestem kobietą jego życia czekam na jego powrót i pierścionek. Ja na niego czekałam ponad 20lat

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

malenka, wyrzuciłaś to w końcu co ci leżało na wątrobie. Ja się doczkałam i pierścionek włoży mi we wrześniu... Tyle lat kumplostwa zamieni się w ślubwanie
Czyli to już pewne że zaręczycie się po jego powrocie we wrześniu? to będą oficjalne zaręczyny przy rodzicach że tak dokładnie wiesz już wszystko? nie chciałaś niespodzianki? Rozumiem że znacie się 20 lat, ale w związku jesteście krócej prawda? Czy to nie przesadą troszkę mówić że czekałaś 20 lat na pierścionek?
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 12:25   #3702
1988Marlena
Zadomowienie

Aa faktycznie o welon pytałaś
Wydaje mi się że ten który jest na zdjęciach jest idealny podobnie wykończony jak dół sukni - wygląda jak komplet i długość też jest dobra, nie za krótki, ale też nie za długi, nie zasłania sukni i się na niej nie kładzie

Stary 2011-08-15, 12:26   #3703
adela50
Wtajemniczenie

malena ja trzymam kciuki i podziwiam twoją odwagę. Wiem,że są osoby które wolały by dusić w sobie pewne kwestie. Ale też uważam,że czasem trzeba poprostu zdecydować w tą albo we wtą. Swojego znam ponad 20lat poprostu, poznalam jak się przeprowadziłam jako mały dzieciak...
Stary 2011-08-15, 12:29   #3704
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Kasia o rany aleś ty piękna ale masz cudowną figurkę! i te kręcone włosy.. cud miód i suknia pięknie ci pasuje!!! Normalnie brak słów! co do welonu to mi się podobają najbardziej takie długaśne mgiełki ale ty masz tren więc nie wiem czy by nie zasłaniał go taki welon i czy by się zbyt dużo za tobą nie ciągło i czy nie byłoby już zbyt dużo wszystkiego a mierzyłaś długi?
mierzyłam, ale jakoś tak nie bardzo mi się to widziało
no i niewygodnie by mi było i zasłonił by cały piękny tył i tren
tyle komplementów na raz... zaczerwieniłam się normalnie
Stary 2011-08-15, 12:31   #3705
1988Marlena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adela50 Pokaż wiadomość
malena ja trzymam kciuki i podziwiam twoją odwagę. Wiem,że są osoby które wolały by dusić w sobie pewne kwestie. Ale też uważam,że czasem trzeba poprostu zdecydować w tą albo we wtą. Swojego znam ponad 20lat poprostu, poznalam jak się przeprowadziłam jako mały dzieciak...

Heh ktoś musi podjąć męską decyzję. Tym bardziej że jak zaczynaliśmy związek to mówił że ślub za 2 lata, a tu 4 minęły i jeszcze daleko, więc ja mam dość czekania aż się zdecyduje. Ślubu nie chce na razie? ok, ale ja chcę z nim zamieszkać i dowiedzieć się czy warto w ogóle ślub planować no i będę wiedziała gdzie mam szukać pracy żeby później nie dojeżdżać 50km w jedną stronę

Stary 2011-08-15, 12:36   #3706
adela50
Wtajemniczenie

słusznie
Stary 2011-08-15, 12:37   #3707
natasia20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1988Marlena Pokaż wiadomość
Heh ktoś musi podjąć męską decyzję. Tym bardziej że jak zaczynaliśmy związek to mówił że ślub za 2 lata, a tu 4 minęły i jeszcze daleko, więc ja mam dość czekania aż się zdecyduje. Ślubu nie chce na razie? ok, ale ja chcę z nim zamieszkać i dowiedzieć się czy warto w ogóle ślub planować no i będę wiedziała gdzie mam szukać pracy żeby później nie dojeżdżać 50km w jedną stronę
masz rację Musiesz wziąć sprawy w swoje ręce
natasia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 12:56   #3708
anannke
Zakorzenienie

Cytat:

Marlenka
nie dziwię ci się bo jesteś w momencie gdzie przydałby się konkret w sensie że coś się zmienia - np szukasz pracy i nie wiesz gdzie o robić... Ale może poczuć się bardzo naciskany twój tż.. poza tym wiesz co? ja myślę że źle ludzie robią jak obiecują gotowość za x czasu bo tak na prawdę to jest "rzecz" nie do przewidzenia. nie da się powiedzieć że teraz nie jestem gotowy ale za rok będę bo tego się na 100% nie wie..albo się jest gotowym i się to czuje albo nie jest.. teraz ty pamiętasz to co powiedział że po 2 latach ślub a on po prostu może nie być gotowy o tego i tyle wyszło z jego obietnic... po prostu się przeliczył sam z sobą.. a wiesz czemu twój się nie garnie do wspólnego życia? powiedział ci coś więcej? czy tylko to że rozumie?

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2011-08-15 o 12:58
Stary 2011-08-15, 13:40   #3709
1988Marlena
Zadomowienie

Nie no w sumie to on bardzo wylewny nie jest, ale mówił że teraz nie jest gotowy do ślubu bo boi się że się będziemy żreć jak weźmiemy ślub - powiedziałam mu że akurat tego ja też się boję, ale że przecież dopóki nie zamieszkamy razem i nie zobaczymy czy damy radę ze sobą wytrzymać 24h to się nie wyzbędzie tego lęku. Dlatego zgodził się ze mną odnośnie zamieszkania razem, on tez by chciał, tylko żeby było nas stać itd. On ma trochę oszczędności na koncie, no i pracuje, jeśli zdecyduje gdzie to mieszkanie wynająć <jest kilka miast> to ja będę tam szukać pracy i też będę wszystko odkładać na rachunki, czynsz i życie. Także decyzja o wspólnym zamieszkaniu zależy tylko od jego dojrzałości i chęci

Stary 2011-08-15, 14:02   #3710
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Brejw bardzo. Brejw była też Cika, która pchała nos do tego pająka i pewnie gdybym jej nie przytrzymała to by go zaczęła gryźć
brrrrr.... brejw Cika.
Cytat:
Napisane przez studi Pokaż wiadomość
Sylvi trzym kciuki za prace,mam nadzieję,że ktoś się szybko odezwie, wiem jakie bycie bez pracy potrafi być dołujące;/
a wez. tym bardziej dolujace jak sie chce cos konkretnego zrobic
Cytat:
Wczoraj TŻ przyjechał i się okazało że on nie wiedział że ma przyjechać w sobotę, bo źle zrozumiał i myślał ze ja się go pytam czy do mamy pojedzie , a nie do mnie no nic, wybaczyłam bo co miałam zrobić

Za to miałam dzień na poważną rozmowę i postawiłam mu ultimatum... Że jeżeli do końca listopada nie wynajmie mieszkania żebyśmy mogli razem zamieszkać to będę uważać nasz związek za zakończony I to on ma szukać tego mieszkania i załatwiać wynajem. Bo niestety ale teraz to mnie to wszystko blokuje, z szukaniem pracy, z myśleniem o przyszłości itp. I jeszcze mu powiedziałam że to ultimatum to dlatego że nie chcę być do końca życia z facetem który nie chce albo nie umie podejmować ważnych decyzji i działań Powiedział że rozumie...

Zanim to ustaliliśmy to mnie wkurzył, bo mi wypomniał że ja szybko wydaję pieniądze, że pracowałam przez rok i nic nie odłożyłam itp. To mu powiedziałam że dopóki nie mam żadnej perspektywy na ślub itd. to nie będę odkładać, a poza tym to nie wydałam na pierdoły, więc niech on mnie nie rozlicza - ale mnie tym zdenerwował. On mi będzie wypominał. Jak się do domu nic nie dokłada i nie ma się tego typu wydatków to łatwo odłożyć jak się zarabia tyle co on... a że ja miałam minimalną stawkę to z czego odłożyć, jak do domu trzeba artykuły kupować, leki i lekarze non stop...
No i jak mu to powiedziałam to widać że mu się głupio zrobiło dobrze mu tak
uuuuu ostro pojechalas, ale na nich tylko to dziala. oby sobie przemyslal i zaczal dzialac... jestem z ciebie dumna
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 14:04   #3711
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no w sumie to on bardzo wylewny nie jest, ale mówił że teraz nie jest gotowy do ślubu bo boi się że się będziemy żreć jak weźmiemy ślub - powiedziałam mu że akurat tego ja też się boję, ale że przecież dopóki nie zamieszkamy razem i nie zobaczymy czy damy radę ze sobą wytrzymać 24h to się nie wyzbędzie tego lęku. Dlatego zgodził się ze mną odnośnie zamieszkania razem, on tez by chciał, tylko żeby było nas stać itd. On ma trochę oszczędności na koncie, no i pracuje, jeśli zdecyduje gdzie to mieszkanie wynająć <jest kilka miast> to ja będę tam szukać pracy i też będę wszystko odkładać na rachunki, czynsz i życie. Także decyzja o wspólnym zamieszkaniu zależy tylko od jego dojrzałości i chęci
wiesz co... czasami coś wydaje się nam łatwe z naszego punktu widzenia ale z drugiej strony to to takie proste nie jest... mówiłaś że mieszka z rodzicami? mówiłaś że im pomaga, wozi mamę... może ma obawy co będzie jak się wyprowadzi? jak jego rodzice to widzą... może to jest spowodowane też jakaś chorobą jego mamy? wiadomo że to nie jest powód że ma się do końca życia nie usamodzielnić ale to chyba trzeba ogarnąć kompleksowo całość sytuacji...

a ja chyba dziwna jestem bo mimo że nie mieszkam z tż teraz to nie boję się że będziemy się żarli jak zamieszkamy razem i nie bałabym się wziąć ślubu przed wspólnym zamieszkaniem.. ale ja to ja po prostu jestem pewna że to ten jedyny
Stary 2011-08-15, 14:10   #3712
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
a ja chyba dziwna jestem bo mimo że nie mieszkam z tż teraz to nie boję się że będziemy się żarli jak zamieszkamy razem i nie bałabym się wziąć ślubu przed wspólnym zamieszkaniem.. ale ja to ja po prostu jestem pewna że to ten jedyny
uu to widze ze mamy tak samo, z B. wiedzialam ze jak zamieszkamy to beda klotnie a z P. wiem ze napewno ich nie bedzie.. no chyba ze o to kto bierze auto hihi
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 14:21   #3713
studi
Zakorzenienie

Kasik a wklejałaś gdzieś zdjęcia kolczyków-wybacz ale nie pamiętam
Stary 2011-08-15, 14:28   #3714
1988Marlena
Zadomowienie

Cytat:
wiesz co... czasami coś wydaje się nam łatwe z naszego punktu widzenia ale z drugiej strony to to takie proste nie jest... mówiłaś że mieszka z rodzicami? mówiłaś że im pomaga, wozi mamę... może ma obawy co będzie jak się wyprowadzi? jak jego rodzice to widzą... może to jest spowodowane też jakaś chorobą jego mamy? wiadomo że to nie jest powód że ma się do końca życia nie usamodzielnić ale to chyba trzeba ogarnąć kompleksowo całość sytuacji...

Głównie to tata ją wozi do szpitala(tylko czasem TŻ jedzie z nimi) i na badania i tak jak powiedziałaś to nie jest powód do tego żeby się nie usamodzielniać. Nie będzie przez 10 lat mi mydlić oczu i kropka. Ja jestem w stanie wiele zrozumieć bo też mam mamę i wiem co bym czuła gdyby to ona była chora, ale niestety kiedyś trzeba iść na swoje.
A TŻa pomaganie w domu kończy się na gotowaniu jak mama jest w szpitalu
Co do kłótni to my się teraz kłócimy i to nie jest kwestia tego że nie jestem go pewna, tylko ja mam taką naturę że jestem nerwus i często ponoszą mnie emocje I w zasadzie na tym się to kończy, że się wygadam, popłaczę i jest ok. A jak będziemy mieszkać razem to mam wrażenie że będziemy się kłócić o to kto dziś zmywa albo robi pranie - i tego się boję właśnie

Stary 2011-08-15, 14:28   #3715
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Kasik a wklejałaś gdzieś zdjęcia kolczyków-wybacz ale nie pamiętam
gdzieś wklejałam, ale wkleję jeszcze raz jak chcesz
Stary 2011-08-15, 14:30   #3716
kasikkkkka
Zadomowienie

to są kolczyki i bransoletka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9093b9063f8b5e9cgen.jpg (65,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cae2e064e95b0cbegen.jpg (55,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dcfe1e5fecdeb386.jpg (45,4 KB, 12 załadowań)
Stary 2011-08-15, 14:32   #3717
studi
Zakorzenienie

Cytat:
gdzieś wklejałam, ale wkleję jeszcze raz jak chcesz
nie pamiętam, a teraz ja mam obraz sukni to chętnie sobie obejrzę biżuterię

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
to są kolczyki i bransoletka
ślicznie będą się mieniły a fryzurka z tego co pamiętam to luźno puszczone włoski i na boczek kilka spiętych tak?
Stary 2011-08-15, 14:38   #3718
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
ślicznie będą się mieniły a fryzurka z tego co pamiętam to luźno puszczone włoski i na boczek kilka spiętych tak?
dokładnie tak , tzn. włosy będą podpięte na lewą stronę, żeby odsłonić prawe ramię

Edytowane przez kasikkkkka
Czas edycji: 2011-08-15 o 14:39
kasikkkkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 14:40   #3719
studi
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie tak
to koniecznie chcemy zdjęcia !!!
Ciekawe czy Kamea nad morzem pierścionka czasem nie dostała?
Stary 2011-08-15, 14:49   #3720
1988Marlena
Zadomowienie

Cytat:
dokładnie tak , tzn. włosy będą podpięte na lewą stronę, żeby odsłonić prawe ramię
Chcę już zdjęcia

Cytat:
to koniecznie chcemy zdjęcia !!!
Ciekawe czy Kamea nad morzem pierścionka czasem nie dostała?
No też o tym myślałam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości