|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Witam dziewczyny u nas dalej wysypka , byla polozna no I powiedziala zeby oliwia nie smarowac tylko oliwa z oliwek do gotowania., wkurza mnie to , Bo co polozna to nine rady. Dziecko ma such skore wiec poprzednia kazala kupic oliwke dla dzieci , a ta ze nie Bo uczula.na dodatek na paluszku zrobila sie infekcja, zadarl sie paznokiec I jest call czerwone. Dlaczego nas to spotyka.a. I jeszcze dziecko za cieplo ubrane, body na krotki I na dlugi , wiec na krotki sciagnelam. Na dodatek moje zapalenie cewki , strasznie boli, wiec napewno tez destane jakies antybiotyki.
normalnie plakac sie chce ze dziecko sie meczy przeze mnie.Youyou wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy |
|
|
|
#3812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
|
|
#3813 | |
|
Zadomowienie
|
Zmalowana jesteś wyczerpana, dlatego nerwy Ci puszczają. Na pewno pogodzicie się z mamą szybciutko, przecież jej bardzo na Was zależy.
Wodaqua cudna Zosieńka .Cytat:
najserdeczniejsze życzenia, samych pięknych chwil i dużo miłości .
|
|
|
|
|
#3814 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki temu albo będę przygotowana i macierzyństwo mnie nie rozczaruje, albo ... będę miała miłą niespodziankę ![]() Co do pracy, to jest to ruchoma kwestia. Bo generalnie to chcę załatwić tak, że jak mi się skończy macierzyński + wykorzystam mój urlop (prawie 3 miesiące ), to chcę wrócić, ale będę się starać - i myślę że się uda - o pracę z domu. Czyli robię dokłądnie to co teraz, ale siedząc z maluchem w domku. To byłby ideał dla mnie ![]() Ale z drugiej strony ja jak najszybciej chcę mieć drugie dziecko, więc myślę że po paru miesiącach zaczniemy się starać o drugą ciążę. I wtedy plany mogą się troszkę zmienić... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A powiedz jak z imieniem się Twoja rodzina pogodziła? Bo pamiętam że teściowa robiła Wam mocno niemiłe komentarze z tego powodu. ![]() Cytat:
Też lubię to uczucie, że mnie tam potrzebują ![]() Co gorsze, lubię uczucie że jestem niezastąpiona (wiem, wiem, nie ma takich ludzi, ale czasem uczucie takie można mieć i mi to pomaga A teraz musiałam w swoje obowiązki wprowadzić koleżankę, która mnie zastąpi i nie było to dla mnie łatwe Po pierwsze oczywiście mam wrażenia że ona sobie nie poradzi (choć racjonalnie wiem, że sobie pewnie poradzi ), a po drugie nie lubię właśnie tego uczucia, że ktoś inny jest w stanie zrobić to co do tej pory umiałam tylko ja. To mi odbiera poczucie pewności i tego, że nie stracę tej pracy ![]() Ot, takie schizy ciężarówki mnie dopadają
|
|
#3815 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naje się i nadal chce cyca i uleję serkiem ![]() Kupki ma normalne, w sumie dzisiaj jak ją przebierałam to sama woda z niej uleciała 3 razy, ale nie wiem czy taka sama konsystencja nie jest na pampersie, bo na pampersie taki sam kolor był..? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój D też wszystko robi , tylko nie umie się przełamać do przewijania koopy Cytat:
Okazał się katar. Odciągam fridą kozy, psikam woda morską, daję sól fizjologiczną i za namową Nerolki ( święta kobieta) robię inhalację z rumianku, i smaruję maścią majerankową pod nosek, aby lepiej się jej oddychało No to nie wiem o co chodzi. Dzisiaj bardzo często mi ulewała tym serkiem, to co najedzona i nadal chce ? ![]() Odbijam ją za każdym razem,raz się odbije, raz nie.. Byliśmy na spacerze długim, jakoś mi się ten wózek Tako nie podoba, Patik Ty jesteś zadowolona? Mam wrażenie, że każda dziura jest tak przez mała odczuwalna, jakbym jechała autem po wyrowisku ![]() Pospała tyle co na spacerze, wózek stał i mała się obudziła ![]() Jak długo są Wasze dzieci aktywne ?! |
||||
|
|
|
#3816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
...---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- zdecydowanie za długo zdarza się, że 3 godziny... od karmienia do karmienia w ogóle od 3 dni mała jest jakaś rozbita, śpi troszkę, je co 2 godziny po troszku i sama właściwie nie wie czego chce podchodziło by pod skok i nawet czas pasuje madzia1k1 moja na MM robi kupę raz dziennie albo co 1,5 dnia, tylko że my dopiero od tygodnia na samym sztucznym jesteśmy. madziaranew
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-08-15 o 15:07 |
|
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
Mama przyszła zapytać czy zabrać Małego na spacer tak jakby nic się nie stało(a stało się !!!!!). Powiedziałam,że nie bo potem będę słuchać że się nie zajmuje dzieckiem. Wkurzyła się i wyszła, a my poszliśmy na spacer.
|
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i te ulewanie mnie martwi tym serkiem ![]() jak przetrawiony pokarm to dlaczego ona nadal chce cyca? i ponownie ulewa? |
|
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też stawiam na skok |
|
|
|
|
#3820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3821 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przecież widzi że jesteś zmęczona. pozwól jej. ![]() Cytat:
![]() u nas cały czas w krótkim bodziaku i przykryty kocykiem lekko. nawet nie wie jeszcze co to są skarpetki .Położna pochwaliła, bo na poprzednich wizytach przede mną, musiała dzieciaczki rozbierac z warstw. staram się nakładac jak najmniej na młodego, żeby mógł czuc się swobodnie, a podczas karmienia jego skórka może dotykac do mojej. Po wizycie położnej: od wczoraj przybrał 80 gram. Położna zadowolona (mieści się w parametrach), a ja przeszczęśliwa udało się!!!!!!całonocne i całodzienne karmienie odniosło skutki. teraz ma lekką żółtaczkę. więc obserwujemy. i położna wraca w środę na kontrolę. nawet nie wiecie co za ulga. Wiem Patik co ty przeżywałaś. a to że zostawiłaś małą teściowej to dobrze. odsapniesz troszkę, ja już nie mogę się doczekac piątku, kiedy moja przyjedzie i uwaga nie ma jeszcze wykupionego biletu powrotnego . na szczęście lubię ją więc powinno byc ok.Youyou gratulacje!!! A wiecie co mój T. wpadł w porze lunchu do domu zobaczyc jak się jego synek miewa i czy czasem nie trzeba mu zmienic pieluchy ![]() ![]() ![]()
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Agni najpierw mi mówi, że się nim nie zajmuje, a potem udaje że nic się nie stało ? Nie ten adres, nie z moim charakterem.
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
MAmy ktore karmia naturalnie?!
jak czesto chodzicie do wc?! za wieksza potrzeba? |
|
|
|
#3824 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zmalowana ,- nie przejmuj sie mama napewno nie miala na mysli tego ze sie dzieckiem nie zajmujesz , tylko chciala Ci pomoc. Moze za bardzo wszystko bierzesz do siebie. DaKaro,czuje sie winna, Bo Ona taka bezbronna a ja jej wysypke zafundowalam. ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Ja od dwoch dni nie bylam I sie troche tym martwie.nie jem czekolady wiec nie powinno byc z tym problemu |
|
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
Agni
za przyrost |
|
|
|
#3826 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dzisiaj zakończyłam kuracje antybiotykiem Cytat:
![]() Wszystkiego naj dla Ciebie i męża Cytat:
![]() A my jutro idziemy do lekarza bo Krystiankowi zrobiły sie krostki na buzi i nie wiem co to boje sie ze to alergia ![]() Madzia mój synek jest na bebilonie i kupki robi codziennie |
|||
|
|
|
#3827 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=brumek;28765214
Cudo maleńkie A powiedz jak z imieniem się Twoja rodzina pogodziła? Bo pamiętam że teściowa robiła Wam mocno niemiłe komentarze z tego powodu. ![]() [/QUOTE] Dziękuję dziewczyny w imieniu Zosi ![]() Brumku, jeszcze tydzień temu wymawiała męzowi, że ona inaczej będzie do Zosi mówić, niż Zosia, ten się wkurzył i powiedział, że może nawet nie przyjeżdżać, nie odwiedzać, nie oglądać, jak tak się chce zachowywać. Znowu ciotka do akcji wkroczyła... Już ja miałam kiedys się wtrącić, ale jak w pon przyjechała do małej w odwiedziny to nad łóżeczkiem mąż usłyszał "witam Cię Zosiu" więc chyba w końcu dała za wygraną. Jutro wyostrzę słuch, bo jedziemy do niej i się okaże jak to będzie... Neroli cos nie widać... Chyba zabalowała wczoraj konkretnie ![]() Własnie wrócliliśmy ze spacerku. Mała by jeszcze dała radę, ale mnie i kręgosłup i cięcie doskwierały... Padnięci jesteśmy bo pogoda przed burzą. A z dobrych wieści to pępowina się uwolniła Cytat:
Naprawdę pięknie wyglądasz Oj tam wstyd, starówka nadrabia wszytskie niedociągnięcia
|
|
|
|
|
#3828 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasza dziś aktywna była 7 godzin!!!! Zasnęła dopiero jak ululaliśmy ją na spacerze... Wróciliśmy do domu, położyliśmy na balkonie - spała 5 godzin aż ją obudziłam, żeby nakarmić, bo pomyślałam, że za długo już śpi... Zjadła trochę (nie dużo), zrobiła kupę i poszła spać (oczywiście na balkonie ) naprawdę śmiem twierdzić, że u Nas w pokoju ona nie może jakoś spać... Zła karma? ![]() Nie wiem, nic nie wiem... ![]() Cytat:
No ja mam z tym problem... Ostatnio coś kupopodobnego (wyglądało jak smółka - to pewnie przez żelazo, które mi zlecili w szpitalu) robiłam w sobotę... I wiecie co??? Martwi mnie, że coś z moimi zwieraczami nie tak, bo jak poczułam chęć to musiałam gnać do toalety bo myślałam, że nie doniosę!!!! Ledwo zdążyłam... Któraś może miała takie perypetie dupne???
|
||
|
|
|
#3829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.A jest szansa żebyście jej przestawili łóżeczko w inne miejsce? (ja nie mówię, że prawdziwe ale są teorie o tym, że w niektórych miejscach się źle śpi - żyły wodne itp). Możecie spróbować
|
|
|
#3830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a łóżeczka nie bylibyśmy w stanie przestawić, za mały pokój... Niestety to ustawienie, które mamy jest najbardziej optymalne
|
|
|
|
|
#3831 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję Ci, że jesteś sama...Ja dziś jak dawałam cycka to mały nie mógł sutka złapać. Tak się wyginał, prężył a mi było go szkoda i z nerwów na niego krzyknęłam Cytat:
![]() Cytat:
![]() wodaqua Zosieńka |
|||
|
|
|
#3832 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie!
po pierwsze gratuluję kolejnym rozpakowanym czyli Kolinie i Marzenie Już jesteśmy po chrzcinach a ja znowu piszę znad laktatora... Ale czego się nie robi dla maleństwa Pierwszy etap zrealizowałam - miałam nadzieję że uda mi się karmić chociaż pierwszy miesiąc swoim mlekiem i dam radę Może nadal będę miała pokarm ![]() A chrzciny obyły się bez lamentu Więc pierwszą imprezę mamy już za sobą ![]() No i z powodzeniem wczoraj się zaczęliśmy chustować Na razie mam co prawda tylko chustę elastyczną, ale już zbieram na tkaną hoppka
|
#3833 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do wysypki bylam wlasnie u lekarza , no I nie mam sie tym przejmowac , dziecku przejdzie, na dodatek na paluszku zrobil sie tak jak zastrzal , polozna spanikowala, a lekarz powiedzial ze bedzie wszystko dobrze , ze czesto dzieci maja cos takiego. A I wiecie co mi powiedzial , Bo moja mala ma such skorke I na zgieciach platami jej schodzi I kazal sudokremem to smarowac ![]() taka malutka a tyle juz jej dokucza .... |
|
|
|
|
#3834 |
|
Zadomowienie
|
witajcie kochane
![]() dziekuje za kciuki i gratulacje my od wczorajszego wieczora jestesmy w domu opis porodu wstawie - choc nie bedzie atrakcyjny, bo porod byl przez cc maluch jest slodki napatrzec sie nie moge i co chwile zmieniam zdanie czy do mnie czy do taty podobny ![]() zaczal mi sie nawal i mam piekne wielkie cycki jak z reklamy wkladek silikonowych ![]() pojawie sie wkrotce, napisze wiecej i wstawie zdjecia nerola, brunetka, dziekuje za przekazywanie wiesci zmykam - pora kapieli Dawidka
|
#3835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby Twoje dolegliwości z cewką szybko przeszły Cytat:
![]() youyou Gratulacje! Brałaś ślub w piątek? |
||
|
|
|
#3836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miałam właśnie zapytać Was, co stosujecie przy suchej skórze???? A o sudokremie na suchą skore nie slyszalam, ale musze przyznac, że dziad dobry jest - mała wyszła ze szpitala z duza pokrzywką wokół pieluchy - linomag sobie z tym nie radzil, zastosowalam sudo i wszystko pieknie zeszło Witamy
|
|
|
|
|
#3837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to, że Nataniel taki grzeczny.A swoją drogą to cudowne imię ![]() Cytat:
![]() Czas kąpania Radzia
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-08-15 o 19:06 |
||
|
|
|
#3838 |
|
Zadomowienie
|
Pytanie do dziewczyn które mają dzieciaczki w podobnym wieku do Natana lub starsze (4 tygodnie) - powiedzcie mi ile śpią wasze dzieci w nocy na raz??? Bo Natan pomimo że na noc dostaje MM to budzi się co 2 godziny
|
#3839 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dzis w samych dlugich bodach , nic wiecej.
|
|
|
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.

normalnie plakac sie chce ze dziecko sie meczy przeze mnie.

Tym razem w ubraniu
Na fajniejsze foty musicie poczekać jak będzie mniej spała, no i muszę się nauczyć do klubu wstawiać 

nie będę miała dostępu do neta, więc będę Was informowała na bieżąco smsami
najserdeczniejsze życzenia, samych pięknych chwil i dużo miłości
Dzięki temu albo będę przygotowana i macierzyństwo mnie nie rozczaruje, albo ... będę miała miłą niespodziankę 

...
boje sie ze to alergia 
Naprawdę pięknie wyglądasz
) naprawdę śmiem twierdzić, że u Nas w pokoju ona nie może jakoś spać... Zła karma?