|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Pokłóciłam się z matką.
Mały się darł po 8 i nie chciał uspokoić więc wepchnęłam smoka po 20 min i leżałam obok i czekałam, bo miałam dość. Głowę mi rozsadzało (ząb mnie boli) i się czymś strułam na dodatek :/ Krzywda mu się nie działa. Leżałam obok, po prostu już go nie bujałam ani nic, bo nic nie pomagało gnojkowi. Mama weszła i go zabiera, mówie, że ma go zostawić i jak chce się drzeć to niech się drze. A ona, że ją głowa boli i że też chce spokoju, a ja mówie, że mnie też boli i nikogo to nie obchodzi. Wyszła z dzieckiem. Wku*****m się i poszłam po niego i mówię że skoro powiedziałam, że ma zostać to ma zostać i widzę że moje zdanie co do MOJEGO dziecka się nie liczy. A ona że się liczy, ale że ryczy bo się nie zajmuje nim. ![]() :conf used:![]() Nosz ku**a mać !! Jak się nim nie zajmuje ?!! TO co niby mam mu zrobić żeby przestał płakać?? Wyrwałam jej go z rąk, pieprznęłam drzwiami i ryczałam razem z Małym. Powiedziałam teraz, że nie chce od niej żadnej pomocy, ŻADNEJ i nie życze sobie jej widzieć w naszym pokoju. Nienawidzę jej za to co powiedziała. Prawda jest taka że g***no mi pomaga bo pracuje. A jak teraz ma 3 dni wolnego to zamiast wziąć go sama na spacer czy coś to tak wszystko jest zorganizowane, że myję się w przelocie żeby się nie krzywiła, że się stroje czy coś. Jestem zupełnie sama. I dam sobie rade. Nie ma co liczyć na innych.
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-08-15 o 09:53 |
|
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
Wydaje mi się, że skoro robi kupę co drugie karmienie to jest ok. I z Twoją dietą też. Mój dalej po czopku sra tylko ;/ I to raz na dzień tylko, a jak bym mu nie dała czopa, to nawet by nie kupkał. |
|
|
|
|
#3783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem ze jak ktos nie robi nic przy placzacym dziecku to krew zalewa. Sama tak mam jak u TZ'ta płacze za długo to ja zaraz zabieram, ale jak ja sie jej daje wypłakac to jest OK (głupie to, ale co zrobić )Normalnie serce mi sie sciska jak mysle ile Igorek sie meczy, oby za góra 2 tygodnie wszysto przeszło!!!!! |
|
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak mama będzie chciała Ci pomóc, nie odmawiaj Pewnie zrobiłabym tak samo jak Ty, niech płacze sam i w końcu przestanie ![]() Marina Ja to się cieszę jak zrobi koope, ale kurcze martwią mnie te prężenia i nie raz płacze przy tym, wiem że to normalne ale zgłupiałam czy moje jedzenie ma wpływ na to że się tak pręży... Jakie czopki?! Idę zamówić szatkę na chrzest
|
|
|
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
żanetko najzwyklejsze czopki glicerynowe dla dzieci.
Carmelko oby tak było ![]() Zmalowana rozumiem Cię doskonale, wiem, że nerwy Cię poniosły, a gdy człowiek jest zdenerwowany to mówi milion rzeczy których tak naprawdę nie myśli. Jednak staraj się nie odrzucać pomocy mamy, ja na Twoim miejscu cieszyłabym się, że mama mi go bierze jak tak płacze ![]() Ja ostatnio tez skapitulowałam, i położyłam małego na dywanie i myślę, niech się drze, krzywda mu się nie dzieje, podrze się to i przestanie. Po prostu jak się gnojek drze to już mam dość ... |
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
I tak łażę zmęczona więc jest mi to już obojętne. Odpocznę w trumnie.
Jestem zbyt dumna,żeby teraz pozwolić jej zrobić cokolwiek przy dziecku. Carmela skoro nie pomaga noszenie,bujanie, głaskanie to nic nie wymyślę. Chce płakać - prozę bardzo.
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-08-15 o 10:22 |
|
|
|
#3787 |
|
Wtajemniczenie
|
Telik - świetna sesja!
Szymek dzisiaj o 3.25 skończył 3 tygodnie!
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ma któraś chustę kółkową?
bo mnie ona jakoś bardziej przekonuje niż te zwykłe
|
|
|
|
#3789 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja wczoraj od 8 do 15stej,
jękanie, stękanie, marudzenie, przy cycu, smoczek, noszenie -- > makabra. Nie wiedziałam co mam jeszcze zrobić, bałam się że katarek jej przeszkadza, że rączką już ją denerwuje, przebierałam 3 razy bo może coś ją uwierało i nic... Wieczorem doszłam do wniosku, że jej rytulaly dniowe zdeformowałam i nie wiedziała co się dzieje, mało do niej mówiłam i chyba dlatego była taka nerwowa.. Teraz póki co jest ok, bo rytułały utrzymałam. Spanie, przewijanie, karmienie, aktywnosc. W miedzy czasie drugi raz karmienie jak czkawka, albo drugie przewijanie jak pojawi się koopa. ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
nie pamiętam która. Ale jeżeli o mnie chodzi to też kółkowa bardziej do mnie przemawia ![]() mąż będzie wybierał bo to on chce tak nosić mała ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- WIADOMOŚĆ OD SWEET! Melduje, że nadal jesteśmy w dwupaku niestety. Z mężem kryzysu ciąg dalszy i w dodatku dopadła mnie jakaś cholerna sepresja z tego wszystkiego
|
|
|
|
|
#3790 |
|
Rozeznanie
|
blondnkapoznan ja mam kółkową tylko starą ma chyba z 10 lat, jest super tylko ja mam dość małe to kółko do wiązania i trochę ciężko mi się ją reguluje jak dziecko jest w środku, ale w tych nowych widzę że sa duże kołka więc może regulacja jest łatwiejsza, najlepiej przymierzyć, pamiętam że swego czasu w poznaniu laski się spotykały gdzieś w parkach i można było popróbować.... poszukaj na googlach nosimy w chuście poznań może coś znajdziesz
![]() żaneta jak ulewa serkiem to już przetrwaione twoje mleko, odbijajcie dobrze,kupki konsystncja serka grani ok
Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-08-15 o 11:20 |
|
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
U mnie cisza-rano może trochę mnie pobolewał brzuch jak na okres, ale przeszło...jutro szpital nie będę miała dostępu do neta, więc będę Was informowała na bieżąco smsami jeśli chcecie oczywiście.
|
|
|
|
#3793 | |
|
Zadomowienie
|
witam. my po nocce. czekamy na położną. młody jadł co 1,5-2 godziny, więc powinno byc ok. teraz śpi. jak wyjdę z pokoju i sie zorientuje to woła i pociągnie cyca 10 min i w kimono. ten to ma życie. czekam na kupę od wczoraj (jego, nie moją, moja już nadeszła, ale stresa miałam.). jeszcze robi tą smółkę. od kupek i przebierania jest mój T. i tak się cieszy że może go przebrac, przewinąc. a wczesniej mówił, że on do kupek to raczej nie. tylko w szpitalu siedząc na operacyjnej i widząc co się dzieje, coś w nim pękło i teraz chodzi za mną i tylko pyta co on jeszcze może zrobic. i powtarza mi że jestem bardzo dzielna.
![]() widzę, że sam bardzo chciałby karmic małego również, ale natura nie wyposażyła go w odpowiednie działa. dlatego pozwalam mu, a wręcz odstępuję mu inne zabiegi wokół małego. poza tym w domu również pomaga jak może, anioł nie facet. dziś mój pierwszy dzień samej w domu z małym. trochę się boję, ale z drugiej strony, przy tak skomplikowanym grafiku jak Emila( spanie, karmienie, ewentualnie przewijanie), raczej sobie poradzę . Poza tym mój T. będzie wracał wcześniej z pracy dopóki nie nabiorę pewności siebie z dzieckiem. zresztą pracuje 10 min od domu, więc nie jest źle.A ja już prawie posprzątałam, pranie się pierze. zostało tylko prasowanie. a odkurzanie jak już T. wróci. ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kciuki, zeby sie dzisiaj ruszylo
|
|
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
Agni u mnie była ta sama sytuacja. Sara po porodzie nie jadła z dobę, w nocy nie dało rady jej obudzić, spała non stop.
Położne mówiły że to normalne, że zmęczona porodem. Jak dużo spadła na wadze to słyszałam częściej przystawiać. A ja mleka mało miałam. Potem z łaską dokarmiały. Ale nie wiem czym u n as to było rzeczywiście spowodowane ta apatia, być może wysokim crp i stanem zapalnym w organiźmie. Teraz jest dobrze, kupiłam wagę i co kilka dni kontroluję. Sara mi ciągle ulewa aż chlusta! Po każdym jedzeniu. A czasami serkiem. Zazwyczaj nieprzetworzonym mlekiem. A może ona wymiotuje ![]() I jakoś mało zjada do tego. Osiwieję z tego wszystkiego. Tak mnie obrzygała, nie miałam się w co przebrać bo wszystko za małe a na dworze skwar. Zmalowana myślę że to chwilowy kryzys z mamą. Z rodzicami tak zazwyczaj jest, że się pokłócisz, powiesz co myślisz a potem normalnie się gada. Przejdzie jej. Ja też mam Sarę ochotę zostawić niech ryczy, ale zaraz przyleci teściowa z dołu i będzie...Jak Sara się drze to ja już się stresuje ze wszyscy na dole słyszą i myślą że zła ze mnie matka. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziecko usnęło samo w łóżeczko Pije właśnie kawkę, bo dawno tego nie robiłam. tak jak innych rzeczy ![]() Zmalowana wiem co czujesz, bo ja sie ostatnio z ojcem pokłóciłam. Głowa do góry
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-08-15 o 12:48 |
|
|
|
|
#3797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Ale dziś leniwy poranek mam ![]() Cytat:
Bardzo się cieszę No i małemu należą się barwa, że tak dzielnie podszedł do sprawy i grzecznie spał a nie płakał ![]() A przypomnij jeszcze, czemu Ty go tak nie znosisz? Tego szwagra? Cytat:
Także za to, żeby jednak do jutra dziecko sie namyśliło i postanowiło samo przyjśc na świat! Zresztą wszystko jedno jak, grunt żeby się urodziło zdrowiusieńkie i ... płaczące ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
patik lepiej idz do lekarza zapisze ci mleko na ulewanie
|
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie:
Jak rozpoznać, że dziecko ma katar??? Leci mu z noska????? Bo moja strasznie charczy jak śpi i boje się, że dostała kataru
|
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() nie bylo mnie 2 dni i nadrabiam.. Brumek zaległe życzenia rocznicowe Za to my dziś mamy naszą 3 rocznicę ślubu Co do chust to ja dopiero od Ciebie usłyszalam ze jest jakieś "ale"... do tej pory słyszalam tylko o zaletach chustowania ![]() Cytat:
ale jest jej tyle ze zastanawiam sie gdzie jej sie to zmiesciło?
|
|
#3801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I prawie każda mama na początku czuje zazdrość, jak ktoś bierze dziecko na ręce albo je usypia, a jak jeszcze powie,że robi to lepiej od nas ... i setki pytań: a nie za zimno, a nie za ciepło, a może głodne, a może pobujaj w wózku, a może ma mokro, a czapeczkę założyłaś? Idzie szału dostać, bo nie dość, że stresujesz się płaczem dziecka to jeszcze wkurza cię "życzliwa" pomoc w formie setek pytań i podpowiedzi. Nie lubię mieć długów wdzięczności, nie potrafię przyjąć pomocy (np. od przyjaciółek - wiele razy się oferowały, że wezmą Kubę na spacer a ja odpocznę - nigdy nie skorzystałam). dziwne uczucie, nie? ![]() ja się zastanawiam jak Ty na macierzyńskim wytrzymasz ![]() stawiam na to, że będziesz w domu pracować ![]() youyou najlepsze życzenia z okazji rocznicy ślubu!
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-08-15 o 13:15 |
|
|
|
|
#3802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No z tymi chustami, jak chyba z większością rzeczą odnośnie dzieci, każdy rodzic musi sam rozważyć i wybrać... I dobrze ![]() Cytat:
![]() A pracować w tym czasie z domu dla mojej firmy nie mam szans, bo to taki moloch biurokratyczny, że nie dopuszcza, aby cokolwiek się robiło będąc na macierzyńskim, zwolnieniu, czy jakimkolwiek innym urolpie. Tu wszystko musi być pod kreseczkę, zgodnie z paragrafami
|
|
#3803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Co planujesz po macierzyńskim? Małego do żłobka, nianię, wychowawczy?
|
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
jutro idziemy, zobacze co poradzi. Podejrzewam, że to ulewanie plus wysypka i niepokój dziecka spowodowany skazą białkową.
Cytat:
Nie wiem sama co to, czy katar czy nie. You you najlepszego Wiecie co, zostawiam Sarę z ...teściową na godzinę i jedziemy z tz na lody. Śpi w wózku na dworze. Niech się dzieje co chce. |
|
|
|
|
#3805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() YOUYOU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA CIEBIE I MEŻA Cytat:
Marina ale się Igor plażuje! Cytat:
Jak jesr dziecko na piersi to nie ma potrzeby dopajania już niczym ![]() To strawiony już pokarm. |
||
|
|
|
#3806 | ||
|
Raczkowanie
|
dziewczyny które karmia MM:
ile razy wasze malenstwa robia kupke w przeciagu doby. u nas sa dwie, jedna w nocy, druga ok18, czasami jest tylko ta jedna w nocy albo nad ranem. zastanawiam sie czy to duzo czy malo, bo dzisiaj mielismy chyba pierwszy atak kupkowy, plakal bardzo mocno, masowalam brzuszek, uginalam nozki i puszczal wtedy baczki i to go uspokoilo, ale kupki dalej nie zrobil od wczoraj 18. ten atak szybko przeszedl, moze z pol godz i duzo baczkow przy masowaniu puscil. Brumku zaległe życzenia z okazji 10 rocznicy. WSZYSTKIGO NAJLEPSZEGO, SZYBKIGO PORODU, I CUDOWNEGO MACIERZYNSTWA. Cytat:
Cytat:
WSZYSTKIGO NAJLEPSZEGO
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
Patik dobry ruch
![]() Oliweczko Dawaj znać koniecznie!Nerola jak tam po "urlopie" ?
|
|
|
|
#3808 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Relax totalny!
Cytat:
![]() Zosia przeszło 10 % spadła w szpitalu i jak sie dowiedziałam,to też ból sutków mnie nie interesował, wiedziałam, ze jak nie zacznie przybierać, to nie wyjdziemy do domu, a na tym bardzo mi zależało. Dostawała jeśc ile chciała, do tego mm. Przybrała, ale teraz codziennie się o nią trzęse, czy nie spad na wadze, je tyle ile chce, choć mnie się wydaje, że za mało... Nie martw się, przystawiaj, będzie dobrze! Co do sexu po cc, to lekarz kazał odczekać 6 tyg, położna powiedziała, że po tym jak przestanie leceieć ze mnie... Oby szybko, bo codziennie mam erotyczne sny, mąż też się męczy... Dziewczyny po cc - kiedy się oczyściłyscie po operacji? Cytat:
Jeśli cyca ssie, to nie dopajamy niczym. Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do męża, to też taki egzemplarz mi się trafił Do tego jeszcze mi komplementy prawi ![]() Może to jakiś przełom ![]() Sto lat, sto lat! k laski:Cytat:
Zazdrość już poczułam, jak teściowa spiąca Zosię za ręce ciągała... Ja bym ją pociągnęła... Ja też Zosia samosia, potem tylko ktoś wypomina. Trzeba wiedzieć od kogo można pomoc przyjąć żeby się potem nie nasłuchać. Przedstawiam Zofię Tym razem w ubraniu Na fajniejsze foty musicie poczekać jak będzie mniej spała, no i muszę się nauczyć do klubu wstawiać
Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-08-15 o 14:10 |
|||||||
|
|
|
#3809 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam
u nas powtórka z rozrywki. Po ostatnim karmieniu ok. 4.30 mała miała oczy jak pięciozłotówki do godziny 12 w południe ja totalnie niewyspana... dopiero spacer znowu uratował nam dupki bo w końcu zasnęła. Teraz śpi na balkonie w wózku, a my czuwamy Sama nie wiem, czemu ona nie chce spać tak ładnie kimała po wyjściu ze szpitala a teraz Cytat:
No! W końcu spokój na twarzy Igorka ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
wczoraj w nocy już prawie udało mi się ją uśpić, odłożyłam ją do gondoli (tak, tak śpi obok nas w gondoli bo mamusia musi doglądać ), spała, a po jakichś kilkunastu minutach jak chlusnęła, że aż bidulka zaczęła się krztusić i płakać wniebogłosy aż pomyślałam, że może zwymiotowała...![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3810 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Ono jest urocze ale niestety bliskość wrocławia sprawia że fajnych restauracji niewiele... Cytat:
Brumku no to faktycznie chyba powolutku cos sie zaczyna dziać, a do kiedy bedziesz w pracy? do ostatniego dnia? czy masz ustaloną datę? u mnie póki co tylko bóle okresowe, ale ja ma przynajmniej 10 dni jeszcze jutro tz wyjezdza na 2 dni i bede samotna ![]() obiecałam w biurze że przyjade do pracy, ach jak miło że jeszcze troche mnie potrzebują
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

)
zębole

... i setki pytań: a nie za zimno, a nie za ciepło, a może głodne, a może pobujaj w wózku, a może ma mokro, a czapeczkę założyłaś?
klask i:
tak ładnie kimała po wyjściu ze szpitala a teraz