Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011. - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to...
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. 30 49,18%
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. 6 9,84%
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. 30 49,18%
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. 2 3,28%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. 3 4,92%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. 3 4,92%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-16, 18:36   #3061
mmadziaa
Rozeznanie

Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
no serio kiedyś jak byłam u niej, a mała miała z 1,5 roku to kuzynka mówi do mnie choć ją uśpimy. no i mała położyła się na kocyk, a my za dwa końce i jak w hamaku ją bujałyśmy. a oni tak codziennie mieli z mężem...
no nie gadaj...
nie no w sumie to nie jest smieszne
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 18:38   #3062
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
no nie gadaj...
nie no w sumie to nie jest śmieszne
to tak niedorzeczne, że aż śmieszne.....

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 18:39   #3063
archinta
Zakorzenienie

dobry wieczór

Jakoś dziś miałam tak senny i rozlały dzień, ze ledwo tu dotarłam No ale musiałam zajrzeć by zobaczyć czy żadna się nie rozpakowała

Cotka, AgnesD
- duża buźka w dniu urodzin

Dziś mieliśmy drugie zajęcia w SR- fazy porodu czasem do mnie to nie dociera, ze to tez mnie czeka W każdym bądź razie:

I faza- trwa max 16h i w trakcie niej zgłaszamy się na IP. Zalecenia u nas są takie żeby zgłosić się do 2h od odejścia wód lub 2h od momentu pojawienia się regularnych skurczy (bez odejścia wód).
No wiadomo- jak coś niepokojącego to od razu wzywać karetkę. Po przybyciu na salę porodowa jak rozwarcie niepełne to chodzimy, ćwiczymy, bierzemy prysznic. Położne "odwiedzają" nas nie rzadziej niż co 30 min., lekarz nie rzadziej niż co 3h.

Mieliśmy dziś ćw. z piłką (taką dużą)- jak któraś chodziła na fitness to tam są takie
Są 4 rodzaje ćwiczeń:
1. siadamy na piłkę lekko pochylone do przodu opierając się o łóżko, krzesło etc.- a Tż kładzie ręce na ramiona i naciskając i puszczając powoduje, ze "skaczemy na piłce".
2. siadamy na piłkę j.w. - Tż za nami klęczy i trzymając nas za biodra buja na boki
3. j.w. tylko robi się kółeczka biodrami
4.Tż z boku- jedną ręką trzyma za lędźwie/krzyż, druga na przeponie i buja nas w przód i tył- to jest podobno świetne ćwiczenie też na II fazę porodu gdy dziecko mimo rozwarcia nie schodzi do kanału rodngo.
W trackie ćwiczeń na piłce robi się od razu ćwiczenia oddechowe.

Babka mówiła ,ze przy rozwarciu 7-8 cm często kobiety mają kryzys.

II faza porodu trwa max 2h- po tym czasie cesarka.
III faza- 30 min- z reguły po 10 min łożysko wychodzi.
IV faza- 2 h spędzamy na sali bo nas zszywają, oglądają czy całe łożysko wyszło itp. itd. W tym czasie jest tez pierwsze karmienie.

Babka pocieszała, że większe dzieci łatwiej wstawiają się w kanał rodny- mają ciaśniej i przez to mniejsze pole manewru niż mniejsze egzemplarze No cóż- muszę się chyba tego trzymać bo Piotruś do najmniejszych raczej nie będzie należał

Poza tym była też przedstawicielka z banku kom. macierzystych.. ja mam mieszane uczucia.
A u nas się któraś zdecydowała?? Rabarbar chyba kiedyś pisała o tym?
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 18:42   #3064
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
no serio kiedyś jak byłam u niej, a mała miała z 1,5 roku to kuzynka mówi do mnie choć ją uśpimy. no i mała położyła się na kocyk, a my za dwa końce i jak w hamaku ją bujałyśmy. a oni tak codziennie mieli z mężem...

eee nie można popadać w skrajności
taki leżaczek jest fajny, przecież nie trzeba dziecko w nim zawsze bujać ważne, żeby sobie w nim siedziało/leżało i bawiło się grzechotkami. Caly czas jak się buja to jasne, że dziecko się przyzywczaji

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Jakoś dziś miałam tak senny i rozlały dzień, ze ledwo tu dotarłam No ale musiałam zajrzeć by zobaczyć czy żadna się nie rozpakowała

już lepszy humorek??

chyba tak ale jej dawno coś nie było

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 18:45   #3065
aa2
Zakorzenienie

Indygo po prostu niektórzy z kołysaniem a raczej trzensieniem mocno przesadzaja, ale jak sie kołysze z głowa to raczej takie rzeczy nie maja miejsca, ja widziałam juz mamusie które nie kołysały w wózku a mocno trzesły-bo tylko tak dziecko zasypiało-paranoja ja bym sie az tak narywac wózkiem bała że mi to dziecko wypadnie
po takich wstrzasach nie dziwne ze sie potem do 3 roku "buja"
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 18:47   #3066
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
dobry wieczór

Cotka, AgnesD
- duża buźka w dniu urodzin

Dziś mieliśmy drugie zajęcia w SR- fazy porodu czasem do mnie to nie dociera, ze to tez mnie czeka W każdym bądź razie:

I faza- trwa max 16h i w trakcie niej zgłaszamy się na IP. Zalecenia u nas są takie żeby zgłosić się do 2h od odejścia wód lub 2h od momentu pojawienia się regularnych skurczy (bez odejścia wód).
No wiadomo- jak coś niepokojącego to od razu wzywać karetkę. Po przybyciu na salę porodowa jak rozwarcie niepełne to chodzimy, ćwiczymy, bierzemy prysznic. Położne "odwiedzają" nas nie rzadziej niż co 30 min., lekarz nie rzadziej niż co 3h.

Mieliśmy dziś ćw. z piłką (taką dużą)- jak któraś chodziła na fitness to tam są takie
Są 4 rodzaje ćwiczeń:
1. siadamy na piłkę lekko pochylone do przodu opierając się o łóżko, krzesło etc.- a Tż kładzie ręce na ramiona i naciskając i puszczając powoduje, ze "skaczemy na piłce".
2. siadamy na piłkę j.w. - Tż za nami klęczy i trzymając nas za biodra buja na boki
3. j.w. tylko robi się kółeczka biodrami
4.Tż z boku- jedną ręką trzyma za lędźwie/krzyż, druga na przeponie i buja nas w przód i tył- to jest podobno świetne ćwiczenie też na II fazę porodu gdy dziecko mimo rozwarcia nie schodzi do kanału rodngo.
W trackie ćwiczeń na piłce robi się od razu ćwiczenia oddechowe.

Babka mówiła ,ze przy rozwarciu 7-8 cm często kobiety mają kryzys.

II faza porodu trwa max 2h- po tym czasie cesarka.
III faza- 30 min- z reguły po 10 min łożysko wychodzi.
IV faza- 2 h spędzamy na sali bo nas zszywają, oglądają czy całe łożysko wyszło itp. itd. W tym czasie jest tez pierwsze karmienie.

Babka pocieszała, że większe dzieci łatwiej wstawiają się w kanał rodny- mają ciaśniej i przez to mniejsze pole manewru niż mniejsze egzemplarze No cóż- muszę się chyba tego trzymać bo Piotruś do najmniejszych raczej nie będzie należał

Poza tym była też przedstawicielka z banku kom. macierzystych.. ja mam mieszane uczucia.
Dzieki za opis......przydatne dla tych, ktore nie chodza
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 18:55   #3067
mmadziaa
Rozeznanie

Piotruś archinta ja chciałam Piorusia ale tż nie dałam rady przeforsować

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-16, 19:02   #3068
19natka88
Zakorzenienie

Czee Od rana do 19.00 nie miałam prądu I tak ma być jeszcze jutro i pojutrze Dobrze widzieć, że wszystkie w dwupakach nadal Za dzisiejsze wizyty

Cotka, AgnesD z okazji urodzinek:roz a:
Gratuluje wszystkich skończonych tygodni

Zastanawiam się czy już trochę małego nie pogonić Kilka okien by się nadawało do mycia

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 19:07   #3069
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
kiedyś obejrzałam film "my sister's keeper" z cameron diaz - tam jest o tym temacie -piękny - polecam ale może nie na teraz myśleliśmy o tym na samym poczatku ciąży ale w końcu podjęliśmy decyzję na nie i już do tego nie wracaliśmy Zapewne gdybyśmy mieli baaardzo duzo pieniędzy to bez wahania byłabym na tak ale w tej sytuacji mam za dużo niejasności.

Edytowane przez mmadziaa
Czas edycji: 2011-08-16 o 19:09
Stary 2011-08-16, 19:13   #3070
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
Wy też tak macie..że wyprawka gotowa a ciągle coś dokupujecie??
ja o dziwo jakoś przystopowałam z zajupami, ale pewnie tylko dlatego że musiałam leżeć to i na żadne zakuoy się wybierałam, a teraz to już jakoś nie mam siły kulać się po sklepach

Cytat:

oo to moze i mi uszyje ja dostałam w zestawie z łózeczkiem ale jest beznadziejny
no co? ja tylko podłoge umyłam

nie am sprawy kup sobie tylko materiał z jakiego chcesz i rachu ciachu będzie baldachim
ja też mam taki do pościeli ale nie chce takiego kolorowego bo to za dużo szczęścia na raz jak dla mnie
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
taka gówniara jak i ja też 89
ej gówniary ja nie wiele starsza bo 88 na początku ciązy to miałam wrażenie że będe najmłodsza na porodówce
Cytat:
właśnie wczoraj o tym z mężem rozmawialiśmy, że albo my jesteśmy "do przodu" za bardzo, albo nasi rowieśnicy " do tyłu" . Jesteśmy razem 7 lat, ślub planowany, dziecko też.... A znajomi hulaj dusza po dyskotekach, a nas to już naprawdę od dawna nie kręciło.... Woleliśmy iść np. na jakiś bal niż na dyskotekę. wogóle zachowujemy się jak takie stare dobre małżeństwo - może dlatego, że naprawdę dużo ze sobą przeszliśmy, wspieraliśmy i pomagaliśmy sobie. Ostatnio nawet mąż powiedział, że zawsze chciałby byc taki szczęśliwy jak jesteśmy/byliśmy, żeby nic się nie zmieniło. Sobie też tego życzę
nasi znajomi w większości tez jeszcze imprezowe dusze a nam tak dobrze we dwoje i baaaardzo chcieliśmy żeby było nas troje
każdy ma swój czas na wszystko i tyle

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
kochana a ja mysle ze załozymy moja kolezanka powiedziałą ze dobrze ze mam duzo i ze przynajmniej 5 razy dziennie pralki nie bede musiała puszczac tylko az sie uzbiera i powiedziałą ze powinnam dac rade zuzyc te rzeczy
ja tam w sumei mało co kupiłam wiec akurat jak nawet czegos nie załoze to jakos specjalnie martwic sie nei bede
to samo mi powiedziała bratowa tż ja też tak myśle, przynajmniej nie będzie musu na włączanie pralki :
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

Madzialena, Acelinka, to przecież nieważne, kto kiedy urodzi, ważne, że jesteście wszystkie "nasze" od początku i chyba nie zamierzacie nas opuszczać
Madzialeno, masz za to osobne, wyróżnione miejsce na naszej liście

A te 5, 6 pralek prania, co niektóre pisały, to macie tylko samych ciuszków, czy jeszcze innych akcesoriów (kocyki, pieluszki, pościel itp.) i ile rozmiarów? Bo ja tak sobie dumam i chyba miałam tylko 3 pralki, wliczając już te materiałowe akcesoria i dwa rozmiary ubranek. To teraz może ja mam mało
ja się nigdzie nie wybieram, musiałybyście mnie siłą wykopać

ja miałam wszystkiego tyle, z pościelą, ręczniczkami itp. kocyków nie prałam

Cytat:

Który bujak fajniejszy:

nr 1
nr 2

????
z kaczuszką jest śliczny i ma melodyjki
z FP też jest śliczny, ma ostrzejsze kolorki co jest podobno lepsze dla dziecka i fajnie że idzie z niego zrobić krzesełko

sama nie wiem, oba fajne

a W już kupujecie takie rzeczy? ja narazie nie, z resztą bujaczek to akurat moja bratowa powiedziała że ma zamiar kupić na chrzest ... aż się boje jaki wybierze bo ona czasami z dobrym gustem jest na bakier
Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
ja tylko napiszę w skrócie co u mnie wczoraj było i wracam do nadrabiania
przed 20tą pojechaliśmy z tż na IP tam odrazu zmierzyli akcję serca Leosia i była ok...
moje cisnienie 140/90 więc nie było najgorzej tym razem w szpitalu ...
godiznę czekałam aż lekarz zejdzie z oddziału...
zbadał mnie barrdzo szczegółowo, nic nie wskazuje na poród przedwczesny, szyjka się skróciła o kolejne 0,5 cm...
mały się ruszał i lekarz się dziwił że nie czuję jego ruchów, jak mnie angle 4 razy w podbrzusze kopnął to odrazu poczułam lekarz też nie mógł zmierzyc przepływów z pępowiny tak bardzo mały zaczął "tańcowac"...
co do mojego ucisku to kręgosłup to kazał odpoczywać i wykazywać si e aktywnościa jedynie domową... dał mi receptę na 10 tabl "Zaldiar" (paracetamol+tramol) i mam łykać 3x1 tabl... jak narazie wzięłam wczoraj odrazu jak wesżłam do domu i dzisiaj ok 13tej...
czuję sie o niebo lepiej, mogę chodzić, czasami zarwie ale ból jest do zmiesienia teraz...
zobaczę czy dalej będzie mocno bolało bo kurcze.. nie chcę za bardzo narkotyzować dziecka...
Lek na IP powiedział że jeśli po 3 dniach ból nie przejdzie bede musiała udac się na konsultację neurologiczną bo mozliwe że będzie konieczne założenie mi blokerów... ehh... no nic.. pczekamy , zobaczymy.. poki co da sie przezyc
dobrze że pojechałaś oby leki pomogły
Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
przecudowna zaszaleliście
Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Wróciła Z pełnymi torbami i pustym portfelem... I tak wszystkiego nie kupiłam....:P( Oczywiscie majtek i podpasek nie kupiłam:P)

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Zastanawiam się czy już trochę małego nie pogonić Kilka okien by się nadawało do mycia
o jaaaaacie ale Was załatwili z tym prądem

co do podkreślonego to o tym samym dzisiaj pomyślałam

a Ty Słonko kiedy masz wizyte?
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 19:14   #3071
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciła Z pełnymi torbami i pustym portfelem... I tak wszystkiego nie kupiłam....:P( Oczywiscie majtek i podpasek nie kupiłam:P):brzyd al:
No gratulacje zakupów mimo że bez gaci wróciłaś
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Dzieki za opis......przydatne dla tych, ktore nie chodza
Głównie z myślą o nie chodzących pisałam- ale tez dla weryfikacji dla reszty
Cytat:
Piotruś archinta ja chciałam Piorusia ale tż nie dałam rady przeforsować
dz
Cytat:
kiedyś obejrzałam film "my sister's keeper" z cameron diaz - tam jest o tym temacie -piękny - polecam ale może nie na teraz myśleliśmy o tym na samym poczatku ciąży ale w końcu podjęliśmy decyzję na nie i już do tego nie wracaliśmy Zapewne gdybyśmy mieli baaardzo duzo pieniędzy to bez wahania byłabym na tak ale w tej sytuacji mam za dużo niejasności.
No właśnie kasa nie mała...
I w ogóle takie propagowanie w SR tuż przed porodem to mi tak bardzo naciągactwem pachnie... ale z drugiej strony czego by człowiek nie zrobiła dla swojego dzidziusia...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-16, 19:19   #3072
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

ej gówniary ja nie wiele starsza bo 88 na początku ciązy to miałam wrażenie że będe najmłodsza na porodówce

hahahha gówniary górą

nasi znajomi w większości tez jeszcze imprezowe dusze a nam tak dobrze we dwoje i baaaardzo chcieliśmy żeby było nas troje

dokładnie tak! Ważne, że nasze połówki mają podobny "czas" do naszych a Twój M. ile ma lat?? bo mój gówniarz tak jak i ja

a W już kupujecie takie rzeczy?
rozglądam się, bo po porodzie mogę nie mieć czasu na buszowanie na all. I nie wiem, może zamówie już?? Bo na prezenty to raczej nie liczę

natka nie cuduj z tym sprzataniem, kobieto!!! Michaś ma jeszcze czas

Stary 2011-08-16, 19:19   #3073
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

No to co ja mam powiedziec- jestem zecydowanie starsza od Was- mi tez możecie móiwć na "pani" a większość znajomych to dalej imprezowe dusze bez ślubów, dzieci i innych zobowiązań
Stary 2011-08-16, 19:21   #3074
19natka88
Zakorzenienie

Mam zgagę

Cytat:

Ja też ten rocznik

U nas podobnie Gdzie tam ich śluby a co dopiero dzieci

o jaaaaacie ale Was załatwili z tym prądem

co do podkreślonego to o tym samym dzisiaj pomyślałam

a Ty Słonko kiedy masz wizyte?
Myślałam, że urodzę z nudów,a tu jeszcze dwa dni

U mnie chyba by pomogło bo jak trochę więcej pochodzę to skurcze się nasilają

Wizyta 22.08 dopiero

Aguś nic się nie bój dzisiaj cały dzień na tyłku siedziałam

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 19:22   #3075
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie kasa nie mała...
I w ogóle takie propagowanie w SR tuż przed porodem to mi tak bardzo naciągactwem pachnie... ale z drugiej strony czego by człowiek nie zrobiła dla swojego dzidziusia...
no jasne, że naciągactwo, czysta reklama. w rzeczywistości z tego co pamietam, krew pępowinowa w pl była wykorzystana tylko kilka razy a ponadto przy porodzie można pobrać tego naprawdę niewielką ilość która starcza w razie czego dla kilkuletniego dziecka maks. mogłam coś pomylić, sorki, najlepiej wejść sobie na stronę banku i poczytać bo właśnie tam się dowiadywałam. jasne, że jest ta druga strona i ona męczy sumienie ale ja sobie przestałam zawracać tym głowę juz dawno po zwróceniu uwagi na te argumenty na "nie". straszne jestem babsko co?
Stary 2011-08-16, 19:26   #3076
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
rozglądam się, bo po porodzie mogę nie mieć czasu na buszowanie na all. I nie wiem, może zamówie już?? Bo na prezenty to raczej nie liczę

dokładnie tak! Ważne, że nasze połówki mają podobny "czas" do naszych a Twój M. ile ma lat?? bo mój gówniarz tak jak i ja
ja masz zamiar sama kupić i masz kasiurke to chyba obojętne czy kupisz teraz czy potem

mój małż '86 więc 25 mu stuknie w grudniu

Cytat:
No to co ja mam powiedziec- jestem zecydowanie starsza od Was- mi tez możecie móiwć na "pani" a większość znajomych to dalej imprezowe dusze bez ślubów, dzieci i innych zobowiązań
pani Archi śmiesznie brzmi

natka no to jeszcze troszke do tje wizyty u mnie tez przy chodzeniu skurcze się nasilają, brzusio bardziej twradnieje

jejciu nie moge sie doczekać tej jutrzejszej wizyty tak straszliwie jestem ciekawa co mi powie
Stary 2011-08-16, 19:27   #3077
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:

natka nie cuduj z tym sprzataniem, kobieto!!! Michaś ma jeszcze czas
ja to bym pewnie poszła w coś takiego
http://allegro.pl/fisher-price-elc-zestaw-lezak-mata-niania-projekto-i1761542841.html

albo
http://allegro.pl/lezaczekfisher-pri...760286223.html

nie wiem no gdzieś taka jestem że szkoda mi tej kasy na nowe jak za podobne pieniądze używane można kupić w zestawie jak nówki albo bez zestawu taniej. tu tylko przykłady podałam chociaż ten pierwszy chętnie bym przygarnęła

nooo natka
Stary 2011-08-16, 19:28   #3078
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
- mi tez możecie móiwć na "pani"
zapomnij

Cytat:
Mam zgagę

mnie też dziś męczyła, przeszło trochę po mięcie, spróbuj może pomoze

a to można tak z nudów? dobre!!!!

Stary 2011-08-16, 19:29   #3079
danika
Zakorzenienie

Cytat:

jejciu nie moge sie doczekać tej jutrzejszej wizyty tak straszliwie jestem ciekawa co mi powie
ja też mam jutro wizytę i ktg, którego jestem najbardziej ciekawa...ale to dopiero wieczorkiem
danika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-16, 19:29   #3080
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
oo ja też mam jutro wizytę i już normalnie nie moge się doczekać na którą idziesz ?

o danika a Ty? ?
Stary 2011-08-16, 19:31   #3081
danika
Zakorzenienie

Cytat:
oo ja też mam jutro wizytę i już normalnie nie moge się doczekać na którą idziesz ?

o danika a Ty? ?
ja mam na 19.15 ktg a potem wizyta na 19.45
Stary 2011-08-16, 19:34   #3082
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ja mam na 19.15 ktg a potem wizyta na 19.45
ja tak na 18 pojadę, to
a właśnie ktg od kiedy należy robić ? ja nie miałam jeszcze jestem 35 tc
Stary 2011-08-16, 19:36   #3083
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
ja to bym pewnie poszła w coś takiego
http://allegro.pl/fisher-price-elc-zestaw-lezak-mata-niania-projekto-i1761542841.html

albo
http://allegro.pl/lezaczekfisher-pri...760286223.html

nie wiem no gdzieś taka jestem że szkoda mi tej kasy na nowe jak za podobne pieniądze używane można kupić w zestawie jak nówki albo bez zestawu taniej. tu tylko przykłady podałam chociaż ten pierwszy chętnie bym przygarnęła

nooo natka
oj ten pierwszy to też bym przytuliła

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ja też mam jutro wizytę i ktg, którego jestem najbardziej ciekawa...ale to dopiero wieczorkiem
ja ktg to pewnie dopiero w spzitalu będe miała

pewnie spać nie będe umiała przez tą wizyte
Cytat:
ja mam jak nigdy - z rana, na 9.30 pewnie dlatego że gin miał urlop i teraz nadrabia

natka, to jak myjemy jutro te okna?
Stary 2011-08-16, 19:37   #3084
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
pani Archi śmiesznie brzmi
hihihihi- no racja , dziwnie
Cytat:
Ja tez jakoś tak mam ,ze szkoda mi tyle kasy jak można kupić różne rzeczy praiwe nowe i zdecydowanie taniej

To widzę, że jutro dzień wizyt:
acelinka, danika,mmadziaa

Ciekawe jak dziś ancia?

a ja też mam jutro wizytę- ale u dentysty [/QUOTE]
Stary 2011-08-16, 19:39   #3085
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
właśnie wczoraj o tym z mężem rozmawialiśmy, że albo my jesteśmy "do przodu" za bardzo, albo nasi rowieśnicy " do tyłu" . Jesteśmy razem 7 lat, ślub planowany, dziecko też.... A znajomi hulaj dusza po dyskotekach, a nas to już naprawdę od dawna nie kręciło.... Woleliśmy iść np. na jakiś bal niż na dyskotekę. wogóle zachowujemy się jak takie stare dobre małżeństwo - może dlatego, że naprawdę dużo ze sobą przeszliśmy, wspieraliśmy i pomagaliśmy sobie. Ostatnio nawet mąż powiedział, że zawsze chciałby byc taki szczęśliwy jak jesteśmy/byliśmy, żeby nic się nie zmieniło. Sobie też tego życzę
A u mnie nie było czasu na dumanie, bo nam się super wpadło. I pomijam fakt, że jeszcze rok wcześniej odwalało mi z dzieckiem i chodziłam za tż i marudziłam mu, że jestem gotowa, że koniecznie chce dziecko i że nawet się z żulem puszczę - jak wspominam moje zachowanie to śmiać mi się chce i jednocześnie schować pod ziemię. To akurat teraz dostałam się na studia to zupełnie się wyłączyłam w tej kwestii i proszę Ale jestem zadowolona bo wszystko mi się ładnie układa i kocham tego mojego Filipka
Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Uff jak dobrze, że mi się nie podoba. Bo ostatnio jak sobie coś wkręcę to odlot.
Dobrze, że już częściowo się wyleczyłam z tego FP za 490 bo to już przegięcie cenowe
Cytat:
Oj już dajmy sobie spokój z tymi Paniami udawajmy że wszystkie jesteśmy równie młode i już

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 19:43   #3086
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A u mnie nie było czasu na dumanie, bo nam się super wpadło. I pomijam fakt, że jeszcze rok wcześniej odwalało mi z dzieckiem i chodziłam za tż i marudziłam mu, że jestem gotowa, że koniecznie chce dziecko i że nawet się z żulem puszczę - jak wspominam moje zachowanie to śmiać mi się chce i jednocześnie schować pod ziemię. To akurat teraz dostałam się na studia to zupełnie się wyłączyłam w tej kwestii i proszę Ale jestem zadowolona bo wszystko mi się ładnie układa i kocham tego mojego Filipka

widzisz - na wszystko przyszedł czas
ale żeby z żulem??

Oj już dajmy sobie spokój z tymi Paniami udawajmy że wszystkie jesteśmy równie młode i już
tu nie ma co udawać - po prostu jesteśmy wszytskie piękne i młode

Stary 2011-08-16, 19:45   #3087
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Masakra! Tak wszędzie piszą, żeby dzieci nie przyzwyczajać do różnych rzeczy bo potem przesrane Ciekawe jak to u nas będzie... bo wiadomo teoria jedno a życie swoje

Cytat:
a W już kupujecie takie rzeczy? ja narazie nie, z resztą bujaczek to akurat moja bratowa powiedziała że ma zamiar kupić na chrzest ... aż się boje jaki wybierze bo ona czasami z dobrym gustem jest na bakier
Ja nie kupuję. I tak na samym początku używać nie będę, a tak jak pisałam- niech goście też się wykażą Tylko chyba będę musiała rzeczywiście coś wybrać i spisać model, bo znając gusta co niektórych to oj

Cytat:
no jasne, że naciągactwo, czysta reklama. w rzeczywistości z tego co pamietam, krew pępowinowa w pl była wykorzystana tylko kilka razy a ponadto przy porodzie można pobrać tego naprawdę niewielką ilość która starcza w razie czego dla kilkuletniego dziecka maks. mogłam coś pomylić, sorki, najlepiej wejść sobie na stronę banku i poczytać bo właśnie tam się dowiadywałam. jasne, że jest ta druga strona i ona męczy sumienie ale ja sobie przestałam zawracać tym głowę juz dawno po zwróceniu uwagi na te argumenty na "nie". straszne jestem babsko co?
E tam babsko, ja myślę tak samo. Bardzo się w temat nie zagłębiałam i nie zamierzam- wystarczy to co słyszałam, tak jak określiłaś, na "nie". I dla mnie to zwykłe naciągactwo i granie na uczuciach rodziców jest.
Oczywiście jak ktoś ma inne zdanie to niech się nie gniewa

Edytowane przez madzialena-lublin
Czas edycji: 2011-08-16 o 19:56
madzialena-lublin jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-16, 19:47   #3088
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
no to pojechałaś po całości
Cytat:
tu nie ma co udawać - po prostu jesteśmy wszytskie piękne i młode
taaaaaaaaaa
Stary 2011-08-16, 19:50   #3089
danika
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak na 18 pojadę, to
a właśnie ktg od kiedy należy robić ? ja nie miałam jeszcze jestem 35 tc
nie wiem kazał sie zapisać to sie zapisałam juz 2 tyg temu mialam mieć ale aparat był zepsuty ale z tego co pamiętam to koleżanki juz w 36 na pewno łaziły na ktg

Cytat:
a ja też mam jutro wizytę- ale u dentysty
oj to tez sie należą

Cytat:
nawet nie musimy udawać jesteśmy wszak piękne i młode, wykszałcone, inteligentne i bogate
Stary 2011-08-16, 19:52   #3090
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
eee nie ma dużo roboty przy gołąbkach, a są pycha
muszę zrobić jeszcze przed porodem koniecznie

a ja dziś robiłam placki ziemniaczane i znów z użyciem prezentu od tesciów. Tarcie zajęło mi 3 minuty i obiad zrobiony, cudo normalnie!

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Który bujak fajniejszy:

nr 1
nr 2

????
ja szczerze...to nie mam przepisu..i nie umiem gołąbków taka trochę ciemna masa ze mnie.. zawsze ktoś robił..a mi się wydawało,że dużo roboty

1 praktyczniejsza i starczy na dłużej..

Cytat:
Wróciła Z pełnymi torbami i pustym portfelem... I tak wszystkiego nie kupiłam....:P( Oczywiscie majtek i podpasek nie kupiłam:P):brzyd al:
za postępy

Cytat:

nie wiadomo czy się śmiać ,czy współczuć...masakra...

Cytat:
ja o dziwo jakoś przystopowałam z zajupami, ale pewnie tylko dlatego że musiałam leżeć to i na żadne zakuoy się wybierałam, a teraz to już jakoś nie mam siły kulać się po sklepach

ja ostatnio jak leżałam..to też było spasowane trochę... ale teraz jak tylko trochę sił ..to mi się włącza... ale fakt męczące to chodzenie po sklepach... się robi

my mamy.. taki na start leżaczek i na ciut później bujaczko-leżaczek-hustawkę .. obie rzeczy odkupione od znajomej.. więc za grosze a zawsze młoda będzie miała urozmaicenie
a zabawki.. coś tam mam.ostatnio wklejałam nawet.. jak spotkam w jakiejś fajnej przecenie to kupuje. dziś w tk max wychaczyłam pozytywkę my tu rodzinki nie mamy..więc też takie większe rzeczy to na siebie musimy liczyć.. z drobiazgami pewnie znajomi będą wpadać

Cytat:
Mam zgagę
współczuję

no też sobie wybrali porę na wyłączanie prądu
U mnie chyba by pomogło bo jak trochę więcej pochodzę to skurcze się nasilają

u mnie też... niby jak chodzę to lepiej. ale jak za długo..albo jak skończę łazenie..to tak jakby brzuch i mała ciągneła w dół.. i wszystko mi napiera i kłuje...

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości