|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
30 | 49,18% |
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
6 | 9,84% |
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
30 | 49,18% |
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
2 | 3,28% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
3 | 4,92% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
3 | 4,92% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3212 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie w standardzie: wywalanie szklanek z wodą, upuszczanie jedzenia podczas gotowania, jak chce się schylić do szafki przy podłodze zeby cos w niej znaleśc, to muszę usiąść na podłodze a potem nie potrafie z nij wstać ![]() ![]()
![]() |
#3213 |
Raczkowanie
|
Wow jakoś mi się w głowie nie mieści że niektóre już możecie w każdej chwili urodzić
![]() No nic trzeba wziąć się za kompletowanie wyprawki bo jak na razie mamy tylko: łóżeczko+materac, fotelik samochodowy, przewijak, trochę ubranek, jakiś ręczniczek, drobiazgi typu chusteczki, szczoteczki itp. tak więc jesteśmy totalnie nieprzygotowani ![]()
![]() |
#3214 | ||||||||
Zadomowienie
|
dzień dobry Mamuśki
![]() jejku...te samotne nocki źle na mnie wpływają.. niby wszystko ok,nie miałam skurczy,nie chodziłam do toalety czy coś.. ale budziłam się ze 3 razy ![]() ![]() Cytat:
ciekawe czy w tym wątku się zdąrzy któraś rozpakować...bo tempo zawrotne..więc niewiadomo Cytat:
![]() właśnie zganiam...dobrze,że jest na co ![]() a dziś mnie czeka prasowanie....co by to pooblekać i popowieszać... i dziwnym trafem syndrom minął .... ![]() i kciuki za wizytę trzymam!! Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja też prasować nie cierpię.. moje żelazko ma chyba z 1,5 roku..a na palcach mogłabym policzyć użycia.. hahaha prasuję jak muszę .. co do dziecięcych...ja ten pierwszy raz prasuje.. bo to jednak było czy w sklepach,czy u kogoś pochowane... ale potem to już tylko jak coś będzie trzeba ![]() ![]() Cytat:
![]() widzę,że ktoś chce objąć prowadzenie hahahaha we wtorek to ja już też mogę rodzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo jeśli taki ,co wygląda na miękki i pod spodem jest usztywniony,to ma pod spodem takie plastikowe nóżki dzięki którym trzyma się na miejscu. dodatkowo mój ma jeszcze rzep. ja mam to większe łóżeczko 70/140 i do tego przewijak.pasuje i naprawdę nie ma opcji by się zsunął. pokaż jaki Ty wybrałaś.. mogę zdjęcie zrobić jak on wygląda..od spodu ![]() współczuję ... mnie też tak łydki męczyły. łykaj magnez.. jedz dużo rzeczy z potasem.. banany też podobno są dobre. trzeba się przemęczyć niestety..
![]() |
#3215 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3216 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3217 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3218 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3219 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Ja zawsze miałam twarz jak księżyc w pełni, a teraz to juz wogóle szkoda gadać ![]() Zejdzie po porodzieee ![]()
![]() |
#3220 | |
Wtajemniczenie
|
Małgosia jak szyjka zgładzona calkowicie to juz połowa za Tobą
![]() ![]() ![]() ![]() Kaileight to dobrze zrozumialam u Ciebie cc? to najpewniej niedlugo będziesz znać dokładny termin nie? niezłe jaja się zaczynają na wątku ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() aaa archi z tym kanałem i dużym dzieckiem to chyba cos jest - bo my rodziłysmy we trzy w jednym dniu i najtrudniej miala dziewczyna ktorej corcia wazyła 2100. Zatrzymala jej się w spojeniu łonowym i nie mogła się wepchać w kanał. Ale połozne jej pomogły szybko więc i tak sobie urodziła sn. pestka wspołczuję nocy ![]() W ogole podobno dużo zalezy od glowy. Ja w poniedzialek znow sobie uroiłam ze dziś urodzę. No i miałam skurcze od razu ![]() ![]() No i wciąz nic nie mam do szpitala i dla Małgosi. Ubranka nie poprane, wózek i lózeczko też nie, wszystko leży gdzies kątem u rodziców. Remont jak trwał tak trwa, pokoj dzieci rozgrzebany... Brzuch mi z dnia na dzien się obniżył (aż poczulam że mała kopie dużo niżej), a ja w czarnej dooopie. I jakos nie moge się zebrać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cotka Ty juz weszłas w 37 tc, rany. A ja sobie od początku uroiłam że Ty mama październikowa jesteś ![]() Edytowane przez lausanne Czas edycji: 2011-08-17 o 10:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3221 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() lekkie czy nie, lądowanie miękkie czy nie fruwanie w ciąży nie jest wskazane ![]() ![]() ![]() ja już chyba powoli się wezme za jakiś obiadek coby był już gotowy ![]() ![]() A ja się Wam nie pochwaliłam, że mój kochany tż kupił mi wiatrak do domu ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3222 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Na początku melduję, ze będę miała maraton odwiedzinowy , więc będę może jutro wieczorem, może pojutrze ![]() Cytat:
![]() Małgoś jakby co to przytulam mocno ![]() Cytat:
![]() Upałów współczuję Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No ja też mam podobne odczucia do Twoich i to co podkreśliłam to tez moje zdanie. No ale oczywiście zasiewają w człowieku ziarnko niepokoju (zwłaszcza jak się usłyszy w trakcie ciąży jakieś niepokojące info od lek np. na bad. połówkowym , jak u nas) Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() I pewnie , ze zauważamy- nawet się zastanawiałyśmy,ze długo nie wracasz i czy wszystko ok. Bo wiesz- nawet jak się ktoś odmelduje , a potem nie ma go i nie ma to stersik nas nachodzi czy aby na pewno wszystko oki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3223 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wazne ze włosy zrobione teraz pojdzie z górki kupienie rzeczy do szpitala to jest chwila a reszta tez duzo czsu nie zajmie ![]() jakby cos to w szpitalu bedziesz jeszcze troche po porodzie wiec maz bedzie miał 3 dni na przygotowanie gniazdka dla małej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3224 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witajcie mamuski ![]() ![]() ![]() ![]() Rabarbar ja tez tak mam po nocy.....najgorsze jest ze nie wychodze z domu a i tak mam spuchniete stopy i po nicy mi to nie przechodzi. A dlonie mi puchna tez po nocy......a do tego jeszcze cholernie mnie biodra bola ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3225 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3226 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my to wszystkie razem zaczniemy rodzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() i proszę sobie już nie wkręcać, bo będziemy gonić z tasaczkiem ![]() ja też ostatnio zafarbowałam i ściełam włosy co by "jakoś wyglądac na porodówce" ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3227 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=stokrotka_;28803215]ja dziś tak patrzyłam na siebie...i na zdjęcia ostatnie.. i też widzę,że twarz mi się taka jakaś nalana robi..
![]() ![]() /QUOTE] Oj kochana nie martw sie wygladam ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3228 | |||||||
Wtajemniczenie
|
hejka mamuśki melduje się środowo
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mi się 1 bardziej podoba, bardziej kolorowy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3229 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry wszystkim
![]()
#3230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() właśnie znalazłam na majtaskach kawałek śluzu z krewką, chyba się odczopowujemy powoli :d |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3231 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Śluzzzz....łłłło matko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3232 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3233 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja juz nie chce wchodzic na wage.... ![]() No to blizej masz do porodu.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3234 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i też nic nie pomaga, no chyba, że pogoda się pogorszy to i mi lepiej ![]() anciak trzymam kciuki za ciebie ![]() ![]()
![]() |
#3235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie piernicz??? Nie możliwe!!! Nie widać!!! W ogóle myślałam,ze wyższa jesteś! Ja mam 162 i 64 kg, a wyglądam na zdecydowanie większą! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3236 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3237 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobry ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3238 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do pogrubionego - ja sie tez tak koło połowy wrzesnia wybieram, bo nie sądze żebym wczesniej urodziła. Musze pofarbić moje siwulce bo potem jak mała się urodzi to nie bedzie tak łatwo sie wyrwać na dłużej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jeszcze teraz te zgagi mnie mordują i wogóle jeść mi sie nie chce ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3239 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też mi zasadził tam palucha i mówił że wchodzi ![]() ![]() Też mi lekarz kazał przychodzić na jego dyżury, żeby sprawdzać, i jakby co zostaje i rodzimy ![]() ale mam dobry humor po wczorajszej wizycie, sama micha mi się cieszy, że wszsytko ok jest i tylko czekać, kij już nawet z tym bólem , ważne że już za chwilkę ![]() Poczytałam lipcówki i dziewczyna miała tak samo jak ja po wczorajszym to coś za dwa dni zaczeła rodzić od wizyty ![]() ![]() ![]() aaa i wcale nie czuję się pierwsza w kolejce ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zobaczycie że nie , mam przeczucie że któraś mnie wyprzedzi ![]() Cytat:
![]() ![]() patrz a u mnie dalej wypada gęsty śluz w ilości coraz większej ale podbarwiony krwią nie jest ![]() żadnych infekcji nie mam, myśle że to przez to złagodzenie szyjki mi tam się odrywa cały czas
![]() ![]() |
![]() |
#3240 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Są plastikowe mocowania, ale my nie mocowaliśmy, było ok, tylko łóżko stało bokiem do ściany, więc o ścianę opieraliśmy, zresztą potem było często zdejmowane, jak już Grześ był bardziej ruchliwy ![]() Cytat:
Potrzebne jest to samo, bo i tak jest normalny połóg ![]() ![]() Ja mam 158 i tydzień temu waga pokazała 75kg - z taką szłam w pierwszej ciąży rodzić, a tu jeszcze miesiąc... ![]() ___ Ale sobie spacer zrobiliśmy - najpierw autobusem kilka przystanków na targ po zakupy i z powrotem prawie na piechotę, bo do autobusu na 2 przystanki wsiedliśmy, ja już bym nie dała rady dojść.... Grześ też przytakiwał, że nogi go bolą, może szybciej uśnie ze zmęczenia ![]() Kupiłam kukurydzę w kolbach i właśnie się gotuje ![]()
![]() Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2011-08-17 o 11:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:13.