|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
|
![]() ![]() |
![]() |
#4142 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Padam na ryj. Wylądowaliśmy dzisiaj w szpitalu z pępkiem bo znajoma która jest pielęgniarką załatwiła nam " na szybko" konsultację z chirurgiem, bo jutro trzeba by czekać w kolejce do poradni a noworodków też obowiązuje kolejka, bo to szpital dziecięcy i nie ważne czy noworodek czy 10 letnie dziecko... Na wariackich papierach jechaliśmy 50 km, żeby zdążyć zanim lekarz pójdzie na operację na blok. Pępek mam konkretnie odchylać i przemywać spirytusem, jak za 2 tyg nie odpadnie to wtedy będą działać. W szpitalu pryskali pępek octeniseptem, i ja w domu tak robiłam, nie podważałam go- pewnie dlatego ta długo siedzi, i pępowina była gruba. Jakby się położna raczyła zjawić to by mi może pokazała jak właściwie pielęgnować. Szkoda słów na wiejski ośrodek zdrowia ![]() (p.s. chirurg tam młody i przystojny że szok). A do tego mała ma przepukline pępkową ![]() ![]() Potem był ryk aż bordowa była. W drodze powrotnej trochę się uspokoiła. Po kąpieli nie umiała zasnąć, chyba rozregulował ją ten nagły wyjazd. Tak myślę, żeby jutro nie męczyć dziecka i samej pojechać na konsultację z pediatrą w sprawie wyników krwi? ( musiałaby zostać z teściową...hm) wczoraj ją widziała, badała, więc jutro co może przy niej robić? Pocieszam się, że wszystko jest w porządku i nie ma żadnego choróbska, bo crp w porządku. Sfixuję niebawem. Po nutramigenie przestała ulewać. Idę spać. Od wczoraj wieczorem przestałam karmić piersią. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4143 |
Zakorzenienie
|
a propo centymetra przypomniało mi sie jak przyszłam na ta sale przygotowujaco do porodu, a tam położna wyjmuje takie cuć klik
Ja przerażona gdzie mi to bedzie wkladać ![]() ![]() Ja wczoraj miałam świetna noc. Agat spała od 21 do 3 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4144 |
Rozeznanie
|
Stronczek jak Cie mires centymerem to zaznaczaja na wykresie w ksiazeczce ciazy( masz taka napewno). Nie mart sie w ciazy nie ma az takiej opieki ale za to bardzo duza jest dla dziecka I kobiety po ciazy , a dla nas pierworodek to naprawde wazne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4145 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Moja mama - już nie pracuje, zanim jeszcze byłam w ciąży to mówiła że ona mi pomoże ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
normalne ![]() nie myśl że laktacja zanika koło 3go tygodnia zdarza się tzw kryzys laktacyjny - tzn dziecko ciągle chce jeść a wydaje się że nie ma co. Jedyne wyjście to częściej przystawiać, niedługo to minie i pokarmu będzie tyle ile potrzebuje ![]() sygine, dobre wiadomości! ![]() patik, przykro mi że co chwilę coś wychodzi...mam nadzieję że szybko się unormuje a wyniki okażą się ok ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4146 |
Zakorzenienie
|
Witam
Chciałam się pochwalić, ze moje dziecko poszło wczoraj spać o 22 ![]() ![]() ![]() Dzisiaj z mężem obchodzimy 4 rocznicę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4147 |
Zadomowienie
|
witam,
ojej, ale w tym sierpniu duzo rocznic! - gratuluje wszystkim i zycze szczesliwych kolejnych! a ja juz 3ci dzien na wagarach - bo wg skierowania od 16tego powinnam byc juz w szpitalu i moze nawet mialabym juz Blanke przy sobie... ![]() ale mialam za duzo spraw do zalatwienia na glowie. Wczoraj wszystko w zasadzie dopielam, wiec teoretycznie moge rodzic ![]() Brzuch mi wczoraj opadl i lapaly mnie jakies dziwne bole, wiec postanowilam, ze nie bede przeginac tylko dopakuje dzisiaj torbe i ide jutro do szpitala. Moze uprosze ordynatora, zeby CC byla w przyszlym tygodniu, a jak nie to trudno-bedzie w sobote... ![]() Nerolko - wracaj do nas szybko! |
![]() ![]() |
![]() |
#4148 |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje!!! Ania to super, ze Adas ma taka kochana babcie, ktora juz nie pracuje. Ja tez czasami zaluje, ze moja mama jeszcze pracuje i mieszka tak daleko od nas... |
![]() ![]() |
![]() |
#4149 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam z rana
![]() Cisza tu dzis. Myslalam ze bede miala zajecie do sniadania a tu 5 postow od wieczora. Cytat:
![]() Co do opieki po porodzie i nad dzieckiem mam nadzieje ze trafie tak jak Ty. Pomoc mi sie przyda, bo jestem calkiem zielona w tej kwestii a na jakakolwiek pomoc (ze strony mamy czy tesciowej) nie moge liczyc bo jestesmy tu z mezem sami ![]() Cytat:
![]() ![]() Gratulacje i najlepsze zyczenia ![]() ![]() ![]() p.s. to o ktorej ta impreza? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4150 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4151 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zanikł Ci całkowicie pokarm? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4152 |
Wtajemniczenie
|
Musze sprawdzic o której mam następny samolot
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4153 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamuśki )
Cytat:
![]() Bardzo mi sie to podoba. Intuicyjnie wychowuję swoje dzieci ale jak poczytałam co nieco to właśnie najwięcej robimy zgodnie z rodzicielstwem bliskości ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Coś dawno nikt nie urodził.. Ktoś chętny? ![]() Oliweczka? ![]() ale już nas mało zostało do rozpakowania ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-08-18 o 09:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4154 |
Zadomowienie
|
Ja mam pytanie z innej beczki, wszystkie raczej walczymy tu laktacje niż odwrotnie, ale mnie nurtuje, jak to będzie jak wrócę do pracy. Nie będę wychodzić w trakcie na karmienie, to pewne i chciałabym się ograniczyć z karmieniem tylko do pobytu w domu przykładowo rano przed pracą i wieczorem przed snem. Jak do tego doprowadzić? Bo chyba nie można tak nagle z dnia na dzień? Nie chciałabym narobić sobie cyckowych kłopotów. Pewnie trzeba stopniowo jakoś rozciągać pory karmienia i rezygnować kolejno z jednego?
Edytowane przez CrazyMachine Czas edycji: 2011-08-18 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4155 |
Zadomowienie
|
witam....
aż mi wstyd,że się wogole nie pokazuję ![]() Oliweczka1985 PRZEPRASZAM ![]() zapałeczka PRZEPRASZAM ![]() DaKaro PRZEPRASZAM ![]() brumek PRZEPRASZAM ![]() editka2022 PRZEPRASZAM ![]() AgaGuernsey PRZEPRASZAM ![]() Meszsares PRZEPRASZAM ![]() SweetAngel1984 PRZEPRASZAM ![]() telik PRZEPRASZAM ![]() PRZEPRASZAM Was wszystkie brzuchatki,że nie jestem z Wami w tych ostatnich chwilach w dwupaku,wiem jak Wam cięzko ![]() Pozdrowionka dla mam rozpakowanych,mam nadzieje,że dzidziusie dają masę szczęścia ![]() ![]() ![]() ja sprzątam,gotuję,sprzątam, przewijam pieluchy,daję cycka i tak na okrągło,a jak przychodzi wieczór to padam na pysk ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4156 | |||||
Zadomowienie
|
dzielnie zniosłaś
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a ile zajęc dla maluchów. u mnie westminster ma na prawdę bogatą ofertę i jak tylko zacznę chodzic normalnie to zamierzam z nich korzystac. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a tak przy okazji z moich 16kg na plusie, zostało mi do zrzucenia tylko 6 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no i Emil jest z nami już tydzień ![]() ![]() a jutro przyjeżdżają teściowie ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny oby nie zapeszając, ale chyba wygrałam walkę z laktacją
![]() Przystawiałam małego, laktator, ziółka i pokarm wrócił - ściągam już nawet po 130 ml ![]() Podejrzewam, że był to poprostu kryzys laktacyjny. Gdybym się poddała to już od kilku dni mały byłby na MM.
#4158 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A mąż teściowej zwrócił raz uwagę, nie pomogło, więc go znów o to poprosiłam - po co ja mam się narażać ![]() ![]() Sorry ![]() Cytat:
![]() Proszę bardzo ![]() Cytat:
![]() Ja chyba zacznę bić! Cytat:
![]() Dziękujemy całą trójką! Ja nie zdążyłam pochwalić jeszcze Twojego gniazdka, wiec chwale teraz - piękne jest, w dobrym guście ![]() ![]() Dziękuje! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziekuję ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja tam dzieciowymi zakupami brak swoich sobie rekompensowałam. Teraz wystarczy mi przytaszczyć ze strychu przedciążowe, bo schowałam głęboko, myśląc, ze będę wieeelka ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4159 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
To jak karmisz piersia? Udaje sie? Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4160 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Babonika cos nie widać... Nikt nie rodzi, jakoś nudno.... A zapomniałam się pochwalić, że dzisiaj Zosieńka przespała całą noc w sowim łóżeczku! Bo tak normalnie to z nami śpi ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() Bravo dla Ciebie i męża! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Trzymajcie się ciepło Baboniku! ![]() Dziękuję ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4161 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4162 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ostatnio potrzymała 10 minut małą i mówi do Tż żeby Zuzkę już wziął, bo ją plecy bolą. ![]() Podpadła mi w ciąży i nie mogę się przełamać. Kiedyś Wam w klubie opiszę. Strasznie leży mi to na wątrobie.
![]() ![]() |
![]() |
#4163 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Polozna mi mowila ze jak jest duzy wysilek fizyczny moze sie zmniejszac laktacja, wiec trzeba troche odpoczywac. ![]() A ja wlasnie mieszkanie odkurzylam , trzy tygodnie nie bylo odkurzane ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4164 | |
Zadomowienie
|
Witam mamuśki
![]() Chwalę się, że zaliczyliśmy dziś z Mają pierwszą wizytę u pediatry i okazuje się, że mała przekroczyła już wagę wyjściową ze szpitala ![]() ![]() ![]() Także, okazuje się, że wbrew temu, co mówiła teściowa o moim słabym mleku i nienajadaniu się, Maja jednak ma się pod tym względem dobrze. Nawet, nie wiecie, jaką miałam satysfakcję, jak wróciliśmy do domu i oznajmiłam jej wprost, że Maja jednak się moim mlekiem najada ![]() Wszystkim kobitkom i ich mężom gratuluję kolejnych rocznic ślubu (faktycznie sierpień obfituje w te uroczystości tu ![]() ![]() ![]() Witam nowe mamy ![]() ![]() Cytat:
Super, że nie dałaś za wygraną i jest tego efekt ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4165 | ||
Zadomowienie
|
Kobitki, dzisiaj powinnam rodzić, a nic się nie dzieje
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Baboniku nie masz za co przepraszać. Przecież rozumiemy, że masz dużo pracy przy dzieciach ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4166 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja muszę przyznać że z płaczem małej radzę sobie już coraz lepiej - tak jak piszesz - nie denerwuje się już i nie mam stresa że płacze, tylko tule i staram spokojnie mówić do niej. Nie mam już takiego stresa jak płacze biedactwo. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a co to za krople ułatwiające trawienie laktozy?? są na receptę? bo widzę że moja się spina chwilę ok 15 minut po każdym karmieniu prawie i pewnie coś jej się ciężko trawi w brzuszku, nie płacze ale widać że ją coś gnębi, potem przechodzi i już ok jest. Cytat:
Moja też była identycznie owinięta pępowiną jak Twoja i przypuszczam że też i mnie tak ciężko ją było wypchnąć na patrych - ja parłam 1h 10minut. ile miała Twoja niunia punktów Appgar? moja 8 pkt ze wzgl na tę pępowinę, chociaż sina nie była ale ją odśluzowali i dopiero zapłakała - te kilkanaście sekund czekania na pierwszy krzyk - myślałam że umrę z nerwów - ale jak zapłakała - mega ulga. Cytat:
![]() oj chyba podpadłaś którejś z sierpnióweczek... ![]() Cytat:
ale ulga cudowna jak dziecko zapłacze - ja wtedy odpłynęłam całkiem jakbym pijana była, zmęczenie się skumulowało, adrenalina zaczęła opadać i czułam się jakbym stała obok gdzieś a nie leżała na łóżku porodowym. ja miałam przed sobą bardzo realne widmo cc przez moją torbiel i dziękuje niebiosom że było mi dane urodzić sn pomimo wszystko, pomimo ryzyka dla mojego zdrowia bo torbiel mogła pęknąć podczas porodu, w trakcie porodu mogły być komplikacje i konieczna decyzja o cc jednak, albo po prostu ja mogłabym nie dać rady - bo powiem Wam że gin powiedział mi dopiero na obchodzie rano jak przyszedł - mój prowdzący który nie był przy porodzie bo nie miał dyżuru - że przez tę torbiel ból był trochę silniejszy niż normalnie bo torbiel była spora i utrudniała rozwieranie szyjki które było przez to dłuższe i boleśniejsze i sam poród również bo główka musiała się przecisnąć i ścisnąć torbiel na maxa a pamiętam jak mnie gi badał ręcznie tydzień przed porodem i macał od środka torbiel i jak nacisnął to bolało więc poród też przez to znacznie boleśniejszy. Ale i tak uważam że miałam ogromne szczęście urodzić sn bo przeżycie całego porodu "na trzeźwo" gdzie musisz przec i urodzić bo nikt nie zrobi tego za ciebie jest warte wszystkich skarbów świata. Pomimo całego bólu i masakry podwozia ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-18 o 11:52 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4167 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I za 4 lata razem - ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ehh potrafią życie uprzykrzyć te, jakby nie było to obce baby ;/ Napisz kochana co Ci leży na sercu, zawsze to lżej - wiem po sobie! ![]() Cytat:
![]() Beatko te krople o których piszesz, to Delicol ( nam niestety nie pomogły ) ale ponoć są dobre ![]() Brido pytałaś o kolki u Igora. Hmm zależy jaki dzień, czasem jest lepiej, czasem gorzej. Wczoraj póznym wieczorem było bardzo źle... od 21 - trochę po 24. Ale za tojak usnął biedulek, to wstał o 5. Dziś rano miał atak o ok 9 ( ale dość krótki, za to intensywny ) I to też wygląda jak u Iustynki - purpurowa wręcz twarz, zapowietrza się, sztywnieje, łezki lecą jak grochy... |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4168 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratulacje rocznicy ![]() Cytat:
ja od października mam w planach zacząć 5 rok studiowania ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() zanikł Ci już całkiem pokarm? mi też już prawie nic nie leci ![]() Cytat:
![]() myślałam że takich archaicznych przyrządów już nikt nigdzie nie używa - chyba że w muzeach ![]() gratulacje Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4169 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Te krople ułatwiające trawienie laktozy to chyba Delicol. Kupilismy i zaczniemy uzywac - może coś ulży małej. Moja dostała 9 apgar przez tą pepowine i też długo czekałam aż zapłacze bo ją odśluzowyali. ale jak zakrzyczała - niesamowita ulga, wrecz błogostan ![]() Dzielna byłaś z tym porodem - mimo takich komplkacji urodzilaś sn ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madziulka- ![]() ![]() no nadrobiłam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.