| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |      | 5 | 6,41% | 
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |      | 5 | 6,41% | 
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |      | 1 | 1,28% | 
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |      | 1 | 1,28% | 
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |      | 2 | 2,56% | 
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |      | 3 | 3,85% | 
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |      | 21 | 26,92% | 
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |      | 5 | 6,41% | 
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |      | 0 | 0% | 
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |      | 9 | 11,54% | 
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |      | 0 | 0% | 
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |      | 1 | 1,28% | 
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |      | 2 | 2,56% | 
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |      | 0 | 0% | 
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |      | 3 | 3,85% | 
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |      | 2 | 2,56% | 
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |      | 8 | 10,26% | 
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |      | 4 | 5,13% | 
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |      | 1 | 1,28% | 
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |      | 5 | 6,41% | 
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-08-17, 22:50 | #4141 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-02 
				 | 

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

| 
|     | 
|  2011-08-17, 23:02 | #4142 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-03 Lokalizacja: Lubelskie 
				 | 

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
 Padam na ryj. Wylądowaliśmy dzisiaj w szpitalu z pępkiem bo znajoma która jest pielęgniarką załatwiła nam " na szybko" konsultację z chirurgiem, bo jutro trzeba by czekać w kolejce do poradni a noworodków też obowiązuje kolejka, bo to szpital dziecięcy i nie ważne czy noworodek czy 10 letnie dziecko... Na wariackich papierach jechaliśmy 50 km, żeby zdążyć zanim lekarz pójdzie na operację na blok. Pępek mam konkretnie odchylać i przemywać spirytusem, jak za 2 tyg nie odpadnie to wtedy będą działać. W szpitalu pryskali pępek octeniseptem, i ja w domu tak robiłam, nie podważałam go- pewnie dlatego ta długo siedzi, i pępowina była gruba. Jakby się położna raczyła zjawić to by mi może pokazała jak właściwie pielęgnować. Szkoda słów na wiejski ośrodek zdrowia  (p.s. chirurg tam młody i przystojny że szok). A do tego mała ma przepukline pępkową  do 2 roku życia nic się z tym podobno nie robi, sama znika   Potem był ryk aż bordowa była. W drodze powrotnej trochę się uspokoiła. Po kąpieli nie umiała zasnąć, chyba rozregulował ją ten nagły wyjazd. Tak myślę, żeby jutro nie męczyć dziecka i samej pojechać na konsultację z pediatrą w sprawie wyników krwi? ( musiałaby zostać z teściową...hm) wczoraj ją widziała, badała, więc jutro co może przy niej robić? Pocieszam się, że wszystko jest w porządku i nie ma żadnego choróbska, bo crp w porządku. Sfixuję niebawem. Po nutramigenie przestała ulewać. Idę spać. Od wczoraj wieczorem przestałam karmić piersią.   | |||
|     | 
|  2011-08-17, 23:28 | #4143 | 
| Zakorzenienie | 

a propo centymetra przypomniało mi sie jak przyszłam na ta sale przygotowujaco do porodu, a tam położna wyjmuje takie cuć klik Ja przerażona gdzie mi to bedzie wkladać  a ona do mnie zmierzymy tetno dziecka  Ja wczoraj miałam świetna noc. Agat spała od 21 do 3  ale ja sie nie wyspałam, bo pochłonęło mnie forum o rodzicielstwie bliskości. Jakies takie bliskie mi   | 
|     | 
|  2011-08-18, 05:16 | #4144 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: UK 
				 | 

Stronczek  jak Cie mires centymerem to zaznaczaja na wykresie w ksiazeczce ciazy( masz taka napewno). Nie mart sie w ciazy nie ma az takiej opieki ale za to bardzo duza jest dla dziecka I kobiety po ciazy , a dla nas pierworodek to naprawde wazne.

| 
|     | 
|  2011-08-18, 07:38 | #4145 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-10 
				 | 

dzień dobry   Moja mama - już nie pracuje, zanim jeszcze byłam w ciąży to mówiła że ona mi pomoże  a teraz taka zakochana we wnuku że nawet nie wyobraża sobie by mógł pod inną opieką zostać  Cytat: 
  Cytat: 
 normalne  nie myśl że laktacja zanika koło 3go tygodnia zdarza się tzw kryzys laktacyjny - tzn dziecko ciągle chce jeść a wydaje się że nie ma co. Jedyne wyjście to częściej przystawiać, niedługo to minie i pokarmu będzie tyle ile potrzebuje  sygine, dobre wiadomości!  patik, przykro mi że co chwilę coś wychodzi...mam nadzieję że szybko się unormuje a wyniki okażą się ok   
				__________________ "...Ale miłość - kiedy jedno spada w dół,  drugie ciągnie je ku górze... " | ||
|     | 
|  2011-08-18, 08:28 | #4146 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: Lublin/Świdnik 
				 | 

Witam  Chciałam się pochwalić, ze moje dziecko poszło wczoraj spać o 22  i wstała o 8  Oczywiście między czasie były 2 karmienia  Dzisiaj z mężem obchodzimy 4 rocznicę     stawiam szampana   | 
|     | 
|  2011-08-18, 08:56 | #4147 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-04 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

witam,  ojej, ale w tym sierpniu duzo rocznic! - gratuluje wszystkim i zycze szczesliwych kolejnych! a ja juz 3ci dzien na wagarach - bo wg skierowania od 16tego powinnam byc juz w szpitalu i moze nawet mialabym juz Blanke przy sobie...   ale mialam za duzo spraw do zalatwienia na glowie. Wczoraj wszystko w zasadzie dopielam, wiec teoretycznie moge rodzic  Brzuch mi wczoraj opadl i lapaly mnie jakies dziwne bole, wiec postanowilam, ze nie bede przeginac tylko dopakuje dzisiaj torbe i ide jutro do szpitala. Moze uprosze ordynatora, zeby CC byla w przyszlym tygodniu, a jak nie to trudno-bedzie w sobote...  Nerolko - wracaj do nas szybko! | 
|     | 
|  2011-08-18, 09:05 | #4148 | 
| Wtajemniczenie | 

Gratulacje!!! Ania to super, ze Adas ma taka kochana babcie, ktora juz nie pracuje. Ja tez czasami zaluje, ze moja mama jeszcze pracuje i mieszka tak daleko od nas... | 
|     | 
|  2011-08-18, 09:49 | #4149 | ||
| Wtajemniczenie | 

Witam z rana    Cisza tu dzis. Myslalam ze bede miala zajecie do sniadania a tu 5 postow od wieczora. Cytat: 
  a tego wykresu w mojej ksiazce nie widzialam. Moze jest ale moja polozna nic nie zaznacza, robi tylko taki opis wizyty i tam wpisywala wynik w cm. Co do opieki po porodzie i nad dzieckiem mam nadzieje ze trafie tak jak Ty. Pomoc mi sie przyda, bo jestem calkiem zielona w tej kwestii a na jakakolwiek pomoc (ze strony mamy czy tesciowej) nie moge liczyc bo jestesmy tu z mezem sami  Cytat: 
   dla Alicji Gratulacje i najlepsze zyczenia     p.s. to o ktorej ta impreza?   | ||
|     | 
|  2011-08-18, 09:57 | #4150 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: Lublin/Świdnik 
				 | 

| 
|     | 
|  2011-08-18, 09:58 | #4151 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-01 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Zanikł Ci całkowicie pokarm? | ||
|     | 
|  2011-08-18, 10:02 | #4152 | 
| Wtajemniczenie | 

Musze sprawdzic o której mam następny samolot    | 
|     | 
|  2011-08-18, 10:07 | #4153 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-03 Lokalizacja: MMz 
				 | 

dzień dobry mamuśki ) Cytat: 
  Bardzo mi sie to podoba. Intuicyjnie wychowuję swoje dzieci ale jak poczytałam co nieco to właśnie najwięcej robimy zgodnie z rodzicielstwem bliskości  Cytat: 
   wszystkiego naj naj dla Was!  Coś dawno nikt nie urodził.. Ktoś chętny?  Oliweczka?  ale już nas mało zostało do rozpakowania   
				__________________ Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-08-18 o 10:09 | ||
|     | 
|  2011-08-18, 10:08 | #4154 | 
				 | 

Ja mam pytanie z innej beczki, wszystkie raczej walczymy tu laktacje niż odwrotnie, ale mnie nurtuje, jak to będzie jak wrócę do pracy. Nie będę wychodzić w trakcie na karmienie, to pewne i chciałabym się ograniczyć z karmieniem tylko do pobytu w domu przykładowo rano przed pracą i wieczorem przed snem. Jak do tego doprowadzić? Bo chyba nie można tak nagle z dnia na dzień? Nie chciałabym narobić sobie cyckowych kłopotów. Pewnie trzeba stopniowo jakoś rozciągać pory karmienia i rezygnować kolejno z jednego?

Edytowane przez CrazyMachine Czas edycji: 2011-08-18 o 10:10 | 
|     | 
|  2011-08-18, 10:14 | #4155 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-12 Lokalizacja: za siedmioma górami ... 
				 | 

witam.... aż mi wstyd,że się wogole nie pokazuję  więc od razu przeproszę każdą ciężarną mamusię z osobna Oliweczka1985 PRZEPRASZAM  zapałeczka PRZEPRASZAM  DaKaro PRZEPRASZAM  brumek PRZEPRASZAM  _ editka2022 PRZEPRASZAM  AgaGuernsey PRZEPRASZAM  Meszsares PRZEPRASZAM  SweetAngel1984 PRZEPRASZAM  telik PRZEPRASZAM  PRZEPRASZAM Was wszystkie brzuchatki,że nie jestem z Wami w tych ostatnich chwilach w dwupaku,wiem jak Wam cięzko  dziękuję,że Wy byłyście ze mną.Cały czas o Was myślę-wkradam się na chwile zobaczyc czy może komuś można już pogratulowac... przepraszam,normalnie nie umiem się zorganizowac.jestem sierotka marysia,że HEJJJ... żabki moje kochane,życzę Wam szczęśliwych rozwiązań,postaram się raz dziennie zaglądnąc i do Was napisac.jeszcze raz przepraszam. Pozdrowionka dla mam rozpakowanych,mam nadzieje,że dzidziusie dają masę szczęścia  za to trzymam  za zdrówko naszych  maleństw też trzymam  ja sprzątam,gotuję,sprzątam, przewijam pieluchy,daję cycka i tak na okrągło,a jak przychodzi wieczór to padam na pysk  Chwała Panu rodzice mi pomagają przy Nadii -bez nich to by sie źle skończyło....  dla Wszystkich!!!!!!!!!!!!! | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-08-18, 10:19 | #4156 | |||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-01 Lokalizacja: Londyn 
				 | 

dzielnie zniosłaś  Cytat: 
   ja swojej  kiedyś na moje urodziny wysłałam kartkę z podziękowaniem.  Cytat: 
  Cytat: 
  ).potwi  erdzam ze opieka poporodowa tutaj jest pierwsza klasa.   a ile zajęc dla maluchów. u mnie westminster ma na prawdę bogatą ofertę i jak tylko zacznę chodzic normalnie to zamierzam z nich korzystac.  Cytat: 
  Cytat: 
 a tak przy okazji z moich 16kg na plusie, zostało mi do zrzucenia tylko 6        . no i Emil jest z nami już tydzień   a jutro przyjeżdżają teściowie   na 2 tygodnie. super może troszkę odsapnę.   | |||||
|     | 
|  2011-08-18, 10:45 | #4157 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

Dziewczyny oby nie zapeszając, ale chyba wygrałam walkę z laktacją   Przystawiałam małego, laktator, ziółka i pokarm wrócił - ściągam już nawet po 130 ml  Podejrzewam, że był to poprostu kryzys laktacyjny. Gdybym się poddała to już od kilku dni mały byłby na MM. 
				__________________ Szymon    ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html | 
|     | 
|  2011-08-18, 10:50 | #4158 | |||||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-03 Lokalizacja: Mazury 
				 | 

Cytat: 
  Już teraz myślę, że nie było tak źle... A mąż teściowej zwrócił raz uwagę, nie pomogło, więc go znów o to poprosiłam - po co ja mam się narażać  Niedrapki też ściągała, żeby paznokietki zobaczyć  Sorry  Ale chyba tylko tak wygląda po wklejeniu. Musiałam się wyżalić, chciałam też żeby dziewczyny przed cc wiedziały co i jak. Cytat: 
  Proszę bardzo  Cytat: 
  Ja chyba zacznę bić! Cytat: 
  Dziękujemy całą trójką! Ja nie zdążyłam pochwalić jeszcze Twojego gniazdka, wiec chwale teraz - piękne jest, w dobrym guście   Dziękuje!  Cytat: 
  ), ale bardzo nie lubie presji na chrzty i wiarę z urzędu narzucaną, a tak to u nas jest. Potem tak jak piszesz, Pierwsza Komunia, przygotowywana w szkole, co moim zdaniem jest nieporozumieniem i weź tu dziecku wytłumacz, ze nie idzie z innymi i tak jes dobrze. Trudne to, podziwiam Was i popieram - obłuda w wierze jestt chyba najokropniejsza! Cytat: 
  ż żal było go oddawać  Dziekuję  Chyba dla każdej kobiety nie jest to wszystko takie łatwe. Mała za to mi teraz wynagradza  Cytat: 
  Ja tam dzieciowymi zakupami brak swoich sobie rekompensowałam. Teraz wystarczy mi przytaszczyć ze strychu przedciążowe, bo schowałam głęboko, myśląc, ze będę wieeelka  Atu taka niespodzianka   | |||||||
|     | 
|  2011-08-18, 10:53 | #4159 | |||
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 
 Cytat: 
 To jak karmisz piersia? Udaje sie? Cytat: 
 | |||
|     | 
|  2011-08-18, 11:15 | #4160 | |||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-03 Lokalizacja: Mazury 
				 | 

Cytat: 
  Babonika cos nie widać... Nikt nie rodzi, jakoś nudno.... A zapomniałam się pochwalić, że dzisiaj Zosieńka przespała całą noc w sowim łóżeczku! Bo tak normalnie to z nami śpi  z wygody i w ogóle... Brałam ją tylko na karmienie do nas (karmię na siedząco z fasolką - POLECAM!!!! Dla mnie rewelacja, nie chcę się z nią rozstawac  )  Cytat: 
  Do tego a czy c.pka nie za czerwona, czy to nie pleśniawki, czy ja przykrywamy, w cyca zagląda jak mała ssie, a ja wtedy sie spinam i juz tak fajnie nie idzie.... Oszaleję chyba, najlepiej czuję się w domu i kiedy jesteśmy sami, wszytsko idzie dobrze... A przy babciach nerw, szkoda mi małej bo i na nią przejdzie ode mnie. ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat: 
  Nawet nie wiesz jak się cieszę! Bravo dla Ciebie i męża!   Cytat: 
 Cytat: 
  Ja rozumiem, sama nie mam czasu na wszytko odpisać, ale od forum się uwolnić nie mogę... Trzymajcie się ciepło Baboniku!  Dziękuję   | |||||
|     | 
|  2011-08-18, 11:17 | #4161 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2011-08-18, 11:21 | #4162 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-12 Lokalizacja: Wielkopolska 
				 | 

Cytat: 
  . Niby tylko na chwilę, ale widzę jak teściowa wszędzie zerka. Wszystko zauważy, co nowego mamy, że gary nie umyte, gdzie jest nie posprzątane. Pewnie potem jest, że taki bałagan mam, ale najnormalniej w świecie nie mam czasu i siły sprzątać. Ostatnio potrzymała 10 minut małą i mówi do Tż żeby Zuzkę już wziął, bo ją plecy bolą.  Nie udało mi się powstrzymać i parsknęłam śmiechem... My ją przy kolce po 3 godziny nosimy. Podpadła mi w ciąży i nie mogę się przełamać. Kiedyś Wam w klubie opiszę. Strasznie leży mi to na wątrobie. 
				__________________ Leniwiec przy mnie to ma ADHD   Kto rano wstaje ten jest niewyspany  - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! | |
|     | 
|  2011-08-18, 11:38 | #4163 | |||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: UK 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
   ja tez ostatnio sie wystraszylam ze mam mniej mleka, ale jak narazie malej wystarcza, ale juz nie mam tak nabrzmialych piersi. Polozna mi mowila ze jak jest duzy wysilek fizyczny moze sie zmniejszac laktacja, wiec trzeba troche odpoczywac.  A ja wlasnie mieszkanie odkurzylam , trzy tygodnie nie bylo odkurzane  , ale juz jest blysk  ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat: 
   | |||
|     | 
|  2011-08-18, 11:57 | #4164 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: Ol./Waw. 
				 | 

Witam mamuśki   Chwalę się, że zaliczyliśmy dziś z Mają pierwszą wizytę u pediatry i okazuje się, że mała przekroczyła już wagę wyjściową ze szpitala  na wyjściu miała 3110 g a teraz, po 10-u dniach ma 3540 g  jestem taka szczęśliwa, bo bałam się, że może mała nie przybiera tak, jak powinna, cały czas wydaje mi się taka drobniutka i krucha  Także, okazuje się, że wbrew temu, co mówiła teściowa o moim słabym mleku i nienajadaniu się, Maja jednak ma się pod tym względem dobrze. Nawet, nie wiecie, jaką miałam satysfakcję, jak wróciliśmy do domu i oznajmiłam jej wprost, że Maja jednak się moim mlekiem najada  Wszystkim kobitkom i ich mężom gratuluję kolejnych rocznic ślubu (faktycznie sierpień obfituje w te uroczystości tu  )    Witam nowe mamy  - no ładnie, że dopiero teraz się ujawniacie  Cytat: 
 Super, że nie dałaś za wygraną i jest tego efekt   | |
|     | 
|  2011-08-18, 12:06 | #4165 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-12 Lokalizacja: Mielec/Kielce 
				 | 

Kobitki, dzisiaj powinnam rodzić, a nic się nie dzieje  . W sumie wcale mnie nie martwi ten fakt, w poniedziałek na wywołanie, jeśli samo się nie zacznie. Idziemy na 14 na KTG, z torbą szpitalną na wszelki wypadek. Cytat: 
  . Nigdy rodzice nic z tym nie robili, "perełka" się wchłonęła z czasem, choć w ciąży od razu mi wyskoczyła.  gratulacje! Cytat: 
  ja ja! Baboniku nie masz za co przepraszać. Przecież rozumiemy, że masz dużo pracy przy dzieciach  . | ||
|     | 
|  2011-08-18, 12:08 | #4166 | ||||||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 ja muszę przyznać że z płaczem małej radzę sobie już coraz lepiej - tak jak piszesz - nie denerwuje się już i nie mam stresa że płacze, tylko tule i staram spokojnie mówić do niej. Nie mam już takiego stresa jak płacze biedactwo. Cytat: 
  bo u mnie do ok. 20 tygodnia nic a nic pod ubraniem nie było widać brzuszka i tylko dwie kumpelki wiedziały, więc jak się ujawniłam o dzidziusiu to wszystkim kopary opadły  Cytat: 
  a co to za krople ułatwiające trawienie laktozy?? są na receptę? bo widzę że moja się spina chwilę ok 15 minut po każdym karmieniu prawie i pewnie coś jej się ciężko trawi w brzuszku, nie płacze ale widać że ją coś gnębi, potem przechodzi i już ok jest. Cytat: 
 Moja też była identycznie owinięta pępowiną jak Twoja i przypuszczam że też i mnie tak ciężko ją było wypchnąć na patrych - ja parłam 1h 10minut. ile miała Twoja niunia punktów Appgar? moja 8 pkt ze wzgl na tę pępowinę, chociaż sina nie była ale ją odśluzowali i dopiero zapłakała - te kilkanaście sekund czekania na pierwszy krzyk - myślałam że umrę z nerwów - ale jak zapłakała - mega ulga. Cytat: 
  oj chyba podpadłaś którejś z sierpnióweczek...  Cytat: 
 ale ulga cudowna jak dziecko zapłacze - ja wtedy odpłynęłam całkiem jakbym pijana była, zmęczenie się skumulowało, adrenalina zaczęła opadać i czułam się jakbym stała obok gdzieś a nie leżała na łóżku porodowym. ja miałam przed sobą bardzo realne widmo cc przez moją torbiel i dziękuje niebiosom że było mi dane urodzić sn pomimo wszystko, pomimo ryzyka dla mojego zdrowia bo torbiel mogła pęknąć podczas porodu, w trakcie porodu mogły być komplikacje i konieczna decyzja o cc jednak, albo po prostu ja mogłabym nie dać rady - bo powiem Wam że gin powiedział mi dopiero na obchodzie rano jak przyszedł - mój prowdzący który nie był przy porodzie bo nie miał dyżuru - że przez tę torbiel ból był trochę silniejszy niż normalnie bo torbiel była spora i utrudniała rozwieranie szyjki które było przez to dłuższe i boleśniejsze i sam poród również bo główka musiała się przecisnąć i ścisnąć torbiel na maxa a pamiętam jak mnie gi badał ręcznie tydzień przed porodem i macał od środka torbiel i jak nacisnął to bolało więc poród też przez to znacznie boleśniejszy. Ale i tak uważam że miałam ogromne szczęście urodzić sn bo przeżycie całego porodu "na trzeźwo" gdzie musisz przec i urodzić bo nikt nie zrobi tego za ciebie jest warte wszystkich skarbów świata. Pomimo całego bólu i masakry podwozia   
				__________________ Dwa serca po raz drugi :heart: Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-18 o 12:52 | ||||||
|     | 
|  2011-08-18, 12:45 | #4167 | ||||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-12 Lokalizacja: podkarpacie 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  I za 4 lata razem -  Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
 Ehh potrafią życie uprzykrzyć te, jakby nie było to obce baby ;/ Napisz kochana co Ci leży na sercu, zawsze to lżej - wiem po sobie!  Cytat: 
  Beatko te krople o których piszesz, to Delicol ( nam niestety nie pomogły ) ale ponoć są dobre  . No i dość drogie ( cena oscyluje ok 30 zł ) Brido pytałaś o kolki u Igora. Hmm zależy jaki dzień, czasem jest lepiej, czasem gorzej. Wczoraj póznym wieczorem było bardzo źle... od 21 - trochę po 24. Ale za tojak usnął biedulek, to wstał o 5. Dziś rano miał atak o ok 9 ( ale dość krótki, za to intensywny ) I to też wygląda jak u Iustynki - purpurowa wręcz twarz, zapowietrza się, sztywnieje, łezki lecą jak grochy... | ||||||
|     | 
|  2011-08-18, 12:51 | #4168 | ||||||||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  gratulacje rocznicy  Cytat: 
 ja od października mam w planach zacząć 5 rok studiowania  jak to będzie - zobaczymy Cytat:  bo też się czaję  Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 
  pępek podważaj i tez odpadnie szybko - psikaj octeniseptem - nam się trochę paprało po odpadnięciu bo ropka podchodziła ale zeszło po paru dniach .  za wyniki Sarki. zanikł Ci już całkiem pokarm? mi też już prawie nic nie leci  Cytat: 
  myślałam że takich archaicznych przyrządów już nikt nigdzie nie używa - chyba że w muzeach  gratulacje Cytat: 

__________________ Dwa serca po raz drugi :heart: | ||||||||
|     | 
|  2011-08-18, 12:56 | #4169 | ||||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-10 
				 | 

Cytat: 
  Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy   :roza  : Cytat: 
  Cytat: 
  ślicznie przybiera Cytat: 
 Te krople ułatwiające trawienie laktozy to chyba Delicol. Kupilismy i zaczniemy uzywac - może coś ulży małej. Moja dostała 9 apgar przez tą pepowine i też długo czekałam aż zapłacze bo ją odśluzowyali. ale jak zakrzyczała - niesamowita ulga, wrecz błogostan  Dzielna byłaś z tym porodem - mimo takich komplkacji urodzilaś sn   | ||||
|     | 
|  2011-08-18, 12:57 | #4170 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 Madziulka-  za powrót laktacji - na mnie żadne ziółka ani herbatki nie podziałały - nawet Karmi nie zdało egzaminu  no nadrobiłam  mała jeszcze spi - pewnie z pół godziny pośpi - lecę naczynia umyć   
				__________________ Dwa serca po raz drugi :heart: | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.

nie mogłam na to patrzeć...a jak przyjeżdżała do mnie z kąpania, to miałam wrażenie że ten wózek najlepiej by już puściła w samych drzwiach żeby jechał do mnie, a Ja miałam łóżko pod oknem...
 nie mogłam na to patrzeć...a jak przyjeżdżała do mnie z kąpania, to miałam wrażenie że ten wózek najlepiej by już puściła w samych drzwiach żeby jechał do mnie, a Ja miałam łóżko pod oknem...

Bo chciałabym szybciej zajść w drugą ciążę, niż to co zalecają po cc. Chociaż też są kobiety które szybko zachodzą i jakoś bez problemu się to odbywa...
 Bo chciałabym szybciej zajść w drugą ciążę, niż to co zalecają po cc. Chociaż też są kobiety które szybko zachodzą i jakoś bez problemu się to odbywa...