|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#39901 | ||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Dziekuję, wczoraj były takie chrupiące właśnie po stylizacji
![]() Cytat:
Olejuję włosy na kilka godzin przed farbowaniem (suche, nieumyte). Nie czeszę ich, zwłaszcza, że po olejowaniu dam radę przeczesać je delikatnie palcami. Potem farbuję odrosty. Robię wszystko jak wtedy, gdy nie nakladałam oleju. Po farbowaniu zmywam szamponem BD (odżywką też zmywałam, wrócę do tego), długo spłukuję, następnie odżywiam i reszta jak zwykle. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#39902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Lorraine nie zaleca zmiany koloru w sposob drastyczny - max 2 tony 2. Jezeli ktos sie upiera to zmiane zrobic stopniowo rozciagajac to na dluzszy okres czasu, ona wlasnie tak zrobila sobie swoj blond, czyli kilka zabiegow w odstepach czasu, im dluzsze odstepy tym lepiej 3. W kwestii farb to zaleca jakies mniej inwazyjne ale nie mam ksiazki ze soba wiec nie bede na sile zgadywac sumujac takie postepowanie faktycznie moze zlagodzic cierpienie lokow ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
a propos zmywania farb - zawsze zmywam joanna bs z makiem i bawelna. Nie szamponem. Raz zdaje sie uzylam creme de la curl bo akurat joanny nie mialam wystawionej na wannie.
|
|
#39903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co... ponad 3 tygodnie już jestem CG. Dziś podpięłam włosy taką dużą żabką - co tu dużo mówić, szłam się opałać - i pomacałam je od spodu. Są takie... inne, fajne Gładsze, a nie takie jak szczecina
|
|
#39904 | |||
|
Zadomowienie
|
AjriszMarta, DMKAnia
Cytat:
![]() Cytat:
Musze poczytac Twojego bloga, bo wydaje mi się, że pisałas na temat takich problemów. Cytat:
Plus jeszcze zdjęcie butelki. Tyle szamponu ubyło po kilku myciach (5-6). Raczej szamponu nie polecam. Gdyby był bardzo tani - to tak. Ale nie przy takiej cenie (25zł) i wydajności |
|||
|
|
|
#39905 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Myślę, że w książce nie da się napisać o wszystkim. Dla mnie te najważniejsze kwestie porusza. Wiadomo, że są kwestie indywidualne, ale trzeba też wiele rzeczy uogólnić. Zawsze znajdą się wyjątki (potwierdzające regułę Cytat:
Ja nie chciałabym wracać do odzywki, bo nie umiem domyć nią włosów po oleju... Poza tym szamponem jest łatwiej i szybciej ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#39906 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko zazdrościć.Cytat:
Nie chciałabym żeby to się nasiliło... A przy skórze niby nie widziałam nic takiego. Tylko dalej dalej gdzieś na loku. Sama nie wiem co to... Cytat:
Cytat:
miałam kiedyś krótsze kręcone włosy. Ale kręcone na siłę - pianka Nivea i suszenie zwykłą suszarka a potem tona lakieru (zdjęcie z załączniku - na siłę kręcone włosy) - beznadziajnie to wygląda w tej długości... dlatego się boję trochę, zeby teraz to samo nie było... A z drugiej strony teraz mam mocniejsze włosy i pielęgnuję i teraz nie kręcą się na siłę - więc może jednak jest szansa, na taki fryz jak laska z z serialu na drugim zdjęciu??? Czy robię cobie złudne nadzieje? Cytat:
Na tym zdjęciu na moich własnych włosach widać czego się trochę obawiam... Cytat:
)Cytat:
i wyjdzie to co na zdjęciu poniżej (blehu)A dla przypomnienia stan na dzień obecny w codzienniku.
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-18 o 17:17 |
|||||||
|
|
|
#39907 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zwracałam uwagę na jej włosy i jesli styliści coś robili, to raczej niewiele. Zaraz znajdę cięcie włosów aktorki z serialu, które mi się bardzo podoba, ale nie nadaje się na mój typ skrętu, niestety:/ Cytat:
Nie jestem na bieżąco, mogłabyś mi napisać, gdzie/kiedy zamieszczałaś ostatnio swoje zdjęcia? Edit: To obcięcie mi się podoba: http://www.guardian.co.uk/tv-and-rad...fits-tv-review Edit2: Obejrzałam Twoje zdjęcia. Moim zdaniem skręt z przodu masz masz podobny do aktorki, ale wydaje mi się, że ona ma grubsze włosy od Twoich. Myślę, że Twoim włosom przydałaby się objętość, ale nie wiem, czy przez takie obcięcie ją uzyskasz. W ogóle to mało wiem, na temat nadawania włosom objętości, bo ja ją mam bez problemów przy dobrej pielęgnacji... Edytowane przez malgosia86 Czas edycji: 2011-08-18 o 17:33 |
||
|
|
|
#39908 |
|
Zakorzenienie
|
Moim bozyszczem wlosowym jest Melina Kanakaredes
|
#39909 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, piszecie tyle, że jak wszystko przeczytam to na odpowiadanie brakuje już czasu
Ależ macie piękne włosy wszystkie Oliwę z oliwek używałam i nie zauważyłam negatywnego wpływu na skręt Choć tylko raz użyłam jej solo, potem mieszałam z żelami Gorvity.Spróbowałam w końcu umyć włosy odżywką. Wzięłam Naturię z miodem i cytryną. Efekt? Tragedia... Loki zniknęły jak za najgorszych silikonowych czasów, skóra pokryła się "czymś" a włosy leeeeeeecąąąąąąą z głowy jak szalone... Wniosek taki, że albo mycie odżywką nie dla mnie, albo jakiś konkretny składnik w odżywce nie pasuje, tylko widok fryzury zniechęca mnie chwilowo do dalszych eksperymentów Z tego co czytam, nie tylko mnie się zdarzyło, że po odżywce wypadały włosy...
|
#39910 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
jak jest jakaś scena z nią to gapię się na jej włosy i nie słucham o czym mówią a potem nie wiem o co chodzi![]()
|
|
#39911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
#39912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eloe, a zamiast octu może być sok z cytryny? Bo w domu mam taki zwykły tylko, którego nie znoszę ![]() Malowałam dziś sufit i oczywiście z drugiego końca pomieszczenia dostałam we włosy białą farbą
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-08-18 o 18:29 |
|
|
|
|
#39913 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) Użyć planowałam dopiero pojutrze, dziś czytam, że jednak jest do bani...Aghrrr założę się, że u mnie będzie to samo... ![]() W ogóle dziś mam na sobie masę silikonów po wizycie u fryzjera. Oraz przyklepo-przylizo-koszmar Muszę znowu porządnie wyczyścić futro i skalp :/
|
|
|
|
|
#39914 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ja Joaśkę cytrunę ominęłam szerokim łukiem bo ktoś gdzieś pisała, ze rozprostowała skręt... Wolę nie ryzykowac. Koleżanka od trwałej za to ją wzięła. Więc odleję sobie i może spróbuję dla samego potwierdzenia lub obalenia tej torii.
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-18 o 18:33 |
|||
|
|
|
#39915 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Zazwyczaj zimą i na wiosnę zmywałam odżywką, teraz częściej myję szamponem. Zdecydowanie jednak wolę odżywkę (myję Pottersem).
dziękuję Cytat:
Bardzo mi miło Cytat:
Używam jej od roku na zmianę z innymi Joannami i jest super. Nie przekonasz się, dopóki nie użyjesz (warto popróbować różnych kombinacji). |
||
|
|
|
#39916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#39917 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To już dziewczyny pisały, proste proste nie będą się podwijać, ani utrzymywać skrętu Spokojnie, wdech i wydech... Dobrze że umyłaś SLS i potem nałożyłaś coś odżywczego Cytat:
Cytat:
A jak masz możliwość to zamawiaj ![]() Cytat:
Ja się pożalę, że mam pierwszy dzień @ i jestem nieprzytomna... nie działają mi tabletki p/bólowe, dopiero jak wróciłam do domu z pracy to wzięłam coś b mocnego i jestem lekko naćpana i dopiero po tym nie boli ;] Cytat:
![]() Cytat:
Rybiorek - jeszcze inne te w codzienniku Nic nie zniszczone, fajnie ![]() Mgiełka - śliczne Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-08-18 o 19:01 |
|||||||
|
|
|
#39918 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
]...teraz najchętniej wróciłabym znów do jednej długości, zapuściła je jeszcze trochę [podcinając końcówki] i jakby się nie chciały kręcić to bym ciachnęła dopiero wtedy... no, ale teraz to za późno, zapuszczam cieniowane i zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Przemyśl to sobie na spokojnie. Objętość mi także się marzy, ale mam za mało włosów i są za cienkie...nie będę miała nie wiadomo jakiej "szopy" [w tym dobrym sensie ]. No to tyle co chciałam nabazgrać PS: Smażyłam naleśniki ponad godzinę mój TŻ to żarłok...
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-08-18 o 19:15 |
||
|
|
|
#39919 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Oo przyszło zamówienie z mazideł, zara coś ukręcę i ciekawe co będę mieć jutro na łbie W sumie fajnie, każdego dnia inny look |
||
|
|
|
#39920 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Domową przed. Sklepową - decyduje skalp. Jesli skalp lubi - po, żeby została, jeśli nie lubi - przed żeby ze skalpu zmyć...
Cytat:
Przetestuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ciekawe czy będą jeszcze jak dostanę wypłatę ;PCena jak cena. Jakbym chciała takie coś skonstruować z mazideł to wyjdzie 60zł, może na 2 porcje ale nie mam gwarancji czy skalp przyjmie. Mam odżywkę do mycia, dzisiaj testowałam Babydream fur Mama płyn do kąpieli (ładny skład ale nie idealny) ale szampon raz czasem by się przydał ;P Cytat:
Wypadanie włosów może być spowodowane uczuleniem / podrażnieniem - Joaśki pod tym względem nie są najdelikatniejsze. Odczekaj kilka dni, spróbuj w innym zestawie lub jako b/s |
||||
|
|
|
#39921 |
|
Rozeznanie
|
Używałyście kiedyś szamponu alterry do mycia? mam wersje z granatem kupioną przypadkiem i od kilku dni stoi na półce to pomyślałam, że zapytam czy warto
![]() w zeszłym tyg. byłam w ross po szampon i odżywkę i wyszłam z dwoma szamponami, mają jakieś strasznie podobne opakowania
|
#39922 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Loki dziękują
Cytat:
|
|
|
|
|
#39923 |
|
sentimental animal
|
http://www.miejski.pl/slowo - Żółwik
![]() zlikwiduj spacje ![]() chodzę do gimnazjum i u mnie w szkole, kiedy zgadzamy się w czymś z koleżanką robimy żółwika wybacz mi, ale chodzę do gimnazjum nie wiedziałam że ktos może tego nie znać ![]() dzisiaj przed myciem Biovax, potem mycie Isana z Babassu, Alterra z morelą na jakieś 10-15 minut, Isana Harkur Liquid Silk na 10 minut, harmonijkowanie, Joaśka Naturia z lnem i rumiankiem b/s wgniatana, fioletowy żel Artiste wgniatany i czekam na efekty myślę, że kwestia przyklepu po myciu odzywką to dlatego że niedokładnie zmywałam teraz zmyłam tak że włosy piszczą i myślę że będzie ok, sądząc po wyglądzie włosów na mokro
You may think he's a sleepy-type guy Always takes his time Soon I know you'll be changing your mind When you've seen him use a gun, boy When you've seen him use a gun Edytowane przez natalcia250 Czas edycji: 2011-08-18 o 20:10 |
|
|
|
#39924 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale mam pytanie dlaczego niezgodny jest przez Hydroxypropyl Guar, Hydroxypropyltrimonium Chloride, w jaki sposob to działa, co robi? Znalazłam info,, ze jest otrzymywany z ziaren indiańskiego drzewka, ze niby wzmacnia i uelastycznia włosy
|
|
#39925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz to chyba sobie nauszniki kupię takie jak w rossmannie były z pingwinkami
|
|
#39926 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
|
|
#39927 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O spowodowanie szkód podejrzewam nieszczęsne cetrimonium chloride, jak czytam w necie o jego właściwościach... Cytat:
Hydroxypropyl Guar to antystatyk, cytuję za Kosmopedią: "W kosmetykach wykazuje wiele funkcji:
Moim zdaniem nie powinno mieć wpływu na włosy
Edytowane przez eiri Czas edycji: 2011-08-18 o 20:39 |
||
|
|
|
#39928 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis bylo mycie. W drodze do domu kupilam sobie olej z migdalow i butle odzywki-myjadla i zabralam sie do dziela. Migdalek na dwie godzinki, zeby wyprobowac, potem OMO, odzywka pod czepek na okolo godziny ( obiad i jeden odcinek Archiwum X
) i plukanie na kwasno. Odharmonijkowalam sie, Joanna len i rumianek, stylizacja i schna. Nie czesalam ich dzis, chce im dac odwyk, zobaczymy jak sie skreca. Imbryk, kondolencje z powodu fryzjerki sadystki. Ja juz sie na to nie chce narazac, sama sie obcinam, lepiej lub gorzej, ale sie nie stresuje. Choc ostatnio obcielam sie nierowno, i z jednej strony mam lok dluzszy, z drugiej krotszy musze poprawic. Ale nic strasznego.Koniec z zakupami na ten miesiac, kupilam chyba piec sztuk wlosowych mazidel. Musi na razie starczyc. |
|
|
|
#39929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), albo na prawym boku i faktycznie jakby stopniować, to najbardziej kręci się lewy bok, prawy już raczej faluje (choć czasem potrafi zaskoczyć , a z tyłu to prost-falowana masakra z podkręconymi końcami, misz masz na całego aż ostatnio mnie prostownica kusiła ale dałam sobie po łapach
|
|
|
|
|
#39930 | |||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Całą podstawówkę i liceum przechodziłam bez czapki (no bo jak, przecież włosy się rozprostują ), czasem zakładałam chustę. Oj, głupia byłam, teraz bez czapki się nie ruszam i włosy nie cierpią.Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.

U mnie na powrót odżywka i woda.
ale nich się już skończy...
, mnie sie bardzo podobają Twoje wlosy i naprawdę widać różnicę w stosunku do początku pielęgnacji.
)
i wyjdzie to co na zdjęciu poniżej (blehu)

Choć tylko raz użyłam jej solo, potem mieszałam z żelami Gorvity.
Wniosek taki, że albo mycie odżywką nie dla mnie, albo jakiś konkretny składnik w odżywce nie pasuje, tylko widok fryzury zniechęca mnie chwilowo do dalszych eksperymentów
)

).