Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1330 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-18, 11:39   #39871
natalcia250
sentimental animal

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
No czy ja wiem... Ja raz byłam u takiego polecanego, niby najlepszego i w ogóle. Powiedział mi, ze loki sa niemodne i zalecił prostowanie
czuję się niemodna w takim razie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
o jał... no strach do fryzjera iść... ehhh ja nie mam tak mocno kręconych jak sa mokre więc nikt mi nigdy nie prostował do scinania. A moja fryzjerka zawsze mnie słuch... Zobaczymy co teraz bedzie jak pójdę...

A tak w ogóle to chyba wyhodowałam jakiś łupiez albo coś... myłam dzisiaj odżywką Mrs. Potters i myłam dokładnie itp. potem d/b i b/s.
i odsączyłam wode , ja do podpinania a patrze a gdzie niegdzie na włosach takie hmmm nie płatki tylko kuleczki malutkie (nigdy nie mialam łupieżu wybaczcie więc, bo nie wiem jak odróżnić suchy od innego..). I teraz nie wiem... co to robić - żebym sobie nie narobiła szkody więcej niż pożytku...

A inna sprawa, mam okropna ochote ściąć włosy, sporo... i wycieniować. Mam wrażenie, ze doda im objętości. Chciałam dłuuugie ale nie wiem czy nie jest mi korzystniej we włosach do ramion.

Zobaczcie: tak sobie w głowie wymyśliłam oglądając serial. Aktorka na
1 zdj ma długie, na drugim krótsze i jak dla mnie może się okazać, ze jakbym scieła tak jak ona to byłoby mi lepiej, może nawet kręciłyby sie lepiej. Jak myślicie?
to zależy czy twoje włosy kręcą się bardziej jak są dłuższe czy jak są krótsze też się zastanawiam czy nie ściąć, teraz mam do ramion ale mam zniszczone końcówki i chyba zetnę do żuchwy
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 11:52   #39872
imbryka
Rozeznanie

Kurczę, wzięłam jakiś szampon który stał w łazience (ale ma silikony) jedyne co miałam mocniej myjącego (z SLS) to saszetka szamponu aptecznego na łupież (bo go leczyłam ostatnio), umyłam i tym, żeby zmyć te wszystkie śmieci z włosów. Odstawiłam już sls i silikony i już bardzo mi to odpowiadało, bo jestem alergikiem i mam wrażliwą skórę, więc taka delikatna pielęgnacja super się sprawdzała. Boję się, żeby od takiej ilości detergentów nie uczuliło mnie
Czuje jakbym miała obciążone włosy, przez kilka następnych razy chyba bd musiała używać sls, mam w łazience taty szampon z rzepa chyba, on ma tych środków myjących dużo w składzie. Nie mam nic do stylizacji, dwie odzywki, jedna już ostatki. Muszę zrobić zakupy, teraz to aż mnie korci żeby pozamawiać coś do loków zza granicy (urodziny mam niedługo).
Mam wrażenie, że wpadłam w panikę
Dzisiaj jestem wyjątkowo rozgadana, jakieś długie posty piszę...damn kobieta z problemami

Dobra, stało się, teraz pozostaje mi jedynie dopieszczać włosy i błagać, żeby były naturalne i piękne

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 12:07   #39873
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Seduction to do roboty! Ocet w rękę i działamy!
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
keratyna hydrolizowana jest tylko na mazidłach? Na BU czy ZSK nie ma?
Na pewno jest na ZSK. Sama preferuję, bo jest w plastikowej buteleczce i łatwo kropić.
Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
ale fajnie, czytasz Ajrisz? Bedziemy miec zielone papierki
chciałam dać żółte, ale Ajrisz napisała, ze już macie

Cytat:
tak, wieksza objetosc

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Boskie
Tak otwierałam fotki Kropci po encanto, a po niej miałam otwartą Twoją i...
Cytat:
Ale siostra Ajrisz zajechala wiedza, jak rany julek! wszystko ok ale tutaj oliwa traktowana jest jako czesciowo wnikajaca, przynajmniej takie sluchy chodza
Bo tak jest.
Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Rybiorku, niefajnie z ta oliwą z oliwek. Ale dziwne, że Lorraine ją poleca skoro może rozluźniać skręt
Hmm... Lorraine poleca wiele/nie wypowiada się w temacie wielu rzeczy, które mogą źle wpływać na skręt. Choćby rozjaśnianie... choćby pq, choćby inne polimery...
Ale tez trzeba na to spojrzeć z drugiej strony - może, ale nie musi źle wpływać na skręt. Przecież to potwornie indywidualne.
Cytat:
W ogóle to co się porobiło z moim skalpem Jakiego szamponu nie spróbuję to swędzi
Witaj w klubie U mnie na powrót odżywka i woda.
Kocham lato ale nich się już skończy...
Cytat:
wiecie tak z reka na sercu, nie podobaja mi sie wlosy po tym prostowaniu, niestety ale kropciowe tez nie. Wygladaja tak cienko i niejako (nan nadzieje ze Kropcia sie nie pogniewa). Jakbym miala fale i miala wybierac prostowanie czy trwala to wybralabym trwala
Tym razem się z Tobą zgodzę. I to w każdym punkcie.
Nadal ubolewam nad wyprostowaną Mensah czy Kazadi - te wystawione na widok publiczny.
Cieszę się jednak, że Kropcia - podobnie jak i Ty - skorzystała z okazji i czeka na powrót loczków To by była niepowetowana strata, gdyby zamierzała ciągle prostować.
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Jeśli zdobędę od TŻ zdjęcia i będą się nadawały, wrzucę.
Świetnie. Mam nadzieję, że się nadadzą.
Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
a ja kiedys kładlam go teraz mi sie przypomniało, TONAMIIIII
moze przez te zle sylikony jedwabie srtata mam teraz tak bardzo zniszczone
przeciez nie prostuje nie uzywam suszarki a takie poniszczone
Silikony nie są złe. Trzeba tylko umieć je stosować.
Złe jest nasze podejście do pielęgnacji - nie zastanawiamy się szczególnie nad tym, co naprawdę jest niezbędne włosom, co je niszczy, co sprawia, że wypadają, tracą wigor i dopiero, gdy zaczyna się dziać coś niepokojącego, szukamy ratunku.
Brak nam po prostu wiedzy i refleksji.
Dobrze jednak, że są miejsca i ludzie, którzy potrafią nam pomóc
Cytat:
Eloe, coś już wiadomo w sprawie zamówienia?
Napisałam PW.
Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Kurde, przeczytałam o krokoszowym i masakra. Teraz boję się go użyć Wezmę się za orzechowy lub lniany, a ten najwyżej z dala od skalpu (mam nadzieję, że wtedy nic się nie stanie)
Zamierzam zrobić podobnie. Wysłałam szpicę do Aldika po te oleje orzeszkowałam już 2 razy ale 1. raz na noc kapkę, a wczoraj pół godzinki (miałam nie myć, ale to zrobiłam i nie mam wreszcie miękkości do bólu )

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 12:21   #39874
kascysko
Zakorzenienie

Hej Mazidła do mnie przybyły, teraz zastanawiam się, co na wieczór z nich stworzyć może dorzucić do oleju z odżywką i miodem?
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 12:22   #39875
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
zdjęcia z wczoraj, loki (raczej busz) po trudach dnia wczorajszego, wiatr, spinanie i nieudany eksperyment z żelem lnianym, do tego wcieranie seboradinu w skalp co dało efekt, jak po porażeniu prądem ratowane fioletowym żelem Artiste i odrobiną Joanny Naturii len i rumianek b/s (przekonałam się o jej dobrych właściwościach reanimacyjno-stylizujących). A tak przy okazji, jakaś dobra dusza powie jaki to typ skrętu?
Po przeczytaniu tego opisu myślałam, że na dole zobaczę coś w stylu tapiru albo porażenia prądem, czy jakąś czarownicę z bajek. A widzę ładne włosy, loki, a nie busz. Wydaje mi się, że przesadzasz troszkę. Cierpliwości!
BD to skrót do Babydream.
Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
WSZYSCY ŚWIĘCI DOPOMÓŻCIE !!

Naprawdę trafiłaś na jakąś sadystkę. Ile Cię ta przyjemność kosztowała? Bo pisałaś, że niemało... Tylko teraz nie szoruj włosów co chwilę, daj mi trochę odpocząć.
Cytat:
No bo jest nas więcej tylko mniejsza część trafia na wizaż no chyba, że tylko ja widzę wszędzie dziewczyny z puszącymi się włosami idź do dziennika regeneracji i zobacz 5 stronę, pierwszy post od góry i moje włosy w grudniu to proste czy kręcone były wtedy wg Ciebie? A teraz jakie są?
Poleciałam do dziennika i zrobiłam "wow"! Muszę przyznać, że ja teraz na ulicy widzę masę dziewczyn z puszakiem na łebku. A mogłyby mieć taaaaakie piękne loki/fale.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 12:34   #39876
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
oj to nie dobrze, a fotki po farbowaniu beda?
Specjalnie dla Ciebie będą. Zaraz po przeczytaniu Twojego posta zrobiłam. Nie jest wcale super ładnie, ale nie jest tragicznie. Na dodatek skalp swędzi jak cholera.
Fryzura jest nieuporządkowana, bez reanimacji (wspominałam, że nigdy nie jej nie robię).
Zdjęcia będą w kolejnym poście, bo wysyłają się na maila (nie wiem gdzie kabelek od telefonu).
Cytat:
mnie do prostych nie ciagnie
Chwała Ci za to

Cytat:
TŻ mi przed chwilą powiedział, że ja NIE MAM kręconych włosów
Jestem dziś w bojowym nastroju, więc skomentuję tylko tak: Chyba Go ......

Cytat:
Echh... i po co ja się za te kłaki brałam
Nic nie robiłam, to lepiej było, a oszczędziłam kupę czasu i trochę kasy
Trzymaj się, początki są bardzo trudne.
Też miałam różne myśli na początku.

Cytat:
Wg mojej wlasnie stworzonej teorii wlosy odgniataja sie tak cale nasze zycie i dlatego potem nawet jak myjemy w dzien i schna nie przygniecione to one pamietaja to odgniecenie i mnie sie kreca. Ma sens? Dla mnie ma bo moja ulubiona strona to spanie na lewej i po lewej zawsze mam mniej krecono
Zgadzam się z Tobą, coś w tym jest. Też mam takie obserwacje. Rzadko śpię na plecach (choć kiedy śpię, nie wiem w jakiej pozycji), raczej na brzuchu, na boku. Często zmieniam się miejscami z TŻ i raz śpię na jednym boku, raz na drugim. Dbam o swoje włosy nawet w nocy (dobrze, że TŻ o tym nie wie).
Kiedy śpię na jednym boku, nie leżę na włosach, tylko je odgarniam do góry. Pomaga mi to często.

Imbryka, daj włosom i sobie czas

Cytat:
No czy ja wiem... Ja raz byłam u takiego polecanego, niby najlepszego i w ogóle. Powiedział mi, ze loki sa niemodne i zalecił prostowanie
Taaa, to czemu ja czuję się wyjątkowo modnie

Małgosiu, bardzo lubi oglądać Twoje włosy, są piękne i takie gęste

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2011-08-18 o 12:37
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 12:45   #39877
april_20
Zadomowienie

Cytat:
A inna sprawa, mam okropna ochote ściąć włosy, sporo... i wycieniować. Mam wrażenie, ze doda im objętości. Chciałam dłuuugie ale nie wiem czy nie jest mi korzystniej we włosach do ramion.

Zobaczcie: tak sobie w głowie wymyśliłam oglądając serial. Aktorka na
1 zdj ma długie, na drugim krótsze i jak dla mnie może się okazać, ze jakbym scieła tak jak ona to byłoby mi lepiej, może nawet kręciłyby sie lepiej. Jak myślicie?
Od ok 3 lat zapuszczałam włosy podcinając tylko co jakiś czas końcówki, w końcu osiągnęły długość za biust. Ładnie się kręciły ale z ułożeniem ich schodziło długo a o reanimacji nie było mowy, była praktycznie nie możliwa bo na następny dzień były strasznie potargane a mam gęste włosy. 2 dni temu poszłam do fryzjera na cieniowanie, miała mi skrócić ok 5cm, ale jak zawsze obcięła mi za dużo. Teraz mam włosy długości jak na tym drugim zdjęciu co dodałaś i powiem, że jestem mega zadowolona Włosy są super i szybko się układają, kręcą jeszcze bardziej i chociaż zawsze marzyłam o długich lokach teraz jestem zadowolona z krótkich. Pierwszy raz mam krótkie włosy i już dawno nie była z nich tak zadowolona. Żałuję, że wcześniej tego nie zrobiłam. Więc polecam obcięcie. Warto spróbować, jak nie będzie Ci się podobało to przecież odrosną. Praktycznie każdemu kręcone włosy lepiej się układają jak są krótsze.
april_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 12:54   #39878
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
[COLOR=Gray]

Nusia
- to mi podsunelo teorie, jak spisz? na wznak? ja mam dzisiaj to co opisywalas - boki piekne loczki a tyl prawie prosty. A reszta dziewczyn? jak spicie? te co maja jedna strone mniej krecona, spicie na tej stronie? Wg mojej wlasnie stworzonej teorii wlosy odgniataja sie tak cale nasze zycie i dlatego potem nawet jak myjemy w dzien i schna nie przygniecione to one pamietaja to odgniecenie i mnie sie kreca. Ma sens? Dla mnie ma bo moja ulubiona strona to spanie na lewej i po lewej zawsze mam mniej krecono

:
Ja też więcej śpię na lewej, więc tam zawsze jest coś przyklapnięte, poprostowane, nawet jak schną w dzień bez spłaszczania na poduszce

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Muszę przyznać, że ja teraz na ulicy widzę masę dziewczyn z puszakiem na łebku. A mogłyby mieć taaaaakie piękne loki/fale.
Ja też tak mam ostatnio Chyba nie wiedzą, co to Wizaż.pl
A jak widzę moją mamę, która też ma falo-loki naturalne, jak je katuje prostownicą i tym bezwartościowym szamponem Aqua Light i do tego jeszcze lakiery, pianki... brrr...

imbryka współczuję nie lubię fryzjerów, wszystko by chcieli prostownicą...
Do nas przychodzi taka miejska fryzjerka, pracuje w jakimś zakładzie fryzjerskim, daję się jej obciąć tylko wtedy, gdy chodzi mi o końcówki i lekkie stopniowanie. Na mokro i bez modelowania. Dalej już sobie sama poradzę Ale większej rewolucji nie dałabym jej zrobić
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 12:59   #39879
MgielkaM
Zakorzenienie

April nooo ja nigdy długich nie miała bo do niedawna miałam prawie proste więc dłuże niż do anion wyglądały nawet po umyciu na kluski klapnięte. A teraz jak kręcone to lepiej... ale mam okropną ochotę ściąc, bo ostatnio do ładu z nimi nie mogę dojść...

Dziewczyny co myślicie? Znacie już troche moje włosy, oglądałyście zdjęcia... sama nie wiem co zrobić...
Na razie zaczekam na suszarkę, ale potem powaznie przemyślę ścięcie i wycieniowanie...

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 13:07   #39880
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Specjalnie dla Ciebie będą. Zaraz po przeczytaniu Twojego posta zrobiłam. Nie jest wcale super ładnie, ale nie jest tragicznie. Na dodatek skalp swędzi jak cholera.
Fryzura jest nieuporządkowana, bez reanimacji (wspominałam, że nigdy nie jej nie robię).
Zdjęcia będą w kolejnym poście, bo wysyłają się na maila (nie wiem gdzie kabelek od telefonu).
dziekowac piknieja zaraz wkleje moje do codziennika, sumujac: ja w mokrych nie moge chodzic spac

Cytat:
Zgadzam się z Tobą, coś w tym jest. Też mam takie obserwacje. Rzadko śpię na plecach (choć kiedy śpię, nie wiem w jakiej pozycji), raczej na brzuchu, na boku. Często zmieniam się miejscami z TŻ i raz śpię na jednym boku, raz na drugim. Dbam o swoje włosy nawet w nocy (dobrze, że TŻ o tym nie wie).
u mnie nie wyjdzie, szanowny malzonek musi spac zawsze na stronie blizej okna

Cytat:
Kiedy śpię na jednym boku, nie leżę na włosach, tylko je odgarniam do góry. Pomaga mi to często.
taa.... zasypiam tak, po przebudzeniu niestety wlosy sa pod policzkiem

Cytat:
Taaa, to czemu ja czuję się wyjątkowo modnie
bo jestesmy staromodne?
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 13:09   #39881
*Basia*
Mod-Śnieżynka

No to czas na moje zdjęcia po farbowaniu:
Olejowanie kokosem na kilka godzin, potem farbowanie odrostów. Zmycie BD, maska biovax wymieszana z żelem lnianym na około 40 min, harmonijkowanie, plunking, Tigi amplifier, dyfuzor, spanie

Efekty: bez reanimacji, tylko potarmoszenie (nic innego nie robię, później pewnie nałożę troszkę kokosa, bo wychodzę).
Efekt taki sobie, ale co tam. Kiedyś pewnie bym nie pokazała takich zdjęć, ale nie zawsze ma się super ładne włosy, czasem są właśnie takie jak mam teraz
Od dłuższego czasu mam skręt od nasady, nawet jak jest słabiej i tak kręcą się od samej góry. No i pod spodem też wszystko pokręcone.
Nie umiem zrobić sobie zdjęć z tyłu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Po farbowaniu 1.jpg (23,6 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Po farbowaniu.jpg (47,4 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Mała.jpg (54,9 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Mała1.jpg (25,2 KB, 26 załadowań)

Stary 2011-08-18, 13:11   #39882
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Po przeczytaniu tego opisu myślałam, że na dole zobaczę coś w stylu tapiru albo porażenia prądem, czy jakąś czarownicę z bajek. A widzę ładne włosy, loki, a nie busz. Wydaje mi się, że przesadzasz troszkę. Cierpliwości!
BD to skrót do Babydream.
loki, które toną w buszu ale walczę z tym

co do tej teorii o spaniu, to pół życia spałam na boku który mi sie bardziej kręci ale może to ja jestem jakaś dziwna
ostatnio z pół roku śpię na plecach, a tył i tak jest ok
na lewym boku rzadko śpię, a i tak się słabo kręci
Stary 2011-08-18, 13:14   #39883
Eloe77

Cytat:
No w zasadzie trochę pogrzebałam, ale to dlatego, że wyszedł mi polepiony puszak, to chciałam się ratować. I uratowałam
Nie ma nic od razu
Cytat:
Za to mam teraz lekkie, sypkie i świeże - szukam plusów
Bardzo dobre podejście
Cytat:
Raczej miałam na mysli, jak poznać naturę swoich włosów. Jeśli raz mam totalnie proste, a innym razem pokręcone, to które są te bardziej moje naturalne...?
Obserwować.
Pielęgnacja taka jak dla kręconych i prostym nie zaszkodzi.
A co do reszty - zgadzam się z dziewczynami - proste się same nie skręcą, a co ważniejsze - nie utrzymają tego skrętu.
Cytat:
rozrzut między niedzielą a dzisiaj mam bardzo kosmiczny
To tylko potwierdza, że mamy do czynienia z kręconymi.
Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
Tragedia jakaś ten cały fryzjer
bidulka. Ale na pewno doprowadzisz włosy do dobrego stanu, wierzę w to. Nie martw się
Fryzjerce należy się lanie
Cytat:
paliła prostownicą, bo stwierdziła, że tylko tak może zrobić wykończenie
Chyba tak tylko może wykończyć włosy, a nie zrobić wykończenie Co za koszmar.
Cytat:
idąc tym tropem 80 % dziewczyn może mieć kręcone włosy
To całkiem prawdopodobne. Ale na pewno jest nas więcej niż połowa populacji. Zatem proste to dewiacja od normy, a nam wciska się coś odwrotnego
Cytat:
teoria chyba bardzo słuszna, ja sie w nocy kręcę - to mam puszaka rano i dużo spie na brzuchu chyba...
Ja jeszcze nie nadrobiłam, wiec nie widziałam teorii
Ale mam podobnie jak Rybiorka - śpię na prawej i tam mam słabszy skręt (choć czasem mnie zadziwia ).
Cytat:
chyba wyhodowałam jakiś łupiez albo coś... myłam dzisiaj odżywką Mrs. Potters i myłam dokładnie itp. potem d/b i b/s
Ciekawostka, ale już kiedyś ktoś o tym zjawisku pisał...
Co nakładałaś wcześniej? Kombinowałaś już z żelami zawierającymi polimery? Bo to może być właśnie albo łupież kosmetyczny (skóra daje znać, ze coś jej nie pasuje w pielęgnacji), albo własnie polimer.
Cytat:
A inna sprawa, mam okropna ochote ściąć włosy, sporo... i wycieniować. Mam wrażenie, ze doda im objętości. Chciałam dłuuugie ale nie wiem czy nie jest mi korzystniej we włosach do ramion
Możesz podpiąć i sprawdzić. Pamiętaj jednak, że skręt się może zmienić.
Cytat:
Jak myślicie?
Nie wyciągałabym wniosków na podstawie wyglądu włosów w serialu - pani ma sztab stylistów, więc nie wiemy, jakie włosy ma naprawdę.
Poza tym warto sprawdzić u siebie poprzez podpinanie, byś potem nie czuła się dziwnie.
Cieniowanie na pewno, tak, ale czy koniecznie schodzenie z długości?
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Hej Mazidła do mnie przybyły, teraz zastanawiam się, co na wieczór z nich stworzyć może dorzucić do oleju z odżywką i miodem?
Jakiego oleju z jaką odżywką i jakie mazidła?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-08-18, 13:15   #39884
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
, sumujac: ja w mokrych nie moge chodzic spac
Ja też, kiedy miałam długie, spałam w mokrych specjalnie, bo rano miałam bardzo ładne.

Cytat:
taa.... zasypiam tak, po przebudzeniu niestety wlosy sa pod policzkiem
No ja też, ale często budzę się w nocy (TŻ mnie budzi) i poprawiam się w łóżku.
Cytat:
bo jestesmy staromodne?
E tam, jesteśmy super modne z pięknymi lokami

Stary 2011-08-18, 13:21   #39885
natalcia250
sentimental animal

wczoraj po myciu wyjątkowo nie trzymałam Alterry, może to było przyczyną puszaka?

dzisiaj Biovax na kłaczki a jak się skończy, może kupię Bingo, jest tańszy i ponoć dobry
Stary 2011-08-18, 13:22   #39886
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Olejowanie kokosem na kilka godzin, potem farbowanie odrostów. Zmycie BD, maska biovax wymieszana z żelem lnianym na około 40 min, harmonijkowanie, plunking, Tigi amplifier, dyfuzor, spanie

Efekty: bez reanimacji, tylko potarmoszenie (nic innego nie robię, później pewnie nałożę troszkę kokosa, bo wychodzę).
Efekt taki sobie, ale co tam. Kiedyś pewnie bym nie pokazała takich zdjęć, ale nie zawsze ma się super ładne włosy, czasem są właśnie takie jak mam teraz
Od dłuższego czasu mam skręt od nasady, nawet jak jest słabiej i tak kręcą się od samej góry. No i pod spodem też wszystko pokręcone.
Basiu, jaki lok!!! Cudne

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 13:23   #39887
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Nie ma nic od razu
Jakiego oleju z jaką odżywką i jakie mazidła?
Olej kokosowy z Kallosem mlecznym/Isaną babassu/Hegronem/Scandic z proteinami przenicy(do wyboru). Z mazideł mam keratynę, owies i jedwab hydrolizowane, hydromanil, NMF, d-pantenol. Wielkiego wyboru ni ma

Co do łupieżu - po jakiś 3 myciach odżywką sypnęło mnie lekko - pierwszy raz w życiu. Osobiście pomogło mi oczyszczenie szamponem z SLS, od tego czasu - 3 tygodnie mycia samą odżywką - problemu brak.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 13:37   #39888
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Basiu, jaki lok!!! Cudne
Dziękuję
Poczekaj, aż wkleję ładne kiedyś....

Cytat:
wczoraj po myciu wyjątkowo nie trzymałam Alterry, może to było przyczyną puszaka?
Tzn, że nie nakładałaś żadnej odżywki ds?

Cytat:
dzisiaj Biovax na kłaczki a jak się skończy, może kupię Bingo, jest tańszy i ponoć dobry
Mam Bingo z masłem shea i bardzo ją lubię. Czy lepsza od biovaxa? Częściej jej używam więc pewnie tak. Ale to kwestia indywidualna jak wszystko.

Kiedy olejowałam włosy kokosem i nakladalam biovaxa, miałam zbyt miękkie włosy, loki były nietrwałe. Ale wczoraj do biovaxa dodałam żelu lnianego i było bardzo fajnie (po wysuszeniu, bo dziś to co na zdjęciach).

W ramach akcji denko skończyłam 3 odżywki, ale tylko jednej póki co nie zamierzam kupować, więc kiepsko mi idzie.

Stary 2011-08-18, 13:41   #39889
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
April nooo ja nigdy długich nie miała bo do niedawna miałam prawie proste więc dłuże niż do anion wyglądały nawet po umyciu na kluski klapnięte. A teraz jak kręcone to lepiej... ale mam okropną ochotę ściąc, bo ostatnio do ładu z nimi nie mogę dojść...

Dziewczyny co myślicie? Znacie już troche moje włosy, oglądałyście zdjęcia... sama nie wiem co zrobić...
Na razie zaczekam na suszarkę, ale potem powaznie przemyślę ścięcie i wycieniowanie...
Mgiełko, nie ścinaj, mnie sie bardzo podobają Twoje wlosy i naprawdę widać różnicę w stosunku do początku pielęgnacji. Faktycznie, poczekaj na suszarę, może będzie łatwiej je okiełznać. Tez się na nią czaję, podczytywałam Twoją dyskusję z Eloe na dyfuzorach i też ja namierzyłam w euro agd, ale jeszcze sie nie zdecydowałam, moze mi maż z Niemiec przywiezie jakaś z kryzą (tylko weź chłopu wytłumacz o co chodzi, chyba jedynie obrazek pokazać). O ścięciu, a raczej wycieniowaniu też myslę, ale jeszcze nie dojrzalam...
Swoją drogą ja już kiałam na głowie wszystkie długosci chyba:OD CAŁKIEM króciutkich na chłopaka z wygolonym karkiem, poprzez slynną w latach 80-tych fryzurę "na małpę" czy "palmę"-góra wycieniowana na krótko, po bokach smętnie zwisajace od ucha do ramion mysie ogonki, potem prosto ścięte równo z uchem(gdzieś nawet to wstawiałam),aż mi w ciaży (gdy musiałam leżeć i nie mogłam do fryzjera)urosły i odtąd noszę długie, w których najlepiej się czuję, choc oczywiscie roboty przy nich wiecej(najłatwiej było z tymi króciutkimi, wystarczylo pazurki wyżelować i ok)
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 13:41   #39890
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję

Kiedy olejowałam włosy kokosem i nakladalam biovaxa, miałam zbyt miękkie włosy, loki były nietrwałe. Ale wczoraj do biovaxa dodałam żelu lnianego i było bardzo fajnie (po wysuszeniu, bo dziś to co na zdjęciach).
Ooo to niezły pomysł. A w jakich mniej więcej proporcjach dodałaś tego żelu do biovaxa? Bo mi biovax prostuje, ale może z żelem byłby ok (mam jeszcze trochę do zużycia i nie wiem, co z nim zrobić )
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 13:48   #39891
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Tzn, że nie nakładałaś żadnej odżywki ds?
wstyd ale nienaprawdę już czasu nie miałam do wieczora nie zdążyłyby wyschnąć.

a co do zelu lnianego też mi zostalo i tez nie wiem co z tym zrobić

dziewczyny, dajecie maskę przed myciem włosów czy po?

Edytowane przez natalcia250
Czas edycji: 2011-08-18 o 13:50
Stary 2011-08-18, 13:53   #39892
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Ooo to niezły pomysł. A w jakich mniej więcej proporcjach dodałaś tego żelu do biovaxa? Bo mi biovax prostuje, ale może z żelem byłby ok (mam jeszcze trochę do zużycia i nie wiem, co z nim zrobić )
Na oko. Mniej więcej 2:1 (biovax: żel lniany).
Po plunkingu aż się zdziwiłam, ze wyszło tak fajnie. Loki były bardzo ładne, mimo, że stylizowałam je dopiero później.

Stary 2011-08-18, 13:53   #39893
Eloe77

Cytat:
Napisane przez april_20 Pokaż wiadomość
Warto spróbować, jak nie będzie Ci się podobało to przecież odrosną
Z tym się zgodzę.
Cytat:
Praktycznie każdemu kręcone włosy lepiej się układają jak są krótsze.
A z tym bym polemizowała. To zależy od tego, co się preferuje i od tego, w jakiej długości włosy wyglądają lepiej.
Jakoś niespecjalnie mam ochotę obcinać swoje, bo...choć mam mniej zabawy z myciem i suszeniem, to moim zdaniem wyglądają coraz lepiej i - jeśli się zdenerwuję - mogę je podpiąć, ukrywając wszelkie niedostatki.
Cytat:
No to czas na moje zdjęcia po farbowaniu
Fajniusie masz takie powiększone loki Zawsze coś innego

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-08-18, 13:54   #39894
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
ja maski nakładam po myciu włosów

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 13:58   #39895
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
hehe no ja też zawsze humorzasta jestem, nie przejmuj się
dzięki za wyrozumiałość

Cytat:
Na pewno jest na ZSK. Sama preferuję, bo jest w plastikowej buteleczce i łatwo kropić.
Napisałam PW.
Dziękuję, będę tam zamawiać w takim razie

Cytat:
Poleciałam do dziennika i zrobiłam "wow"! Muszę przyznać, że ja teraz na ulicy widzę masę dziewczyn z puszakiem na łebku. A mogłyby mieć taaaaakie piękne loki/fale.
Cierpliwość i czas...

Cytat:
Jestem dziś w bojowym nastroju, więc skomentuję tylko tak: Chyba Go ......
No właśnie

Cytat:
zazdraszczam

Cytat:

Brak odżywki d/s? Zawsze, nawet na minutę!
Maska po myciu...no chyba, że jakaś mieszanka dziwna to wtedy przed

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 14:00   #39896
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Skoro nie było odżywki ds, to stąd puszak.
Spróbuj nakładać ds choć na chwilkę. Kiedy nie mam czasu, myję włosy, potem ds, kąpiel, balsam do ciała i spłukuję ds (tak robiłam, kiedy miałam naprawdę bardzo mało czasu).

Cytat:
Na początku też nie byłam zadowolona z żelu lnianego. Robiłam kilka podejść, nawet miałam wrażenie, że prostuje mi włosy. Teraz go uwielbiam i zawsze mam w lodówce (dodaję FEOG i bardzo długo stoi).
Często robię emulsję humektantową (przepis w receptariaszu), mieszam z innym żelem, rzadko nakładam samodzielnie.

Cytat:
Ja daję zawsze po myciu. Ale oczywiście można przed myciem, co nie zwalnia z użycia odżywki po umyciu włosów.

Stary 2011-08-18, 14:02   #39897
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Basiu, jaki lok!!! Cudne
wlasnie, cudne. Jak to sa wg Ciebie nijakie to ja nie wiem co znaczy ladne

ja w porownaniu z Toba dalam byle jakie do codziennika, tyl prosty, po reanimacji prawie prosty, no i ja moge napisac ze kiedys wkleje lepsze
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 14:42   #39898
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Fajniusie masz takie powiększone loki Zawsze coś innego
Kiedyś miałam dużo drobniejsze loki. Teraz raczej większe, choć nie zawsze takie jak na zdjęciach. Wiem, że to kwestia emolientów, nawilżenia ale chyba nie tylko.
Ciekawa jestem jakie będą, kiedy podrosną (zaprzestałam już samodzielnego eksperymentowania z nożyczkami, bo od roku ma właściwie tę samą długość, teraz fryzjer będzie w lutym).

Cytat:
zazdraszczam
dziękuję, ale nie osiągnęłam aż tak wielkich efektów jak Ty
Cytat:
wlasnie, cudne. Jak to sa wg Ciebie nijakie to ja nie wiem co znaczy ladne
Wolę bardziej uporządkowane i regularne troszkę mniejsze loki. A te są podobne trochę do początków mojego pokracznego cg, ale mogą być. Chciałabym jeszcze i jeszcze

Cytat:
ja w porownaniu z Toba dalam byle jakie do codziennika, tyl prosty, po reanimacji prawie prosty, no i ja moge napisac ze kiedys wkleje lepsze
No właśnie dziś mogę powiedzieć, że bardzo, bardzo, bardzo podobają mi się Twoje włosy. Wczoraj też, ale nie byłam do końca przekonana.
Ciekawa jestem co będzie jutro.

Chciałabym Wam pokazać kiedyś moje włosy, kiedy naprawdę mi się podobają. Kiedyś wklejałam do codziennika zdjęcia po oleju winogornowym (nie pamiętam co tam jeszcze było), wtedy mi sie bardzo podobały.
Cały czas się drapię (swędzi i mam wrażenie, że skalp jest po tym farbowaniu bardzo suchy), na dodatek mam jeszcze resztki farby na skalpie, więc moje paznokcie nie wyglądają najlepiej.
Plany na dziś wieczór: konieczne mycie odżywką, żel z gorvity, lniany, miód: musi mi to przynieść ulgę no i porządek z paznokciami (są wakacje i mam czas żeby je malować, wczoraj był tylko zmywacz).

Stary 2011-08-18, 14:46   #39899
Basai77
Raczkowanie

*Basia*
Piekne miesko masz na glowie,az chcialoby sie schrupac,hihihi.
Powiedz prosze,jak dokladnie wyglada ten Twoj sposob na farbe,przed nakladasz olej?
Pytam,bo u mnie ciagle czeka Lou Color na wlosy(piekny rubin) ale wiesz ja sie nad klakami trzese,tym bardziej,ze mam dosyc ciemne i ona rozjasni mi wlosy o 2,3 tony.Chcialabym jak majmniej inwazyjnie i wiem,ze to praktycznie nieuniknione ale skoro mozna ta niszczycielska sile farby zredukowac,to ja jestem bardzo zainteresowana.
Wiesci z ostatnich chwil:
ostatnio,po wielomiesiecznym myciu odzywka zastosowalam szampon,ma w skladzie als ale zlagodzony (wrzucilam do analizy),
wloski mega zadowolone...
no i zamowienie do mnie przyszlo z CJ,tylko,ze dosla mi jeszcze myjadlo,bo nie miala na skladzie.W kazdym razie wczoraj na suche nalozylam zelu z CJ,nie zeby to byla reklama,ale on jest poprostu boski!!!Teraz rozumiem Rybiorka!!!
Pachnie nieziemsko i wogole ma calkiem inna konsystencje niz zele ,ktore do tej pory stosowalam.Nie skleja ani nic z podobnych rzeczy,za to wloski-ciesza sie na maksa.Az sie boje,co to bedzie jak naloze najpierw odzywke d/s CJ i umyje myjadlem.Dzis chyba bedzie mycie,ale narazie jeszcze musze zastosowac szampon,dopoki nie dosla mi tej odzywki do mycia.Cala reszta to bedzie juz CJ,
napewno wkleje fotki

Edytowane przez Basai77
Czas edycji: 2011-08-18 o 14:49
Basai77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 15:00   #39900
Eloe77

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Olej kokosowy z Kallosem mlecznym/Isaną babassu/Hegronem/Scandic z proteinami przenicy(do wyboru). Z mazideł mam keratynę, owies i jedwab hydrolizowane, hydromanil, NMF, d-pantenol. Wielkiego wyboru ni ma
Jak to nie ma wielkiego wyboru?! Jest co mieszać
dałabym keratynę z pantenolem lub jedwab z pantenolem do Kallosa albo Isany. Do tego hydromanil lub NMF i kapka, ale kapka!, oleju.
Wzbogacanie Hegrona bym sobie darowała.
Scandic nie znam, ale jeśli lżejsza, to można nieco więcej oleju.
Cytat:
Zużyć jako maskę do włosów.
Cytat:
Zależy, co wchodzi w skład maski. Jeśli głównie olej lub coś, co trzeba długo płukać, to przed myciem.
A tak to zwykle po myciu.

Basai czekam na fotki! Ależ jestem ciekawa!

Basiu jestem pewna, ze obecnie to tymczasowy efekt (swoją drogą naprawdę świetny) pofarbowaniowy, i że włosy Cię zaskoczą

Znikam

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-08-18 o 15:12
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości