WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-08-12, 09:04   #3751
agison
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 107
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

Cytat:
Napisane przez Contax Poka¿ wiadomo¶æ
Koszt zbadania ferryryny kszta³tuje siê od 25 - 40 z³otych
W niektórych laboratoriach pobieraj± jeszcze jaka¶ ma³± kwotê za wk³ucie.
u mnie ferrytyna waha siê od 12 do 40 z³, zalezy od laboratorium ... sama te¿ planujê sobie zrobiæ na wszelki wyp

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-12, 10:30   #3752
friable
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 431

Cytat:
Napisane przez agison Poka¿ wiadomo¶æ
oj, jest mnóstwo metod! sama mam fio³a na punkcie przyciemniania i to wiele z nich mo¿e pomóc przy wypadaniu np. oleje - tu masz w±tek o olejowaniu z podlinkowanymi czê¶ciami I i II, mo¿e Ciê co¶ zainteresuje, wiele przyciemniaj±cych zió³ek/olejów jest te¿ np na helfy . pl nie ¿e reklamujê
Noo, to by mi bardzo pasowa³o Dziêki, przejrzê sobie ten w±tek

Cytat:
Napisane przez DarkNoir Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny zacznijcie farbowaæ henn±! 100% naturalna, odcienie od blondu po czarny. W³osy zdrowe i od¿ywione. Ju¿ nie raz pisa³am, ¿e henna uratowa³a mi w³osy (po kilku latach farbowania chemi±). A po hennie olejowanie (przesta³am uzywaæ od¿ywek i masek do w³osów odk±d olejujê.
Nie jestem tego pewna, ale gdzie¶ przeczyta³am, ¿e po jakiej¶ hennie (wiem, dok³adna jestem, ale w ogóle siê na tym nie znam ) bardziej wypadaj± w³osy. Wydaje mi siê, ¿e nie na ka¿dego dzia³a tak samo, wiêc ba³abym siê zaryzykowaæ . Chyba, ¿e siê mylê, wtedy bym chêtnie wypróbowa³a
friable jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:01   #3753
MalaArielka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 763

Cytat:
Napisane przez inverso Poka¿ wiadomo¶æ

Ech, znalaz³am dzi¶ kolejny placek bez w³osów ;/
Ja z kolei na zdjêciach widzê ³ysinki... No ale jako¶ specjalnie mnie to nie przera¿a po tylu latach wypadania.
MalaArielka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-12, 13:10   #3754
Kamilka54
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 300

U mnie po miesiêcznym stosowaniu Biotebalu i szamponu Pharmaceris nie widaæ najmniejszej nawet poprawy.
W³osy lec± strasznie, do tego znowu pojawi³y siê odrosty, tym razem jednak spróbuje pomalowaæ henn±, tak jak radzicie
Dzi¶ umówi³am siê na kolejn± wizytê u dermatologa, na 18 sierpnia.
Zobaczê co tym razem mi powie, o ile ca³kowicie nie wy³ysiejê do tego czasu

Nie mam ju¿ si³y i zdrowia, ¿eby w ogóle dotykaæ te w³osy.
(J 8:32)

27.10.2006r.
9.09.2014r.
2016r.
Kamilka54 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-13, 14:33   #3755
Figarro
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 154

Cytat:
Napisane przez Figarro Poka¿ wiadomo¶æ
Puk puk Mo¿na???

Do³±czê do Was, w kupie ra¼niej

Od czego by tu zacz±æ
mo¿e jednak od ¿elaza (cholernik jeden) od 2 lat mam stwierdzony niedobór ferrytyny, a w³a¶ciwie to prawie ca³kowity brak, bo wska¼nik 18, to jak nazwa³ mój lekarz hematolog, w³a¶ciwie nic, "0"...
no nic po leczeniu ok 6miesiêcy wzros³o do 30 i stoi...

jednak przestrzegam nie dajcie siê zwie¶æ pozorom
u mnie wska¼nik ¿elaza (tego co robi siê w zwyk³ej morfologii) wyszed³ w normie i to b.dobrej, a hemoglobinê te¿ mam w górnej granicy
wiêc dla pewno¶ci zróbcie sobie poziom ferrytyny
jednak w³osy mi nie wypada³y z powodu niskiego ¿elaza (zaznaczam to tylko dlatego, ¿e ostatnio o tym pisa³y¶cie)

Wpad³am jednak w kwietniu tego roku na wspania³y pomys³ schudniêcia, plan mia³am taki ¿e schudnê ok 12-14kg na diecie dukan,
chud³o mi siê wspaniale, po 1,5 miesi±ca diety schud³am 11kg, jednak zacz±³ mi dolegaæ ¿o³±dek i postanowi³am przerwaæ dietê.
Po kolejnym miesi±cu ju¿ tak u mnie fajnie nie by³o
wiadomo w³osy na wszelkie zmiany w organizmie reaguj± z opó¼nieniem,
u mnie zaczê³y wychodziæ gar¶ciami
sypi± siê przy chodzeniu, czesaniu, na poduszkê i po k±pieli zostaje dywanik w wannie
koszmar s± teraz cienkie, matowe.
W³a¶ciwie gubiê je na ca³ej g³owie, wiêc jest to z pewno¶ci± reakcja na dietê.
By³am w zesz³y poniedzia³ek u dermatologa (z kompletem badañ, które wysz³y ok i USG)
dosta³am do stosowania zewnêtrznie robion± w aptece wcierkê
a do ³ykania ¿elazo (tardyferon Fol), cynk (zincas forte), najmocniejsz± vit E 400mg i biotebal 5
17 sierpnia idê do kontroli, mam nadziejê na choæ umiarkowan± poprawê
17 wrze¶nia wychodzê za m±¿ i mam nadziejê, ¿e ³ysa nie bêdê
Jest nadzieja na poprawê
By³am dzisiaj u mojej fryzjerki, przy okazji ciêcia w³osów dowiedzia³am siê, ¿e mam sporo nowych w³osów
to teraz mam tylko nadziejê, ¿e te przynajmniej nie bêd± mi wypada³y

ale i tak siê cieszê

Wymieniam siê
Figarro jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-15, 13:00   #3756
Friese
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 290

Dziewczyny, ratunku.
Widzê ¿e macie do¶wiadczenie, albo próby ku temu by nie wypada³y w³osy, mo¿ecie mi pomóc? Bêdê wdziêczna.

Od miesi±ca - pó³tora lec± mi w³osy. Wypadaj±. Nie wiem co robiæ, co mo¿e byæ przyczyn±, a co zrobiæ by nie wypada³y.

Jakie¶ 2 miesi±ce temu, 1 miesi±c to co zaistnia³o a mog³o mieæ wp³yw:
- odstawi³am pigu³ki antykoncepcyjne, bra³am 3 lata, ale zrobi³am miesi±c przerwy i wróci³am ze wzglêdu na wypadanie w³osów (mo¿e to od tego?), cerê, z³e nastroje
- zaczê³am ³ykaæ Biotynê Puritan Prides 5 mcg i Humwait Z (skrzyp i pokrzywa)
- stosujê wcierkê w skalp - lioton seboradin + krople olejku eterycznego i rozmarynowego.

Stres taki sam poziom jak zawsze. Czyli nie przechodzê za du¿ego. Dieta - jem normalnie tak samo ca³y czas. Farbowanie - od roku farbujê pasemka platynowe i nigdy nie by³o nic takiego.

Co mogê zrobiæ?
Friese jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-15, 13:06   #3757
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Friese Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, ratunku.
Widzê ¿e macie do¶wiadczenie, albo próby ku temu by nie wypada³y w³osy, mo¿ecie mi pomóc? Bêdê wdziêczna.

Od miesi±ca - pó³tora lec± mi w³osy. Wypadaj±. Nie wiem co robiæ, co mo¿e byæ przyczyn±, a co zrobiæ by nie wypada³y.

Jakie¶ 2 miesi±ce temu, 1 miesi±c to co zaistnia³o a mog³o mieæ wp³yw:
- odstawi³am pigu³ki antykoncepcyjne, bra³am 3 lata, ale zrobi³am miesi±c przerwy i wróci³am ze wzglêdu na wypadanie w³osów (mo¿e to od tego?), cerê, z³e nastroje
- zaczê³am ³ykaæ Biotynê Puritan Prides 5 mcg i Humwait Z (skrzyp i pokrzywa)
- stosujê wcierkê w skalp - lioton seboradin + krople olejku eterycznego i rozmarynowego.

Stres taki sam poziom jak zawsze. Czyli nie przechodzê za du¿ego. Dieta - jem normalnie tak samo ca³y czas. Farbowanie - od roku farbujê pasemka platynowe i nigdy nie by³o nic takiego.

Co mogê zrobiæ?
w³osy mog± wypadaæ po odstawieniu antykoncepcji, jak najbardziej ale je¿eli wróci³a¶ do tabsów, to i wlosy powinny wróciæ do poprzedniego stanu, ale mo¿e potrzebuj± trochê czasu wcierka i suplement to ju¿ co¶, powinny pomóc, ciê¿ko tylko powiedzieæ po jakim czasie

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-08-15, 18:46   #3758
DarkNoir
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 327
GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez friable Poka¿ wiadomo¶æ
Noo, to by mi bardzo pasowa³o Dziêki, przejrzê sobie ten w±tek

Nie jestem tego pewna, ale gdzie¶ przeczyta³am, ¿e po jakiej¶ hennie (wiem, dok³adna jestem, ale w ogóle siê na tym nie znam ) bardziej wypadaj± w³osy. Wydaje mi siê, ¿e nie na ka¿dego dzia³a tak samo, wiêc ba³abym siê zaryzykowaæ . Chyba, ¿e siê mylê, wtedy bym chêtnie wypróbowa³a
No w³a¶nie "jakiej¶" naturalna 100% henna bez dodatków chemicznych nie zaszkodzi w³osom a wrêcz pomo¿e!
http://www.helfy.pl/list_products.ph...&sphrase=khadi

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-15, 18:56   #3759
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 33 313

Ja zawsze mialam problem z wypadajacymi wlosami. Jednak od jakiegos czasu jest to juz koszmar. Wypadla mi ponad polowa.

Nawet nie moge zwiazac ich w kucyk bo czuje, jakby ktos mnie za wlosy ciagnal. Czesto boli mnie skora glowy. TO juz sie jednak wczesniej zdarzalo.

Zaczelam lykac Biotebal i wcierac lotion Seboradinu. Do tego do mycia uzywam szamponu cynamonowego z Lusha. Naprzemiennie doloze kofeinowy szampon Alpecin.

Mam bardzo dlugie wlosy, ale wygladaja strasznie bo jest tak nie wiele. Plakac mi sie chce na mysl o obcieciu. Tyle czasu je zapuszczalam.
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-17, 17:54   #3760
aneciashow
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 71

czesc ! mam 17 lat i od 2 miesiecy wypadaj± mi w³osy. zakupi³am sobie naftê. po umyciu nia wypad³o mi ich jeszcze wiecej. chociaz zawsze duzo wypada. mam zrobione badania krwi i lekarz rodzinny powiedzial ze wszystko jest ok. nigdy sie nie ochudza³am. mialam takie ³adne w³osy :<
teraz nawet boje sie je czesac bo tak wychodz± ! do jakiego lekarza powinnam sie udac ? jakie preparaty stosowac na poczatek ? pomocy ! a i do dodam ze nie prostuje i nie farbuje ich

Edytowane przez aneciashow
Czas edycji: 2011-08-17 o 17:58
aneciashow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-17, 18:29   #3761
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneciashow Poka¿ wiadomo¶æ
czesc ! mam 17 lat i od 2 miesiecy wypadaj± mi w³osy. zakupi³am sobie naftê. po umyciu nia wypad³o mi ich jeszcze wiecej. chociaz zawsze duzo wypada. mam zrobione badania krwi i lekarz rodzinny powiedzial ze wszystko jest ok. nigdy sie nie ochudza³am. mialam takie ³adne w³osy :<
teraz nawet boje sie je czesac bo tak wychodz± ! do jakiego lekarza powinnam sie udac ? jakie preparaty stosowac na poczatek ? pomocy ! a i do dodam ze nie prostuje i nie farbuje ich
jakie badania krwi robi³a¶? ogólne? robila¶ co¶ bardziej konkretnego, np. ¿elazo/ferrytynê, tsh, jakie¶ inne hormony? masz jakie¶ inne objawy, mo¿e co¶ ze skór± g³owy albo jakie¶ podejrzane tycie? bo napisala¶ bardzo ogólnie, ciê¿ko powiedzieæ do jakiego lekarza powinna¶ i¶æ, je¶li te pierwsze objawy to np. do dermatologa, je¶li drugie - endokrynolog, ciê¿ko powiedzieæ ...

i jeszcze jedno - my³a¶ naft± czy mnie oczy myl±?

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-08-18, 09:27   #3762
aneciashow
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 71

nie uzywalam samej nafty, zmylam szamponem. nie przytylam gwaltownie ... i raczej nie swedzi mnie glowa. dzisiaj kupie sobie szampon johnsons dla dzieci do wlosów. pojde do fryzjera podciac je, i chyba kupie Vitapil. ale slyszalam ze niektorym dziewczynom jeszcze bardziej wypadaja przez toi sie boje troche. czyli najpierw powinnam pojsc do dermatologa tak ? on zleci mi jakies badania ?mialam morfologie krwi czyli ogólne chyba i hemoglobine ktora mialam w normie. natomiast poziom limfocytów mia³am 50.3 % a norma jaka jest ? slyszalam ze podwyzszony poziom o nadczynnosci tarczycy tez moze swiadczyc. czyli jakie badania mam sobie zrobic ;/ ?

Edytowane przez aneciashow
Czas edycji: 2011-08-18 o 09:46
aneciashow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-18, 11:34   #3763
neitka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 932
GG do neitka

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;28769753]Ja zawsze mialam problem z wypadajacymi wlosami. Jednak od jakiegos czasu jest to juz koszmar. Wypadla mi ponad polowa.

Nawet nie moge zwiazac ich w kucyk bo czuje, jakby ktos mnie za wlosy ciagnal. Czesto boli mnie skora glowy. TO juz sie jednak wczesniej zdarzalo.

Zaczelam lykac Biotebal i wcierac lotion Seboradinu. Do tego do mycia uzywam szamponu cynamonowego z Lusha. Naprzemiennie doloze kofeinowy szampon Alpecin.

Mam bardzo dlugie wlosy, ale wygladaja strasznie bo jest tak nie wiele. Plakac mi sie chce na mysl o obcieciu. Tyle czasu je zapuszczalam.[/QUOTE]

Podobno jak boli skóra g³owy to mo¿e oznaczaæ niedobór cynku.

neitka
neitka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-18, 12:06   #3764
angelina_
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 26

Do inverso: nie s±dzê aby Alpicort E i ten Loxon 5% zacz±³ tak szybko dzia³aæ... Dosta³am dok³adnie te same dwa specyfiki, gdy babka stwierdzi³a mi ³zs, ale niestety poprawy nie widzia³am po zastosowaniu. Czytaj±c Wasze wypowiedzi stwierdzam fakt, i¿ muszê porobiæ badania w stronê tarczycy - niestety moja dermatolog nic mi nie przepisa³a. Pocz±tkowo t³umaczy³am sobie tê przypad³o¶æ prac± w klimatyzowanym miejscu (restauracja gdzie klima jest na sali a w gor±cej jak piek³o kuchni ju¿ nie i biegaj±c po 12 godzin w roli kelnerki z sali po posi³ki do kuchni i z kuchni na salê moje gruczo³y ³ojowe na g³owie ju¿ nie wytrzyma³y), ale teraz po skoñczeniu pracy tam widzê, i¿ mo¿e s± jeszcze inne przyczyny ³zs. Dodajê, ¿e moja mama i siostra choruj± na tarczycê (mama na niedoczynno¶æ, siostra nadczynno¶æ).
Aktualnie naprzemiennie stosujê szampon Vichy Dercos do ³upie¿u t³ustego, mam jeszcze pó³ butelki Clarsebicu szampon i ¿el, dobry jest te¿ Kerium z La Roche-P. i Pirolam szampon. Choæ nic z tych rzeczy do koñca nie jest skuteczne... A do tego wysusza tak moje koñcówki, ¿e a¿ strach, ale akurat w sumie to najmniejszy problem... £ZS to straszna choroba

Przed snem liczê barany w po przebudzeniu muszê siê liczyæ z baranami
angelina_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-18, 17:00   #3765
inverso
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 339

Dziewczynki,
orientujecie siê jakie badania krwi powinnam jeszcze zrobiæ oprócz ¿elaza i ferrytyny? Jakie ¿eñskie hormony? I w jakim dniu cyklu je zrobiæ by wynik by³ rzetelny?

Chcê je zrobiæ odp³atnie, bo ¿aden lekarz nie chce mi wypisaæ zlecenia ;/
inverso jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-18, 19:01   #3766
Pusia84
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 503

Cytat:
Dziewczyny zacznijcie farbowaæ henn±! 100% naturalna, odcienie od blondu po czarny. W³osy zdrowe i od¿ywione. Ju¿ nie raz pisa³am, ¿e henna uratowa³a mi w³osy (po kilku latach farbowania chemi±). A po hennie olejowanie (przesta³am uzywaæ od¿ywek i masek do w³osów odk±d olejujê.
a jak± hennê polecasz dla blond w³osów
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Kasia&ye ar=2013&month=5&day=31&ba bycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed>
Pusia84 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-18, 20:01   #3767
Kamilka54
Raczkowanie

By³am dzi¶ na drugiej wizycie u dermatologa. Obejrza³a, powiedzia³a, ¿e mam ³adne w³osy i szkoda, ¿e wypadaj±. Zada³a kilka pytañ i przepisa³a Loxon 2% + masa¿ g³owy + dalej mam braæ Vitapil- co do niego, to u¿ywa³am go przez miesi±c i nie zauwa¿y³am wzmo¿onego wypadania, wiêc mo¿na spokojnie go kupiæ, chocia¿ nie polecam, bo cudów to on nie zdzia³a³.

Mo¿e która¶ z Was ju¿ stosowa³a Loxon?
Pomaga? Czy aplikowanie go jest uci±¿liwe?

27.10.2006r.
9.09.2014r.
2016r.
Stary 2011-08-18, 21:19   #3768
inverso
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kamilka54 Poka¿ wiadomo¶æ
By³am dzi¶ na drugiej wizycie u dermatologa. Obejrza³a, powiedzia³a, ¿e mam ³adne w³osy i szkoda, ¿e wypadaj±. Zada³a kilka pytañ i przepisa³a Loxon 2% + masa¿ g³owy + dalej mam braæ Vitapil- co do niego, to u¿ywa³am go przez miesi±c i nie zauwa¿y³am wzmo¿onego wypadania, wiêc mo¿na spokojnie go kupiæ, chocia¿ nie polecam, bo cudów to on nie zdzia³a³.

Mo¿e która¶ z Was ju¿ stosowa³a Loxon?
Pomaga? Czy aplikowanie go jest uci±¿liwe?
Ja stosujê Loxon5%, jego aplikacja ca³kiem w porz±dku bo jest w sprayu, ale niestety bardzo siê lepi± w³osy po nim ;/
Stary 2011-08-19, 00:24   #3769
Friese
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 290

Cytat:
Napisane przez agison Poka¿ wiadomo¶æ
w³osy mog± wypadaæ po odstawieniu antykoncepcji, jak najbardziej ale je¿eli wróci³a¶ do tabsów, to i wlosy powinny wróciæ do poprzedniego stanu, ale mo¿e potrzebuj± trochê czasu wcierka i suplement to ju¿ co¶, powinny pomóc, ciê¿ko tylko powiedzieæ po jakim czasie

dziêkujê. a co¶ jeszcze jakby¶ mog³a mi podpowiedzieæ, albo Inne Dziewczyny, na te wypadanie? w sensie ¿e dbam kapsu³kami albo szamponami tak?
Friese jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-19, 13:10   #3770
Shawna
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 254

Cytat:
Napisane przez Shawna Poka¿ wiadomo¶æ
Nigdy nie mia³am problemu z wypadaj±cymi w³osami, zawsze by³y moj± dum±, ale odk±d zaczê³am studia, przeprowadzi³am sie do innego miasta, co¶ siê z nimi dzieje niedobrego. Najpierw przez 3-4 miesi±ce nie mog³am ich dobrze nawil¿yæ, non stop mia³am siano, chocia¿ nie zmieni³am kosmetyków-mo¿e to wina wody? Kupi³am sobie odzywke wax i teraz wygladaj± dobrze, ale niestety wypadaj± mo¿e nie pzys³owiowymi gar¶ciami, ale na szczotece zostaje ich wiêcej ni¿ kiedy¶, jak siê czeszê to tak samo pod³oga we w³osach Nie susze suszark± ani nie prostujê. Od¿ywiem siê raczej dobrze, jak na biedn± studentkê . Nie wiem co jest przyczyn± takiego zachowania moich w³osów. Kupi³am sobie tabletki - novophane, i szukam teraz jakiegos dobrego szamponu. Kole¿anka uzywa³a Dermeny, ale przeszkzdza³o jej to, ¿e pl±cze i wysusza w³osy, a nie chcê siê z nimi szarpaæ po ka¿dym myciu, a ponownego przesuszenia i siana na g³owie bojê siê. Tak¿e witam siê z wami serdecznie , bo pewnie bêdê u Was teraz czêstym go¶ciem
Od mojego wpisu minê³o ju¿ ponad 2 miesi±ce. Bra³am skrzypovitê, pi³am pokrzywê, my³am w³osy dermen±, szamponem ze skrzypem i dalej lec±! Strasznie mnie to martwi³o, wiêc posz³am do lekarza, a ten skierowa³ mni na badanie krwi i wysz³o- podwyzszone tsh. Teraz czekam na ft3 i ft4 i wizytê u endo. Mam nadziejê, ¿e mi pomo¿e.
Post kierujê do dziewczyn, które nie robi³y badan krwi- zróbcie jak najszybciej, oszczedzi wam to stresu, pieniêdzy i zdrowia Pozdrawiam
Stary 2011-08-19, 14:33   #3771
arachnea
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 676

Dobrze, ¿e zrobi³a¶ badania. U mnie stan w³osów te¿ pogorszy³ siê na studiach, w akademikach mieli¶my okropn± wodê - w³osy siano, na skórze wypryski
arachnea jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-19, 14:43   #3772
Fuzukatsu
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 514

Dziewczyny, a czy niedowaga mo¿e byæ przyczyn± wypadania? Brakuje mi prawie 20kg
Fuzukatsu jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-19, 15:25   #3773
Qjava
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 56
GG do Qjava

Hej dziewczeta,
mam takie zapytanie, a raczej spostrze¿enie. Wydaje mi siê, ¿e zrobi³am sobie krzywdê nieprawid³owym u¿yciem od¿ywki, ale nie jestem pewna czy to rzeczywi¶cie mo¿liwe czy to tylko moja psychoza na punkcie w³osów.

Od ok. pó³ roku u¿ywa³am od¿ywkê wax (zdjêcie ni¿ej) nieregularnie, ok raz w miesi±cu, ale zawsze stosowa³am siê do instrukcji, czyli g³owê zawiniêt± foli± i rêcznikiem nagrzewa³am suszark±, ¿eby by³o w³oskom ciep³o bo podobno tylko wtedy od¿ywka dzia³a. W ubieg³ym tygodniu nie chcia³o mi siê bawiæ z suszark± i pomy¶la³am ¿e naturalne ciep³o jakie wytwarza g³owa pod foliowym kokonem powinno wystarczyæ. Jakie by³o moje zdumienie gdy po sp³ukaniu od¿ywki wyczesa³am ogromn± gar¶æ w³osów :what: nigdy w ¿yciu nie wyczesa³am a¿ tyle przy jednym szczotkowaniu. Przy kolejnych myciach wypada³o coraz mniej w³osów. Czy to mo¿liwe ¿eby ¼le u¿yta od¿ywka tak zmasakrowa³a moj± czuprynê?
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg HENNA+black+APT.jpg (18,6 KB, 6 za³adowañ)
Qjava jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-19, 15:32   #3774
DarkNoir
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 327
GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez Qjava Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczeta,
mam takie zapytanie, a raczej spostrze¿enie. Wydaje mi siê, ¿e zrobi³am sobie krzywdê nieprawid³owym u¿yciem od¿ywki, ale nie jestem pewna czy to rzeczywi¶cie mo¿liwe czy to tylko moja psychoza na punkcie w³osów.

Od ok. pó³ roku u¿ywa³am od¿ywkê wax (zdjêcie ni¿ej) nieregularnie, ok raz w miesi±cu, ale zawsze stosowa³am siê do instrukcji, czyli g³owê zawiniêt± foli± i rêcznikiem nagrzewa³am suszark±, ¿eby by³o w³oskom ciep³o bo podobno tylko wtedy od¿ywka dzia³a. W ubieg³ym tygodniu nie chcia³o mi siê bawiæ z suszark± i pomy¶la³am ¿e naturalne ciep³o jakie wytwarza g³owa pod foliowym kokonem powinno wystarczyæ. Jakie by³o moje zdumienie gdy po sp³ukaniu od¿ywki wyczesa³am ogromn± gar¶æ w³osów nigdy w ¿yciu nie wyczesa³am a¿ tyle przy jednym szczotkowaniu. Przy kolejnych myciach wypada³o coraz mniej w³osów. Czy to mo¿liwe ¿eby ¼le u¿yta od¿ywka tak zmasakrowa³a moj± czuprynê?
A to nie jest ten WAX, który zawiera parabeny i silikony?

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-19, 15:36   #3775
Kamilka54
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shawna Poka¿ wiadomo¶æ
Strasznie mnie to martwi³o, wiêc posz³am do lekarza, a ten skierowa³ mni na badanie krwi i wysz³o- podwyzszone tsh.

Jakie badanie krwi robi³a¶?
Zwyk³± morfologiê?

27.10.2006r.
9.09.2014r.
2016r.
Stary 2011-08-19, 16:17   #3776
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 395

Cytat:
A to nie jest ten WAX, który zawiera parabeny i silikony?

Parabeny tak, silikony nie
KONICZYNKA 47 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-19, 17:40   #3777
Qjava
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 56
GG do Qjava

Parabeny parabenami, ale wcze¶niej nic takiego siê nie dzia³o, a po tym jednym razie bez suszarki wystraszy³am siê ¿e zostanê ³ysa.
Qjava jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-19, 18:35   #3778
inverso
Wtajemniczenie

Dziewczêta,
wg notatek z m±drej ksi±¿ki 'Kosmetyka pielêgnacyjna' przy problemach z wypadaniem w³osów powinno siê zrobiæ nastêpuj±ce badania:
- wolny testosteron
- dehydroepiandrosteron - DHEA lub siarczan dehydropiandrosteronu DHEAS
- androstendion
- prolaktyna
- TSH, FT3, FT4
- ¿elazo + ferrytyna
- morfologia krwi

Co jeszcze mo¿na przebadaæ by wykryæ przyczynê ³ysienia? Jakie inne badania wykonujecie? Doradzicie?

Edytowane przez inverso
Czas edycji: 2011-08-19 o 18:40
Stary 2011-08-19, 21:59   #3779
Malgorzatka21
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 804

Cytat:
Napisane przez Fuzukatsu Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, a czy niedowaga mo¿e byæ przyczyn± wypadania? Brakuje mi prawie 20kg
Oj sama nie wiem, ale no Ty masz do¶æ spor± niedowagê.
Ja jak uda³am siê do pewnego lekarza endokrynologa-internisty, to on po zbadaniu mnie , powiedzia³, ¿e w³a¶nie w³osy napewno wypadaj± mi przez niedowagê ( oko³o 10-12 kg) i niby mam pocz±tki anoreksji.

Tylko ja to zbagetelizowa³am, bo zawsze by³am takiej drobnej budowy.
Tym bardziej, ¿e bardzo du¿o jem , tylko mam te¿ bardzo szybk± przemianê materii.
A lekarz ju¿ zacz±³ dopytywac mnie gdzie ja chowam jedzenie itp.
W ogóle mnie nie s³ucha³ , ¿e du¿o jem.

Tak¿e z t± moj± niedowag± ja nic nie robiê, jem tyle jak dawniej i czujê sie dobrze.

Ale Ty mo¿e masz jakie¶ dolegliwo¶æi, które jeszcze wskazuj±, ¿e to przez ta niska mase cia³a wypadaj± w³osy ?
A ogólnie jak zawsze czujesz siê ? Jeste¶ os³abiona , albo jakie¶ zawroty g³owy ?

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Ja juz korzystaj±c z okazji, to napisze na temat moich w³osów.

Dla przypomnienia :
Mnie wypadaj± w³osy od oko³o 2 lat.
Oczywi¶cie nik nie zdiagnozowa³ u mnie tej przyczyny wypadania i tak lata³am od lekarza do lekarza.
Stanê³o na tym, ¿e parawdopodobnie w³osy wypadaj± mi przez ³upie¿ t³usty , który mam, a który dosta³am w wyniku zaburzeñ hormonalnych.

Na ten ³upie¿ t³usty stosujê ju¿ od 2 tygodni Professional Catzy Healing Shampoo.
W³osy nie wypadaj± po nim wiêcej, ale te¿ nie mniej.
W dodatku nadal mam ten ³upie¿ t³usty na g³owie, wiêc chyba zakupiê wkrótce jaki¶ mocniejszy szampon.
Malgorzatka21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-08-19, 22:02   #3780
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 395

Spróbuj na ³upie¿ szamponów: Polytar Liquid oraz Ketoxin Forte.
Wg mnie to najlepsze szampony, kosztuj± ok 20 z³
KONICZYNKA 47 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.