|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
30 | 49,18% |
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
6 | 9,84% |
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
30 | 49,18% |
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
2 | 3,28% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
3 | 4,92% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
3 | 4,92% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
oczy mi się zamykają ale jak tż jest na nocce to zasnąc nie potrafię, jeszcze taka duchota ... dobrze że ściągnął mi się kolejny serial, może zmęczę trochęoko i zasnę ... Edytowane przez mmadziaa Czas edycji: 2011-08-18 o 23:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() aaaa dziś pierwszaaa ![]() ![]() już miałam nadzieję że się coś rozkręci dziś a tu dupa ![]() ![]() ale myślę że już wiem jakich skurczy oczekiwać , takiego bólu to jeszcze nie miałam ![]() budzić się śpiochy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3663 | ||||||
Zadomowienie
|
ja tez z samego rana, od 5;30 nie śpię gdyż się wyspałam.... a zasnęlam 1;30
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() pochwalę sie - poszłam wczoraj na pedicure, ale mam piękne "footki" ![]() aha, po wczorajszym moim kolejnym nagabywaniu o przyspieszenie prac w pokoju małej, małż stwierdził, ze przecież z pracy sięnie zwolni żeby to zrobić. że jestem upierdliwa, wszystko chciałabym miec poł roku wczesniej ( a ja na to, że jest miesiąc do terminu), po czym poszedł i zaparzył sobie melisę na uspokojenie..... ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3664 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() matka-wariatka ![]() Cytat:
![]() ![]() ja chce zostać tylko i wyłącznie jeśli poród to byłaby kwestnia dnia lub dwóch, myśle że jak będzie inaczej to lekarz mnie nie zostawi ![]() kurcze ja nie wiem czy ten wtorek to dobry dzień na poród, podobno w całej pl ma być ok 30 stopni ![]() Cytat:
nie e ![]() ![]() miałam sesyjke w środe ![]() w poniedziałek będe miała wszystkie fotki z obu sesji w albumie i na płytce ![]() ![]() Cytat:
![]() ja też dziecko nesotrady chyba, ledwo oczy otworze a już wizaż ![]() ja za każdym razem jak mnie łapie jaiś skurczyk i się nasila to mam nadzieje ze to już to, że chociaż poczuje jak to boli ... a tu kupa zawsze szybko ustępuje no i jeszcze nie wiem ![]() Mój tż jest dobry ![]() ![]() ![]() ![]() no, to dziś zaczynamy 39 tydzień ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-08-19 o 06:24 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3665 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no własnie ja z wrażenia myślałam że nie usnę, bo ból nieprzeciętny ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3667 |
Zakorzenienie
|
apropo bólu ... wczoraj położna na sr mówiła że jak się chce znieczulenie to trzeba powiedzieć od razu przy rzyjęciu do szpitala ... a skąd ja mam kurcze wiedzieć czy ten ból będzie dla mnie do wytrzymania czy nie
![]() ja jestem ambitna i chce bez znieczulenia, ale moge w trakcie zmienić zdanie ... pewnie jak nie będzie za późno to dadzą bez problemu, gorzej jak się zorientuje za późno ![]() wszelkie rwania i bóle już nie robią na mnie wrażenia, chyba kwestia przyzwyczajenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak mnie dziś ruszyło to bolalo, ale za to jest plus trochę mniej mnie pachwiny ciągną, mogę prawie chodzić bez bólu, może to zasługa twardej poduszki między nogami całą noc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3670 | |||||
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() ja po insulinie czekam na sniadanko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a co do lekarza, jak chodziłam do mojego od niepłodności to czasem miałam na 22 np a wchodziłam do gabinetu po północy. Ale do niego zawsze były tłumy i wizyty trwają po 40 min albo i dłużej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3671 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3672 | |
Zadomowienie
|
gratuluje
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3673 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() na pewno można coś takiego w urzędzie załatwić, trzeba tylko chyba mieć zaświadczenie od ginka czy coś takiego i wtedy już przed porodem wystawiają dokument że dzieco będzie miało nazwisko ojca ![]() smacznego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3674 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Zapowiada się kolejny słoneczny dzień czyli siedzenie w domciu, bo tu chłodniej przynajmniej ![]() Noc średnia, ja wstawałam siku to miałam wrażenie, że mi coś się odrywa w podbrzuszu, już miałam chwilę grozy, ale na szczęście jest ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam jedną poduszkę między nogami, drugą pod brzuchem - żeby się przekręcić z tym całym majdanem na drugi bok, najczęściej się budzę, bo muszę to przełożyć jakoś.... ![]() ___ Dobrze, że dziś przy garach nie muszę stać, wczoraj zrobiłam pomidorową, że starczy do jutra, a na drugie nie miałam pomysłu, więc były placki z niczego ![]() Składniki na oko - 3/4 szklanki mleka - trochę bułki tartej - 1 jajko - szklanka mąki - trochę oleju (+ potem na patelnię trochę) - pokrojona szynka lub kiełbasa - starty żółty ser - sól, pieprz, oregano, bazylia, co tam kto lubi do smaku Mieszamy wszystko, rozgrzewamy olej na patelni i smażymy placki. My wszyscy jedliśmy potem z keczupem - pycha wyszły i sycące bardzo ![]()
![]() |
#3675 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
pychaaaaaaaaaaaaaaaa ![]()
![]() |
#3676 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a ile synek waży, moja mała jeszcze sporo musi przybrać na wadze bo na razie to maleństwo, do tego łożysko już nie pierwszej świeżości i też nie wiadomo jak ją dokarmi więc mam nadzieję że jednak nie będę zmuszona rodzić w 35 tygodniu ![]() a i witam się z rana ![]() pogubiłam się na wątku już nawet nie wiem gdzie skończyłam nadrabiać ![]()
![]() |
#3677 | |||||||
kosmitka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Głowa do góry!!! Cytat:
Też mnie ciekawi Twój wybór - czemu w wierze męża a nie Twojej, ale oczywiście jeśli nie chcesz/nie możesz - nie pisz. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Oj tam, może być i 30 stopni, nieważne. Wczoraj widziałam sale porodowe, łóżka .... brrr ... ![]() A jednak. ![]() Gratuluję 39 tygodnia!!!!!! Cytat:
![]() Że tak powiem -szału nie ma. Sale są 2-osobowe.
![]() ![]() |
![]() |
#3678 |
Rozeznanie
|
poratujcie mnie dziewczyny bo namotałam coś z ustawieniami na klawiaturze, mam ogromne litery i powiększone wszystkie czcionki, coś na klawiaturze jest do zmniejszania ale nie pamiętam co, wie któraś???
reset kompa nic nie dał ![]() ![]() POOOOMUUUUŻŻŻŻCie ![]()
#3679 |
kosmitka
|
Ctrl i minus jednocześnie przyciśnij.
![]() |
#3680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. żeby tak ciężarną w szpitalu głodzić ![]() a ogólnie jedzenie jakie tam mają, ujdzie? ![]() 3. szyjka płaściutka i rozwarcie na palec (tak na marginesie to mnie śmieszy te rachowanie na palce, bo pewnie gdybym ja była ginką i badała to byłoby to rozwarcie na dwa moje palce ![]() ![]() ![]() ![]() 4. ![]() 5. a niech się śmieje, przynajmniej ma weselej w pracy ![]() uciekam do SR i luknąć tą jakś piżamke albo koszulke dodatkową ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3681 |
kosmitka
|
Acelinko ciężarnej głodzić nie powinni. Jedzenie nie jest najgorsze, ale bardzo go mało.
A z porodem trzymam kciuki - niech będzie szybko, bezboleśnie. Rozumiem, że wszystko spakowane, przygotowane? Zazdroszczę.
![]() |
#3682 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- kocham cię wiesz ![]()
![]() |
#3683 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Idę dziś na spotkanie z położną - o ile nie pomyliłam daty i godziny - a coś czuję, że to chodziło o czwartek a nie piątek, no aleeee ![]() ![]() Brawo ![]() ![]() ![]() Taaaak szczególnie, że już chodziłam taka dumna, że mam całą wyprawkę ![]() ![]()
#3684 |
Rozeznanie
|
no wlasnie wiesz, ze nie
![]() ![]() o kurcze chyba jeszcze jakies posty miałam zacytowac, a wcieło ![]() wogóle to dzien doberek maminki ![]() matko jak czytam o tych skurczybykach, to mam ciarki na plecach, ciekawe kto sie pierwszy wykluje ![]() ja dzis sama bo TŻ na sluzbie, musze troszke ogarnac, bo psiapsióla mnie dzis odwiedza ![]() u nas dzis ponuro, ale chyba ciepło ![]()
#3685 | |||
Rozeznanie
|
Witam się z rana
![]() ![]() No właśnie nic ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Powiedz cos więcej o tej sesji- to taka specjalna ciążowa? Kto Ci robił i jak to w ogóle wyglądało? Cytat:
Placki z niczego, dobre ![]() Ja wczoraj na kolację miałam placki z cukinii. tylko zamiast fety dodałam zalegającą w lodówce resztkę mozarelli. I też było pycha ![]() I dziękujemy za info o urlopach ![]() Cytat:
![]() Przytrzymałam ctrl i przejechałam palcem po tej "płytce" co zamiast myszki jest. Dzisiaj ambitny dzień przede mną, mam masę rzeczy do pozałatwiania. Zmykam więc pewnie na długo ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Acha! Jeszcze o jednej rzeczy chciałam Wam napisać. Rano kurier przywiózł paczkę z rzeczami do wyprawki dla Małej. I wiecie w co była zapakowana...? W pudełko po Gorzkiej Żołądkowej ![]() Tu smoczki i kremy do pupy, a tu pudełko po wódce, myślałam że padnę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3686 |
Zakorzenienie
|
Ale wyszły naprawdę pyszne, nie raz jeszcze je zrobię na pewno
![]() Nie, ale interesuję się tą tematyką i staram się być na bieżąco, a szczególnie wgłębiam się w te rzeczy, które mnie dotyczą ![]()
#3687 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Dziś poraz pierwszy poczułam twardnienie brzucha, ale bez żadnych bóli... Moja macica, tak jak Tż - wszystko na ostatnią chwilę ![]() Żebro dalej boli... Poza tym piękna pogoda - w sam raz do siedzenia w domu - bo za duszno na "bieganie". W tle wyje Lenny Kravitz, a ja nadrabiam Was i czekam na kuriera z przedostatnią partią zakupów dziecowych ![]() Ancia A jak Twoja opuchlizna? Jest coś lepiej? Mmadzia ![]() ![]() Indygo Uparciuch z tego Twojego faceta ![]() A dużo macie do zrobienia w pokoju? Acelinka Musze poczytać o tych termomertach przeklętych... Albo poczekam do porodu i mi połozna coś doradzi ![]() Brawa za Tako ![]() Pochwalisz się zdjęciami z sesji oczywiście? ![]() A więc dzisiaj rodzisz...Trzymamy kciuki i bądź dzielna ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Małgosiu Brawa za 38tc ![]() JA Cię podziwiam, że Ty tak z tym rozwarciem chodzisz...znając siebie to bym się bała, że mi dziecko wypadnie ![]() ![]() ![]() Uczucie chyba niezbyt komfortowe co?
![]() |
#3688 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() stwierdzam że wiem tyle że już nic nie wiem, każdy lekarz chyba miał inny program nauczania, wczoraj byłam na sr było o porodzie lekarka gada że optymalny czas porodu to 39-41 tyg, mój gin wczoraj na wizycie stwierdził że za 3 tyg to będzie 35 tydzień to już w miarę bezpiecznie ![]() anciaahk ty już chyba masz 37 t czy ja coś pomyliłam??Trzymaj się dzielnie ![]()
![]() |
#3689 |
Wtajemniczenie
|
A poza tym Małgoś to uśmiałam się z tego mandatu...wiem, że dla Ciebie to był dodatkowy stres, ale pomyślałam, że nawet miniówka i duży dekolt by nie podziałały tak jak wkurzona baba minutę przed porodem
![]()
#3690 |
Zakorzenienie
|
Nic na czerwono??????? A ja miałam takie emocjonujące sny
![]() MałgosiaM8- jak dla mnie to urodziłaś Stasia i Natalię ![]() No to idę spokojnie czytać bo tylko przeleciałam scrolem w poszukiwaniu dużych liter i kolorów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.