|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Cytat:
![]() widze ze wrocławianka a gdzie chodzisz do lekarza? i prywatnie czy na nfz? ja mieszkam z tż we wrocku i zastanawiam sie czy tutaj nie poszukac lekarza w razie czego zeby bylo blisko, tylko we wrocku sie nie orientuje poki co...[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28847627]Gratuluję A ja odebrałam wyniki bety, 6 tydzień, 9184 jest, no i drugie pobranie dzisiaj miałam ale dopiero w pon wynik [/QUOTE]![]() ![]() klask i: ja bylam dzisiaj tez na becie mam dzwonic 17-18 po wyniki, zobaczymy co u mnie, kiedy pobierana krew mialas? ja jestem jeden dzien za toba to moge sobie porownac potem z toba
|
|
|
|
|
#2852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czesc dziewczyny ja wslasnie czekam na fryzjerke,tylko nie pamietam czy umowilam sie na 11.30 czy na 12.30 nie ma to jak skleroza w mlodym wieku mam nadzieje ze bede zadowolona z uslug tej dziewczyny bo pierwszy raz bede sie u niej farbowala
|
|
|
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśkaa83 jaki fajny brzusio! mialas juz usg bo nie pamietam? napewno jeden lokator tam jest?
ciekawe kiedy moje faldy tluszczu sie przemienia w brzuch ciazowy heh |
|
|
|
#2854 | |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28849295]Gucia, 15 miesięcy Agatka ma. Dziękuję dziewczyny
Jakie ma ładne imię U mnie burza była w nocy. Masakra jakaś. Jak trzasnęło to żeśmy się z psem na równe nogi zerwali. Rano już świeciło słoneczko i upał nie do zniesienia, a teraz widzę coś się zaczęło chmurzyć i wygląda jakby miało lunąć :| Jadę zaraz z rodzicami na przejażdżkę. Trochę się wyrwę z chatynki, bo ileż można siedzieć A coś mama wspominała o pizza hut to może mnie obiad ominie tylko kurcze powiem Wam, że dalej nie bardzo mam apetyt :| takie dziwne uczucie, bo zawsze mogłam jeść bez przerwy ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
|
|
#2855 |
|
Raczkowanie
|
DolinaNocy według kalkulatora to 7 tydz. 6 dzień, ale Doktor powiedział,że wszystko dokładnie będe wiedzieć na następnej wyzycie.
A chodzę na ul.Krynicka 22/1A do doktora Krzystofa Filipiuka to jest Dolnośląskie Centrum Ginekologiczne i jest cięściowo refundowane. Płaci się tam np.za zdjęcia ,badania WR,HIV i grupę krwi no i oczywiście USG genetyczne, a reszat na kase chorych
|
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28847627]Gratuluję
A ja odebrałam wyniki bety, 6 tydzień, 9184 jest, no i drugie pobranie dzisiaj miałam ale dopiero w pon wynik [/QUOTE]super Aguska. niezle Cie wysadzilo kochana :d fajnie ze nie tylko ja mam taki wielki brzunio tak szybko ![]() Prince, bardzo ladne zdjecie wrzucilas - takie naturalne, slicznoto My juz w domku, bylismy jeszcze na zakupkach i meza mi zrobil niespodziewanke bo kupil pyszny serek u turka i prawie caly juz zjadlam w dodatku z ciepla jeszcze bagietka a na obiadek bedzie sledz w smietanie i ziemniaczki parowane
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2857 | |||
|
Zakorzenienie
|
A mnie przed chwilka odwiedzil moj tato
![]() Bardzo sie ciesze, bo widujemy sie raz na ruski rok. Odszedl od mamy po moim slubie, jak rodzice mieli 25-lecie swojego malzenstwa, w wieku 50 lat, na stare lata mu sie pomieszalo ![]() Ale moge na niego liczyc wiec chociaz tyle w tym dobego i wiem ze nas bardzo kocha, wiec nie moge narzekac. Oczywiscie brakuje mi go tak na codzien, no i zal mi mamy, ktora jakos sie pozbierala, jednak to nie to samo, mama osobno, tato tez...eh pomieszane to wszystko. Cytat:
ale teraz za to nadrabia, bo nie chodzi a biega a ma 2 latka i 3 m-ceCytat:
![]() wiesz ze ja tez myslalam ze mam blizniaki, ale mialam juz dwa razy usg i tam lekarz widzi jednego dzidziusia... a brzuszek rzeczywiscie duzy mam w poprzedniej ciazy to dwa tyg pozniej a mialam duzo mniejszy. Moze to skora jest juz zgrubiala i rozciagnieta po pierwszej ciazy a moze rzeczywiscie idzie mi w brzucholek juz sama nie wiem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
a Ty brzydulko jedna znow smaki robisz ![]() ![]() ja mam za to pulpeciki dzisiaj
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
aguska to nieciekawa rocznica 25 lecia- moi tez mieli niedawno i tez o malo co by sie nie rozeszli a poszlo o jakis bzdet po prostu ale kryzys minal syn sie urodizl i chyba to ich połaczylo znow ;]
---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- emigra dawno nie slszalam zeby ktos mial taki zestaw obiadowy ;] co prawda ja nienawidze maslanek ,sledzi itd z ziemniakami ale pamiatam ze za bajtla (dziecka)jdalo sie tak u mnie w odmu i do czus czuje jak to pachnie,jak wyglada ;] a ja dzis golabki z farszem ryzowo miesno grzybowym ;]
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
Gizmiatko a no widzisz, jednak moj tato planowal juz z dziwa to odejscie od dluzszego czasu. Ale mysle ze mu nie jest latwo, bo nie jest przy ukochanej rodzinie.
|
#2860 |
|
Rozeznanie
|
emigra - śledzie w śmietanie z ziemniakami z wody? dziwny zestaw
DolinaNocy - ja też jestem z Wrocławia ![]() engela - cieszę się, że jesteś zadowolona z tego lekarza, bo czytałam o nim różne opinie, podobno z nim to jak się trafi niestety - raz jest miły a raz niekoniecznie a co do obiadu to ja dziś idę na miasto - pewnie jakąś rybkę wciągnąć - może pstrąga hmmm Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2011-08-19 o 13:25 |
|
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() mi wg kalkulatorów internetowych wychodzi 6t i 2 dc a termin na 12 kwietnia. byłam we wtorek u lekarza ale stwierdził że jeszcze nic nie widzi i że mam przyjść na usg - idę we wtorek 23.08. już się doczekać nie umiem... hehe z mężem zastanawiamy sie czy bliźniaki spadną na Nas bo u niego w rodzinie co drugie pokolenie to bliźniaki no i teraz wypada na mego TŻ lub jego braci ![]() u Nas wie tylko teściowa (tylko dlatego że zasłabłam przy niej) i koleżanka z mojej pracy i jeden kolega od TŻ. Reszcie zamierzamy powiedzieć po USG. Powiedzcie mi teraz powinnien już coś widzieć?? Czasem mam takie myśli że przecież w ciąży nie jestem wieć co on ma tam widzieć. No ale przecież dwa testy na II brak @ przez 2 tyg i inne objawy nie kłamią hehe chyba za bardzo się stresuje ..._________________________ ______ Szczęśliwa żona 16.07.2011
|
|
|
|
#2862 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2863 |
|
Raczkowanie
|
mag_99 To jest lekarz który mówi odrazu jakie są u niego zasady żeby nam wyszło to na dobre i jemu lepiej się z nami współpracowało.
Bałam się że trafie do lekarza który będzie się ze mną że tak powiem cackał. A ten mówi wprost bez owijania. I o to mi chodziło. Ten jest przeciwnkiem zażywania czegokolwiek więcej niż kwasu foliowego jeżeli nie ma potrzebny bo to sama chemia dotyczy to np.dodatkowych witamin. Zapewne nie wysyła odrazu na zwolnienie lekarskie i to może być powodem dla których może być przez niektórych nie lubiaby. Ja osobiście właśnie takiego lekarza szukałam
|
|
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bliźniaki można odziedziczyć tylko ze strony mamy, bo chodzi o to czy kobieta ma skłonność do hiperowulacji. |
|
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też czekam na obiadek bo w pracy jestem... zupka ogórkowa i fileciki w sosie meksykańskim z kaszą i buraczkami ![]() zdecydowałam, że do końca września pracuję normalnie ale mam jeszcze 3 dni urlopu do wykorzystania + 2 dni opieki. A że pracuje w systemie dniówka-nocka -wolne - wolne-dniówka itd to jak wezmę urlop w dni w które wypada mi dniówka i nocka to w efekcie mam 6 dni wolnego tak więc z 14 dni do przepracowania we wrześniu zostanie mi 9 dam jakoś rade a potem L4... nie chcę ryzykować plamień itd. bo w poprzedniej ciąży pracowałam do 4 miesiąca ciąży do 3 miesiąca normalnie też na nocki i w efekcie zaczeły się plamienia a po 30 tyg. ciąży 3 x byłam na patologii zbyt długo siedzę przy kompie (12h) dojeżdżam busem godzinę w jedną stronę... do tego po nockach nie mam szans na sen bo musze się zająć moim synusiem... Zbyt duże obciążenie jak na kobiete w ciąży ![]() Jak ja Wam zazdroszczę, że widzicie już serduszka Ja w poniedziałek może zobaczę co najwyżej pęcherzyk... małą kropeczkę ![]() ale pamiętam jak w poprzedniej ciaży poszłam na usg jakoś w 8 tc to już widziałam dosłownie fasolkę która tak słodko podskakiwała
|
|
|
|
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu się z Toba nie zgodzę. Znajomi od teściowej mają bliźniaki choć zdarzały się tylko po stronie jej męża i wszyscy mówili że bliźniaków miec nie będą bo po jej stronie nie ma żadnych a tu niespodzianka Chociaz sama nie wiem czy bym chciał czy nie. Jak Bóg da to się wychowa ![]() _________________________ _______ Szczęsliwa żona 16.07.2011 |
|
|
|
|
#2867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No bo na chłopski (babski) rozum Co mógłby facet odziedziczyć po swojej rodzinie co by tworzyło jakieś predyspozycje bliźniakowe? Mi nic do głowy nie przychodzi.. Może ta znajoma od teściowej brała antyki wcześniej albo się leczyła hormonalnie to wtedy jest większe prawdopodobieństwo ciąż mnogich
|
|
|
|
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ale macie wenę do pisania ![]() Zazdroszczę wam tych widoków USG, ja muszę sie wykazać ogromną cierpliwością i na razie dobrze mi idzie
|
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
testuje czy działa mój suwaczek
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie:
Czy mozna stosowac kremy na cellulit w ciazy??? ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- emigra moze Ty bedziesz mi umiala odp na pyt
|
#2873 |
|
Wtajemniczenie
|
fryzjerka dojechala
i nawet jestem zadowolona fotke z brzucholkiem i nowym kolorkiem wrzuce po 1 usg tj we wtorek![]() teraz czekam na tz i zmykamy na zakupy jedzeniowe
|
|
|
|
#2874 | ||
|
Rozeznanie
|
SUPER
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28847627]Gratuluję A ja odebrałam wyniki bety, 6 tydzień, 9184 jest, no i drugie pobranie dzisiaj miałam ale dopiero w pon wynik [/QUOTE] zacisniete Cytat:
wlasnie zeby nie uciskac żyły górnej i dolnej ![]() Ja bylam dzis u poloznej. Super babka! Naprawde. A przez telefon taka sobie byla. Nadal nie wiem kiedy mam USG Zadzwonia do mnie w przyszlym tygodniu i kaza przyjsc np. na nastepny dzien. Malo to fajne szczegolnie dla kobiet kotre musza wziac wolne z pracy. Nie kazdy sobie moze tak po prostu wyjsc i juz. Dostalam ksiazeczki ale probek nie ![]() W kazdym razie polozna miala dopplera i slyszalam serducho normalnie sie poryczalam z radosci. Dzwonie do TZta a ten mowi : no fajnie, fajnie. I juz Co dzien gada do brzuszka i caluje itd. A jak mu mowie o serduchu to emocje umiarkowane. A ja w bek oczywiscie ze on nieczuly. No i awanturka ech te hormony... ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Znalazlam takie oto info na temat spania na lewym boku Cytat:
|
||
|
|
|
#2875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja niestety nie mialam takiej mozliwosci i tez probek nie dostalam,polozna mi powiedziala ze mam sie upomniec o nie w szpitalu po 1 usg![]() ale nie fajnie z tym usg ze tak z dnia na dzien ![]() a hormony no coz szlaeja
Edytowane przez misia_25_26 Czas edycji: 2011-08-19 o 15:39 |
|
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
takie zwykle raczej nie, ale ja mam taki z rossmanna dla kobiet w ciazy na rozstępy i o cellulicie tez pisze, to takich poszukaj bedzie bezpieczniej
![]() http://www.noworodek.pl/index.php?sm=1 fajne moze przyda sie na poźniej
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2011-08-19 o 15:56 |
|
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
dragusia ale dlaczego nie mozna zwyklych antycellulitowych stosowac?? Pytam bo nie wiem?
Zariah faceci inaczej przezywaja ciaze, to i tak super ze glaszcze brzuszek. Bo niektorym ciezko jest sie przemoc, to dla nich takie jeszcze abstrakcyjne ![]() Moj maz bardziej poczul ciaze, gdy poczul kopniaczki i widzial jak brzucholek sie intensywnie rusza,w tedy chyba uwierzyl na 100% ze mam dzidzie w brzuszku ![]() A z serducha na pewno sie ucieszyl, tylko wiesz oni tak skromnie sie ciesza z takich rzeczy a my wiadomo burza hormonow i zaraz w ryk ![]() Odnosnie spania, na pewno bedzie nam trudno spac juz pozniej z duzym brzucholkiem na plecach bo dzidzius uciska sie duze naczynie krwionosne, ktore przebiega w dolnej czesci brzuszka i po prostu nie da sie spac na pleckach Zobaczycie same.
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu? Najlepsze zestawienie właśnie
![]() Hmmm... no ja zasypiam albo na lewym boku albo na brzuchu. Inaczej jest mi trudno zasnąć już od kilku miesięcy ![]() Ja mam dziś kluski ziemniaczane i wczorajszy bigos. Zrobiłam sobie spacer do apteki po witaminy. Dobrze, że po drodze mieszka mama, bo nie doszłabym do domu. Zaczęło mnie tak mocno boleć przy prawej pachwinie, że ledwo szłam. Od wejścia rzuciłam się u mamy na łóżko, poleżałam i przeszło, mama nakarmiła mnie rosołem i mogłam wrócić do domu ![]() Teraz sobie leżę i odpoczywam.
|
#2880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
woda wyparowuje, ziemniaczki sie tylko tak podrzuca co jakis czas i sa potem gotowe do jedzenia - jak dla mnie mega pycha no a sledzika nie umiem jesc z niczym innym jak ziemniakami, nie wiem dlaczego ![]() Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

[/QUOTE]
klask i: ja bylam dzisiaj tez na becie mam dzwonic 17-18 po wyniki, zobaczymy co u mnie, kiedy pobierana krew mialas? ja jestem jeden dzien za toba to moge sobie porownac potem z toba 
tylko kurcze powiem Wam, że dalej nie bardzo mam apetyt :| takie dziwne uczucie, bo zawsze mogłam jeść bez przerwy 
a na obiadek bedzie sledz w smietanie i ziemniaczki parowane 

zacisniete
wlasnie zeby nie uciskac żyły górnej i dolnej
Zadzwonia do mnie w przyszlym tygodniu i kaza przyjsc np. na nastepny dzien. Malo to fajne szczegolnie dla kobiet kotre musza wziac wolne z pracy. Nie kazdy sobie moze tak po prostu wyjsc i juz.
ze on nieczuly. No i awanturka 
i tez probek nie dostalam,polozna mi powiedziala ze mam sie upomniec o nie w szpitalu po 1 usg