Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-19, 12:18   #4351
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Brumku życzę Ci wszytskiego najlepszego, stu lat uśmiechu, pogody ducha Porodu o jakim mazysz,szybkiej drugiej ciąży, najlepiej bliźniaczej
Dzięki kochana

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
dla tych które jeszcze nie widziały: Emil
Cudo Faktycznie wygląda bardzo "dorosło"
Stary 2011-08-19, 12:19   #4352
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Agni miałam pytać, a co Emil ma na brwi? jakieś ała ?

No właśnie co z ta wydzieliną ?!
śmiałam się , że mała ma " mokre dni "

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 12:29   #4353
zanka205
Zakorzenienie

wiadomo że nie na siłę, ale przecież tam się masa bakterii będzie rozwijała
my też się przecież dokładnie myjemy i nie zostawiamy sobie nic

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 12:32   #4354
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
dla tych które jeszcze nie widziały: Emil
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 12:38   #4355
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Agni miałam pytać, a co Emil ma na brwi? jakieś ała ?
Żanetko, kleszczyki. to zdjecie z poprzedniego piątku. teraz juz mu zeszło. miał lekko spuchniete oczko i skaleczenie nad brwią. jedno uszko było bardziej splaszczone i miał jeszcze jakieś pręgi czerwone na głowie. wyglądał jak po walce bokserskiej.niesamowite jak szybko sie zagoiło. z dnia na dzień widziałam poprawę. zrobię mu bardziej aktualne zdjęcia to zamieszczę dla porównania.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 12:42   #4356
Shira_83
Zadomowienie

hej

Krzyś właśnie leży koło mnie w wielkim wiklinowym koszu na pranie i wasza suszarka z you tube mu suszy uszy a ten tnie komara aż miło i pozwolił mi Was nadrobić chociaż troszkę

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
tak, ulewała po każdym karmieniu.

może to tylko przejściowe? gorszy dzień, skok rozwojowy?

My czekaliśmy na becikowe 2 tyg od złożenia wniosku, dostałam do domu pismo o przewidywanej dacie przelewu.
Dzisiaj akurat dostaliśmy.
Muszę zamówić butelki na all, i torbę, bo w tą która jest do wózka tako się nic nie mieści.

DZIEWCZYNY które smarowały pępek spirytusem: dostałyście receptę na tą miksturę czy kupuje się jakiś specjalny spirytus w aptece bez recepty?
ja kupiłam lekko takie gaziki ze 70% alk odpadł nam kikut po 13 dniach

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Cześc dziewczynki
Jestem po wizycie i tak jak pisała Brunetka mam rozwarcie na 1,5palca, główka w kanale rodnym i jutro o 9 szpital, więc trzymajcie kciuki kochane i będę Was informowała na bierząco
trzymam mocno Oliweczko twój czas daj z siebie wszystko

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Beatka Julcia śliczna
Oliweczka

no to i ja wrzucę Szymka w różnych okolicznosciach

1 spacerek
2 wycieczka do dziadków
3 spacerek
4 powrót od dziadków, i próba wypchania tygryska z fotelika
5 spię u mamusi po jedzeniu
6 nowy leżaczek-próba 4
ale duży chłopczyk słodziak biedny tygrysek nie ma lekko

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
aha to mnie się coś pomyliło bo myślałam że Ty też masz torbiel.

U mnie tez podobnie miało być - jeśli cesarka okaże się koniecznością to przy okazji mieli mi tę torbiel zoperować - ale że obyło się bez cc to na wizycie popołogowej - mam umówioną na 30 sierpnia - gin ma zdecydować co dalej - i kiedy ją usuwamy - zapewne laparoskopowo właśnie.

Szymuś śliczny - uroczo w wózku wygląda - taki błogi sen go ogarnął

no właśnie ja też trochę parsknęłam czytając. Chyba Żanetce o Emilie chodziło - bo nie sądzę żeby nasz Zanetka tak

ja też czekam aż królewna na karmienie się zbudzi - bo jadła o 16,30 - potem było kąpanie o 17,30 i po kąpieli usnęła sama jeszcze zanim zdążyłam ją "oporzadzic" - oczka przemyłam to ziewała, główkę nasmarowałam i buźkę - zasnęła całkiem jak jej paznokietki obcinałam - chyba lubi manicure widać działa na nią relaksująco

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

aaa ja zapomniałam się pochwalić że u nas dzisiaj położna była na drugiej wizycie - mała się jej bardzo podobała, pokazałam jej buźkę Julki bo ma parę krosteczek na jednym policzku i myślałam że to może jakieś uczulenie ale położna twierdzi że to potówki ale w sumie ona ich nigdzie indziej nie ma gdzie się bardziej poci - plecki, brzuszek - wsio czyściutkie tylko na policzku ma tak z 7 malutkich i trochę takich grudek w kolorze skóry po tych które już zeszły.

Poza tym wszystko ok,

aha pytałam o witaminy i mówiła mi położna że jak karmię prawie samym mm już to mam nie dawać żadnych witamin bo one wszystkie są już w mleku .
a Ty też tylko MM i kazali Ci dawać wit. D?
mi tż właśnie dziś kupił wit D w kapsułkach zanim przyszła położna bo myślałam że trzeba jej podawac i szkoda żeby się zmarnowały...
ja karmię tylko MM i podaję jedną kropelkę wit D dziennie i 3 krople cebion multi tak mi kazał pediatra a mam do niego zaufanie więc podaje

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Hej

niebylo mnie kilka dni, ale w koncu mam chwile..

moj maly dostal ciemieniuche od jonsona
i co teraz??
smaruj oliwką ja mam z nivea ale użyj jaką masz tylko nie jonsona i po kąpieli delikatnie czesz główkę szczoteczką

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Trzymam mocno kciuki za pozytywne zmiany bo wiem jak skutecznie problemy na tym gruncie dołują

Zauważyłam
Cały czas obserwuję stopniowy, ciągły spadek.
Nie powiem, pociesza mnie to.

A po roku co robicie?
Też bym chciała posiedzieć z maleństwem przynajmniej rok, ale nie wiem jak sytuacja pozwoli.

Na marginesie - skąd wiadomo, że głowa jest w kanale rodnym? Trzeba usg, czy są inne metody?

Mój kawaler
Faktycznie miny robi mistrzowskie

Oby i u mnie tak było

Ja nie pomogę, bo też czekam, ale trzymam kciuki żeby to było to i poszło naturalnie.

Fajnie, że już tak szybko wyjeżdzacie. Mam nadzieję, ze ja tez się w miarę szybko ogarnę i będziemy jeździć.
A gdzie jedziecie? Dobrze kojarzę, że gdzieś nad morze?

No jak .... z nogami zawiniętymi za głową

Tyle z wczorajszego wieczornego czytania, bo padłam.
Teraz jeszcze ze 2 godziny się prześpię

Czy wszystkim Wam opadały brzuchy przed porodem, bo ciągle mnie ktoś pyta aż zaczęłam sama obserwować...
eee mnie nie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dzień dobry

BRUMEK, STO LAT!!! Wszystkiego co najlepsze, szybkiego i lekkiego porodu : roza:

nie trzeba

śliczna no i gratulacje za pierwszy miesiąc!

Nie martw się, tym bardziej że sama mówisz iż czasem kilka minut wystarczy jakby było mało to na pewno by Ci dała znać
a mój czasami też z drugiego dojada, zależy jaki ma dzień

jaki słodziak

dziękuję

kolejny przystojniak

fajne zakupy

no to pięknie rośnie

mnie nie przynajmniej nic takiego nie zauważyłam

Co do urlopu ojcowskiego - u nas nie ma szans - w pracy TŻa nie mają do niego prawa

Mały dał się wyspać, spał w nocy 5 godzin bez przerwy potem jedzonko i jeszcze do 6.00 spał, teraz piszczy w łóżeczku patrząc na karuzelę
a w ogóle to przekroczył już 5 kilo!
mój też tydzień temu miał 5100 wyrabia 150% normy według mojego pediatry

Cytat:
kurka...tatę mi do szpitala zabrali z podejrzeniem udaru
trzymajcie kciuki żeby było dobrze

ojjj trzymam za tacika będzie dobrze musi

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
od ostatnich 3-4 dni jest jakby lepiej, wieczorem popłakuje jeszcze trochę ale nie tak przeraźliwie jak wcześniej - puści kilka bączków - wtedy zapłacze jak puszcza. Ale znacznie szybciej się uspokaja. Więc może już będzie lepiej.

Co do wit D to położna też mnie zaskoczyła żeby nic nie dawać bo wszędzie piszą że przy MM też należy D podawać dziecku Ale ja jednak będę jej dawać tę w kapsułkach co mam bo i tak już kupiłam.

A co do wydzieliny to może to być po części resztka sudocremu ale wydzielina również - trzeba dokładnie oczyszczać - ja przy kąpieli i przewijaniu myję dokładnie wacikiem zmoczonym wodą i dokładnie oczyszczam te okolice z wszelkich nalotów żeby się tam nic nie zbierało. i czasem patyczkiem jak nie mogę płatkiem domyć dokładnie z zakamarkach.

żeby z Twoim tatą było wszystko dobrze

za Oliweczkę.

oj tak tak - jedzenie w zamrażalniku to podstawa dobrej organizacji po porodzie

tylko pamiętaj o takim które będziesz mogła jeść przy karmieniu piersią - bo o tym często się zapomina przed porodem

a może to takie odczucie jakby swędzenia, mrowienia - ja tak miałam jak już się rana po cięciu kończyła goic i takie paskudne uczucie że na miejscu usiedzieć nie mogłąm bo mnie tam mrowiło cały czas,

a nie zrobiła Ci się nigdzie koło szwów jakaś ropka czy coś? możesz w razie czego profilaktycznie przemywać Rivanolem i psikać czymś na odkażenie - nie wiem czy w UK u Ciebie Octenisept można kupić - zawsze to wspomoże proces szybszego gojenia

ale jeśli dalej Cię będzie niepokoiło to lepiej pokaż się lekarzowi.

A ja się pochwale - my wczoraj z męzusiem ten-teges-śmeges jak to pisała Brunetka już tak nie mogłam wytrzymać że myślałam że tż-ta pożrę żywcem no i musieliśmy spróbować.

i troszkę czułam jeszcze takie ciągnięcie w jednym miejscu i trzeba była na początku powolutku i delikatnie ale po paru chwilach przeszło - i wiecie co? zdziwiłam się wielce że w sumie żadnej różnicy niż przedtem nie czułam - kompletnie! a ja myślałam że po porodzie będę mieć tam luźniej - a tu całkiem normalnie jak przed porodem.

musiałam się pochwalić
my też po tylko ja po cc i całkiem fajnie było nie powiem tylko że jakoś czasu na s.. nie mogę znaleźć za dużo bo jak mały śpi to ja też korzystam i nynynynynyny....

Brumeczku Skarbeczku wszystkiego naj naj optymizmu ci nie życzę bo masz nie skończone pokłady... ale łatwego porodu i radości z macierzyństwa i dużo miłości

my we wtorek idziemy się szczepić:brzydal : kurza twarz ale mam pietra kupiłam skojarzoną wolę tylko raz kuć małego jak jest taka opcja
a ja w poniedziałek idę do gina na po porodową tak dziwnie bez brzucha hehehe

no lecę nagotować mleczko bo młodego pewnie zaraz instynkt ssania dopadnie a też ma skok chyba bo tylko by się tulił do mnie dziś mamy 2 miesiące i 1 dzień
Stary 2011-08-19, 13:02   #4357
dziubek79
Zakorzenienie

Patik on jest taka wiercipieta właśnie ostatnio w łóżeczku ze złości że leży na brzuchy obrócił sie o 360 stopni

Vaniliowa muszę przemysleć sprawę z prosiaczkiem albo puchatkiem

Ania na pewno będzie z tatą dobrze

Oliweczka powodzenia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!

Emil

właśnie napisałam mężowi że uciekam z domu a on ma przyjechać przebrać małego ja już dziś zaliczyłam 3 koopy
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 13:12   #4358
aania_20
Zakorzenienie

dziękuję dziewczyny
Na razie się nie denerwujemy bo (chyba) nie ma powodu...oby.
Zgłaszałam na pogotowie to dyspozytorka po objawach wpisała podejrzenie udaru. Zanim przyjechali, tacie się trochę poprawiło, ratownik z pogotowia stwierdził że raczej "chwilowe niedotlenienie mózgu", choć nie bardzo nam te oznaki pasują...no ale nic. Zabrali go do szpitala, przynajmniej do wtorku, ale badania zrobią dopiero w poniedziałek ehhh...nasza służba zdrowia...

byłam u taty zawieźć mu rzeczy, no i czekamy przez weekend, co się okaże.

Cytat:
Wiecie ile waży ?! mój bobas 3 tygodniowy ?!
4490 g
(3680g jak wychodziliśmy ze szpitala)
no to pięknie...
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A nie
Pytałaś o opadnięcie brzucha - mi (chyba) nie opada... Tzn. są dni kiedy wydaje mi się że jest niżej, ale potem tego już nie widzę. A z kolei mojemu mężowi wydaje się że opadał w zupełnie innych chwilach niż mi
no bo co ma Ci opadać
I nie strasz nas, tak późno się zjawiasz że już miałam pisać czy rodzisz...

Oliweczka, trzymam !

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 13:36   #4359
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
mój też tydzień temu miał 5100 wyrabia 150% normy według mojego pediatry

Brumeczku Skarbeczku wszystkiego naj naj optymizmu ci nie życzę bo masz nie skończone pokłady... ale łatwego porodu i radości z macierzyństwa i dużo miłości
Wow, piękna waga

Za życzenia ślicznie dziękuję, moja przemytniczko ulubiona

Cytat:
no bo co ma Ci opadać
I nie strasz nas, tak późno się zjawiasz że już miałam pisać czy rodzisz...
No jak to co?!?! 9-miesięczny, ciążowy brzuchol!!!

Dawaj znać, jak z tatą będzie coś więcej wiadomo.
Stary 2011-08-19, 13:40   #4360
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ja wróciłam do dnia w którym mała przyszla na świat, czytałam co pisałyście i normalnie łzy mi poleciały
dość że to był piękny dzień bo urodził się mój skarb, to Wy tak pięknie pisałyście, gratulowałyście ehhh to takie cudowne
Ja tez tak niedawno zrobiłam.
Wróciłam sobie do strony, na której napisałam neroli, że jestem na porodówce i mam skurcze. Potem widziałam, jak informuje Was, jak tam dalej postępuje poród u mnie.
Potem posypały się grtulacje.
Zwyłam się jak nigdy...
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 13:58   #4361
CookieMonsters
Rozeznanie

Dziewczyny, ja nie wyrabiam.. Jade już na rezerwie, fizycznie i psychicznie. Moje dziecko jest opętane!!!! Ciągle sie drze! i ciągle chce jeść! a ja już nie mam siły i cierpliwości.. Jestem straszna, bo ostatnio i mi nerwy puszczaja i jak ona krzyczy to i ja krzycze.. później ją przepraszam, ale jakie to ma znaczenie.. ona jest malutka i czuje się pewnie nierozumiana i nieszczęśliwa
Byliśmy u pediatry, dziecko zdrowe, tyllko nosek lekko przytkany, dał nam kropelki. Mówiłam mu, że robi mi jazdy przy jedzeniu z cycka i chce ją przestawić na MM, bo jeszcze moment i ją znienawidze. A on mi doradził trzymać na cycu do 6 tygodnia( w niedziele skończy 4) i jak nic się nie poprawi to będziemy wtedy myśleć. Ale ja za dwa tygodnie będe musiała się chyba już do psychiatry udac
Zważył Zuze i powiem Wam, że jest gruba! Urodziła sie 3100, przy wypisie w 3 dobie 3030.. a teraz ma 26 dni i waży 4600! Nic dziwnego, jak ciagle tylko je a jak nie je, to wiszczy za cyckiem, hah. Suszarka z youtuba- za✂✂✂ista, daje mi chociaż 10 minut spokoju za każdym razem jak ją włączam, później moge ją sobie w nos wsadzić, bo moje dziecie sie szybko nudzi
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-19, 13:58   #4362
zanetaa88
Zakorzenienie

Kurde chyba się sprawdza.
Mała jadła przez 20 min z jednej piersi,
bo 10 min chciała ponownie,
dałam jej z drugiej piersi,
possała ok 2 min i zasnęła na rękach przy odbijaniu.

Edit: otworzyła oczy

Stary 2011-08-19, 14:20   #4363
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja nie wyrabiam.. Jade już na rezerwie, fizycznie i psychicznie. Moje dziecko jest opętane!!!! Ciągle sie drze! i ciągle chce jeść! a ja już nie mam siły i cierpliwości.. Jestem straszna, bo ostatnio i mi nerwy puszczaja i jak ona krzyczy to i ja krzycze.. później ją przepraszam, ale jakie to ma znaczenie.. ona jest malutka i czuje się pewnie nierozumiana i nieszczęśliwa
Cookie, ona się tak drze, bo na pewno czuje Twój nastrój. I jak ma być spokojna, skoro czuje że mama jej nie lubi i jest cała roztrzęsiona
Stary 2011-08-19, 14:24   #4364
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Byliśmy u pediatry, dziecko zdrowe, tyllko nosek lekko przytkany, dał nam kropelki. Mówiłam mu, że robi mi jazdy przy jedzeniu z cycka i chce ją przestawić na MM, bo jeszcze moment i ją znienawidze. A on mi doradził trzymać na cycu do 6 tygodnia( w niedziele skończy 4) i jak nic się nie poprawi to będziemy wtedy myśleć. Ale ja za dwa tygodnie będe musiała się chyba już do psychiatry udac
Zważył Zuze i powiem Wam, że jest gruba! Urodziła sie 3100, przy wypisie w 3 dobie 3030.. a teraz ma 26 dni i waży 4600! Nic dziwnego, jak ciagle tylko je a jak nie je, to wiszczy za cyckiem, hah. Suszarka z youtuba- za✂✂✂ista, daje mi chociaż 10 minut spokoju za każdym razem jak ją włączam, później moge ją sobie w nos wsadzić, bo moje dziecie sie szybko nudzi
kurcze jak czytam Twoje posty to wypisz wymaluj mój Szymek nie tak dawno
pytanie czy nie ma wcześniej skoku rozwojowego??
może nudzi się biedna i dlatego z nudów płacze za cycem
nasz już wtedy żeby go zająć leżał na macie (zaczęło się od kilku minut spokoju potem coraz więcej)
teraz mamy leżaczek i działa, dzis drugi raz w nim zanął a wczoraj przespał posiłek
no i nam na takiego nerwuska lekarka kazała jak najwięcej wychodzić na spacery
no i swoją droga kolejne tygodnie zmieniają dużo bo dziecko coraz bardziej "kumate" i chętne do czegoś poza spaniem i jedzeniem

nie wiem czy pomogłam ale to moje spostrzeżenia bo widzę podobieństwa

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Cookie, ona się tak drze, bo na pewno czuje Twój nastrój. I jak ma być spokojna, skoro czuje że mama jej nie lubi i jest cała roztrzęsiona
święta racja Brumeczku tylko jak się ma przed sobą płaczące dziecko na którego płacz człowiek nie ma już pomysłu to tego spokoju brakuje najbardziej ...
Stary 2011-08-19, 14:25   #4365
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, przepraszam ale nie nadrobię Was na pewno

podczytuję regularnie ale jak chcę coś napisać to Maksiu się budzi ..... ech

mam problem bo mały ma odparzoną dupcię, już nie wiem co mam robić, czym mam to smarowac żeby sie zagoiło ? pomóżcie używałam kremu z hipp przeciw odparzeniom i linomag ... położna poleciła tormentiol i kilka razy użyłam, ale na ulotce pisze żeby nie stosowac dla niemowląt .... coś polecacie? dodam że karmię cycem i mały robi bardzo często kupę, staram się za każdym razem przebrać pieluszkę ale to nie działa

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-19, 14:32   #4366
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Brumku wszystkiego naj, naj, najlepszego!

Byliśmy dzisiaj z małym u pediatry, bo zobaczyłam, że ma biały języczek i pomyślałam, że to może pleśniawki. Na szczęście okazało się, że to tylko mleczko
Przy okazji pani doktor zważyła i obejrzała Szymka.
Mały przy wypisie ze szpitala ważył 3550 g, przedwczoraj jak była położna 4360 g, a dzisiaj 4400 g.
Jedynie panią doktor zaniepokoiło to, że mały częściej kładzie główkę i wygina się w jedną stronę, ale powiedziała, że pewnie był w tą stronę ułożony w brzuchu. Mamy przekładać mu główkę w drugą stronę. Ew. jak nic się nie poprawi to jakaś rehabilitacja.

We wtorek mąż złożył o becikowe, a już dzisiaj mam na koncie. Kasę z ubezpieczalni również

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 14:32   #4367
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość

mam problem bo mały ma odparzoną dupcię, już nie wiem co mam robić, czym mam to smarowac żeby sie zagoiło ? pomóżcie używałam kremu z hipp przeciw odparzeniom i linomag ... położna poleciła tormentiol i kilka razy użyłam, ale na ulotce pisze żeby nie stosowac dla niemowląt .... coś polecacie? dodam że karmię cycem i mały robi bardzo często kupę, staram się za każdym razem przebrać pieluszkę ale to nie działa
no chyba najlepszy sudocrem , ja tez słyszałam że tormentiol nie zalecany dla takich maluszków
Stary 2011-08-19, 14:34   #4368
zanetaa88
Zakorzenienie

Moja ma odparzenia w pachwinach,
smaruję linomagiem i widzę poprawę.

Może niech sobie chwilę poleży z doopa na wierzchu ?!
moja uwielbia jak się przewijamy i zostawiam ją z pulinką

I zasneła, obudziłą się wcześniej bo czkawka przyszła.

JAk Oliwieczka?

Stary 2011-08-19, 14:39   #4369
zanka205
Zakorzenienie

zaśmieciłam galerię w klubie

Stary 2011-08-19, 14:43   #4370
brunetka2000
Zakorzenienie

A u nas dzisiaj powtórka z rozrywki tzw Armagedon

Mała drze się od rana, w ogóle nie śpi co jej jest????????????????

Nerolka ratuj
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 14:44   #4371
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
A u nas dzisiaj powtórka z rozrywki tzw Armagedon

Mała drze się od rana, w ogóle nie śpi co jej jest????????????????

Nerolka ratuj
próbowałaś puścić jej dźwięk suszarki?

Stary 2011-08-19, 14:47   #4372
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Brumku wszystkiego naj, naj, najlepszego!

Byliśmy dzisiaj z małym u pediatry, bo zobaczyłam, że ma biały języczek i pomyślałam, że to może pleśniawki. Na szczęście okazało się, że to tylko mleczko
Przy okazji pani doktor zważyła i obejrzała Szymka.
Mały przy wypisie ze szpitala ważył 3550 g, przedwczoraj jak była położna 4360 g, a dzisiaj 4400 g.
Jedynie panią doktor zaniepokoiło to, że mały częściej kładzie główkę i wygina się w jedną stronę, ale powiedziała, że pewnie był w tą stronę ułożony w brzuchu. Mamy przekładać mu główkę w drugą stronę. Ew. jak nic się nie poprawi to jakaś rehabilitacja.

We wtorek mąż złożył o becikowe, a już dzisiaj mam na koncie. Kasę z ubezpieczalni również
No t ładnie przybiera
Moja też daję głowę na jedną stronę często,
ale przez to że nie mogłam jej układać wcześniej na drugi boczek.
Ale już mogę

Cytat:
próbowałaś puścić jej dźwięk suszarki?
Właśnie co ta suszarka niby robi?
Tak tu zachwalacie ten patent ?
Ja zapisałam sobie link,
ale w sumie nie wiem po co

Czy Wasze dzieci przy przysypianiu też są takie nerwowe?
Wiercą się, kręcą, ruszają nogami ?!

tak jakby to był pierwszy etap snu ?!

Stary 2011-08-19, 14:49   #4373
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
No t ładnie przybiera
Moja też daję głowę na jedną stronę często,
ale przez to że nie mogłam jej układać wcześniej na drugi boczek.
Ale już mogę

Właśnie co ta suszarka niby robi?
Tak tu zachwalacie ten patent ?
Ja zapisałam sobie link,
ale w sumie nie wiem po co

Czy Wasze dzieci przy przysypianiu też są takie nerwowe?
Wiercą się, kręcą, ruszają nogami ?!

tak jakby to był pierwszy etap snu ?!
dźwięk suszarki czy odkurzacza uspokaja dzieci
na moją działa
Lena też zanim zaśnie to wierci się, kręci, oczy otwiera i zamyka, przeciąga i stęka przy tym heh

Stary 2011-08-19, 14:52   #4374
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
wiadomo że nie na siłę, ale przecież tam się masa bakterii będzie rozwijała
my też się przecież dokładnie myjemy i nie zostawiamy sobie nic
A ja słyszałam (chba w szpitalu ), ze ta wyzielina to właśnie blokuje dostawanie się bakterii

Cytat:

Ja kupuje w aptece takie podkłady jednorazowe na łóżko 90x60 kazdy tne na 9 części,zeby tylko pod tyłek było. Zakładam koszulke, pupule na podkład przykrywam tetra i lezymy sobie, jak widze ze sie ssikała to wymieniam podklad. Dupke zamiast chustkamimyje wodą + mydełko. moze inne pieluchy sprobuj

mi polozna poleciła krem z ziajki masc posladkowa, ze u jenej jej pacjentki wszystkiego probowali i dopiero to pomogło

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 14:53   #4375
madziaranew
Rozeznanie

Brumek wszystkiego najlepszego, spelnienie marzen.
U nas w nocy mala przy cycku sie przezyla , tak jakby jakies gazy , ona tak lapczywie je.na rekach usnela ,a jak ja polozylam do lozeczka to ryk . Piec razy probowalam az Tz kazal spac jej z nami a ona w mig zasnela I piece godz spala. Ja sie obudzilam przebralam ja nakarmilam I soup do lozeczka , zasnela naszczescie.
Spacerek dzis zaliczony, teraz spi od godz. Mam zamiar ja budzi przed kapaniem o 6 zeby dwie godz byla aktywna, ale to dla niej za dlugo,zawsze konczy sie placzem.
Mialam isc do siostry na kawe a polozna zadzwonila ze moze przyjdzie , nie wie czy sie wyrobi , jak nie to jutro mam jechac do szpitala na kontrol. tz sie wsiekl , Bo jutro tez pracuje. Moze sama sie z nia wybiore, albo siostre wezme , zeby z mala z tylu usiadla.
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 15:08   #4376
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

Aania- oj trzymam za taty zdrowie!!!!! oby to nie było nic poważnego i tata szybko wrócił cały i zdrowy do domu!!!!!

Brunetka,Cookie- strasznie mi przykro,że maluchy dają Wam popalic. mam nadzieje,że im to minie w końcu i dadzą Wam same powody do radości

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Patik- chyba Ty pytałas o spirytus. My kupiliśmy w elikatesach spirytus rektyfikowany,rozrobiliśm y 2 kieliszki spirytusu i 1 kieliszek wody przegotowanej.Codzień mocno go przemywałam,trochę nim kręciłam i wczoraj uleciał.Czyli w 11 dobie.

Brumku - 100lat,100lat- wszystkiego najlepszego ,dużo zdrowia dla Ciebie i tych których kochasz!!! spełnienia marzeń

Kiedy zaczęłyście pierwsze bara -bara-czytam,że Zanka i Beatka już po... mój mąż chodzi za mną jak cień,ale u nas nie minęły nawet jeszcze 2 tygodnie ile powinnam poczekac?? trzeba czekac te 6 tyg??

I co z Oliweczką?? urodziła już??

Agni- słodziaczek

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 15:08   #4377
madziaranew
Rozeznanie

Agni - duzy On ...sliczny
Cookie-moze to ten Skok przechodzi wczesniej , nie denerwuj sie kochana
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 15:12   #4378
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:

No jak to co?!?! 9-miesięczny, ciążowy brzuchol!!!

.
Tiaaaa

Cytat:

najważniejsze że mała jest zdrowa
życzę Ci wiecej spokoju, choc wiem że jest Ci pewnie ciężko

a ja leże z gorączką i biegunką

zanka Lenka w klubie cuuuuuudna

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2011-08-19 o 15:14
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 15:30   #4379
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:

miałam Wam któregoś razu napisać, że dostałam świetny krem do pupy, działa błyskawicznie na odparzenia i zaczerwienienia! U nas zmiana pieluchy co chwila, więc przetestowałam i sudocrem i alantan, linomagu nie.. ten krem który dostałam jest niemiecki, firma Bubchen ( nad 'u' są dwie kropeczki). Z rumiankiem, pszenicą i woskiem pszczelim. Niestety do kupienia podobno tylko w niemieckich sklepach, ale do mnie już jedzie zapas

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Brumku, umknęło mi- Najlepszego
Zanka, Mała przesłdka, nie wygląda na złośnice nic a nic
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 15:36   #4380
Brida
Rozeznanie

Przede wszystkim:

Brumku najlepsze życzenia - spełnienia marzeń i żeby Cię optymizm nie opuszczał a synek miał równie radosne spojrzenie na świat.

Po drugie - dziękuję wszystkim za odpowiedzi o brzuchach, wychodzi mi że nie jest to niezbędny etap porodu

Ja dziś po 2 dniach nieudanych prób dzwonienia do Zusu pojechałam tam osobiście a po powrocie zasnęłam na siedząco.

Baboniku widzę że zaglądasz tutaj, napiszesz mi później (np na pw jak u Ciebie z tą sprawą...
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości