|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XXXII
![]() pogoda się popsuła, więc weekend uważam za oficjalnie otwarty
|
#1772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
for Madzik
http://demotywatory.pl/3390356/Niewa...oj-przecziwnik (miałąm Ci wrzucić na fejsa na tablicę, ale mi się coś nie chce załadować :/ edit: a jednak po paru minutach poszło)
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-08-19 o 17:02 |
|
|
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
październik to jeszcze większa niewiadoma -a chyba na pewno pójdę na podyplomówkę
więc łikendy także nie liczta taką wyprawę uskuteczniłąbym (z 11 godzin w jedną stronę em aj rajt?) tylko jeśli jechałąbym na minimum 2 noce no i jednak nie po samotnosci - nie umiem sie przełamać ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1777 | |||
|
Nindżopesz
|
Ta jest
Acha Cytat:
Ale średnio jasno. Ostatnio było tak, że jak nakupisz w styczniu to masz 3 miesiące na wrzucenie faktury w zakupy. I można se to tak ciągnąć (przenosić tę kwotę z miesiąca na miesiąc) do 10ciu miesięcy bo potem może Cię urząd złapać i kazać robić remanent. Ale jak coś w międzyczasie sprzedasz to luz. Poza tym były jakieś rozporządzenia czy co tam, że w przypadku rozpoczęcia działalności i zakupów - czyli inwestycji - ten okres można przedłużyć bo to nie człowieka wina, że jeszcze nic nie sprzedaje. Albo że splajtował nim zaczął działać. Można też wystąpić o zwrot. A o podatkach to chyba już Flo wyjaśniła. Cytat:
Może zamienisz się ze mną pracami bo ja to jednak jestem ciemna z podatków ![]() Cytat:
Ale mogło się pozmieniać. |
|||
|
|
|
#1778 | ||||||||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
teraz to mysle ze moze ona chce własnie tym operatorem zostac , bo w tej wiosce jeszcze wogole nie ma internetu w powietrzu , tak myslę ![]() Cytat:
tak-chodziło mi o umowe o dzieło. i jak ona jest między dwoma osobami fizycznymi to nie trzeba zadnego Pita wystawiac. Przeciez jak umyje okna pani Ani za 100 zł to moge sie z tego opodatkowac zeby było na legalu, umowy na pismie nie musze miec tylko ustną i pani Ania mi pita zadnego nie daje. ad 4-jak gdzie i ile to kosztuje? i jak sie łączy domene z miejscem? czuje ze zadaje debilne pytanie ale serio nie ogarniam a musze zacząc cos dzialas w temacie ![]() Cytat:
hmmmmm, to tak mi ełasnie tłumaczył TZ , a po moim uporczywym- nie rozumiem , powiedział:-bo to jest tak-jest sobie taka gruba rura z internetem i ktos kto ma sprzet, podłącza sie do niej z cienszą rurą, potem rozdziela to rurkami na całą wioske i wtedy kazdy sobie moze odkręcic w domu kranik z internetem Cytat:
ej no spoko...ja w ogolniaku mialam informatyke i na pierwszych zajeciach był edytor tekstu- TAG , system of kors DOS i NC .pan kazał uruchomic i zapoznac sie. No i kolezanka wpisała w edytorze tekstu- 2+2 i czeka...az jej sie wynik wyświetli pozatym mialam kolezanke ktora kazdy dzien pracy konczyla stwierdzeniem: -kuźwa, przeczytałam juz cały internet, ide do domu ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
Cytat:
ale jak wystąpic o zwrot? ![]() i po co ta kontrola? czego oni szukajo? czyli jest tak ze jak załoze firme, wydam te 123 tysiaki i nawet nic nie sprzedam, ani palcem nie rusze w swojej firmie, to moge wystapic o zwrot tych 23 tysiecy i mi oddadzą? to jest bardzo wazne dla mnie-bo własnie moge mies takom sytuacje. a jeszcze jedno-podobno jest cos takiego jak spis w jakich PKD bycie vatowcem jest obowiązkowe?
|
|
|
#1779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() zrobiłaś mi weekend
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Deszcz przestał padać, co jest kuffa koniec weekendu?
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#1782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie, nie - operator to jest np. tp czy netia. Stawia taki operator nadajnik radiowy albo buduje światłowody za grube miliony, a potem sprzedaje dostęp do internetu pojedynczym odbiorcom, albo małym firmom, które rozpowszechniają na jakimś małym terenie swoimi tanimi i prostymi urządzeniami Cytat:
|
|
#1783 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
Ufffff ile nadrabiania
![]() U mnie taka chmura,że tragedia i zaraz będzie burza,a jutro wyjeżdżam nad jeziorko na weekend i się załamię jak będzie padało
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Flo, fachoffce chyba przenoszą się do ciebie, albo uciekli jak zaczęło padać... ![]() mogę odsłonić okna... tylko po co, jak już jest pochmurno... całe dnie w krypcie...
|
#1786 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
nie nie pisałam ze hula-cos przekombinowałam widocznie .w kazdym razie-ten jej pomysł to jest dla mnie najbardziej odjechany pomysł na firme ![]() widze Maja ze ty to ogarniasz, jednak przepasc pokoleniowa istnieje ![]() ty pewnie nie pamietasz czasów kiedy internetu w ogole nie było...ja w internetem to sie zetkneam pod koniec studiow dopiero
|
|
|
#1787 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. no błędóff coby jednak tej kasy nie dać he he he.3. tak na bank to nie wiem, lepiej się dopytaj w KiPie czy to stało się normą czy trzeba się indywidualnie wykłócać. 4. noo w czymś jest ale nie pamiętam Pewnie w ustawie o VATcie jak znam życie. Jest też rozpiska kiedy trzeba mieć kasę fiskalną.![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
A jutro 20 stopni i zachmurzenie, super bo jedziemy na grilla a bałam się upałów |
||
|
|
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu pracowałam na infolinii u operatora, a potem przy aktywacji internetu, to i w mój tępy łepek jakąs wiedzę udało się wcisnąć
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-08-19 o 18:01 |
|
|
|
|
#1789 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Generalnie, lepiej unikać zwrotu vat - można go przenieść na kolejne miesiące, kiedy zaczniesz generować przychody, i w ten sposób, dzięki nadpłacie, przez jakiś czas nie płacić vatu. W spisie PKD być musisz - nie jest to związane z vatem, tylko z regonem. Wypełniasz druk w urzędzie miasta, podając (z numerem pkd) rodzaj działalności (najlepiej wpisać jak najwięcej, np to, co masz w planach, nawet jeśli nie zaczniesz tego robić od razu). Primo - możesz wystawić rachunek czy fakturę tylko na działalność, którą masz w regonie, secundo - dopisanie czegoś do regonu kosztuje, a p[ierwsza rejestracja jest za darmo. |
||||
|
|
|
#1790 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nieee...u mnie weekend (deszcz) trwa w najlepsze ![]() kufffa, ja jednak jestem głupol
|
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1793 | |
|
Nindżopesz
|
Ves, co zbroiłaś?
Cytat:
|
|
|
|
|
#1794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, ale to była inna informatyka a internet jaki inny był ![]() dlatego marzy mi się szkoła/kurs na ten temat, bo jełop ze mnie straszny ![]() o to mamy drugą chętną spań we domku jest 5co narozrabiałaś
|
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://vat.wieszjak.pl/kasy-fiskalne...-fiskalna.html
|
|
#1796 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
z tym opodatkowaniem bez umowy to jest tak ja k w przypadku korepetycji -nauczyciel nie spisuje umowy z uczniem ani nie ma DG, a moze co miesiąc odprowadzac zaliczke na poczet podatku i rozliczyc sie w deklaracji rocznej wpisujac dochody w rubryce-działalność wykonywana osobiście. co do pani Ani to jak ja jej myję okna to raczej ja zarabiam, nie ona ![]() co do pkd to chodziło mi o to ze dzialalność w branzach okteslonych jakimis tam PKD zawsze musi miec VAt-po prostu chce sprawdzic czy moja branza podlega temu-czy muszębyc czy nie tym vatowcem Cytat:
a jak sprzedam jeden własny uzywany kolczyk? albo złoty ierdzionej od narzeczonego ktorego sie pozbyłam to tez?
|
|
|
#1797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem mokra, cieknie ze mnie strumieniem
![]() Wchodzę, a tu vaty, doment, www, dg, światłowody, resellery, i pytania egzystencjalne typu skont siem bierze internet. ![]() To dla mnie za trudne, już wolałabym się wyspowiadać z seksownych doświadczeń
|
|
|
|
#1799 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
, bedzie to przyjemna zmiana tematu ![]()
|
|
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to co zawsze-najpierw coś zrobię, czy powiem, a potem pomyślę- i chyba mam kolejną osobę na liście wystraszonych/obrażonych na ajment![]() Czasem bym chciała umieć mówić dookoła, zamiast wyskakiwać z prawdą między oczy z plusów dnia dzisiejszego-zrobiłam pycha mielone w sosie z pomidorów ![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Dajesz!
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

więc łikendy