Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-22, 09:40   #2821
ultraradiola
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Hej kochane mamusie

ale mialam nadrabiania od piatku chyba z 6 stron

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Odnośnie fajerwerek to nasz Tifi przezył dopiero pierwszego sylwestra w swoim zyciu i chyba mu sie podobało bo siedział z Tz w oknie i oglądał burzy tez sie nie boi, chyba ze jest burza gigant
Moj psiak tez uwielbia chyba sylwestra jak tylko zaczną sie fajerwerki to leci do okna i patrzy z burza tak samo. A znowu piesek TZ który miał 13 lat w sylwestra zmarł na zawal serca. Biedaczek

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
ja piję pełno, 1,5 woda na dzień to czasem mało - kupujemy zgrzewkami, do tego herbaty, soki i gazowane. ja CAŁY CZAS coś piję. To od niepicia nie jest
Ja tez mam strasznie pragnienie. Mogę pic i pic. Az sama nie wiem ile litrów za dnia wypije

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a ja własnie wsunęłam dwie kanapki z nutellą
przeczytałam i sobie smaka zrobiłam

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Kurcze, pokupowałabym coś dla dzidzi, ale mnie Mąż w takiej sytuacji pyta kiedy rodzimy... on myśli, że w styczniu zaczniemy szukać wózka
Ja na szczęście męża nie muszę pytać o zdanie. Kupuje to na co mam ochotę. Kase w domu trzymam ja . Nawet gdy dowiedział ze o ciąży to pierwszy chciał zacząć kupować. Pamiętam w Lidlu były jakieś promocje na termometry dla dzieciaczków i podgrzewacze ale to ja go przyhamowałam bo jakoś miałam obawy ze za wcześnie.

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Witaj i gratulacje
Babcia mojego żta jest z 29ego lutego i tak ma właśnie w dokumentach. Jak był ostatnio rok przestępny to miała 80lat i wszyscy żartowali ze taka młódka 20lat
No jak by nie patrzeć to maja racje z ta 20-stka

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie myślę o chrzestnych, późnoiej się będę nad tym zastanawiać
Ja juz mam chrzestnych wybranych juz od bardzo bardzo bardzo dawna. Moja siostra i brat TZ

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Mój Mąż b. dobrze zna mnie i mój organizm, więc już przed spodziewaną @ wiedział, że coś nie tak. 3 dni po terminie zrobiłam test: pozytywny, po 2 dniach drugi: pozytywny
A gin potwierdził ew. ciążę tydzień później
Moj tz tez strasznie dobrze zna moj organizm. Byl od samego początku przekonany ze zaszłam w ciąże za pierwszym razem. I tak tez było. Jeszcze zanim wyjeżdżał w delegacje to mówi "uważaj kochanie na siebie i na nasze maleństwo" i tak tez było tydzień później dowiedział sie o ciąży

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe Mamusie
Czy mogę dołączyć? Mam termin na 26/01/2012.
Witamy serdecznie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Chyba wiem od czego mnie tak swędzi, dzisiaj rano wstałam taka napuchnięta że nie mogłam się napatrzeć na swoje ręce. Mama jak mnie zobaczyła to się przestraszyła, ręce, nogi jak balerony - napuchnięte. i chyba przez to mnie swędzi. Czy to możliwe że woda mi się tak zatrzymuje?

Tym bardziej że rano się zważyłam jak zawsze i... w ciągu 1,5 tygodnia przybyło mi ponad 2kg. A jem mało, nie czuję wcale że przytyłam, bardziej czuję jak by mnie ktoś napompował
Dobrze ze dzisiaj juz poniedzialek i zbada Ce lekarz na wizycie. Odrazu bedziesz spokojniejsza i bedziesz wiedziala co i jak Koniecznie daj nam znac od czego te puchniecie masz.

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Dziewczyny doradźcie mi troszkę pomału chcę kompletować wyprawkę i chciałam się zapytać Was ile byście kupiły pieluch tetrowych (będę używać pampersów jednorazowych). Takie pieluchy przydadzą się na ulanie, przytulanie, przewijanie 10 wystarczy ?
lohohoho wydaje mi sie ze te 10 pieluch bedzie malo. To pieluszka do kapieli, do odbicia, czasem do poprawy bioderek, czasem jak uleje, do wozka do lozecza troche sie tego zebierze a szkoda przeciez codziennie prac.

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
hej

Dawno się tutaj nie udzielałam,ale weny nie miałam.
Miałam ostatnio usg-w 13 tygodniu i widziałam nasze 6 cm malenstwo. Spało, potem się przebudziło i ruszało,machało rączką i podpierał się rączką pod brode,a w pewnym momencie podskoczył do góry jak piłeczka. Niesamowity widok

Teraz Was nadrobie.
Rzeczywscie Cie dlugo nie bylo. Mam nadzieje ze wpadlas na dluzej

agawoo spoznione ale szczere zyczenia z okazji pierwszej rocznicy slubu

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 09:59   #2822
magda1804
Rozeznanie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Inutil baaardzo dziękuję za zaproszenie do klubu wieczorem wstawie zdjęcia swojego brzuszka, bo teraz nie ma mnie w domu

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 10:16   #2823
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Agawoo gratulacje z okazji rocznicy:roza :
Dziekuje

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Ja juz mam chrzestnych wybranych juz od bardzo bardzo bardzo dawna. Moja siostra i brat TZ
[...]
agawoo spoznione ale szczere zyczenia z okazji pierwszej rocznicy slubu
Dziękuję

Ultra, ja tez myślałam, że mam wybranych chrzestnych - ale teraz się sprawa skomplikowała ( a przynjmniej tak mi się wydaje, bo nie wiem).
Ja bym chciała mojego kuzyna i siostrę TZta, ale teraz bratowa TZta też jest w ciązy, i chociaz rodzić ma poźniej niż ja, to chrzciny na pewno zrobią wcześniej (oby nie wpadli na ten sam termin co my, bo się wścieknę). I boję się, że mogą poprosić TZta siostrę, bo TZ już jest chrzestnym ich pierwszej córki. No i tu będzie zonk, bo ja z czystej przyzwoitości nie zrobię tak, że chwilę później poproszę ją na chrzestną (chociaż powinnam tak zrobić, bo jego szanowna rodzinka sie nie zastanawiała i tym sposobem mamy z Tztem 3 chrześnice z jednego roku)
Z TZtem o tym na razie nie gadam, bo mi powie, że za wcześnie, żeby się tym martwić Jeszcze kilka innych atrakcji może wyjść przy okazji chrzcin, ale o tym to w ogóle nie chcę myśleć

Wrrr .. rozpisałam się Korzystam z okazji, że szef na chwilę wyjechał

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 10:16   #2824
AgaMili
BAN stały

Ja juz w pracy dobudzam sie kawa
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 10:19   #2825
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Bambusiek życzę ci wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i cudownych prezentów
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
Bambusiek sto lat
Cytat:
Bambusiek sto lat
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
bambusiek ode mnie też spóźnione, ale szczere wszystkiego naj naj naj
Dzięki Mamuśki

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
bambusiek , a o jakim sprzedawcu mówisz? bo chetnie sobie pooglądam
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=2990251

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

od dłuższego czasu Was podpatruje i w końcu zmobilizowałam się, żeby dopisać się do grona przyszłych mamusiek

Magda lat 24. Termin mam na 4 styczeń, wg USG 30 grudnia prawdopodobnie będzie dziewczynka. Tak więc jutro kończę 21 tydzień
Cześć

Mąż poszedł orientować się w planie lekcji (jest nauczycielem), a ja leniuchuję
Tylko 1 kurs do sklepu mnie czeka, ew. jeszcze w jedno miejsce
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 10:25   #2826
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Dziekuje

Dziękuję

Ultra, ja tez myślałam, że mam wybranych chrzestnych - ale teraz się sprawa skomplikowała ( a przynjmniej tak mi się wydaje, bo nie wiem).
Ja bym chciała mojego kuzyna i siostrę TZta, ale teraz bratowa TZta też jest w ciązy, i chociaz rodzić ma poźniej niż ja, to chrzciny na pewno zrobią wcześniej (oby nie wpadli na ten sam termin co my, bo się wścieknę). I boję się, że mogą poprosić TZta siostrę, bo TZ już jest chrzestnym ich pierwszej córki. No i tu będzie zonk, bo ja z czystej przyzwoitości nie zrobię tak, że chwilę później poproszę ją na chrzestną (chociaż powinnam tak zrobić, bo jego szanowna rodzinka sie nie zastanawiała i tym sposobem mamy z Tztem 3 chrześnice z jednego roku)
Z TZtem o tym na razie nie gadam, bo mi powie, że za wcześnie, żeby się tym martwić Jeszcze kilka innych atrakcji może wyjść przy okazji chrzcin, ale o tym to w ogóle nie chcę myśleć

Wrrr .. rozpisałam się Korzystam z okazji, że szef na chwilę wyjechał
Jeśli uważasz, że to będzie odpowiednia osoba na chrzestną (odpowiedzialna), to ją poproś wcześniej o to, by została chrzestną. Moja siostra wzięła mnie i mojego brata bliźniaka na chrzestnych swojego dziecka, jak byliśmy jeszcze studentami. Ode mnie to nawet prezentu nie chcieli, bo nie pracowałam, ale i tak dałam W każdym bądź razie niby nie bardzo, bo z jednego domu byliśmy, ale ona po prostu uważała, że w razie czego (tfu, tfu) najlepiej zajmiemy się jej dzieckiem. Też mam zamiar brać tylko to kryterium przy wyborze chrzestnych. Nie oczekuję prezentów, ale pomocy w razie konieczności przy wychowaniu dziecka. Ot tyle albo aż tyle
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 10:25   #2827
ultraradiola
Wtajemniczenie

tak pisałyście o chrzcinach i sobie pomyślałam ze bardzo fajnie zorganizować je w święta wielkanocne no ale z drugiej strony (bratowa TZ spędza te święta tylko w gronie rodziny ze swojej strony, a chcielibyśmy brata TZ na chrzestnego) no i tez juz sama nie wiem co wymyślimy na razie mamy jeszcze trochę czasu. No ale nie ukrywam święta fajny czas i myślę juz słonko by ładnie świeciło

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2011-08-22, 10:29   #2828
elunia25
Raczkowanie

Cytat:
u mnie tez cieplutko bylo, a ja sama jak zwykle w domu... Moj Tz ciagle pracuje, jest kierowca busa i wozi ludzi do Anglii. Wyjezdza w czwartki w nocy i wraca we wt wiec ja sie nuuudzę. Ale dzis korzystając z okazji ładnej pogody dzień spędziłam na rowerku

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Ja zmykam dziewczynki, bo Testosteron leci, a ja jeszcze tego nie widziałam Miłego wieczorku
hej nie chce straszyć ale moj ginekolog powiedział że w ciązy nie mozna jeździć na rowerze że to niby może wywoływać skurcze i kazał mi rower na 9 miesięcy do garazu odstawić
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 10:32   #2829
AgaMili
BAN stały

A ja widzialam ciezarne na rowerkach stacjonarnych w silowni wiec mysle ze jazda na rowerze (nie jakis maration) nie zaszkodzi a dobrze wplynie na krazenie
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 10:37   #2830
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Jeśli uważasz, że to będzie odpowiednia osoba na chrzestną (odpowiedzialna), to ją poproś wcześniej o to, by została chrzestną. Moja siostra wzięła mnie i mojego brata bliźniaka na chrzestnych swojego dziecka, jak byliśmy jeszcze studentami. Ode mnie to nawet prezentu nie chcieli, bo nie pracowałam, ale i tak dałam W każdym bądź razie niby nie bardzo, bo z jednego domu byliśmy, ale ona po prostu uważała, że w razie czego (tfu, tfu) najlepiej zajmiemy się jej dzieckiem. Też mam zamiar brać tylko to kryterium przy wyborze chrzestnych. Nie oczekuję prezentów, ale pomocy w razie konieczności przy wychowaniu dziecka. Ot tyle albo aż tyle
Myślę, że powiem jej wcześniej Z rodziny TZta tylko na chwilę obecną tylko ona mi odpowiada jako chrzestna

Cytat:
tak pisałyście o chrzcinach i sobie pomyślałam ze bardzo fajnie zorganizować je w święta wielkanocne no ale z drugiej strony (bratowa TZ spędza te święta tylko w gronie rodziny ze swojej strony, a chcielibyśmy brata TZ na chrzestnego) no i tez juz sama nie wiem co wymyślimy na razie mamy jeszcze trochę czasu. No ale nie ukrywam święta fajny czas i myślę juz słonko by ładnie świeciło
Ultra, no ale chrzciny to tylko jeden dzień, to może by dała radę zrezygnować? Daleko ma tą rodzinę?

Ja termin Wielkanocny ogłoszę chyba od razu jak się dziecko urodzi, a w razie czego to już poczekam do maja, do weekendu Chociaż w rodzinie TZta chrzciny są raczej szybko organizowane, więc może termin świąteczny nie będzie zagrożony Zresztą, co ja się już martwię

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 10:38   #2831
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czzzzzzzzeeesc

TZ pojechał zawieźć moje zwolnienie do pracy a ja siedzę sobie po południu idzie do pracy to będę sama ;/

co do kalkulatora, który podała Inutil to niby ważę za mało o 2 kg.....ale gin powiedziala, ze ok jest.... w ogóle od począku przybrałam 1,7 kg....oby za duzo nie tyc bo boje sie, ze potem będę jak wieloryb...

Agatku co do Twojego brzuchola to czy na USG Ci mowili czy masz prawidłową ilość wód płodowych? bo tak sobie pomyslalłam, ze moze za mało masz i dlatego brzuchola nic nie widac..ale z drugiej strony wiele osób mi mówiło, ze brzuchol się im pojawił w 5 mcu i od razu wielki
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 10:39   #2832
elunia25
Raczkowanie

Cytat:
u mnie tez cieplutko bylo, a ja sama jak zwykle w domu... Moj Tz ciagle pracuje, jest kierowca busa i wozi ludzi do Anglii. Wyjezdza w czwartki w nocy i wraca we wt wiec ja sie nuuudzę. Ale dzis korzystając z okazji ładnej pogody dzień spędziłam na rowerku

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Ja zmykam dziewczynki, bo Testosteron leci, a ja jeszcze tego nie widziałam Miłego wieczorku
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
A ja widzialam ciezarne na rowerkach stacjonarnych w silowni wiec mysle ze jazda na rowerze (nie jakis maration) nie zaszkodzi a dobrze wplynie na krazenie
wiesz mu chodzilo o taki na którym sie jeździ po dworze że niby jak jedziesz to nierówno jest że trzeęsie, tak mi się wydaje choć szczerze mowiąc nie dopytywałam dlaczego mi tego zabrania przyjełam za pewnik ze ma racje
Stary 2011-08-22, 10:40   #2833
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Hej kochane mamusie

Moj psiak tez uwielbia chyba sylwestra jak tylko zaczną sie fajerwerki to leci do okna i patrzy z burza tak samo. A znowu piesek TZ który miał 13 lat w sylwestra zmarł na zawal serca. Biedaczek
Mój pies niestety boi się strzałów. Nawet w czasie burzy siedzi w kącie Wzięłam go ze schronu i poprzedni właściciel strzelał mu nad głową z torebek - myślę, że stąd ta trauma. Nawet odczulanie nie pomogło... no, może trochę, ale problem pozostał.

Cytat:
Ja tez mam strasznie pragnienie. Mogę pic i pic. Az sama nie wiem ile litrów za dnia wypije
W ciąży powinno się dużo pić, także świetnie że tyle pijesz. U mnie jest odwrotnie. Zawsze piłam bardzo dużo a teraz mi się nie chce Zmuszam się normalnie...

Cytat:
Jejku, ja o tym jeszcze w ogóle nie myślałam.

Cytat:
Witamy serdecznie

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
hej nie chce straszyć ale moj ginekolog powiedział że w ciązy nie mozna jeździć na rowerze że to niby może wywoływać skurcze i kazał mi rower na 9 miesięcy do garazu odstawić
Mi również ginekolog powiedział, że w ciąży nie powinnam na nim jeździć. Także odstawiłam. Chociaż moja znajoma w czasie ciąży na rowerze do pracy jeździła. Urodziła zdrową córę. Ale ja wolę dmuchać na zimne
Stary 2011-08-22, 10:40   #2834
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a co do jazdy na rowerze to ja na niego nie wsiądę w ciazy.. moja mama jak była w ciąży to wsiadła na chwilę na rower, dostała krwotoku i niestety ciąży nie dąło się uratowac...ja w sumie tego nie pamiętam bo mała byłam...
dlatego teraz mnie pilnuje i nie pozwala się w ogóle zmęczyć...ani nic..
Stary 2011-08-22, 10:41   #2835
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Koleżanka pytała męża - gina i on odradza ogólnie rower
G. 9.1O.18
Stary 2011-08-22, 10:42   #2836
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
czzzzzzzzeeesc

co do kalkulatora, który podała Inutil to niby ważę za mało o 2 kg.....ale gin powiedziala, ze ok jest.... w ogóle od począku przybrałam 1,7 kg....oby za duzo nie tyc bo boje sie, ze potem będę jak wieloryb...
Czy możesz mi również podać ten kalkulator? Jak przeczytałam, że przybrałaś nie całe 2 kilo to mnie zmroziło. Ja już prawie 4 kg przytyłam.
Stary 2011-08-22, 10:45   #2837
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
pear niestety wrócisz o 300 zł lżejsza jak nie o 350 bo od któregoś tam tygodnia jest 200 zł za usg ;/ drogo fakt, ja chodzę tam dlatego, że są lekarze ze szpitala z żelaznej a tam chcę rodzić no i nie narzekam na opiekę, są w porządku, sprzęt nowy i dokładny. Idę zresztą jutro na badania
dziekuje, kochana, za informacje, ale napisalam do swojego lekarza i powiedzial, ze nie ma problemu, mozemy sie zobaczyc w nastepnym tygodniu, takze poczekam ten tydzien i pojade do siebie. Bardzo go lubie i czulabym sie obco u kogos innego

A jezeli chce sie rodzic na zelaznej, to trzeba chodzic do lekarzy stamtad? W ogole sie nie orientuje, jak to jest z tymi szpitalami. ja chcialabym albo na zelaznej, albo na karowej, albo na inflanckiej.

Cytat:
Napisane przez nikotynka
ja naprawdę nie rozumiem. TŻ zajrzał mi w komputer i zobaczył ze o nim piszę i od razu foch dlaczego ja o nim na jakiś forach wypisuje jaki on jest... ehh czasami nie wiem kto jest w ciąży ja czy on... w każdym bądź razie ciężko jest nam ostatnio razem wytrzymać :brzyda l:
a to ci chlop...
oni sa dziwni czasem
ja z moim na szczescie doszlam do jakiegos porozumienia
pogadalam z nim wczoraj w cztery oczy i zobaczymy, czy zrozumial
od rana sie staral...zrobil sniadanko, pojechal po owoce, pozniej przygotowal obiadek i zabral na spacerek do lasu, takze moze idzie w dobra strone

Dziewczyny, przeslodkie te Wasze psiaki. Zakochalam sie

Dzisiaj mamy zamiar pojechac do kilku hurtowni z akcesoriami dla dzieci. Mam nadzieje,ze uda nam sie cos wybrac i wrocimy chociaz z jedna para bodziakow dla Dzidziolka, bo nawet dziurawej skarpetki jeszcze mu nie sprawilismy.

Bambusiek, ten tort...:sli na:

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 10:46   #2838
b6226e0a547db786f57f5d12fdee7d3dd3b4b01d_63d071027e6e4
Konto usunięte

Cześć dziewczyny, może orientujecie się w tej kwestii...Otóż cały weekend przebywałam poza miastem pod domkami w lesie. Jakby ręką odjął mdłości i wymioty. Wczoraj wieczorem wróciłam do domu i dziś od rana już cztery razy wymiotowałam...Czy myślicie, że powietrze ma na to wpływ?? czuję się dziś okropnie
b6226e0a547db786f57f5d12fdee7d3dd3b4b01d_63d071027e6e4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 10:49   #2839
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

podaję kalkulator od Inutil
http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/
Stary 2011-08-22, 10:50   #2840
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Ultra, no ale chrzciny to tylko jeden dzień, to może by dała radę zrezygnować? Daleko ma tą rodzinę?

Ja termin Wielkanocny ogłoszę chyba od razu jak się dziecko urodzi, a w razie czego to już poczekam do maja, do weekendu Chociaż w rodzinie TZta chrzciny są raczej szybko organizowane, więc może termin świąteczny nie będzie zagrożony Zresztą, co ja się już martwię
Mieszkają w tym samym mieście jakiś kilometr od siebie i nie mogą sie rozstać ale tak to juz jest. Ona jest jedynaczka i bez rodzicow swoich to jak bez nogi czy reki sie zachowuje. Zresztą poemat by można o nich napisać Co do chrzcin mamy z TZ jeszcze czas także na pewno coś fajnego wymyślimy chociaż super byloby jakby juz było cieplutko na dworze

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2011-08-22, 10:52   #2841
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

my z TZ obojej estesmy jedynakami więc mamy trochę problem z chrzestnymi ale juz mamy jakies tam typy
Stary 2011-08-22, 10:53   #2842
elunia25
Raczkowanie

Dziewczyny potrzebuje babskiej porady, mamay dzis z tz małe święto i postanowiłam że zrobie jakąś dobrą kolacje nastrój i tp chciałabym żeby doszło do czegoś więcej ale mam obawy od poczatku ciąży lekarz mam zabraniał a ostatnio powiedzial że nie widzi żadnych przeciwskazań, i choć ja bardzo chce to strasznie się boje że cos się może zdarzyć napiszcie mi prosze jak to jest u Was i czy można tak bez obaw czy lepiej się wsytzymać i miec 9 miesięcy postu
Stary 2011-08-22, 10:54   #2843
dph
Rozeznanie

[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;28901598]Cześć dziewczyny, może orientujecie się w tej kwestii...Otóż cały weekend przebywałam poza miastem pod domkami w lesie. Jakby ręką odjął mdłości i wymioty. Wczoraj wieczorem wróciłam do domu i dziś od rana już cztery razy wymiotowałam...Czy myślicie, że powietrze ma na to wpływ?? czuję się dziś okropnie[/QUOTE]

ja za dużo nie wymiotowałam ale ogólnie źle się czułam i jak wyjeżdżaliśmy nad morze byłam pełna obaw jak się tam będę czuć Okazało się że czułam się bardzo dobrze i nic kompletnie nic mi nie było. Po powrocie do domu okazało się że znowu czuję się różnie i nawet wymiotowałam raz, więc klimat chyba faktycznie na nas jakoś działa.

A ja dziś zaczynam 3 tydzień L4 i się wkurzam bo w kumie ten 3 tydzień wzięłam sobie bo mieli do nas goście przyjechać a okazuje się że nie przyjeżdżają. No a muszę jeszcze do pracy wrócić bo planuję od października iść na l4 już takie do końca ciąży. Pewnie będę nadgodziny później robić żeby się ze wszystkim wyrobić. Poza tym zbliża się wrzesień i moje dziecię idzie do pierwszej klasy i strasznie mnie to stresuje i wogóle jakiś kryzys dzisiaj mam :/
Stary 2011-08-22, 10:57   #2844
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Dziewczyny potrzebuje babskiej porady, mamay dzis z tz małe święto i postanowiłam że zrobie jakąś dobrą kolacje nastrój i tp chciałabym żeby doszło do czegoś więcej ale mam obawy od poczatku ciąży lekarz mam zabraniał a ostatnio powiedzial że nie widzi żadnych przeciwskazań, i choć ja bardzo chce to strasznie się boje że cos się może zdarzyć napiszcie mi prosze jak to jest u Was i czy można tak bez obaw czy lepiej się wsytzymać i miec 9 miesięcy postu
myślę, ze jak gin powiedział, że możecie to spokojnie tylko bez jakiegoś hardcore
my na początku post mieliśmy bo TZ Się bał (lekarz powiedział, ze nei ma przeciwwskazan) ale jakoś go przekonałam i juz się nie boi
Stary 2011-08-22, 10:58   #2845
kamciurka
Zakorzenienie

hej
ale sliczne psiaczki macie, ja mam dwa koty w tym jeden rasowy dlugowlosy nie pytajcie o kudly, bo sa wszedzie i moge odkurzac dwa razy dziennie i dalej sa...
Cytat:
Cytat:
mi moj gin powiedzial ze jedyny rower na ktorym mozna jezdzic to stacjonarny ze wzgledu na to ze u nas nie ma po prostu tak dobrych drog by nie narazic sie na wstrzasy, a wiadomo na stacjonarnym tego unikasz...

Uska pytanie do Ciebie (swoja droga gdzie sie podziewasz ??? ) polecasz ten detektor tetna? chcialam kupic, bo ja mam schizy naprawde... ale boje sie czy to jest proste w obsludze, czy nie ma problemow z odnalezieniem tetna dzieciaczka i z odroznieniem go od tetna mojego np. zebym w jeszcze wieksze paranoje nie popadla
i pisz jak tam na targach? ja nie dotarlam, bylas?

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 11:01   #2846
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję
Sprawdziłam i jest wszystko zgodne z tabelą WOW

Cytat:
Mi lekarz nie zabronił. Myślę, że wszystko zależy od ciąży. Jeśli jest zagrożona, to chyba lepiej się wstrzymać, ale jeśli nie to nie wiem czy jest sens mieć przez 9 miesięcy post.
Stary 2011-08-22, 11:02   #2847
anankee
Rozeznanie

cześć!!!
my wczorajszy dzień spędziliśmy w lesie nad jeziorkiem ze znajomymi. Było bardzo fajnie, Emilka zachowywała się wzorowo chciała się kąpać w wodzie z chłopami, ale nie wzięłam jej ręcznika (bo początkowo mielismy jechać gdzie indziej), więc moczyła tylko nóżki wróciliśmy przed 19, kąpanko, kolacja, i odlot po 3 minutach w łóżeczku

a dziś mamy z tż 2 rocznice ślubu, najlepsze jest to że żadne z nas nie pamiętało tzn mnie się nagle wczoraj wieczorem przypomnialo, ale nie mogłam się zdecydować czy 22 czy 23 sierpnia, i tak się głowiliśmy z tż, aż musiałam sprawdzić na obrączce gdzie mam datę wygrawerowaną aleee skleroza

ciekawe jak tam wizyta Inutil? mam nadzieję że to nic groźnego

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 11:02   #2848
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
hej
ale sliczne psiaczki macie, ja mam dwa koty w tym jeden rasowy dlugowlosy nie pytajcie o kudly, bo sa wszedzie i moge odkurzac dwa razy dziennie i dalej sa...
U mnie tego problemu nie ma Pies ma krótką sierść, chociaż nie raz zdarzyło się, że się w stopę wbił włos
Stary 2011-08-22, 11:06   #2849
bambusiek
Zakorzenienie

[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;28901598]Cześć dziewczyny, może orientujecie się w tej kwestii...Otóż cały weekend przebywałam poza miastem pod domkami w lesie. Jakby ręką odjął mdłości i wymioty. Wczoraj wieczorem wróciłam do domu i dziś od rana już cztery razy wymiotowałam...Czy myślicie, że powietrze ma na to wpływ?? czuję się dziś okropnie[/QUOTE]

Ja tak miałam jak miałam wolne a szłam do pracy myślę, że to komfort psychiczny może mieć wpływ

Cytat:
My od początku nie mieliśmy przeciwskazań i korzystaliśmy bez obaw tylko wiadomo trzeba bardziej się oszczędzać itp.
Teraz za to zakaz
G. 9.1O.18
Stary 2011-08-22, 11:07   #2850
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
cześć!!!
my wczorajszy dzień spędziliśmy w lesie nad jeziorkiem ze znajomymi. Było bardzo fajnie, Emilka zachowywała się wzorowo chciała się kąpać w wodzie z chłopami, ale nie wzięłam jej ręcznika (bo początkowo mielismy jechać gdzie indziej), więc moczyła tylko nóżki wróciliśmy przed 19, kąpanko, kolacja, i odlot po 3 minutach w łóżeczku

a dziś mamy z tż 2 rocznice ślubu, najlepsze jest to że żadne z nas nie pamiętało tzn mnie się nagle wczoraj wieczorem przypomnialo, ale nie mogłam się zdecydować czy 22 czy 23 sierpnia, i tak się głowiliśmy z tż, aż musiałam sprawdzić na obrączce gdzie mam datę wygrawerowaną aleee skleroza

ciekawe jak tam wizyta Inutil? mam nadzieję że to nic groźnego
no to wszystkiego najlepszego zokazji rocznicy
my tez mamy niedługo 05.09

no własnie ciekawe jak Inutil- ale jestem pewna, że będzie ok!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości