|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Hej kochane mamusie
![]() ale mialam nadrabiania od piatku chyba z 6 stron Cytat:
jak tylko zaczną sie fajerwerki to leci do okna i patrzy ![]() Cytat:
![]() przeczytałam i sobie smaka zrobiłam ![]() Cytat:
. Nawet gdy dowiedział ze o ciąży to pierwszy chciał zacząć kupować. Pamiętam w Lidlu były jakieś promocje na termometry dla dzieciaczków i podgrzewacze ale to ja go przyhamowałam bo jakoś miałam obawy ze za wcześnie.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() agawoo spoznione ale szczere zyczenia z okazji pierwszej rocznicy slubu
|
|
#2822 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Inutil baaardzo dziękuję za zaproszenie do klubu
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje
Cytat:
Ultra, ja tez myślałam, że mam wybranych chrzestnych - ale teraz się sprawa skomplikowała ( a przynjmniej tak mi się wydaje, bo nie wiem). Ja bym chciała mojego kuzyna i siostrę TZta, ale teraz bratowa TZta też jest w ciązy, i chociaz rodzić ma poźniej niż ja, to chrzciny na pewno zrobią wcześniej (oby nie wpadli na ten sam termin co my, bo się wścieknę). I boję się, że mogą poprosić TZta siostrę, bo TZ już jest chrzestnym ich pierwszej córki. No i tu będzie zonk, bo ja z czystej przyzwoitości nie zrobię tak, że chwilę później poproszę ją na chrzestną (chociaż powinnam tak zrobić, bo jego szanowna rodzinka sie nie zastanawiała i tym sposobem mamy z Tztem 3 chrześnice z jednego roku) Z TZtem o tym na razie nie gadam, bo mi powie, że za wcześnie, żeby się tym martwić Wrrr .. rozpisałam się Korzystam z okazji, że szef na chwilę wyjechał
|
|
|
#2824 |
|
BAN stały
|
Ja juz w pracy dobudzam sie kawa
|
|
|
|
#2825 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() _____________________ Hi ![]() Mąż poszedł orientować się w planie lekcji (jest nauczycielem), a ja leniuchuję ![]() Tylko 1 kurs do sklepu mnie czeka, ew. jeszcze w jedno miejsce
|
|
#2826 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W każdym bądź razie niby nie bardzo, bo z jednego domu byliśmy, ale ona po prostu uważała, że w razie czego (tfu, tfu) najlepiej zajmiemy się jej dzieckiem. Też mam zamiar brać tylko to kryterium przy wyborze chrzestnych. Nie oczekuję prezentów, ale pomocy w razie konieczności przy wychowaniu dziecka. Ot tyle albo aż tyle
|
|
|
|
|
#2827 |
|
Wtajemniczenie
|
tak pisałyście o chrzcinach i sobie pomyślałam ze bardzo fajnie zorganizować je w święta wielkanocne
no ale z drugiej strony (bratowa TZ spędza te święta tylko w gronie rodziny ze swojej strony, a chcielibyśmy brata TZ na chrzestnego) no i tez juz sama nie wiem co wymyślimy na razie mamy jeszcze trochę czasu. No ale nie ukrywam święta fajny czas i myślę juz słonko by ładnie świeciło
|
#2828 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2829 |
|
BAN stały
|
A ja widzialam ciezarne na rowerkach stacjonarnych w silowni wiec mysle ze jazda na rowerze (nie jakis maration
) nie zaszkodzi a dobrze wplynie na krazenie |
|
|
|
#2830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja termin Wielkanocny ogłoszę chyba od razu jak się dziecko urodzi, a w razie czego to już poczekam do maja, do weekendu Zresztą, co ja się już martwię
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
czzzzzzzzeeesc
![]() TZ pojechał zawieźć moje zwolnienie do pracy a ja siedzę sobie po południu idzie do pracy to będę sama ;/co do kalkulatora, który podała Inutil to niby ważę za mało o 2 kg.....ale gin powiedziala, ze ok jest.... w ogóle od począku przybrałam 1,7 kg....oby za duzo nie tyc bo boje sie, ze potem będę jak wieloryb...Agatku co do Twojego brzuchola to czy na USG Ci mowili czy masz prawidłową ilość wód płodowych? bo tak sobie pomyslalłam, ze moze za mało masz i dlatego brzuchola nic nie widac..ale z drugiej strony wiele osób mi mówiło, ze brzuchol się im pojawił w 5 mcu i od razu wielki
|
|
|
|
#2832 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2833 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wzięłam go ze schronu i poprzedni właściciel strzelał mu nad głową z torebek - myślę, że stąd ta trauma. Nawet odczulanie nie pomogło... no, może trochę, ale problem pozostał.Cytat:
Zmuszam się normalnie...Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ale ja wolę dmuchać na zimne
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
a co do jazdy na rowerze to ja na niego nie wsiądę w ciazy.. moja mama jak była w ciąży to wsiadła na chwilę na rower, dostała krwotoku i niestety ciąży nie dąło się uratowac...ja w sumie tego nie pamiętam bo mała byłam...
dlatego teraz mnie pilnuje i nie pozwala się w ogóle zmęczyć...ani nic.. |
|
|
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2836 |
|
Rozeznanie
|
Czy możesz mi również podać ten kalkulator? Jak przeczytałam, że przybrałaś nie całe 2 kilo to mnie zmroziło. Ja już prawie 4 kg przytyłam.
|
#2837 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jezeli chce sie rodzic na zelaznej, to trzeba chodzic do lekarzy stamtad? W ogole sie nie orientuje, jak to jest z tymi szpitalami. ja chcialabym albo na zelaznej, albo na karowej, albo na inflanckiej. Cytat:
oni sa dziwni czasem ja z moim na szczescie doszlam do jakiegos porozumienia pogadalam z nim wczoraj w cztery oczy i zobaczymy, czy zrozumial od rana sie staral...zrobil sniadanko, pojechal po owoce, pozniej przygotowal obiadek i zabral na spacerek do lasu, takze moze idzie w dobra strone Dziewczyny, przeslodkie te Wasze psiaki. Zakochalam sie Dzisiaj mamy zamiar pojechac do kilku hurtowni z akcesoriami dla dzieci. Mam nadzieje,ze uda nam sie cos wybrac i wrocimy chociaz z jedna para bodziakow dla Dzidziolka, bo nawet dziurawej skarpetki jeszcze mu nie sprawilismy. Bambusiek, ten tort... ![]() :sli na:
|
|
#2838 |
|
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny, może orientujecie się w tej kwestii...Otóż cały weekend przebywałam poza miastem pod domkami w lesie. Jakby ręką odjął mdłości i wymioty. Wczoraj wieczorem wróciłam do domu i dziś od rana już cztery razy wymiotowałam...Czy myślicie, że powietrze ma na to wpływ?? czuję się dziś okropnie
|
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
podaję kalkulator od Inutil
http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/ |
|
|
|
#2840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zresztą poemat by można o nich napisać chociaż super byloby jakby juz było cieplutko na dworze
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
my z TZ obojej estesmy jedynakami więc mamy trochę problem z chrzestnymi
ale juz mamy jakies tam typy
|
|
|
|
#2842 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny potrzebuje babskiej porady, mamay dzis z tz małe święto i postanowiłam że zrobie jakąś dobrą kolacje nastrój i tp
chciałabym żeby doszło do czegoś więcej ale mam obawy od poczatku ciąży lekarz mam zabraniał a ostatnio powiedzial że nie widzi żadnych przeciwskazań, i choć ja bardzo chce to strasznie się boje że cos się może zdarzyć napiszcie mi prosze jak to jest u Was i czy można tak bez obaw czy lepiej się wsytzymać i miec 9 miesięcy postu
|
|
|
|
#2843 |
|
Rozeznanie
|
[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;28901598]Cześć dziewczyny, może orientujecie się w tej kwestii...Otóż cały weekend przebywałam poza miastem pod domkami w lesie. Jakby ręką odjął mdłości i wymioty. Wczoraj wieczorem wróciłam do domu i dziś od rana już cztery razy wymiotowałam...Czy myślicie, że powietrze ma na to wpływ?? czuję się dziś okropnie
[/QUOTE]ja za dużo nie wymiotowałam ale ogólnie źle się czułam i jak wyjeżdżaliśmy nad morze byłam pełna obaw jak się tam będę czuć Okazało się że czułam się bardzo dobrze i nic kompletnie nic mi nie było. Po powrocie do domu okazało się że znowu czuję się różnie i nawet wymiotowałam raz, więc klimat chyba faktycznie na nas jakoś działa. A ja dziś zaczynam 3 tydzień L4 i się wkurzam bo w kumie ten 3 tydzień wzięłam sobie bo mieli do nas goście przyjechać a okazuje się że nie przyjeżdżają. No a muszę jeszcze do pracy wrócić bo planuję od października iść na l4 już takie do końca ciąży. Pewnie będę nadgodziny później robić żeby się ze wszystkim wyrobić. Poza tym zbliża się wrzesień i moje dziecię idzie do pierwszej klasy i strasznie mnie to stresuje i wogóle jakiś kryzys dzisiaj mam :/
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko bez jakiegoś hardcore ![]() my na początku post mieliśmy bo TZ Się bał (lekarz powiedział, ze nei ma przeciwwskazan) ale jakoś go przekonałam i juz się nie boi
|
|
|
|
|
#2845 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ale sliczne psiaczki macie, ja mam dwa koty w tym jeden rasowy dlugowlosy nie pytajcie o kudly, bo sa wszedzie i moge odkurzac dwa razy dziennie i dalej sa...Cytat:
Cytat:
Uska pytanie do Ciebie (swoja droga gdzie sie podziewasz ??? ) polecasz ten detektor tetna? chcialam kupic, bo ja mam schizy naprawde... ale boje sie czy to jest proste w obsludze, czy nie ma problemow z odnalezieniem tetna dzieciaczka i z odroznieniem go od tetna mojego np. zebym w jeszcze wieksze paranoje nie popadla i pisz jak tam na targach? ja nie dotarlam, bylas? |
||
|
|
|
#2846 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sprawdziłam i jest wszystko zgodne z tabelą WOW ![]() Cytat:
|
|
#2847 |
|
Rozeznanie
|
cześć!!!
my wczorajszy dzień spędziliśmy w lesie nad jeziorkiem ze znajomymi. Było bardzo fajnie, Emilka zachowywała się wzorowo chciała się kąpać w wodzie z chłopami, ale nie wzięłam jej ręcznika (bo początkowo mielismy jechać gdzie indziej), więc moczyła tylko nóżki wróciliśmy przed 19, kąpanko, kolacja, i odlot po 3 minutach w łóżeczku ![]() a dziś mamy z tż 2 rocznice ślubu, najlepsze jest to że żadne z nas nie pamiętało tzn mnie się nagle wczoraj wieczorem przypomnialo, ale nie mogłam się zdecydować czy 22 czy 23 sierpnia, i tak się głowiliśmy z tż, aż musiałam sprawdzić na obrączce gdzie mam datę wygrawerowaną aleee skleroza ciekawe jak tam wizyta Inutil? mam nadzieję że to nic groźnego |
|
|
|
#2848 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pies ma krótką sierść, chociaż nie raz zdarzyło się, że się w stopę wbił włos
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;28901598]Cześć dziewczyny, może orientujecie się w tej kwestii...Otóż cały weekend przebywałam poza miastem pod domkami w lesie. Jakby ręką odjął mdłości i wymioty. Wczoraj wieczorem wróciłam do domu i dziś od rana już cztery razy wymiotowałam...Czy myślicie, że powietrze ma na to wpływ?? czuję się dziś okropnie
[/QUOTE]Ja tak miałam jak miałam wolne a szłam do pracy myślę, że to komfort psychiczny może mieć wpływCytat:
tylko wiadomo trzeba bardziej się oszczędzać itp.Teraz za to zakaz
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tez mamy niedługo 05.09 ![]() no własnie ciekawe jak Inutil- ale jestem pewna, że będzie ok!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:26.

bo siedział z Tz w oknie i oglądał 

. Nawet gdy dowiedział ze o ciąży to pierwszy chciał zacząć kupować. Pamiętam w Lidlu były jakieś promocje na termometry dla dzieciaczków i podgrzewacze ale to ja go przyhamowałam bo jakoś miałam obawy ze za wcześnie.

wiec ja sie nuuudzę. Ale dzis korzystając z okazji ładnej pogody dzień spędziłam na rowerku