|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#40141 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
ja narazie nie uzywam b/s, po d/s stosuję tylko zel.nie wiedzę różnicy(narazie)wiem że b/s dobrze ochrania włos, i raczej jest potrzebna, ale pomyslę nad nią dopiero zimą. Czy stosujesz płukanke zakwaszającą po każdym myciu? jeżeli tak to nie jest dobrze, stosujemy co 2-3 mycia, bo takie płukanki także wysuszają.Ja stosuję co 2-3 mycia a pomiędzy tylko zimną wodę, (taki nagły szok dla włosów, najlepiej zamyka łuski.) moze olejujesz i nie domywasz oleju? a może umyj pożądnym oczyszczaczem slsowym i zobacz czy jest różnica, może za długo trzymasz d/s? trzymaj parę minut i płucz. oj, same może dzis u mnie ;-)
♥♥♥Nie lubią nas za wady, nienawidzą za zalety ♥♥♥ Edytowane przez blackeye79 Czas edycji: 2011-08-22 o 12:59 Powód: poprawka |
|
|
|
|
#40142 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na razie próbowałam: maskę gloria, biovaxy (do suchych i do wypadających), isanę z olejem z babasu (do mycia mi odpada, więc myślałam, że może jednak na coś się przyda) i niezgodne z cg: nivea fc d/s oraz joanna z apteczki babuni (chyba miód i mleko, nie pamiętam). Gloria, biovax powodują wyprost, isana przeciąża, totalnie odpada, joaśka nie wiem co robi, ale nie pasuje mi, puszą mi się potem, ogólnie najlepiej wypadła nivea, z tym, że tylko raz na jakiś czas. Wiele z nich dla testu wzbogacałam (wedlug przepisów znalezionych tutaj), ale i tak się nie sprawdziły. Zwykle trzymam z max 20 minut, rzadko dłużej. Na razie nie doczytałam, jaką sobie teraz sprawdzić odżywkę :/ Olej daję 1-2 razy w tygodniu i już raz nie domyłam, więc teraz się przykładam
Edytowane przez Aoirghe Czas edycji: 2011-08-22 o 13:10 Powód: dopisek ;P |
|
|
|
|
#40143 |
|
Zadomowienie
|
Może alterra z granatem i aloesem by ci nie obciążyła? Ona jest z tych lżejszych.
|
#40144 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za słowa otuchy
Cytat:
![]() Basiu, Twoje włosy wyglądają jakbyś dopiero co je ułożyła Loki super, jak zawsze ![]() Seduction, jakie Ty masz piękne korkociągi ![]() ![]() Jeśli widzisz, że brakuje im objętości, to może rzeczywiście trochę je podetnij Zapomniałabym, wczoraj zrobiłam wcierkę ![]() Całość - 50ml W tym: 2,5 ml ekstraktu przeciwłupieżowego z ZSK, 2 ml ekstraktu z zielonej herbaty (ZSK) i 45 ml wody destylowanej. Nałożyłam 1-2 godz. przed myciem włosów (nałożyłam 5ml). |
|
|
|
|
#40145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może nie będzie tak źle na tym weselu, a wręcz przeciwnie Dziękuję za komplement Włosy podcinałam sama w domu jakieś chyba 3-4 tygodnie temu. Nie idę do fryzjera, bo się boję, ale Eloe obiecała, że coś zmajstruje jak dojdzie do spotkania Podcinałam nie tylko z długości, zdjęcia są w Dzienniku regeneracji na ostatniej stronie przed i po. Sama chcę sobie coś pokręcić i stąd moje pytanie, bo nie orientuję się za bardzo: skąd wziąć wodę destylowaną? ![]()
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-08-22 o 13:31 |
|
|
|
|
#40146 |
|
Raczkowanie
|
Obiecywałam, że dodam jakieś zdjęcia po fryzjerze, ale postanowiłam poczekać jeszcze chwilkę i wypróbować vatikę
.Była vatika, bd, alterra morela, joanna len i rumianek b/s i odrobina żelu (zawszę się boję, że przesadzę a potem żałuję, że tak mało dałam ).Jestem z Wami już 3 tygodnie, wydaje mi się, że skręt jest coraz mocniejszy a włosy troszkę mniej suche, mam nadzieję, że to nie tylko moja wyobraźnia . Tutaj dla porównania pierwsze omo.Mazidła we wrześniu .
|
|
|
|
#40147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#40148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#40149 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Ależ Wy pędzicie nie było mnie dwa dni a już musiałam nadrabiać Ale warto było... pięknych loczków się naoglądałam![]() Basia, Seduction, Basai77, Martusia1234 piękne włoski. Piękne loczki! Po prostu piękności Wróciłam do mycia BD ale dodatkowo jeszcze z kroplą olejku rycynowego. Jak na razie się sprawdza. I chyba rzeczywiście przedobrzyłam z myciem odżywką bo włoski mniej wypadają ) Wiadomo, jeszcze wychodzą ale dużo mniej niż wcześniej Chyba po prostu skóra nie miała czym oddychać i przez to włoski wypadały A wydawało mi się, że spłukiwałam ją do samiuśkiego końca... Oczywiście nadal wcieram wcierkę, przy okazji robiąc milusi masaż głowy![]() Dzisiaj był zestaw BD + kropla oleju rycynowego, garnier avocado i karite oraz joanna miód i cytryna. Przed zabezpieczeniem, podczas płukania garniera, na koniec polałam włosy płukanką. Mieszanką rumianku i cytryny. Efekt - lepszy skręt ale był puch większy niż zwykle i były twarde. Już kiedyś robiłam płukanki z octem jabłkowym i miałam podobny efekt ale dałam mu szanse. Trzy płukanki mi nie podpasowały, więc dziś spróbowałam z cytryną. Moje kłaczki chyba się nie lubią z kwaśnymi płukankami
|
|
|
|
#40150 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj wpadłam tylko na chwilkę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja jestem strasznie zadowolona z dziejszego efektu. Ponieważ ostatnio jestem uziemiona, zaczęłam lekko eksperymentować z moimi włosami. Dzisiaj była mieszanka wszystkiego co zaobserwowałam, że lubią + mój kwc stylizacyjny + kwc olejowy = żadnego puchu. Dosłownie żadnego. W porównaniu do ostatnich zdjęć-klik - wyglądam, jakbym miała połowę mniej włosów... ![]() Zdjęcia niezbyt dobre, upięte robiłam telefonem, dlatego kompletnie nie ostre. Ale mam nadzieję, że coś na nich zobaczycie. Włosy całkowicie suche ![]() Odnośnie firmy ORGANIQUE, do której pisałam z zapytaniem o możliwość zakupu online,otrzymałam odpowiedź: przesyłam kontakt do strony (właściciel strony prowadzi również nasz sklep). http://www.shivasklep.pl/
Every time she closed her eyes Edytowane przez nez123 Czas edycji: 2011-08-22 o 19:21 |
||
|
|
|
#40151 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis rano musialam sie zaplesc w warkoczyk
Chwalicie sie pieknymi lokami a mnie szlag trafia ze jakos mam niefotogeniczne piora jak na razie. Wczoraj strzelilam pare zdjec i sie przerazilam tak paskudnie wyszly. Ale aparat w telefonie mizerny, tylko 2 mp.Martusia, ladniutkie sprezyny przypominaja mi troche moje, tylko na razie mam krotsze.
|
|
|
|
#40152 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#40153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie natomiast coś dzisiaj podrażniło, podejrzewam sok z aloesu, którym przez przypadek psiknęłam sobie czubek głowy. Ewentualnie odżywka fructis Nutri Odbudowa, ale swędzenie wystąpiło po kontakcie z aloesem, więc on jest głównym podejrzanym. |
|
|
|
|
#40154 | ||
|
Raczkowanie
|
kascysko, pati_bc Dziękuję
Cytat:
Skręt , jak to ładnie brzmi , a pomyśleć, że do tej pory niemal zawsze chodziłam z wyprostowanymi włosami. Też wolę bawełnianą koszulkę. Cytat:
. Szukałam Twoich zdjęć żeby pooglądać, ale nigdzie nie widzę, w dzienniku niestety już nic nie ma. Może wrzucisz coś nowego![]() . Wychodzi na to, że one chcą się kręcić od ucha i koniec .
|
||
|
|
|
#40155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do skretu, to u mnie tez wlasnie taki - od ucha w dol , tyle ze ciemnowlosa jestem.
|
|
|
|
|
#40156 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na zdjęciach nie ma całych włosów (np. całego tyłu) żeby go dokładnie obejrzeć, ale wydaje mi się, że fryzjer to byłby dobry pomysł. Co do obcinania samemu włosów - fajna sprawa, tylko moim zdaniem masz o tyle trudniejsze zadanie, że masz długie włosy. Z własnego doświadczenia wiem, że łatwiej jest zapanować nad krótszymi włosami (oczywiście nie chodzi mi o to, żebyś obcinała włosy z długości Druga sprawa, też moim obiektywnym zdaniem, jest taka, że łatwiej jest obciąć samemu włosy, kiedy włosy nie odrosły za bardzo po wizycie od fryzjera. Tzn. urosły, ale jeszcze całkiem nie straciły nadanego im kształtu. Jesli od Twojej ostatniej wizyty u fryzjera minął dłuższy czas, to masz podwójnie trudne zadanie przy obcinaniu samemu włosów (długie włosy + sporo urosły), dlatego właśnie radziłabym Ci pójśc do fryzjera i jeśli będziesz chciała to później już samemu obcinać włosy. Mam nadzieję, że nie odebrałaś źle tego, co napisałam. To wszystko, to tylko moje obserwacje ![]() Cytat:
Kupić np. na stacji benzynowej poza tym jest w sklepach z półproduktami, może w aptekach czy sklepach drogeryjnych też się znajdzie? proszę
|
||
|
|
|
#40157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że fajnie byłoby nadać jakiś kształt, bo faktycznie dawno byłam u fryzjera, ale jak pomyślę sobie o rozczesywaniu na siłę i prostownicy to mam dość za każdym razem wychodzę wkurzona, obojętnie od jakiego fryzjera. U mnie nie ma nikogo raczej do kręciołków I dziękuję za wskazówki odnośnie wody
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-08-22 o 21:39 |
|
|
|
|
#40158 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Najlepiej od razu powiedzieć fryzjerowi czego się nie chce, tzn. brzytwy, degażówek, prostowania prostownicą (czy też szczotką). W razie potrzeby można jeszcze przypomnieć w trakcie cięcia jak się zanosi na coś niepożądanego ![]() Sama jeszcze nie trafiłam na takiego, który robiłby coś, czemu się kategorycznie sprzeciwiłam. Ew. starał się mnie do czegoś przekonać i robił (np. użył degażówek) dopiero po mojej zgodzie. Popytaj wśród rodziny, znajomych, może kogoś znajdziesz? Nawet nie fryzjera od włosów kręconych, ale w ogóle takiego, który słucha, co mu się mówi
|
||
|
|
|
#40159 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Niestety nadal mam bardzo przesuszone włosy, tu lampa błyskowa poprawiła ich wygląd . Walcz! Pielęgnuj! Cieszę się, że moje włosy kogoś zmotywowały![]() ![]() .Cytat:
i porady od bardziej doświadczonej Koleżanki![]() .
|
||
|
|
|
#40160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#40161 |
|
Wtajemniczenie
|
jz kolejny raz zaobserwowałam, że moje włosy klapną po odżywce b/s, zwłaszcza po Joannie len z rumiankiem...
tylko co zrobić? nie chcę myć dzień po dniu... zmoczyć, trochę spłukać i zostawić do wyschnięcia? help!foto poniżej |
|
|
|
#40162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem nawet, co miałabym powiedzieć: żeby dodał mi objętości? Tylko tyle wystarczyłoby? Nie licząc zakazów choć i tak się wciąż waham i będę musiała pomyśleć, bo wierzę, że Eloe by im pomogła i nie szkodziła tak jak fryzjer Dziękuję Małgosiu za wszystkie rady
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-08-22 o 22:12 |
|
|
|
|
#40163 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja po sobotnim hennowaniu zastanawiam się czy mogłabym na noc zaaplikować lokom żel lniany lub jakąs odżywkę nawilżającą. Nie chciałabym zaszkodzić hennie, ale już chyba co się miało utrwalić, to się utrwaliło, a włosy suche i biedne, że aż mi ich szkoda. |
||||||
|
|
|
#40164 |
|
Zakorzenienie
|
Ukręciłam znów coś i znów pójdę w tym spać
Tylko tak wychodzi mi jakieś odżywienie tych moich włosków. Jutro rajd drogeryjny - sprawdzę, czy u mnie w dziurze są maski Gloria i Bingo
|
#40165 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj było pierwsze kubeczkowanie, które mój skalp chyba polubił, podoba mi się taki sposób mycia
![]() Poza tym mogę oficjalnie powiedzieć, że uwielbiam olej kokosowy i chyba pozostanie on produktem który zawsze będzie mi towarzyszył w pielęgnacji włosów
|
#40166 |
|
Raczkowanie
|
Dziś dzień zrzędzenia
![]() Jejku, jak Wy to robicie, że macie takie fajne kłaki...? Niby nie miałam zniszczonych włosów, bo jedynie myłam bd i ewentualnie pryskałam mleczkiem jedwabnym z BU... Nie używałam ani suszarki ani prostownicy. Owszem, dopiero co zainteresowałam się pielęgnacją, więc trudno o efekty już teraz, no ale... tylko raz widziałam poprawę :/ Poza tym, czego bym nie zrobiła jest tylko gorzej. Albo tłuste albo puszak. Na dodatek ten głupi pomysł ze strzyżeniem :/// Zastanawiam się, czy nie iść się dostrzyc na krócej, bo to koszmar. Normalnie, aż teraz żałuję, że zachciało mi się tego pielęgnowania Kupę czasu, nerwów i żadnego efektu A wczoraj umyłam glorią, spryskałam mazidłową mieszanką i nałożyłam trochę żelu lnianego. Rano było w miarę, ale po przyjściu do pracy okazało się, że mam puszaka i smętnie opadające pasma Ugh
|
|
|
|
#40167 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym widze tu czasem kobitki z pieknymi lokami i w ladnych fryzurkach, wiec moze sie okaze, ze dunscy fryzjerzy maja dobre podejscie do kreconych wlosow. Tak wiec po kolejnej wyplacie zobacze co sie da zrobic w temacie. Cytat:
juz dwa lata pielegnacji a ja ciagle szukam i probuje, az sama sie dziwie swojej cierpliwosci do moich pior. Ogolnie czasem mam dobre efekty, ale to w kratke. Cytat:
- cierpliwosci. Efekty przyjda, na poczatku stosowania metody wlosy moga okresowo wygladac jeszcze gorzej. Cale zycie traktowane sls i silikonami, musza sie zaadaptowac do nowej diety. A ja dzis jestem pelna nadziei. Noc w olejku migdalowym, i co widze - moje wlosy ''w stanie naolejowanym'' wygladaja inaczej niz po kokosie, po ktorym zawsze lapaly skret i jednoczesnie robily sie ''druciane'' teraz rozumiem - wchlanial sie za mocno. Migdalek mi takich numerow nie robi, wlosy sa miekkie. Podobnie dzialal olej z lopianu, ale juz mi sie skonczyl. Tak wiec niedlugo ide sie myc i zobaczymy. |
|||
|
|
|
#40168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przeważnie myłam szamponami bio i niczego nie nakładałam, bo mi się robiły tłuste flaki. Ech :/ |
|
|
|
|
#40169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a szczerze mowiac, to ja w przeszlosci tez za bardzo sie silikonami nie paslam, po prostu mylam wlosy szamponem i juz - to dopiero bylo siano .Sie mi tu nie poddawaj .
|
|
|
|
|
#40170 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A że braku pozytywnych efektów zapał mi opadł, więc pewnie szybko mi się odechce tego odzywiania :P No cóż :PA tak dla potomnych - mycie emulsją gloria sprawdza się na moich wiotkich piórach. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

A nawet dwa, ale o ten drugi w innym wątku zapytam 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

A wydawało mi się, że spłukiwałam ją do samiuśkiego końca... Oczywiście nadal wcieram wcierkę, przy okazji robiąc milusi masaż głowy
Jakby tego było mało to kiepski skręt i totalny przyklap także jutro warkocz