|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
30 | 49,18% |
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
6 | 9,84% |
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
30 | 49,18% |
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
2 | 3,28% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
3 | 4,92% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
3 | 4,92% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Kapka trzymajcie się w szpitalu, czytałam, że do 05,09 miałaś donosić, więc kciuki za to żeby sie udalo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą ja już zapomniałam co to przytulanki ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-08-22 o 17:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4683 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Moja koleżanka chciała zamiast wanienki kupić takie wiaderko do kąpania (http://allegro.pl/zestaw-do-kapieli-...773491991.html) ale właśnie położna jej odradziła. Powiedziała, że takich maluszków nie wolno pionizować. Starsze dzieci, owszem, ale na pewno nie w pierwszych miesiącach. irmith Współczuję z sąsiadką ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale pamiętaj- klawiatura przyjmie wszystko, my tym bardziej, a moze CI ulży ![]() Ostatnio zamówiłam kilka sztuk, ale tylko jałowe (do oczków i pępuszka) bo wyczytałam, że spirytusem pępka już się nie przeciera, wiec tych nasączanych nie brałam. Cytat:
Już widzę co tu się będzie działo jak Ancia się pojawi ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4684 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z tym chceniem to chyba nie u mnie, ja wielka panikara jestem. Jak byłam mała to od dentysty uciekłam z bolącym zębem a poród to już inny kaliber ![]() ![]()
![]() |
#4685 |
Zadomowienie
|
Ancia gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyni ki, przepraszam, że nie piszę, ale czytam na bieżąco. Jestem pewna, że więcej mam nam się jeszcze sypnie w sierpniu. U nas powoli do przodu. Ciężko już mi jest. W skończonym tygodniu mały ważył 1300 gr, teraz mam 31+1 i jutro dowiem się ile urósł. Lekarze dali mi zielone światło na poród w szpitalu, gdzie rodziłam Kubę, że nie potrzeby na wycieczkę do specjalistycznego szpitala w Londynie. Jestem tylko pod jego kontrolą. Tylko uprzedzili, że poród może być wcześniej. Ale już ile wcześniej to nie chcieli oszacować. Wiecie coś na temat starzenia się łożyska? Bo u mnie w 27 tygodniu stwierdzili 2 stopień. Pytałam o to położną, ale jakieś zastępstwo mi się trafiła. I niekumata była. Muszę jutro w szpitalu spytać o to. Imienia ciągle nie mamy i pomysłu też nie. ![]() Torba dla maleństwa spakowana, teraz moja w kolejce. Bolą mnie biodra, żebra i kość cipna jakby miała pęknąć na pół. Trzymam kciuki za wizyty. Buziaki dla wszystkich mamuś.
#4686 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4688 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No wlasnie wrocilam z wizyty i pytalam sie poloznej o moj termin i powiedziala mi ze ma na 3.09...bo tak wychodzi z USG i oni sie tym posluguja
![]() |
#4689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4690 | |
Rozeznanie
|
agnyska81
Łaskawie dałam sie zaciągnąć mężowi na "Conana Barbarzyńcę" ![]() Dla niego to klasyka, poza tym szliśmy cała grupą. Ale jednak trzeba było się posłuchać swoich przeczuć i wysłać go tylko z kumplami... Masakra, mówię Wam. A co do Twojej pracy, to doskonale Cię rozumiem. Też pracowałam do niedawna jako asystentka i na początku miałam baaaardzo podobną szefową. Siedziałam po 13 godzin w pracy, bo potrafiła przyjść na 14 i brała się za nadrabianie zaległości... A ja oczywiście od 8 musiałam być na stanowisku. Po roku miałam dość i byłam zdecydowana odejść. Ale całe szczęście to ją zmienili, a nowy prezes bardzo chciał żebym z nim pracowała (był od nas z firmy, więc sie znaliśmy). No i pracowałam z nim jeszcze 2 lata, ale też się taka atmosfera zrobiła i jakieś nieciekawe tematy, że po prostu stamtąd odeszłam. No i kilka tyg po odejściu okazało się, ze w ciąży jestem ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4691 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hej Ulcia tak wlasnie sie zastanawialam nad Toba bo Cie nie widzialam na forum...ale super, ze jestes z nami ![]() Jesli chodzi o starzenie sie lozyska to ja nic w tym temacie nie wiem ![]() Ktory szpital wybralas??
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4692 |
Zadomowienie
|
Ja po wizycie. Dam znac co i jak jak wrócę do domu bo nie mam dzisiaj cierpliwości klepać tyle w telefonie...
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
#4693 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4694 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak na 99% procent będę rodzić w Darent Valley Hospital, a jestem również pod opieką Kings Collage Hospital w Londynie. A Ty gdzie rodzisz? Pisałaś, że Twoja położna w Londynie bierze pod uwagę tylko termin z usg. Ja niby po sąsiedzku, a tylko termin z miesiączki się liczy. Choć według usg jestem jakie 10-14 dni do przodu. Jutro spytam w szpitalu. Jak będę pamietac ![]()
![]() |
#4695 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4696 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co proponujesz- może przejdzie od razu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4697 |
Zadomowienie
|
Aż się spociłam. A to wszystko za sprawą Anci i Franka. Wchodzę sobie na forum lajtowo i tylko tak dla porządku patrzę na pierwszą stronę (i byłabym przegapiła, proponuję pisać mamy rozpakowane na czerwono
![]() Anciu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A za Kapkę trzymam kciuki, żeby jeszcze troszkę wytrwała w dwupaku ![]() Dziewczyny, nie mogę sie doczekać września, bo moje małe pójdą do szkoły i będę z Wami częściej (jak Leoś pozwoli ![]() Jednak postaram się codziennie chociaż spojrzeć na pierwszą stronę. Trzymam kciuki za wszystkie mamusie: za te z początku listy, aby szybciutko urodziły i za te z końca, aby dotrwały do daty porodu ![]() Edytowane przez Caltea Czas edycji: 2011-08-22 o 18:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Rozeznanie
|
A ja już po wizycie
![]() Mała odwróciła się dupką do góry ![]() Szyjka się skróciła i to znacznie i już nie jestem rekordzistką ![]() Szyjka zamknięta i ogólnie wszystko w normie Kolejna wizyta dopiero za miesiąc czyli prawie 39 tydzień ![]() No cóż albo się spotkamy jeszcze raz z panem doktorem, albo już nie ![]() Jako drugą do rozpakowania typuję Stokrotkę, a zaraz po niej Małgosię ![]() ![]() A co do pracy - to ja po macierzyńskim chciałabym wrócić. Lubię swoją pracę, ale jak będzie... zobaczymy. Może się okazać, że mojej córci nie będę nikomu chciała oddać nawet na 5 min ![]() Cotka ja się sugeruję terminem z usg, bo gdybym wzięła pod uwagę termin z OM to już bym była na finiszu ![]() ![]() A mi wczoraj obcy facet poprawił nastrój. Spacerując po mieście, jakiś facet mijając mnie nagle oświadczył, że "fajny brzuszek i super Pani wygląda" ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Zapomniałam Wam napisać - zapowiadają afrykańskie upały. Od jutra powyżej 30 stopni... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4699 |
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
![]() ![]() ja po wizycie i KTG. szyjka okej, nie skróciła się, zamknięta ![]() ![]() a co do KTG. najpierw mała chyba była zaskoczona, a potem tak dawała czadu i kopała w te diody, że nie nadążałam naciskać guzika żeby ruchy zaznaczać. poziom energii zdecydowanie po tatusiu ![]() rozmawiałyście o powrocie do pracy, aja po macierzyńskim, 23 dniach urlopu z tego roku, kilku z przyszłego i jakiegoś l4. myślimy o opiekunce. ja pracę mam spoko, dobre szefostwo (tfu, tfu), a co najlepsze dostalam umowę na czas nieokreślony, a 2 tyg pozniej wpadka ![]() ![]() matko ![]() ![]()
#4700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale juz prawie ogarnęłam przejście na macierzyński i przekazanie obowiązków w firmie mężowi więc będzie więcej czasu. Widzę, że gorący. Jak tak dalej pójdzie to juz niedługo wątek na odchowalni będzie. Buziaki Ps. gdzie się podziała Biaaneczka? I czemu?
![]() |
#4701 | |||||
Rozeznanie
|
Anciahk MEGA !!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() i normalnie nie umiem na ten temat nic więcej w tym momencie napisać Anciu ![]() ![]() właśnie nie pytałam bo zapomniałam o tym ![]() A Tobie przeszło albo powtarzało się? Jak się czujesz? no i nie będzie górala ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Boże ciekawe jak ona tam po tej cc masakra już ma dzidziolka przy sobie nooo......... tż powiedziałam i się znowu pobeczałam JA TEZ CHCEM ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4702 |
Zakorzenienie
|
a czemu do 7/09 musisz wytrzymać?? Przeciez u Ciebie już 36 tc??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Zadomowienie
|
uff.. dotarłam...
no wiec tak zrobili mi dzisiaj ktg - któe ładnie wyszło (tyle usłyszałam). U lek w gabinecie odrazu zaczęłam mówić o krwawieniach z nosa i wysokim cisnieniu przy tym zdarzeniu akurat..powiedziałam o bólu kręgosłupa i wizycie na IP. Wszystko było ok. Ale jak zasiadłam na fotel i gin zobaczył moje stopy to powiedział że te obrzęki są trochę za duże i chyba nie ma wyjścia bo musi mi dać skierowanie na Patologię,.. Jednocześnie mnie uspokoił że jeżeli wszystko będzie dobrze to 2-3 dni mnie poobserwują a potem wypuszczą - będą kontrolowac ciśnienie i obrzęki, no i przynajmniej zrobią wszystkie możliwe badania w tym kierunku ![]() ![]() z dzieckiem ok, główka na dole ale nie w kanale jeszcze.. w tym całym stresie nawet nie dowiedziałam się ile moje dziecko waży a gin mi nie powiedział nic na ten temat... więc dziewczynki jutro 9-10 mam się stawić na oddziale,,, naprawdę leżec wolałabym w domu...boszzz co ja będe tam robiła?? może mi pozwolą to odwiedzę swoje koleżanki z pracy (3 piętra wyżej)... jak wyszłam z gabinetu to się normalnie w łązience poryczałam i z tego wszystkiego tak zaczęła mi krew z nosa lecieć że nie wiem.. pewnie ze stresu... wróciłam do domu idę sikać a tam takie czerwonemałe kłaczki przy podcieraniu się na papierze ![]() kurczę,,, mam nadzieję że nie będzie ze mną tak jak u anci że cc mi zrobią nagle ![]() ja jutro zaczynam 36 tc boję się...
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
#4704 |
Rozeznanie
|
DZIEWCZYNY PRZEPRASZAM WIEM, ŻE TO JUŻ BYŁO ALE JESTEM TAK PODJARANA ANCIĄ, ŻE MUSZĘ KOMUŚ DAĆ MÓJ NR TEL I WZIĄĆ OD KTÓREJŚ Z WAS PRZEDE WSZYSTKIM??
ja mam na 22.09 czy jest w końcu jakiś klucz na to podawanie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Zakorzenienie
|
ARCHI ty jako jedyna masz numer do Anci, weź jej napisz że Cię tu o zdjęcie molestuejemy ( wiem, wiem tylko ja molestuję, ale wy może jeszcze nie wiecie, że chcecie zobaczyć
![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-08-22 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4707 | |
Rozeznanie
|
BordAna nic się nie bój , będzie dobrze będzie dobrze będzie dobrze będzie dobrze będzie dobrze będzie dobrze będzie dobrze będzie dobrze będzie dobrze
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() jak tam te twoje kłucia w sercu? ja zapomniałam powiedzieć o tym ginkowi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4708 |
Zadomowienie
|
też się cieszę
![]() a tak na poważnie nie wiem jeszcze co mam ze sobą zabrać do szpitala?? bo biorę tylko dla mnie, torba nie spakowana ( do porodu oczywiście)...w razie czego tż będzie kursował ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4710 | |||
Zakorzenienie
|
Ale gorrąco
![]() ![]() Pisałam z Kapką: ogólnie jest ok, skurcze przeszły, ciśnienie też się trzyma w normie, dziękuje za kciuki i przekazuje gratulacje dla Anci ![]() Piękna waga, ale nie wiadomo czy miarodajna bo łobuz był bokiem położony i ciężko go było zmierzyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() BordAna no to niezłe wieści ![]() ![]() ![]() ![]() Mmadzia możesz sobie wybrać którąkolwiek z nas ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.