wymarzony pierścionek część XXI - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-22, 12:24   #2611
hania811
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek część XXI

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Wiesz to jest tak, że wróci mi kg, potem w ciągu 2 dni, jak nie grzeszę, spada...
tylko jakoś ciężko mi się ostatnio powstrzymać od grzeszenia chyba zacznę się wiązać

W ogóle ostatnio mi źle i smutno...więc zażeram chyba smutki

mam nadzieję, że uda mi się w miarę regularnie chodzić na te wrotki - bałam się, że będą bolały mnie kolana, ale jest ok, więc to dobrze wróży
aa to jak tak to nie ma co panikować. Kilogram w tą , czy w tą to normalne. Zgrzeszyć czasem trzeba
Byle równowagę utrzymać- między grzeszeniem, a zdrowym jedzeniem.
Dobrze że rolki nie dają Twoim kolanom w kość- to fajna forma spędzania wolnego czasu na świeżym powietrzu
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 12:36   #2612
sanetka
Zakorzenienie

Kotku, pzs współczuję

Ja tam się jakoś ogarniam. Sprzątnę, ugotuję obiad, zakupy, poczta itp. Małemu też staram się gotować (raz a dobrze, robię od razu z 10 słoiczków i mrożę). A młody też wymagający- jeszcze nie raczkuje ale pełza na brzuchu-zwiedza tak cały salon i kombinuje co by tu nabroić. No i zaczął siedzieć: chwieje się jeszcze wiec trzeba pilnować. No ale ja siedzę w domu, jakbym tak jak np Asiuk pracowała to połowy by mi się nie chciało

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 13:05   #2613
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Masz problemy z kręgosłupem?
A na pewno możesz biegać?
Bieganie ma zbawienny wpływ na mój kręgosłup, w ogóle ruch jest dla mnie bardzo wskazany. Rehabilitant kazał mi jeszcze pływać żabką, której przez ostatni rok specjalnie unikałam, bo przeczytałam, że właśnie źle wpływa na kręgosłup.

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Xzora tydzień mi się spóźnia.
to jeszcze nie tak długo, masz rację, żeby poczekać do 3tyg

Cytat:
tylko jakoś ciężko mi się ostatnio powstrzymać od grzeszenia
ja z kolei nie mogę wrócić do normalnego jedzenia. Dzisiaj zdecydowałam się w końcu zrobić sobie jakiś obiad (przez ostatnie dni jestem o suchym chlebie i waflach ryżowych) i zrobiłam pizze z samym serem (na myśl o dodatkach robi mi się niedobrze, na myśl o jakimkolwiek innym obiedzie robi mi się niedobrze). Ale mojego sposobu na mniejszy apetyt nie polecam

Edytowane przez xzora
Czas edycji: 2011-08-22 o 13:06
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 13:11   #2614
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Ja się tylko witam i zmykam do ogrodu

W domu syf, bo podczas mojego urlopu nie chciałam pani od sprzątania

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 13:13   #2615
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
aa to jak tak to nie ma co panikować. Kilogram w tą , czy w tą to normalne. Zgrzeszyć czasem trzeba
Byle równowagę utrzymać- między grzeszeniem, a zdrowym jedzeniem.
Dobrze że rolki nie dają Twoim kolanom w kość- to fajna forma spędzania wolnego czasu na świeżym powietrzu
No fajna...tylko zastanawiam się, na jakie partie mięśni to wpływa....

Staram się trzymać równowagę...
Wczoraj upiekłam całą blachę ciasta ze śliwkami i 12 tartletek francuskich ze śliwkami...i zjadłam tylko jeden minimalny kawalątek ciasta - na spróbówkę .... a było pyszne

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Bieganie ma zbawienny wpływ na mój kręgosłup, w ogóle ruch jest dla mnie bardzo wskazany. Rehabilitant kazał mi jeszcze pływać żabką, której przez ostatni rok specjalnie unikałam, bo przeczytałam, że właśnie źle wpływa na kręgosłup.

ja z kolei nie mogę wrócić do normalnego jedzenia. Dzisiaj zdecydowałam się w końcu zrobić sobie jakiś obiad (przez ostatnie dni jestem o suchym chlebie i waflach ryżowych) i zrobiłam pizze z samym serem (na myśl o dodatkach robi mi się niedobrze, na myśl o jakimkolwiek innym obiedzie robi mi się niedobrze). Ale mojego sposobu na mniejszy apetyt nie polecam
Aha, to dobrze.
Nie znam się, wiem tylko, że bieganie jest mocno obciążające dla moich kolan...dlatego nie biegam...bałam się o te wrotki...ale dziś jest całkiem ok, więc dobrze Zobaczymy, co będzie po kilku razach.

Ja nie powinnam pływać żabką...ale kraulem nie bardzo umiem

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 13:43   #2616
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
No fajna...tylko zastanawiam się, na jakie partie mięśni to wpływa....

Staram się trzymać równowagę...
Wczoraj upiekłam całą blachę ciasta ze śliwkami i 12 tartletek francuskich ze śliwkami...i zjadłam tylko jeden minimalny kawalątek ciasta - na spróbówkę .... a było pyszne
. Wzmacniasz nogi, pupę, mięśnie brzucha (skośne też- czyli talia się wysmukla) Ale chyba najważniejsze że to trening aerobowy więc po prostu wydolność organizmu wzrasta, kalorie spalasz.

Kolan nie przeciążasz jak przy bieganiu więc powinno być ok

A ja nie zrobiłam muffinek marchwiowych. Zero weny na pieczenie.
Stary 2011-08-22, 13:54   #2617
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
. Wzmacniasz nogi, pupę, mięśnie brzucha (skośne też- czyli talia się wysmukla) Ale chyba najważniejsze że to trening aerobowy więc po prostu wydolność organizmu wzrasta, kalorie spalasz.

Kolan nie przeciążasz jak przy bieganiu więc powinno być ok

A ja nie zrobiłam muffinek marchwiowych. Zero weny na pieczenie.
Ooo...no to coś zdecydowanie dla mnie.
Co prawda wczoraj dałam radę pojeździć z 20 minut...ale pewnie z czasem będzie lepiej

Ja miałam wenę, bo siostrzenica przyjeżdżała wczoraj a wiem jak lubi słodycze...wolę żeby zjadła porządne domowe ciasto na brązowym cukrze z owocami, niż batona, czy coś

Hania

Stary 2011-08-22, 14:00   #2618
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo...no to coś zdecydowanie dla mnie.
Co prawda wczoraj dałam radę pojeździć z 20 minut...ale pewnie z czasem będzie lepiej

Ja miałam wenę, bo siostrzenica przyjeżdżała wczoraj a wiem jak lubi słodycze...wolę żeby zjadła porządne domowe ciasto na brązowym cukrze z owocami, niż batona, czy coś
No jasne że będzie lepiej A masz nakolanniki ?

Jesteś wypasioną ciocią- siostrzenica pewnie kocha do Ciebie przyjeżdżać

Pamiętam ze swojego dzieciństwa wyjazdy do siostry mojej mamy
Zawsze było u niej świeże ciasto lub ciasteczka.
Stary 2011-08-22, 14:16   #2619
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
No jasne że będzie lepiej A masz nakolanniki ?

Jesteś wypasioną ciocią- siostrzenica pewnie kocha do Ciebie przyjeżdżać

Pamiętam ze swojego dzieciństwa wyjazdy do siostry mojej mamy
Zawsze było u niej świeże ciasto lub ciasteczka.
Nie mam nakolanników

Wiesz co, moja wspaniałość jest przyćmiona przez zawsze obecną i mega rozpieszczającą babcię
Ale moja Zuzia wie, że jak ma na coś ochotę, to ja zawsze spełnię jej życzenie No i chyba troszkę mnie kocha

Raz, jak kupiłam jej prezent na dzień dziecka, to mi powiedziała 'Ciociu, Ty spełniasz moje marzenia, jeszcze zanim ja zdążę je wymyślić' Słodkie to było

Hania

Stary 2011-08-22, 14:35   #2620
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Poza tym ja jestem zdania, że zdrowy organizm sam sobie wszystko reguluje i reaguje, kiedy jest gotowy. Nie ma sensu w to ingerować.
Na Twoim miejscu zrobiłabym jeszcze jeden test, a jak wyjdzie neg., to czekałabym spokojnie na @
Zrobilabym dokladnie tak samo.
Cytat:
A co sie dzieje?
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 16:11   #2621
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam nakolanników

Wiesz co, moja wspaniałość jest przyćmiona przez zawsze obecną i mega rozpieszczającą babcię
Ale moja Zuzia wie, że jak ma na coś ochotę, to ja zawsze spełnię jej życzenie No i chyba troszkę mnie kocha

Raz, jak kupiłam jej prezent na dzień dziecka, to mi powiedziała 'Ciociu, Ty spełniasz moje marzenia, jeszcze zanim ja zdążę je wymyślić' Słodkie to było
Wow...ale komplement Najcudniejszy
Stary 2011-08-22, 16:26   #2622
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:
Nie mam nakolanników

Wow Butter usłyszeć takie słowa to aż się chce człowiek starać Cudnie.

Madziu ja też bym się wstrzymała z wizytą u lekarza, po odstawieniu tabsów organizm ma prawo potrzebować chwili, żeby wrócić do normalności.

Wow ale u mnie burza się zaczyna aż się boję
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 18:14   #2623
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dlatego ja też na luzie do tego podchodzę i spokojnie, jeszcze ze 2 tyg poczekam.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 18:38   #2624
goosia207
Zakorzenienie

Cześć,
Cytat:
Napisane przez pzs1 Pokaż wiadomość
Cześć,

znowu dawno mnie nie było, jakoś nie umiem sobie zorganizować czasu ostatnio. Najpierw zamieszanie z samochodem, potem w pracy. Już się cieszyłam że mam dwa dni urlopu (czwartek i piątek) i co? W środę byłam w pracy prawie do 19 a i tak w czwartek rano na urlopie musiałam tam zawitać i myślałam że pozabijam ludzi.

Nie wiem czy mam po co wracać do pracy bo organizowałam imprezę na 150 osób z firmy. lista gości potwierdzona a dzień przed się okazuje że ileśtam osób nie jedzie bo coś tam. Zwariować można

Poza tym babcia mojego TŻ jest chora na raka. W zeszłym tygodniu wzięli ją do szpitala bo już nie mogła ani jeść ani pić ale w piątek ją wypuścili. Wygląda nieźle i TŻ jej obiecał że jak będziemy na urlopie (za miesiąc) to ją jeszcze odwiedzimy. Matko, żebyście wy widziały radość w jej oczach jak to usłyszała. Taka była szczęśliwa, że jak wsiadłam do samochodu to się rozpłakałam. To taka dobra kobiecinka jest. Tak jej żal, że życie pracowała na wsi i się męczyła a teraz ma małe prawnuki i może odpocząć i spędzać z nimi czas to tego czasu nie ma. Straszne to jest.

Mam nadzieję, że jeszcze zdążymy ją odwiedzić....

A tak z innej beczki. Mam pytanie. Normalnie odbarwiły mi się paznokcie od lakierów, da się coś z tym coś zrobić?
przykro mi z powodu babci

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

goosiu wszystkiego dobrego na nowej drodze życia, spóźnione ale szczere życzenia wielu pięknych chwil razem. Tak cicho proszę o możliwość obejrzenia zdjęć z dnia Twojego ślubu

Odnośnie ostatnio poruszanego tutaj zrzucania wagi to w końcu udało mi się wziąć za siebie i na razie 8 kilo już za mną. Odchudzam się tym nieszczęsnym Dukanem, któremu jeszcze niedawno byłam sama przeciwna ale mam sporo do zrzucenia ( i mówiąc sporo nie mam na myśli 10 kilo) i po prostu rozważając za i przeciw zdecydowałam się na niego.
Dziękuję zaprosiłam cię
8kg to fajny wynik

Cytat:
Wiesz to jest tak, że wróci mi kg, potem w ciągu 2 dni, jak nie grzeszę, spada...
tylko jakoś ciężko mi się ostatnio powstrzymać od grzeszenia chyba zacznę się wiązać

W ogóle ostatnio mi źle i smutno...więc zażeram chyba smutki

mam nadzieję, że uda mi się w miarę regularnie chodzić na te wrotki - bałam się, że będą bolały mnie kolana, ale jest ok, więc to dobrze wróży
Kilogram to jeszcze nie tragedia ja mam na odwrót jak mam problemy, smutki to nie jem nic, bo mam kamień na żołądku. Ostatnio do koleżanki powiedziałam, ze chyba jestem za szczęśliwa, bo tak "dobrze" (tzn.okazale ) wyglądam .Przydałoby się trochę smutków żeby coś zrzucic
Siostrzenica słodka
Stary 2011-08-22, 18:41   #2625
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

To ja mam podobnie, jak mam jakiś problem albo smutek to nic nie jem.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 18:50   #2626
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna.noc Pokaż wiadomość
A co sie dzieje?
a takie tam małe zatrucie alkoholem

Cytat:
'Ciociu, Ty spełniasz moje marzenia, jeszcze zanim ja zdążę je wymyślić' Słodkie to było
hehe, mała wie co powiedzieć, żeby cioci serduszko zmiękło

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
To ja mam podobnie, jak mam jakiś problem albo smutek to nic nie jem.
u mnie stres nie wpływa na jedzenie, czasem tylko usprawiedliwiam sobie zakup czekolady pocieszaniem się bądź nagrodą
Stary 2011-08-22, 19:41   #2627
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Wow...ale komplement Najcudniejszy
No nie?
Łapie za serducho

Właśnie wróciłam z wrotek...dzień drugi i ani jednej kontuzji (odpukać)-nie jest źle .
Moja kondycja jak na razie dramatyczna, ale mam nadzieję ją wyćwiczyć

No i myślę czy jutro nie założyć ciężarków na ręce

Hania

Stary 2011-08-22, 20:14   #2628
niuniuniau
Zadomowienie

Gosiu wyglądałaś pięknie, bardzo elegancko i delikatnie Dziękuję za zdjęcia.

Butter oby dalsza jazda również przebiegała bez kontuzji

xzora, emilka mogłybyście podrzucić jakieś propozycje na playliste do biegania jak dla osoby początkującej. Chcę zacząć jak najszybciej ale bez muzyki będzie ciężko a nie bardzo mam czas na szukanie.
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 20:59   #2629
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie wróciłam z wrotek...dzień drugi i ani jednej kontuzji (odpukać)-nie jest źle .
Moja kondycja jak na razie dramatyczna, ale mam nadzieję ją wyćwiczyć

No i myślę czy jutro nie założyć ciężarków na ręce
kondycja wzrośnie zanim się obejrzysz. A jeździsz na takich prawdziwych wrotkach czy na rolkach?

Cytat:
xzora, emilka mogłybyście podrzucić jakieś propozycje na playliste do biegania jak dla osoby początkującej. Chcę zacząć jak najszybciej ale bez muzyki będzie ciężko a nie bardzo mam czas na szukanie.
moja muzyka do biegania jest dosyć specyficzna - od iron maiden do hannah montana, więc chyba za bardzo nie pomogę
z takich bardziej popularnych utworów mam:
Rihanna Guetta Who's that chick
Nicole S Right there
Guetta Minaj Where Them Girls
Stary 2011-08-22, 22:14   #2630
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki niuniu

Cytat:
kondycja wzrośnie zanim się obejrzysz. A jeździsz na takich prawdziwych wrotkach czy na rolkach?

moja muzyka do biegania jest dosyć specyficzna - od iron maiden do hannah montana, więc chyba za bardzo nie pomogę
z takich bardziej popularnych utworów mam:
Rihanna Guetta Who's that chick
Nicole S Right there
Guetta Minaj Where Them Girls
Na wrotkach najprawdziwszych - oldschool'owych....
Znalazłam je niedawno i stwierdziłam, że są super kultowe

Coś w ten deseń
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wrotki.jpg (15,9 KB, 9 załadowań)

Hania

Stary 2011-08-22, 22:23   #2631
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuję

Fajnie mieć męża

Edytowane przez goosia207
Czas edycji: 2011-08-22 o 22:27
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 22:29   #2632
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Butter, też kiedyś miałam tego typu wrotki

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 22:37   #2633
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Dziękuję

Fajnie mieć męża
Cóż za odkrycie

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
Butter, też kiedyś miałam tego typu wrotki
Hehe...ja mam takie staruchy właśnie, ale śmigają jak ta lala...przynajmniej na moje potrzeby w tej chwili ... ponieważ nie jestem żadną mistrzynią wrotkarstwa..hihih...

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2011-08-22 o 22:43
Stary 2011-08-22, 23:15   #2634
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

ja ostatnio próbuję jeździć na rolkach i też do mistrza mi daleko. stres i strach, że zaraz się przewrócę
a kiedyś, jak byłam mała, to wszystko było takie łatwe...

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 23:31   #2635
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
ja ostatnio próbuję jeździć na rolkach i też do mistrza mi daleko. stres i strach, że zaraz się przewrócę
a kiedyś, jak byłam mała, to wszystko było takie łatwe...
Ja staram się nie myśleć, że mogę paść w każdej chwili. Po prostu jadę
Pewnie kiedyś zdarzy się zaliczyć glebę...ale mam nadzieję, że nie za groźną

Ale fakt - w dzieciństwie to było zdecydowanie łatwiejsze

Hania

Stary 2011-08-23, 06:34   #2636
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Cóż za odkrycie

Hehe...ja mam takie staruchy właśnie, ale śmigają jak ta lala...przynajmniej na moje potrzeby w tej chwili ... ponieważ nie jestem żadną mistrzynią wrotkarstwa..hihih...
dla mnie nowość

Cześć

Oby dzisiejszy dzień w pracy zleciał jak wczoraj
Stary 2011-08-23, 08:53   #2637
miskowa
Zakorzenienie

cześć
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 08:58   #2638
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć...

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
dla mnie nowość

Cześć

Oby dzisiejszy dzień w pracy zleciał jak wczoraj
Matko, o jakiej szalonej godzinie Ty tu piszesz

Hania

Stary 2011-08-23, 09:25   #2639
carmelova
Zakorzenienie

Cześć

Butter świetny pomysł z wrotkami! Ja mam rolki, ale nie za bardzo umiem na nich jeździć :P

Niuniuniau na mojej playliście do biegania są m.in.:
Bruno Mars- Runaway baby
Lady Gaga - Edge of glory
Queen - Don't stop me now
McFly - Build me up a buttercup
Rihanna - S&M
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 09:34   #2640
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Ja staram się nie myśleć, że mogę paść w każdej chwili. Po prostu jadę
Pewnie kiedyś zdarzy się zaliczyć glebę...ale mam nadzieję, że nie za groźną
Rada narciarska, jak tylko czujesz, że tracisz panowanie, to się przewracaj. Lepszy kontrolowany upadek, niż rozpędzenie się i przywalenie nie wiadomo gdzie. Ja raz o mało się na rolkach nie zabiłam, zjeżdżałam z bardzo lekkiej górki i wyjechał samochód, więc skręciłam tam, gdzie już był duży spadek i zamiast od razu się wywalić to szybowałam w dół, przewróciłam się przed samymi schodami. Od tego czasu jeżdżę tylko po płaskim terenie.
Na wrotkach nigdy nie jeździłam, ale za to miałam deskorolkę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości