Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-23, 06:28   #2971
bybella
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Ja nie wiem, jestem jakaś dziwna czy co, ale mąż na każde urodziny, rocznice, walentynki, święta coś dostaje... bo lubię mu sprawiać przyjemność i patrzeć jak się cieszy... nie wiem, czy on taki spracowany, czy się mu już 'wypaliło' żeby się starać o żonę, o względy...

a jak długo jesteście razem?
może macie już taaaki staż, że wydaje mu się, że nie musi się starać?

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
mój mąż na szczęście w ogóle mi pieniedzy nie wypomina ani nic....jak mu mówię, ze wydałam tyle i tyle bo kupiłam sobie to czy tamto to mówi "ale po co mi to mówisz "
moj tż też ostatnio tak mówi nawet dzisiaj rano taka wściekła byłam i mówię, ze znowu nie mam sie w co ubrać i w przyszłym miesiacu chyba nie bedziemy nic jeść, ale ja na zakupy ubraniowe muszę jechac , to on tylko: nie mam nic przeciwko
Stary 2011-08-23, 06:34   #2972
kropeczka1984
Rozeznanie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
nawet dzisiaj rano taka wściekła byłam i mówię, ze znowu nie mam sie w co ubrać i w przyszłym miesiacu chyba nie bedziemy nic jeść, ale ja na zakupy ubraniowe muszę jechac , to on tylko: nie mam nic przeciwko
Mój też tak ma Mówi, że jak coś chcę, to żebym kupowała. A ja czasami zastanawiam się po 5 razy, czy dana rzecz jest mi potrzebna, bo raczej oszczędna jestem. Kiedyś upatrzyłam sobie sukienkę, a tydzień wcześniej kupiłam sobie inną, no to myślę, że zadzwonię i zapytam, a on, że mam kupić jak mi się podoba Kupiłam Bardzo dobrze zrobiłam, bo jak czegoś szukam, to nigdy nie mogę znaleźć tego, co mi się podoba, więc w moim przypadku powinno być tak, że jak mi się coś podoba, a niekoniecznie tego szukam, to powinnam brać, bo prędzej czy później i tak mi się przyda
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 06:56   #2973
Haniula
Zakorzenienie

dzien dobry

nie poznaje mojego meza znowu jak wrocil z nocki to zrobił mi pyszne sniadanko
W zamian zazyczyl sobie kawe o 12, ale to sie da zrobic
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 07:04   #2974
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
dzien dobry

nie poznaje mojego meza znowu jak wrocil z nocki to zrobił mi pyszne sniadanko
W zamian zazyczyl sobie kawe o 12, ale to sie da zrobic
no i prawidłowo
Stary 2011-08-23, 07:17   #2975
ultraradiola
Wtajemniczenie

Czesc mamusie i ich brzusie

Inutil
Super ze z dzieciatkiem wszystko ok i czekamy na wyniki badan, ale na pewno taki Twoj urok i bedzie wszystko ok Trzymam mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Dziewczynki, ja mam zupełnie odwrotnie niż Wy. Mnie do słodyczy w ogóle nie ciągnie.... Wolę owoce i mam duże zapotrzebowanie na pyszny pachnący chlebek

Jeszcze raz powtórzę pytanie do właścicielek psiaków.
Czy robiłyście swojemu psu jakieś badania w związku z ciążą? Oprócz odrobaczania oczywiście.
Ja dla słodyczy nie stety mogłabym zabić mam tak straszna ochotę od jakiegoś miesiąca ze czasem ciężko mi sie opanować a to bardzo źle dla mnie

Co do psiaczka to nic specjalnego z nimi związku z ciąża nie robiliśmy. Miesiąc temu była tylko na sczepieniach które robi sie co rok Tylko tata ja częściej kapie bo to taki kochany kundelek i wszędzie wejdzie z ciekawości

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
a co teraz nie jest z chin?
ja kupię pewnie tt i medelę jak tak myślę i laktator elektryczny medeli albo aventu bo dużo dobrego o nich słyszałam

ano co firma to opinia, kazda będzie miała jakies wady. Poza tym wyjdzie w praniu z czego dzidziuś będzie lubił pić
My tez kupujemy TT nie widziałam żadnych złych opinii. A ze są z Chin hmmm pytanie co teraz nie jest tam produkowane My "zaryzykujemy" bo wiem ze sa sprawdzone przez duza ilość naszych znajomych

Cytat:
pociesze cie, ze sama przez wielki brzuch nie bedziesz efektow widziała

Moj TZ bardzo chetny do golenia a nawet do malowania paznokci

Cytat:
A wlasnie? wy po kazdej wizycie u gin robicie jakies badania? bo ja np teraz nie mam nic . tzn sama dla siebie zrobie mocz bo mialam bakterie i jestem ciekawa czy sie zmienilo
I w ogole witamin tez nie mam brac zadnych- narazie te z owocow i warzyw i kwas foliowy niby dobrze bo po co sie faszerowac, ale moja morfologia zawsze byla na niskim poziomie
Na razie co wizyte mam zlecane jakies badania w laboratorium. I wydaje mi sie bedzie tak juz zawsze, bo dostalam taka ksiazeczke do karty ciazy i troche tych badan tam jest wypiasanych a ja robie np co dwa na kazda wizyte.
Witaminki tez biore kwas foliowy i femibion 2 ostatnio kupilam je w super cenie za jedyne 30 zl promocja byla u nas w aptece i zaluje ze nie wziolam od razu wiecej opakowan

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Mam pytanie, bo w drodze powrotnej od lekarza wjechaliśmy do hurtowni i oglądaliśmy wózki.

I nie wiem dlaczego ale podobają mi się x-landery. Żadna z was o nich nie pisała. Normalnie są drogie- nie chciałabym dawać 2tys. za wózek. Ale patrzyliśmy na allegro i można dostać fajny używany (3w1) za 700-1000zł.
Podobał nam się też Tako (nie wiem jaki model ) fajnie zwrotny był.

No i czy pod koniec roku są wyprzedaże wózków?? np z tego albe zeszłego roku???? czy nie ma czegoś takiego??
Wlasnie ja juz pisalam o x-landerze byl to moj faworyt ale ktoras pisala z dziewczyn ze nie ma obracanego siedzenia. Na razie numer jeden to TAKO. Cene maja spoko 1400 zl za wozek 3 w 1 Znajoma miala i bardzo chwalila. Super sie prowadzi jest dobrze wykonany i jest taki twardy ze mocno siedzi

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 07:55   #2976
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Mój też tak ma Mówi, że jak coś chcę, to żebym kupowała. A ja czasami zastanawiam się po 5 razy, czy dana rzecz jest mi potrzebna, bo raczej oszczędna jestem. Kiedyś upatrzyłam sobie sukienkę, a tydzień wcześniej kupiłam sobie inną, no to myślę, że zadzwonię i zapytam, a on, że mam kupić jak mi się podoba Kupiłam Bardzo dobrze zrobiłam, bo jak czegoś szukam, to nigdy nie mogę znaleźć tego, co mi się podoba, więc w moim przypadku powinno być tak, że jak mi się coś podoba, a niekoniecznie tego szukam, to powinnam brać, bo prędzej czy później i tak mi się przyda
mam dokładnie taką samą sytuację
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 08:29   #2977
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

hihihi, i co znalazłaś? ale caramello dostanę dopiero za 3 tyg jak przyjedzie... więc trochę czasu...
znalazłam 3 szt Kasztanków oraz resztkę biszkoptów, które posmarowałam powidłami

Cytat:
dziewczyny może wypiszcie mi plusy i minusy prywatnej położnej, bo sama nie wiem co o tym myśleć??
jak dla mnie ma same plusy bo jest na twoją wyłączność od momentu przekroczenia szpitala i nawet jeśli akurat jest mnóstwo pacjentek to i tak ze względu na to że masz z nią Umowę nie zostawi cię

Chociaż słyszałam że najwięcej dzieci rodzi się od wiosny do jesieni a zimą to tak średnio więc mamy dobrze

Cytat:
mój mąż na szczęście w ogóle mi pieniedzy nie wypomina ani nic....jak mu mówię, ze wydałam tyle i tyle bo kupiłam sobie to czy tamto to mówi "ale po co mi to mówisz " prędzej ja go wyliczę z ilosći piwek kupionych w weekend np bo moj tz nie pije wodki wogole w zasadzie ale piwko uwielbia....i weekend bez piwka jest stracony ale teraz jak jestemw ciązy to w ogole pyta się mnie czy moze piwko wypic i doskonale wie, ze moze wypic sobie piwko ale zimą mu się to skonczy bo będzie musiał byc w pogotowiu
mój też jak sam sobie coś kupuje to wybiera porządniejsze rzeczy, tym samym droższe. Co prawda robi to rzadziej niż ja. Mi z kolei szkoda kasy i wolę kupić w tej samej cenie np. 3 bluzki niż jedną zawsze to dwie więcej

Cytat:
Zuzia jak do kosmetyczki to na wosk albo pastę a to jest niewskazane w ciązy bo boli niemiłosiernie albo sama albo tz albo busz
dowiem się w przyszłym tygodniu jak to jest z ta depilacją bo akurat będe u kosmetyczki - na urodziny, które mam za niecały miesiąc zażyczyłam sobie od męża przedłużanie rzęs nigdy nie robiłam ale moje przyjaciółki mają i wyglądają i akurat jest promocja do końca sierpnia i jest taniej
Moja przyjaciółka, jakby miała mieć dziecko, to miałaby z całą depilacją święty spokój - kilka lat temu zrobiła sobie laserową depilację także okolic intymnych

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 08:43   #2978
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Chociaż słyszałam że najwięcej dzieci rodzi się od wiosny do jesieni a zimą to tak średnio więc mamy dobrze

Latem rodzą się dzieci poczęte zimą, bo pary się "dogrzewają"
Ale faktycznie lepiej, że mniej dzieci rodzi się zimą
Stary 2011-08-23, 09:04   #2979
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Latem rodzą się dzieci poczęte zimą, bo pary się "dogrzewają"
Ale faktycznie lepiej, że mniej dzieci rodzi się zimą
albo po prostu tak chcą trafić w letnie miesiące bo fajniej latem móc wychodzić z dzieckiem na dwór niż kisić się w domu przy zimowym mrozie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 09:31   #2980
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
albo po prostu tak chcą trafić w letnie miesiące bo fajniej latem móc wychodzić z dzieckiem na dwór niż kisić się w domu przy zimowym mrozie
Trafienie niestety trudno się udaje. Ja wg planu to już od czerwca powinnam mieć dziecko. Ale i tak nie narzekam, zimą też będzie dobrze
Stary 2011-08-23, 09:54   #2981
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
dowiem się w przyszłym tygodniu jak to jest z ta depilacją bo akurat będe u kosmetyczki - na urodziny, które mam za niecały miesiąc zażyczyłam sobie od męża przedłużanie rzęs nigdy nie robiłam ale moje przyjaciółki mają i wyglądają i akurat jest promocja do końca sierpnia i jest taniej
Moja przyjaciółka, jakby miała mieć dziecko, to miałaby z całą depilacją święty spokój - kilka lat temu zrobiła sobie laserową depilację także okolic intymnych
ooo ciekawa jestem czy będziesz sobie chwalić to, chciałabym miec takie mega rzęsy ile ta przyjemność kosztuje?

Cytat:
ja chyba dobrze trafiłam, bo jeśli urodzę koniec lutego to w sumie tylko taki zimowy będzie marzec, a potem kwiecień to już chyba będzie wiosna

aaa czy wy też jesteście w ciaży takie rozkojarzone? czasami to nie wiem co robię i mówię
Stary 2011-08-23, 09:57   #2982
anankee
Rozeznanie

to ja wam podam plusy urodzenia dziecka w zimie
dla matki większy komfort bo nie lata w sierpniowe upały z wielkim brzuchem, tym samym mniej się męczy, nie ma lub ma mniejsze opuchnięcia.
Zimowe dzieci są najzdrowsze, bo większość ciąży przypada na okres, kiedy mama ma pod dostatkiem świeżych owoców i warzyw. Dzidziuś już od maleńkości się hartuje (oczywiście jak się z nim na spacery wychodzi w chłodne dni).
Poza tym w lato to jest fajnie wyjść na dwór z dzieckiem ale już takim troszkę podrośniętym, które już co nieco kuma, można mu pokazać to i tamto. Niektóre z naszych dzieci będą już umiały siedzieć, więc będą z wózka podziwiały świat

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:14   #2983
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
nie żałujcie sobie jeśli nie ma żadnych przeciwskazan fakt trzeba to robić bardziej hmmm delikatniej ostrożniej ale bez przesady. Nam lekarz powiedział róbcie to tak żeby sąsiedzi nie słyszeli i nie wpadliście do sąsiada piętro niżej
podoba mi sie ten Twoj lekarz

Cytat:
Nic mi nie mówił... właśnie się martwię, bo niby od tygodnia 5 miesiąc a tu dupa zapytam go za 2 tygodnie czy to normalne, że nie mam brzuszka... dziwnie się czuję, gdyby nie te kopniaki to bym nie wierzyła, że w ciąży jestem
Agatku, spokojnie... jeszcze bedziesz miala dosc brzuszka, jak zacznie ciazyc... Ciesz sie poki co swoboda ruchow

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za odpowiedzi dalej mam stracha ale i ochote na maksa więc dziś szalejemy
a uzywajcie sobie na zdrowie !!!

Cytat:
Dziewczyny ponawiam pytanie, czy mozliwe ze macica uciska mi jajniki bo zdarza sie ze je "czuje" jak podczas owulacji
Ja wlasnie tak mam,ze czasem sie czuje, jakbym miala okres,ale jest to tylko przez chwile i szybko przechodzi, wiec podobno nie ma sie czym martwic. Gorzej, jak taki bole sa regularne.

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
heh, pazurki jak pazurki (mi ostatnio ciężko było malować, tż się śmiał że koślawo to robię). A co będzie z goleniem.... :brzyda l:
moj juz sie cieszyl, bo wyczytal, ze kobiety czesto prosza o ta swoich partnerow
zapomnial bidak, ze ja zawsze chodze na wosk

Cytat:
aaa czy wy też jesteście w ciaży takie rozkojarzone? czasami to nie wiem co robię i mówię
jak najbardziej
ludziom ciezko sie ze mna dogadac... ja sama lapie sie na tym, ze ktos cos do mnie mowi, ja sie na niego patrze takim pustym wzrokiem, w glowie tysiac innych mysli i dopiero po jakims czasie docieraja do mnie slowa
poza tym stalam sie jeszcze bardziej niezdecydowana
"nie wiem", "moze" i "chyba" to wedlug tzta moje ulubione slowa od jakiegos czasu
tez tak macie?

anankee, totalnie sie zgadzam z tymi plusami
znam wiele mam, ktore specjalnie celowaly na luty

nikotynko, a co slyszalas o madalinskiego? podobno przyjaciel rodzicow tzta jest mega dobrym lekarzem i ma tam dyzury i chca,zebym tam rodzila i stamtad wziela polozna
sama nie wiem...obily mi sie o ucho niezbyt dobre opinie

u mnie po ostatnich dwoch paskudnych dniach nastal czas sielanki i blogostanu...
wczoraj tz zabral mnie na zakupy i bez zadnego marudzenia ogladal ciazowe ciuchy,staniki i inne ciazowe duperele, zabral na pyszny obiad i kupil buciki na poprawe humoru
w ogole bardziej sie stara i znowu sie kochamy

piszecie tak o slodyczach z niemiec, a ja jeszcze zauwazylam, ze maja duzo lepsza chemie niz my
proszki, szampony, plyny do mycia, kremy - wszystko jest lepsze niemieckie, chociaz niby firma ta sama... widac, jak roznie traktuja rynki :/

calusy mamusie i ich brzusie, milego dnia zycze
a dla brzuchatek z warszawy lub okolic http://www.multiexpo.pl/start/targi-moje-dziecko

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-08-23 o 10:15
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:17   #2984
Lucy1111
Zakorzenienie

cześć Dziewczyny!

W niedzielę zaczęłam II trymestr i myślałam, że wymioty udało mi się zażegnać (pod koniec pierwszego już prawie nie tuliłam kibelka). A tu znowu to samo. wymiotuję codziennie

Odnośnie słodyczy - macie rację, te niemieckie biją nasze na łeb na szyję - niestety.
narobiłyście mi smaka gadaniem o tych słodkościach... Niedobrze.
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:20   #2985
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny!

W niedzielę zaczęłam II trymestr i myślałam, że wymioty udało mi się zażegnać (pod koniec pierwszego już prawie nie tuliłam kibelka). A tu znowu to samo. wymiotuję codziennie

Odnośnie słodyczy - macie rację, te niemieckie biją nasze na łeb na szyję - niestety.
narobiłyście mi smaka gadaniem o tych słodkościach... Niedobrze.

Dzień Dobry Mamusie...
...zwłaszcza niemieckie czekolady... pychaaaa.
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:29   #2986
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
to ja wam podam plusy urodzenia dziecka w zimie
dla matki większy komfort bo nie lata w sierpniowe upały z wielkim brzuchem, tym samym mniej się męczy, nie ma lub ma mniejsze opuchnięcia.
Zimowe dzieci są najzdrowsze, bo większość ciąży przypada na okres, kiedy mama ma pod dostatkiem świeżych owoców i warzyw. Dzidziuś już od maleńkości się hartuje (oczywiście jak się z nim na spacery wychodzi w chłodne dni).
Poza tym w lato to jest fajnie wyjść na dwór z dzieckiem ale już takim troszkę podrośniętym, które już co nieco kuma, można mu pokazać to i tamto. Niektóre z naszych dzieci będą już umiały siedzieć, więc będą z wózka podziwiały świat
Anankee zgadzam się w 100% nie wyobrażam sobie siebie z wielkim brzuchem np w te upały które są dzisiaj u nas poza tym te mamusie które rodzą w lutym czyli min ja to ile im tej zimy jeszcze zostanie - tyle co nic. Moją pierwszą córkę urodziłam 14 marca i jest to na prawdę super okres bo na lato dziecko jest "odchowane"
Stary 2011-08-23, 10:34   #2987
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

A powiedzcie mi, jeżeli urodzimu nasze skarby w zime... Po jakim czasie można z nimi wychodzic na powietrze??
Stary 2011-08-23, 10:37   #2988
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc kobity
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:41   #2989
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
piszecie tak o slodyczach z niemiec, a ja jeszcze zauwazylam, ze maja duzo lepsza chemie niz my
proszki, szampony, plyny do mycia, kremy - wszystko jest lepsze niemieckie, chociaz niby firma ta sama... widac, jak roznie traktuja rynki :/
Zgadzam sie. Proszki z Niemiec pachną długo. Nawet przy kolejnym praniu jeszcze je czuć proszkiem To samo płyny do płukania. A do kąpieli płyny pienia sie strasznie i nawet mydło piany nie zabija Balsamy tez są świetne nie takie wodniste jak nasze polskie.

Mi sie tez styczniowa data porodu podoba Zostaje tylko luty taki zimy a w marcu juz moze być milusio Lepszy styczeń niż np. Listopad wtedy to tyle miesięcy deszczu śniegu i w ogóle jest tak ponuro itp.

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Edytowane przez ultraradiola
Czas edycji: 2011-08-23 o 10:44
ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-23, 10:46   #2990
elunia25
Raczkowanie

słyszałam że dzieci nie należy przegrzewać moja znajoma urodziła w lutym a juz po tygodniu na spacery z małym chodziła w sumie to od pogody zależy choć ja nie wiem czy będę taka odważna coś mi się wydaje że na pierwszy spacer to zdecyduje się tak po ok 3 tygodniach
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:51   #2991
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
słyszałam że dzieci nie należy przegrzewać moja znajoma urodziła w lutym a juz po tygodniu na spacery z małym chodziła w sumie to od pogody zależy choć ja nie wiem czy będę taka odważna coś mi się wydaje że na pierwszy spacer to zdecyduje się tak po ok 3 tygodniach

Ja słyszałam, że powinno się wychodzić dopiero po 2 tyg. Ale nie wiem. Pierwsze dziecko rodziłam w czerwcu więc na dworze byłyśmy juz na 3 dzien po wyjściu ze szpitala
Stary 2011-08-23, 10:54   #2992
n1kotynka
Zadomowienie

Czeeść Mamusie

Cytat:
n1kotynka, ile płacisz zz położną? Myślałam, że masz jaką ogólną listę a nie tylko ze Św. Zofii
Sprawdzę, może i na Starynkiewicza mają. Jak nie znajdę, to na szkole rodzenia podpytam

W którym tygodniu czeka mnie ta przyjemność?
tygrysia 1500 zł. Każdy szpital powinien mieć swoją listę położnych o ile możliwe jest tam wykupienie takiej usługi. Ja zastanawiałam się czy nie rodzic w krakowie bo tam mamy znajomego lekarza ale w tamtym szpitalu nic sie nie da załatwić, jednoosobowej sali, położnej itd, poza tym w warszawie nam będzie wygodniej.

A glukozę kochana zleca lekarz od 22 tygodnia ciąży, najczęściej pomiędzy 24 a 28 tygodniem trzeba ją zrobić. Info z wczoraj od pielęgniarki - też byłam ciekawa

Cytat:
jak dla mnie ma same plusy bo jest na twoją wyłączność od momentu przekroczenia szpitala i nawet jeśli akurat jest mnóstwo pacjentek to i tak ze względu na to że masz z nią Umowę nie zostawi cię

wiesz już ode mnie bo ja jestem kosmetologiem i wosk i pasta cukrowa jako depilacja nie są zalecane w ciąży duży ból, istnieje ryzyko przedwczesnych skurczy, na nogach zylaków, ze względu na podwyższoną ilość krwi
a ja rzęsy miałam robione cudo choć szybko ( po 2-3 tygodniach) wypadają już niestety. Mimo wszystko komfort niesamowity, sama bym zrobiła ale jest wszędzie drogo, daj znać i jak będziesz zadowolona może się skuszę tak to robiłam w krakowie u koleżanek kosmetyczek za 100 zł to można robić

Cytat:

moj juz sie cieszyl, bo wyczytal, ze kobiety czesto prosza o ta swoich partnerow

nikotynko, a co slyszalas o madalinskiego? podobno przyjaciel rodzicow tzta jest mega dobrym lekarzem i ma tam dyzury i chca,zebym tam rodzila i stamtad wziela polozna

a dla brzuchatek z warszawy lub okolic http://www.multiexpo.pl/start/targi-moje-dziecko
pear w ciązy też? ja i wosk i depilator odpuściłam na okres ciąży i maszynką tylko i wyłącznie
o madalińskiego albo zachwyty albo jakieś traumatyczne przeżycia. Wiesz co szpital to opinia jak juz pisałam, żelazna też nie ma 100 % pozytywów, to samo inflancka, karowa, praski. Na Madalińskiego też można wykupić położną, są sale o podwyższonym standardzie i powiem Ci, że jakby ( odpukać) nie było miejsc na żelaznej to pojechałabym właśnie tam. Jak masz lekarza znajomego to się nawet nie zastanawiaj, zawsze będzie Ci łatwiej jak będziesz czyjąś protegowaną

Aaaa co do plusów prywatnej położnej:
- mamy opiekę już od 35-36 tygodnia 24/7, jak się cokolwiek dzieje, jest do kogo zadzwonić
- w razie dużej liczby pacjentek ( zimowych dzieci też jest sporo jak czytałam, własnie przełom roku) to masz kogoś kto poświęca tobie i tylko tobie 100 % uwagi,
- różnie można trafić na dyżurach, nie chcę opisywać porodu mojej siostry bo był dość nieprzyjemny, głownie z winy położnej
- opieka położnej bywa, że nie kończy się na porodzie, ale tez czesto taka kobieta pomaga zając się noworodkiem
- jakos ja się bede czuła bezpieczniej, wiedząc kto bedzie ze mna rodzic i znajac te osobe wczesniej niz nie widzac na kogo się trafi w szpitalu

a ja jestem zła jak nie wiem co bo dzwonili z warsztatu i poprzedni mechanik, który robił mi auto, spieprzył mi klimatyzację i teraz mam kompresor prawdopodobnie do wymiany a to jest koszt 5-7 tysięcy nie wiem skad ja taka kase mu wytrzasne
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:55   #2993
AgaMili
BAN stały

Czesc, a ja dzis sie w koncu wyspalam. Poszlam spac o 21.00 a wstalam o 6.00.
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Te połączone z ubraniem na pewno lepsze, te kupiłam, żeby chociaż trochę wykorzystać jeszcze to co mam a nie mam bidrówek, tylko zwykłe spodnie oczywiście takie, które wcześniej nosiłam z paskiem

http://allegro.pl/pas-ciazowy-uniwer...767763452.html
Mam taki pas i bardzo polcam
Cytat:
Co sądzicie o tym: http://www.tublu.pl/Myju_myju/Wiader..._Tummy_Tub.html

Czytałam, ze dziecko czuje się bardziej komfortowo (jak w brzuchu u mamy) niż w zwykłej wanience.

Cytat:
własnie pomalowałam sobie pazurki u nog kurcze a jak ja to zrobię pod koniec ciąży?
Mi maz bedzie malowal, jzu kiedys to robil
Cytat:
Dziękuję dziewczynki za info

Tż mówi że kupił te caramello (twixy) 4 paczki pakowane po 7 sztuk

Cytat:
Mąż dzwonił do mnie i się poryczałam bo mi mówi, że on kasowo nie podoła żeby mi kupić na rocznicę biżu, torebkę i kwiaty... i caramello. (z czego słodycz i biżu już zakupił) I mi się tak przykro zrobiło bo kazał wybierać torebka czy kwiaty ... ... mówię, że bukiet kwiatów na rynku kosztuje 10 zł... i mi się przykro zrobiło, bo mówił, że marudzę, to tak to ja nic nie chcę w takim razie i chyba zrozumiał wtedy i przeprosił, ale nadal mi jest źle, bo czuję się jak jakaś naciągaczka
W ogóle jakiegoś doła na wieczór przez to załapałam i łzy same płyną po policzku te hormony mnie wykończą!

Cytat:
czy ja dużo wymagam, czy co? dostaje wypłatę co tydzień, więc powinien sobie jakoś odłożyć czy coś... a nie, że słyszę, że nagle przypomniało się im coś, co trzeba spłacić do końca września, i kosztem tego, że nie kupi mi torebki o której trąbię (proszę) już 1,5 miesiąca no nic. Trudno. Dostanę swoją pierwszą kasę z urzędu to sobie sama kupię, jak zwykle... sama sobie

O perfumie to nic nie wspomnę już sama se kupię. I przyjemność sprawię.

Ja nie wiem, jestem jakaś dziwna czy co, ale mąż na każde urodziny, rocznice, walentynki, święta coś dostaje... bo lubię mu sprawiać przyjemność i patrzeć jak się cieszy... nie wiem, czy on taki spracowany, czy się mu już 'wypaliło' żeby się starać o żonę, o względy...

Dzięki dziewczyny
Moj to tez podobny typ. Nie martw sie , nie ma sensu sie denerwowac przez taki blahostki

Jak bylismy w ASDZIE w sobote i kupowalam sobie pas ciazowy to zobaczylam bluzeczka ciazowa sliczna za 14 funtow i mowie mu ale ladna , no ale droga. A on " ja Ci kupie" ale zapomnial portfela takze teraz czekam do piatku i mu przypomne zeby nie zapominial o niej bo w tygodniu nie ma czasu tam jechac.
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:58   #2994
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
[B]Czesc mamusie i ich brzusie

Ja dla słodyczy nie stety mogłabym zabić mam tak straszna ochotę od jakiegoś miesiąca ze czasem ciężko mi sie opanować a to bardzo źle dla mnie
Ja nie mam na nie ochoty, ale i tak według kalkulatora trochę za dużo przytyłam. Co by było gdybym słodycze jadła

Cytat:
Co do psiaczka to nic specjalnego z nimi związku z ciąża nie robiliśmy. Miesiąc temu była tylko na sczepieniach które robi sie co rok Tylko tata ja częściej kapie bo to taki kochany kundelek i wszędzie wejdzie z ciekawości
My naszego kąpaliśmy w maju, ale chyba teraz też to zrobimy. Jakoś mi śmierdzi Innym nie, ale mi pewne przez te wyczulone zmysły

Cytat:
Na razie co wizyte mam zlecane jakies badania w laboratorium. I wydaje mi sie bedzie tak juz zawsze, bo dostalam taka ksiazeczke do karty ciazy i troche tych badan tam jest wypiasanych a ja robie np co dwa na kazda wizyte.
Witaminki tez biore kwas foliowy i femibion 2 ostatnio kupilam je w super cenie za jedyne 30 zl promocja byla u nas w aptece i zaluje ze nie wziolam od razu wiecej opakowan
Ja też dostaję skierowania na badania. Jak nie krew, to mocz. Ostatnio posiew miałam.
Ja oprócz kwasu foliowego biorę Elevit. Na początku brałam tylko kwas, ale lekarz powiedziała, żeby na wszelki wypadek witaminki brać i wskazała elevit.

Cytat:
Ja też chodziłam regularnie na wosk. W ciąży robiłaś już sobie go?

Cytat:
jak najbardziej
ludziom ciezko sie ze mna dogadac... ja sama lapie sie na tym, ze ktos cos do mnie mowi, ja sie na niego patrze takim pustym wzrokiem, w glowie tysiac innych mysli i dopiero po jakims czasie docieraja do mnie slowa
poza tym stalam sie jeszcze bardziej niezdecydowana
"nie wiem", "moze" i "chyba" to wedlug tzta moje ulubione slowa od jakiegos czasu
tez tak macie?
Dokładnie tak. Nie mogę się zdecydować, trzeba mi powtarzać, mąż do mnie coś mówi a ja... nic. Ogólnie taka mało ogarnięta się zrobiłam

Cytat:
Ja również słyszałam złe opinie i ten szpital będę omijała szerokim łukiem. Jeśli macie tam znajomego, to myślę że Ty nie masz się co zastanawiać. Znajomy wszystkiego dopilnuje

Cytat:
Wybieram się tam
Stary 2011-08-23, 10:59   #2995
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi, jeżeli urodzimu nasze skarby w zime... Po jakim czasie można z nimi wychodzic na powietrze??
Mi polozna powiedziala ze moge wychodzic kiedy chce , nawet teraz a byla w 3. dobie na wizycie domowej. Najlepiej zaczekac tydzien
Cytat:
a ja jestem zła jak nie wiem co bo dzwonili z warsztatu i poprzedni mechanik, który robił mi auto, spieprzył mi klimatyzację i teraz mam kompresor prawdopodobnie do wymiany a to jest koszt 5-7 tysięcy nie wiem skad ja taka kase mu wytrzasne
No to nieciekawie, a nie mozesz do tego poprzeniego mechanika z reklamacja isc?
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:59   #2996
anankee
Rozeznanie

ciężaróweczko ja urodziłam Emi 24 listopada, to był pierwszy dzień kiedy spadł śnieg po tygodniu zaczęłam ją werandować, pierwszego dnia 15 minut, drugiego 30 minut, trzeciego 45, a następnego dnia to już wyszłam normalnie na spacerek taki 20 minutowy. Więc Emi 2 tygodni nie miała jeszcze. Wychodziłam z nią praktycznie codziennie do -10 stopni. Jak był większy mróz to sobie odpuszczałam.

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 10:59   #2997
niunia1305
Przyczajenie

Cytat:

Jako fryzjerka a kosmetyczke przedluzajaca rzesy mielismy ODRADZAM przedluzanie rzes. fajnie wygladaja przez pierwsze 2-3 miesiace pozniej jak odrastaja staja sie bardzo nie estetyczne. nie wolno ich malowac tuszem co nie pozwala zatuszowac granicy zrostu rzesy. musisz czekac az same zejda co trwa ok 1,5-3 miesiecy. jak chcesz miec fajne rzesy a przy okazji tokup sobie odżywke do rzes REVITALASH https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...nditioner.html . nie bede sie o niej rozpisywala ale produkt jest świetny uzywalam ja i kupa koleżanek-u nas zlej opinii nie ma. Pozdrawiam
niunia1305 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-23, 11:01   #2998
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Czeeść Mamusie
tygrysia 1500 zł. Każdy szpital powinien mieć swoją listę położnych o ile możliwe jest tam wykupienie takiej usługi. Ja zastanawiałam się czy nie rodzic w krakowie bo tam mamy znajomego lekarza ale w tamtym szpitalu nic sie nie da załatwić, jednoosobowej sali, położnej itd, poza tym w warszawie nam będzie wygodniej.

A glukozę kochana zleca lekarz od 22 tygodnia ciąży, najczęściej pomiędzy 24 a 28 tygodniem trzeba ją zrobić. Info z wczoraj od pielęgniarki - też byłam ciekawa
Dowiem się jak z tą połozną, bo to na prawdę dobry pomysł. Stała opieka i można powiedzieć znajoma twarz.

Ja jestem w 17 to jeszcze mam trochę czasu do tego badania
Stary 2011-08-23, 11:06   #2999
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:

Wlasnie ja juz pisalam o x-landerze byl to moj faworyt ale ktoras pisala z dziewczyn ze nie ma obracanego siedzenia. Na razie numer jeden to TAKO. Cene maja spoko 1400 zl za wozek 3 w 1 Znajoma miala i bardzo chwalila. Super sie prowadzi jest dobrze wykonany i jest taki twardy ze mocno siedzi
Piszecie dziewczyny z zawrotną prędkością, przez week mnie nie było i nawet ciężko nadrobić.

Co do x-landera to mi też się bardzo podobają i właśnie mogel xq ma obracane siedzisko. Wiem, bo pisałam z tym pytaniem do tej firmy. Tylko ta cena to masakra jakaś ;/
Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 11:13   #3000
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Mi polozna powiedziala ze moge wychodzic kiedy chce , nawet teraz a byla w 3. dobie na wizycie domowej. Najlepiej zaczekac tydzien

No to nieciekawie, a nie mozesz do tego poprzeniego mechanika z reklamacja isc?
Aga co to za warsztat to szkoda słów.... robiliśmy tam samochód w zeszłym roku, odebraliśmy i jedziemy w trasę do krakowa. Jesteśmy juz na wylocie z Warszawy a gość nam w korku z innego auta mówi, że nam się koło telepie na wszystkie strony. Zjechaliśmy w boczną ulicę i faktycznie, koło niedokręcone, tylne a napęd mamy na tył. Przecież jak byśmy wyjechali na ekspresówkę i przycisnęli jak to mamy w zwyczaju i przy predkości załóżmy 140 km/h odpadłoby koło to byśmy się zabili. Okazało się, ze nie tylko koła nie dokręcili ale też jakaś metalowa obręcz była w feldze no i felga do wymiany (1600 zł). Pojechałam z reklamacją, zła jak 150, to gość kopnął koło i powiedział że teraz jest ok. Ja na to, że jest ok bo byłam u wulkanizatora 24h i naprawił bo przecież nie dało się autem jechać z tak niedokręconym kołem. Na to gość ze jak już działa to o co mi chodzi, oddał kluczyki i powiedział do widzenia. Ani przepraszam ani pocałuj mnie w d***.
Więc jak się dzisiaj dowiedziałam, że oprócz koła niedokręconego i felgi mam teraz kompresor do wymiany no to przeciez... ileż można do sądu ich powinnam podać, ale raz musze znaleźć fakturę na to co robili, dwa nie wiem czy mam siłę ganiać za nimi. Ręce opadają.:m ur:

aaa na targi też się pewnie wybiorę ale patrzyłam na program to jest dla troszke starszych dzieci. No ale zawsze można wózki poogladac

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia1305 Pokaż wiadomość
Jako fryzjerka a kosmetyczke przedluzajaca rzesy mielismy ODRADZAM przedluzanie rzes. fajnie wygladaja przez pierwsze 2-3 miesiace pozniej jak odrastaja staja sie bardzo nie estetyczne. nie wolno ich malowac tuszem co nie pozwala zatuszowac granicy zrostu rzesy. musisz czekac az same zejda co trwa ok 1,5-3 miesiecy. jak chcesz miec fajne rzesy a przy okazji tokup sobie odżywke do rzes REVITALASH https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...nditioner.html . nie bede sie o niej rozpisywala ale produkt jest świetny uzywalam ja i kupa koleżanek-u nas zlej opinii nie ma. Pozdrawiam

ee mi nic nieestetycznie nie wyglądało. tuszem potem jak najbardziej mozna malować robiłam tak na swoim ślubie, tylko trzeba uważać przy zmywaniu i nie zmywać niczym oleistym, ja resztki rzes juz wyskubałam

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Dowiem się jak z tą połozną, bo to na prawdę dobry pomysł. Stała opieka i można powiedzieć znajoma twarz.

Ja jestem w 17 to jeszcze mam trochę czasu do tego badania
ja tam lubię słodkie to wypiję. Grunt, żeby mieć cytrynę jak powiedziała pielęgniarka. Robisz lemoniadę siup i już

wiesz właśnie ta znajoma twarz to dla mnie najważniejsze chyba. Zwłaszcza, że to pierwszy poród, nic nie wiesz co i jak a tak to masz kogoś kto dba tylko o ciebie.
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości