|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracujemy, gotujemy, kochamy i czatu (non-stop) nie uskuteczniamy :]
Czemu Kochana?
Nie chciałabyś/mogłabyś kiedyś przyjechać?
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2011-08-22 o 20:25 |
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Kraven- już wysylam zaproszenie na fb, moje inicjały K.J. jakby się kto pytał
![]() Haniula-no w końcu jesteś, myślałam o Tobie ostatnio no i Lenka widzę że będzieja już w domu, wykąpałam się i zaraz zabieram się do pracy bo mam stos faktur, jak zwykle na początku tygodnia
|
|
|
|
#903 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jeszcze gg i będą konferencje fabrykowe ![]() Dlaczego mnie nigdy taka konstruktywna nuda nie dopada?! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dla spokoju idźcie do veta, ale to na pewno stłuczenie i skończy się na strachu. Dużo tulaków dla Seweryna! Cytat:
![]() A co do poczty... Brak słów!Zrób raban i pamiętaj, że możemy wpaść z pałkami ![]() Mam nadzieję, że znajdziesz coś dorywczego i Wasza sytuacja się poprawi Swoją drogą i mnie baaardzo przydałoby się coś złapać dodatkowego, bo do końca roku jest naprawdę ciężko. Ciężko ciężko ![]() Cytat:
Postaram się btw przejrzeć i coś wrzucić Ja padam. Właśnie wyczołgałam się spod prysznica, ogarnę się do końca i niech włosy schną, a ja będę leżeć i pachnieć ![]() Ł. robi leczo, więc jestem skłonna chwilę na tę kolację poczekać ![]() Dzień w pracy minął szybko mimo, iż wyszłam przed 16. Na koniec miałam spotkanie z szefem i jeszcze jednym gościem, i normalnie... Podsumować można tak: spychologia stosowana
|
|
#904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie dlatego, że pracujesz na etacie i jak wracasz to z sił opadasz A ja teraz jak mam wolne, to zanudzona jestem maksymalnie. Ileż można pić kawusię i patrzeć się w monitor ![]() Co do drugiego to jestem przerażona, ponieważ od lipca zeszłego roku były pieniądze w moich tekstów. Wiadomo, że to nie były kokosy, ale ta pensja minimalna spokojnie była. Teraz zaczynam się zastanawiać, czy moja decyzja o studiach dziennych była dobra i przemyslana. Miałam mieć zlecenia, miały być pieniądze. Wysłałam już kilkanaście aplikacji, ale wiecie jak jest ciężko. Teoretycznie do copywritingu nadaje się każdy, dlatego też boję się, że moja aplikacja zniknie w tłumie. Narazie nie ma co rozpaczać tylko mocno się za czymś rozglądać. Kash bidulek się pewnie strachu najadł!
|
|
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
A jak ja Wam mam wysłać zaproszenia na fb jeśli nie znam Waszych nazwisk?
![]() Dodaja- nie dziwię Ci się, że jesteś wściekła idź na pocztę i im nagadaj koniecznie! A z pracą może nie będzie tak źle? W końcu masz doświadczenie i to wyróżnia Twoje cv od setki innych... I czemu teraz już Wam rodzice nie będą pomagać? Bo chyba nie jestem w temacie ![]() Kash- to dobrze, że nic mu nie jest Najadł się strachu biedaczek Ja się czasem zastanawiam ile wyobraźni mają ludzie u nas w blokach wypuszczający koty na balkony np na 7 czy 8 piętrze...Ale u nas duchota... Wpadli dzisiaj "teściowie" z wizytą- TŻ dostał kilka koszulek, a ja 1 Co prawda teściowa kupiła mi jeszcze jedna bluzkę, ale nie wiedziała jak z rozmiarem... No ale powiedziałam jej szczerze, że dziękuję za pamięć, ale raczej nie w moim guście ta bluzka i że raczej w niej bym nie chodziła... Na szczęście zrozumiała Przynajmniej mam nadzieję, że jej nie uraziłam.Na TŻ standardowo kilka koszulek było za małych więc poszły do oddania Jutro wizyta u dermatologa. Już nie daję rady z tą moją brodą! Co prawda okazało się, żer przyjmuje tylko prywatnie, ale wolę dać te 50 zł i chociaż spróbować... może coś mi na to poradzi ![]() Tak poza tym: TŻ ma weekend 8-9.10 pracujący w sensie sobotę... zobaczymy jak będziemy stać z kasą (jak wiecie zbieramy na wesele) i jeśli by było w porządku to może by sobie mógł załatwić sobotę wolną... piątku na bank nie Także nic nie obiecuję, choć bym bardzo chciała być z Wami
1.09.2012 (...) i ślubuję Ci... Edytowane przez DobraDusza88 Czas edycji: 2011-08-22 o 21:01 |
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
A kto jutro nie idzie do pracy? KTO? IJAAAAAAAA!
![]() Nie no żartuję. ![]() Załatwiłam sobie pracę w domu, bo rano mam spotkanie - blisko domu, a o służbową sesję. Nie opłaca mi się jeździć w tą i z powrotem.
|
|
#907 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki kochana Odnosnie żeli to kiedys widzialam w biedronce coś męskiego, ale wiele nie pomoge bo nie pamietam nazwy, ani nic, tyle ze w granatowym opakowaniu Szkoda z tymi zleceniami, zawsze to jakis pieniadz był, ale napewno znajdziesz coś nowego ![]() a poczta trzeba im dym zrobic, nawet dzis rozmawialismy z Tz o tym jak nasza poczta jeszcze pracuje ![]() Cytat:
biedny seweryn, mam nadzieje, ze na strachu sie skonczy, a współlokatorka bedzie miala nauczke ![]() alez zapraszam ![]() Cytat:
jak tam sytuacja z mamą kochana? No Leoś zrobił nam psikusa i nie wychodował fajfusa ale nie ma tego złego, tyle sukienek co nakupowałam to ohoho dla chlopca tyle nie ma Mała jest zdrowa, rosnie nam baba w siłe, fika koziołki i wydawała się byc na szczesliwa wiec co mi wiecej potrzeba Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-08-22 o 21:08 |
|||
|
|
|
#908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
Będziemy
Jak będę znała przybliżone koszty to będę wiedziała czy w ogóle prosić TŻ o zmianę dniówki Także kobity mam nadzieję, że wg Was też im taniej tym lepiej
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam do klubu, na fotorelację.
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic to, tż będzie pachniał czymś delikatniejszym![]() Dobradusza, pieniądze od rodziców tż się kończą. Tzn było zapowiedziane, że jak tż zacznie pracować to będzie też utrzymywał mieszkanie, to jasne. Jednak można sobie wyobrazić jak wygląda jego pensja zaraz po studiach. Moi rodzice oczywiście będą nam pomagać jak tylko będą mogli, ale nie zawsze są na to warunki. Przede wszystkim będą dbali o to żebym miała na bilety, telefon, wizytę u lekarza. Jedzenie, przede wszystkim mięso, też wciąż będą kupować. Jednak wiesz jak to jest, chcielibyśmy w końcu się usamodzielnić. Nie jest przyjemne, kiedy w portfelu zostało 20 pln, a potrzeby są spore. Sama rodziców o pieniądze już kompletnie nie proszę. Jak stwierdzą, że chcą pomóc, to pomoc przyjmuję i bardzo im za to dziękuję. Ja wiem, że czasami pewnie się nad sobą użalam, ale kurcze mam prawie 23 lata, tż 25. Jesteśmy młodzi, pozwiedzalibyśmy, pobawilibyśmy się jeszcze, a co się coś szykuje, to odrazu przeliczamy koszty i suma sumarum, stwierdzamy, że niestety albo wyjazd albo życie
|
|
|
|
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem Cię doskonale. Po prostu rozumiałam to tak, że rodzice już w ogóle nie będą Wam pomagać...My np możemy liczyć tylko na rodziców TŻ... no i oczywiście na moją babcię bez której pewnie już dawno byśmy "zginęli". Zawdzięczamy jej bardzo dużo. Nas w dodatku goni rata kredytu na mieszkanie, no ale "sami się prosiliśmy"... Także wiem co znaczy chęć usamodzielnienia się
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja gotowa do wyjścia, ale mam jeszcze chwilę czasu - spotkanie przełożone na 8:30. Wrrrr! Mogłam dłużej pospać.Odnoszę wrażenie, że coś średnio przytomna jestem. Głowa ciężka jakaś, oczy mi się przymykają. Co jest. ![]() Twarz mi wariuje! Istny atak paskudztw. Nic to - wytrwam! Muszę wytrwać.
|
|
#914 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() bądź dzielna z tymi wypryskami- warto przeczekać a poza tym wiem, że się powtarzam, ale jesteś zaje*ista! tylu pięknych zdjęć to ja w życiu nie miałam normalnie w narcyza się zmienię jak nie przestanę ich oglądać a M. też jest zachwycony i ogromnie wdzięczny! Wczoraj tak zmarzłam od klimy w wydawnictwie, że bolą mnie dziś zatoki i dziękuję za troskę o kota, Seweryn miał więcej szczęścia niż rozumu Jak dobrze, że dziś już ( do końca tygodnia mają być upały więc planujemy się wybrać z M. nad jeziorko a w weekend tradycyjnie ma padać |
|
|
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej!
Oj ciężko mi się dzisiaj wstawało A niestety wstać musiałam, bo po 10 mam autobus i sruuu do dermatologa.Ijaa-w tym momencie łączę się z Tobą w bólu. Niestety moja broda też pozostawia wiele do życzenia... Ogarnęłam troszkę mieszkanie, siedzę sobie a tutaj dzwony zaczynają bić w kościele (mieszkam zaraz obok). Myślę sobie- co jest? Pielgrzymki dziś cisną do Częstochowy Także koncert mam darmowy pieśni religijnej ![]() Coraz to nowe grupy przechodzą
|
#916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mniej jednak, polecam się na przyszłość. ![]() A M. to teraz chyba cały pokój będzie miał 'w ciebie' wytapetowany. ![]() Cytat:
Nie odpuszczę jej jednak! Korzystając z okazji, że jestem w domu zmyłam makijaż, zrobiłam delikatny peeling i nałożyłam krem nawilżający - niech odpocznie o mazideł i sobie pooddycha. Mogę dzisiaj pomarudzić? ![]() Chyba mi się NIE CHCE! NIC. ![]() Pogoda u mnie iście nadmorska - słońce, ale bardzoooooooo przyjemny chłodny wiatr jest. Hania, sama robiłaś kostkę hiszpańską? Daj przepis. ![]() Ja znam to ciasto jedynie z cukierni "Skórka" - przepyszne jest. Kawusia
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2011-08-23 o 09:29 |
||
|
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziołchy. Na wstępie powiem, że dumna z siebie, że w końcu się przełamałam do facebooka odpalam go w pracy i co mam zablokowanego Facebooka w pracy.
No nic face będzie na popołudnia. Zdjęcia w klubie super. W pełni oddają nastroje naszego spotkania. Dobra duszo trzeba tylko kolejny termin ustalić i nadciągamy na Śląsk ![]() My dzisiaj po poludniu jedziemy na grilla do Kuzynki TŻ. Zapowiadało się super, ale rano dowiedziałam się, że teściowe też będa. No nic jakoś to przeżyje. Ale jak teściowa będzie odstawiała szopke jak my to świetnie ze sobą żyjemy to autentycznie wyjdę. A wieczorem przyjeżdza moja przyjaciółka, bo nie ma się gdzie podziać, a jutro ma egzamin. Trzymajcie kciuki dziewczyny, bo to już ostatnie podejście i jak nie zda to powtórka roku. GG za chwile na pw zapodam ![]() Miłego dnia
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2011-08-23 o 09:33 |
|
|
|
#918 |
|
Zadomowienie
|
cześć laseczki
![]() ktoś kiedyś wspominał że poluje na maxi w rozsądnej cenie to zapraszam klik ![]() kash- ciesze się ze z Sewerynem wszystko dobrze i skonczylo sie tylo na strachu :yes: zazdroszcze jeziorkowania, też bym chętnie pojeziorkowała no i oczywiście byle do piątku!dodaja- przyłączam się do bólu przeliczeń i wybierania życia ponad rozrywki. wiecie, wczoraj z tż mieliśmy 4 rocznicę naszego związku. zawsze to jakoś świętowaliśmy czy to wyjściem czy kolacją czy nawet jakimiś małymi prezencikami, ale niestety takie pustki w portfelu że nawet nie chce mi się tam zaglądać;/ tak więc rozumiem, ściskam mocno i też czekam na lepsze czasy ![]() iijai dobradusza- jeśli chodzi o sprawy twarzowe to się przyłączam... i o stan mojej buzi (5 mega wielkich rozdrapanych bąbli ) mogę obwiniać tylko siebie. sama to sobie zrobiłam wyciskając coś co nie istnieje. nawet nie patrze w lustro. dobraduszo- zaraz Ci wyślę pw z nazwiskiem to będziesz mogła mnie odnaleźć, a potem poszukamy innych spd:0 i zgadniej do kogo te pielgrzymki idą? no jasne że do cioci ssnow bo przecież 5 kościołów z mega głośnikami to za mało trzena jeszcze wyjazdowych śpiewaków sprowadzać![]() hania- fajnie że jestes i cieszę się że będzie lenka- to moje wymarzone imię dla córy![]() obejrzałam zdjęcia i oczywiście wszystkie jesteście piękne, roześmiane, szczęśliwei meeega laski, ale uwaga aaby tak do Ciebie mówię- jak jeszcze raz zaczniesz narzekać na swoją figurę, uszy etc... to wpadam i skopie Ci tyłek! jesteś piękna! tym optymistycznym akcentem kończę mojego posta i idę się poużalać nad stanem mojego konta
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
|
|
|
#919 | |
|
Konto usunięte
|
Ijaa nie strasz
Cytat:
to wszystkiego najlepszego kochana z okazji 4 rocznicy! myślałam, że jesteście troche krócej razem, ja się pytam gdzie jest ciecionek w takim razie? ![]() co do zaciskania pasa to może u mnie tragedii nie ma bo jakoś wystarcza, natomiast boli mnie to że nie potrafię nic odłożyć, żyję od wypłaty do wypłaty, a jednak wolałabym mieć jakąś sumkę w razie Wu na koncie niestety trudno mi coś odłożyć skoro wiecznie czegoś potrzebuje i nie są to żadne zachcianki ani widzimisie tylko praktyczne rzeczy bez których ciężko się obyć pora chyba wrócić do zapisywania wydatków bo gdzieś mi ta kasa znowu ucieka a ja nie bardzo wiem gdzie... tzn wiem, generalnie sporo wydaję na tzw. wyjścia ale z drugiej strony tak zawsze jest na początku związku i ja nie chce z tego rezygnowac, nie będę siedzieć w domu przed TV jesli mnie stać na knajpki, kawiarnie itd bo w końcu po coś pracuję i jak nie będę teraz korzystać z życia to kiedy? jak będę miala dzieci i kredyt na mieszkanie na głowie? ale wiadomo, że wszystkie skrajności są złe więc muszę trochę się ogarnąć z tym wydawaniem i zapanować nad budżetem ![]() a co do Aaby, to podpisuję sie wszystkimi lapkami, ze przesadza! z resztą wszystkim SPD które mialam okazję się spotkać niczego nie brakuje, są naprawdę ładne i zgrabne dziewczyny! Wszak bycie SPD zobowiązuje do reprezentowania pewnego poziomu, right?
|
|
|
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
Siema
daję znać że żyję jakby się ktoś martwił ![]() u mnie wszystko cacy jak na razie oprócz nawału pracy po urlopie a do tego będę miała niedługo pełną inwigilację na kompie, także już nie będę mogła do Was zaglądać tak często w pracy jak to było do tej pory, być może wcale jak nie znajdziemy obejścia pozdrawiam ciepło
|
#921 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pocieszam się, że już "tylko" rok, że skończymy i mgr na całe życie, ale jak sobie pomyślę, że ten rok na nas dwoje z dojazdami do prawie 10 tysięcy, to włos mi się jeży. A gdyby nie dofinansowanie z mojej firmy, to miałabym jeszcze więcej ![]() Także aktualnie z prognozy najbliższych miesięcy wynika, że po opłaceniu wszystkiego nie mamy na moje studia, a na życie w listopadzie i grudniu zostaje nam po 400zł. Pięknie, prawda?! Od paru dni o niczym innym nie myślę... Także Kochana łączę się z Tobą w bólu i z całego serca życzę szybkiej poprawy sytuacji Też nie miałaś czego wrzucić Cytat:
A najbardziej przerażający jest fakt, że coraz więcej młodych ludzi tak żyje. I później zdziwienie, kiedy ktoś mówi, że nie stać go na dziecko. A jak mam zapewnić byt dziecku, skoro samej sobie ledwo zapewniam? ![]() Cytat:
Właśnie mi się przypomniało, jak pod moim blokiem szła procesja w Boże Ciało, a Hera wskoczyła na parapet jak oparzona i zaczęła warczeć Chyba jej nie podeszły te klimaty Haniula, gratuluję Lenki ![]() Laski, nadrobiłam, ale nic od siebie nie dodam, bo jestem zarobiona po grzywkę. Życzę miłego dnia i odezwę się w wolnej chwili
|
|
#922 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na serio, przychodów miesięcznych (we dwójkę) małych nie mamy, a.. rzadko kiedy coś zostaje. W sumie rachunki i inne zobowiazania trochę kasy pochłaniają, ale.. gdzie reszta. ZAWSZE, zawsze jednak coś cholercia musi wypaść i kasa się rozpływa. Z drugiej strony wychodzimy z A. z podobnego założenia póki co. Kiedy nie korzystać z wycieczek do Poznania, kina czy ciucha jak nie teraz? Właśnie, jak dzieci będą? ![]() Musimy sobie ewentualnie obrać jakiś cel - wtedy łatwiej się oszczędza. Czy go później zrealizujemy to już inna sprawa - ale pieniądze na koncie będą (powinny być w sensie). ![]() Cytat:
Opowiadaj koniecznie jak było i fotorelację poprosimy. ![]() Ssnow gratuluję rocznicy przyjemny staż macie. Trzymam kciuki za poprawę sytuacji finansowej. Kraven zaskakujesz mnie. Twoje dłuuuuugie posty bardzoooo mi się podobają. ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Nie marudź, tylko wyskakuj z własnych fotek.
|
|
|
#923 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() widać to nasze towarzystwo ma tak dobroczynny wpływ na aktywność wątkową Kraven ![]() właśnie właśnie! ![]() Ala nareszcie jesteś!
|
|
|
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potrzebny nam większy cel, nie wiem.. samochód, dom.. wesele .
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2011-08-23 o 10:48 |
|
|
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie przesadzajcie. PO prostu mam troche więcej czasu i nikt mi nie przeszkadza w tworzeniu postów.
Kash z tym sylwestrem to nie głupi pomysł ![]() Witaj Alu ![]() Ijaa mój TŻ określa to mianem złożony cel inwestycyjny
|
#926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Opowiadaj jak było !! Szybko ![]() Cytat:
Co do drugiego, to ja zdaję sobie sprawę, że wiele młodych ludzi na styk, jak wchodze na forum. Moi znajomi w 99% to jeszcze dzieciaki, które nie pracują, są na utrzymaniu rodziców i robią co im się rzewnie podoba. Czasami zastanawiam się czy nie przeżyją szoku jak będą wkraczać w dorosłe życie, tak odrazu, tak na głęboką wodę Dzień dobry ![]() Zjedliśmy z tż pyszne śniadanko, wyszykował się i poszedł do pracy Dziś na obiad u mnie schab z boczniakami, plus sałata z warzywami w jogurcie greckim i dla tż ziemniaczki Wiecie jak on chudnie w tej pracy? Codziennie go mniej!W sobotę miałam odprawiać z siostrą urodziny. I nie wiem czy do tego dojdzie, bo w związku z tym, że moje teksty i umowa zaginęły to na koncie mam całe 6 pln
|
||
|
|
|
#927 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kash- nawet nie myśl o rezygnowaiu z tyc początkowo zwiążkowych atrakcji ja w tych ciężkich czasach żyję właśnie takimi wspomnieniami i nadzieją że kiedyś do tego wrócimy![]() co do ciecionkato nie ma i raczej długo nie będzie. kiedyś bardzo chciałam ślubu z wszystkimi atrakcjami (do tego stopnia że zaproszenia, winietki już mam na kompie zrobione, sukienkę z marzeń wybraną i ustalony motyw przewodni wesela i kwiaty jest nam ze sobą dobrze, kochamy się, możemy na siebie liczyć to jest dla mnie ważne,a na ślub przyjdzie czas i pora![]() Cytat:
boczniaki- mniam! zaproś mnie na obiad albo przyślij porcyjkę dla mnie ![]() a kiedy urodziny?
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
||
|
|
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy juz cenne doświadczenie![]() Wpadaj na obad. Nienawidzę jeść sama, a w tym tygodniu jestem zmuszona ![]() Urodziny mam 2 września Siostra tydzień przede mną czyli 26 sierpnia i często robimy razem Mniejsze koszty, a rodzina ta sama
|
|
|
|
|
#929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Za dużo nie ma co opowiadać, lenistwo, lenistwo i lenistwo. Spacerowaliśmy, rowerami pomykaliśmy, nawet za dużo nie jedliśmy Rybki były pyszne Dzień po przyjeździe nabawiłam się pęcherza na stopie, w dzień następny kostka bolała i tak do końca pobytu najbardziej dokuczała kostka, bo bolała okrutnie.Pogoda dopisała, nie było takiego słońca jak teraz i upałów 30 stopniowych, ale najważniejsze, że nie padało. Ciężko było wracać do pracy. Zdjęć nie posiadam, tzn sa ale same widoki, nie ma nas na nich, bo nie miał nam kto robić fotek, a na fotografa nas nie stać. I tak przebimbaliśmy przez tydzień prawie 700 zł - tak zbierałam paragony, a to na co nie miałam paragonów to wpisywałam w telefon, bez noclegu oczywiście. Jednakże dużo z wypłaty nie dołożyliśmy do interesu bo 1000 mieliśmy odłożone na paliwo, na noclegi. Teraz zaciskanie pasa niestety, na koncie zostało niewiele. Ale już na dwa tygodnie rozpiskę jedzeniową mamy, większość składników też także myślę, że nie będzie źle.
|
|
#930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobra nazwa, dobra.
Muszę nad takim moim (naszym) planem pomyśleć. ![]() Cytat:
Znam jeden tego typu przypadek. Kolega: studiował dziennie, nie pracował podczas studiów, dodatkowo wziąć na ' życie' - według niego kredyt studencki. Według niego - ponieważ mieszkał z rodzicami i to oni go utrzymywali. Studia skończył, a pracy jaką by chciał niestety brak. Za najniższą (a co się dziwić, że taka stawka, skoro nie miał ABSOLUTNIE żadnego doświadczenia) krajową to on przecież pracować nie będzie. Lekko ogarnął się po roku, jak rodzice delikatnie mówiąc zaczęli się buntować. Pracuje za małe pieniądze, zupełnie nie w zawodzie, a kredyt studencki za chwilę będzie trzeba spłacać - do depresji mu bardzooooo blisko. Mam też w otoczeniu drugi przypadek lekkiego bym powiedziała spaczenia 'postrzegania dorosłości'. Również kolega, zaczął pracować zaraz po studiach, niedawno dostał dużo lepszą pracę, za na prawdę przyjemne pieniądze. Wydawałoby się, że.. wszystko ok, ale.. kolega ów mieszka z rodzicami i to oni go utrzymują (czasem się zastanawiam, czy oni wiedzą ile on w ogóle zarabia), a on.. cóż! Dziwi się, że znajomi nie chcą z nim latać na wycieczki, tudzież normalnym dla niego jest kupowanie różnego rodzaju sprzętu miesiąc w miesiąc - i jak to możliwe, że WY sobie nie kupicie, przecież też dobrze zarabiacie. Współczuję mu braku wiedzy na temat życia, a jego rodzicom.. ech, mam nadzieję, że zdadzą sobie sprawę jaką wyrządzają mu krzywdę. Cytat:
Poza tym wiedzy i zaradności życiowej nikt Wam nie odbierze, co więcej wierzę, że ona mooooocno zaprocentuje w przyszłości. Czasem mam wrażenie, że ja ten wątek czytam, ale jednak jakby nie zupełnie. Ssnow, dałabym sobie rękę uciąć, że masz minimum 24 lata. Przy okazji się rozmarzyłam, kiedy to było - ech... stara jestem.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2011-08-23 o 12:39 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.

no i Lenka widzę że będzie

wylądował na 4 łapy ale jedną sobie musiał uszkodzić bo kuleje, chyba czeka mnie jeszcze wieczorna wizyta u weta jesli chłopak A. z nią nie pojedzie.. najgorsze, ze sie biedny okropnie wystraszył, siedział w kwiatach pod blokiem i się nie ruszał
Brak słów!

1.09.2012

Co jest.
tylu pięknych zdjęć to ja w życiu nie miałam
do końca tygodnia mają być upały więc planujemy się wybrać z M. nad jeziorko
pora chyba wrócić do zapisywania wydatków bo gdzieś mi ta kasa znowu ucieka a ja nie bardzo wiem gdzie... tzn wiem, generalnie sporo wydaję na tzw. wyjścia ale z drugiej strony tak zawsze jest na początku związku i ja nie chce z tego rezygnowac, nie będę siedzieć w domu przed TV jesli mnie stać na knajpki, kawiarnie itd bo w końcu po coś pracuję i jak nie będę teraz korzystać z życia to kiedy? jak będę miala dzieci i kredyt na mieszkanie na głowie?