|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł nowego wątku! | |||
| Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają |
|
10 | 18,52% |
| Dzieciaczki siadają, bo spacerówki czekają |
|
0 | 0% |
| Lato poszło w las, siadać zacząć czas |
|
7 | 12,96% |
| Maluchy ząbkują, pełzają, siadają, a ich mamusie dniem i nocą gadają |
|
6 | 11,11% |
| Mamusie do pracy wracają, dzieciaczki raczkują, siadają |
|
0 | 0% |
| Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają |
|
2 | 3,70% |
| Mamy już pół roczku, nie dawajcie nam już smoczków |
|
0 | 0% |
| Mleczko, kaszka, zupka, z tego na pewno będzie kupka |
|
4 | 7,41% |
| Mleczko, zupka czy obiadek, wciąż nam przybywa fałdek |
|
0 | 0% |
| Nasze łobuzy powoli siadają, w nocy zamiast spać brykają |
|
1 | 1,85% |
| Pora zacząć siadać, bo do spacerówek czas się przesiadać |
|
1 | 1,85% |
| Pół roku za nami, wozimy się spacerówkami |
|
1 | 1,85% |
| Rampersiki schować czas, bo jesienny nadszedł czas |
|
3 | 5,56% |
| Słoiczki zaczęliśmy jadać, pora zacząć siadać |
|
4 | 7,41% |
| Wakacje już za nami, siadać zaczynamy |
|
1 | 1,85% |
| Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy |
|
11 | 20,37% |
| Z wakacji powracamy i raczkować zaczynamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011
dzień dobry
dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie spoconych rączek i nóżek Nadia wstała dziś nie w humorze i zastanawiam się czy to ta pogoda czy może kolejny skok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na spacery będę chodziła o 6 lub 7 nad ranem, przynajmniej chłodniej Cytat:
łoo moja jakby miała jedną drzemkę to marudziłaby jak głupia Cytat:
![]() natka słodki wampirek z Anastazji Cytat:
Cytat:
no przecież jesteśmy Cytat:
Cytat:
ja bym to zrzuciła na niewiedzę czyżbyś szykowała nam jakąś niespodziankę ? QUOTE=prunelle;28923867] wanilia, to Ty pewnie nie masz problemów z komarami? a tak serio, to muszę wypróbować, ja słyszałam, że dobra jest lawenda hehe a wiesz że mam, moi znajomi się śmieją że jak razem gdzieś idziemy to nie musza się niczym smarować bo i tak tylko mnie komary pogryzą ![]() dziewczyny trzyrazi wyjechała gdzieś czy dostała bana ??
|
|
#4292 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Krzyś kaszle jak stary gruźlik, nie wiem gdzie się tak załatwił ehh. Czekam na telefon od lekarza i chyba będziemy do przychodni śmigać |
||||||
|
|
|
#4293 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a o 8 to pewnie morska bryza ją budzi ![]() Cytat:
![]() ja się jeszcze zastanawiam które nosidło kupić na razie wypożyczam bondolino na urlop, ale podoba mi się tuli Cytat:
dzięki na szczęście jeszcze się trzymam, jakiś przypływ energii mam nawet zaczęłam porządki w mieszkaniu robić ![]() doczytałam to lecę się szykować, pa
|
|
|
#4294 | ||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry!!
przede wszystkim gratulacje skończonych tygodni i m-cy i zdobycia nowych umiejętności dla wszystkich dzieciaczków ![]() my również dziękujemy za gratulacje ![]() powariowałyście z tym pisaniem. na szczęście dobrnęłam do końca. ufff ja wczoraj padłam. zdecydowanie nie chcę teraz drugiego dziecka i podziwiam kobiety które mają więcej niż 1 moja siostrzenica gada non stop, ciągle mi pytania jakieś zadaje. na szczęście zaprzyjaźniła się z córką sąsiadki i poszła z nią na dwór. siedziały sobie na kocyku pod balkonami a ja miałam spokój jak na złość Mateusz zasnął dopiero o 12 a zawsze zasypia o 10 i o 12 się budzi na jedzonko. no i całe jedzenie nam się przesunęło.a dziś już padł po porannej butli ![]() no i on chyba jakiś skok przeszedł bo z objawów to tylko te pobudki w nocy były no i wczoraj ten problem z zasypianiem. a jak się obudził o 14 to wyglądał jakby z m-c się postarzał, hahaha no i wczoraj zaczął się dźwigać do siadania. jak go trzymam na rękach w pozycji półleżącej to zaraz się dźwiga. no i mamy problem teraz z jedzeniem bo on chce siedzieć a na siedząco to ja nie umiem go karmić. no i wczoraj wciągnął cały słoik dyni z ziemniakiem. całe 125g. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też się napatrzeć nie mogę ale on cwaniak taki, że jak mnie widzi to się nie chce przekręcać i tylko raz widziałam. jak zostaje w pokoju z kimś innym to tylko słyszę "marta szybko, chodź zobacz" a jak przychodzę to on już na brzuchu, ehhh ale słodziaki Cytat:
Mateusz się cały poci. ręce, nogi, dłonie, stopy, buźka. wszystko klejące Cytat:
Cytat:
Cytat:
no i oczywiście mi nie zacytowało wszystkiego a już wiem, nie widzę wszystkich albumów tzn. z tego co pamiętam to chyba trai i prunelle bo pisały że jakieś fotki wstawiły ![]() a my dziś pierwsze szczepienie mamy. na 17:30. boję się
|
||||||
|
|
|
#4295 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Witam wszystkie wizażanki z poranną kawą. Noc minęła tak jak zwykle - jedna pobudka. Anastazja przed chwilą się obudziła, bawi się jeszcze w łóżeczku, ale oczywiście znów musi spróbować smak szczebelek ![]() Cytat:
[QUOTE=kwartalinka;2892388 7]my już wprowadzamy zauważyłam, że moje dziecko lubi określoną konsystencję kaszki, jak zgęstnieje za mocno to nie chce jeść no i nie rozumie, że ta manna to też jedzenie więc jak jest głodna to nie zje, tylko pluje i chce mleko ![]() a jak jest najedzona to ok, zje z radością ![]() oj chyba mało... ja bym już teraz nie dała rady pogodzić tylu rzeczy, chyba się starzeję ![]() Lilianka jak zwykle piękna widzę, że macie w domu uwielbienie dla potworów ![]() dla mnie może być nawet 35C, wolę to niż deszcz, w końcu lato jest, a pogoda taka do niczego była często po kaszy mannie (jak to się odmienia ) to uczulenia chyba nie będzie, innej reakcji też chyba nie bardzojak się okaże, że nie toleruje glutenu to wyjdzie za kilka lat z tego co ja wiem widzę, że Anastazji posmakowały szczebelki ![]() a tak w ogóle to jak na nią mówicie? zdrabniacie imię?/QUOTE] Najczęściej mówimy do niej Nastusia
|
|
|
#4296 |
|
Wtajemniczenie
|
prunelle współczuje zmęczenia ale nie poddawaj sie kochana... będzie dobrze a kolejne dziecko tylko umocni Cie w przekonaniu że wszystko da się przeżyć i zostanie wynagrodzona ta nasza cierpliwośc do płaczących dzieci
oby Krzyś był grzeczny na spacerku..życzę spokoju i odpoczynku ![]() SunnyGirl oby to nie było nic poważnego..a ten kaszelek to pewnie męczy małego |
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Z jednej strony to fajnie by było, ale z drugiej jak ja studia skończę....babcia już z dwójką nie będzie chciała zostawać
Jeden wnuczek wystarczająco jej daje do wiwatu...![]() W ostatnim poście stronę wcześniej dałam ![]() Zdążyłam przygotować składniki do obiadu. Leoś jeszcze śpi |
|
|
|
#4298 |
|
Wtajemniczenie
|
marta bede trzymała mocno kciuki za szczepienie
...ja też się boje każdego koejnego.. mały mój strasznie płacze a ja razem z nim jak go kaleczą ale może Mati będzię dzielniejszy i zaskoczy swoją mamusie odwagą..tego Ci życzęa dlaczego masz dopiero pierwsze szczepienie? |
|
|
|
#4299 |
|
Rozeznanie
|
marta za szczepienie
|
|
#4300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że będzie dzielny. Mati bardzo płacze jak jest kłuty, ale bardziej boję się reakcji poszczepiennych. mam nadzieję, że nie będzie tak źle. a dopiero pierwsze szczepienie mamy bo za każdym razem jak nadchodziła pora szczepienia to lądowaliśmy w szpitalu. i dopiero 4-6tygodni po szpitalu mógł być szczepiony. a od ostatniego szpitala mija właśnie 7 tydzień |
|
|
|
|
#4301 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hello!
u nas pobudka o 6 i juz myslałam ze to koniec spania, a tu o 7 mała zasnęła i pospałysmy do 9 ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4302 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze raz dziękujemy za komplementy
![]() Tity fajny ten przepis,moze kiedyś wyróbuje Pochwal się co kupiłaś LeosiowiMarta kciuki za szczepienie,żeby obyło sie bez niespodzianek ![]() Wanilko też ostatnio pomyslałam o Trzyrazyi-dawno sie nie odzywała
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#4303 |
|
Wtajemniczenie
|
marta achaaa... to sie miałaś z tym szpitalem.. no ale już dobrze i to najważniejsze
|
|
|
|
#4304 |
|
Rozeznanie
|
A tak wogóle to dzięki za komplementy
Odkąd Anastazja ma ząbki to próbuje smak swojego łóżeczka ![]() Chciałam się pochwalić, że Nastusia już prawie sama siedzi. Jak fajnie tak widzieć, jak dziecko się rozwija
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej U nas nocnka OK, spalysmy do 7.50 pozniej godzina zabawy i pbudzilysmy sie o 10.30
![]() trzymam kciuki ![]() Cytat:
Lena ma zawsze gole stopy, bo goraco, ciekawe co bedzie z bucikami;p
|
|
#4306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy faktycznie tak często występuje to uczulenie na gluten?Cytat:
robiłaś już test?
|
|
#4307 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
![]() kurcze nie mam ostatnio czasu na wizaż ;/ chcemy się przeprowadzić do domu na jesieni i kurczę musimy przyspieszyć co nieco. wczoraj posprzątałam przez cały dzień jedynie kuchnię i padłam, a szafki i tak się jeszcze tak bielą od kurzu ![]() poukładałam co mamy kupione a szafki prawie puste kurczę dużo rzeczy mi brakuje![]() podłogi oczywiście też się bielą, nie wiem ile razy będę je myć, mam dość no i zrobiłam wczoraj kompociki na zimę ze śliwek, ale to akurat szybko poszło bo pomogły mi siostry ![]() w weekend byliśmy na Jasnej Górze, kurde 2h drogi w tamtą stronę spoko, mała się zajęła trochę się zdrzemneła i się bawiła a spowrotem masakra, połowę trasy był krzyk nieziemski, już nie wiedziałam co mam robić kilka km od domu wyjęłam ją z fotelika bo straciła głos od darciaa chcemy jechać do zakopanego we wrześniu i tu droga dłuższa około 3,5h nie wiem jak dojedziemy ![]() to była nasza pierwsza taka dłuższa wyprawa ogólnie u nas dobrze, mała jest śmieszek niesamowity, ładnie już siedzi i się bawi zabawkami na kocyku ![]() teraz trochę doczytam co tam u was bo babcia mi porwała Malwinkę na spacer ![]() dziewczyny trzyrazyi przyjechała do polski na wakacje więc same rozumiecie, rodzinka musi się nimi nacieszyć
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-08-23 o 12:03 |
|
|
|
#4308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: mas zjakies foto Malwinki ??Zycze ci zeby szybko poszlo z ogarnianniem domu. Z Leny wlosow zostalo moze 1/3 takie 6-7cm;p ale pod spodem rosna juz nowe maja jakos z 1 cm albo prawie 1cm;p a sa koloru jasny blond;p Z brunetki bedzie blondyna
|
|
#4309 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy sie wtorkowo
![]() Noc minela nadzwyczaj dobrze, Nino spal najpierw 7h, pozniej 3 i 2, wiec nie tak zle ![]() Teraz mi pospal 40 minut ale nie ma najlepszego humoru, moze z powdu tej paskudnej pogody, bo jak o 6 rano mnie obudzil to myslalam, ze 4 jest tak ciemno bylo ![]() Leje caly dzien ![]() Tajka - dla Lenki!nika - wspolczuje przezyc Wszystkie dziewczyny, ktore fotki wstawily - slicznosci dzieciaczki A mnie cos bierze, cholercia jedna
|
#4310 |
|
Wtajemniczenie
|
tajka wrzucę później moją rozrabiarę
![]() twoja widze że też srpyciura, super!!!!jeaaa nasze dzieci dorastają ![]() coralady Lilka jak zwykle fantastyczna ![]() nika współczuję, kurczę mi mała raz odleciała jak była noworodkiem, jezu myślałam ze umre, nie wiedziałam co robić ![]() kampasiula słodkie urwisy ![]() aaaa zapomniałam, u nas poszło w ruch pierwsze jabłuszko , nie wytrzymałam do tego magicznego 6 miesiąca nie mogłam już patrzeć na te oczy ze shreka jak my cos jedliśmy, ten błagalny wzrok' dajcie i mi' złamał mnie ![]() Malwinka bardzo ładnie je, otwiera buźkę i wcina aż jej się uszy trzęsą ![]() jedliśmy już jabłuszko i jabłuszko z marchewką ![]() no a w najbliższych dniach podam jej coś z glutenem. Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-08-23 o 12:20 |
|
|
|
#4311 |
|
Wtajemniczenie
|
a ma pytanie bo nie wiem sama nawet mi do głowy by nie przyszło..syn teraz do mnie mówi "mama wiesz co zauważyłem"
bo leży z małym na łózku i coś tam sobie gadają.. "mały wcale nie mruga" no i nie wiem czy takie małe dzieci mrugają??? a może nie zauważamy tego hmm.. jak to jest ![]() ![]() castia dla malwinki za to że już sama siedzi anessa zdrowiej szybko biedactwo tajka tzn po mamie będzie miała jednak włoski
|
|
|
|
#4312 |
|
Wtajemniczenie
|
ada wiesz że nie zwróciłam na to i ja uwagi
![]() nie wiem czy moja mruga czy nie, teraz spi, nie mogę sprawdzić
|
|
|
|
#4313 |
|
Wtajemniczenie
|
o i mój sam zasną sobie
![]() ale go brat wymęczył ![]() idę pranie wywiesic na taras ... taki skwar że chyba w pół godziny wszystko suche bedzie..a koce prałam ..muszę wykorzystac tą pogodę i przed jesienią wypiorę cały dom he he.. ![]() myśle nawet że rozbiorę wózek (materiały ) i też wrzuce do pralki
|
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde tez sie zastanawiam nad tym mruganiem;p, ale spi wiec nie wiem;p
Tz mowi, ze jak jest blisko niej to mruga;p ALE SIE WKURRRRRRRRRRRRRRRRRRRR zrobilam ciasto na biszkopt wlozylam do foremki i jak nioslam do pieca to wylecialo na ziemie...az sie poplakalam... zle zamknelam foremke... Tz posprzatal i pojdzie dokjupic jaja i make;p
|
#4315 |
|
Wtajemniczenie
|
tajka głowa do góry...drugie będzie pyszniejsze
mój się obudził i specjalnie skupiłam się nad tym mruganiem...MRUGA ![]() a zdjęcie zrobiłam misiu oddaj mi kocyk a później coś tam majstrowali
|
|
|
|
#4316 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas nocka jak zwykle - nie jest źle mogłoby być lepiej hehe młody obudził się dopiero o 5 na jedzonko ale od tej pory koniec spania my jeszcze drzemaliśmy do prawie 8 a on gadał i pierwszy raz dałam mu na śniadanie o 8.20 180ml mm czyli ok 200. i wytrzymał do 12.30 czyli 4godziny to już sukcesik teraz znow zasnął w łożeczku ![]() o 15 zbieramy się na szczepienie dziś druga dawka pneumo. boję się przy ostatnim szczepieniu gorączkował troszkę...a ponoć co szzcepienie to niby gorzej dziecko znosi potem... mam nadzieję że nie. Cytat:
![]() ja też staram się nie narzekać bo jak zimno to narzekam że zimno,.. także teraz cieszę się tym co jest po prostu siedzimy w domku i wychodzimy na spacer troszkę później Cytat:
teraz tak jakoś mu wyszło hehe ![]() ![]() Nika matko ja cię rozumiem zawsze płaczę po takich akcjach... Cytat:
hehe widzę że dużo mamuś się łamie przed tym 6 miesiącem fajnie że Malwince smakowało ![]() Cytat:
to tylko ciasto
|
|
#4317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My juz zaliczylismy wszystkie szczepienia az do roczku tzn wg schematu z uk powinna miec szczepienie w 12 miesiacu i 13, a wedlug hiszpanskiego w 15;p wiec pojdziemy w 13;p i tyle;p. Za pneumokoki w Uk nie musilam placic a tu nas skasowali 77euro.... moze na roczek polecimy zrobic szczepienia w uk hehe niby tylko ciasto, ale juz mi sie dechcialo robic;p
|
|
#4318 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:http://allegro.pl/babaluno-pajac-paj...768400018.html http://allegro.pl/babaluno-pajacyk-b...776998686.html http://allegro.pl/dunnes-disney-spod...772180202.html http://allegro.pl/mothercare-pajacyk...772182216.html Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
No właśnie ja bym się cieszyła, że Leoś ma w podobnym wieku rodzeństwo, ale to mało prawdopodobne, bo guma nam nie pękła Testu nie robię, czekam póki co Bo mało wierzę, że to ciąża. Czas pokaże ![]() Cytat:
Dla małej za siedzenie ![]() Współczuję sprzątania, mnie też to czeka niedługo... Cytat:
A Leoś znowu nie chciał owocków, tzn. zjadł pół słoiczka i ryk....cycek i poszedł spać.... |
|||||
|
|
|
#4319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?? ja nie mam ani jednego:P w Uk uzywalam do spania, teraz spi na golasa. Mysle od wrzesnia zacznie spac w body a w zimie moze w pajacu i spiworku;p
|
|
#4320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dalej się czaje z tym glutenem ![]() Mam zwykłą manną i z Nestle mleczną manną i już nie wiem co dawać, a chyba już najwyższa pora bo kończymy 5 miesiąc, a jesteśmy na cycu, więc jużw piątym powinniśmy. Chyba dam mu tą mleczną z Nestle, bo nie trzeba stać i gotować (leniwa matka wiem wiem )Wczoraj byliśmy na drugim szczepieniu Hexą i Michał śpi prawie cały czas dzisiaj, a jak wstanie to marudzi no i gorączkę troche ma 38-38.5, ale narazie nic mu nie dawałam. W razie co mam paracetamol w czopku. ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- ja zakładam pajaca na noc, bo zawsze rano Michał leży rozkopany i nogi zimne jak lody
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

Zdziwiłam się, bo słodkiego zawsze cały słoiczek zjadał ze smakiem. 

? 

dla Nino

...ja też się boje każdego koejnego.. mały mój strasznie płacze a ja razem z nim jak go kaleczą
ale może Mati będzię dzielniejszy i zaskoczy swoją mamusie odwagą..tego Ci życzę

robiłaś już test?
klask i: mas zjakies foto Malwinki
nie mogłam już patrzeć na te oczy ze shreka jak my cos jedliśmy, ten błagalny wzrok' dajcie i mi' złamał mnie