|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG! Część XXIII
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul. Przeziębisz się Od lodu ze środka twojej duszy
Edytowane przez UpsentMinded Czas edycji: 2011-08-23 o 17:18 |
|
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
'W pewnym momencie, człowiek jest tak przyzwyczajony do samotności, że boi się zakochać.'
|
|
#4683 |
|
Zadomowienie
|
Niezgrabnie kreślę swoje życie
na korkowej tablicy. Zachłanność nas gubi, spokojność usypia. Myślałem, że mogę na Ciebie liczyć - zaprowadziłaś mnie do piekła bram; porzuciłaś na skraju snu. Żadnego znaku nie zostawiłaś tam. Nierozważnie stąpamy rozważnymi drogami, gubimy słowa - już ich nie używamy. Rzucamy w siebie niedomówieniami; przeszłość bezslitośnie karmi nas wspomnieniami. |
|
|
|
#4684 |
|
Raczkowanie
|
Czuję się zaszczycona promyczku
Nigdy nie myślałam, że to powiem: Twoje odejście zabolało nie wyobrażasz sobie jak bardzo Ostateczne pożegnanie, nie było tak dosłownie ostatnim. Żegnałam się z Tobą każdego dnia każdej nocy Obiecaj, że będziesz nawet wtedy gdy będzie niebezpiecznie, wtedy gdy ostatnie krople z żył będą kapać na śnieżnobiały dywan na którym tyle razy kochaliśmy się Jestem Twoja choć w Twoim mniemaniu takową być przestałam Gwiazdy już nie szeptały Twojego imienia Miejscem w sercu nie można się dzielić, albo posiądę to w Twoim na własność albo nie będziemy mogli nazywać tego miłością Spytaj moją duszę, powie że kocha Spytaj serce wybije rytm miłości Ponieważ jestem Twoja I właśnie z tego powodu nie powinieneś zadawać mi bólu A Ty płacz, gdyż zawsze mogłam być Skłaniam się ku myśl, iż pozwoliłam Ci zabrać ze sobą tą lepszą część mnie Słowa które wypowiedziałam gdy odchodziłam pozostawiły Cię zimnego i odległego Jestem lepszym człowiekiem bez Ciebie Powinnam zacząć biec by złapać Cię za rękę i zatrzymać, kroczyłeś wprost na Nią
|
#4685 |
|
Rozeznanie
|
sprawiasz, że znów się śmieje. cudotwórca.
czułam pustkę w środku, jakby pozostała ze mnie tylko zewnętrzna skorupa.. i znów uderzyła mnie myśl, że ten ból już mnie nie opuści, że mogę odwlekać, uciekać, poszukiwać jakiejś głębokiej prawdy, lecz w ostatecznym rezultacie nic się nie zmieni. smutek zawsze będzie ze mną, towarzysząc mi zamiast niego. kupiłam bilety na koniec tęczy, idziesz ? |
|
|
|
#4686 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
od pewnego czasu uwielbiam czytać Twoje opisy , że się przyznam ![]() w życiu rozdupienie , w głowie wkur.wienie . gdyby tak naprawdę kochał , walczył by o Ciebie . gdyby miał choć trochę ambicji w sobie , to goniłby w Twoją stronę . gdyby był tym z bajki , nigdy nie powiedziałby , że woli inną laskę , bo w bajkach są tylko księżniczki , na resztę ścierwa nie ma po prostu miejsca . wiesz skarbie . przykro mi . ale trafiłeś na inteligentną wersję blondynki . ból doświadczeń sprawia , że śmiech znika . wiesz , chodzić to ja mogę z psem na spacer , po bułki do sklepu i z plecakiem do szkoły . ja potrzebuję po prostu z kimś być .
|
|
|
#4687 |
|
Raczkowanie
|
"
Nic nie daje większej wiary w życia sens, że na końcu swojej drogi spotkam Cię Czas poplątał kroki, jest łagodny i beztroski ma zielone kocie oczy tak samo jak ty Szczęśliwe chwile to motyle Miłość wieczna tęsknota Moje serce zmienia swoj ksztalt wieksze jest niz ja od naglych wzruszeń pęka już pomóc nie mogę mu A kiedy wreszcie juz stane z Toba twarza w twarz powiem Ci jak bylo tu Ciebie brak jak bylo Ciebie brak "
Chcę damą być i chcę być natchnieniem Divą kobiecych kaprysów i wad Dla jednych muzą, a dla innych snem Chcę stworzyć na nowo swój świat Irminka http://www.facebook.com/profile.php?id=100000420827906 Edytowane przez i_nie_zmienia_sie_nic Czas edycji: 2011-08-23 o 18:26 |
|
|
|
#4688 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aaaaa! Uuuuwielbiaamm Jestem roztańczonym pyłem tego świata! Obsesja nie wykrywa problemów i nie rozwiązuje ich. Tworzy je z niczego, podsyca i wzmacnia. W marzeniach zabrakło miejsca dla ciebie. Stałeś się jedynie osiadłym kurzem wspomnień tamtych dni. Promienie słońca oślepiały jego oczy. Wiatr czochrał włosy. Ale dla mnie jak zawsze wyglądał pięknie. Nie dbając już o nic pokonywała bariery strachu. Zyskała to, o czym kiedyś marzyła. Ale teraz to było już bez znaczenia. Marzenia ukryte w spadających płatkach wiśni.
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
wcale Go nie potrzebowałam, by stworzyć sobie piekło
|
|
#4690 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
swietnee ![]() Wyzywała Cię od najgorszych, ale jak byś do niej podszedł i chciał się przytulić, rzuciła by Ci się na szyje.
znów nakładam uśmiech na pysk i lecę do kumpli. tylko przy nich jestem w stanie nie pamiętać jak mnie skrzywdził |
|
|
|
|
#4691 |
|
Przyczajenie
|
naiwna0 , mimo wszystko . dziękuje promyczki
ty przyznasz mi rację i odetchniesz z ulgą , inni włączą taśmę i znów się wkur.wią / małpa .
|
|
#4692 |
|
Raczkowanie
|
Gdy zbyt mocno pragniemy jakiejś osoby zapala się czerwone światełko, zakaz ruchu, a gdy tylko udajesz, że już jej nie pragniesz, światło jest pomarańczowe. Zielone jest wtedy, gdy naprawdę masz dosyć i wyłączasz uczucia. |
|
|
|
#4693 |
|
Raczkowanie
|
To dziwne, jak ludzie zmieniają się
z wpływem czasu. Uczucia wcale nie gasną, to tylko my sobie to wmawiamy, by zagłuszyc cichy szept serca. Znasz to uczucie, gdy wspomnienia stają przed oczami, na dźwięk piosenki, która kiedyś przez krótki czas była soundtrackiem z Twojego życia? Otwieram rano oczy ze snu, który widziałam przez mgłę, rażą mnie światła rzeczywistości, to chyba ja i Ty
|
|
#4694 |
|
Raczkowanie
|
przyszłościowe myślenie? człowieku, ja nie wiem czy bez niego dożyję jutra. dzisiaj poczułam, że tak naprawdę gówno do tej pory wiedziałam o bólu. dopiero odgłos pękającego serca uświadomił mi, że może być taki ból, którego nie da się opisać. jednak z pewnością nic nie boli bardziej. jest dobrze. czasem tylko zdarzy mi się w nocy zapłakać. często też po prostu wybucham histerycznym szlochem. ale jest dobrze. jesteś tylko jesteś szczęśliwy, jest dobrze. gdybym wiedziała, że będziesz wracał, pozwalałabym ci odchodzić. wydaje mi się, że to czekanie na ciebie można by nazwać masochizmem.
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
-A potem padł mi do stóp i błagał o wybaczenie
-Co było później? -Później się obudziłam Siedział przy moim stole I pił z mojego kubka Uśmiechał się szeroko (Tylko ja Go widziałam) Każdy ma jakiś talent. Ja umiejętnie komplikuję życie sobie i innym. 'Muszę wybić sobie Ciebie z głowy'- powiedziała sięgając po słownik w twardej oprawie. 'Muszę' - powtórzyła oderzając się nim w czoło. W jego oczach dostrzegła bezmiar miłości i wierności. Zmiękły jej kolana. 'Dobrze, że Cię mam'- szepnęła do brązowego psa. Jeśli nie MY, to kto zasługuje na szczęście? Wszedł do środka bez słowa. Torbę położył na stole. 'Wiesz Mała- zaczął głośno- jestem cholernie szczęśliwy. Szczęśliwy z Tobą'-dodał szeptem.
|
|
#4696 |
|
Zadomowienie
|
po zerwaniu jest konkurs: kto lepiej umie udawać, że gówno go to obchodzi.
ciekawa jestem co mówisz, gdy ktoś pyta o mnie... na Twój widok? wybacz, ale stać mnie tylko na ironiczny uśmiech. Mogłabym uczynić Cię szczęśliwym. sprawić, że Twoje marzenia się. Nie ma niczego, czego nie mogłabym zrobić. Pójdę na koniec świata dla Ciebie, byś poczuł moją miłość. już niedługo zaproszę Cię do mojego mieszkania. siedząc na balkonie będziemy popijac kawę i śmiac się z wczorajszego dnia. |
|
|
|
#4697 |
|
Zadomowienie
|
Boże spraw, że uwierzę, że uśmiechniesz się też do mnie – niedoskonałej Zapaliłam dziś ostatni znicz na twym grobie Bez zbędnych ceregieli postawiłam ostatnie kwiaty Czas pozwolić sobie odetchnąć Czy nasze uczucie istnieje gdzieś poza snem? Od czasu do czasu Chwytam w dłonie ulotne wspomnienia Od łzy do łzy Wierzę że jesteś szczęśliwy Kochany! Ja śnię, że mnie kochasz Oby tylko proroczo Miłości nie zobaczysz w gazecie Nie usłyszysz jej w głosie radiowego spikera Nie ukryjesz jej we łzach Nie zabijesz nożem Nie pokonasz… gubię myśli w rzeczywistości moczę wspomnienia w gęstych fusach czarnych - jak Twoje oczy rzuciła się na ziemię tłukła pięściami w podłogę błagała jak głupiec o rozum a Bóg tylko poklepał ją po ramieniu bo "przecież warto poczekać" zdeformuj swoimi palcami moje szczęście dopiero wyjęte z pieca krew to tylko farba muszę uważać by ktoś pstrykając palcami nie rozwalił mojej postury ze szkła nie chcę rozlać się po stole zasada 303: pamiętaj - masz do czynienia z cholernie wrażliwą osobą mądralińscy kazali mi oddychać nie wiedzą jednak że każdy ruch przepony łamie mi żebra
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
w tym deszczu z łez
nie czuję Twoich dłoni. krzyk co rozrywa niebo i tłucze szkło w bramach szarych kamienic, gdzie ja, Ty i oni, w dymie tanich papierosów otwieramy siebie dla siebie. przegryzam wargi do krwi i zakrywam świat purpurą co jak samotność pulsuje w każdym milimetrze.
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
mmm <3
____________ ' Czasami chcesz się spakować i zostawić ich wszystkich i ich uśmiechy Czuje się dobrze choć trudno to poczuć Nie schowam się za smutkiem to cena którą płacimy Za to, że tak bardzo czegoś chcemy Twe ręce odchodzą, Twój głos odchodzi, Twój oddech odchodzi, Lecz Ty odchodzisz jako pierwszy... Łatwiej jest płakać niż czekać, Gdy nie ma nadziei Jest czwarta rano, a ty nadal szukasz lekarstwa na swe smutki i kłopoty Ból jest jedynym antidotum na twe serce, które poddało się dawno temu Wszystkie moje rysy twarzy Opowiadają Ci historię o tym, kim jestem Tyle opowieści, gdzie byłam I jak dostałam się do miejsca, w którym znajduję się teraz Ale te historie nic nie znaczą, Gdy nie masz kogoś, komu mógłbyś je powiedzieć. To prawda- zostałam stworzona dla Ciebie Widzisz ten uśmiech na mojej twarzy? On ukrywa te wszystkie słowa, których nie wypowiadam '
|
#4700 |
|
Rozeznanie
|
Miłości nie wolno karać przyjaźnią. Koniec to koniec.
Związałam się kiedyś z Piotrusiem Panem. Alkohol dla niego był jak taki Wróżkowy pyłek . Dzięki niemu, mógł lecieć do swojej Nibylandii. Czy go kochałam? Bardzo. Dlatego nie chciałam przedawkować marzeń i odeszłam.. - mówiła , co się stanie jeśli odejdziesz ? , - mówił , co bedzie gdy skończy się nasza miłość ? , Odpowiadaliśmy ; - to się nie stanie ! - złamałoby to nam serce ! - umarlibysmy ! I odeszłam. I odszedłeś. I nic sie nie stało. zgas swiatlo , kiedy odchodzisz... Gaśniesz dla mnie odchodzisz na zawsze by płonąć w innym domu dla innych oczu i rąk Po raz trzeci odchodzisz w tym tygodniu, a jest dopiero środa. Odchodzę. Byś pokochał mój zapach wymalowany fotografią. Odchodzisz. Nie zatrzymuje Cię, bo wiem, że wrócisz. Muszę tylko poczekać, aż zorientujesz się, że część Ciebie została ze mną Nie pytaj mnie, czemu odeszłam. Pytaj mnie, czemu wróciłam. koniec miłości - gdy w jego oczach nie widzisz już siebie..
|
|
#4701 |
|
Raczkowanie
|
'Przebywaj tam, gdzie pieśń rozbrzmiewa... Pamiętaj ! - Zły człowiek piosenek nie śpiewa. to Ty zdmuchiwałeś smutek z moich rzęs. I to że żadna gwiazda nie chce spaść gdy na nie patrzę też mnie w✂✂✂✂ia. Bo przecież nie wymagam 3 życzeń, chcę jedynie zapomnieć. W pamięci zostaną najlepsze życia sceny. Potrzebny jest czyjś uśmiech, aby samemu się uśmiechnąć. ostatnimi czasy coś się ✂✂✂ie , to chyba życie . W nocy wszystko ma swoją magię '
|
|
#4702 |
|
Rozeznanie
|
nieważne jak bardzo boli, jak ból przytłacza Cię z dnia na dzień tak samo, że często nikt nie potrafi Ci pomóc, ważne żebyś Ty zacisnął pięści, powstrzymał łzy i mimo wszystko przetrwał.
I trzymamy się za ręce, tak razem wpatrzeni, jakby zaraz miał wybuchnąć różny kolor naszych źrenic. Edytowane przez naiwna0 Czas edycji: 2011-08-24 o 18:57 |
|
|
|
#4703 |
|
Raczkowanie
|
''Pamiętam nie jeden dzień i nie jeden moment.
Nie jeden krok i nie jeden kilometr. Czas płynie, jednych łącząc drugich dzieląc. Wszystko pamiętam, choć tyle czasu upłynęło..''
|
|
#4704 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkim facetom, którzy mogli mnie miec,
a nie chcieli - serdecznie współczuję, że przepuścili obok siebie ogrom miłości i szczęścia!
|
|
#4705 |
|
Raczkowanie
|
"
Prawda jest córką czasu poczętą w przypadkowym i krótkotrwałym romansie ze zbiegiem okoliczności. Jestem prostym pytaniem Ty jestes na nie odpowiedzią jesteś tak daleko ode mnie czasami jednak blisko tak Bezcenna jest każda chwila dni szybko przemijają nie możesz dłużej tańczyć tak jak oni ci zagrają Chodź i wskocz mi do serducha Nie zawiodła nigdy mnie przyjaciółka ma - nerwica Podróbka szczęścia z fabryki na Tajwanie By cię dotykać deszczem staję się lubię deszczem być- mam nieskończenie wiele rąk i spływam spływam po policzkach twych tysiącem pocałunków zaklętych w małe krople Zadzwoń do mnie i uratuj mi życie Nie wierzysz w to ze można kochać nie mówiąc nic przechodzić obok siebie a jednak ze sobą być Wszystko nam się śni ja tobie a ty mi wcale nie ma nas nie dziejemy się Jestes normalna- ja zapewne szalona Jestem prawdziwa -ty dobrze ułożona Gdy Cie widze caly swiat przestaje istniec, gdy cie nie ma nie moge przestac o tobie myslec By czuc upadek z wysoka spasc trzeba, byc na dnie, by moc siegnac nieba To jeszcze jest glupota czy juz zdrada? Kolejna męki stacja Nowa święta racja Mózgów masturbacja Totalna stabilizacja Zostawmy to i chodźmy na spacer bo dzisiaj świat wygląda inaczej gdy wszystko kwitnie i eksploduje w nas kolor i zapach wirują w głowie mocno oddychaj poczuj to w sobie szalona wolność chcesz się udławić nią Nie lękam się, nie lękam się póki szepczesz imię me "
Chcę damą być i chcę być natchnieniem Divą kobiecych kaprysów i wad Dla jednych muzą, a dla innych snem Chcę stworzyć na nowo swój świat Irminka http://www.facebook.com/profile.php?id=100000420827906 |
|
|
|
#4706 |
|
Zadomowienie
|
Miałam nadzieję, że zobaczysz moją twarz
i przypomnisz sobie, że dla mnie to nie koniec. Kiedy zasypiam, włączam cicho smutne, łagodne melodie. Zasypianie to pewnego rodzaju spowiedź samej z sobą. Dzisiejszej nocy nie dostałam rozgrzeszenia. |
|
|
|
#4707 |
|
Rozeznanie
|
dziękuje ♥
loveyouamy - love you <3 umarłam dla niego nadaremnie.
pytam czasem sama siebie paląc fajkę czy ja aby na pewno nie oceniam siebie zbyt nisko, czy przypadkiem nie robię z siebie złej by czuć, że los sprawiedliwym jest? serce sercu nie równe. jedno się psuje, drugie innego nie szanuje. jestem kobietą (...) na tym koniec moje życie jest puste. jedyne na co mam ochotę to zanurzyć się w ramionach, których już nie ma... nigdy nie dostanę ich z powrotem. odszedłeś, dziękuje za szczęście, którym mnie napędzałeś we wtorek, poniedziałek i piątek oraz środę czwartek i niedzielę. sobota była samą miłością... drażniłeś mnie czasem zarostem, denerwowałam się delikatnie.
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
Oleńka - dobrze że jesteś kochana, chociaż jak czytam twoje opisy to łzy mi lecą strumieniami. Kłaniam się kochanie
bajkowa - oczywiście że pamiętamy ! Witaj w domu. ;*** ;Dz innej bajki cornflower caroline060 loveyouamy latin cirii niebanalna - Okradłam Was <3 Od zawsze wiedziałam, że telewizja kłamie,
|
|
#4709 |
|
Raczkowanie
|
coraz więcej historii miłosnych zamiast zwrotem "żyli długo
i szczęśliwie" kończy się słowami "zapomnij i nie czekaj". byłam pewna, że ty nie odejdziesz, bo to ty zawsze mówiłeś, że tej przyjaźni nic nie złamie. czyżby wystarczyło tylko moje 'to chyba coś więcej'? wróć chociażby po to, żeby podawać mi chusteczki. nie potrzebuję ciebie, tylko papierosa. leżę sobie, płaczę, zaciskam zęby, żeby nie krzyczeć z tęsknoty za tobą i zastanawiam się gdzie popełniłam błąd.
|
#4710 |
|
Raczkowanie
|
Potem sam się znajdzie powód, by zwątpić, czy to się opłaca. Znajdziemy powód by odchodzić i sto powodów żeby wracać
może i nie ma najmniejszych szans , ale jestem uparta lubię , cholernie go lubię przecież wszystko się może zdarzyć prawda ? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:18.