Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-23, 11:29   #4891
ellika
Rozeznanie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

witam czytam was na bierząco przy karmieniu, ale już pisać nie mam jak. Oj moja córcia to wymagający egzmplarz. Czasu dla siebie mam prawie zero, albo je, albo kolka albo trzeba ja zabawiać bo sama nie poleży. Zaczełam dawać jej sab simplex, mam wielką nadzieje ze jej pomoże na brzuszek. W nocy zawsze w miare ładnie spała, to ostatnie dwie to co dwie godziny karmienie...jestem wyczerpana. non stop boli mnie głowa, chyba w końcu apap zarzuce. dobrze że zaczeła już mi słodziachne uśmiechy rzucać to mam siłe sie nią zajmować
Acha i byliśmy w piątk u pediatry - mała jest zdrowa i waży już 4500! czyli kilogram w miesiąc. Ulewaniami mamy sie nie przejmować
jutro Karolcia skończy 5 tygodni! ale ten czas leci!

Gratuluje świeżo upieczonym mamuśkom i trzymam kciuki za ostatnie finiszujące !!!
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 11:31   #4892
BABONIK
Zadomowienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Zanetko- odciągnę też w nocy jeśli trzeba i trzymam w lodówce,wszystko zlewam do jednego pojemniczka.własnie zbieram na sobote bo idziemy na wesele. jak odciagnę ok 100ml to zamrażam.

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 11:37   #4893
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
powiedzcie mi jak widzicie, że Wasze dziecko chce jeść?!
Moja w sumie nie płaczę, że chce jeść...wydaję mi się, że kiedy daję rękę do buzi i rączkami wymachuje, ale nigdy nie jestem pewna
boję się, że nigdy się nie nauczę odczytywania swojego dziecka
moja jak tylko poczuje że ktoś ją bierze na ręce to jak jest głodna to otwiera buźkę i cmoka i robi taki słodki dziubek a potem pokwękuje a płacze jak już jest doprowadzona do ostateczności -tak w ramach prostestu że wszyscy ignorują że ona jest głodna

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
2 opcja.. jakk jest na rekach albo blisko mnie to przysysa sie gdzie popadni z takim skrzeczeniem.. ostatnio padlo na moj brzuch
ale to sa opcje jak jest naprawde glodna, al ona glodna ogolnie mniej lub bardziej jest co chwile ;]
moja nie tyle skrzeczy co pochrząkuje jak mała świnka morska tż się śmieje z tych jej kosmicznych odgłosów - dziś w nocy na przykłąd to zaczęła takie wydawać dzwięki jakby się chichrać zaczęła - normalnie poleciałam do łóżeczka sprawdzić a ona uśmiech od ucha do ucha i śpi dalej - coś jej się śniło pewnie
Cytat:

Nauka dziecka, jest trudniejsza od nauki w szkole
święte słowa
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
ach jak ciezko jest mi przewijac, jak zaczyna plakac. a ja mysle ze go krzywdze. bo zanosi sie takim załosnym głosikiem, az serce sciska.

u was tez tak jest?
moja nie cierpiała przewijania i ogólnie przebierania albo jak się cokolwiek koło niej robiło - taka niedotykalska była, jak tylko poczuła że jej bodziaka odpinam albo pampka to mina już marsowa od razu i krzywienie się i płacz. Teraz jej przeszło i nie płacze już. Miała taką fobię do przebierania ok. 2 tygodni po urodzeniu.

Teraz widze że wielbia kąpiele i tylko nie bardzo podoba jej się jak ją wyciagam z wody i zawijam w ręcznik, bo ona chętnie by siedziała godzinę w wodzie.
Cytat:
Dodaję zdjęcia małej z krostkami?
Potówki, czy coś innego ?!

Więcej zdjęć księżniczki w Klubie
moja ma podobne i położna mówiła że to potówki - ma tylko na buźce i kilka na rączkach/dłoniach i połozna kazała przecierać gazikami ze spirytusem Leko żeby jej się to nie rozniosło jak już takie ropne lekko sa. i ładnie jej schodzi po tych gazikach ze spirytusem.
Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
dziewczyny wejdzcie sobie na FB wysłałam Wam zaproszenie
przyjęte
Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
hej wpadlam sie tylko przywitac i powiedziec ze narazie mnoe tu nie bedzie przez jakis czas...dzis o 6 rano zmarl moj ukochany dziadzius...on byl dla mnie jak drugi tata...jestem zalamana...babcia tez... trzymajcie sie...
przykro mi
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Dzieki

Ja po kapieli...skurcze nadal sa ale juz nie tak regularne. Jak siedzialam w wannie byla przerwa nawet 16 minut. teraz bylo 9 minut. Zglupialam dopakowalam torbe i ide sie polozyc. Spac mi sie chce bo prawie cala noc nie spalam. moze uda mi sie zdrzemnac ?
chyba się zaczyna rozkręcać u Ciebie - przypomniał mi się mój poród jak przez cały dzień miałam skurcze podobne do Twoich - początkowo nieregularne ale przez caly dzień się rozkręcały i przybierały na sile. Czuje że coś z tego będzie i w nocy albo jutro rano urodzisz
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Agadus nie karmię już piersią i właśnie nie wiem od czego te kupki. Brzuszek na pewno go boli bo się spinał w nocy, robił się czerwony, bączki szły z wielkim trudem, płacz był niemiłosierny. Ja już miałam kryzys ale TŻ był opanowany wziął Żółwika na ręce, poprzytulał i Mały usnął u niego. TŻ w piątek wraca do pracy i nie wiem jak ja bez niego dam rady. Chyba nie dam...
Ostatnia zmiana mleka i leków nic nie dała, ale zobaczymy co jutro powie lekarz.
Nie chce narzekać, bo źle nie jest, ale dobrze też nie.
Zdążyłam umyć naczynia a Mały nadal leży. WOW
moja miała tak do 3 tyg życia. I to chyba kolki były. Dawałam jej herbatkę koperkową, masowałam brzuszek i pomagało leżenie brzuszkiem na mojej klatce piersiowej ale nie całkiem na płasko tylko ja byłam oparta w fotelu pod pewnym kątem. Uspokajała się wtedy.
i moja też płakała przy bączkach jakby ją bolały bardzo.
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
A my mamy dwa miesiace
Brumku gratuluje duzego chlopczyka
jaki piękny wiek

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 11:42   #4894
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
A teraz trszke o mnie. Dzis w nocy stanelam oko w oko w moim szopem- czopem. Do tej pory jakby jeszcze wylazil po trochu. Okolo 1.30 obudzily mnie skurcze. Od tamtej pory mam caly czas, wiem bo juz nie spalam. Na poczatku byly bardzo nie regularne, teraz tak srednio co 7,5 minuty. Wody jeszcze nie odeszly. Wyslalam meza do pracy, bo nie wiem ile to jeszcze potrwa. Skurcze nie sa bardzo bolesne, ale dosc dokuczliwe. Poczekam chyba az wody odejda (o ile odejda same) i bede dzialac cos w kierunku szpitala. A na za chwile planuje kapiel
Cos sie kroi
Cytat:
Czy Wasze dzieci płaczą na jeść?! zawsze ?!
Jak jest głodna to wręcz wrzeszczy dosyc specyficznie
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Sms od DaKaro:
Jestem na porodówce pod OCT, wczoraj miałam cewnik, ale nic nie ruszyło. Chcieli mi przebić wody, ale nie dało rady. Pozdrawiam
trzymamy kciuki
Cytat:
No właśnie moja też tylko w bodziaku
Jeżeli to potówka, to każdą potówkę przemywam moim mlekiem daje na wacik i przemywam, schodzi idealnie.
Środowiskowa raz zrobiła małej wódką, myślałam że wyjdę z siebie płakałam razem z nią !!
Piersi uregulowane podobno są jak flaki, moje nie sa aż takie nabrzmiałe,więc próbuj póki co pierś, jeżeli będzie coś nie tak to butla

Ja mam takie mieszane uczucia,
raz najchętniej podałabym jej butlę,
bo te jedzenie z cyca nie raz mnie męczy,
a zaraz biję się w twarz, że mam mleko a wydziwiam...

Stronczek wiesz,że nie wiem kiedy jechać ?! chyba jak będą co 5-3 min ?

Dziewczyny,
Moja w sumie nie płaczę, że chce jeść...wydaję mi się, że kiedy daję rękę do buzi i rączkami wymachuje, ale nigdy nie jestem pewna
wypróbuje tego sposobu z mlekiem
Żaneto mnie też nosi na przejście na butle...ale zaraz sie opamiętam, że póki mogę to MUSZĘ karmić - właśnie popijam herbatkę na laktacje

Mąż od razu pcha małej butle... dzis jestesmy same w domu i postanowilam unikac butli, karmie ją w sumie co chwile, ale pranie i sprzątanie nie jest ważniejsze od niej i chce poświęcić jej dużo czasu

Co do uczenia się własnego dziecka.... to ciężka praca, ale nikt nie powiedział, że niewykonalna! popatrz ile rzeczy już zauważasz, że Emilie lubi jak do niej mówisz itd a jesteście ze sobą dopiero nie całe 4 tyg! damy rade!
Cytat:
hej wpadlam sie tylko przywitac i powiedziec ze narazie mnoe tu nie bedzie przez jakis czas...dzis o 6 rano zmarl moj ukochany dziadzius...on byl dla mnie jak drugi tata...jestem zalamana...babcia tez... trzymajcie sie...
Kurcze Moniczko bardzo mi przykro... trzymaj się ciepło

Zdązyłam wysprzątać salon, umyć okna w salonie i kuchni, wysprzątać szafki w kuchni i Lili sie obudzila - spała w huśtawce,,, jedyne miejsce gdzie spi, jak jej się tyłek rusza na boki teraz znowu wisiala godzinę na cycu, przełożyłam do wózka i już się kręci

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 12:04   #4895
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Dziekuje laseczki za gratki z okazji donoszonej ciazy!

Cytat:
i nic nie czujesz, aby się działo?!
nic a nic

Cytat:
Sms od DaKaro:
Jestem na porodówce pod OCT, wczoraj miałam cewnik, ale nic nie ruszyło. Chcieli mi przebić wody, ale nie dało rady. Pozdrawiam
DaKaro do boju!!!

Cytat:
Widz, ze zaczyna si dziac! bde miala co sledzic siedzac caly dzien z Mloda u cyca:kc iuki:
My po wizycie i dziecko wlasnie je piate sniadanie ;] lekarz kazal nam wrocic do delicolu mimo moich tlumaczen, ze to nic nie pomagalo, czyli dalej wiemy tyle co nic powiedzialam mu ze chce przejsc na MM, to mi powiedzial, ze mi nic ni doradzi bo powinnam karmic cyckiem jak mam pokarm.. jakby to była jego sprawa i kazal ograniczyc ilosc karmien, bo Mala strasznie szybko przybiera.. tylko kurde ni powiedzial jak to zrobic a dziecko ciagle glodne
Cookie doczytalam pozniej, ze Zuzia nie chce smoka, ale moze poprobuj z roznymi? Bo moze to jest silna potrzeba ssania, a niekoniecznie glod? Kochana karm cycem jesli mozesz, popatrz ile mamus, by duzo dalo za pokarm... Zreszta sama piszesz, ze ona butli tez nie chce...

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość

Zostanie Aga, Sweet, Telik i ja na końcu
Nie mow hop, bo jeszcze mnie wyprzedzisz...

Cytat:
Moje kondolencje kochana...

Cytat:
Ja po kapieli...skurcze nadal sa ale juz nie tak regularne. Jak siedzialam w wannie byla przerwa nawet 16 minut. teraz bylo 9 minut. Zglupialam dopakowalam torbe i ide sie polozyc. Spac mi sie chce bo prawie cala noc nie spalam. moze uda mi sie zdrzemnac ?
Przespij sie, a noz widelec skurcze wroca...
Ciekawe czy jako jedyna urodzisz w tym dniu, na ktory wiekszosc z nas sie pisala... bo ja na pewno nie...

Cytat:
A ja mam pytanie jeszcze

Dzisiaj np. idę do gina na 18stą.
Chciałabym odciągnąć pokarm w razie czego dla małej,
aby mogła jej teściowa podać.
I zastanawiam się kiedy to najlepiej zrobić ?!
Generalnie mleko powoli leci podobno,
jak laktacja się unormowała,
jak doradzacie ?!
albo mamuśki jak Wy to robicie ?! które karmią piersią ?!

Właśnie zaczełam odciągać,
ale chciałabym wiedzieć jakie są inne patenty,
aby się zoorganizować !
Ja najczesciej odciagalam w nocy po karmieniu, wtedy dziewczyny nie zjadaly duzo, wiec oproznialam tego cycka, z ktorego wlasnie jadly do pusta i jak brakowalo, to z nastepnego. A jesli w dzien, to tez bezposrednio po karmieniu, zeby zdarzyl mi naplynac pokarm do nastepnego karmienia.

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
Wczoraj pisałam, że "wyprawa" do przedszkola poszła sprawnie? no to dzisiaj była masakra.... Majka ryk, że nie chce iśc do przedszkola, Hania oczywiście zaczęła jej wtórować Jakims cudem dotarłyśmy, ale jak ma być tak codziennie....
Bedzie lepiej, tylko daj Wam wszystkim troche czasu na zorganizowanie sie.

Bylam u internisty po L4, dostalam do konca miesiaca... mam nadzieje, ze wiecej mi juz nie bedzie potrzebne.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 12:05   #4896
83monia
Zakorzenienie

Moja jak chce jesc to posapuje, kweka i macha chyba wszystkimi odnóżami. jak chce odbic to polacze-jak lezy na plecach bo inaczej to sobie radzi. nie przepada za przebieraniem, szczegolnie po kapieli, bo jej zimno. boi sie nawilzanych chusteczek-ma odruch moro jak ja wycieram. czesto chrzaka jak prosiaczek, tak przez nos.

do mnie dzis mops dzwonil ze kasa za becikowe do odbioru w piatek. a dzis mi pismo przyniesli o decyzji. fajnie ze sami zadzwonili. tylko tydzien czekalam.

Zanetka-jak masz duzo mleka to bym tylko przed samym wyjsciem odciagnela z obu piersi. albo zrob zapas jak kiedys pospi dluzej a cie juz cycki beda z nadmiaru bolaly

my dzis w chuscie na miasto poszlysmy. sweterek sobie w lumpie kupilam i malej baldachim z zaslony zrobie. ludzie paŕzeli na mnie jak kosmite, matki pokazywaly palcami ze taki makuszek, a jedna babcia tak sie patrzyla ze prawie glebe zaliczyla za to mala spi juz godzine nawet po odlozeniu i przez sen steka...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 12:19   #4897
agadus
Wtajemniczenie

sms od Da Karo

nic dalej nie rusza cewnik nie pomógł OCT też nie bardzo pomaga boi sie że będzie miała cc

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 12:51   #4898
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Justi mówisz że dobry kremon chyba jest z wit c a do jakiej cery bo ja mam mieszana i on do kupienia w aptece tak?? czy w drogeri też go kupię??
mi bardzo przypasował, jest z wit C i są dwa rodzaje do cery normalnej i mieszanej (takiego używam) i do suchej. Apteczny. Proponuję, żebys w aptece zapytała o próbkę. Ja tak zrobiłam przed kupnem, bo tani nie jest, a nie chciałam wywalać kasy jakby miało się okazać, że mi nie przypasuje. Dodam, że mam cerę ze skłonnością do trądziku i zależało mi na tym, żeby nie zapychał porów.

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Dziekuje laseczki za gratki z okazji donoszonej ciazy!

Bedzie lepiej, tylko daj Wam wszystkim troche czasu na zorganizowanie sie.

Bylam u internisty po L4, dostalam do konca miesiaca... mam nadzieje, ze wiecej mi juz nie bedzie potrzebne.
oczywiście wielkie gratki za 40 tydzień
wiem, że będzie lepiej, ale jakoś dzisiejsza sytuacja wytrąciła mnie z równowagi. Jutro już się nastawię na tą bardziej skąplikowaną opcję. Ty to pewnie już nieźle w takich akcjach jesteś zaprawiona. I jestem bardzo ciekawa jakie będą Twoje odczucia jak juz Antoś się pojawi, bo ja tak po cichu to bardzo bym chciała jeszcze jedno.
Super, że dostałaś zwolnienie, bo szkoda macierzyńskiego.
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 12:59   #4899
zanka205
Zakorzenienie

ja nadal na becikowe czekam
Grzesiek wczoraj tam dzwonił i powiedzieli: do końca miesiąca na pewno bedą pieniądze na koncie
tyle to też wiedziałam, nie mogą sprawdzić ehh
a nam kasa na gwałt potrzebna

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 13:01   #4900
Kajool
Zadomowienie

beatko dziekujemy
a w klubie nowe fotki slodziaka
Stary 2011-08-23, 13:08   #4901
Brida
Rozeznanie

Cytat:
sms od Da Karo

nic dalej nie rusza cewnik nie pomógł OCT też nie bardzo pomaga boi sie że będzie miała cc
Kurcze i tego trochę nie czaję.
Mówi się, że "w terminie" jest się dwa tygodnie przed i dwa po TP ustalonym na podstawie OM.
DaKaro jest 5 dni po terminie. To to jest powód do cesarki?
Ja jakoś mam wrażenie, że często niepotrzebnie przyśpieszają te porody.
Chociaż, jak sama się przeterminuję to może inaczej będę śpiewać.

Aga, Telik u mnie kompletnie nic i raczej Was nie wyprzedzę.

Kości cipne mnie bolą no i swędzi dalej strasznie, aż się już drapać nie mogę bo podrażniam. Jutro idę na ktg to może się wcisnę na fotel, ale wymyśliłam że to jeszcze może być od płynu do higieny intymnej - do tej pory nie używałam, albo może inaczej ogoliłam. Bo tydzień wcześniej miałam wymaz i nie było ani grzybka ani nic.
Zobaczymy.

Wcześniej bałam się że urodzę przed terminem, bo szyjka była od początku kiepska i lekarz mówił że mogą być z nią problemy.
Skoro już dotrzymała, to zaczęłam brać pod uwagę kolejny czynnik - my jesteśmy z wpadki i wiem, że do zapłodnienia doszło min 1,5-2 tyg później niż w klasycznie liczonej dacie, więc raczej spodziewam się przeterminowania, choć kto to wie....
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 13:12   #4902
CookieMonsters
Rozeznanie

dziewczyny, ona byla glodna... od rana bez przerwy na cycu... i placz.. poddalam sie i zrobilam butle...i zjadla, choc nienawidzi butli.. zjadla 60 ml a do tej pory szczytem bylo 3o... i placz ustal.. ale widze, ze nadal jest glodna, wiec ide dorobic..
ja nie wiem o co chodzi, mleko si ze mnie wylewa 'litrami' a ona jest glodna karmilam ja butla i wyc mi sie chcialo, ze na to nie wpadlam kilka dni temu...
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 13:15   #4903
zanka205
Zakorzenienie

byłam w galerii i stwierdzam, że każde dziecko jest tak cudne, urocze i piękne, że aż mi słów brakuje żeby to wyrazić, a nie chcę się powtarzać
każdy dzieciaczek inny a równie piękny, letnie dzieciaczki są najpiękniejsze na świecie!

Stary 2011-08-23, 13:25   #4904
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Sms od DaKaro:
o matko...jak to się nie dało...? trzymam kciuki żebyś się nie namęczyła bardzo!

Cytat:
kazal ograniczyc ilosc karmien, bo Mala strasznie szybko przybiera.. tylko kurde ni powiedzial jak to zrobic a dziecko ciagle glodne
zwariował? przecież jak dziecko na piersi tak ładnie przybiera to tylko się cieszyć!
Cytat:
Dziewczyny,
macha łapkami, szuka buzią, pcha piąstki do buzi, jak połaskoczesz po policzku koło ust to zaraz tam odwraca otwartą buzię

Cytat:
dlatgo ja chce przejsc na MM.. bo ja juz sama nie wiem, moze ona tak chce jesc, bo mam malo pokarmu? ale wtedy by nie tyla z kosmiczna predkoscia.. moze mleko za szybko wyplywa? ale juz tak sie nie zdarza.. moze zle przystawiam? ale przciez tego pilnuje.. moze cos zle jem? ale ja prawie nic nie jm zapobiegawczo.. moze, moze moze..
jeśli tak przybiera to na pewno nie masz za mało, i przystawiasz dobrze. Widocznie ma duże potrzeby, to wszystko.

Cytat:
dziewczyny, a ile Wy placilyscie za delicol? bo ja kupowalam kiedys bez recepty za 50 zl, a teraz lekarz dal mi to na recepcie i nie wiem, to taniej wychodzi? cz tylko papier bez sensu facet marnuje?;[
25,50 zł. W aptekach Dbam o Zdrowie. A to jest bez recepty.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dzisiaj jedziemy na 18.30 do hematologa. Trzymajcie kciuki aby było dobrze, boje się.

Cytat:
sms od Da Karo

o choroba.....namęczy się biedna

Cytat:
A ja mam pytanie jeszcze

Dzisiaj np. idę do gina na 18stą.
Chciałabym odciągnąć pokarm w razie czego dla małej,
aby mogła jej teściowa podać.
I zastanawiam się kiedy to najlepiej zrobić ?!
Generalnie mleko powoli leci podobno,
jak laktacja się unormowała,
jak doradzacie ?!
albo mamuśki jak Wy to robicie ?! które karmią piersią ?!

Właśnie zaczełam odciągać,
ale chciałabym wiedzieć jakie są inne patenty,
aby się zoorganizować !
ja robię tak że odciągam po karmieniach. Ściągnięte trzymam w lodówce i do tego dodaję kolejne (o ile trzeba, bo czasem w 10 minut 120 ml ściągam). Generalnie można zmieszać mleko jeśli odstęp między ściąganiami nie przekroczył 10 godzin.

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

AgaGuernsey- gratuluję donoszenia!!!!! (wiedziałam że nie wszystko mi zacytowało:/)

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 13:29   #4905
jacieeeee
Wtajemniczenie

A Nas odwiedziła położna. Po prawie 4 tygodniach od narodzin Dominika No ale dobre i to. W sumie nic ciekawego się nie dowiedziałam, bo o co bym nie zapytała, to mówiła żeby jutro lekarza pytać
Teraz Mały zasnął w wózku na balkonie, a ja lecę uprzątnąć łazienkę. Na spacer się wybierzemy za jakieś dwie godzinki bo na razie ukrop kosmiczny.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-23, 13:45   #4906
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
sms od Da Karo

Kurcze moze dadza im jeszcze czas?

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
oczywiście wielkie gratki za 40 tydzień
wiem, że będzie lepiej, ale jakoś dzisiejsza sytuacja wytrąciła mnie z równowagi. Jutro już się nastawię na tą bardziej skąplikowaną opcję. Ty to pewnie już nieźle w takich akcjach jesteś zaprawiona. I jestem bardzo ciekawa jakie będą Twoje odczucia jak juz Antoś się pojawi, bo ja tak po cichu to bardzo bym chciała jeszcze jedno.
Super, że dostałaś zwolnienie, bo szkoda macierzyńskiego.
Dziekuje!
A wiesz, ze wedrowki do/z przedszkola z niemowlakiem to dla mnie tez nowosc, bo poprzednio Wiki byla za mala na przedszkole, wiec mialam dwojke w domu. Sama jestem ciekawa jak to u nas bedzie wygladalo, na pewno nie raz bede sie zalic, ze nie jest tak rozowo...

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Kości cipne mnie bolą no i swędzi dalej strasznie, aż się już drapać nie mogę bo podrażniam. Jutro idę na ktg to może się wcisnę na fotel, ale wymyśliłam że to jeszcze może być od płynu do higieny intymnej - do tej pory nie używałam, albo może inaczej ogoliłam. Bo tydzień wcześniej miałam wymaz i nie było ani grzybka ani nic.
Zobaczymy.
To moze rzeczywiscie ten zel lub golenie? Wiesz w poprzedniej ciazy jak mnie tak wargi swedzialy, bylam pewna, ze to opryszczka, czy cos, ale lekarz nic nie stwierdzil i poradzil smarowac fenistilem, no i faktycznie swiad przeszedl.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
AgaGuernsey- gratuluję donoszenia!!!!! (wiedziałam że nie wszystko mi zacytowało:/)
Dziekuje!!!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 13:54   #4907
Zmalowana
Zakorzenienie

Laski nie mam na nic czasu. Ciągle wszystko sama :/ Ale cóż..życie.
Gratuluję Maszeras i Brumku ) klask i:

Ja tylko powiem, że złożyłam dzisiaj pozew.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 14:05   #4908
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
badzo dobrze! ile teraz trzeba bedzie czekac? znajac polskie realia pewnie sporo...

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 14:13   #4909
Zmalowana
Zakorzenienie

A nie mam pojęcia. Oby szybko Liczę na to, że pierwsze rozprawa gdzieś za około miesiąc. Idę do Pszczoły

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 14:14   #4910
Madziulka_17
Wtajemniczenie

A mój mały od wczoraj ma chyba skok rozwojowy.
Czuję się jakby mi ktoś podmienił dziecko.
Ciągle marudzi, płacze, nie chce spać...
Wczoraj od 8 do 21 spał tylko 2 h. Dzisiaj od 9 do 15 nie spał... Właśnie przysypia... Oby.

A ja muszę zrobić porządek w jego ubrankach, bo większość już za mała...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 14:25   #4911
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
na policzek dlaczego ?
Zaneta zeby sie nie zakrztusila

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
kup baze!
kup baze!
i jeszcze raz kup baze!

My jezdzimy prawie codziennie i nie wyobrazam sobie zapinania fotelika pasami. Zreszta bazy ładnie trzymaja cene i mozna sprzedac na all za 60-70% wartosci.
Carmela my tez jezdzimy duzo z mała i doszlismy tak jak Dziubek do takiej wprawy w zapinaniu fotelika w pasy ze myk i po sprawie kwestia doslownie kilku sekund dla mnie osobiscie tez baza to zbedny wydatek ale to tylko moje zdanie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
hehe a ja odradzam dla mnie wyrzucone pieniądze szczególnie na nową wole coś małemu kupić. My po krótkim czasie doszliśmy do takiej wprawy że trwa to chwilke a wydanej kasy byłoby mi strasznie zal
Dziubek u nas tez raz dwa i juz zapiete w pasy

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Czesc,

Tu maz Brumka, bo Brumek ma zajete rece (choc chetnie by cos napisal ).

Was jako pierwsze informujemy, ze Tymek zdazyl dzisiaj, wazy 2910, ma 55cm, 10 pkt i nie za bardzo wie co zrobic z piersia. Ale jest na dobrej drodze.

Brumek czuje sie dobrze i odgraza sie, ze na jednym dzidziusiu sie nie skonczy

Pozdrawiamy!
Wow moje gratulacje Brumku i mezu Brumka witamy Tymka po tej stronie brzuszka i czekamy na opis porodu !

My dzis z Karolinka mialysmy gosci moja przyjaciolke z coreczka 2,5letnia glaskala mała po raczkach i nozkach i powiedziala mamie ze ona tez chce takiego dzidziusia a pozniej chciala zeby ja mama tez ponosila troszke na raczkach a nie tylko caly czas dzidziusia hehe aparatka mała

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 14:32   #4912
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
j

jestem, podczytuję.Wczoraj przeciez pisałam
od rana dziecko usypiam, 5 minut pośpi-budzi się i tak od 8 rano..
no skonam. Na raty jem śniadanie...teraz na rekach mi spi, boję się odłożyć do łóżeczka.Co z nia jest

ja po rodzaju płaczu poznaje jak głodna. Najpierw delikatna syrena, jak szybko nie przylecę z butlą to ryk na całego aż purpurowa, i smoka moge sobie w doopę wsadzić.
ups, przegapiłam że byłaś wczoraj

a może Sara przechodzi skok? moja też coś mniej śpi, jak zaśnie to budzi się co chwilę, w nocy budzi się co 2 godziny głodna, więc podobnie jak u Ciebie.
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Zdązyłam wysprzątać salon, umyć okna w salonie i kuchni, wysprzątać szafki w kuchni i Lili sie obudzila - spała w huśtawce,,, jedyne miejsce gdzie spi, jak jej się tyłek rusza na boki teraz znowu wisiala godzinę na cycu, przełożyłam do wózka i już się kręci
to udało Ci się kawał roboty odwalić

Cytat:
sms od Da Karo

cc nie jest takie straszne - ważne żeby dzidziuś zdrowy był przyszedł na świat

Cytat:
dziewczyny, ona byla glodna... od rana bez przerwy na cycu... i placz.. poddalam sie i zrobilam butle...i zjadla, choc nienawidzi butli.. zjadla 60 ml a do tej pory szczytem bylo 3o... i placz ustal.. ale widze, ze nadal jest glodna, wiec ide dorobic..
ja nie wiem o co chodzi, mleko si ze mnie wylewa 'litrami' a ona jest glodna karmilam ja butla i wyc mi sie chcialo, ze na to nie wpadlam kilka dni temu...
a próbowałaś jej dać coś do picia? wodę albo herbatkę?

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

25,50 zł. W aptekach Dbam o Zdrowie. A to jest bez recepty.
http://www.doz .pl/apteka/p51666-Delicol_krople_dla_niemow lat_15_ml

ja znalazłam w DOZie za 39zł..
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Teraz Mały zasnął w wózku na balkonie, a ja lecę uprzątnąć łazienkę. Na spacer się wybierzemy za jakieś dwie godzinki bo na razie ukrop kosmiczny.
oj u nas też ukrop - rano ok 9 udało nam się zaliczyć spacerek zanim jeszcze gorąco się zrobiło - teraz kisimy się w domku.

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-08-23 o 14:54
Stary 2011-08-23, 14:33   #4913
zanka205
Zakorzenienie

u nas jak mamy skok to skok gigant już ponad tydzień trwa haha
nocki odpukac ładne, ale dzień tragedia
no ale cóż... za rok będzie lepiej

Stary 2011-08-23, 14:45   #4914
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Carmela my tez jezdzimy duzo z mała i doszlismy tak jak Dziubek do takiej wprawy w zapinaniu fotelika w pasy ze myk i po sprawie kwestia doslownie kilku sekund dla mnie osobiscie tez baza to zbedny wydatek ale to tylko moje zdanie
My też właśnie zaraz go przewijam, karmię i jedziemy do koleżanki

Tyle jest na stronie, to fakt. ale ja zamówiłam tam kiedyś, i przy odbiorze miło się zaskoczyłam - 25,50. Drugi raz za tyle samo kupiłam, bez zamawiania przez internet, więc po prostu mają błędną cenę na stronie podaną.
Teraz małemu nie podaję i nic się nie dzieje, to inna sprawa

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-08-23 o 14:47
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 14:52   #4915
Kolina
Zadomowienie

kciuki za rodzace

Cytat:
przykro mi, przytulam

Cytat:
Laski nie mam na nic czasu. Ciągle wszystko sama :/ Ale cóż..życie.
Gratuluję Maszeras i Brumku ) klask i:

za szybki proces bez komplikacji
Stary 2011-08-23, 14:52   #4916
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
super
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
A mój mały od wczoraj ma chyba skok rozwojowy.
Czuję się jakby mi ktoś podmienił dziecko.
Ciągle marudzi, płacze, nie chce spać...
Wczoraj od 8 do 21 spał tylko 2 h. Dzisiaj od 9 do 15 nie spał... Właśnie przysypia... Oby.

A ja muszę zrobić porządek w jego ubrankach, bo większość już za mała...
u mnie to samo - w sumie jakoś przeraźliwie nie płacze ale to taki marudny płacz jest - chce jej się ale sama nie wie czego i dlatego płacze

Stary 2011-08-23, 15:24   #4917
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
A może przechodzi skok?!
Pamiętaj o witaminach, że przy MM daję się tylko D !
a może spróbuj odciągnąć swoje i dać jej w butelce?!

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
u nas jak mamy skok to skok gigant już ponad tydzień trwa haha
nocki odpukac ładne, ale dzień tragedia
no ale cóż... za rok będzie lepiej
No za rok bedzie lepiej

DeKaro ale Cie trzymają
najważniejsze, aby było wszystko dobrze !!

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Zmalowana za pierwszy krok!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 15:26   #4918
zanka205
Zakorzenienie

Zmalowana również gratuluję złożenia pozwu

ja głupia codziennie na wagę wchodze i się waże
psychiczna jestem

Stary 2011-08-23, 15:40   #4919
BABONIK
Zadomowienie

Zmalowana za pozew, dla dalszej odwagi!!!

DaKaro- obyś sie nie męczyła już długo.CC nie taka zła.czasem dużo lepiej tak zakończyc poród niz męczyc sie godzinami...

przyszły mi dziś 2 różowe butelki Avent w nagrodę za konkurs i teraz mój syn bedzie pił z różu no trudno butelki Aventu też trochę kosztują więc się cieszę

Brida- na pewno CC zrobią jeśli będzie wskazanie.NIe będą robic tego bezpodstawnie.Wszystkiego dowiemy sie jak wróci DaKaro.

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 15:47   #4920
CookieMonsters
Rozeznanie

10 minut mi teraz wymiotowala zwymiotowala chyba wszystko co przez tydzien zjadla, teraz szuka cycki, co ja mam robic? dawac?
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości