Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-23, 15:55   #3031
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

moj łobuziak tez kopie dopiero jak leżę.....idę odwiedzic kuzynkę bo zadzwonila zebym przyszla

ppaaa
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 15:57   #3032
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Haniu ciuszki śliczne napisz prosze jak ten ręczniczek (czy kocyk bo widziałam podobne )bo sama bym taki kupiła
recznik wydaje sie byc gruby, jak na taki dla dziecka. Nie chce radzic, bo nie mam porównania w kazdym razie, nie wyglada na tandete i jestem zadowolona Kocyk tez
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 16:32   #3033
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
jak się jest w ciągłym ruchu to ponoć malec wtedy śpi, bo usypiają go ruchy matki budzi się, jak nic się nie dzieje, z tej ciszy właśnie mój mnie kopie, bo leżę od 30 minut

hihi fajnie moja niunia dzis tez buszuje

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 16:44   #3034
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Dziewczyny a odnosnie ruchow dziecka.... Czy ktoras ma łożysko na przedniej ścianie? jezeli tak to kiedy poczułyscie ruchy? obawiam sie ze niestety przez ten fakt poczekam sobie jeszcze na kopniaki

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 16:52   #3035
anankee
Rozeznanie

natisska ja mam łożysko na ścianie przedniej i jeszcze nie czuje ruchów.
W pierwszej ciąży czułam w 18 tygodniu a łożysko miałam na ścianie tylnej. Teraz mam koniec 17 tygodnia i na razie nic.

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 16:55   #3036
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Dziewczyny a odnosnie ruchow dziecka.... Czy ktoras ma łożysko na przedniej ścianie? jezeli tak to kiedy poczułyscie ruchy? obawiam sie ze niestety przez ten fakt poczekam sobie jeszcze na kopniaki
natisska ja tak mam i poczułam miedzy 17 a 18tyg,ale to druga ciaza. Korzystając z okazji coś mi się przypomnialo o co mialam zapytac. Dziewczyny czy Wy tez czujecie dzidzie nisko nad łonem? Ja od 2tyg. czuje,jak dziecko wierci mi sie tam nisko, baaardzo nisko, to czasami boli. Jak wiecej pochodze, cos robie, to mam wrazenie,ze zaraz zaczne rodzic

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 17:16   #3037
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
natisska ja mam łożysko na ścianie przedniej i jeszcze nie czuje ruchów.
W pierwszej ciąży czułam w 18 tygodniu a łożysko miałam na ścianie tylnej. Teraz mam koniec 17 tygodnia i na razie nic.
Czyli ja dlatego jeszcze nie czuję ruchów? Mam łożysko na ścianie przedniej i nie czuję nic
Myślicie, że w którym tygodniu mogę poczuć malucha? Jestem aktualne w 17.
Stary 2011-08-23, 17:19   #3038
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Haha weszłam teraz na strone UP i patrze, a tu ogłoszenie o prace, moj były pracodawca szuka kogos na staz, na to samo miejsce, a najlepiej osoby niepelnosprawnej , co za typ chamski jeden, byle by nie płacić potem do zusu za pracownika
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 17:37   #3039
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
natisska ja tak mam i poczułam miedzy 17 a 18tyg,ale to druga ciaza. Korzystając z okazji coś mi się przypomnialo o co mialam zapytac. Dziewczyny czy Wy tez czujecie dzidzie nisko nad łonem? Ja od 2tyg. czuje,jak dziecko wierci mi sie tam nisko, baaardzo nisko, to czasami boli. Jak wiecej pochodze, cos robie, to mam wrazenie,ze zaraz zaczne rodzic
mi się rusza jakieś 4-5 cm pod pępkiem na odległości 8-11 cm max
Cytat:
ja nie wiem na której ścianie mam łożysko i szczerze mnie to nie interesuje, bo po co mi ta wiedza? ważne, że kopie hihi

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 17:57   #3040
anankee
Rozeznanie

Agatku moze ciebie nie interesuje na której ścianie masz łozysko bo czujesz swojego dzidziusia, ale nas tak. Łożysko umiejscowione na przedniej ścianie może tłumić ruchy malca i dlatego czuć go później i delikatniej. Dziewczyny mogłyby się niepokoić, że coś jest nie tak, a tak to jest jakieś wytłumaczenie.

Emi!

Stary 2011-08-23, 18:08   #3041
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
A wlasnie? wy po kazdej wizycie u gin robicie jakies badania? bo ja np teraz nie mam nic . tzn sama dla siebie zrobie mocz bo mialam bakterie i jestem ciekawa czy sie zmienilo
I w ogole witamin tez nie mam brac zadnych- narazie te z owocow i warzyw i kwas foliowy niby dobrze bo po co sie faszerowac, ale moja morfologia zawsze byla na niskim poziomie
Ja miałam raz całą litanię badań, teraz po raz drugi idę jutro

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
wiecie ja myślałam, że takie pasy są po to, żeby je nosić na bluzkę po wypłacie zaszaleję i zamówię ze dwa
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
aaa czy wy też jesteście w ciaży takie rozkojarzone? czasami to nie wiem co robię i mówię
BARDZO

Cytat:
to ja wam podam plusy urodzenia dziecka w zimie
dla matki większy komfort bo nie lata w sierpniowe upały z wielkim brzuchem, tym samym mniej się męczy, nie ma lub ma mniejsze opuchnięcia.
Zimowe dzieci są najzdrowsze, bo większość ciąży przypada na okres, kiedy mama ma pod dostatkiem świeżych owoców i warzyw. Dzidziuś już od maleńkości się hartuje (oczywiście jak się z nim na spacery wychodzi w chłodne dni).
Poza tym w lato to jest fajnie wyjść na dwór z dzieckiem ale już takim troszkę podrośniętym, które już co nieco kuma, można mu pokazać to i tamto. Niektóre z naszych dzieci będą już umiały siedzieć, więc będą z wózka podziwiały świat
Mnie przeraża z zimowej ciąży płaszcz/kurtka na taki brzuchol jedynie

Cytat:
mamuski alez zrobilam zakupce i kurier przywiozl kocyk i reczniczek , zrobilam zdjecia ale nie oddaja, oczywiscie aparat przekłamuje kolory, w rzeczywistosci są bardziej intensywne.
Kocyk nie jest bardzo gruby, ale milutki i misio slodki sama bym mogla pod takim lezec a recznik uwazam ze dobrej jakosci, wiec raczej moge polecic
Dzięki za info

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Aaaaa... dostaliśmy kolejną ofertę wózka tym razem za 600 zł taki model: http://allegro.pl/raf-pol-wozek-feni...758974345.html
Kolor 16 Bordo + flowers

bardzo proszę o opinie, bo jak dla mnie super, ale mało się znam :pro si:
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 18:16   #3042
kamciurka
Zakorzenienie

hejo dziewczyny
wrocilam z pracy, toz to jakas masakra po trzech tygodniach urlopu
Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi, jeżeli urodzimu nasze skarby w zime... Po jakim czasie można z nimi wychodzic na powietrze??
ja moja core urodzilam 01 listopada i pamietam, ze wyszlam z nia po trzech tygodniach, ale to bylo dawno temu, inne szkoly, teraz chyba juz szybciej kaza wychodzic
Cytat:
Napisane przez niunia1305 Pokaż wiadomość
Jako fryzjerka a kosmetyczke przedluzajaca rzesy mielismy ODRADZAM przedluzanie rzes. fajnie wygladaja przez pierwsze 2-3 miesiace pozniej jak odrastaja staja sie bardzo nie estetyczne. nie wolno ich malowac tuszem co nie pozwala zatuszowac granicy zrostu rzesy. musisz czekac az same zejda co trwa ok 1,5-3 miesiecy. jak chcesz miec fajne rzesy a przy okazji tokup sobie odżywke do rzes REVITALASH https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...nditioner.html . nie bede sie o niej rozpisywala ale produkt jest świetny uzywalam ja i kupa koleżanek-u nas zlej opinii nie ma. Pozdrawiam
potwierdzam, ja razem z moimi trzema kolezankami robilysmy sobie rzesy w roznym czasie i roznych miejscach jedna ddrugiej nie dowierzala jak narzekaly... dopelnialam przez 6 miesiecy i strasznie pokruszyly mi sie moje rzesy, w 6 miesiacu to juz odpadaly mi po tyg. tak moje rzesy byly slabe, wiec nie polecam, sama nie zrobie juz nigdy wiecej, wg. mnie to jest dobre okazjonalnie, mimo iz efekt jest

zycze Wam milego wieczoru moze potem jeszcze jakos zajrze do Was

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 18:33   #3043
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatku moze ciebie nie interesuje na której ścianie masz łozysko bo czujesz swojego dzidziusia, ale nas tak. Łożysko umiejscowione na przedniej ścianie może tłumić ruchy malca i dlatego czuć go później i delikatniej. Dziewczyny mogłyby się niepokoić, że coś jest nie tak, a tak to jest jakieś wytłumaczenie.
No niby tak. Ale to wtedy gin mówi, czy jak? mi nic nie mówił na ten temat, więc mnie te tematy za bardzo nie interesują bardziej mnie interesuje fakt, że jestem w 19 tc a brzuch jest niewidoczny i nawet się nie zaokrąglił- ale o to spytam się przy następnej wizycie

Stary 2011-08-23, 18:54   #3044
bambusiek
Zakorzenienie

U mnie brzuszek jest, ale ruchów nie czuję
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 18:56   #3045
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
ja nie mam pojęcia co z moim łożyskiem, za to mam macicę w tyłozgięciu - wiecie coś na ten temat???

Nie martw się, ja poczułąm pierwsze kopniaczki dopiero w połowie 18 tyg.

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Czyli ja dlatego jeszcze nie czuję ruchów? Mam łożysko na ścianie przedniej i nie czuję nic
Myślicie, że w którym tygodniu mogę poczuć malucha? Jestem aktualne w 17.
ja w połowie 18 tyg. więc spokojnie, każda w innym terminie - nie ma na to reguły...

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
hejo dziewczyny
wrocilam z pracy, toz to jakas masakra po trzech tygodniach urlopu

ja moja core urodzilam 01 listopada i pamietam, ze wyszlam z nia po trzech tygodniach, ale to bylo dawno temu, inne szkoly, teraz chyba juz szybciej kaza wychodzic

potwierdzam, ja razem z moimi trzema kolezankami robilysmy sobie rzesy w roznym czasie i roznych miejscach jedna ddrugiej nie dowierzala jak narzekaly... dopelnialam przez 6 miesiecy i strasznie pokruszyly mi sie moje rzesy, w 6 miesiacu to juz odpadaly mi po tyg. tak moje rzesy byly slabe, wiec nie polecam, sama nie zrobie juz nigdy wiecej, wg. mnie to jest dobre okazjonalnie, mimo iz efekt jest

zycze Wam milego wieczoru moze potem jeszcze jakos zajrze do Was
hej, witaj współczuje, ja niedawno po 2tyg powracałam do normalności ale cięzko mi szło a teraz czekam tylko 'byle do zwolnienia'

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 19:22   #3046
dph
Rozeznanie

Cytat:
skąd wiecie o tym łożysku? lekarz Wam sam powiedział czy pytałyście go? ja to nawet pojęcia nie miałam o takim czymś taki ze mnie łoś
Stary 2011-08-23, 19:28   #3047
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Ja o łożysku dowiedziałam sie podczas usg genetycznego - lekarz mnie poinformowal i bylo napisane na wyniku usg , sprawdzcie wyniki usg prenatalnego, tam musi byc info
ogólnie zazdraszczam ruchów i boje sie ze mnie czekaja po 20 tyg czyli jeszcze nawet ponad miesiac ehh no nic

Edytowane przez natisska
Czas edycji: 2011-08-23 o 19:29
natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 19:41   #3048
AgaMili
BAN stały

Nikotynka no to wspolczuje w sprawie auta
Cytat:
No i ponizej zdjecia moich dzisiejszych nabytkow dla Lenki i dla mnie sukienka/tunika

I wlasnie listonosz przyniosl paczke z bebilonu. Liczylam na cos o mleku,a w srodku pluszowy miś
Sliczne nabytki
Cytat:
Hej dziewczyny !
W koncu sie zebralam, wrzucilam foto swoje i brzuchola w klubie ... Wiecie co mimo ze jestem na zwolnieniu i teoretycznie powinnam miec duzo czasu to dni mi sie przelewaja i za nic konkretnego sie nie moge zabrac... Od kilku dni sie czaje na zrobienie wlasnej listy wyprawkowej i mi nie wychodzi...
W ogole widze ze wy juz zakupy poczynacie... ja mam troche ciuszkow kilka body pajace jakies dzinsy i tyle... Narazie czekam do wrzesnia zeby plec poznac i moze juz sie odwaze troche poszalec
Ehh znowu mam ochote na grzybki marynowane a maz mnie nastraszyl ze ocet moze zaszkodzic i mi faze wkrecil a sam je i sloiczkow ubywa... to byl chyba jego sposob na zjedzenie wszystkich !
Pierwsze slysze, ja tez mialam ochote na grzybki marynowane i zjadlam caly sloik
Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
Dzien doberek

wlasnie ma przerwe w parcy
dziekuje wszystki za zyczenia
kolacja była bardzo udana i syta hihi a wieczorakie ogladenlismy romansidło
a dzsiaj mój mezulek zrobił mi niespodzianke i poczta przyszła paczka z monitorem oddechu o takim http://www.angelcare.pl/ac401-opis.htm
kupil osiolek i nic mi nie powiedział

to ja mam pytanko co z masazem bankami chinskimi??

i oczewiscie wspołczuje sytuacji z autem :/

zaszalałaś kochana zaszalalas piekniusie :/

Własnie przed momentem sie dowiedziałam ze moj braciszek ze swoja dziewczyna (moja przyajciółka) chcca nam kupic wózek
podobno maja mozliwosc wychaczyc tanio
cos takiego http://www.bubumarket.pl/index.php?p...ct&prod_id=285
spacerówka mi sie nie podoba ale jak mam być szczera to za darmo nie bede wybrzydzac
przynajmniej 400 funciakow zostaje w kieszeni
Super ta niania. A ile kosztowala?
Cytat:
No ja tez czuje bardzo nisko dzidzie
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 19:51   #3049
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Super ta niania. A ile kosztowala?
patrzyłam na allegro- 500 zł dlatego chyba wątpię, że kupię, bo to spory wydatek kurczę

Stary 2011-08-23, 20:04   #3050
anankee
Rozeznanie

mi sam gin powiedział o łożysku, ale to dlatego ze początkowo było przodujace tzn zachodziło na szyjkę macicy. Teraz na szczęście się podniosło i jest ok.
Jak nic nie mówi o łożysku to znaczy ze jest dobrze. Zresztą każde położenie łożyska jest prawidłowe byleby nie było przodujące i zbyt nisko osadzone.
Zerknijcie na wydruki z usg, na dole w tych opisach powinno być napisane ł. sc. przednia czy tylna.

Emi!

Stary 2011-08-23, 20:09   #3051
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Hej

Coraz wyraźniej czuję ruchy mały ma 17,5 cm i 377gram

Ja dziś cały dzień na nogach... rano zrobiłam badania i mam wyniki. Wątrobowe wszystkie ok więc albo coś wyjdzie później, albo taki urok mój cieszę się.

Zrobiłam też morfologię i mam za dużo krwinek białych 13,05 (norma 4-10), i za mało hematokrytu 35,2 (norma 37-47) ale z tego co czytałam to ok

Haniula

zakupy super i kocyk i ręcznik wygląda fajnie
jeśli chodzi o hurtownie to znam Smyka właśnie (podobno tam jest największy wybór wózków), Akpol http://www.akpolbaby.pl/content/8-nasze-sklepy
wiem że jest jeszcze jakaś na Szajnochy ale nie znam (nie wiem, bo mam zaćmienie - pisałam w klubie kiedyś :conf used:
a jeszcze na ul. Czerwonego Krzyża (na błoniu) jest producent ubranek - dzisiaj tam wjechałam, zwyklaki takie, pościele i takie tam, jest mały sklepik i tam szyją na miejscu http://maps.google.pl/maps/place?hl=...47847454262991

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Mój ma podobne podejście. Kiedyś chciałam to zmienić i powiedział, że ma mi sam wybrać prezent pod choinkę. Powiedziałam mu tylko, że chcę biżuterię lub piżamkę. Dobrze, że z nim oglądałam wcześniej biżuterię, to faktycznie wybrał ładny komplet, ale piżamka to taka babciowa, że teraz wolę sama sobie coś kupić Ostatnio pod choinkę sami sobie kupowaliśmy prezenty i każdy był zadowolony Choć nie ukrywam, że fajnie byłoby dostać jakąś niespodziankę (ale fajną ) lub kwiaty...
heh, no tak, ja też chcę żeby mi kupował a ma czasem inny gust i jak kupi to potem myślę że wolałabym sama wybrać - dogodzić kobiecie :brzyda l:

Cytat:
Dziewczyny czy Wy tez czujecie dzidzie nisko nad łonem? Ja od 2tyg. czuje,jak dziecko wierci mi sie tam nisko, baaardzo nisko, to czasami boli. Jak wiecej pochodze, cos robie, to mam wrazenie,ze zaraz zaczne rodzic
ja tak czuję - a dziwne bo mały jest ułożony poprzecznie.
Stary 2011-08-23, 20:17   #3052
MissZuzia
Zadomowienie

dziewczyny wczesno-styczniowe miałyście już USG połówkowe?
Kurczę zapisałam się na 5.09 - będę wtedy w 22t2d wg USG i nie wiem czy dobrze.... chciałam się przepisać na 02.09 zawsze to parę dni i 21t jeszcze ale w obu miejscach, gdzie robią 4D w mojej przychodni, są urlopy na ten dzień

Poza tym nalejcie mnie, ale dziś zgrzeszyłam - zjadłam smażone placki ziemniaczane ze śmietaną i na deser pączka i jagodziankę
i wszystko to między 19 a 20

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 20:23   #3053
anankee
Rozeznanie

inutil uffff super że wyniki ok widocznie tak ci się woda w organizmie zatrzymuje. Co kobieta to każda inaczej przechodzi ciążę.
gratuluję dużej fasolki!!!

Emi!

Stary 2011-08-23, 20:24   #3054
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Kurczę zapisałam się na 5.09 - będę wtedy w 22t2d wg USG i nie wiem czy dobrze.... chciałam się przepisać na 02.09 zawsze to parę dni i 21t jeszcze ale w obu miejscach, gdzie robią 4D w mojej przychodni, są urlopy na ten dzień

Poza tym nalejcie mnie, ale dziś zgrzeszyłam - zjadłam smażone placki ziemniaczane ze śmietaną i na deser pączka i jagodziankę
ja idę na połówkowe 1.09 i będę wtedy w 21 tc

A szalej i jedz dowoli! Widocznie dzidzia tego potrzebowała

Stary 2011-08-23, 20:27   #3055
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Inutil fajnie, ze wyniki ok
ja tez mam łozysko na przedniej scianie - na usg jest napisane....ale dzidzię czuję... tak włąsnie z 2 cm pod pępkiem najczęsciej albo z boku..
Stary 2011-08-23, 20:27   #3056
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:

ja jeszcze nie byłam, ale wielu lekarzy połówkowe 'wyznaje' teorię że połówkowe robi się między 20 a 24tc. Więc spokojnie, ja na 3d chcę się wybrać też na początek września - właśnie na połówkowe

Cytat:
inutil uffff super że wyniki ok widocznie tak ci się woda w organizmie zatrzymuje. Co kobieta to każda inaczej przechodzi ciążę.
gratuluję dużej fasolki!!!
Stary 2011-08-23, 20:31   #3057
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nie mam pojęcia co z moim łożyskiem, za to mam macicę w tyłozgięciu - wiecie coś na ten temat???

Nie martw się, ja poczułąm pierwsze kopniaczki dopiero w połowie 18 tyg.

ja w połowie 18 tyg. więc spokojnie, każda w innym terminie - nie ma na to reguły...

hej, witaj współczuje, ja niedawno po 2tyg powracałam do normalności ale cięzko mi szło a teraz czekam tylko 'byle do zwolnienia'

też mam tyłozgięcie co druga kobieta ma tak to żadna wada czy coś po prostu taki urok moja mama też ma tyłozgięcie mnie zawsze lekarz straszył ze przy tym będe miec większe problemy z zajściem ale to nie prawda
a ja łożysko mam na ścianie tylnej dzidzie czuje dopiero od 21 tyg tzn czułam troche wcześnej takie lekkie smery a kopniaki pózniej ale to przez wage bo to zależy od tuszy kobiety im grubsza tym pózniej poczuje a że ja niestety jestem przy kości dlatego tak późno poczułam.

co do rozkojarzenia to ze mną teraz to tragedia wczoraj się babka na bezrobociu naśmiała bo poszłam by mi wystawiła zaświadczenie o ubezpieczeniu i zamiast powiedzieć ubezpieczenie powiedziałam że potrzebuje zwolnienie babka na mnie patrzy i się pyta co pani potrzebuje??? wtedy ja w śmiech i ze potrzebuje oczywiscie ubezpieczenie ehhh tak samo tabletki staram sie codziennie brac o tej samej porze ale nie raz 4 razy sie zabieram do ich wzięcia bo co po nie ide to po drodze zapomnei co chcialm zrobic albo wystarczy ze ide po tabletki i cos po drodze jeszcze zrobie innego dochodze do szafy i sie zastanawiam po co ja przyszłam to jest tragiczne i widze ze coraz gorzej ze mną

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

mi się tak strasznei marzyło w tej ciązy 3lub 4D i niestety nie bede miec bo po prostu nei mamy teraz siana na taką przyjemność ;( w tamtej ciązy się nie udało z wiadomych przyczyn tutaj się nie uda z braku pieniążków myśle ż emoż ejak się będziemy starać o drugą dzidzie wtedy sobie odłoże na taką pamiątke ponieważ ja planuje by róznica między dziecmi była góra 3 lata a chce mieć chociaż 2 to może wtedy będziemy stać lepiej finansowo to się wybiorę niestety w tej ciązy muszę z dużo różnych rzeczy rezygnować
Stary 2011-08-23, 20:33   #3058
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
co do rozkojarzenia to ze mną teraz to tragedia wczoraj się babka na bezrobociu naśmiała bo poszłam by mi wystawiła zaświadczenie o ubezpieczeniu i zamiast powiedzieć ubezpieczenie powiedziałam że potrzebuje zwolnienie babka na mnie patrzy i się pyta co pani potrzebuje??? wtedy ja w śmiech i ze potrzebuje oczywiscie ubezpieczenie ehhh tak samo tabletki staram sie codziennie brac o tej samej porze ale nie raz 4 razy sie zabieram do ich wzięcia bo co po nie ide to po drodze zapomnei co chcialm zrobic albo wystarczy ze ide po tabletki i cos po drodze jeszcze zrobie innego dochodze do szafy i sie zastanawiam po co ja przyszłam to jest tragiczne i widze ze coraz gorzej ze mną [COLOR="Silver"]

(
śmiesznie to nazywasz u mnie się mówi pośredniak
Stary 2011-08-23, 20:39   #3059
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
śmiesznie to nazywasz u mnie się mówi pośredniak

no tak się jakoś u nas przyjeło że się mówi bezrobocie mało osób mówi pośredniak
Stary 2011-08-23, 20:57   #3060
n1kotynka
Zadomowienie

Aga

Inutil ale masz dużego dzidziusia już a dopiero co dwie kreseczki były na teście

Cytat:

ja mam połówkowe w przyszłą środę 31.08 już się doczekać nie mogę, ale mi też lekarz mówił, że najlepiej między 19 a 23 tygodniem robić.

Kurcze Zuzia ja też nabrałam smaka na placki ziemniaczane ale jest już późno a mam zrobione i z wczoraj czekają w lodówce
ja nie jadłam pączka ale jadłam magnum z migdałami
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości