Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-25, 14:06   #3451
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
czesc Wam

Nikita...wpolczuje Kochana

ja dzis poszlam na badanie krwi, Zariah wczesniej pisala ze pobrali z niej chyba 3 fiolki i zemdlala, wiec ja na wszelki wypadek powiedzialam ze nie bede sama jechac bo nie wiem czy pozniej dam rade prowadzic, wiec TZ pojechal ze mna. i faktycznie 3 fiole pobrala pielegniarka, ale na szczescie dosc dobrze to znioslam. moja kolezanka z Polski zaskoczona - ze jak to tyle fiolek? w zyciu!!! a bratowa TZ w USA miala pierwsze badanie krwi w ciazy ...i jedyne 5 fiolek z niej sciagneli!!
dżizes a jakie badania z teog robili ??
mnie pociagneli jedna fiolke na badanie ogolne krwi betke, toxy(2proby), cytomeg(2proby), i hiv
Stary 2011-08-25, 14:08   #3452
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A patrzycie na pobieranie krwi? Ja zawsze
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 14:10   #3453
kubusewa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28979059]A patrzycie na pobieranie krwi? Ja zawsze [/QUOTE]
ja ostatnio jak zobaczylam igle odwrocilam glowe, ale jak juz mi sie wklula to patrzylam jak leci krewka
Stary 2011-08-25, 14:15   #3454
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Wklejam Wam mojego stworka jak wczoraj na mnie usnal i dzis rano jak tuli slonika

Odnosnie obaw o ktorych piszecie...
To normalne ze je mamy, cala ciaze bedziemy sie stresowac i stres o malenstwo nie skonczy sie wraz z porodem...jedne mniej sie stresuja, drugie bardziej.
Wiadomo, ze jesli ma sie zagrozona ciaze, to kobieta bardziej sie boi (tak jak ja w poprzedniej ciazy: mialam juz szyjke z jednej strony rozwarta od 20tc i w 20tc mialam szyjke na dlugosc tak krotka jak niektore kobitki pare tygodni przed porodem. Takze ciagle sie balam, lekarz tez sie bardzo bal ze nie donosze, bo niestety bylam w ryzyku poronienia. Ale cudowny moj lekarz utrzymal mi ciaze i dzieki niemu mam synka Filipka.)
A teraz tez mam zagrozona ciaze i znow od samego poczatku biore hormony na podtrzymanie, widocznie taki moj krzyz.
Ja tak mysle.
Bo pierwsza ciaze mialam spokojnie przechodzic, duzo lezec i ta tez musze.
A wiadomo, ze chcialam tamta ciaze i ta tez bym chciala aktywnie przechodzic bo niestety jak trzeba wiecej odpoczywac, to potem gorzej fizycznie zniesc ostatnie tygodnie ciazy, gorzej sie rodzi jak sie nie jest rozciagnietym, bardziej sie tyje jak sie ma mniej ruchu, no ale czego dla dzidzi sie nie zrobi
I dziewczyny, nie pociesze Was, ale od momentu dwoch kreseczek ciagle bedziemy sie martwic, jak urodzimy, to bedziemy sie dalej martwic o nasze malenstwo bez przerwy, potem jak bedzie roslo tez.

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
Witam, myślę że mogę już do was po woli dołączyć
witaj gratulacje mysle ze 3 testy nie klamia
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do was pytanie bo słyszłam że najlepiej jest jak najwcześniej smarować brzuch, piersi itp. aby nie mieć potem problemów z rozstępami.
Ja nie smarowalam wogole zadnymi specjalistycznymi kremami.
Smarowalam brzuch tylko oliwka i nie mam ani jednego rozstepu, ale to wszystko zalezy od predyspozycji genetycznych.
Zapytaj mame czy ma rozstepy po ciazy (ciazach). I dopiero wtedy zastanow sie nad kupnem czegos jesli wogole bedzie to konieczne
Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Ja też przed każdą wizytą jestem cała w stresie. Wczoraj byłam u gina, on zrobil USG, ale ani słowa nie powiedział. Jak się ubierałam, to tak mi się nogi trzęsły, że nie mogłam spodni założyć. Potem okazało się juz przy biurku, ze wszystko jest w porządku, ale w takiej niepewności mnie przetrzymał, że szok.
oj nienawidze takiej ciszy... jakby nie mogl powiedziec od razu.
Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
no wlasnie
sluchajcie .. jakszlyscie na wizyte potwierdzajaca to mowilyscie ze oto przyszlam potiwerdzic ciaze ??
Ja jak poszlam, to powiedzialam, ze przyszlam w celu potwierdzenia ciazy. Zrobilam wtedy i wtedy test, wyszedl pozytywny, @ m sie spoznia tyle i tyle.
Doktor zbadal na fotelu, powiedzial, ze macica jest rozpulchniona, zasiniona wiec juz wtedy sugerowal ze jestem prawdopodobnie mamusia a potem zrobil dla potwierdzenia usg dopochwowe.
Jesli masz juz jakies swieze badania, mozesz od razu przy rozmowie dac mu do reki powiedziec ze juz zrobilas niektore badania.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 240820111319.jpg (50,4 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 250820111324.jpg (52,9 KB, 33 załadowań)
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 14:16   #3455
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
no i oczywiscie .. moglam sie o 100 milionow zalozc ze moj TZ nie zna .. a co dziwne .. jego mam jest pielegniarka .. i nie wiedza
MOja mam zaraz po urodzeniu dostala ksiazeczke zdrowia w ktorej jest dokladnie zaznaczone jaka mam grupe krwi
nie wazne .. poki nic zlego sie nie dzieje nie bede wywolywac wilka z lasu .. choc mam ogromna chec wyslac TZ na badanie krwi
u nas w przychodni sa takie badania po ktorych dostaje sie jakas karte z grupa krwi i poneiwaz sama chce zrobic to chyab zaciagne na to TZ
Grupa krwi ojca dziecka ważna jest tylko jak sama masz Rh minus, bo jeżeli ojciec ma plus to dziecko też może mieć plus i by był konflikt serologiczny(chyba dobrze napisałam)

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 14:22   #3456
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Wklejam Wam mojego stworka jak wczoraj na mnie usnal i dzis rano jak tuli slonika

Odnosnie obaw o ktorych piszecie...
To normalne ze je mamy, cala ciaze bedziemy sie stresowac i stres o malenstwo nie skonczy sie wraz z porodem...jedne mniej sie stresuja, drugie bardziej.
Wiadomo, ze jesli ma sie zagrozona ciaze, to kobieta bardziej sie boi (tak jak ja w poprzedniej ciazy: mialam juz szyjke z jednej strony rozwarta od 20tc i w 20tc mialam szyjke na dlugosc tak krotka jak niektore kobitki pare tygodni przed porodem. Takze ciagle sie balam, lekarz tez sie bardzo bal ze nie donosze, bo niestety bylam w ryzyku poronienia. Ale cudowny moj lekarz utrzymal mi ciaze i dzieki niemu mam synka Filipka.)
A teraz tez mam zagrozona ciaze i znow od samego poczatku biore hormony na podtrzymanie, widocznie taki moj krzyz.
Ja tak mysle.
Bo pierwsza ciaze mialam spokojnie przechodzic, duzo lezec i ta tez musze.
A wiadomo, ze chcialam tamta ciaze i ta tez bym chciala aktywnie przechodzic bo niestety jak trzeba wiecej odpoczywac, to potem gorzej fizycznie zniesc ostatnie tygodnie ciazy, gorzej sie rodzi jak sie nie jest rozciagnietym, bardziej sie tyje jak sie ma mniej ruchu, no ale czego dla dzidzi sie nie zrobi
I dziewczyny, nie pociesze Was, ale od momentu dwoch kreseczek ciagle bedziemy sie martwic, jak urodzimy, to bedziemy sie dalej martwic o nasze malenstwo bez przerwy, potem jak bedzie roslo tez.

witaj gratulacje mysle ze 3 testy nie klamia

Ja nie smarowalam wogole zadnymi specjalistycznymi kremami.
Smarowalam brzuch tylko oliwka i nie mam ani jednego rozstepu, ale to wszystko zalezy od predyspozycji genetycznych.
Zapytaj mame czy ma rozstepy po ciazy (ciazach). I dopiero wtedy zastanow sie nad kupnem czegos jesli wogole bedzie to konieczne

oj nienawidze takiej ciszy... jakby nie mogl powiedziec od razu.

Ja jak poszlam, to powiedzialam, ze przyszlam w celu potwierdzenia ciazy. Zrobilam wtedy i wtedy test, wyszedl pozytywny, @ m sie spoznia tyle i tyle.
Doktor zbadal na fotelu, powiedzial, ze macica jest rozpulchniona, zasiniona wiec juz wtedy sugerowal ze jestem prawdopodobnie mamusia a potem zrobil dla potwierdzenia usg dopochwowe.
Jesli masz juz jakies swieze badania, mozesz od razu przy rozmowie dac mu do reki powiedziec ze juz zrobilas niektore badania.
tak jak patrzylam na spiske w przychodni to chyab wieksozsc mam zrobione
ale jestme zdania ze jak w ciazy i tak mam zrobic cale stado badan to lepiej sobei to na raty rozlozyc
juz i tka malo nie padlam jak mi pani zaspiewala 189 zl za to co juz zrobilam
Stary 2011-08-25, 14:26   #3457
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dziewczyny ja jak pobieram swoim pacjentom przy przyjeciu krew, to zawsze 5 probowek
Kazda probowka pobiera sie na inne badanie, np jedna na morfologie, nast na uklad krzepniecia, nast na badania biochemiczne, kolejna na grupe krwi, kolejna na antyHbs
Dlatego tyle probowek jest potrzeba

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
tak jak patrzylam na spiske w przychodni to chyab wieksozsc mam zrobione
ale jestme zdania ze jak w ciazy i tak mam zrobic cale stado badan to lepiej sobei to na raty rozlozyc
juz i tka malo nie padlam jak mi pani zaspiewala 189 zl za to co juz zrobilam
ogolnie wszedzie badania sa podobne do pobrania, jednak czasem lekarz wymaga jeszcze jakis dodatkowych.
Tak jak np w pierwszej ciazy nie musialam pobierac alloprzecwcial (na odczyn Coombsa) a teraz mi kazal to pobrac.
Ja tez zaplacilam ponad 200 zl;/
SZYMONEK

Stary 2011-08-25, 14:27   #3458
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
Witam
Przyszła pora i na mnie aby zameldować się w tym wątku

Dowiedzieliśmy się już jakiś czas temu ale głowa moja jakoś sobie nie chciała przyswoić tego faktu do tej pory czasem się łapię na tym czy aby napewno to prawda
Podczytywałam już wcześniej ale urlop i wasze tempo sprawiło że zdecydowanie mam co teraz robić

Według wyliczeń robaczek się pojawi 13.03
I chyba jestem jedyną przyszłą mamą z tego etapu która jeszcze malucha nie widziała, czekam cierpliwie- szpiegować będę za tydz 2 września.
gratuluje Ja tez jeszcze nie widziałam swojego malucha Zobacze za tydzien
Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Witajcie,
niestety u mnie kiepsko, wczoraj okazalo sie, ze moja fasolka nie rozwinela sie jak powinna i jutro ide do szpitala na zabieg...
3mam kciuki za wasze fasolki!!! Moze nastepnym razem uda sie i u mnie...
bardzo mi przykro kochna
Cytat:
Dziś miałam termin spodziewanej @ ,ale już wczoraj wieczorem zrobiłam test.. (bobo-test) i wyszła bladziutka kreseczka, ale nie byłam pewna czy można to uznać więc dziś rano zrobiłam dwa kolejne testy (jedne bobo-test i drugi firmy ziaja) i już mi wyszły wyraźne różowe 2 krechy

Tak sądziłam że w tym miesiącu się uda, coś tak czułam...
To moja 2 ciąża ,
na początku przyszłego tygodnia pon-śr idę do lekarza na potwierdzenie...ale i tak wiem że jestem w ciąży (trzy testy by się nie myliły hihi)

Wg kalkulatora internetowego planowany tp to: 4 maja 2012
supr, gratulki

A ja od wczoraj mam tak okropne mdlosci ze mi sie nawet an watku udzielac nie chce. Nie wspomne ze nie mam ochoty nic jesc..... W nocy miałam lekka zgage. Masakra.

Co do obaw o dziecko tez sie boje. Ciagle mam wkładke zbey tylko jakiegos plamienia nie przeoczyc( zwlaszcza na ciemnej bieliznie) No ale jestem tego zdania ze jak ma sie cos stac to sie stanie. Poprostu. Kuzynka mi tłumaczyła wlasnie tak jak pisałyscie ze ciaza z wada zawsze zostanie wydalona.
Staram sie nie myslec pesymistycznie a bron Borze szukac po necie i czytac o tym... Mimo ze sie boje jestem optymistycznie nastawiona... A łatwo mi nie jest dzis zaczełam 9 tydzien a jeszcze nie widziałam mojego słonka. Ja dopiero stresa bede przechodzic za tydzien przed wizytą wtedy chyba

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 14:32   #3459
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ja jak pobieram swoim pacjentom przy przyjeciu krew, to zawsze 5 probowek
Kazda probowka pobiera sie na inne badanie, np jedna na morfologie, nast na uklad krzepniecia, nast na badania biochemiczne, kolejna na grupe krwi, kolejna na antyHbs

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

ogolnie wszedzie badania sa podobne do pobrania, jednak czasem lekarz wymaga jeszcze jakis dodatkowych.
Tak jak np w pierwszej ciazy nie musialam pobierac alloprzecwcial (na odczyn Coombsa) a teraz mi kazal to pobrac.
moja tesciowa mi tak pobierala .. no nie wiem .. moze jak jest takie centrum diagnostyczne i maja na raz duzo klientow to im sieni e oplaca robic 10 fiolek na jednego klienta ... nie wiem ..musze pomyslec co na obaid ... a tak mi sie nie chce robic .. choc juz jestem strasznie glodna
Stary 2011-08-25, 14:41   #3460
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:

o maj god ja nie miałam przy 1c żadnego badania na Coombusa i na krzepliwość???? Albo nic o tym nie wiem
Ale fakt miałam za 1 razem pobierane chyba 2 czy 3 fiolki, a potem 3 pobrania do krzywej cukrowej i 3 pobrania na antyRh(rozłożone na różne tyg).

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
A ja od wczoraj mam tak okropne mdlosci ze mi sie nawet an watku udzielac nie chce. Nie wspomne ze nie mam ochoty nic jesc..... W nocy miałam lekka zgage. Masakra.
Zgagę to ty Kochana będziesz mieć dopiero w ostatnim tymestrze. Na razie to jest malutka zgagusia
Jak brzuchol miałam już jak baniak w otatnim trymestrze i Zosia uciskała na żołądek to umiałam w drodze ze sklepiku do domu(5min) wychlać cały litr mleka na raz A przed ciążą nie cierpiałam mleka. I nie daj boże by się nachylić

ja dzięki bogu przy 1c nie miałam mdłości ale do 6tyg nic nie mogłam jeść bo "wszystko śmierdziało mi zgniłą kapuchą" Piłam tylko kubusie, jogurty i raz na 2 dni duże spagetii...Teraz też widzę że po woli zaczyna mi się pojawiać jedzenio-wstręt przy wielu potrawach ściska mi się gardło.. i cycki bolą..Ale to dobrze..tzn że coś się dzieje

Stary 2011-08-25, 14:43   #3461
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
o maj god ja nie miałam przy 1c żadnego badania na Coombusa i na krzepliwość???? Albo nic o tym nie wiem
Ale fakt miałam za 1 razem pobierane chyba 2 czy 3 fiolki, a potem 3 pobrania do krzywej cukrowej i 3 pobrania na antyRh(rozłożone na różne tyg).

Zgagę to ty Kochana będziesz mieć dopiero w ostatnim tymestrze. Na razie to jest malutka zgagusia
Jak brzuchol miałam już jak baniak w otatnim trymestrze i Zosia uciskała na żołądek to umiałam w drodze ze sklepiku do domu(5min) wychlać cały litr mleka na raz A przed ciążą nie cierpiałam mleka. I nie daj boże by się nachylić

ja dzięki bogu przy 1c nie miałam mdłości ale do 6tyg nic nie mogłam jeść bo "wszystko śmierdziało mi zgniłą kapuchą" Piłam tylko kubusie, jogurty i raz na 2 dni duże spagetii...Teraz też widzę że po woli zaczyna mi się pojawiać jedzenio-wstręt przy wielu potrawach ściska mi się gardło.. i cycki bolą..Ale to dobrze..tzn że coś się dzieje
no popatrz a ja na wizazu czytyalam ze nei wolno za duzo kubusiow pic bo maja duzo witaminy a a nadmiar to podobno dla plodu jest niezdrowe i badz tu czlowieku madry
Stary 2011-08-25, 14:46   #3462
Aguśkaa83
Zakorzenienie

prince polo wspolczuje ja mecze sie juz 4 tygodnie dzien w dzien z mdlosciami, wymiotami i odruchami wymiotnymi. A procz tego musze zajac sie Filipkiem, zrobic mu sniadanie, przebrac z kupki, co jest dla mnie duuuzym wyzwaniem, bo zapachy w kuchni i kupka ma na mnie teraz bardzo wymiotnie dzialanie.
SZYMONEK

Stary 2011-08-25, 14:48   #3463
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
no popatrz a ja na wizazu czytyalam ze nei wolno za duzo kubusiow pic bo maja duzo witaminy a a nadmiar to podobno dla plodu jest niezdrowe i badz tu czlowieku madry
Tak? To może tak jest...ja akurat tylko na nie wtedy miałam ochotę i uznałam że jak witaminy to good...Wcześniej nikt mi o tym co ty nie powiedział..Muszę o tym pamiętać.

Ale pamiętam jak moi rodzice przywieźli mi pewnego popołudnia "baterię" 22kubusiów

Stary 2011-08-25, 14:50   #3464
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak? To może tak jest...ja akurat tylko na nie wtedy miałam ochotę i uznałam że jak witaminy to good...Wcześniej nikt mi o tym co ty nie powiedział..Muszę o tym pamiętać.

Ale pamiętam jak moi rodzice przywieźli mi pewnego popołudnia "baterię" 22kubusiów
dzizes... ja kiedys w szkole pilam duzo .. skonczylo sie to tym, ze moj tato uznal ze mam zoltaczke bo mi skora zpomaranczowiala i musialam przestac pic bo mnie wyganial do lekarza
Stary 2011-08-25, 14:51   #3465
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Sweet_Jelly ale ukladu krzepniecia nie mialam pobieranego w ciazy.
O tym pisalam, ze pobieram przy przyjeciu na oddzial swoim pacjentom.
Bo w ciazy nie pobiera sie ukladu krzepniecia, no chyba ze wystepuja jakies intensywne krwawienia np z nosa.
SZYMONEK

Stary 2011-08-25, 14:52   #3466
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
Witam
Przyszła pora i na mnie aby zameldować się w tym wątku
Według wyliczeń robaczek się pojawi 13.03
I chyba jestem jedyną przyszłą mamą z tego etapu która jeszcze malucha nie widziała, czekam cierpliwie- szpiegować będę za tydz 2 września.
witam i gratuluje
Cytat:
Witajcie,
niestety u mnie kiepsko, wczoraj okazalo sie, ze moja fasolka nie rozwinela sie jak powinna i jutro ide do szpitala na zabieg...
3mam kciuki za wasze fasolki!!! Moze nastepnym razem uda sie i u mnie...
strasznie mi przykro, trzymaj sie ciepło
Cytat:
Dziś miałam termin spodziewanej @ ,ale już wczoraj wieczorem zrobiłam test.. (bobo-test) i wyszła bladziutka kreseczka, ale nie byłam pewna czy można to uznać więc dziś rano zrobiłam dwa kolejne testy (jedne bobo-test i drugi firmy ziaja) i już mi wyszły wyraźne różowe 2 krechy
witam i gratuluje widze ze pierwsz mama majowa szybko czas leci
Cytat:
Dziewczyny mam do was pytanie bo słyszłam że najlepiej jest jak najwcześniej smarować brzuch, piersi itp. aby nie mieć potem problemów z rozstępami. Powiedzcie mi uzywacie czegoś? Jak tak to co polecacie?I jakbyście mogły to napiszcie jak to cenowo wygląda z góry thx za info
ja mam jeszcze kupiony sprzed ciazy i nie pomyslany o tym z rossmanna za ok 10zl jak sie skonczy to moze cos innego ale z tego co widzialam to wiekszkosc chyba ma od ktorego tam miesiaca, a ten jest od 1 dnia ciazy
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28979059]A patrzycie na pobieranie krwi? Ja zawsze [/QUOTE]
ja tez zawsze bezczelnie sie patrze

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 15:06   #3467
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Tak sądziłam że w tym miesiącu się uda, coś tak czułam...
To moja 2 ciąża ,
na początku przyszłego tygodnia pon-śr idę do lekarza na potwierdzenie...ale i tak wiem że jestem w ciąży (trzy testy by się nie myliły hihi)

Witaj
Widzę, że jesteś KUJ-POM

Wybaczcie, ale nei jestem w stanie nadrobić tych dwóch stron. Mam straszne urwanie głowy a jutro wyjeżdżamy.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 15:10   #3468
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Tak, zly podzial komorek spowodowal, ze rozwoj fasolki sie po prostu zatrzymal. Miala juz byc akcja serca a nie ma nic, lekarz to zdiagnozowal na podstawie USG dopochwowego. Jeszcze 2tyg temu na USG bylo wsio OK a teraz taki szok. Jutro jeszcze konsultacja u innego lekarza ale coz, nie licze juz na nic. Sama widzialam na ekranie, ze niestety maluszek sie nie rozwinal.
Dziewczyny, ale ja nie chce abyscie sie jakos zalamywaly moim przypadkiem! Przeciez kazda z nas jest inna, widocznie to nie byl po prostu moj czas Glowy do gory!

Mag...dzieki! prosze napisz mi, czy tez potem musialas odczekac te 3 miesiace?
no właśnie nie, mój lekarz powiedział mi, że nie należy się przejmować, że trudno że tak się stało i można zacząć "walczyć" od początku od 1 miesiączki - w sumie na nią to i tak trzeba trochę poczekać, chociaż u mnie nadspodziewanie szybko przyszła, chyba po 29 dniach

jak już przyszłam do niego na wizytę kontrolną 1 po zabiegu to się pytał czy się staramy

no i ostatecznie 6 miesięcy po poronieniu byłam już w ciąży znów

Cytat:
Dziewczyny mam do was pytanie bo słyszłam że najlepiej jest jak najwcześniej smarować brzuch, piersi itp. aby nie mieć potem problemów z rozstępami. Powiedzcie mi uzywacie czegoś? Jak tak to co polecacie?I jakbyście mogły to napiszcie jak to cenowo wygląda z góry thx za info
ja też smaruję się ziajką mamma mia i kupiłam sobie na cycki bielendę sexi mama i generalnie fajna jest, cycki po niej nie bolą

Cytat:
JAkis kompletni kosmita .. jak mozna tka powiedizec kobiecie .. chamciuch
moj tka na szczescie nie gadai bez potrzeby na badania nie wysyla .. swoja droga musze sie spytac meza jaka ma grupe krwi .. pewnie nei wie
generalnie ważna jest Twoja grupa krwi - jak masz Rh+ to nie ma się czym przejmować, gorzej jak masz Rh-, to wtedy trzeba badać TŻta

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
nikita a bez zabiegu nie może sie obejść ??? Najlepiej jest wydalić samoistnie a plamienia masz ??? bo jeśli tak to bym wzięła tydzień zwolnienia i poczekala az samo sie oczyści. Bo tak po zabiegu trzeba odczekać a tak to juz w kolejnym cyklu mozna sie starac

A wy nie czytajcie takich rzeczy w necie ja tez sie naczytalam przy pierwszym # i żaluję do dziś. Lepiej sie nie stresować !!!!!!
e tam, nie do końca prawdą jest to co piszesz - u mnie poronienie było samoistne, mimo, że miałam już wyznaczony termin zabiegu, ale jak mnie zbadali na usg to okazało się, że nie wszystko się wyczyściło i trzeba było jeszcze "popoprawiać", a poza tym nigdy nie wiesz kiedy dopadnie Cię ten moment - mnie akurat w środku nocy i co wtedy, a jak się wykrwawisz?

zabieg jest całkowicie bezpieczny i trwa jakieś 15 min. robią go w lekkim śnie, mój TŻ to nawet myślał, że mnie na badania wzięli, a to się okazało, że już po wszystkim

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 15:11   #3469
Zariah
Rozeznanie

Witam wszystkich po dluugiej przerwie.
Kasiegowa pojechala i teraz znow moge Was czytac nikt mi w ekran nie zaglada co 2 minuty
Bede wiec sie nz biezaco udzielac w dyskusjach jak przystalo na "matke zalozycielke" jak mnie pieknie kiedys szjajaba nazwala

Witam nowe mamusie i gratuluje
Przepraszam ze nie witam imiennie ale wyprodukowalyscie 8 stron podaczas mojej nieobecnosci i sie pogubilam.

Tak na marginesie: Aguskaaa uwilebiam Twoje przepsiy - zawsze mi slinka leci. Moze sie kiedys wprosze na obiadek

------------------------------------------

Mialam intensywne przezycia wczoraj.
W tym tygodniu mialam miec USG i co?
I d++pa

Moja polozna przeslala do szpitala doklumenty 19.08 i stwierdzila ze zrobia mi na pewno w tym tygodniu. Cos mi sie to malo prawdopodobne wydawalo no ale komu mam wierzyc jak nie jej

na moje pytania kiedy dokladnie bo ja i TZ musimy wziac wolne z pracy stwierdzila ze na pewno zadzwonia i ze oni raczej nie daja wiele czasu do namyslu

OK. Czekalam do wczoraj grzecznie .Nikt nie zadzwonil. Wiec zadzwonilam sama po poludniu. Pani mnie milo poinformowala ze na USG z badaniem przyziernosci juz sie nie zalapie bo oni nie mieli terminow wolnych ("bo tyle teraz tych ciaz") i umowili mnie na 7.09 (!) A to juz bedzie 13+4 dni wiec szansa ze da sie to zmierzyc jest niewielka. Ale sie wcieklam
Trakie badania wykonuje sie do 13+5 dni ale wiadomo ze niewiele osob dokladnie wie w ktorym jest dniu wiec prawdopodobnie dziecko bedzie juz za duze
No ale przeciez badania krwi mi zrobia i tak wiec "cos tam mozna bedzie zbadac"

Powsciekalam sie, pozloscilam, poplakalam. Powiedzialam TZtowi przez telefon a on tylko "ja tam zadzwonie i ich poustawiam do porzadku" I ogolni urabura urabura jaki to ja jestem meski bede dzwonil i krzyczal na wszystkich jak mnie wnerwia takie gadanie. Zero konstruktywnego myslenia tylko takie samcze bzdurzenie. Wiec sie znow wscieklam

Jak sie uspokoilam to oczywiscie natychmiast
Znalzlam prywatna kilnike niedaleko mnie ktora pracuje w polowie dla NHS a w polowie przyjmuje prywatnych pacjentow. Fajna z nowoczesnym sprzetem i zrobia mi badania za 90 futnow
No wiec kryzys zazegnany.
Tylko dlaczego TZ zamiast poszukac dla mnie tej klinki zanim wroce do domu, dowiedziec sie co i jak zeby mnie uspokoic to tylko zgrywal wzburzonego pawiana w okresie godowym

matko.

No ale juz Ide we wtorek. Bede biedniejsza o 90funtow ale spokojniejsza

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 15:11   #3470
Hepe
Raczkowanie

Cytat:
Iziunia, no a widzisz ja od poczatku to nie mialam ani malego plamienia... Wiec dziwnie sie z tym czuje. Mama mi radzi abym poczekala do samoistnego poronienia ale lekarz powiedzial, ze moge dostac silnego krwotoku, i byc tu potem madrym...
Te 3 miesiace powiedzial, ze absolutnie musze poczekac... z kolei moja znajoma powiedziala, ze po poronieniu nawet nie dostala 1 @ bo miedzy tym juz zaszla i urodzila bez problemu.
Sama nie wiem
no wlasnie ze 0 plamien, nic a nic Lekarz straszy, ze moge dostac kwrotoku... buuu sama nie wiem co mam robic. A ile myslisz, ze trzeba po zabiegu odczekac?
Nikita, bardzo wspolczuje tez bylam na tym watku i tez moja ciaza przestala sie rozwijac, mialam zabieg 10-08 (jeszcze nie dostalam@, ale czytalam, ze nawet do 60dni mozna czekac na pierwsza po zabiego@). Ja bym na Twoim miejscu nie czeklaa na poronienie samoistne, ciaza byla juz spora i gdyby organizm mial sie sam oczyscic, to juz pewnie by sie tak stało. Uwazam, ze to spore ryzyko czekac (nie wiadomo jak dlugo), ja ronilam dwa razy (tak samo jak teraz, nie samoistnie) i zabiegi milam robione praktycznie z dnia na dzień. Odczekac po zabiegu trzeba 3 m-ce do nastepnych starań. Trzymaj sie i mam nadzieje do zobaczenie na wizazu na watku dla mamus 08/09-2012 !
Stary 2011-08-25, 15:14   #3471
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
no właśnie nie, mój lekarz powiedział mi, że nie należy się przejmować, że trudno że tak się stało i można zacząć "walczyć" od początku od 1 miesiączki - w sumie na nią to i tak trzeba trochę poczekać, chociaż u mnie nadspodziewanie szybko przyszła, chyba po 29 dniach

jak już przyszłam do niego na wizytę kontrolną 1 po zabiegu to się pytał czy się staramy

no i ostatecznie 6 miesięcy po poronieniu byłam już w ciąży znów

ja też smaruję się ziajką mamma mia i kupiłam sobie na cycki bielendę sexi mama i generalnie fajna jest, cycki po niej nie bolą

generalnie ważna jest Twoja grupa krwi - jak masz Rh+ to nie ma się czym przejmować, gorzej jak masz Rh-, to wtedy trzeba badać TŻta

e tam, nie do końca prawdą jest to co piszesz - u mnie poronienie było samoistne, mimo, że miałam już wyznaczony termin zabiegu, ale jak mnie zbadali na usg to okazało się, że nie wszystko się wyczyściło i trzeba było jeszcze "popoprawiać", a poza tym nigdy nie wiesz kiedy dopadnie Cię ten moment - mnie akurat w środku nocy i co wtedy, a jak się wykrwawisz?

zabieg jest całkowicie bezpieczny i trwa jakieś 15 min. robią go w lekkim śnie, mój TŻ to nawet myślał, że mnie na badania wzięli, a to się okazało, że już po wszystkim
ja mam 0rh+ .. a tz i tak idzie na badania .. tak go przewiercilam ze pojdzie
Stary 2011-08-25, 15:18   #3472
Izuniaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Iziunia, no a widzisz ja od poczatku to nie mialam ani malego plamienia... Wiec dziwnie sie z tym czuje. Mama mi radzi abym poczekala do samoistnego poronienia ale lekarz powiedzial, ze moge dostac silnego krwotoku, i byc tu potem madrym...
Te 3 miesiace powiedzial, ze absolutnie musze poczekac... z kolei moja znajoma powiedziala, ze po poronieniu nawet nie dostala 1 @ bo miedzy tym juz zaszla i urodzila bez problemu.
Sama nie wiem

no wlasnie ze 0 plamien, nic a nic Lekarz straszy, ze moge dostac kwrotoku... buuu sama nie wiem co mam robic. A ile myslisz, ze trzeba po zabiegu odczekac?
Mi np lekarz powiedział,ze pomimo krwawienia macica sama się nie oczyści i zabieg jest konieczny... U Ciebie możesz dostać faktycznie krwotoku,a możesz w ogóle ani kropli krwi samoistnie nie zobaczyć,więc jeśli jutro potwierdzą,że masz iść na zabieg to lepiej iść niż czekać albo później mieć powikłania...

Każdy Ci inaczej powie ile czekać albo wcale nie czekać,tu już sama musisz zadecydować... Jeśli będziesz czuła się psychicznie dobrze i fizycznie lekarz powie,że jest ok to możesz znów się postarać. Lekarze mają swoją teorię,kobiety,które przeszły przez to też mają różne zdania,a złoty środek sama znajdziesz

Mam nadzieję,że niedługo spotkamy na nowym wątku mamusiowym z silnymi i zdrowymi fasolkami Tego sobie i wszystkim aniołkowym mamusiom życzę

A mamusiom z tego wątku życzę,aby już więcej żadna nie przyniosła złych wieści,aby były już tylko same pozytywne

[*]1.08.2011

Izuniaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 15:30   #3473
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Kasiegowa pojechala i teraz znow moge Was czytac nikt mi w ekran nie zaglada co 2 minuty
Bede wiec sie nz biezaco udzielac w dyskusjach jak przystalo na "matke zalozycielke" jak mnie pieknie kiedys szjajaba nazwala

Witam nowe mamusie i gratuluje
Przepraszam ze nie witam imiennie ale wyprodukowalyscie 8 stron podaczas mojej nieobecnosci i sie pogubilam.

Tak na marginesie: Aguskaaa uwilebiam Twoje przepsiy - zawsze mi slinka leci. Moze sie kiedys wprosze na obiadek

------------------------------------------

Mialam intensywne przezycia wczoraj.
W tym tygodniu mialam miec USG i co?
I d++pa

Moja polozna przeslala do szpitala doklumenty 19.08 i stwierdzila ze zrobia mi na pewno w tym tygodniu. Cos mi sie to malo prawdopodobne wydawalo no ale komu mam wierzyc jak nie jej

na moje pytania kiedy dokladnie bo ja i TZ musimy wziac wolne z pracy stwierdzila ze na pewno zadzwonia i ze oni raczej nie daja wiele czasu do namyslu

OK. Czekalam do wczoraj grzecznie .Nikt nie zadzwonil. Wiec zadzwonilam sama po poludniu. Pani mnie milo poinformowala ze na USG z badaniem przyziernosci juz sie nie zalapie bo oni nie mieli terminow wolnych ("bo tyle teraz tych ciaz") i umowili mnie na 7.09 (!) A to juz bedzie 13+4 dni wiec szansa ze da sie to zmierzyc jest niewielka. Ale sie wcieklam
Trakie badania wykonuje sie do 13+5 dni ale wiadomo ze niewiele osob dokladnie wie w ktorym jest dniu wiec prawdopodobnie dziecko bedzie juz za duze
No ale przeciez badania krwi mi zrobia i tak wiec "cos tam mozna bedzie zbadac"

Powsciekalam sie, pozloscilam, poplakalam. Powiedzialam TZtowi przez telefon a on tylko "ja tam zadzwonie i ich poustawiam do porzadku" I ogolni urabura urabura jaki to ja jestem meski bede dzwonil i krzyczal na wszystkich jak mnie wnerwia takie gadanie. Zero konstruktywnego myslenia tylko takie samcze bzdurzenie. Wiec sie znow wscieklam

Jak sie uspokoilam to oczywiscie natychmiast
Znalzlam prywatna kilnike niedaleko mnie ktora pracuje w polowie dla NHS a w polowie przyjmuje prywatnych pacjentow. Fajna z nowoczesnym sprzetem i zrobia mi badania za 90 futnow
No wiec kryzys zazegnany.
Tylko dlaczego TZ zamiast poszukac dla mnie tej klinki zanim wroce do domu, dowiedziec sie co i jak zeby mnie uspokoic to tylko zgrywal wzburzonego pawiana w okresie godowym

matko.

No ale juz Ide we wtorek. Bede biedniejsza o 90funtow ale spokojniejsza
masz racje - dobrze zrobilas ze idziesz do tej poprywatnej kliniki.
Zariah ja wiem ze tutaj to co miasto to inny zwyczaj, albo co hrabstwo, ale nie otrzymalas listu ze szpitala z potwierdzeniem terminu USG?
31 lipca zrobilam test, popoludniu pojechalismy do Grove Surgery, tam powypelnialam jakies formularze przerozne, i dwa dni przed spotkaniem z polozna otrzymalam list ze szpitala ze USG mam 12.09, bede juz przed 13 tygodniem, ale sie wsciekne jak przeziernosci mi nie zrobia..no ale moze nie bedzie za pozno.bo moze tez powinnam poszukac polprywatnej kliniki

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 16:05   #3474
dagirll
Wtajemniczenie

Ja dzisiaj dostałam wyniki morfologii krwi.. Jest kiepsko Początkująca anemia i co najgorsze mam podwyższone TSH czyli tarczyca.. Jutro ide do lekarki zobacze co mi powie dokładnie, moja mama jest pielęgniarką, więc tylko ogólnie wiem co i jak... Szczerze mówiąc jestem załamana.. W dodatku przez całą ciąże będę sama, bo mój TŻ wyjeżdża za granice...

dagirll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 16:06   #3475
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
masz racje - dobrze zrobilas ze idziesz do tej poprywatnej kliniki.
Zariah ja wiem ze tutaj to co miasto to inny zwyczaj, albo co hrabstwo, ale nie otrzymalas listu ze szpitala z potwierdzeniem terminu USG?
31 lipca zrobilam test, popoludniu pojechalismy do Grove Surgery, tam powypelnialam jakies formularze przerozne, i dwa dni przed spotkaniem z polozna otrzymalam list ze szpitala ze USG mam 12.09, bede juz przed 13 tygodniem, ale sie wsciekne jak przeziernosci mi nie zrobia..no ale moze nie bedzie za pozno.bo moze tez powinnam poszukac polprywatnej kliniki
U mnie inaczej sie to odbywa niestety. Nie chcieli mnie umowic z polozna przed koncem 10tc. A ja poszlam juz 19.08 to polozna stwierdzila ze do mnie zadzwonia bo na list juz nie maja czasu.
No ale racji nie miala, ze szpitala oczywiscie list mi juz wyslali - powinien przyjsc na dniach. Ale na 7.09
czyli na 13tc + 4d porazka.
Tlumacza sie ze za duzo ciaz maja teraz do prowadzenia.

Mysle ze Ty sie wyrobisz spokojnie. Jak pojdziesz w 12 tc to bedzie akurat. Takie badanie sie robi miedzy 11tc-13+5tc

Stary 2011-08-25, 16:15   #3476
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
to dobrze ze jakos z tym usg prenatalnym sie ulozylo
a faceci wiesz jacy sa, oni mysla dolem niestety, a poza tym tez im hormony szaleja
a o jakim konkretnie teraz przepisie mowilas?
Cytat:
Napisane przez dagirll Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj dostałam wyniki morfologii krwi.. Jest kiepsko Początkująca anemia i co najgorsze mam podwyższone TSH czyli tarczyca.. Jutro ide do lekarki zobacze co mi powie dokładnie, moja mama jest pielęgniarką, więc tylko ogólnie wiem co i jak... Szczerze mówiąc jestem załamana.. W dodatku przez całą ciąże będę sama, bo mój TŻ wyjeżdża za granice...
kochanie nie martw sie.
na anemie dostaniesz zelazo w tabletkach lub zastrzykach, ja w I ciazy nie mialam anemii ale mialam tez hemoblogine w dolnej granicy i bralam dodatkowo duzo zaleza w tabletkach (miedzy innymi tardyferon, sorbifer)
a jesli chodzi o tarczyce, no to wazne ze lekarz kazal Ci zbadac hormony i ze wiesz ze masz je zle, tez Ci przepisze leki i wszystko bedzie dobrze. Wiele dziewczyn w czasie ciazy dowiaduje sie o zlych wynikach Tsh i temu da sie zaradzic
No a jesli chodzi o tzta to wspolczuje. A daleko wyjezdza??
No i bedzie Was chyba odwiedzal?
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-08-25 o 16:16
Stary 2011-08-25, 16:17   #3477
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
nie wiem nic niestety o wplywie nadczynnosci tarczycy na ciaze. Ale byc mozejest tak zle jak myslisz...
Trzymam kciuki za wizyte u lekarki jutro

Co do anemii to moze to tylko tzw. „fizjologiczna” anemia - powszechna w ciazy kiedy dochodzi do rozcienczenia krwi w sposób naturalny Tzn. zwieksza sie objetosc krwi ale znacznie szybciej przybywa osocza niz krwinek czerwonych więc dochodzi do jej „rozcieńczenia”.

Stary 2011-08-25, 16:21   #3478
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie dobrze Najważniejsze, żeby jakiś dobry lekarz się Tobą zajął i przepisał odpowiednie leki.
Stary 2011-08-25, 16:25   #3479
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
a o jakim konkretnie teraz przepisie mowilas?
A na taki sosik z mieskiem i ogoreczkami kiszonymi w srodku
chyba do placka wegierskiego.
normalnie siedzialam i

Stary 2011-08-25, 16:29   #3480
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
A na taki sosik z mieskiem i ogoreczkami kiszonymi w srodku
chyba do placka wegierskiego.
normalnie siedzialam i
aaaa
wiesz samej mi slinka leci jak o tym pomysle
tylko ze jest troche roboty przy tym
SZYMONEK

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości