|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#40291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
właśnie egzystuję z psikadłem z przepisu Syrenki znalezionego w kalendarzu adwentowym
zobaczymy co wyjdzie jestem pozytywnie nastawiona mimo unoszącego się zapachu keratyny
|
#40292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#40293 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U mnie dziś znów ponad 30 stopni, nie opłaca mi się nawet kudełek reanimować Może nad wodę się wybiorę, to będzie mi wszystko jedno ![]() Kupiłam Jantara na allegro, bo u mnie nigdzie nie ma, ale jeszcze nie przyszedł ![]() I będę coś ukręcać z rycynką na noc
|
#40294 |
|
Rozeznanie
|
u mnie duszno i gorąco :/
wczoraj wieczorem byłam całkiem dumna ze swoich włosów, ale po nocy się nieco zwichrowały i już nie wyglądają tak dobrze, muszę chyba kupić satynowe poszewki (ale czy ten materiał na pewno nie elektryzuje włosów )mam pytanie czy garnier fructis volume restructure to dobra odżywka, warta uwagi?
|
#40295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#40296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
KWC
|
|
#40297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może jak jest z dobrej satyny to się nie elektryzują? Ja wiem... Mi jednak dużo lepiej śpi się na bawełnianych/lnianych poszewkach.A, zapomniałam dopisac! Brzoskwinia na moich włosach spisała się świetnie (może zakwasiła, albo co?), muszę częściej fundowac sobie ją w maskach. Tzn to chyba ona, bo nic innego nowego nie dodawałam. Włosy błyszczą niesamowicie
Edytowane przez Miss Transept Czas edycji: 2011-08-25 o 12:52 |
|
|
|
|
#40298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to by byla droga impreza. Albo powinnysmy spac jak gejsze, z klockiem pod karkiem i glowa w powietrzu. Moje wlosy wyschly ladnie, i zdaje sie ze sie polubimy z zelem lnianym Ano, fryzjer jest niedaleko i wyplata tez
|
|
|
|
|
#40299 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam długie włosy i ciekawa jestem czy to dobry pomysł zostawić włosy na noc luźno? ![]() możesz coś więcej napisać o tej masce z brzoskwinią, co używałaś? ja miałam ostatnio robić maskę do twarzy, ale widzę, że na włosy też fajnie działa, kocham brzoskwinie, to jak nie pochlonę wszystkich to może przerobie ją na maskę
|
|
#40300 |
|
Rozeznanie
|
A ja dostałam jedyną ostatnią butelkę Jantarka w lokalnej aptece. Muszę zrobić rundę po pozostałych, może im coś jeszcze zostało, to zrobię zapas.
U mnie parno i gorąco, psz na głowie, spinam, psikam Jantarem i jadę na plażę. Wreszcie trochę lata tego lata
|
#40301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#40302 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie, czy pisząc "garnier awokado" macie na myśli tę odżywkę czy jakąś inną https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ch.html&next=1 A jeśli nie tę, to czy podlinkowana przeze mnie jest pod względem CG ok? Bo właśnie taką posiadam w łazience.
|
|
|
|
#40303 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...de-karite.html |
||
|
|
|
#40304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#40305 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1074 |
|
|
|
|
#40306 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Jakby nie mogli szamponów Mypy postawić obok innych szamponów
|
|
#40307 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez imbryka Czas edycji: 2011-08-25 o 17:11 |
|
|
|
|
#40308 | |
|
Zakorzenienie
|
Zielona Garnier Fructis - chyba CG, nie wiem co o Hydroxycellulose sądzić, reszta ładna
![]() Garnier Avocado - żółta butla z brązową "zakrętką" - CG Cytat:
Bingo shea na łbie Mam nadzieję, że zastąpi mi waxa avocado do mycia ;P Ale najpierw test alergiczny
|
|
|
|
|
#40309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A maskę zrobiłam tak jak robię normalnie czyli wrzuciłam do miseczki 2 żółtka, łyżkę oleju rycynowego i wszystko co miałam pod ręką dowłosowego. No i brzoskwinię, bo mi szkoda było wyrzucac. Potem zmiksowałam mikserem (ze względu na brzoskwinię, bo nie dała się ładnie zgnieśc widelcem) i siup na głowę pod czepek Tak sobie pomyślałam, że skoro dziewczyny mogły robic maski z bananem to właściwie czemu by nie z brzoskwinią Muszę jeszcze wypróbowac awokado, tylko jakoś nie mogę się zebrac, bo co kupię to zeżrę ![]() A dałabyś przepis na tą do twarzy?
Edytowane przez Miss Transept Czas edycji: 2011-08-25 o 17:21 |
|
|
|
|
#40310 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zawsze mam stracha, że z czymś przesadzę i moje włosy potem mi się odwdzięczą za "tortury" |
|||
|
|
|
#40311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#40312 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale zacznę od banana z Gerbera jak Cascada albo od marchewy ![]() ![]() Cytat:
W tej co napisałam że nie ma Mypy (teraz mi się przypomniało) pani powiedziała że nic nie ma a potem znalazłam samotną butelkę szamponu gdzieś tam. Ot wystarczy że nie wie jak przeczytać, lepiej powiedzieć że nie ma ![]() Btw Kallos jest węgierski - czytać Kalosz? ![]() Cytat:
Miło mi i cieszę się ![]() Cytat:
Polecam półdomowe, czyli łyżka odżywki i co się nawinie: miodek, cytrynka, oleju, żelu lnianego, kawa, herbata, glukoza. Heh loczki, czy kupując spray do stóp złapałyście się na myśli "niezgodny z CG"? ![]() Przechwalę się jeszcze, dostałam sztyft na suche pięty, składem marzenie ekomaniaczki, prawie jadalne ![]() Plus analiza porównawcza: wpływ protein hydro i emolientów na fale ze wspomaganiem ![]() w zielonej to 2 dni temu po ALS (?) i proteinkach KLIK = lekki susz i wyraźny skręt mokre dzisiejsze Bingo shea + mycie wax avoado z aloesem + gliceryna KLIK = wyraźne dopieszczenie i lekki skręt Wnioski: Myślę że przesunęłam się minimalnie w stronę porowatości normalnej i już nie 100% Wavy tylko z lekkim S'Wavy, gdyż reagują minimalnie bardziej niż przed trwałą na składniki, podatność się podniosła (to dobrze wieczorem i gorzej rano)
|
|||||
|
|
|
#40313 | |
|
Rozeznanie
|
AjriszMarta według mnie to coraz ładniejsze masz te swoje zakrętasy
Cytat:
albo wezmę jakieś delikatne, gładkie poszewki i będą luzem ![]() Brzoskwinie nie dość że przepyszne to jeszcze jakie praktyczne ![]() Ta maska na twarz co ją chciałam ostatnio robić to z przepisu bubz: http://www.youtube.com/watch?v=AK6FG...&feature=feedu ![]() A u mnie mazel tov !! po wczorajszej pielęgnacji miałam całkiem fajne włosy, teraz przez myciem nakładam kokosa, trochę go wgniatając, a moje włosy zakręciły się na całej długości, nieco tłuste, lecz piękne
|
|
#40314 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dziękować
![]() Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
- Czy Ty się dzisiaj nie wyspałaś? - Wyspałam się, czemu pytasz? - A bo masz takie... włosy. No więc wzięłam klamrę i spięłam to siano Cytat:
Na moje włosy też kokos tak cudownie działa. Te moje loki to głównie jego zasługa A ja dzisiaj wyrzuciłam kilka przejrzałych brzoskwiń hmm...
|
|
|
#40315 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Śliczne loczki widzę pięknie! A jak w pracy? Ktoś zauważył zmianę? ![]() Co do kuchennych maseczek...wczoraj na twarz nałożyłam naturalny jogurt, miałam to samo na włosy narzucić, ale zapomniałam ![]() A mycie twarzy płatkami owsianymi polecam |
|
|
|
|
#40316 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Myłam dzisiaj włosy glinką ghassoul. Ale miałam po niej ładne fale
Cytat:
Żeby w sklepie fryzjerskim nie wiedzieli co mają? ![]() ?מזל טוב Czy ja widzę hebrajski?
|
|
#40317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#40318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie szczerze mowiac zgodnoscia z CG nie przejmowalam do tej pory, jestem nieortodoksyjna, mam tu i owdzie silikony i polyquaternia. Na przyszlosc jednak zdryfuje w kierunku ortodoksyjnosci .Co do brzoskwin i innych owocow, to dawno mi chodzi po glowie sprobowac dojrzale mango domieszac do jakiej maski. Zalozylabym sie ze to dzialaja kwasy owocowe tak dobrze na wlosy, Alterry maja przeciez ekstrakty z moreli, z granatu. Jeszcze dojrzala morele mozna by sprobowac jak sie nie zje wszystkiego. Ide studiowac watek o samodzielnym obcinaniu, kusi mnie niesamowicie sie obciac metoda ''na trzy kucyki'' Chatul, ja Cie strasznie dawno jakos nie widzialam . A wlasnie dzis nawet myslalam - ktora to byla kreconowlosa, co miala kota na zielonym tle w avatarze, jakiegos kociego nicka i przepiekne loki
Edytowane przez paulownia Czas edycji: 2011-08-25 o 20:32 |
|
|
|
|
#40319 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja np już wiem, że moje nie tolerują w maskach gliceryny w dużych ilościach. Tzn w domowych maskach.Cytat:
Ale miksowałam dosyc długo. Za to zastanawiam się czy nie przerzucic się na miksowanie przy wszystkich maskach domowych bo taki przyjemny puszysty mus się zrobił A włosy masz coraz ładniejsze, szczerze mówiąc nie podejrzewałam że mają aż taki zakrętasowy potencjał ![]() ![]() Cytat:
Maseczka prościutka, muszę spróbowac. Tylko żebym jej nie zjadła. Już sobie tak kiedyś robiłam maseczkę z płatków owsianych i truskawek. Od wewnątrz działa super Widzisz, a tu tyle rzeczy można z nich zrobic Ja odkąd zaczęłam się tu udzielac to na widok większości artykułów spożywczych mam myśl "nada się na włosy?" ![]() Do mycia twarzy płatkami owsianymi przybieram się od dłuższego czasu, ale jak mam płatki to nie pamiętam, a jak pamiętam to nie mam płatków ![]() Cały czas słyszę tyle dobrych opinii o masce YTC że muszę w końcu kupic. Tylko skąd tu pieniądze na to brac...?
|
|
#40320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

zobaczymy co wyjdzie

Może nad wodę się wybiorę, to będzie mi wszystko jedno 

)

Odwiedziłam kiedyś, chcąc kupić i szukałam, szukałam aż w końcu spytałam pani tam pracującej o ten produkt a ona tylko na mnie dziwnie spojrzała i odpowiedziała - yyyy, nie ma.
Mam nadzieję, że zastąpi mi waxa avocado do mycia ;P Ale najpierw test alergiczny 
. Oby tak dalej
ZUMBA