Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1344 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-25, 11:42   #40291
anoska
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

właśnie egzystuję z psikadłem z przepisu Syrenki znalezionego w kalendarzu adwentowym zobaczymy co wyjdzie jestem pozytywnie nastawiona mimo unoszącego się zapachu keratyny
Stary 2011-08-25, 11:45   #40292
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Kurcze, wstałam dziś i na głowie nawet przyzwoicie, chciałam się pochwalić, ale wyszłam z domu i tu mgła
Spuszyłam się, zakrętasy mi się poluzowały i tyle z mojej fryzury

Obczytałam punkt rosy, ale jakoś jeszcze nie wiem, jak sobie to ułożyć. Ale da się tak zrobić, żeby rano widząc pogodę za oknem (no jakoś nie sądzę, żebym pamiętała o sprawdzaniu prognozy), na juz suche włosy walnąć coś antypuszkowego?
U Ciebie mgła a u mnie burza i ulewa totalna, dobrze, że daleko do samochodu nie miałam No i puszak też jest niestety. Co nie zmienia faktu, że zadowolona jestem, bo po spaniu skręt się utrzymał i nie musiałam spinać dzisiaj włosów
Stary 2011-08-25, 12:11   #40293
kascysko
Zakorzenienie

Hej U mnie dziś znów ponad 30 stopni, nie opłaca mi się nawet kudełek reanimować Może nad wodę się wybiorę, to będzie mi wszystko jedno

Kupiłam Jantara na allegro, bo u mnie nigdzie nie ma, ale jeszcze nie przyszedł

I będę coś ukręcać z rycynką na noc
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 12:25   #40294
imbryka
Rozeznanie

u mnie duszno i gorąco :/

wczoraj wieczorem byłam całkiem dumna ze swoich włosów, ale po nocy się nieco zwichrowały i już nie wyglądają tak dobrze, muszę chyba kupić satynowe poszewki (ale czy ten materiał na pewno nie elektryzuje włosów )

mam pytanie czy garnier fructis volume restructure to dobra odżywka, warta uwagi?

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 12:31   #40295
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
u mnie duszno i gorąco :/

wczoraj wieczorem byłam całkiem dumna ze swoich włosów, ale po nocy się nieco zwichrowały i już nie wyglądają tak dobrze, muszę chyba kupić satynowe poszewki (ale czy ten materiał na pewno nie elektryzuje włosów )

mam pytanie czy garnier fructis volume restructure to dobra odżywka, warta uwagi?
Ja osobiście nic tutaj nie wyczytałam polecającego Fructisa No ale może przegapiłam
Stary 2011-08-25, 12:44   #40296
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Ja osobiście nic tutaj nie wyczytałam polecającego Fructisa No ale może przegapiłam
przegapiłaś, bo jest garnier bez silikonów i jak mnie pamięć nie myli nawet zgodny całkowicie z cg
KWC
Stary 2011-08-25, 12:50   #40297
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
muszę chyba kupić satynowe poszewki (ale czy ten materiał na pewno nie elektryzuje włosów )
Ano właśnie. Ja mam jedną satynową poszewkę i jak na niej śpię to rano wstaję z fryzurą a la młody Einstein Może jak jest z dobrej satyny to się nie elektryzują? Ja wiem... Mi jednak dużo lepiej śpi się na bawełnianych/lnianych poszewkach.

A, zapomniałam dopisac! Brzoskwinia na moich włosach spisała się świetnie (może zakwasiła, albo co?), muszę częściej fundowac sobie ją w maskach. Tzn to chyba ona, bo nic innego nowego nie dodawałam. Włosy błyszczą niesamowicie

Edytowane przez Miss Transept
Czas edycji: 2011-08-25 o 12:52
Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 13:15   #40298
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Ano właśnie. Ja mam jedną satynową poszewkę i jak na niej śpię to rano wstaję z fryzurą a la młody Einstein Może jak jest z dobrej satyny to się nie elektryzują? Ja wiem... Mi jednak dużo lepiej śpi się na bawełnianych/lnianych poszewkach.

A, zapomniałam dopisac! Brzoskwinia na moich włosach spisała się świetnie (może zakwasiła, albo co?), muszę częściej fundowac sobie ją w maskach. Tzn to chyba ona, bo nic innego nowego nie dodawałam. Włosy błyszczą niesamowicie
Najlepiej zapewne byloby miec powleczenie z czystego jedwabiu ale to by byla droga impreza. Albo powinnysmy spac jak gejsze, z klockiem pod karkiem i glowa w powietrzu.
Moje wlosy wyschly ladnie, i zdaje sie ze sie polubimy z zelem lnianym puch minimalny, wlosy blyszcza. Skret sie rozluznil, i znow musialam sie pospinac ogolnie jestem niezadowolona nie tyle z wlosow co z ksztaltu fryzury, ja koniecznie musze isc do fryzjera! Upiecie i ulozenie moich wlosow to jest droga przez meke, musze sie nameczyc zeby wygladac jak czlowiek, przy okazji dotykam wlosy o wiele za duzo, co zapewne wcale im nie sluzy.
Ano, fryzjer jest niedaleko i wyplata tez
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 14:30   #40299
imbryka
Rozeznanie

Cytat:

u mnie nie działa żadne podpinanie czy wiązanie w ananasa, jak przerzuce włosy przez ramę łóżka to rano i tak już leżą po swojemu

mam długie włosy i ciekawa jestem czy to dobry pomysł zostawić włosy na noc luźno?

możesz coś więcej napisać o tej masce z brzoskwinią, co używałaś? ja miałam ostatnio robić maskę do twarzy, ale widzę, że na włosy też fajnie działa, kocham brzoskwinie, to jak nie pochlonę wszystkich to może przerobie ją na maskę

Stary 2011-08-25, 14:59   #40300
Ag Rafka
Rozeznanie

A ja dostałam jedyną ostatnią butelkę Jantarka w lokalnej aptece. Muszę zrobić rundę po pozostałych, może im coś jeszcze zostało, to zrobię zapas.
U mnie parno i gorąco, psz na głowie, spinam, psikam Jantarem i jadę na plażę. Wreszcie trochę lata tego lata
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 15:48   #40301
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
przegapiłaś, bo jest garnier bez silikonów i jak mnie pamięć nie myli nawet zgodny całkowicie z cg
KWC
No z Garniera to tylko o odżywce z awokado wiem i nawet używam
Stary 2011-08-25, 15:58   #40302
Rilla82
Zakorzenienie

Mam pytanie, czy pisząc "garnier awokado" macie na myśli tę odżywkę czy jakąś inną https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ch.html&next=1 A jeśli nie tę, to czy podlinkowana przeze mnie jest pod względem CG ok? Bo właśnie taką posiadam w łazience.
Rilla82 jest teraz online Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 16:16   #40303
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yoanka85 Pokaż wiadomość
Witajcie zakręcone
Podczytuję Was z różną intensywnością od lutego, a teraz postanowiłam wyjść z ukrycia i opisać moją pełną wzruszeń historię

Zawsze miałam proste włosy. Ok 13 lat zaczęły mi się wywijać i puszyć. W 1 klasie liceum obcięłam się na chłopaka (na szczęście mam niewiele zdjęć z tamtego okresu, dosyć powiedzieć, że chłopaki z klasy mówili na mnie "szopa"). 3 lata później w ruch poszła prostownica i wtedy wyglądałam jak człowiek Jakoś wtedy mama mi powiedziała, że w moim wieku miała na głowie sprężynki (nie mogłam w to uwierzyć, bo teraz ma raczej proste, podwinięte na końcu).
DBAĆ o włosy (czyli w tym znaczeniu używać szamponów i odżywek Pantene ) zaczęłam na studiach ok roku 2004. Innym razem przypadkiem wynalazłam metodę na lekkie fale – po prostu na mokre włosy nakładałam dużo żelu i suszyłam je (a raczej smażyłam) suszarką z głową w dół, lekko ugniatając. Na studiach kiedy miałam kłaki całkiem długie zaczęłam je kręcić zawijając po umyciu wszystkie włosy w 2 grube spirale, po wyschnięciu były nawet pokręcone.. W tym okresie na przemian zapuszczałam włosy, a później ścinałam siano i tak na okrągło.
W lipcu zeszłego roku włosy zaczęły wypadać mi w strasznych ilościach - Seboradin, Radical itp nie dały rezultatu, w grudniu w ruch poszły Waxy i Biovaxy też bez sukcesów (teraz wiem, że powodem była anemia i bardzo niski poziom żelaza).

I wtedy trafiłam na to forum z nudów - jakoś pod koniec lutego br. Dziennik pielęgnacji i porównanie zdjęć PRZED i PO tak mnie zachęciły, że wtedy zaczęłam intensywne czytać. I czytałam i czytałam i myślałam, że nigdy nie skończę. Stale miałam pootwierane kilkanaście zakładek w przeglądarce, co jedną zamknęłam to otwierałam kilka kolejnych - przestałam wyłączać laptopa, żeby tych zakładek nie pozamykać. Trwało to ok tygodnia, kupiłam tani szampon Malwa z SLS, odżywki Isanę z Babassem i Garnier Karite, do tego maska Biovax Latte. Mycie włosów głową w dół, płukanie zimną wodą z octem, unikanie silikonów i innych polepszaczy, odgniatanie w koszulkę i plunking na 15min. Efekty pojawiły się już po pierwszym myciu, chociaż lokami tego bym wtedy nie nazwała.

Obecnie skróciłam i uprościłam proces pielęgnacji - od ok miesiąca robię tak:
- olejowanie na noc, czasem nawet dłużej olejem kokosowym
- mycie odżywką (po oleju x2) Isana z Babassem
- maska Yes To Carrots na ok 5-10min (kończy już się)
- odżywka ds/ Garnier Avocado i Karite
- płukanie zimną wodą
- kropla wielkości groszku Garnier Avocado i Karite na całkiem mokre włosy /lub/ odżywka b/s Joanna Len i rumianek
- odciskam i odgniatam w koszulkę
- zawijam turban na ok 5 min
- czasem po rozwinięciu minimalna ilość oleju kokosowego przeciw puszeniu, ale tylko kropla bo robią się tłuste
- schną same, staram się wtedy gwałtownie głową nie ruszać przez 1-2h.

Nie robię płukanek, raz zrobiłam domową maskę, jak nie zapomnę to robię do płukania wodę z octem, żeli nie stosuję (lniany się nie sprawdził), staram się być w 100% CG. Zazwyczaj myję włosy 2 razy w tygodniu.

Tak to u mnie wygląda w telegraficznym skrócie

Aha, olejowanie kokosem na całe włosy zaczęłam na granicy czerwca/lipca, to wtedy nastąpił przełom i naprawdę zaczęły się kręcić.

PS. Mój post chyba bardziej się nadaję na Dziennik regeneracji

Zdjęcia:

1 – typowy wygląd moich kłaków dawniej

2 – kręcone metodą suszonego żelu 2006-2007
3 – kręcone metodą zawijania mokrych włosów zawijanych w rulon 2007
4 – wygląd codzienny (prostowane co 2-3 dni) 2010
5 – początki CG marzec 2011, pomału bywało lepiej

6 – kryzys – czerwiec, marzyłam o ich ścięciu
7 – lipiec: po olejowaniu kokosem na całą noc
8 – sierpień – istny cud na moich włosach
Wspaniała zmiana i wielka motywacja dająca wręcz kopa aby się nie poddawać i dbać bo efekty mogą być piękne

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Mam pytanie, czy pisząc "garnier awokado" macie na myśli tę odżywkę czy jakąś inną https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ch.html&next=1 A jeśli nie tę, to czy podlinkowana przeze mnie jest pod względem CG ok? Bo właśnie taką posiadam w łazience.
Niestety nie otwiera mi się zdjęcie a że najczęściej zapamiętuje wygląd opakowania a nie dokładną nazwę to daje linka z tą odżywką, która na pewno jest CG i z analizą https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=290
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...de-karite.html
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 16:21   #40304
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Wspaniała zmiana i wielka motywacja dająca wręcz kopa aby się nie poddawać i dbać bo efekty mogą być piękne

Niestety nie otwiera mi się zdjęcie a że najczęściej zapamiętuje wygląd opakowania a nie dokładną nazwę to daje linka z tą odżywką, która na pewno jest CG i z analizą https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=290
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...de-karite.html
Po składzie wygląda, że to ta sama, tylko moja w nazwie ma "oliwka, awokado i karite", stąd też miałam wątpliwości. Opakowanie standardowe dla odżywek fructisa, czyli stojąca na głowie, zielona, podłużna
Stary 2011-08-25, 16:43   #40305
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Po składzie wygląda, że to ta sama, tylko moja w nazwie ma "oliwka, awokado i karite", stąd też miałam wątpliwości. Opakowanie standardowe dla odżywek fructisa, czyli stojąca na głowie, zielona, podłużna
To chyba nie jest tak do końca to samo ale mogę się mylić bo w czytaniu składów jestem słaba. Znam tylko podstawowe nazwy. Ale znalazłam analizę tej Twojej odżywki i jest zgodna z CG
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1074
Stary 2011-08-25, 17:05   #40306
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
A u mnie w naturze nie ma Mypy... Odwiedziłam kiedyś, chcąc kupić i szukałam, szukałam aż w końcu spytałam pani tam pracującej o ten produkt a ona tylko na mnie dziwnie spojrzała i odpowiedziała - yyyy, nie ma.
A gdzie szukałaś Mypy? Wśród kosmetyków do włosów? "U mnie" w Naturze też tam Mypy nie ma. Jest na półce obok balsamów do ciała. I tam jest cała seria Mypy, zarówno aloesowa jak i ta z masłem shea. I są tam i odżywki, i szampony, i balsamy do ciała...
Jakby nie mogli szamponów Mypy postawić obok innych szamponów
Stary 2011-08-25, 17:08   #40307
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Ożdywka która podajesz w linku jest zgodna z CG. Używam i jestem zadowolona

Edytowane przez imbryka
Czas edycji: 2011-08-25 o 17:11
Stary 2011-08-25, 17:17   #40308
AjriszMarta
Zakorzenienie

Zielona Garnier Fructis - chyba CG, nie wiem co o Hydroxycellulose sądzić, reszta ładna
Garnier Avocado - żółta butla z brązową "zakrętką" - CG
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A gdzie szukałaś Mypy? Wśród kosmetyków do włosów? "U mnie" w Naturze też tam Mypy nie ma.
U mnie na wsi są dwa sklepy Natury i w jednym jest Mypa w drugim niet

Bingo shea na łbie Mam nadzieję, że zastąpi mi waxa avocado do mycia ;P Ale najpierw test alergiczny

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 17:19   #40309
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
u mnie nie działa żadne podpinanie czy wiązanie w ananasa, jak przerzuce włosy przez ramę łóżka to rano i tak już leżą po swojemu

mam długie włosy i ciekawa jestem czy to dobry pomysł zostawić włosy na noc luźno?

możesz coś więcej napisać o tej masce z brzoskwinią, co używałaś? ja miałam ostatnio robić maskę do twarzy, ale widzę, że na włosy też fajnie działa, kocham brzoskwinie, to jak nie pochlonę wszystkich to może przerobie ją na maskę
Mam to samo ze spaniem, co nie zrobię to rano układają się po swojemu (czyli z tyłu gniazdo a po bokach przyklep ).

A maskę zrobiłam tak jak robię normalnie czyli wrzuciłam do miseczki 2 żółtka, łyżkę oleju rycynowego i wszystko co miałam pod ręką dowłosowego. No i brzoskwinię, bo mi szkoda było wyrzucac. Potem zmiksowałam mikserem (ze względu na brzoskwinię, bo nie dała się ładnie zgnieśc widelcem) i siup na głowę pod czepek Tak sobie pomyślałam, że skoro dziewczyny mogły robic maski z bananem to właściwie czemu by nie z brzoskwinią

Muszę jeszcze wypróbowac awokado, tylko jakoś nie mogę się zebrac, bo co kupię to zeżrę

A dałabyś przepis na tą do twarzy?

Edytowane przez Miss Transept
Czas edycji: 2011-08-25 o 17:21
Stary 2011-08-25, 18:15   #40310
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A gdzie szukałaś Mypy? Wśród kosmetyków do włosów? "U mnie" w Naturze też tam Mypy nie ma. Jest na półce obok balsamów do ciała. I tam jest cała seria Mypy, zarówno aloesowa jak i ta z masłem shea. I są tam i odżywki, i szampony, i balsamy do ciała...
Jakby nie mogli szamponów Mypy postawić obok innych szamponów
Poszukiwania Mypy zaczęłam najpierw od przeglądania stoisk z szamponami, odżywkami itd. Potem całą naturę obeszłam, aż w końcu pomyślałam, że może przeoczyłam. Jednak kiedy zapytałam Pani o tę odżywkę to już po minie widziałam, że nawet nie wie o co pytam więc uznałam, że skoro nie wie to pewnie nie ma jej na sklepie bo inaczej musiałaby jej się rzucić w oczy nazwa choćby na spisie towarów. Tak samo jak poszłam do fryzjerskiego po Kallosa zgodnego z CG to jak rzuciłam nazwą to brakowało tylko łez w oczach tej dziewczyny. Nie wiem, aż taka straszna jestem?

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Zielona Garnier Fructis - chyba CG, nie wiem co o Hydroxycellulose sądzić, reszta ładna
Garnier Avocado - żółta butla z brązową "zakrętką" - CG

U mnie na wsi są dwa sklepy Natury i w jednym jest Mypa w drugim niet

Bingo shea na łbie Mam nadzieję, że zastąpi mi waxa avocado do mycia ;P Ale najpierw test alergiczny
Zawsze czytając Twoje wpisy dowiadywałam się wielu ciekawych rzeczy. Masz ogromną wiedzę. I uwielbiam czytać o Twoich eksperymentach

Cytat:
Mam to samo ze spaniem, co nie zrobię to rano układają się po swojemu (czyli z tyłu gniazdo a po bokach przyklep ).

A maskę zrobiłam tak jak robię normalnie czyli wrzuciłam do miseczki 2 żółtka, łyżkę oleju rycynowego i wszystko co miałam pod ręką dowłosowego. No i brzoskwinię, bo mi szkoda było wyrzucac. Potem zmiksowałam mikserem (ze względu na brzoskwinię, bo nie dała się ładnie zgnieśc widelcem) i siup na głowę pod czepek Tak sobie pomyślałam, że skoro dziewczyny mogły robic maski z bananem to właściwie czemu by nie z brzoskwinią

Muszę jeszcze wypróbowac awokado, tylko jakoś nie mogę się zebrac, bo co kupię to zeżrę

Dlaczego ja nie mogę się zmobilizować do domowych maseczek Zawsze mam stracha, że z czymś przesadzę i moje włosy potem mi się odwdzięczą za "tortury"
Stary 2011-08-25, 18:25   #40311
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
Ożdywka która podajesz w linku jest zgodna z CG. Używam i jestem zadowolona
Cytat:
To chyba nie jest tak do końca to samo ale mogę się mylić bo w czytaniu składów jestem słaba. Znam tylko podstawowe nazwy. Ale znalazłam analizę tej Twojej odżywki i jest zgodna z CG
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1074
Dzięki, cieszę się, bo naprawdę jestem z niej zadowolona.
Stary 2011-08-25, 18:52   #40312
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Syndrom dnia następnego
Cytat:
I tak żadnych kłaczków nie było? Smaka mi zrobiłaś
Ale zacznę od banana z Gerbera jak Cascada albo od marchewy
Cytat:
Poszukiwania Mypy zaczęłam najpierw od przeglądania stoisk z szamponami, odżywkami itd. Potem całą naturę obeszłam, aż w końcu pomyślałam, że może przeoczyłam. Jednak kiedy zapytałam Pani o tę odżywkę to już po minie widziałam, że nawet nie wie o co pytam więc uznałam, że skoro nie wie to pewnie nie ma jej na sklepie bo inaczej musiałaby jej się rzucić w oczy nazwa choćby na spisie towarów. Tak samo jak poszłam do fryzjerskiego po Kallosa zgodnego z CG to jak rzuciłam nazwą to brakowało tylko łez w oczach tej dziewczyny. Nie wiem, aż taka straszna jestem?
Są babki kumate i mniej W tej co napisałam że nie ma Mypy (teraz mi się przypomniało) pani powiedziała że nic nie ma a potem znalazłam samotną butelkę szamponu gdzieś tam. Ot wystarczy że nie wie jak przeczytać, lepiej powiedzieć że nie ma
Btw Kallos jest węgierski - czytać Kalosz?
Cytat:
Zawsze czytając Twoje wpisy dowiadywałam się wielu ciekawych rzeczy. Masz ogromną wiedzę. I uwielbiam czytać o Twoich eksperymentach
Dziękuję Miło mi i cieszę się
Cytat:
Dlaczego ja nie mogę się zmobilizować do domowych maseczek Zawsze mam stracha, że z czymś przesadzę i moje włosy potem mi się odwdzięczą za "tortury"
Większość da się zmyć ;P
Polecam półdomowe, czyli łyżka odżywki i co się nawinie: miodek, cytrynka, oleju, żelu lnianego, kawa, herbata, glukoza.

Heh loczki, czy kupując spray do stóp złapałyście się na myśli "niezgodny z CG"?

Przechwalę się jeszcze, dostałam sztyft na suche pięty, składem marzenie ekomaniaczki, prawie jadalne

Plus analiza porównawcza: wpływ protein hydro i emolientów na fale ze wspomaganiem
w zielonej to 2 dni temu po ALS (?) i proteinkach KLIK = lekki susz i wyraźny skręt
mokre dzisiejsze Bingo shea + mycie wax avoado z aloesem + gliceryna KLIK = wyraźne dopieszczenie i lekki skręt

Wnioski: Myślę że przesunęłam się minimalnie w stronę porowatości normalnej i już nie 100% Wavy tylko z lekkim S'Wavy, gdyż reagują minimalnie bardziej niż przed trwałą na składniki, podatność się podniosła (to dobrze wieczorem i gorzej rano)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie656.jpg (47,0 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie658.jpg (41,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie660.jpg (51,1 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie662.jpg (56,9 KB, 35 załadowań)

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 19:15   #40313
imbryka
Rozeznanie

AjriszMarta według mnie to coraz ładniejsze masz te swoje zakrętasy

Cytat:

Jeszcze może jakiś turban wypróbuję na noc, ale wtedy jak mi wieczorem doschną do końca albo wezmę jakieś delikatne, gładkie poszewki i będą luzem

Brzoskwinie nie dość że przepyszne to jeszcze jakie praktyczne

Ta maska na twarz co ją chciałam ostatnio robić to z przepisu bubz: http://www.youtube.com/watch?v=AK6FG...&feature=feedu

A u mnie mazel tov !! po wczorajszej pielęgnacji miałam całkiem fajne włosy, teraz przez myciem nakładam kokosa, trochę go wgniatając, a moje włosy zakręciły się na całej długości, nieco tłuste, lecz piękne wyczuwam tu dobry materiał na fajne lokaski

Stary 2011-08-25, 20:10   #40314
yoanka85
Rozeznanie

GG do yoanka85

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Wow, wow, wow! cóż za zmiana i motywacja dla nas
Dziękować

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Yoanka, cudo nie włosy oby moim wystarczyło tylko pól roku... na taką zmianę
A powiem Ci, że nawet nie wiem kiedy to pół roku zleciało

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość

Super zmiana . Oby tak dalej
Dziękuję Pracuję nad tym, żeby taki efekt mieć już zawsze. Dzisiaj nabyłam olej kokosowy, keratynę i inne bajery oraz maskę YTC - jestem bankrutem.

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
U Ciebie mgła a u mnie burza i ulewa totalna, dobrze, że daleko do samochodu nie miałam No i puszak też jest niestety. Co nie zmienia faktu, że zadowolona jestem, bo po spaniu skręt się utrzymał i nie musiałam spinać dzisiaj włosów
Oho, widzę że dzisiaj pogoda sprzyjająca puszakom. Rano byłam 2h na dworze, wróciłam do biura, a 7 letnia córka szefa pyta mnie:
- Czy Ty się dzisiaj nie wyspałaś?
- Wyspałam się, czemu pytasz?
- A bo masz takie... włosy.

No więc wzięłam klamrę i spięłam to siano

Cytat:
AjriszMarta według mnie to coraz ładniejsze masz te swoje zakrętasy

Jeszcze może jakiś turban wypróbuję na noc, ale wtedy jak mi wieczorem doschną do końca albo wezmę jakieś delikatne, gładkie poszewki i będą luzem

Ta maska na twarz co ją chciałam ostatnio robić to z przepisu bubz: http://www.youtube.com/watch?v=AK6FG...&feature=feedu

A u mnie mazel tov !! po wczorajszej pielęgnacji miałam całkiem fajne włosy, teraz przez myciem nakładam kokosa, trochę go wgniatając, a moje włosy zakręciły się na całej długości, nieco tłuste, lecz piękne wyczuwam tu dobry materiał na fajne lokaski
Poka foto
Na moje włosy też kokos tak cudownie działa. Te moje loki to głównie jego zasługa

A ja dzisiaj wyrzuciłam kilka przejrzałych brzoskwiń hmm...
ona mnie odepchła.

Więc weszłem do domu,
trzasłem drzwiami,
pierdłem, rzygłem i wyszłem

bo chamstwa nie zniese

ZUMBA
yoanka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 20:16   #40315
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Przechwalę się jeszcze, dostałam sztyft na suche pięty, składem marzenie ekomaniaczki, prawie jadalne
Wow! A co to za cudo? Jakiś Crystal czy coś w tym rodzaju? Mniam...
Śliczne loczki widzę pięknie! A jak w pracy? Ktoś zauważył zmianę?
Co do kuchennych maseczek...wczoraj na twarz nałożyłam naturalny jogurt, miałam to samo na włosy narzucić, ale zapomniałam
A mycie twarzy płatkami owsianymi polecam

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 20:22   #40316
Chatul
ma zielone pojęcie

Myłam dzisiaj włosy glinką ghassoul. Ale miałam po niej ładne fale

Cytat:
Tak samo jak poszłam do fryzjerskiego po Kallosa zgodnego z CG to jak rzuciłam nazwą to brakowało tylko łez w oczach tej dziewczyny. Nie wiem, aż taka straszna jestem?
A to już dziwne Żeby w sklepie fryzjerskim nie wiedzieli co mają?

Cytat:
A u mnie mazel tov !!
?מזל טוב
Czy ja widzę hebrajski?
Stary 2011-08-25, 20:26   #40317
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Wow! A co to za cudo? Jakiś Crystal czy coś w tym rodzaju? Mniam...
Śliczne loczki widzę pięknie! A jak w pracy? Ktoś zauważył zmianę?
Co do kuchennych maseczek...wczoraj na twarz nałożyłam naturalny jogurt, miałam to samo na włosy narzucić, ale zapomniałam
A mycie twarzy płatkami owsianymi polecam
O tych płatkach gdzieś czytałam Ja aktualnie testuję przecieranie twarzy mlekiem Capi to na twarzy strasznie, ale efekt oczyszczenia daje całkiem niezły, zobaczymy jak z bardziej długofalowymi efektami
Stary 2011-08-25, 20:27   #40318
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Btw Kallos jest węgierski - czytać Kalosz?

Heh loczki, czy kupując spray do stóp złapałyście się na myśli "niezgodny z CG"?
Dobre.
Ja sie szczerze mowiac zgodnoscia z CG nie przejmowalam do tej pory, jestem nieortodoksyjna, mam tu i owdzie silikony i polyquaternia. Na przyszlosc jednak zdryfuje w kierunku ortodoksyjnosci.
Co do brzoskwin i innych owocow, to dawno mi chodzi po glowie sprobowac dojrzale mango domieszac do jakiej maski. Zalozylabym sie ze to dzialaja kwasy owocowe tak dobrze na wlosy, Alterry maja przeciez ekstrakty z moreli, z granatu.
Jeszcze dojrzala morele mozna by sprobowac jak sie nie zje wszystkiego.
Ide studiowac watek o samodzielnym obcinaniu, kusi mnie niesamowicie sie obciac metoda ''na trzy kucyki''
Chatul, ja Cie strasznie dawno jakos nie widzialam. A wlasnie dzis nawet myslalam - ktora to byla kreconowlosa, co miala kota na zielonym tle w avatarze, jakiegos kociego nicka i przepiekne loki

Edytowane przez paulownia
Czas edycji: 2011-08-25 o 20:32
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 20:56   #40319
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Zawsze jest taka szansa, ale bez prób i błędów ciężko dbac o włosy Ja np już wiem, że moje nie tolerują w maskach gliceryny w dużych ilościach. Tzn w domowych maskach.
Cytat:
Syndrom dnia następnego

I tak żadnych kłaczków nie było? Smaka mi zrobiłaś
Ale zacznę od banana z Gerbera jak Cascada albo od marchewy
Żadnych kłaczków Ale miksowałam dosyc długo. Za to zastanawiam się czy nie przerzucic się na miksowanie przy wszystkich maskach domowych bo taki przyjemny puszysty mus się zrobił

A włosy masz coraz ładniejsze, szczerze mówiąc nie podejrzewałam że mają aż taki zakrętasowy potencjał
Cytat:

Dziękuję bardzo Maseczka prościutka, muszę spróbowac. Tylko żebym jej nie zjadła. Już sobie tak kiedyś robiłam maseczkę z płatków owsianych i truskawek. Od wewnątrz działa super
Cytat:
Napisane przez yoanka85 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj wyrzuciłam kilka przejrzałych brzoskwiń hmm...
Widzisz, a tu tyle rzeczy można z nich zrobic Ja odkąd zaczęłam się tu udzielac to na widok większości artykułów spożywczych mam myśl "nada się na włosy?"

Do mycia twarzy płatkami owsianymi przybieram się od dłuższego czasu, ale jak mam płatki to nie pamiętam, a jak pamiętam to nie mam płatków Za to mlekiem próbowałam i dostałam uczulenia

Cały czas słyszę tyle dobrych opinii o masce YTC że muszę w końcu kupic. Tylko skąd tu pieniądze na to brac...?

Stary 2011-08-25, 21:05   #40320
gohs
Zakorzenienie

Cytat:

Do mycia twarzy płatkami owsianymi przybieram się od dłuższego czasu, ale jak mam płatki to nie pamiętam, a jak pamiętam to nie mam płatków Za to mlekiem próbowałam i dostałam uczulenia

Cały czas słyszę tyle dobrych opinii o masce YTC że muszę w końcu kupic. Tylko skąd tu pieniądze na to brac...?
Haha, ja dzisiaj idąc do łazienki z kartonem mleka jak zobaczyłam dziwne spojrzenie TŻ to myślałam, że padnę Mówi na mnie teraz Kleopatra

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości