|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG! Część XXIII
ma ten cholerny błysk w oku, którym przyciąga mnie na każdym kroku. potrafi zaczarować mnie każdym słowem, uzależnić od siebie przez rozmowę na gadu, a ja zawsze ulegam.
rada na złamane serce? przeszczep. dostanie całkowicie nowego, ani nieuszkodzonego narządu to jedyne rozwiązanie. moje zachowanie nigdy nie było optymistyczne . Raczej nazwałabym je realistycznym spojrzeniem na świat z nutką pesymizmu i perfekcjonizmu |
|
|
|
#4712 |
|
Zakorzenienie
|
" nie mam nic przeciwko czekaniu na Twą miłość, cieszę się, że moje teksty na coś się przydają
|
|
#4713 |
|
Raczkowanie
|
'Z przypływem morza łez
może tylko muzyka potrafi zagłuszyć chore serce? [...] ja właśnie płakałem. Nie po wierzchu. Czułem coś takiego, jakby z drugiej strony moich oczu łzy do wewnątrz mnie spływały. Doświadczył pan może takiego płaczu? Szczęście to łza, którą się otarło i uśmiech, który się wywołało Chwilę jak krople łez płyną jedna za drugą. Myśli warte są słów, więc mów. - Od kiedy lubisz rude? - A od kiedy Ty jesteś ruda? dzis w nocy siedziałam na parapecie patrzyłam w gwiazdy i zastanawiałam się czy on wie, że mnie traci. Bo wciąż za dużo myśli, i czuje, i kocha, i chce... mama mówiła 'kochasz to kochaj konsekwentnie' archiwum po brzegi zapełnione wygasłą już miłością'
|
|
#4714 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie z✂✂✂ tego! BO obiecuję, że jeśli ja się sparzę to pokażę Ci co to jest cierpienie A Nam pozostało jedynie płakać, wspólnie Twój dotyk jak krople deszczu obmywały moją duszę ze zła dnia minionego Wolę doznać bólu niż ból zadać Wydawałeś się tym jedyny i właśnie dlatego okazałeś się być kimś innym Położyłam swoje serce na Twoich kolanach Tam ja byłam bezpieczna, więc i Ono też będzie, czyż nie? Obiecaj, że pomyślisz o mnie za każdym razem gdy zobaczysz słońce Odnalazłeś mnie o dwie miłości za późno Na wschód, czy zachód? W dzień, czy też noc? Wybieraj, bo jedynie pomiędzy miłością a nienawiścią wybrać nie możesz, to Bóg decyduję która z nich do Nas zapuka I choćbyś szlochał na mój ulubiony sweter ja Ci nie wybaczę, Choćbyś zalewał mnie milionami sms'ów o tym jak bardzo źle Ci beze mnie, bez mojej dłoni, nie wybaczę Gdzie jesteś? Pozwól się znaleźć Zrobię wszystko by pokazać jak bardzo Cię W I E L B I E ! Nie znikaj w momencie w którym nie będziesz na wyciągnięcie ręki bólem serce przepełni się po brzegi, a gdy wrócisz będziesz musiał go spijać do ostatniej kropli z żył Zakorzeniłeś się w mojej duszy byłeś codziennością, nieodłączną częścią, Kochanie Ciebie było czymś naturalnym, nie mogę porównać tego do jedzenia bo bez jedzenia przeżyłabym aż 3 tygodnie, bez Ciebie po godzinie serce przestałoby wystukiwać Twoje imię
Jestem niedorozwinięta - mam tylko jedną twarz dla ludzi. Edytowane przez _niebanalna Czas edycji: 2011-08-25 o 12:36 |
||
|
|
|
#4715 |
|
Rozeznanie
|
Byłeś dla mnie diamentem, okazałeś się zwykłym szkłem.
|
|
#4716 |
|
Raczkowanie
|
_niebanalna- dzubku dziękuję ;**
_________________________ ___ Jakiekolwiek byłoby źródło mej głupoty, jeszcze się nie wyczerpało. poczułam chłód, który z minuty na minutę coraz bardziej ogarniał moje ciało .. przesiąknięta euforią. - O mamo! To takie trudne, jak na szesnastolatkę! - Nie rycz, szesnastolatko, bądź świadoma swego najlepszego wieku i nie kochaj się, nie schrzań młodości złotko. Powiem krótko i na temat. Z mojego życia to ty już wypi#$%^&*% ! ohh, yeah, w podskokach ! To nie tak, że jestem wredna, zła i niedobra. Ty po prostu nie zasłużyłeś na to aby poznać moją słodycz. ![]() stanę w centrum miasta z karteczką na której będzie napisane "szukam osoby, która mnie pokocha taką jaka jestem". Ja Ci daje paczkę żelek a Ty idziesz ze mną na koniec świata. Zaprowadzę Cię do świata rozkoszy i fantazji.
dla której zrobiłabym więcej niż dla pozostałych. Edytowane przez mimo wszystko Czas edycji: 2011-08-25 o 13:46 |
|
|
|
#4717 |
|
Zadomowienie
|
tez od czasu do czasu coś zabiorę ![]() miło *** Tak bardzo chciałabym dowiedzieć się, co we mnie siedzi i nie pozwala mi zapomnieć. Cicha melodia, zapach, dotyk ? Ale najgorsze jest spojrzenie. Krzyczy : Uratuj mnie. Proszę, zapomnij. Proszę, chce zapomnieć. Przepraszam, nie potrafię. |
|
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲ ▲▲▲▲▲ ▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲
'Dziś jesteśmy tymi ludźmi przed którymi ostrzegali nas nasi rodzice. My kobiety jesteśmy dziwne, nigdy nie przestajemy kochać nawet największych drani. Nie chcę utknąć w przeszłości Ale jesteś wszystkim, co miałam Nigdy nie kłam, nie uciekaj, nie oszukuj i nie pij. Jeśli musisz skłamać to w objęciach osoby, którą kochasz. Jeśli musisz uciec to tylko od złych ludzi. Jeśli musisz oszukać, oszukaj śmierć. A jeśli musisz pić, pij w chwilach, które zapierają dech.'
|
|
#4719 |
|
Rozeznanie
|
brak pomysłu na życie. improwizacja .
odtąd wstaje z łóżka, ubieram się, maluje rzęsy tuszem, na śniadanie jem ciastka słuchając radia, a potem jestem szczęśliwa bez żadnego` ale` szminką na lustrze napiszę że cię chcę |
|
|
|
#4720 |
|
Raczkowanie
|
Patrz, jednak mam serce
co więcej, kocha tylko Ciebie Być może Ci zadziwię ale serce nie jest moim podwładnym, nie przestanie bić w rytm Twoich kroków tylko dlatego, że Twoje zamarzło Nie chcę byś był tym samym mężczyzną którego pokochałam, bądź sku***synem który nie zna znaczenia słów: miłość, przyjaźń, zaufanie. Znacznie ułatwi mi to zapomnienie Nie chcę by było łatwo, może być nieziemsko trudno bylebyś był przy mnie gdy huragan zabierze wszystko to o co w samotności się starałam Nie pije wódki, nawet Ona nie jest w stanie choć na kilka godzin pozwolić Ci wyjść z moich myśli Zawsze dziwiłam się ludziom którzy byli tak blisko celu i zawrócili do czasu gdy miałam Cię na wyciągnięcie ręki, nie potrafiłam sięgnąć po to co nie tyle było mi przeznaczone ale po to co kochałam całą sobą Powiedz jak bardzo mnie chcesz Opamiętaj się, i powiedz czy naprawdę tak trudno jest wybaczyć grzech. Mogłabym stracić cały rozum, połowę serca, ćwiartkę duszy, a nadal kochałabym Cię bez opamiętania Pościel splamiona krwią poduszka łzami dusza złem a serce Tobą Zaczaruj jeszcze raz zrób do cholery raz jeszcze te swoje "czary-mary" i pozwól zobaczyć świat takim jakim widzi go Bóg. Świat pełen dobra i szczęścia, lub po prostu mnie pokochaj, na to samo wyjdzie Bądź mi oparciem, kimś w rodzaju Prosiaczka czy Tygryska, bez którego Kubuś Puchatek nie dał by sobie rady
|
#4721 |
|
Rozeznanie
|
namalować ogromne serce na przystanku i potraktować je z buta .
- wandalizm.
|
|
#4722 |
|
Raczkowanie
|
"
niedopitej kawy czarny smak kiedy rano biegniesz zdobyć świat wątpliwości cienie gdzies na dnie czy naprawdę musisz wszystko mieć? Jeśli go nie znałeś to nie żałuj, bo straciłbyś przyjeciela jak ja Są takie oczy, których nigdy nie zapomnisz Są słowa, których nie wybaczy nigdy nikt Są takie sny, są takie sny, takie sny "
Kiedy ja, kiedy z nią biegniemy do siebie Są jeszcze ciągle takie sny
Chcę damą być i chcę być natchnieniem Divą kobiecych kaprysów i wad Dla jednych muzą, a dla innych snem Chcę stworzyć na nowo swój świat Irminka http://www.facebook.com/profile.php?id=100000420827906 Edytowane przez i_nie_zmienia_sie_nic Czas edycji: 2011-08-25 o 17:59 |
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
mam przyjaciela,
który zawsze mi odpowiada. Na imię ma ECHO na nazwisko POWIEMCOTYLKOCHCESZ " nie za wszystko można przeprosić i nie wszystko można wybaczyć" zażartował kiedyś, że nigdy mnie nie zostawi... najbardziej boli tych kilka dni wymazanych przecież z życia..
|
#4724 |
|
Raczkowanie
|
''Mówisz, że kochasz deszcz, a rozkładasz parasolkę gdy zaczyna padać.
Mówisz, że kochasz słońce, a chowasz się w cieniu, gdy zaczyna grzać. Mówisz, że kochasz wiatr, a zamykasz okno, gdy zaczyna wiać. Właśnie dlatego boję się, gdy mówisz, że kochasz mnie. Chcę, aby tak jak na filmach w ważnych momentach mojego zycia leciały piosenki. bądź nieprzytomnie szczęśliwa, przynajmniej udawaj. .Przeżyte chwile nie giną. Nie wiemy nigdy, kiedy wypłyną z dalekiej przeszłości, by nałożyć się na to, co przeżywamy obecnie. to takie banalne , kochać czyjeś oczy .''
|
|
#4725 |
|
Rozeznanie
|
heej, jesteście naprawdę niezłe, normalnie szczena mi opadła
![]() wmieszam sie w tłum a tu takie moje skromne wypocinki ![]() Kiedyś, będąc małą dziewczynką, lubiłam układanki. Potrafiłam ułożyć wszystko...
Jednak teraz, z biegiem czasu, pojawiła się najtrudniejsza układanka w całym moim życiu - moje serce. Rozpadło się na tysiące kawałeczków, a ja nie wiem jak, nie potrafię ich ułożyć w całość... Chciała wrócić, wszystko naprawić i znów poczuć jego ciepły dotyk. Za późno... Przyłożyła tylko policzek do zimnego marmuru i obmywając go łzami wyszeptała tylko trzy słowa: "Przepraszam, kocham, wróć" Po zimie nadchodzi wiosna, po burzy pojawia się tęcza, po nocy przychodzi dzień... Więc dlaczego w moim sercu ciągle jest zimowa, burzliwa noc? Kocham Cię - dwa słowa, które maja magiczną moc. Po nich czujesz, że możesz wszystko, nie ma rzeczy niemożliwych. Więc dlaczego je wypowiadasz? I wciąż wierzę, że w tym morzu samotności odnajdę kogoś, kto weźmie mnie na łódź miłości. A ona wciąż czekała, łudząc się, że te słowa "Kocham Cię" coś dla niego znaczyły. I ciągle potykam się, mając nadzieję, że w końcu mnie złapiesz i poczuje ciepły uścisk twych ramion. Kocham Cię, Te amo, I love You, Ich liebe dich... Masz tyle do wyboru, więc dlaczego milczysz? Miłość to magiczne uczucie. Ale przecież magia istnieje tylko w bajkach.
|
|
#4726 |
|
Raczkowanie
|
Lubiłam, gdy szeptałeś mi do ucha,
że jesteś tylko mój. Znasz to uczucie, gdy ból przeszywa Twoje serce na wskroś, Twój umysł robi sobie urlop, ręce się trzęsą, w brzuchu latają jakieś dziwne owady, które podobno zwą się motylkami. Może miłośc?
|
|
#4727 |
|
Zadomowienie
|
Dopóki ziemia będzie sie obracać,
wciąż będę zasypiać z jedną myślą. Śpij, śpij, śpij kochanie. Śpij, śpij mon cheri. Zaśnij, bo opowiem mamie, Co się Tobie w nocy śni. Koty garbią się na dachach, Słychać jak azalie rosną, Żuk przed śmiercią nogą macha, Bóg mu walca gra do snu. |
|
|
|
#4728 |
|
Rozeznanie
|
Czasami przyjaźń zastępuje miłość,
a na miłość nie ma już miejsca.
|
|
#4729 |
|
Zadomowienie
|
" Mówisz, że kochasz deszcz, a rozkładasz parasolkę, gdy zaczyna padać. Mówisz, że kochasz słońce, a chowasz się w cieniu, gdy zaczyna grzać. Mówisz, że kochasz wiatr, a zamykasz okno, gdy zaczyna wiać. Właśnie dlatego boję się, gdy mówisz, że kochasz mnie. "
|
|
#4730 |
|
BAN stały
|
...
udajesz takiego twardziela, a wystarczyło, że ona powiedziała ci, że cię kocha to się przestraszyłeś i zwiałeś. nasza miłość musiała być naprawdę dużo warta, w końcu ofiarowałeś za nią całe 5 minut swojego życia. namieszałeś jej w głowie idioto, więc teraz przynajmniej to odkręć. -chodź, pokarzę ci grób miłości mojego życia.. - noo ale przecież, on żyje. dziewczyno o czym ty pieprzysz. -chodź ze mną to zobaczysz... i co widzisz ? - no kuźwa mówiłem, że pieprzysz, nie widzę tu nic prócz jakiegoś pieprzonego drzewa pośrodku polanki, nie ma tu żadnego grobu. -wpatrz się dobrze, popatrz na to drzewno, popatrz na jego liście, widzisz ? u samej góry ma zielone liście, to z czasów gdy jeszcze byliśmy razem i cieszyliśmy się życiem. Pośrodku jego liście są już wyblakłe, widocznie czasy, w których się kłóciliśmy również odbiły się na życiu tego drzewa... - a pieprzysz głupoty... - jeśli tak to popatrz na sam spód korony tego drzewa, te liście są czarne, nim się rozwiną gniją. Gniją tak samo jak moje życie bez niego i jego życie beze mnie, a wiesz co boli najbardziej ? że tu pod tym drzewem powiedział, że będzie przy mnie zawsze, że nie opuści nigdy. to właśnie tutaj zrodziły się nasze namiętności, które teraz od tak niszczą nie tylko moje, czy jego życie, niszczą wszystko. przechodzisz obok, nasze oczy patrzą na siebie przez chwile, myśli staczają walki, serca wybuchają. posoliłeś nasze słodkie życie, d0prawiłeś pieprzem, na koniec dodałeś, że jest przeprawione i odszedłeś. ... |
|
|
|
#4731 |
|
Raczkowanie
|
- po co Ci słońce ?
|
|
#4732 |
|
Zadomowienie
|
właściwie to... chciałabym, żebyś mnie kochał. potrzebował mnie. wiedział, że gdy proszę o 2 łyżeczki cukru, tak naprawdę mam na myśli 3. żebyś poczuł ból, gdy zacznę cię ignorować. żebyś resztę nieprzespanych nocy chciał spędzić ze mną. być twoją pierwszą myślą o poranku i ostatnią przed zaśnięciem. |
|
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
_______ Jeżeli po prostu się tu położę Czy położyłabyś się ze mną i zapomniała o świecie? Zatrzymuję wszystko inne budząc moje serce. kiedy pozostałam bez miejsca do bycia, wiał wiatr Ile nieskończonych nocy zgromadziłam? Czy żal niedługo zniknie? Spójrz, tutaj ktoś zaginął Od momentu kiedy został dotknięty Stał się zimny i przemienił się w pustą skorupę Czuję, że budzi się miłość W moim sercu Silniejsza niż ja Jestem córką wielkich dróg. kocham cię w tą tajemniczą noc którą zapamiętamy Stojąc tu, Pośród prochów snów, Nie mogę sobie przypomnieć mojego imienia. Czy słyszysz mój głos? Jestem tylko znikającym cieniem... Moje serce ktoś wrzucił w morze i wiem, że jestem sama.
|
|
#4734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
SparklyAngel, Paralogiczna - taaak się cieszę, że wciąż jesteście! < 3 _________________ " a good friend know all Your best stories. a best friend has lived them with You. See the difference? dobry przyjaciel zna wszystkie Twoje najlepsze historie. najlepszy przyjaciel przeżywał je razem z Tobą. widzisz różnicę? good friends are like a stars. You don’t always see them but You know they are always there.. prawdziwi przyjaciele są jak gwiazdy. nie zawsze je widzisz, ale wiesz że zawsze tam są.. everyone hears what You say. friend listen to what You say. best friend listen to what You don’t say.. każdy słyszy co mówisz. przyjaciel słucha co mówisz. najlepszy przyjaciel słyszy czego nie mówisz.. thank You for making me laugh when I’d almost forgotten how to.. dziękuję za to, że sprawiasz że się śmieję, kiedy prawie zapomniałam jak się to robi.. "
|
|
|
#4735 |
|
Raczkowanie
|
Szukałam zrozumienia, znalazłam Je w Tobie
Tak samo było z zaufaniem, doszukałam się tam również wierności jedynie miłość schowała się tak dobrze, że się Jej nie dopatrzyłam Aby zaufać najpierw trzeba zrozumieć Nie czytam romansów, filmy romantyczne też nie są dla mnie, a jednak wiem co to miłość, dasz wiarę? Gdybyś zobaczył we mnie nie tylko fajny tyłek byłaby z Nas udana para Tyko przy Tobie czuję ten zapach, mieszankę miłości, zaufania ze szczyptą wyobraźni Brakowało mi tego co odeszło w niezapomniane zapomnienie Z połową serca też da się żyć, osobiście sprawdziłam, i wiesz? Skłaniam się ku myśli, że zabrałeś ze sobą lepszą jego część
|
#4736 |
|
Zadomowienie
|
jeśli chcesz poznać dziewczynę, nie słuchaj tego, co mówi.
wczytaj się w tekst piosenek, których słucha. znajdziesz w nich wszystko, o czym boi się mówić. |
|
|
|
#4737 |
|
Raczkowanie
|
' Zanim będziesz chciał mnie rozebrać dowiedz '
sie ile łyżek cukru sypię do herbaty, na którym boku zasypiam, jaki mam dziwny nawyk i co czytam przed snem Kiedy kogoś kochasz Twoje rzęsy podskakują i wychodzą z Ciebie małe gwiazdki tylko ja sypiam w jego ramionach to dla niego zostalam stworzona tylko mnie nazywa kochaniem to mój teren pod jego ubraniem ze wschodem słońca przybyłam tu Naprawdę nie powinieneś mówić 'kocham cię', jeśli nie jesteś pewien tego uczucia. Ale jeśli jesteś pewien, powinieneś to mówić często. Bo ludzie zapominają. - Co stawało wam na przeszkodzie? - To, co zawsze. Życie.
|
|
#4738 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Duszę mą weź, bo ja duszę duszę się. Swoje kolana całuję, bo głowę twą podtrzymywały w czasach człowiekowi nieprzyjaznych. Nie mam czym oczu zasłonic przed sierpniowym słońcem- ręce jak z ołowiu. Wypluwam stek moich do ciebie słów nim odbiją się od ciebie i podziurawią mi płuca. Rozcieńczona pół na pół krew z echem twoich słów. pocałowac cię to jak kupic one way ticket.
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
złam serce, złam skamieniałe serce istny_paradoks z innej bajki - ciągle mi mało waszych tekstów
|
|
#4740 |
|
Przyczajenie
|
verba veritatis.
w pewnym sensie nie jestem nowa na tym forum.
_________________________ _______________ "Jesteś moim życiem". Wtedy rzekł do ciebie, pamiętasz? ... A teraz już go nie ma i zadaję sobie pytanie "Jak do cholery, można żyć bez swojego życia?" Pochowany głęboko we mnie, spośród wszystkich chaos. zdałam sobie sprawę z poczucia, że nigdy nie czułam. Nie wiedziałam, co to było. I nie wiem czy to dobre, czy złe było, czy coś pomiędzy ... Nie byłam nawet pewna, czy było to w ogóle uczucie. I know I am ugly, but I glow at night. Wiem, że jestem brzydka, ale płonę nocą. Chciałabym nadal być w Twoich ramionach, czuć ciepło, usłyszeć bicie serca… Może miłość potrafi kogoś zmienić, ale desperacja tworzy się dużo szybciej. Edytowane przez verba veritatis Czas edycji: 2011-08-26 o 14:11 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.