Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1346 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-26, 09:30   #40351
Ag Rafka
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
O, nareszcie widze jakąś babę z podobnym zboczeniem Ale mój nie daje sobie nawet żadnej odżywki wcisnąc i ma taką smętną kitkę, aż żal patrzec. A jak mu kiedyś podstępem zaaplikowałam mazidło na włosy to miał takie fajne loczki na końcach... Szkoda że taki głupio uparty

Zaraz idę myc te moje włosiska, tylko znowu nie mogę się zdecydowac co na nie położyc.
Też mam to zboczenie, nie ma bata, żebym się nie obejrzała na ulicy za długowłosym facetem, normalnie przyciagają jak magnes Mój zapuszczał chyba już 3 razy, ale zawsze jak już przetrzymał ten najgorszy etap zejścia z krótkich cieniowanych do takich równych za uch-ścinał, a to ojciec go zaszantażował,że na prawko nie da, a to do wojska trza bylo iść, a to go denerwowały przytyki znajomych,ze wygląda jak księżyc w pełni(choć nie ma tak okrągłej buzi, ale te równo za ucho zalożone faktycznie go jakoś zaokrąglały). No i nie udało się... Ale ostatnio, widząc moje fale, stwierdził,ze zapuści, a ja mu potem takie fale zrobię A zadatki ma, bo mu się tamte za ucho podwijały, tylko je przygładzał na płasko.

A ja wczoraj zaaplikowałam sobie gloss z henny, ale niedojrzałej i się bałam, że żółta wyjdę, jednak mnie pocieszono na hennowym,że najwyżej mi nie złapie. Ale złapało-najbardziej chodziło mi o odrost!!! I w dodatku są mięciutkie. NIe taka szczota jak po tradycyjnym hennowaniu. Jedyny minus,ze ponoć nie trzyma tak długo. Dziś mam imprezę na zakończenie lata za znajomymi, więc pójdę bez odrostu, wprawdzie z henną jeszcze nie utlenioną, ale co tam
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 09:49   #40352
MgielkaM
Zakorzenienie

Dobry dziewczyny...
obudziłam się dzisiaj w prostych prawie włosach aż tak to mi sie jeszcze nie zdażyło...

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj zgrzeszyłam - rozczesałam włosy mocno spryskane odżywką owocową Schauma i robiłam co mogłam, żeby je rozprostować bez prostownicy
zrobiłam ostatnio dokładnie to samo aż głupio sie czułam. Ale włosy mi sie tak trzymały dwa dni tylko z podkręconymi lekko koncami...
Także nie mam takich super kręconych z tego wynika..

Cytat:
Napisane przez trinee Pokaż wiadomość
Czy mogłabym się dowiedzieć o jaki model i firmę chodzi (na PW)? Bardzo proszę
Wiesz co to ja może zaraz napisze w wątku o dyfuzorach to może więcej osób skorzysta, bo juz nie pierwsza pytasz Tutaj zapraszam.

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość

Powtarzaj zestawy, jeśli włosom się podoba
Teoretycznie jest karteczka przy półce, że Artiste odżywka powinna stać, ale półka wyczyszczona nie wiem o co chodzi...
nie powtarzam na razie. Jestem raczej w fazie testów. Czasem tylko jak wiem, ze muszę wyglądac to taki sprawdzony daje.

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Dzięki za rady.
A ten żel to lniany musi być czy np. fioletowy Artiste styknie? Jaki Ty stosujesz? Bo tylko lniany mi się kojarzy z odgniataniem, a do niego nie mogę się przekonać.
ja z tym Artiste spać poszłam ostatnio u koleżanki, żeby rano móc wrócić do domu jaaakoć. I było całkiem ok. Odgniótł się sam w nocy. Trochę puszam na górze, ale ja zawsze mam...

Agrafka Długowłosi faceci u mnie też tak działają

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-08-26 o 10:04
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 09:50   #40353
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Większość da się zmyć ;P
Polecam półdomowe, czyli łyżka odżywki i co się nawinie: miodek, cytrynka, oleju, żelu lnianego, kawa, herbata, glukoza.
Robię takie półdomowe maseczki, najczęściej mieszam odżywkę z olejami ale z miodem nie próbowałam żel lniany nalożony na łepetynkę w postaci a'la maski powoduje mega puch. Nie wiem czemu Spróbuje go zmieszać z odżywką, może akurat przypasuje.

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość

A to już dziwne Żeby w sklepie fryzjerskim nie wiedzieli co mają?
Widać nie wiedzą, albo dziewcze było dopiero zatrudnione i jeszcze się nie orientowała co jest co.

Cytat:
Za dużo wypowiedzi mi się skasowało i niestety nie mogę już wrócić
Wiem, że takie eksperymenty pozwalają poznać nasze włosy. Ale akurat do tego to mam jakiegoś pecha, bo zazwyczaj jak coś nowego nakładałam na włosy to wyglądałam albo jak oklapus albo lew

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Niet, moi panowie niczego nie widzą, ale postęp jest, już mi przyznali że może jestem kobietą, oczywiście nie wprost
Też jak pracowałam z samymi panami to na początku zbytnio nie wiedzieli jak się zachować i wręcz traktowali jak intruza ale potem się przyzwyczaili i było lepiej A wręcz po czasie stwierdziłam, że lepiej pracować z mężczyznami bo panie czasem bardzo zawistne są a wręcz wredne. Przynajmniej tak było tam gdzie pracowałam.
Również zauważyłam zmianę Twoich włosków Bardzo ładnie wyglądają

Cytat:
Napisane przez martusia1234 Pokaż wiadomość

Właśnie też poszukuję Artiste z proteinami, bo tak mi się wydaje, że muszę dołożyć protein do mojej diety, ale właśnie w moich dwóch Naturach jej nie ma. Szukałam też Bingo z keratyna (tesco, auchan) i też nic.

Aż miło wejść wieczorem na to forum i pooglądać takie piękne włosy,
Artiste tez u mnie nie ma Są tylko szampony. Nawet nie ma miejsca na stoisku ani karteczki z napisem, że tu stoi odżywka Artiste. Nie wiem czy ta moja natura taka uboga czy może ja mam jakiegoś pecha
Zawsze miło jest popatrzeć na piękne włoski

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Wspominałyście coś o maskach na twarz, więc jak się tak offowo wtrącę. Bo pewnie stosowałyście żel lniany na paszczę?
Mam bardzo irytującą skórę, która mało co toleruje i ciągle jest podrazniona, więc parę razy wysmarowałam się tym żelem i był bardzo przyjemny, taki łagodzący i nawilżający, zaczerwienienia mi zniknęły, a porów nie zatkało. Nałożyłam dość sporo i kiedy wyschło po prostu poszłam z tym spać Rano zmyłam samą wodą i było git.
Ponadto ostatnio rano roztarłam trochę żelu na wilgotnych dłoniach i nałożyłam na wilgotną twarz. Z tym, że to taka naprawdę mała ilość była. Ale wyszło całkiem nieźle, żadnych przykrych niespodzianek i praktycznie niewyczuwalny na skórze Z tym, że ja się nie tapetuję, wrzucam tylko puder cynamonowy, żeby nie błyskać nosem. Puder jak mniemam to nie problem, nie wiem, jak by się żel polubił z podkładem
Stosowałam, żel lniany na twarz i przyznaje, że fajnie nawilża
Napisałaś o pudrze cynamonowym a mnie się przypomniało jak kiedyś sobie zrobiłam maseczkę z cynamonem. O Boże... prawie mi twarz poparzyło
Teraz zamiast toniku przemywam twarz sokiem z aloesu. I ten sposób bardzo mi i mojej skórze pasuje

Cytat:
W tej chwili solo stosuję Isana pomarańczowy na początku nie byłam zadowolona, bo "nie trzymał" tak dobrze, psioczyłam trochę na niego...przeprosiłam się z nim i go lubię ten męski zapach teeeeż daję dość spore 2 porcje, każda na stronę i nie nakładam żelu głową w dół [kołtuny mi się robiły i loki haczyły o siebie].
Coś nie mogę sobie żadnego stylizatora dobrać. Albo zbyt obciąża mi włosy, albo robi strączki albo przyklap albo są twarde i nieprzyjemne...
Zrezygnowałam z nich ale fajnie by było podkreślać falki

Mam głupie pytanko. Kiedy robicie sobie maseczki z miodem, jogurtem itd to nakładacie to po myciu czy przed myciem? Bo wiem, że niektóre składniki mogą zbytnio obciążyć włoski po myciu, np. oleje jak się ich troszku za dużo doda.
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 09:59   #40354
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Też mam to zboczenie, nie ma bata, żebym się nie obejrzała na ulicy za długowłosym facetem, normalnie przyciagają jak magnes Mój zapuszczał chyba już 3 razy, ale zawsze jak już przetrzymał ten najgorszy etap zejścia z krótkich cieniowanych do takich równych za uch-ścinał, a to ojciec go zaszantażował,że na prawko nie da, a to do wojska trza bylo iść, a to go denerwowały przytyki znajomych,ze wygląda jak księżyc w pełni(choć nie ma tak okrągłej buzi, ale te równo za ucho zalożone faktycznie go jakoś zaokrąglały). No i nie udało się... Ale ostatnio, widząc moje fale, stwierdził,ze zapuści, a ja mu potem takie fale zrobię A zadatki ma, bo mu się tamte za ucho podwijały, tylko je przygładzał na płasko.

A ja wczoraj zaaplikowałam sobie gloss z henny, ale niedojrzałej i się bałam, że żółta wyjdę, jednak mnie pocieszono na hennowym,że najwyżej mi nie złapie. Ale złapało-najbardziej chodziło mi o odrost!!! I w dodatku są mięciutkie. NIe taka szczota jak po tradycyjnym hennowaniu. Jedyny minus,ze ponoć nie trzyma tak długo. Dziś mam imprezę na zakończenie lata za znajomymi, więc pójdę bez odrostu, wprawdzie z henną jeszcze nie utlenioną, ale co tam
Hehe, no mojego TŻ kłaki też pokazywałam jakiś czas temu Ostatnio ściął i ma takie do brody postrzpbione, a najdłuższe miał chyba do łopatek, tyle że wtedy były proste jak drut. Im ma krótsze tym mu się lepiej kręcą Ale on nie toleruje żadnych odżywek itd, używa tylko szamponu losowo zgarniętego z półki a jak mu ostatnio podstępem nałożyłam alterrę z granatem (d/s) to miał przyklapnięte smęty zamiast włosów
A moje dzisiaj na szybko spięte bo zaspałam
Stary 2011-08-26, 10:04   #40355
selena004
Raczkowanie

Hej dziewczyny, jestem nowa w tym temacie, który jest taaaaaaki ogromny! Czy mogę prosić o jakieś indywidualne porady? Bo powiem szczerze - młoda jestem, o lokach pojęcia nie mam poza tym, że je posiadam, ale przez kilkanaście lat je nienawidziłam, przez kilka prostowałam... I nie bardzo temat ogarniam (:

W załączniku zdjęcia z ostatnich 6 miesięcy, żebyście wiedziały, co one przeszły ;/ Ostatnie dwa są na chwilę obecną, dodatkowo ostatnie tak, jak wyglądają rano, bez ogarniania.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez nazwy-2.jpg (78,3 KB, 84 załadowań)
selena004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 10:12   #40356
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Mam głupie pytanko. Kiedy robicie sobie maseczki z miodem, jogurtem itd to nakładacie to po myciu czy przed myciem? Bo wiem, że niektóre składniki mogą zbytnio obciążyć włoski po myciu, np. oleje jak się ich troszku za dużo doda.
Zdecydowanie przed myciem, jeśli chodzi o mnie

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez selena004 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, jestem nowa w tym temacie, który jest taaaaaaki ogromny! Czy mogę prosić o jakieś indywidualne porady? Bo powiem szczerze - młoda jestem, o lokach pojęcia nie mam poza tym, że je posiadam, ale przez kilkanaście lat je nienawidziłam, przez kilka prostowałam... I nie bardzo temat ogarniam (:
Tak jak wszystkich na początku, odsyłamy do pierwszej strony wątku. Niestety, ale musisz się z tym zapoznać...
A poza tym śliczna dziewczyna i włoski także

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 10:14   #40357
gohs
Zakorzenienie

Cytat:

W załączniku zdjęcia z ostatnich 6 miesięcy, żebyście wiedziały, co one przeszły ;/ Ostatnie dwa są na chwilę obecną, dodatkowo ostatnie tak, jak wyglądają rano, bez ogarniania.
Będą fajne loczki z tego Które foto najbardziej aktualne? Przede wszystkim wg mnie kłania się stopniowanie A co do pielęgnacji polecam standardowo FAQ i Pigułkę
Stary 2011-08-26, 10:25   #40358
Basai77
Raczkowanie

Imbrykau mnie w sumie zwykła bawełniana poszewka nie powoduje frizza, mam długie włosy, ale raczej nie przygniatam ich sobie, tylko gdzieś wyczytałam, że od luźnego trzymania w czasie snu mogą się niszczyć, ale czy to prawda? w sumie to długie włosy narażone są na wiele czynników, nawet nie związane w ciągu dnia ocierają się o ubranie.
Musze dopracować jeszcze ten mój turban, bo może to się okaże dobrym sposobem

Piszecie o maśle shea z natury, czy ktoras moglaby mi

Dokladnie wczoraj czytalam o tym,ze fryzjerka radzi aby wlasnie nie spac w rozpuszczonych wlosach,bo to je bardzo niszczy.Zreszta dla mnie to zrozumiale,bo wiem jak ladnie kreca mi sie przy twarzy a tyl jest bardziej przyklapniety i wyprostowany.Podobno,to lwasnie objaw niszczenia wlosow podczas snu.Tylko jak ten problem rozwiazac,przy kreconych?Jak splote je w luzny warkocz(co mogloby byc jedynym sensownym rozwiazaniem) to loki odksztalcaja sie na fale i nie wyglada to zbyt ladnie,trzeba by codziennie myc a nie chce sie od tego zalezniac.wszystkie inne:ananasy,siatki i spinania u mnie egzaminu nie zdawaja.NIe wiem jak u Was ale jak sie ma juz dosyc dlugie jak ja,to niezly dylemat z tego powstaje.

Selena sliczne beda,tylko pielegnuj i poswiec im czas,przyjma to z radoscia i sie odwdziecza,wierz mi

Edytowane przez Basai77
Czas edycji: 2011-08-26 o 10:28
Basai77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 10:28   #40359
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:

Stosowałam, żel lniany na twarz i przyznaje, że fajnie nawilża
Napisałaś o pudrze cynamonowym a mnie się przypomniało jak kiedyś sobie zrobiłam maseczkę z cynamonem. O Boże... prawie mi twarz poparzyło
Teraz zamiast toniku przemywam twarz sokiem z aloesu. I ten sposób bardzo mi i mojej skórze pasuje

Maseczki nie polecam, koszmarna :P Puder natomiast nic nie drażni. Poza tym, to jedynie mąka ziemniaczana zmieszana z cynamonem. Matuje itepe. A cynamon zawsze można zastapić czerwoną glinką

Maski z olejami zawsze przed myciem, zwłaszcza, jeśli ma się słaby skret i piórkowate kłaki. Ja mam takie i juz się naumiałam, że wszelakie obciążanie to zuo
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 10:33   #40360
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny, jestem nowa w tym temacie, który jest taaaaaaki ogromny! Czy mogę prosić o jakieś indywidualne porady?
Nie da się na razie dać indywidualnych porad, w zasadzie w ogóle się nie da. Musisz ty sama eksperymentować i tutaj dziewczyny mogą co najwyżej wyjaśnić co spowodowało jakie reakcje włosowe. FAQ i Pigułka niestety muszą zostać opanowane bo nie będziesz nawet wiedziała o co tutaj zapytać
Także miłej lektury, polecam sobie zapisać w zakładkach bo ja do dzisiaj wracam tam często.
Ahaaa i nie przerażaj się na początku, że tego tak dużo i nie wiesz co z czym się je. Każda tak ma na początku. Potem wszystko się rozjaśnia

A potencjał lokowy baaardzo duży

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-08-26 o 10:34
Stary 2011-08-26, 10:36   #40361
selena004
Raczkowanie

Uff, przeczytałam i w sumie to takie podstawy, na niektóre sama wpadłam.
Gohs, pisałam, że 2 ostatnie najbardziej aktualne, sprzed 2 tygodni (: O jakim stopniowaniu myślisz? Miałam je dłuższe o wiele w zimie, ale zachciało mi się zmywalnego czarnego, który się nie zmył, więc musiałam rozjaśniać i są zniszczone, pomimo, że było to 3 miesiące temu, puszą się, są suche. Od prawie tygodnia myję je szamponem z gliceryną i olejkiem rycynowym dolanym (gliskur z jedwabiem), a przy skórze myję Radicalem, bo strasznie wypadają. I tak samo strasznie się przetłuszczają, myję codziennie. Do odżywki, mgiełki i jedwabiu też gliceryny dolałam, trochę to pomogło, ale szału nadal nie ma. No i mam stresa, bo w poniedziałek idę do fryzjerki robić je na czerwono, ale są tak zniszczone, że w sumie mi wstyd Fakt, że ojciec i matka mi non stop przypominają, że będę łysa przed 30. też mi nie pomaga -.-'

DMkAnia, bardzo dziękuję (:
Stary 2011-08-26, 10:43   #40362
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
No i mam stresa, bo w poniedziałek idę do fryzjerki robić je na czerwono, ale są tak zniszczone, że w sumie mi wstyd
Proszę na czerwono? A może lepiej hennowo?

Stary 2011-08-26, 11:00   #40363
selena004
Raczkowanie

Henna przy włosach mytych codziennie nie zdaje u mnie egzaminu. Trzyma się góra 6 dni, robiłam już każdą dostępną na rynku. Po ostatniej kolor był śliczny, ale co z tego, skoro tylko przez kilka dni -.-'
Marzą mi się żarówiastoczerwone od kilku miesięcy, teraz się uparłam no i robię, chociaż nawet wizażanki mi odradzają, ale trudno. Chcę takie http://images4.fanpop.com/image/phot...97-467-700.jpg i będą takie. Chociaż boję się pomyśleć o ich kondycji ;x
Stary 2011-08-26, 11:04   #40364
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
W tej chwili solo stosuję Isana pomarańczowy na początku nie byłam zadowolona, bo "nie trzymał" tak dobrze, psioczyłam trochę na niego...przeprosiłam się z nim i go lubię ten męski zapach teeeeż daję dość spore 2 porcje, każda na stronę i nie nakładam żelu głową w dół [kołtuny mi się robiły i loki haczyły o siebie].
Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
ja z tym Artiste spać poszłam ostatnio u koleżanki, żeby rano móc wrócić do domu jaaakoć. I było całkiem ok. Odgniótł się sam w nocy. Trochę puszam na górze, ale ja zawsze mam...
Jeszcze raz dzięki za rady i odpowiedzi. Na pewno wypróbuję i napiszę, co mi wyszło.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 11:06   #40365
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:

O, rany, niezły potencjał! Jak Ty rano bez ogarniania takie loki masz, to już widze, co będzie przy właściwej pielęgnacji. Naprawdę, jak już dziewczyny napisały, trzeba łyknąć koniecznie FAQ i Pigułkę, trochę tego jest, ale rozłoż to sobie w czasie i nie zrażaj się. Nie na darmo do tego odsyłamy. Same wciaż tam wracamy, bo wszystkiego nie jest się w stanie zapamiętac przy jednokrotnym odczytaniu. No i nie da rady odpowiedzieć w kilku zdaniach. Początek trzeba samemu, w razie pytań dziewczyny pomogą, mamy tu nie lada ekspertów, ale pytania bardziej konkretne, jak już coś zaczniesz robić. Czytanie, lista kosmetyków, zakupy i do dzieła!!!
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 11:13   #40366
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Uff, przeczytałam i w sumie to takie podstawy, na niektóre sama wpadłam.
Gohs, pisałam, że 2 ostatnie najbardziej aktualne, sprzed 2 tygodni (: O jakim stopniowaniu myślisz? Miałam je dłuższe o wiele w zimie, ale zachciało mi się zmywalnego czarnego, który się nie zmył, więc musiałam rozjaśniać i są zniszczone, pomimo, że było to 3 miesiące temu, puszą się, są suche. Od prawie tygodnia myję je szamponem z gliceryną i olejkiem rycynowym dolanym (gliskur z jedwabiem), a przy skórze myję Radicalem, bo strasznie wypadają. I tak samo strasznie się przetłuszczają, myję codziennie. Do odżywki, mgiełki i jedwabiu też gliceryny dolałam, trochę to pomogło, ale szału nadal nie ma. No i mam stresa, bo w poniedziałek idę do fryzjerki robić je na czerwono, ale są tak zniszczone, że w sumie mi wstyd Fakt, że ojciec i matka mi non stop przypominają, że będę łysa przed 30. też mi nie pomaga -.-'

Wydaje mi się, że przeładowałaś włosy kosmetykami i dlatego się przetłuszczają. Odstaw póki co wszystko, zainwestuj w kosmetyki zgodne z CG - delikatny szampon, dwie odżywki i coś do stylizacji, oczyść włosy z SLS i obserwuj co się będzie działo No i może daruj sobie to farbowanie póki co?
Stary 2011-08-26, 11:21   #40367
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
O, nareszcie widze jakąś babę z podobnym zboczeniem Ale mój nie daje sobie nawet żadnej odżywki wcisnąc i ma taką smętną kitkę, aż żal patrzec. A jak mu kiedyś podstępem zaaplikowałam mazidło na włosy to miał takie fajne loczki na końcach... Szkoda że taki głupio uparty
Mój TŻ też kiedyś tylko szamponu używał... Ale jak zostaliśmy parą, to mu wręczyłam odżywkę I teraz używa odżywek
A jak u mnie jest to ja mu jeszcze wcieram serum w końcówki, pryskam włosy odżywkami w płynie itd.

Cytat:
Nie jesteś okropna
Zrób inaczej niż zwykle umyj wieczorem, nałóż sporo żelu [żeby po wyschnięciu były same strąki ] i tak idź spać. Rano żel odgnieciony a loki na miejscu
Ooo, świetny pomysł! Tylko nie wiem jakiś żel by się do tego nadał. Musiałby być dość mocny. A na razie mam tylko żel Artiste, który do mocnych nie należy.

Cytat:
Robię takie półdomowe maseczki, najczęściej mieszam odżywkę z olejami ale z miodem nie próbowałam
Ja uwielbiam odżywkę z olejami (łatwiej wtedy olej zmyć) i odżywkę z miodem Miód zmiękcza włosy i poprawia skręt

Cytat:
Ja nakładam przed myciem. Mam przetłuszczające się włosy, więc taka maseczka nałożona na umyte włosy, na pewno by je obciążyła...
Stary 2011-08-26, 11:23   #40368
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Henna przy włosach mytych codziennie nie zdaje u mnie egzaminu. Trzyma się góra 6 dni, robiłam już każdą dostępną na rynku. Po ostatniej kolor był śliczny, ale co z tego, skoro tylko przez kilka dni -.-'
Marzą mi się żarówiastoczerwone od kilku miesięcy, teraz się uparłam no i robię, chociaż nawet wizażanki mi odradzają, ale trudno. Chcę takie http://images4.fanpop.com/image/phot...97-467-700.jpg i będą takie. Chociaż boję się pomyśleć o ich kondycji ;x
jak kobieta cos chce to nie ma bata przygotuj sie poprostu na intensywna pielegnacje, nie ma ze boli, maski co drugie mycie, a nawet co mycie przez 2 tygodnie (przy czym nie musisz za kazdym razem trzymac dlugo, 10-15 minut wystarczy, trzeba pamietac zeby koloru nie wyplukac a dlugie moczenie temu sprzyja bezposrednio po farbowaniu), po farbowaniu najlepiej pierwszy tydzien maski bez protein, jedyna dozwolona to hydrolizowana keratyna, po sobie moge potwierdzic ze nie wyplukuje koloru a blyskawicznie regeneruje wlosy
tutaj ciekawy artykul o keratynie, mysle ze lepszej rekomendacji nie potrzeba. Keratyny nie przedawkuje sie, zniszczone wlosy, wysuszone beda ja chlonac a zdrowe juz nie, keratyna poprostu osiadzie na nich ale im zdrowsze tym mniej bedzie widac efektu. Jak nie mozesz znalezc maski tylko z keratyna to zaopatrz sie w maski bez zadnych protein i na mazidlach lub ZSK kup hydrolizowana keratyna i wystarczy do regeneracji, plus oczywiscie jak znosisz zapach jajka standardowa maska - zoltko, rycyna, kapka nafty i troszke gliceryny (ale ja robilam bez gliceryny i tez dziala), ta maska 1 razy w tygodniu przed myciem.

jestem zdania ze jak sie cos chce to trzeba sprobowac, zyje sie raz

powodzenia u fryzjera
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 11:39   #40369
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Mój TŻ też kiedyś tylko szamponu używał... Ale jak zostaliśmy parą, to mu wręczyłam odżywkę I teraz używa odżywek
A jak u mnie jest to ja mu jeszcze wcieram serum w końcówki, pryskam włosy odżywkami w płynie itd.

Ooo, świetny pomysł! Tylko nie wiem jakiś żel by się do tego nadał. Musiałby być dość mocny. A na razie mam tylko żel Artiste, który do mocnych nie należy.
Mój musi mieć jakiś szampon przeciwłupieżowy ma być tak napisane na butelce i koniec, innego nie kupi jak wspomnę o odżywce to się denerwuje głupie to to i niereformowalne...zazdros zczę, że Wasi pozwalają
U mnie sprawdza się Isana, ale Bielenda Graffiti [mam białą] też była w porządku.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Wow, jaki fajny ...kolor
Tak jak napisała Rybiorek, nawilżaj ostro a kolorem się pochwal koniecznie!

Stary 2011-08-26, 11:40   #40370
selena004
Raczkowanie

Rybiorek, dzięki wielkie za masę konkretów (:Jak ja się uprę, to już wgl ;D O keratynie słyszałam, zamówiłam takie fajne rybki z allegro z keratyną właśnie. Z tym, że babka nie wysłała mi paczki przed urlopem i muszę czekać do 2 września, jak wróci Maskę kupiłam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra.html&next=1 zasugerowałam się wizażem, użyłam jej 2 razy na razie, więc efektów nie ma jeszcze. W każdym razie na pewno zastosuję się do tych jajek, zaraz skocze po naftę.

Ag Rafka, po prostu wiążę je na noc na czubku głowy, jeszcze wilgotne, więc się nie puszą i dlatego tak wyglądają cały dzień potem.

Oczywiście, że kolorem się pochwalę, o ile będzie czym (:
Stary 2011-08-26, 11:41   #40371
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Mój musi mieć jakiś szampon przeciwłupieżowy ma być tak napisane na butelce i koniec, innego nie kupi jak wspomnę o odżywce to się denerwuje głupie to to i niereformowalne...zazdros zczę, że Wasi pozwalają
Mojemu jest wszystko jedno jakiego szamponu używa itd. Ja mu wybieram wszystkie kosmetyki Jak na razie jest zadowolony.
A jak mu się spodobało, że po odżywce łatwiej włosy rozczesać...

Cytat:
U mnie sprawdza się Isana, ale Bielenda Graffiti [mam białą] też była w porządku.
Miałam jakiś fluid Bielendy. Właśnie z serii Graffiti, ale nie wiem czy ten, o którym mówisz, ten mój był jasnoniebieski. I fakt, że podkreślał skręt, ale też trochę wysuszał włosy. A teraz mam włosy w trochę gorszym stanie niż wtedy, gdy go ostatnio używałam. Także teraz by się na pewno nie sprawdził...
Stary 2011-08-26, 11:43   #40372
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Basai77 Pokaż wiadomość
Dokladnie wczoraj czytalam o tym,ze fryzjerka radzi aby wlasnie nie spac w rozpuszczonych wlosach,bo to je bardzo niszczy.Zreszta dla mnie to zrozumiale,bo wiem jak ladnie kreca mi sie przy twarzy a tyl jest bardziej przyklapniety i wyprostowany.Podobno,to lwasnie objaw niszczenia wlosow podczas snu.Tylko jak ten problem rozwiazac,przy kreconych?Jak splote je w luzny warkocz(co mogloby byc jedynym sensownym rozwiazaniem) to loki odksztalcaja sie na fale i nie wyglada to zbyt ladnie,trzeba by codziennie myc a nie chce sie od tego zalezniac.wszystkie inne:ananasy,siatki i spinania u mnie egzaminu nie zdaja.NIe wiem jak u Was ale jak sie ma juz dosyc dlugie jak ja,to niezly dylemat z tego powstaje.
Z tym warkoczem mam dokładnie to samo, dlatego trzymam się od niego z dala na noc poszukam jakiejś inspiracji w internecie, co robią zagraniczne kręconowłose, bo chyba pozostaje przywiązać się do materaca

selena, fajne masz włoski, pielęgnuj je i będą śliczne lokaski

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 11:49   #40373
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Miałam jakiś fluid Bielendy. Właśnie z serii Graffiti, ale nie wiem czy ten, o którym mówisz, ten mój był jasnoniebieski. I fakt, że podkreślał skręt, ale też trochę wysuszał włosy. A teraz mam włosy w trochę gorszym stanie niż wtedy, gdy go ostatnio używałam. Także teraz by się na pewno nie sprawdził...
No tak... albo sporą ilość żelu lnianego wymieszanego ze zwykłym...

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
Z tym warkoczem mam dokładnie to samo, dlatego trzymam się od niego z dala na noc poszukam jakiejś inspiracji w internecie, co robią zagraniczne kręconowłose, bo chyba pozostaje przywiązać się do materaca
Tak, twarzą do poduszki

Stary 2011-08-26, 11:50   #40374
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
heheh też miałam kiedyś na takie ochotę. I miewałam różne kolory na włosach. Chcesz, zrób! Też jestem za! Rybiorek ci poradziła jak najlepiej regenerować.
Ja mam obecnie swoje naturaln calusieńkie długo walczyłam o odrośnięcie tych farbowanych. I teraz mocno trzymam się postanowienia - nie farbuję. Ale ak widze tu dziewczyny po hennie albo teraz ten twój czerwony to mnie korci jak chol** (wstaw nam zdjęcie koniecznie )

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Jeszcze raz dzięki za rady i odpowiedzi. Na pewno wypróbuję i napiszę, co mi wyszło.
No problem sama musze opracowac sposób na spanie chyba bo dzisiaj wstałam z masakra Ale, ze wakacje to mam czas przed południej coś z tym zrobić... a jak na uczelnię na 8 będzie to liiiiiiiipa.

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
Stary 2011-08-26, 11:51   #40375
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość

selena, fajne masz włoski, pielęgnuj je i będą śliczne lokaski
Ja wypatrzyłam jeszcze w necie wersję spania ze skarpetką na głowie Myślę, że przy dłuuugich włosach powinno się sprawdzić http://www.youtube.com/watch?v=3FV-YO46E8Y
Stary 2011-08-26, 11:55   #40376
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Ja wypatrzyłam jeszcze w necie wersję spania ze skarpetką na głowie Myślę, że przy dłuuugich włosach powinno się sprawdzić http://www.youtube.com/watch?v=3FV-YO46E8Y
Wiedziałam, że pod linkiem będzie Loepsie fajne dziewczę, hennuje włosy, sama je podcina, kokosuje też, robi peeling skóry głowy [to właśnie od niej przepis brałam] i fajne fryzurki robi ja mam niestety 2 lewe ręce do tego, nie nadają się

Stary 2011-08-26, 11:56   #40377
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorek, dzięki wielkie za masę konkretów (:Jak ja się uprę, to już wgl ;D O keratynie słyszałam, zamówiłam takie fajne rybki z allegro z keratyną właśnie. Z tym, że babka nie wysłała mi paczki przed urlopem i muszę czekać do 2 września, jak wróci Maskę kupiłam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra.html&next=1 zasugerowałam się wizażem, użyłam jej 2 razy na razie, więc efektów nie ma jeszcze. W każdym razie na pewno zastosuję się do tych jajek, zaraz skocze po naftę.

Ag Rafka, po prostu wiążę je na noc na czubku głowy, jeszcze wilgotne, więc się nie puszą i dlatego tak wyglądają cały dzień potem.

Oczywiście, że kolorem się pochwalę, o ile będzie czym (:
tak z reka na sercu to musze powiedziec ze ta maska u mnie sie nie sprawdzila do glebokiego nawilzania, mam wlosy po przejsciach (farbowane, potem hennowane, potem nalozony rozjasniacz aby usunac henna, znow farbowane) i niestety ale nic nie dala, zuzylam pol bo naprawde staram sie dac szanse produktom ale nic z tego, jesli komus sluzy to niech sie odezwie, dodatkowo ona ma kremowa konsystencje a ja do takich masek nie lubie nic dodawac bo trzeba to to ucierac mocno aby skladniki sie polaczyly

tutaj sklad mojego hita obecnego (Repair Me!/ Curl Junkie)

Ingredients: Water, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Methosulfate, Hydrolyzed Keratin Protein, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Panthenol, Keratin Amino Acids, Hydrolyzed Yeast, Glyceryl Stearate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Glycol Stearate, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Cetyl Alcohol, PEG-100 Stearate, Tocopherol Acetate, Citric Acid, Disodium EDTA, Fragrance, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Iodopropynyl Butylcarbamate.

Nie do uwierzenia ale nakladam ja do kazdego mycia od zeszlego tygodnia i wlosy jak ta lala, no dzisiaj moze nie bo olejowalam na noc i uparlam sie dzisiaj umyc odzywka, olejek ktory uzywam ma rycyne w skladzie wiec mozna sie domyslic ze mam niedomyte

ale do czego zmierzam, skladniki na czarno to moje ulubione i teraz zwracam uwage aby byly w odzywce, taka odzywka ma szanse podzialac dobrze na moje wlosy, te na czerwono to jedyne proteiny ktore nie wymywaja mi kolory nawet zaraz po farbowaniu (oczywscie pierwsze mycie po farbowaniu jest czerwona woda tak czy siak)

fotka dzisiejsza, jak pisalam od zeszlego piatku wyzej wspomniana odzywka uzywana do kazdego mycia, wlosy gladkie (ale dzisiaj nie ukladane, wyschly tak jak sie ulozyly po zdjeciu turbanu, nic nie ruszalam no i dodatkowo olej niedomyty), bede szczera na nowo zakochalam sie w keratynie(na kolor nie patrz, przeklamany, w kuchni biurowej nie ma okna a sztuczne swiatlo psuje kazdy kolor)

aha i jakby ktos nie byl pewnien, podcielam sie i ciachnelam sobie grzywke, a co!

zapomnialam dodac: odzywka dla mnie musi byc max jak budyn, wszelakie geste typu konstystencja masla ostatnio mi nie sluza, moze wlasnie przez zabiegi kolorystyczne, wlosy sa delikatne i potrzebuja delikantego nakladania (ale to taka moja teoria)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 26sier11piatek wiz.jpg (66,6 KB, 76 załadowań)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-08-26 o 12:07
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 11:57   #40378
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Ja mam obecnie swoje naturaln calusieńkie długo walczyłam o odrośnięcie tych farbowanych. I teraz mocno trzymam się postanowienia - nie farbuję. Ale ak widze tu dziewczyny po hennie albo teraz ten twój czerwony to mnie korci jak chol** (wstaw nam zdjęcie koniecznie )
Ja za to ostatnio znowu pokoloryzowałam włosy (balsamem koloryzującym Venity)... A już miałam spory odrost... Ale cóż...
Może pod koniec wakacji potraktuję włosy dekoloryzatorem... Tylko najpierw musiałabym go kupić A z kasą trochę krucho. Za to zapas balsamów koloryzujących mam w domu spory
Stary 2011-08-26, 12:18   #40379
MgielkaM
Zakorzenienie

Mam coś takiego w domu:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=67
i zastanawiam się czy tego używac czy wylac... bo potrzebna mi butelka
Zamierzałam byc ortodoksyjna CG więc kiepsko mi to pasuje.m Ale nie mam nic z kratyna a chciałam coś z proteinami...
Doradzicie?

Aha i maski Bingo? One w Naturach są? Bo nie mam ani Tesco ani Auchan... gdzieś jeszcze szukać?

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-08-26 o 12:29
Stary 2011-08-26, 12:32   #40380
kascysko
Zakorzenienie

Selena, już masz piękne włosy, a co dopiero będzie niedługo

Spałam w winogronowym oleju, umyłam Isaną, walnełam Garniera avocado na 20 minut. Jest czad(zdjęcia w Codzienniku) Ale musiałam wypsikać Jantarem odżywką z filtrem, bo nie mam nic innego, a idę się opalać.

Głupie pytanie - przyszła mi dziś wcierka Jantar, jak wy ją z technicznego punktu widzenia wcieracie? Jestem zielona, bo nigdy nic takiego nie robiłam

I zamierzam domowymi metodami rozjaśnić włosy - miody, cytryny, rumianki
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości