|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Gratulacje ![]() Cytat:
czekam na dalsze wiadomości ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- U nas tez duchota straszna. I przez te upały potówki chyba się zrobiły na klatce piersiowej pod szyjka i na szyjce z tyłu. Dominik leży w samym bodziaku, ale i tak widze ze jest mu ciepło. A już się cieszyłam ze potówki nas omijają, tylko na buźce pare krostek miał, ale tez juz zdołałam sudocremem wyleczyć a tu masz babo placek Dobrze ze w przyszlym tygodniu idziemy na szczepienie to się upewnie czy to na pewno potowki... I jeszcze pewnie kropelki dostane do oczka bo nadal ropieje..
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Imie i imeniny - kinga urodzila sie w dzien imienin i w sumie fajnie eyszlo. moja rodzina tylko sklada zyczenia w imieniny. u meza juz jest impreza jak imieniny. u nas raczej sie nie bedzie hucznie obchodzic
chustowanie-mi na ush bioderek wrecz kazali nosic mala w pozycji na zabe, zakaz mam noszenia z nizksmi zlaczonymi w kolanach |
|
|
|
#393 |
|
Wtajemniczenie
|
pisałam do Youyou co u niej, jak maluszki i że się troszkę o nią martwimy.
Odpisała: "Hejka! O jak miło ze się ktoś martwi przez te burze mamy od tygodnia awarię netu i nie wiem kiedy naprawią bo to TP SA :/ u nas wszystko prawie ok. wczoraj mieliśmy pierwsze szczepienie Lilki (waży już 4900!) i ostatnie Filipa. Lilce nic nie jest ale Filip mocno gorączkuje itp. więc jest wesoło."
|
|
#394 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wracajcie szybko do zdrowkaCytat:
Gratlacje dla sweet,bo zdazyla zauwazy ze urodzila ![]() klaski :![]() u nas noc duga z rzedu taka sama czyi mama wcale niespala,malutka wczoraj brzuszek chyba bolal bo kupki nierobila w dzien i strasznie sie przyla skwierczla,ale pamietalam jak pisalyscie o przylozeniu termometra lub lodu,zroblam tak i za jakies 30 min zrobila kupe jedna a za jakas godzine druga ale sie rozbudzila i w nosie miala spac,usnela o 6 rano wtedy ja niemoglam zasnac nieiem czemu bo mi ise same oczy zamykaly wiec sprzatalam w domu,mala wstala o 10 na jedzenie(trzba bylo ja wybudzic)i po jedzeniu poszlysmy spac ja na godzne ona na 3,5 .ale jakos narazie ieczuje sie bardzo zmeczona.Malutka jest przeslodka,te jej miny sa boskie mge na nia patrzec i patrzec,niewspmne moich rodicach,ktrzy zakochali sie w niej bez pamieci a w poniedzilaek mam zdjecie szwow dczekac sie niemoge,bo jeden strasznie mnie ciagnie
|
|||
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
Infanrix Hexa - szczepi któraś tą szczepionką?!
|
|
|
|
#396 | |
|
Zadomowienie
|
stekal bo nei zwracalam na niego uwagi a on chcial przy cycu drzemac
![]() dzis w nocy dal mi popalic po kapieli obudzil sie o 21.00 - i nei sapl do 23:30 - po czym drzemka 40minut i pozniej do 4.20 na zmiane cyc i noszenie, przebieranie, cyc, noszenie - w ogole nie chcial spac.. a jak ja probowalam si epolozyc kolo niego to sie denerwowl, machal rekami i wrzeszczal ![]() juz mi sil brakowalo, na prawde mnie zmeczyl a teraz spi od kilku godzin, obudzilam go na karmienie to zasnal na cycu i tak spi i spi cos czuje ze dzisiaj w nocy bedzie powtorka z rozrywki gratulacje dla Sweet i Stronczka czekamy na was i wasze maluszki Cytat:
gratuluje raz jeszcze
|
|
#397 |
|
Zadomowienie
|
A mój młody się robi coraz większy cwaniak
Jak sam leży to marudzi, tylko się go weźmie i jest jak aniołek
|
#398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brumku śliczny Tymuś! ![]() My szczepiliśmy nią. |
|
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
Udało się, udało się
Jak tylko ją zachustowałam usnęła Na dowód załączam fotkę |
|
|
|
#401 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dziubek79
Brawo! Szymuś jaki słodki i jak ładnie główkę trzyma! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() patik87 u mnie jest dokładnie tak samo! Radek śpi maks dwie godziny a tak to 1/1,5 chodzę jak zombi! Teraz śpi już 1,5 godziny i jestem w szoku, a nawet się martwić zaczynam
|
||||||
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, kurcze i nam dał się we znaki upał na całego.
Igor teraz dopiero padl ( oczywiście atak kolki był w między czasie ). Ale widzę, że się męczy, marudzi, chodż tylko w pampersie jest i tak cały mokry i się klei, a włoski zbiły się w stronki z tego potu. Kąpałam go jeszcze z rana, ale nic z tegp. Jeśli chodzi o ,,pojednanie"... Wczoraj przed 17 przyjechał. Ja za radą naszej Beatki odpicowałam się, pociągnęłam oko i w końcu wyglądałam jak człowiek. Po po domu, to chodzę byle jak ![]() No i M tak - bukiet róż, czekoladki...Ale w sumie nie zrobilo to na m ie jakiegoś wrazenia, chociaż nigdy mu się to wcześniej nie przytrafiało. Mama wzięła Igorka na spacer, poprosiłam ją. ( za radą Beatki heh ) I zaczęła się dłuuuuga, poważna rozmowa. Naprawdę poważna. Nie powiem - nie obyło się bez łez, mimo moich starań. Ale i tak sukces, bo rozczuliłam się już na koniec. Ale przekleństw z mojej strony też poszło kilka ( Aaniu - powiedziałam to ).Powiedział, że przerosło go wszystko. Że nie wie, co mu od✂✂✂*** i postara się to wynagrodzić, chociaż wie, że i tak będzie cieżko. Tylko wiecie, co powiedział ? że nie wyobraża sobie dalszego mieszkania tu u mnie, w domu rodzinnym. Że ciężko mu się było dogadać z moim ojcem ( ciekawe dlaczego wcześniej NIC mi o tym nie powiedział - mówił, że nie chciał mnie denerwować i generować konfliktów. Dziwne ), że czuł się tu jak popychadło.... Ale tu się zgodzę, mój ojciec ma najcięższy charakter z jakim się w życiu spotkałam. Że marzy, by mieszkać ze mną i z synkiem. Tylko sami. Jak prawdziwa, samodzielna rodzina... Ogólnie rozmowa była taka, jakiej jeszcze NIGDY nie przeprowadziliśmy w naszym wspólnym życiu... No i jest już z nami...Czuję jakąś taką wewnętrzną ulgę. On dobrze wie, że to ostatnia szansa. Ale nie spaliśmy w jednym łóżku. Chciałam być w nocy jeszcze sama, nie czułam się gotowa na wspólny sen. Muszę się oswoić, że on tu jest ![]() To tak w dużym skrócie. |
|
|
|
#403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki ładniutki! Idealny Mamy karmiące piersią...Dopajacie herbatkami maluszki? Mi pediatra powiedziała, że moje mleko wystarczy ale sie zastanawiam czy na takie upały nie lepiej by było troszkę herbatki podać ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
Zawsze to w życiu łatwiej we dwoje niż samemu.Ciężko jest mieszkać z teściami, trochę rozumiem Twojego TŻta.... My mamy swoje mieszkanie ale w tym samym bloku mieszkają moi rodzice i też widzę jak mój tż się czasem męczy... ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Radek śpi już dwie godziny! Też mu całe czoło zesypało, to chyba potówki...taka kaszka. Będę smarować swoim mlekiem a jak nie pomoże to sudocrem? Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-08-26 o 17:30 |
||
|
|
|
#404 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję!!!!! Cytat:
co ją odłożymy do niego jak zaśnie to ta w ryk ech....Cytat:
Mam nadzieję Marinko, że się Wam jednak ułoży Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
Ja nic nie daję |
|||||
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
lili mleko twoje wystarcza, nie dopajaj. potem napisze wiecej. karmie
|
|
|
|
#406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powinniście się jak najszybciej wyprowadzić i spróbować odbudować Wasz związek. Ps. Wiem, że nie wszyscy mają taką możliwość, żeby mieszkać osobno .
|
|
|
#407 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla Ciebie, bardzo dzielna byłaś!!!! i trzymam mocno kciuki żeby to co złe, już zostało za Wami. Będzie dobrze!!!![]() Cytat:
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się w pełni |
|
|
|
|
#409 | ||
|
Zakorzenienie
|
my. czego pytasz
![]() Cytat:
Cytat:
Ciesze sie, ze tak szczerze pogadaliscie zanetaa ja nie wiem czego ona nie spi. usypia na rekach, a co odłoze to na kilkanascie minut max i sie wybudza i tak non stop.Nakarmiona, przebrana, odbita, ulana..wiem kiedy płacze jak ja cos boli. Jej płacze juz zaczynam odrózniac. Chce na rekach byc. Musze z chusta próbowac |
||
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Na piersi nic więcej pić nie trzeba dawać. Ja jedynie w taki upał jak gdzieś z nim jadę na zakupy to biorę wodę przegotowaną do butelki, żeby nie wystawiać non stop piersi
|
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#412 |
|
BAN stały
|
Brunetko i Patik chodzcie,jest tylko 8 okien,dawajcie mi dzieci!!!!
Mamy przełom na wątku.....ALA śpi Zmalowana super ![]() Brumku Tymek jest przesłodki!!! Marinko wzruszające i trzymam kciuki,oby tak było jak mówi.Musi być Stronczku gratulujemy!!! You czekamy na Was!!! Kolinko no wiadopmo,ze cyc ważniejszy a nie rozmowa z jakąś babą. Cieszę sie,ze już ok z Tobą. Moja Iza w nocy też stękałą i nadal jakaś taka markotna. Ale ostatnią kupę robiła w zeszły piatek i dzis dopiero trochę srujneła. |
|
|
|
#413 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak wasze maluchy znoszą te upały? Moja Ida jest jakaś bardziej śpiąca niż ostatnio to bywało. Wydawała mi się trochę za ciepła i zmierzyłam jej temperaturę, w uchu waha się w okolicach 37,1 (raz jest więcej, raz mniej), ale jakoś nie mam pełnego zaufania do tego termometru. Zastanawiam się czy to może być od temperatury powietrza? W mieszkaniu mam 32 stopnie
|
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny w koncu przyszlo nam becikowe
ale niestety jesteśmy ciągle pod kreską, więc z tej kasy muszę kupić ze dwie butelki Dr Browns bo mała najlepiej je akceptuje, a mam tylko jedną i to udręka ją ciągle myć zwłaszcza w nocy i muszę kupić karuzelkę i teraz moje pytanie, czy któraś z Was ma jakąś tanią a fajną karuzelę? chciałam dla małej z FP tą z misiami albo tą rainforest ale kasy nie mamy tyle więc szukam czegoś tak za ok. 50 zł, macie jakieś namiary? Gratulacje dla nowych mam
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi
|
|
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spania w ciągu dnia w sumie nie ma , non stop marudzenie, płacz i albo butla z jedzeniem albo z herbatką, serio nie moge wyjść nawet do ubikacji bo tak przeraźliwie płacze że boję się że mi sąsiedzi opiekę społeczną wezwą. Tak mo go szkoda biedaczka a my na dodatek na ostatnim piętrze więc zaduch 10 razy gorszy a teraz ze zmęczenia nie może zasnąć |
|
|
|
|
#417 |
|
Zadomowienie
|
To ja Ci może powiem, czego NIE kupować. Odradzam Campola. Nie pamiętam dokładnie ile kosztowała, pewnie coś koło 50 zl, kupiłam ją pod wpływem impulsu. Jestem nie zadowolona z melodyjki, coś jakby pod koniec komuś ręka zjechała i nie wyszło. Na dodatek w środku coś się zepsuło w mechanizmie i nie mogę jej nakręcić. Muszę ją rozebrać. Skusiłam się, bo spodobały mi się zawieszki...
|
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy taką i Szymuś ją uwielbia producent drewex
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-08-26 o 20:22 |
|
|
|
|
#419 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
wg mnie moze bo przeciez dziecko upocone wiec i temp pewnie przekłamana tym bardziej ze maluch nie ma rozwinietych receptorów żeby sie pocić tak jak my
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

klask i:

co ją odłożymy do niego jak zaśnie to ta w ryk ech....
spania w ciągu dnia w sumie nie ma , non stop marudzenie, płacz i albo butla z jedzeniem albo z herbatką, serio nie moge wyjść nawet do ubikacji bo tak przeraźliwie płacze że boję się że mi sąsiedzi opiekę społeczną wezwą. Tak mo go szkoda biedaczka a my na dodatek na ostatnim piętrze więc zaduch 10 razy gorszy