Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1347 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-26, 12:43   #40381
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Mój też miał długie włosy [takie do pasa, ale proste], już nie ma, skrócił drastycznie Niestety on używa tylko szamponu, do tego H&S nic sobie nie da nałożyć
Mój jest jeszcze gorszym przypadkiem, nie używa nawet szamponu, tylko żelu pod prysznic... A jak chciałam mu wcisnąc maśc na syfy (bo ma na plecach) to nie, bo "on niczego sobie wcierał nie będzie, jak baba"
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
A ja wczoraj zaaplikowałam sobie gloss z henny, ale niedojrzałej i się bałam, że żółta wyjdę, jednak mnie pocieszono na hennowym,że najwyżej mi nie złapie. Ale złapało-najbardziej chodziło mi o odrost!!! I w dodatku są mięciutkie. NIe taka szczota jak po tradycyjnym hennowaniu. Jedyny minus,ze ponoć nie trzyma tak długo. Dziś mam imprezę na zakończenie lata za znajomymi, więc pójdę bez odrostu, wprawdzie z henną jeszcze nie utlenioną, ale co tam
Jak raz zrobiłam sobie gloss to trzymało mi się jak po normalnym farbowaniu, a też nie dojrzewał
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Mój musi mieć jakiś szampon przeciwłupieżowy ma być tak napisane na butelce i koniec, innego nie kupi jak wspomnę o odżywce to się denerwuje głupie to to i niereformowalne...zazdros zczę, że Wasi pozwalają
No wiesz, ja mojego musiałam związac żeby mu zaaplikowac coś na włosy, bo nie mogłam już na to patrzec I przy okazji Cetaphil na gębę, bo oczywiście też tylko tym swoim żelem myje i mu skóra schodzi... (ale jak mu siłą zaaplikowałam to nawet zły nie był, aż dziwne )

Gdyby nie to, że poza tym dzikim uporem ma prawie same zalety (a głównie to, że jako jeden z niewielu facetów mnie znosi) to by mnie chyba szlag trafił

Z włosów dzisiaj jestem nawet zadowolona, gładziutkie są i miękkie, fale co prawda słabe, ale z tym czekam na długośc. A przede wszystkim jestem mega zadowolona bo dostałam się do tej mojej szkoły na masaż, a było chyba coś ok 6 osób na miejsce

Gorąco jest straszliwie, chciałam się zaolejowac, ale przy tej temperaturze z tłustymi włosami nie wytrzymam.

Rybiorku, kocham twoje włosy Zawsze są takie błyszczące i idealnie skręcone. I ten kolor Pewnie się powtarzam w każdym komentarzu dotyczącym twoich włosów, ale co tam

Edytowane przez Miss Transept
Czas edycji: 2011-08-26 o 12:47
Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 12:48   #40382
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Mam coś takiego w domu:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=67
i zastanawiam się czy tego używac czy wylac... bo potrzebna mi butelka
Zamierzałam byc ortodoksyjna CG więc kiepsko mi to pasuje.m Ale nie mam nic z kratyna a chciałam coś z proteinami...
Doradzicie?

Aha i maski Bingo? One w Naturach są? Bo nie mam ani Tesco ani Auchan... gdzieś jeszcze szukać?
pytanie czy masz dla tego produtku jakies przeznaczenie, uzywasz? cos Ci daje? mysle ze jezeli powod wyrzucenia to tylko chec bycia ortodoksyjna CG a produkt Ci sluzy to ja bym nie wyrzucala, zuzyj i potem zakup cos zgodnego z CG

to chwalebne byc 100% CG ale przez to zawezamy sobie pole dzialania, jak ktos i tak uzywa szamponu od czasu do czasu to mysle ze nie warto az tak sie poswiecac (wprawdzie silikonow jako takich nie uzywam ale mam jakies pq w stylizatorze i modyfikowany silikon w masce)

wg mnie postawa tego czy zatrzymujemy kosmetyk czy nie jest to czy dziala pozytywnie na wlosy, jak nie to trzeba go komus dac lub wyrzucic
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 12:53   #40383
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Mój jest jeszcze gorszym przypadkiem, nie używa nawet szamponu, tylko żelu pod prysznic... A jak chciałam mu wcisnąc maśc na syfy (bo ma na plecach) to nie, bo "on niczego sobie wcierał nie będzie, jak baba"
heheh nooo to mój jest taki sam! tylko on nie mówi "jak baba" tylko "jak jakiś pedał"...
A jak jakiś koleś ładnie elegancko ubrany na mieście to to samo. Albo nie daj boże ma kapelusz na głowie (modne teraz takie dodatki i mi się nawet podoba) to TZ też coś stęka, że laluś, pedał itp.
Złości mnie tym strasznie!

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
pytanie czy masz dla tego produtku jakies przeznaczenie, uzywasz? cos Ci daje? mysle ze jezeli powod wyrzucenia to tylko chec bycia ortodoksyjna CG a produkt Ci sluzy to ja bym nie wyrzucala, zuzyj i potem zakup cos zgodnego z CG
no właśnie ja tego użylam dawno temu chyba raz... jak jeszcze nie miałam pojęcia o kręconych włosach...
I teraz to znalazłam na dnie koszyka i się zastanawiam czy mi to aby nie zaszkodzi bardziej niż pomoże...
Zobaczę w takim razie co to zrobi. W sumie jeszcze nie wiem w jakim momencie tego użyc nawet. Psikadło chciałam sobie wyprosukowac w tej butelce żeby w ciągu dnia poreanimowac włosy.
A to gotowe podobno ma takie zastosowanie.

EDIT Aha i właśnie spojrzałam na datę ważności... do września 2011... czyli się nie naużywam

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-08-26 o 12:58
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 12:53   #40384
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
heheh nooo to mój jest taki sam! tylko on nie mówi "jak baba" tylko "jak jakiś pedał"...
A jak jakiś koleś ładnie elegancko ubrany na mieście to to samo. Albo nie daj boże ma kapelusz na głowie (modne teraz takie dodatki i mi się nawet podoba) to TZ też coś stęka, że laluś, pedał itp.
Spoko, mój też tak mówił o dodatkach. Dopóki go nie przekonałam, że powinien dbać o wizerunek na scenie (gra w zespole) i teraz ma ze 3 kapelusze i cylinder i się wszyscy nim zachwycają a on cały dumny chodzi, że niby sam wymyślił
Stary 2011-08-26, 12:55   #40385
MgielkaM
Zakorzenienie

łaaaa jak fajnie!!! jaką muzykę gra? Jak jeszcze powiesz ze rockową to umrę na miejscu

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 13:01   #40386
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
łaaaa jak fajnie!!! jaką muzykę gra? Jak jeszcze powiesz ze rockową to umrę na miejscu
Powiedziałabym, że rockowo-folkową http://www.maszynadozycia.pl

Dziewczyny help. Wymyśliłam sobie, że zamówię coś z Mazideł albo BU Chciałabym coś typu masło/olej ale żeby nie wnikało za głęboko. I teraz nie wiem co wziąć
Stary 2011-08-26, 13:03   #40387
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
no to moj jest bardziej reformowalny, nawet mnie zaskoczyl wczoraj, przyszedl do mojej lazienki i pyta ktory szampon moze sobie pozyczyc bo jego sie skonczyl, mowie ze mam kilka, delikatne i jeden mocny, stwierdzil ze wezmie delikatny bo mocny za bardzo odziera wlosy z ich naturalnego oleju

Cytat:
Z włosów dzisiaj jestem nawet zadowolona, gładziutkie są i miękkie, fale co prawda słabe, ale z tym czekam na długośc. A przede wszystkim jestem mega zadowolona bo dostałam się do tej mojej szkoły na masaż, a było chyba coś ok 6 osób na miejsce
gratulacje!
a fotka bedzie?

Cytat:
Rybiorku, kocham twoje włosy Zawsze są takie błyszczące i idealnie skręcone. I ten kolor Pewnie się powtarzam w każdym komentarzu dotyczącym twoich włosów, ale co tam
podziekowal gladkosc to dzisiaj nie zmyty olej
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-26, 13:03   #40388
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
to chwalebne byc 100% CG ale przez to zawezamy sobie pole dzialania, jak ktos i tak uzywa szamponu od czasu do czasu to mysle ze nie warto az tak sie poswiecac (wprawdzie silikonow jako takich nie uzywam ale mam jakies pq w stylizatorze i modyfikowany silikon w masce)
Ano właśnie

Mnie kuracja CG w ogóle nie służy... Moje włosy lubią niektóre sylikony Tylko w szamponie nie mogę mieć sylikonów.
Stary 2011-08-26, 13:54   #40389
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Ja wypatrzyłam jeszcze w necie wersję spania ze skarpetką na głowie Myślę, że przy dłuuugich włosach powinno się sprawdzić http://www.youtube.com/watch?v=3FV-YO46E8Y
widziałam już gdzieś na forum tego linka, śmieszny sposób
przeglądałam YT w poszukiwaniu inspiracji i dużo dziewczyn curly/kinky nakłada dziwne coś na włosy co wygląda jak pończocha (klik)

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Mnie kuracja CG w ogóle nie służy... Moje włosy lubią niektóre sylikony Tylko w szamponie nie mogę mieć sylikonów.
A u mnie wręcz przeciwnie, moje włosy wyglądają znacznie lepiej kiedy zrezygnowałam przede wszystkim z silikonów widać, jak każdemu odpowiada co innego i najlepiej samemu się dopasować

Rybiorek, jestem wielka fanką Twoich loczków

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 14:04   #40390
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
widziałam już gdzieś na forum tego linka, śmieszny sposób
przeglądałam YT w poszukiwaniu inspiracji i dużo dziewczyn curly/kinky nakłada dziwne coś na włosy co wygląda jak pończocha (klik)
u mnie odpada, ma zniesie jakis turban na glowie raz w miesiacu ale nie co noc

Cytat:
A u mnie wręcz przeciwnie, moje włosy wyglądają znacznie lepiej kiedy zrezygnowałam przede wszystkim z silikonów widać, jak każdemu odpowiada co innego i najlepiej samemu się dopasować
dokladnie, praktycznie nie ma dwoch identycznych pielegnacji w przypadku fal i lokow

Cytat:

Rybiorek, jestem wielka fanką Twoich loczków
jednak podziw powinien byc skierowany w strone produktow ktore uzywam, dzieki nim tak wygladaja i nawet z bliska nie widac ze sa po traumie (chwilowo jestem prawie 100% CG bo uzywam produtkow Curl Junkie, tylko olejek mam z Hairvedy, w jednej odzywce mam pq-7, w stylizatorze pq-4 i w masce jakis PEG)

myje wlosy codziennie ale o dziwo kolor sie trzyma, woda przy plukaniu jest czysta, jednak nie uzywanie sls/sles przyczynia sie do dluzszego utrzymania mocnego, soczystego koloru
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-26, 14:13   #40391
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Hahah, nie no, mój ma swój nieśmiertelny kowbojski kapelusz, w którym co prawda wygląda strasznie głupio, ale niech sobie nosi, żadnych szkodliwych skutków typu łuszczenie skóry to nie ma więc mi nie przeszkadza. Z racji kapelusza i ogólnie jakichś prób własnej stylizacji nie czepia się aż tak innych. Ale jak widzi gościa w japonkach to też zaraz "o, patrz jaki pedał". (chociaż japonek u facetów akurat ja też nie lubię )
Cytat:
Spoko, mój też tak mówił o dodatkach. Dopóki go nie przekonałam, że powinien dbać o wizerunek na scenie (gra w zespole) i teraz ma ze 3 kapelusze i cylinder i się wszyscy nim zachwycają a on cały dumny chodzi, że niby sam wymyślił
Fajnie Co tam, że mówi, że jego pomysł, przynajmniej nie jest uparty jak koza
Cytat:
Dziewczyny help. Wymyśliłam sobie, że zamówię coś z Mazideł albo BU Chciałabym coś typu masło/olej ale żeby nie wnikało za głęboko. I teraz nie wiem co wziąć
Jojoba zdaje się nie wnika i osobiście bardzo polecam, moje włosy uwielbiają ten olej I jeszcze babassu u mnie działa świetnie, ale nie wiem czy to wnikający...
Cytat:
no to moj jest bardziej reformowalny, nawet mnie zaskoczyl wczoraj, przyszedl do mojej lazienki i pyta ktory szampon moze sobie pozyczyc bo jego sie skonczyl, mowie ze mam kilka, delikatne i jeden mocny, stwierdzil ze wezmie delikatny bo mocny za bardzo odziera wlosy z ich naturalnego oleju
O, to on w ogóle taki włosozainteresowany? U mnie pewnie na propozycję wyboru z dwóch szamponów byłoby "a masz mydło?"
Cytat:
gladkosc to dzisiaj nie zmyty olej

Ja jak nie zmyję oleju to mam włosy jakbym kostkę smalcu wtarła. Nawet jak dam go mało.
Cytat:
gratulacje!
a fotka bedzie?
Dziękuję A fotka będzie o ile włosy mi się nie przetłuszczą do czasu kiedy rodzicielka zwróci mi aparat

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 14:23   #40392
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Dziewczyny, niedługo kolejna część wątku w sumie to za chwilę
Aaaa, jakby któraś się wybierała na zakupy do Ross...KLIK!

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 15:03   #40393
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
Mojemu jest wszystko jedno jakiego szamponu używa itd. Ja mu wybieram wszystkie kosmetyki Jak na razie jest zadowolony.
A jak mu się spodobało, że po odżywce łatwiej włosy rozczesać...
Cytat:

A mój o dziwo sobie pozwala na wszystko, więc go olejuję, nacieram jantarem, wgniatam FC, każę myć odżywką, ostatnio nawet mi zwracał uwagę, że dotykam mu mokrych włosów Ciężko mi się powstrzymać, bo jakie on ma te włosy... no marzenie, żeby moje były choć w połowie takie... Ot, niesprawiedliwość . Jedyne co jest niereformowalne, to czesanie - muszę dziadowi chyba grzebień schować, bo jak nie widzę, to on hyc, hyc do łazienki i rozczesuje, czego efektem jest paskudny puszak na czubku głowy. No ale, pracuję nad tym.

A z innych wiadomości, kupiłam alterry - granatową i morelową. Granat poszedł na pierwsze ogień i jestem baaardzo pozytywnie zaskoczona. Włosy lepsze niż po garnierze z oliwką i awokado.
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 15:24   #40394
aktogimka
Zakorzenienie

Zdjęcia z dzisiaj wrzuciłam do codziennika.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 15:39   #40395
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
O, to on w ogóle taki włosozainteresowany? U mnie pewnie na propozycję wyboru z dwóch szamponów byłoby "a masz mydło?"
nie to tez ten tym co nie bedzie sie pindrolil bo on nie pedal/baba, ale jak ma problem to sam przychodzi i wtedy moge szalec z tym szamponem to mnie rozwalil

Cytat:

Ja jak nie zmyję oleju to mam włosy jakbym kostkę smalcu wtarła. Nawet jak dam go mało.
to chyba zalezy jaki olej sie nalozy, ja moglam nie domyc kokosa, ale wlosy byly szorstkie po nim, choc nie wygladaly na tluste, teraz stosuje olejek Busy Izzy, pisalam juz o nim, jego sklad: Soy Oil, Castor Oil, Aloe Vera Oil, Avocado Oil, Nettle Extract, Horsetail Extract, Essential Oils. Preservative Free. Buzy Izzy nawet jak nie domyje to nie jest zle, niektore pasma to swiecia sie nie powiem jak
Cytat:
Dziękuję A fotka będzie o ile włosy mi się nie przetłuszczą do czasu kiedy rodzicielka zwróci mi aparat

no to czekamy
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-26, 16:05   #40396
Ag Rafka
Rozeznanie

Rybiorku, wreszcie są Twoje włoski! Moim zdaniem teraz wygladają idealnie, coś pomiędzy Twoim dawnym "ogródkiem" a początkowym barankiem zaraz po zabiegu. Cudo!

Ja dzis nie zdążyłam zdjęć machnąć, bo od rana pakowanie-znikam na weekend nad jeziorko. Będzie mi brakować Was i Waszych włosów!
PS> Tak mi się skojarzyło,że kręcone nie tylko miłością do zwierząt pałają(zwłaszcza kotów), ale i podobnych facetów!!! Miss T. -jak przeczytałam o japonkach-aż parsknęłam, jakbym mojego słyszała. Mój jest o tyle reformowalny,że lubi jak ja się o jego włosy czy skórę troszczę,sam nie-powód ten sam, co u Waszych.

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2011-08-26 o 16:09
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 16:21   #40397
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
A z innych wiadomości, kupiłam alterry - granatową i morelową. Granat poszedł na pierwsze ogień i jestem baaardzo pozytywnie zaskoczona. Włosy lepsze niż po garnierze z oliwką i awokado.
Odzywki czy szampony?
Stary 2011-08-26, 16:27   #40398
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Rybiorku, wreszcie są Twoje włoski! Moim zdaniem teraz wygladają idealnie, coś pomiędzy Twoim dawnym "ogródkiem" a początkowym barankiem zaraz po zabiegu. Cudo!
No kurka dziekuje, dziekuje, to ze dla mnie one sa cudo to norma ale ze Was sie podobaja az tak... ostatnio duzo je nawilzam i nawet stosuje odzywke bs
dzisiaj pierwszy raz sprobowalam nic nie robic ze stylizacja, byly przyklapniete w turbanie i poprostu go zdjelam (wczesniej dalam zel na ociekajace, zwykle daje zel po turbanie i wlasnie robi sie taki drobny skret wtedy)
Cytat:
Ja dzis nie zdążyłam zdjęć machnąć, bo od rana pakowanie-znikam na weekend nad jeziorko. Będzie mi brakować Was i Waszych włosów!
PS> Tak mi się skojarzyło,że kręcone nie tylko miłością do zwierząt pałają(zwłaszcza kotów), ale i podobnych facetów!!! Miss T. -jak przeczytałam o japonkach-aż parsknęłam, jakbym mojego słyszała. Mój jest o tyle reformowalny,że lubi jak ja się o jego włosy czy skórę troszczę,sam nie-powód ten sam, co u Waszych.
yep, moj tez, jak kupilam mu krem do twarzy na lato z filtrami to powiedzial ze owszem bedzie stosowal ale jak mu bede go nakladac
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-26, 16:32   #40399
pati_bc
Rozeznanie

DMkAnia dziękuję za odpowiedź

Cytat:
Napisane przez selena004 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, jestem nowa w tym temacie, który jest taaaaaaki ogromny! Czy mogę prosić o jakieś indywidualne porady? Bo powiem szczerze - młoda jestem, o lokach pojęcia nie mam poza tym, że je posiadam, ale przez kilkanaście lat je nienawidziłam, przez kilka prostowałam... I nie bardzo temat ogarniam (:

W załączniku zdjęcia z ostatnich 6 miesięcy, żebyście wiedziały, co one przeszły ;/ Ostatnie dwa są na chwilę obecną, dodatkowo ostatnie tak, jak wyglądają rano, bez ogarniania.
Włoski mają potencjał większy niż moje moje ostatnio płatają mi figle i nie chcą się ani falować ani kręcić

Cytat:
Mój TŻ też kiedyś tylko szamponu używał... Ale jak zostaliśmy parą, to mu wręczyłam odżywkę I teraz używa odżywek
A jak u mnie jest to ja mu jeszcze wcieram serum w końcówki, pryskam włosy odżywkami w płynie itd.

Ooo, świetny pomysł! Tylko nie wiem jakiś żel by się do tego nadał. Musiałby być dość mocny. A na razie mam tylko żel Artiste, który do mocnych nie należy.

Ja uwielbiam odżywkę z olejami (łatwiej wtedy olej zmyć) i odżywkę z miodem Miód zmiękcza włosy i poprawia skręt

Ja nakładam przed myciem. Mam przetłuszczające się włosy, więc taka maseczka nałożona na umyte włosy, na pewno by je obciążyła...
Dzięki za odpowiedź
Jaaaa, facet który poddaje się takim zabiegom to rzadkość
A o którym żelu Artiste mowa? Może mi by przypasował skoro nie jest taki mocny
Też lubię maseczki/ odżywki z olejami ale samodzielnie oleje też nakładam kusicie tym miodem... będę musiała spróbować

Cytat:
jak kobieta cos chce to nie ma bata przygotuj sie poprostu na intensywna pielegnacje, nie ma ze boli, maski co drugie mycie, a nawet co mycie przez 2 tygodnie (przy czym nie musisz za kazdym razem trzymac dlugo, 10-15 minut wystarczy, trzeba pamietac zeby koloru nie wyplukac a dlugie moczenie temu sprzyja bezposrednio po farbowaniu), po farbowaniu najlepiej pierwszy tydzien maski bez protein, jedyna dozwolona to hydrolizowana keratyna, po sobie moge potwierdzic ze nie wyplukuje koloru a blyskawicznie regeneruje wlosy
tutaj ciekawy artykul o keratynie, mysle ze lepszej rekomendacji nie potrzeba. Keratyny nie przedawkuje sie, zniszczone wlosy, wysuszone beda ja chlonac a zdrowe juz nie, keratyna poprostu osiadzie na nich ale im zdrowsze tym mniej bedzie widac efektu. Jak nie mozesz znalezc maski tylko z keratyna to zaopatrz sie w maski bez zadnych protein i na mazidlach lub ZSK kup hydrolizowana keratyna i wystarczy do regeneracji, plus oczywiscie jak znosisz zapach jajka standardowa maska - zoltko, rycyna, kapka nafty i troszke gliceryny (ale ja robilam bez gliceryny i tez dziala), ta maska 1 razy w tygodniu przed myciem.

jestem zdania ze jak sie cos chce to trzeba sprobowac, zyje sie raz

Bardzo ciekawe informacje, nawet dla niefarbującej
Cały czas się czaje aby zakupić keratynę na mazidłach. Będę musiała się w końcu zebrać w sobie

Cytat:

Oczywiście, że kolorem się pochwalę, o ile będzie czym (:
Pochwal, pochwal Lubię oglądać ładne włoski i kolorki na nich

Rybiorku Twoje włosy są przepięknę!!! Mogę się w nie wpatrywać godzinami Marzenie

Dziewczyny, byłam dziś w sklepie z naturalnymi kosmetykami i dostałam próbkę maseczki do włosów "Maka". To ajuwerdyjskie zioło zwane "władcą włosów". Miał ktoś może z nią doczynienia

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-08-26 o 16:35
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 16:48   #40400
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość

Rybiorku Twoje włosy są przepięknę!!! Mogę się w nie wpatrywać godzinami Marzenie
no teraz to juz sie rozplywam, zaraz zatopie moje biurko i krzeslo, co ja gadam cale biuro

zdradze Wam maly sekret, po tym jak odzywka z keratyna w zeszly piatek zrobila cudowna przemiane (fotki w codzienniku, podcinalam sie i potem mylam na wieczor, w sensie wlosy siebie nie podcinalam) zrobilam sobie w niedziele cos a la brazylian blowout

za pomoca tego

myje sie wlosy szamponem, ja to zrobilam Come Clean KC, swietnie oczyszcza (wczesniej na noc olej dalam, maz byl na rybach wiec moglam spac na kanapie przed tv w czepku)

potem wode odcisnelam w koszulke, delikatnie rozczesalam wloski grzebieniem z szerokim rozstawem i napiskalam protein treatment komazy (na ramiona dalam recznik)

potem suszylam dyfuzorem na cieplawym powietrzu ale nie dotykajac wlosow, caly widz polega na tym ze wlosow nie wolno burzyc w czasie tego suszenia

jak byly suche poszlam to splukac, nalozylam maske (Hibiskus & Banana Deep Treatment CJ)

potem odzywka bs i zel ten sam co dzisiaj (a wieczorem zachcialo mi sie znow krotkiej grzywki wiec docielam)

no i teraz ciagle uzywam odzywke z keratyna, ten artykul o keratynie znalazlam wczoraj i stwierdzam ze jestem genialna zaprzestane jej uzywac jak przestane widziec efekty, znaczec bedzie ze wlosy sie najadly (raczej powinnam napisac bede stosowac ciut rzadziej)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-26, 17:27   #40401
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
A ja dostałam wczoraj moją suszarkę z dyfuzorem i dzisiaj była pierwsza próba. Czasu oszczedza sie duuuuuzo. Tylko po myciu samym i wysuszeniu sie przeraziłam bo wyglądało to okropnie... pogniecione coś...
Dałam żel lniany i dawaj suszyć dalej. Jak ogdniotłam żel całkiem nieźle. Potem puszak się zrobiła jak wyszłam...no ale jest ok.
No fajnie wyszło

Mgiełka, a próbowałaś nakładać żel lniany na mokre włosy zaraz po umyciu? Wtedy masz jedno suszenie i nie robi się puszak.

Cytat:

wiesz co zrezygnowałam w megamediach bo mi przedłużali ciągle. A pojawiła się przedwczoraj właśnie w RTV EURO w sklepie internetowym (długo jej tam nie było) i dopiero teraz mogłam ją sobie do mojego miasta zamówić za całe 4,5 zł Więc super ze taka tanią dosyłkę mają. Jestem mega happy ze ją w końcu dostałam
Ja w środę zamówiłam tę samą suszarkę, ale u mnie w sklepie - dzisiaj ma być do odbioru. Już się jej nie mogę doczekać

Cytat:
Hej dziewczyny, jestem nowa w tym temacie, który jest taaaaaaki ogromny!
Świetne loki i pomyśleć, że będzie TYLKO LEPIEJ . Poczytaj to co poleciły dziewczyny, zrób zakupy i testuj. To fajna zabawa, a włosy jakieś szczęśliwe. Zobaczysz, za jakiś czas będą szczęśliwe, a Ty w nich zakochana. Powodzenia i wpadaj do nas dzielić się obserwacjami, a jak już wstępnie ogarniesz temat, to wszystkie chętnie pomożemy rozwiać Twoje ewentualne wątpliwości.

A ja z maską oliwnogarnierową na głowie. Zaraz idę zmywać.

Aha, może już wiecie (jeszcze nie nadrobiłam czytania wątku) - JANTAR WRÓCIŁ NA DOZ
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 17:34   #40402
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
Odzywki czy szampony?
Odżywki Używanie szamponów staram się minimalizować, tylko kropelka BD na grzywkę i kark.
Stary 2011-08-26, 17:39   #40403
pati_bc
Rozeznanie

Siedzę właśnie z olejem kokosowym na włosach. Pierwszy raz go użyłam. Zobaczymy co to za cudo Czytałam, że to bardzo wnikający olej ale na moich włosach prawie go nie czuć. Szok

Otworzyłam dziś ulotkę z lidla a tam oferta oleju sezamowego i arachidowego. Pierwsza myśl - da się to nałożyć na włosy?
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 17:41   #40404
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Odżywki Używanie szamponów staram się minimalizować, tylko kropelka BD na grzywkę i kark.
Kiedyś przez miesiąc czy dwa myłam włosy samą odżywką. Ale na stałe jednak wolę szampony. Mam bardzo przetłuszczające się włosy...

Cytat:
Otworzyłam dziś ulotkę z lidla a tam oferta oleju sezamowego i arachidowego. Pierwsza myśl - da się to nałożyć na włosy?
Da się, da się
Stary 2011-08-26, 17:58   #40405
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś przez miesiąc czy dwa myłam włosy samą odżywką. Ale na stałe jednak wolę szampony. Mam bardzo przetłuszczające się włosy...

Moje się tez przetłuszczają, ale od codziennego stosowania szamponów mam suszę na czubku głowy, teraz chcę zrobić im odwyk. Poza tym zauważyłam tendencję, że im rzadziej myję, tym wolniej się przetłuszczają, myślę, ze częste tratowanie skóry głowy szamponem ma spory wpływ na pracę gruczowłów łojowych.
Stary 2011-08-26, 17:59   #40406
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Wspominałyście coś o maskach na twarz, więc jak się tak offowo wtrącę. Bo pewnie stosowałyście żel lniany na paszczę?
Testowanie in progress na wysypce atopowej Tylko zapach mi nie pasuje a wysypka pod nosem
Cytat:
Agrafka Długowłosi faceci u mnie też tak działają
A ja z takimi dorastałam kilku zakręconych przystojnych facetów wieczny ślinotok
Cytat:
Robię takie półdomowe maseczki, najczęściej mieszam odżywkę z olejami ale z miodem nie próbowałam żel lniany nalożony na łepetynkę w postaci a'la maski powoduje mega puch. Nie wiem czemu Spróbuje go zmieszać z odżywką, może akurat przypasuje.
Jakby nie brać to humektant, mieszaj
Cytat:
Też jak pracowałam z samymi panami to na początku zbytnio nie wiedzieli jak się zachować i wręcz traktowali jak intruza ale potem się przyzwyczaili i było lepiej A wręcz po czasie stwierdziłam, że lepiej pracować z mężczyznami bo panie czasem bardzo zawistne są a wręcz wredne. Przynajmniej tak było tam gdzie pracowałam.

Cytat:
Również zauważyłam zmianę Twoich włosków Bardzo ładnie wyglądają

Cytat:
Mam głupie pytanko. Kiedy robicie sobie maseczki z miodem, jogurtem itd to nakładacie to po myciu czy przed myciem? Bo wiem, że niektóre składniki mogą zbytnio obciążyć włoski po myciu, np. oleje jak się ich troszku za dużo doda.
jogurt na bank przed, miód nadaje się nawet do płukanki jeśli włosy polubią, moje są sztywne i się lepiją więc miód idzie wcześniej
Cytat:
Mam coś takiego w domu:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=67
i zastanawiam się czy tego używac czy wylac... bo potrzebna mi butelka
Zamierzałam byc ortodoksyjna CG więc kiepsko mi to pasuje.m Ale nie mam nic z kratyna a chciałam coś z proteinami...
Doradzicie?
Patrz jak Rybiorek
Cytat:
Aha i maski Bingo? One w Naturach są? Bo nie mam ani Tesco ani Auchan... gdzieś jeszcze szukać?
Moja była w Leclercu. W Naturach ni, prędzej osiedlówka
Cytat:
Sezam nawet gdzieś widziałam

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 18:46   #40407
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Moje się tez przetłuszczają, ale od codziennego stosowania szamponów mam suszę na czubku głowy, teraz chcę zrobić im odwyk. Poza tym zauważyłam tendencję, że im rzadziej myję, tym wolniej się przetłuszczają, myślę, ze częste tratowanie skóry głowy szamponem ma spory wpływ na pracę gruczowłów łojowych.
U mnie mycie odżywką nic nie dało... Tak jak włosy się przetłuszczały wcześniej, tak się przetłuszczały później...
Stary 2011-08-26, 18:56   #40408
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
U mnie mycie odżywką nic nie dało... Tak jak włosy się przetłuszczały wcześniej, tak się przetłuszczały później...
U mnie niestety włosy też przetłuszczają się dość szybko, dlatego nie próbuję mycia odżywką póki co, bo nie wiem czy poradziłaby sobie.
Jednakże u mnie problem tkwi gdzie indziej, aniżeli w skalpie na przykład, ale już wiem co mi dolega, dlatego teraz z czasem jest coraz lepiej

Rozmyślam czy nie umyć by już włosów, żeby zdążyły wyschnąć zanim pójdę spać, niby lato, a moje włosy schną strasznie długo (jak bywało chłodniej to zdarzało się, że budziłam się jeszcze z wilgotnymi włosiami). Najlepiej schną gdy temperatura wynosi 25-30 stopni Będę musiała kiedyś zainwestować z suszarkę z dyfuzorem (miałam kiedyś, ale padła ), żeby nieco podsuszać włosy, zwłaszcza zimą.

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 19:58   #40409
agatron77
Raczkowanie

Rybiorek, u Ciebie ja zwykle pięknie .
Mam do Ciebie suszarkowe pytanie - czy Twoja suszarka to: http://en.toppreise.ch/index.php?a=196079&view=lg. Pamiętam, że kiedyś jakąś polecałaś, ale nie zapisałam jaką.
gohs, witaj w klubie Posiadaczek umuzykalnionych TŻtów . Mój też gra i .... namiętnie chodzi w japonkach właściwie od kwietnia do października

Fajna ta metoda spania w rajstopie na głowie. Własnie się zorientowałam, że ja mam taką opaskę, która się do tego nada, bo jest bardzo szeroka. Dzisiaj nie wypróbuję, bo mam lniany do odgniecenia przez noc, ale jutro na 100%.
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 20:03   #40410
kascysko
Zakorzenienie

No to są jakieś jaja - byłam dziś na basenie, włosów potem nawet nie wysuszyłam - wyschły same, przeglądam się w lustrze w domu, a one są ładne Puchu niewiele, przed rozpoczęciem przygody z Wami taki efekt był niemożliwy nawet po wielu zabiegach
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości