|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#40411 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Matko, siedzę z tym jajkiem, olejkiem, gliceryną i naftą na głowie z woreczkiem, owinięta ogromnym ręcznikiem, czoło mam obłożone chusteczkami, a całą bluzę upaćkaną jajkiem. Żyć, nie umierać >.>
Do tego moja fryzjerka stwierdziła, że włosy mi nie wyjdą tak intensywne, jakbym chciała. Mam nadzieję, że przez noc pomyśli, widziała, że jestem zdesperowana i zdolna do wszystkiego. Ten pomysł ze skarpetką jest świetny, od jutra go testuję! |
|
|
|
#40412 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorka i jej włosy
![]() Jak przetestujecie skarpety na swoich włosach to zdajcie relacje, bo jestem tego ciekawa TŻ na zawał zejdzie jak mnie w czymś takim zobaczy Wczoraj miałam iść spać w czepku, ale było tak gorąco, że nie dałam rady i związałam włosy w ananasa z tą paćką na głowie, a na poduchę dałam ręcznik i tyle wystarczyło - nic nie uwalone ![]() W codzienniku uaktualniłam wpis, bo moje drobne loczki zmieniły się w standardowe, a z lewej strony wyszło
|
#40413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale kupiłam mu specjalne z Homerem Simpsonem grającym na gitarze, nie mógł się oprzeć ![]() I pytanie włosowe. Czy któraś z Was stosowała TĄ hennę?? http://www.helfy.pl/cassia-obovata-b...odzywcza-senna
|
|
|
#40414 |
|
Przyczajenie
|
Pomoże ktoś?
![]() Z tego co wyczytałam w FAQ wynika że moje problemy z włosami pojawiły się przez stosowanie nierozpuszczalnych silikonów. Balsam do włosów nivea <bez spłukiwania> z dimethicone stosowałam ponad rok. Włosy były bardzo ładne ale tylko po zastosowaniu tego balsamu. Teraz już nie widzę go w sklepach dlatego nie używam. Moje włosy straciły swój dawny urok i teraz juz nic im nie pomaga a nie chce nawet szukać tej odżywki bo już wiem że mnie oszukiwała. Włosy są ładne tylko jak są mokre. Co mam teraz zrobić żeby naprawić loczki ?? ;( Kupić inny szampon przeciwłupieżowy? (mam nivea do zniszczonych włosów) Inny regenerujący? (mam pantine intensywna regeneracja) Może nawilżający? Albo głęboko oczyszczający? Proszę o propozyjcę konkretnych produktów... Załączam 2 zdjęcia: 1. na mokro 2. na sucho |
|
|
|
#40415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mycia odżywką spróbuj - Isana Babassu, Hegron, balsam Mr. Potters. Bo wydaje mi się, że Twoje włosy są za bardzo traktowane mocnymi detergentami. Do tego odżywkę d/s i b/s zgodną z CG (polecam Garnier avocado i Joanna Naturia len z rumiankiem). I olejowanie do tego - kokosowy na przykład. I samozaparcie, bo masz gęste włoski![]() Rzuć okiem na włosową historię Ewalucji na blogu Anweny, może to Cię przekona
|
|
#40416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#40417 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny chciałabym Wam bardzo podziękować
za informacje o punkcie rosy humektantach itd, dziś moje włosy wyglądały już dzięki temu znośniej nie było super, ale 1000x lepiej niż 2 dni temu wczoraj umyłam włosy maską Kallos Latte Serical (kocham ją ![]() trochę chyba przesadziłam z olejem i cały dzień wyglądam trochę jak mokra Włoszka, ale wolę to niż wyglądać jak trafiony piorunem kurczak ![]() P.S. chyba mycie Balsamem aloesowym Potter's mi nie służy (przynajmniej w obecnej wilgotności, bo puch mam po nim straszny, Kallos sprawdził się lepiej) Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-08-26 o 23:51 |
|
|
|
#40418 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#40419 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana, dla mnie jesteś guru odkąd przeczytałam ten wpis
obym miała tyle samozaparcia co Ty. Dzięki za podzielenie się z ogółem swoim włosowym sukcesem ![]() Pierwsze średnio udane wcieranie Jantara za mną
|
#40420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) i ten krem LIRENEteż nie używam podkładów, pudru też zero, chyba że od wielkiego dzwonu |
|
|
|
|
#40421 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki kascysko
w takim razie muszę się wybrać na zakupy... i zobaczymy. Włosy mam gęste ale to jest w tej chwili ich jedyna zaleta. Kiedyś odżywały jak je podcinałam... teraz to już nic nie daje
|
|
|
|
#40422 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#40423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale już znajomi mi mówią, że nie mogą się moim włosom napatrzeć, chociaż jak dla mnie jeszcze długa droga przede mną. Dlatego zbierz się w sobie, a potem oglądaj efekty
|
|
#40424 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jestem jak na razie zadowolona ![]() daj znac czy twoja też ma tak luzno dyfuzor, bo mnie to zastanawiałam, działam na "klik" czyli trzeba go włożyć używając siły a nie jakoś przekręcając czy coś. A założony nie ma mozliwości spaść ale kręci się bez żadnych oporów. Cytat:
Tylko chyba chciałam łopianowy (?) gdzieś coś przeczytałam tutaj o nim... któraś pisała, ze jej się sprawdza lepiej niz kokos... tylko gdzie to dostać? mam leklerka ale chyba nie bylo tego tam... kurde u nas wiecznie nic nie ma! A mozesz polecić jakąs maskę? Taka którą mogłabym na noc położyć, tylko byle bez protein jedwabiu - bo do isany liquid silk mam uprzedzenie trochę ![]() żeby była i w miarę dostępna i najlepiej nie bardzo droga... Cytat:
Ale chętnie dowiem się co Rybiorek ma u siebie czyzby też tą ![]() Cytat:
ja też coś chciałam położyć dzisiaj ale jutro musze wygladac i nie chce chyba nic nowego próbować...Cytat:
![]() nasze guru kurlitańskie hehehe twoje korkociągi są idealne po prostu ![]() Poczytałam teraz idę malować paznokcie... znowu będę do 1 w nocy siedziec
|
|
#40425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#40426 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pamiętam, czy pisałaś kiedyś wcześniej, czy nie, więc pytam: jaki jest Twój sposób na spanie w nocy w kręciołkach
?
|
#40427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
suszarka jest jak dla mnie zajefana, najlepsza jaka mialam do tej pory (ponizej jest opis, super duper z wbudowana jonizacja ble ble ble.... ale dziala fantastycznie)
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-08-26 o 22:44 |
|
|
|
|
#40428 |
|
Wtajemniczenie
|
noo i rano ktoś znajdzie pięknego uduszonego w poduszce trupa z idealnymi włosami
|
|
|
|
#40429 |
|
Zakorzenienie
|
aha bo w pierwszej chwili mnie to zastanowiło ale potem podczas suszenia uznałam, ze tak ma być. Bo jak przyłozysz już dyfzor do głowy i chcesz ruszyć rączką bo ci nie wygodnie to nie nakręcasz włosów tak jakby, tylko dyfuzor jest niewzruszony
![]() A tak fakt z prostymi teraz jest smiesznie... ale ostatnio skręct mam jakiś słaby - pogniecione fale... rozprostowujące się strasznie, puszące itp...
|
#40430 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#40431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#40432 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dajesz nadzieję na to że męski ród jednak słucha nas tym jednym uchem ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
mąż by chyba się popłakał ze śmiechu jakbym zaczęła tak chodzić spać i obawiam się, że trudno być seksowną kocicą z pończochą na głowie
|
||
|
|
|
#40433 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
na początku się bałam i nie chciałam nałożyć za dużo, ale teraz hojnie go daję i jest w porządku.Aaaa, reanimowałam włoski Artiste fioletowym, podoba mnie się to dzięki dziewczyny! ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#40434 |
|
ma zielone pojęcie
|
Nałożyłabym coś na noc na włosy, ale nie wiem co... Może aloesową odżywkę Mypy (TĘ)?
|
#40435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pończocha na nodze czy na głowie? Nieważne! ![]() W niedzielę wyjeżdżam na tydzień, już sobie zrobiłam odlewki szamponu i odżywek do mini buteleczek, bo nie chcę wozić całych butli. Mam nadzieję, że mi niczego nie braknie. A dziś na noc mocno się wyżeluję i zobaczę, co będę miała na głowie rano.
|
|
#40436 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
) w wersji z pompką do wyciskania i fioletową etykietąsam w sobie jako główny stylizator był dla mnie za słaby ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------
|
||
|
|
|
#40437 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
osobiście wolę nałożyć na włosy cokolwiek na kilka godzin przed myciem, na noc się jakoś boję :/---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#40438 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ale chcę o włosy zadbać. Zwłaszcza, że jutro chcę je rozjaśniać Ciągle zmieniam kolor włosów
|
|
#40439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytam, bo nie wiem, a jeśli myć masz zamiar rano to na pierwszą część mojej wypowiedzi nie zwracaj uwagi pomyślałam tak, bo ja czasem na noc daję kapkę Garniera awokado&shea ![]() edit: doczytałam teraz, że chcesz rozjaśniać, czyli wszystko jasne ![]() Nie pamiętam kto pisał, żeby spróbować dać dużo żelu na noc i iść spać, ale tak też robię (dałam aloesowy, bo takowy tylko obecnie posiadam) i się kładę. Zobaczymy, co będzie rano ![]() ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- Cytat:
Wspominałam jakiś czas temu, że okropne włosy miałam po oliwie i że bardzo mi włosy leciały, ale i tak dam jej jeszcze jedną szansę, bo wtedy kładłam ją na cały dzień z odżywką Isaną różową, za którą moje włosy nie przepadają.
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-08-27 o 00:44 |
||
|
|
|
#40440 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:26.

TŻ na zawał zejdzie jak mnie w czymś takim zobaczy 

. Mój też gra
i .... namiętnie chodzi w japonkach właściwie od kwietnia do października 

za informacje o punkcie rosy humektantach itd, dziś moje włosy wyglądały już dzięki temu znośniej 

Rano zmyłam samą wodą i było git. 

aż tak to mi sie jeszcze nie zdażyło...
czyzby też tą
A pończocha na nodze czy na głowie? Nieważne!
osobiście wolę nałożyć na włosy cokolwiek na kilka godzin przed myciem, na noc się jakoś boję :/