|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#40351 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
Mój zapuszczał chyba już 3 razy, ale zawsze jak już przetrzymał ten najgorszy etap zejścia z krótkich cieniowanych do takich równych za uch-ścinał, a to ojciec go zaszantażował,że na prawko nie da, a to do wojska trza bylo iść, a to go denerwowały przytyki znajomych,ze wygląda jak księżyc w pełni(choć nie ma tak okrągłej buzi, ale te równo za ucho zalożone faktycznie go jakoś zaokrąglały). No i nie udało się... Ale ostatnio, widząc moje fale, stwierdził,ze zapuści, a ja mu potem takie fale zrobię A zadatki ma, bo mu się tamte za ucho podwijały, tylko je przygładzał na płasko.A ja wczoraj zaaplikowałam sobie gloss z henny, ale niedojrzałej i się bałam, że żółta wyjdę, jednak mnie pocieszono na hennowym,że najwyżej mi nie złapie. Ale złapało-najbardziej chodziło mi o odrost!!! I w dodatku są mięciutkie. NIe taka szczota jak po tradycyjnym hennowaniu. Jedyny minus,ze ponoć nie trzyma tak długo. Dziś mam imprezę na zakończenie lata za znajomymi, więc pójdę bez odrostu, wprawdzie z henną jeszcze nie utlenioną, ale co tam
|
|
#40352 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry dziewczyny...
obudziłam się dzisiaj w prostych prawie włosach aż tak to mi sie jeszcze nie zdażyło...Cytat:
aż głupio sie czułam. Ale włosy mi sie tak trzymały dwa dni tylko z podkręconymi lekko koncami...Także nie mam takich super kręconych z tego wynika.. Cytat:
Tutaj zapraszam.Cytat:
Cytat:
Agrafka Długowłosi faceci u mnie też tak działają
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-26 o 10:04 |
||||
|
|
|
#40353 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żel lniany nalożony na łepetynkę w postaci a'la maski powoduje mega puch. Nie wiem czemu Spróbuje go zmieszać z odżywką, może akurat przypasuje. Widać nie wiedzą, albo dziewcze było dopiero zatrudnione i jeszcze się nie orientowała co jest co. Za dużo wypowiedzi mi się skasowało i niestety nie mogę już wrócić ![]() Wiem, że takie eksperymenty pozwalają poznać nasze włosy. Ale akurat do tego to mam jakiegoś pecha, bo zazwyczaj jak coś nowego nakładałam na włosy to wyglądałam albo jak oklapus albo lew ![]() Cytat:
A wręcz po czasie stwierdziłam, że lepiej pracować z mężczyznami bo panie czasem bardzo zawistne są a wręcz wredne. Przynajmniej tak było tam gdzie pracowałam.Również zauważyłam zmianę Twoich włosków Bardzo ładnie wyglądają![]() Cytat:
Są tylko szampony. Nawet nie ma miejsca na stoisku ani karteczki z napisem, że tu stoi odżywka Artiste. Nie wiem czy ta moja natura taka uboga czy może ja mam jakiegoś pecha![]() Zawsze miło jest popatrzeć na piękne włoski Cytat:
![]() Napisałaś o pudrze cynamonowym a mnie się przypomniało jak kiedyś sobie zrobiłam maseczkę z cynamonem. O Boże... prawie mi twarz poparzyło ![]() Teraz zamiast toniku przemywam twarz sokiem z aloesu. I ten sposób bardzo mi i mojej skórze pasuje ![]() Cytat:
Zrezygnowałam z nich ale fajnie by było podkreślać falki ![]() Mam głupie pytanko. Kiedy robicie sobie maseczki z miodem, jogurtem itd to nakładacie to po myciu czy przed myciem? Bo wiem, że niektóre składniki mogą zbytnio obciążyć włoski po myciu, np. oleje jak się ich troszku za dużo doda. |
|||||
|
|
|
#40354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio ściął i ma takie do brody postrzpbione, a najdłuższe miał chyba do łopatek, tyle że wtedy były proste jak drut. Im ma krótsze tym mu się lepiej kręcą ![]() A moje dzisiaj na szybko spięte bo zaspałam
|
|
|
#40355 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, jestem nowa w tym temacie, który jest taaaaaaki ogromny! Czy mogę prosić o jakieś indywidualne porady? Bo powiem szczerze - młoda jestem, o lokach pojęcia nie mam poza tym, że je posiadam, ale przez kilkanaście lat je nienawidziłam, przez kilka prostowałam... I nie bardzo temat ogarniam (:
W załączniku zdjęcia z ostatnich 6 miesięcy, żebyście wiedziały, co one przeszły ;/ Ostatnie dwa są na chwilę obecną, dodatkowo ostatnie tak, jak wyglądają rano, bez ogarniania. |
|
|
|
#40356 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
A poza tym śliczna dziewczyna i włoski także
|
||
|
|
|
#40357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Które foto najbardziej aktualne? Przede wszystkim wg mnie kłania się stopniowanie
|
|
|
#40358 |
|
Raczkowanie
|
Imbrykau mnie w sumie zwykła bawełniana poszewka nie powoduje frizza, mam długie włosy, ale raczej nie przygniatam ich sobie, tylko gdzieś wyczytałam, że od luźnego trzymania w czasie snu mogą się niszczyć, ale czy to prawda?
w sumie to długie włosy narażone są na wiele czynników, nawet nie związane w ciągu dnia ocierają się o ubranie.Musze dopracować jeszcze ten mój turban, bo może to się okaże dobrym sposobem ![]() Piszecie o maśle shea z natury, czy ktoras moglaby mi Dokladnie wczoraj czytalam o tym,ze fryzjerka radzi aby wlasnie nie spac w rozpuszczonych wlosach,bo to je bardzo niszczy.Zreszta dla mnie to zrozumiale,bo wiem jak ladnie kreca mi sie przy twarzy a tyl jest bardziej przyklapniety i wyprostowany.Podobno,to lwasnie objaw niszczenia wlosow podczas snu.Tylko jak ten problem rozwiazac,przy kreconych?Jak splote je w luzny warkocz(co mogloby byc jedynym sensownym rozwiazaniem) to loki odksztalcaja sie na fale i nie wyglada to zbyt ladnie,trzeba by codziennie myc a nie chce sie od tego zalezniac.wszystkie inne:ananasy,siatki i spinania u mnie egzaminu nie zdawaja.NIe wiem jak u Was ale jak sie ma juz dosyc dlugie jak ja,to niezly dylemat z tego powstaje. ![]() Selena sliczne beda,tylko pielegnuj i poswiec im czas,przyjma to z radoscia i sie odwdziecza,wierz mi Edytowane przez Basai77 Czas edycji: 2011-08-26 o 10:28 |
|
|
|
#40359 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Maseczki nie polecam, koszmarna :P Puder natomiast nic nie drażni. Poza tym, to jedynie mąka ziemniaczana zmieszana z cynamonem. Matuje itepe. A cynamon zawsze można zastapić czerwoną glinką ![]() Maski z olejami zawsze przed myciem, zwłaszcza, jeśli ma się słaby skret i piórkowate kłaki. Ja mam takie i juz się naumiałam, że wszelakie obciążanie to zuo
|
|
|
|
|
#40360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także miłej lektury, polecam sobie zapisać w zakładkach bo ja do dzisiaj wracam tam często. Ahaaa i nie przerażaj się na początku, że tego tak dużo i nie wiesz co z czym się je. Każda tak ma na początku. Potem wszystko się rozjaśnia ![]() A potencjał lokowy baaardzo duży
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-26 o 10:34 |
|
|
|
|
#40361 |
|
Raczkowanie
|
Uff, przeczytałam i w sumie to takie podstawy, na niektóre sama wpadłam.
Gohs, pisałam, że 2 ostatnie najbardziej aktualne, sprzed 2 tygodni (: O jakim stopniowaniu myślisz? Miałam je dłuższe o wiele w zimie, ale zachciało mi się zmywalnego czarnego, który się nie zmył, więc musiałam rozjaśniać i są zniszczone, pomimo, że było to 3 miesiące temu, puszą się, są suche. Od prawie tygodnia myję je szamponem z gliceryną i olejkiem rycynowym dolanym (gliskur z jedwabiem), a przy skórze myję Radicalem, bo strasznie wypadają. I tak samo strasznie się przetłuszczają, myję codziennie. Do odżywki, mgiełki i jedwabiu też gliceryny dolałam, trochę to pomogło, ale szału nadal nie ma. No i mam stresa, bo w poniedziałek idę do fryzjerki robić je na czerwono, ale są tak zniszczone, że w sumie mi wstyd DMkAnia, bardzo dziękuję (: |
|
|
|
#40362 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#40363 |
|
Raczkowanie
|
Henna przy włosach mytych codziennie nie zdaje u mnie egzaminu. Trzyma się góra 6 dni, robiłam już każdą dostępną na rynku. Po ostatniej kolor był śliczny, ale co z tego, skoro tylko przez kilka dni -.-'
Marzą mi się żarówiastoczerwone od kilku miesięcy, teraz się uparłam no i robię, chociaż nawet wizażanki mi odradzają, ale trudno. Chcę takie http://images4.fanpop.com/image/phot...97-467-700.jpg i będą takie. Chociaż boję się pomyśleć o ich kondycji ;x |
|
|
|
#40364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#40365 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#40366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i może daruj sobie to farbowanie póki co?
|
|
|
#40367 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
A jak u mnie jest to ja mu jeszcze wcieram serum w końcówki, pryskam włosy odżywkami w płynie itd. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#40368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przygotuj sie poprostu na intensywna pielegnacje, nie ma ze boli, maski co drugie mycie, a nawet co mycie przez 2 tygodnie (przy czym nie musisz za kazdym razem trzymac dlugo, 10-15 minut wystarczy, trzeba pamietac zeby koloru nie wyplukac a dlugie moczenie temu sprzyja bezposrednio po farbowaniu), po farbowaniu najlepiej pierwszy tydzien maski bez protein, jedyna dozwolona to hydrolizowana keratyna, po sobie moge potwierdzic ze nie wyplukuje koloru a blyskawicznie regeneruje wlosytutaj ciekawy artykul o keratynie, mysle ze lepszej rekomendacji nie potrzeba. Keratyny nie przedawkuje sie, zniszczone wlosy, wysuszone beda ja chlonac a zdrowe juz nie, keratyna poprostu osiadzie na nich ale im zdrowsze tym mniej bedzie widac efektu. Jak nie mozesz znalezc maski tylko z keratyna to zaopatrz sie w maski bez zadnych protein i na mazidlach lub ZSK kup hydrolizowana keratyna i wystarczy do regeneracji, plus oczywiscie jak znosisz zapach jajka standardowa maska - zoltko, rycyna, kapka nafty i troszke gliceryny (ale ja robilam bez gliceryny i tez dziala), ta maska 1 razy w tygodniu przed myciem. jestem zdania ze jak sie cos chce to trzeba sprobowac, zyje sie raz ![]() powodzenia u fryzjera
|
|
#40369 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
jak wspomnę o odżywce to się denerwuje ![]() U mnie sprawdza się Isana, ale Bielenda Graffiti [mam białą] też była w porządku. ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
...kolor Tak jak napisała Rybiorek, nawilżaj ostro a kolorem się pochwal koniecznie! |
||
|
|
|
#40370 |
|
Raczkowanie
|
Rybiorek, dzięki wielkie za masę konkretów (:Jak ja się uprę, to już wgl ;D O keratynie słyszałam, zamówiłam takie fajne rybki z allegro z keratyną właśnie. Z tym, że babka nie wysłała mi paczki przed urlopem i muszę czekać do 2 września, jak wróci
Maskę kupiłam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra.html&next=1 zasugerowałam się wizażem, użyłam jej 2 razy na razie, więc efektów nie ma jeszcze. W każdym razie na pewno zastosuję się do tych jajek, zaraz skocze po naftę.Ag Rafka, po prostu wiążę je na noc na czubku głowy, jeszcze wilgotne, więc się nie puszą i dlatego tak wyglądają cały dzień potem. Oczywiście, że kolorem się pochwalę, o ile będzie czym (: |
|
|
|
#40371 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Jak na razie jest zadowolony.A jak mu się spodobało, że po odżywce łatwiej włosy rozczesać... ![]() Cytat:
|
|
#40372 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poszukam jakiejś inspiracji w internecie, co robią zagraniczne kręconowłose, bo chyba pozostaje przywiązać się do materaca selena, fajne masz włoski, pielęgnuj je i będą śliczne lokaski
|
|
#40373 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
albo sporą ilość żelu lnianego wymieszanego ze zwykłym...Cytat:
|
||
|
|
|
#40374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam obecnie swoje naturaln calusieńkie długo walczyłam o odrośnięcie tych farbowanych. I teraz mocno trzymam się postanowienia - nie farbuję. Ale ak widze tu dziewczyny po hennie albo teraz ten twój czerwony to mnie korci jak chol** (wstaw nam zdjęcie koniecznie )Cytat:
sama musze opracowac sposób na spanie chyba bo dzisiaj wstałam z masakra Ale, ze wakacje to mam czas przed południej coś z tym zrobić... a jak na uczelnię na 8 będzie to liiiiiiiipa.
|
|
#40375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#40376 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
fajne dziewczę, hennuje włosy, sama je podcina, kokosuje też, robi peeling skóry głowy [to właśnie od niej przepis brałam] i fajne fryzurki robi |
|
|
|
|
#40377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj sklad mojego hita obecnego (Repair Me!/ Curl Junkie) Ingredients: Water, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Methosulfate, Hydrolyzed Keratin Protein, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Panthenol, Keratin Amino Acids, Hydrolyzed Yeast, Glyceryl Stearate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Glycol Stearate, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Cetyl Alcohol, PEG-100 Stearate, Tocopherol Acetate, Citric Acid, Disodium EDTA, Fragrance, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Iodopropynyl Butylcarbamate. Nie do uwierzenia ale nakladam ja do kazdego mycia od zeszlego tygodnia i wlosy jak ta lala, no dzisiaj moze nie bo olejowalam na noc i uparlam sie dzisiaj umyc odzywka, olejek ktory uzywam ma rycyne w skladzie wiec mozna sie domyslic ze mam niedomyte ale do czego zmierzam, skladniki na czarno to moje ulubione i teraz zwracam uwage aby byly w odzywce, taka odzywka ma szanse podzialac dobrze na moje wlosy, te na czerwono to jedyne proteiny ktore nie wymywaja mi kolory nawet zaraz po farbowaniu (oczywscie pierwsze mycie po farbowaniu jest czerwona woda tak czy siak) fotka dzisiejsza, jak pisalam od zeszlego piatku wyzej wspomniana odzywka uzywana do kazdego mycia, wlosy gladkie (ale dzisiaj nie ukladane, wyschly tak jak sie ulozyly po zdjeciu turbanu, nic nie ruszalam no i dodatkowo olej niedomyty), bede szczera na nowo zakochalam sie w keratynie aha i jakby ktos nie byl pewnien, podcielam sie i ciachnelam sobie grzywke, a co! zapomnialam dodac: odzywka dla mnie musi byc max jak budyn, wszelakie geste typu konstystencja masla ostatnio mi nie sluza, moze wlasnie przez zabiegi kolorystyczne, wlosy sa delikatne i potrzebuja delikantego nakladania (ale to taka moja teoria)
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-08-26 o 12:07 |
|
|
|
|
#40378 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Może pod koniec wakacji potraktuję włosy dekoloryzatorem... Tylko najpierw musiałabym go kupić A z kasą trochę krucho. Za to zapas balsamów koloryzujących mam w domu spory
|
|
#40379 |
|
Zakorzenienie
|
Mam coś takiego w domu:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=67 i zastanawiam się czy tego używac czy wylac... bo potrzebna mi butelka ![]() Zamierzałam byc ortodoksyjna CG więc kiepsko mi to pasuje.m Ale nie mam nic z kratyna a chciałam coś z proteinami... Doradzicie? Aha i maski Bingo? One w Naturach są? Bo nie mam ani Tesco ani Auchan... gdzieś jeszcze szukać?
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-26 o 12:29 |
|
|
|
#40380 |
|
Zakorzenienie
|
Selena, już masz piękne włosy, a co dopiero będzie niedługo
Spałam w winogronowym oleju, umyłam Isaną, walnełam Garniera avocado na 20 minut. Jest czad(zdjęcia w Codzienniku) Ale musiałam wypsikać Jantarem odżywką z filtrem, bo nie mam nic innego, a idę się opalać. Głupie pytanie - przyszła mi dziś wcierka Jantar, jak wy ją z technicznego punktu widzenia wcieracie? Jestem zielona, bo nigdy nic takiego nie robiłam![]() I zamierzam domowymi metodami rozjaśnić włosy - miody, cytryny, rumianki
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.

Mój zapuszczał chyba już 3 razy, ale zawsze jak już przetrzymał ten najgorszy etap zejścia z krótkich cieniowanych do takich równych za uch-ścinał, a to ojciec go zaszantażował,że na prawko nie da, a to do wojska trza bylo iść, a to go denerwowały przytyki znajomych,ze wygląda jak księżyc w pełni(choć nie ma tak okrągłej buzi, ale te równo za ucho zalożone faktycznie go jakoś zaokrąglały). No i nie udało się... Ale ostatnio, widząc moje fale, stwierdził,ze zapuści, a ja mu potem takie fale zrobię 
aż tak to mi sie jeszcze nie zdażyło...
nie wiem o co chodzi...
żel lniany nalożony na łepetynkę w postaci a'la maski powoduje mega puch. Nie wiem czemu
Spróbuje go zmieszać z odżywką, może akurat przypasuje. 

Są tylko szampony. Nawet nie ma miejsca na stoisku ani karteczki z napisem, że tu stoi odżywka Artiste. Nie wiem czy ta moja natura taka uboga czy może ja mam jakiegoś pecha
Rano zmyłam samą wodą i było git. 

Maskę kupiłam
albo sporą ilość żelu lnianego wymieszanego ze zwykłym...