Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-27, 10:37   #481
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
patik tylko ja mam taki zwykly termometr, nie dotykowy, tylko taki jak dla dorosłych.
Jak mierzy się nim temp. małego dziecka?
I jaka jest normalna u takiego malucha?
brunetka Ci odpowiedziała.
Ja też nie mam takiego dotykowego, zamiaruję kupić ale kiedy to nastąpi?
Już prawie całe becikowe na małą wydałam.

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ktoś tu pisał, że miał Dr Brownsa tą z wąską szyjką i jest super, a ta z szeroką nie
bo ja właśnie myślałam o tych z szerokimi szyjkami (ciężko mi zaspanej wsypać mleko do tej wąskiej), ale obawiam się, że u nas też się nie sprawdzi i wtedy kasa w błoto
Ja mam z szeroką i polecam- tzn Sara toleruje, własnie w nocy nie raz mleko poza butelkę bo oczy zaspane mimo szerokiej szyjki.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 10:44   #482
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
dzięki Scio. Czekam az mlody wstanie.

A wiesz, jesteś naszą skarbnicą chustowej wiedzy !
znalazłam chyba najlepszy film o kieszonce klik jest co prawda po niemiecku, alebardzo powoli i dokładnie babka pokazuje

Cytat:
Carmela ja dzis też dostałam @...
ja dwa dni temu, ech a tak dobrze było bez.

Co do butelek my mamy dr brown's z szeroką szyjka, TT z rurką, Aventa, Lovii.

Lovi jest beznadziejna, bo sie smoczek zasysa. Chce kupic teraz jakąś z babydream, bo ponoc fajne a niedrogie.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 10:58   #483
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

hej - nareszcie jestem - internetu nie miałam bo cos kopali pod kanalizacje i kabel jakis przecieli i dwie miejscowosci neta ani telefonów nie miały przez dwa dni lece nadrabiac

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 11:19   #484
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
zachwalacie tutaj te butelki DrBrowns, czy jakas tak.. hm, naprawde sa takie dobre? bo chce zakupic, bo ta lovi to jednak chyba pomyłka.. tylko te Wasze to chyba troche drozsze, nie wiem cz Małej podpasuja i jeszcze jakies rozne rodzaje sa? ciemna jestem w tym temacie
moja Lena miala straszne kolki i oprócz zmiany mleka na Bebilon Pepti zaczęłam szukać odpowiedniej butelki
też mieliśmy Lovi ale nam smoczek nie sasysał się często w tą obręcz i ciekło
TT mamy do herbatki ale małej ciężko się ciągnie z niej
no i Dr Browns sprawdził się rewelacyjnie, pije teraz spokojnie, nie odrywa usteczek od smoczka, nie denerwuje się i gazy się skończyły
do tego wszystko szczelne i nic nie cieknie, ale więcej roboty przy myciu, bo trzeba te rurkę ze środka dobrze umyć

no ja właśnie kupiłam jeszcze 2 ale z wąską szyjką (Marina, dzięki że napisałaś o tych szerokich, bo faktycznie trochę inny smoczek i może mała by nie chciała to bym straciła kasę, a butelki tanie nie są)
jakoś to przeboleję z tym wsypywaniem mleka
ja często wsypuję mleko jak butelka świeżo wymyta i mokra, więc mi się aż cała miarka brudzi w tym mleku heh
dam radę nie będę kombinowała, a po 3.mż może spróbujemy na Avent przejsć, bo skłonności do kolek już nie powinna mieć

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 11:30   #485
agadus
Wtajemniczenie

witajcie

zanim przejdę co u mnie to napisze Wam co sie wczoraj dowiedziałam o termometrze takim na czoło ale nie dotylkowy to małym dzieciom nie zaleca się takich termometrów bo jak dziecko ma dużą gorączkę to czoło w rzeczywistości jest chlodniejsze i wtedy pomiar może być nie wiarygodny tak mi wczoraj lekarz powiedział i w necie gdzieś o tym czytałam

a u nas ok Natalka 2 razy w nocy wstawała o 12 i o 4.30 a później po 6 zaraz idę na spacerek obiadek gotowy posprzatane

cos mnie oczy wsędzą nie wiem czy to nie od nowego kremu pod oczy

a co do @ to z pierwsza córcią okresu dostałam jak Oliwka miała 10 miesięcy mam nadzieje że i teraz tak będzie oczywiście jak będę karmiła

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 11:33   #486
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Zapewne w jego opowieściach to i tak będzie wina baby za kierwonicą Dobrze, ze nic nikomu się nie stało. Sama jechałaś? Wzywałaś policję, czy się dogadaliście?
nie nic nie wzywalam, bo animnie ani jemu nic sie nie stalo na szczescie.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
znalazłam chyba najlepszy film o kieszonce klik jest co prawda po niemiecku, alebardzo powoli i dokładnie babka pokazuje
.
fajna ma chuste ta babka. Ja chce sprobowac wiazania w podwojne x, bo czesto malego nosze i potrzebuje go wyciagac a to wiazanie to mozliwia. Kieszonka nie. No i mozna zawiazac bez dziecka. W ogole zastanawiam sie po co mi wozek. Maly w nim nie spi na spacerze, bo za duzo dziur jest w chodnikach a on nie lubi jak nim trzesie, no i coraz czesciej chodze w chuscie
Stary 2011-08-27, 11:42   #487
zanka205
Zakorzenienie

ja pierwszy @ mam za sobą
ciągnął się chyba 2 tygodnie, a przez pierwszy tydzień lalo się ze mnie jakbym krwotok miała tragedia
w poniedziałek mam zamiar isć do gina, bo tydzień temu jeszcze plamiłam więc nie widziałam sensu
ciekawe jak tam moja nadżerka, pewnie będzie trzeba usunąć

Stary 2011-08-27, 11:48   #488
brunetka2000
Zakorzenienie

JESTEM WŚCIEKŁA - komórka mi się psuje !!!! Nawet smsa nie mogę napisać !!! Nigdy więcej telefonów dotykowych !!!!!
I co ja teraz zrobię ??? Miała któraś tel dotykowy??? Bo ja co nacisnę jakąś literkę to wyskakuje inna i tak w kółko!

Może któraś polecić mi jakiś fajny i niedrogi telefon ???
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 11:54   #489
nerola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
JESTEM WŚCIEKŁA - komórka mi się psuje !!!! Nawet smsa nie mogę napisać !!! Nigdy więcej telefonów dotykowych !!!!!
I co ja teraz zrobię ??? Miała któraś tel dotykowy??? Bo ja co nacisnę jakąś literkę to wyskakuje inna i tak w kółko!

I ja mam dotykowy i to samo z literkami sie robi.

Moze zwykła Nokia?
Jacieeee na pewno pomoze
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 11:58   #490
brunetka2000
Zakorzenienie

Jacieeee POMOCY
Stary 2011-08-27, 12:03   #491
zanka205
Zakorzenienie

Miałam dotykowy ale jakoś nie dla mnie takie telefony
teraz mam SE Hazel i jestem bardzo zadowolona, ale ja jakoś rok temu na MixPlusa brałam

Stary 2011-08-27, 12:22   #492
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Jacieeee POMOCY

Jestem, jestem Co to za model??? Wyłącz, włącz i spróbuj jeszcze raz. Coś oprócz tego się dzieje???

Moje dziecko uroczo śpi popołudniu. Wczoraj jak zasnął o 15.10 to obudził się na jedzenie o 18.35 trochę pomarudził przez bączki i zasnął do 22.30 Noc znośna była, choć koło 2giej znowu problemy z bąkami, a od 7mej już armagedon. Zasnął dopiero teraz, a i tak niespokojnie
Idę obierać ziemniaki.

Dziewczyny jestem 4 tygodnie po cc i chyba przestałam krwawić (jeszcze się obserwuję) Mogę już teges szmeges? Bo mam nieodpartą ochotę się poprzytulać.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 12:31   #493
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Jestem, jestem Co to za model??? Wyłącz, włącz i spróbuj jeszcze raz. Coś oprócz tego się dzieje???
Co chce nacisnąć jakąś ikonkę to co innego się włącza To jest LG KU 990i
Stary 2011-08-27, 12:36   #494
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Co chce nacisnąć jakąś ikonkę to co innego się włącza To jest LG KU 990i
I wyłączanie nie pomaga nawet na chwilę??? No to chyba niestety tylko serwis... Jeśli to kwestia oprogramowania to koszt niewielki, ale jeśli płyta poszła to naprawa się nie kalkuluje. No chyba że masz go na gwarancji, ale podejrzewam że już nie
Nie zniechęcaj się do "dotykowców" . Psują się tak samo często jak zwykłe, a im nowszy model tym lepiej dopracowany.

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-08-27, 12:41   #495
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:

ja jestem watpliwie szczesliwa posiadaczka samsunga avilli.. i u mnie tak wygladaly poczatki konca wyswietlacza. teraz nie dziala mi juz w ogole.. moj M. ma jakigos LG dotykowego i ma to samo.. digitizer do wymiany, ale jakos nie moge sie zebrac
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 12:45   #496
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
I wyłączanie nie pomaga nawet na chwilę??? No to chyba niestety tylko serwis... Jeśli to kwestia oprogramowania to koszt niewielki, ale jeśli płyta poszła to naprawa się nie kalkuluje. No chyba że masz go na gwarancji, ale podejrzewam że już nie
Nie zniechęcaj się do "dotykowców" . Psują się tak samo często jak zwykłe, a im nowszy model tym lepiej dopracowany.
Cytat:
ja jestem watpliwie szczesliwa posiadaczka samsunga avilli.. i u mnie tak wygladaly poczatki konca wyswietlacza. teraz nie dziala mi juz w ogole.. moj M. ma jakigos LG dotykowego i ma to samo.. digitizer do wymiany, ale jakos nie moge sie zebrac
ku.....
a jaki jest koszt wymiany ???

Jacieee a może polecisz jakiś fajny NIEDROGI telefon ???
Stary 2011-08-27, 12:47   #497
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam Avile dosłownie przez 2 tyg bo mnie tak wnerwiał dotykowiec, że sprzedałam na allegro. Teraz się czaję na dotykowo-przyciskowy

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 12:50   #498
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
ku.....

Jeśli potrzebujesz coś tylko do dzwonienia to może Nokia 1616 ewentualnie z aparatem Nokia 2700. To są modele z podstawowymi parametrami, ale cenę mają dobrą np. na allegro

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-08-27, 12:51   #499
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Miałam Avile dosłownie przez 2 tyg bo mnie tak wnerwiał dotykowiec, że sprzedałam na allegro. Teraz się czaję na dotykowo-przyciskowy
no właśnie Avilę też miałam i mężowi dałam, nie umiem się przekonać do dotykowych, to nie dla mnie

Stary 2011-08-27, 12:53   #500
CookieMonsters
Rozeznanie

w klubie wstawial zdjecia Grubka
Cytat:
ku.....

koszt wymiany w serwisie to u mnie kolo 100 zl, czyli zupelnie sie nie oplaca.. ale mozna zrobic to sammu, koszt samego digitizera to kolo 20 zl na allegro o ile dobrze pamietam.. ale wymieniac trzeba ostroznie, zeby czegos tam nie poprzerywac
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 13:02   #501
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
No więc...
Przyjechaliśmy do domku, otwieramy drzwi, wchodzimy, a tam przez cały przedpokój rozciąga się wielki transparent z balonami, wstążkami i napisem "Witamy Makę i Tymka" Aż mi łzy stanęły w oczach. Zerkam do pokoju Tymkowego, a tam stoi fotel do karmienia. Sama o tym myślałam kiedyś, ale nic nie mówiłam. A tu się okazuje, że ten mój facet kochany, niby tak zalatany i "facetowaty", a jednak też o tym pomyślał, żeby nam się w nocy wygodnie jadło i wstawił tam fotelik. A na fotelu przygotowana moja poducha do karmienia
Potem patrzę na balkon, a tam suszarka pełna rozwieszonego prania. Może dla as byłaby to norma, ale mój mąż odkąd jesteśmy razem, czyli od 10 lat, zrobił wcześniej tylko JEDNO pranie. Bo kiedyś go uczyłam, jak się obsługuje pralkę i to było takie ćwiczenia testowe A teraz wyprał rzeczy Tymka które zabrał ode mnie ze szpitala, te ciuchy które z porodu ocalały i się do czegoś nadawały i coś tam jeszcze
No ale główna atrakcja czekała na kanapie w salonie - ładnie zapakowane pudełko. Płaskie i prostokątne. Myślałam że jakieś puzzle czy coś, bo kiedyś byłam maniaczką tego typu układanek. Otwieram a to ... nowy laptop!!!
Ja teraz miałam białego MacBooka bo kocham appla i wszystkie ich produkty, a teraz dostałam nowiusieńkiego MacBooka Air Normalnie nie widziałam za co się łapać - za cudnego, "nowego" synka, czy za ten komputer I do tej pory nie wiem

No i jak tu nie kochać tego gościa?

Fakt, ciężki wybór:d calkiem nowy synuś czy całkiem nowy komp
Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
A my dziś na wesele z moim małym Nikosiem chłopak nie ma jeszcze 3 tyg a my z nim na imprezkę moja teściowa już dostaje zawału serca
gorzej że znów zapowiada się upał,chyba się ugotuję,bo zamierzam założyc ściskający gorset pod kiecę

Dobra musze coś sprzątanąc i robic się na bóstwo... pierwszy raz od zajścia w ciążę... poczuję się wreszcie jak człowiek a nie dojarka!!!!!!!!!!
Miłej zabawy!! Czekamy na zdjęcia
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
a u nas dobre wieści: wczoraj poszłam zważyc młodego, bo w poniedziałek przychodzi położna i powinie
n juz dawno dobic do swojej wagi wyjściowej i tak sie strasznie martwiłam. a tu niespodzianka i młody już przekroczył swo
ją wagę wyjściową o 10 gr. znaczy że od środy przytył 130 gram!! w dwa dni!!no i mleko zaczyna się ze mnie lac.
no i super!
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ktoś tu pisał, że miał Dr Brownsa tą z wąską szyjką i jest super, a ta z szeroką nie
bo ja właśnie myślałam o tych z szerokimi szyjkami (ciężko mi zaspanej wsypać mleko do tej wąskiej), ale obawiam się, że u nas też się nie sprawdzi i wtedy kasa w błoto
Kup sobie lejek do butelek i po sprawie taki mały plastikowy, bardzo wygodnie się przez to mleczko wsypuje do butli bo ma średnicę ok 4 cm - ciężko nie trafić nawet z zaspanymi oczami

Witajcie Sobotnio

Mamy chrzestną! Moja bliska koleżanka jeszcze z czasów szkoły się zgodziła kamień z serca....

Pasowałoby włosy zafarbować... za tydzień wesele, tydzień później chrzciny a ja wyglądam jak sierotka marysia i 7 krasnoludków

Mam pytanie do dziewczyn po CC:
1. Wam też się tak niewygodnie chodzi w spodniach? mieszcze sie już w swoje z przed ciąży ale trochę mi ocierają po tej bliźnie i boli

2. zastanawiam się, czy nie kupić bielizny wyszczuplającej na to weselicho tylko czy mozna się tak ścisnąć?

Właśnie rozmawiałam ze znajomą.... jej bratowa tydzień przede mną miałą cc... i wyobraźcie sobie że do dziś leży plackiem w domu! nawet pampersa jeszcze dziecku nie zmieniała od urodzenia.... wszystko musi robić teściowa: przewijać, przebierać, kąpać, podawać mamusi do karmienia, nosiś, odbijać itd itd bo przecież ona jest po operacji!!

Moja mała ma dziś leniwy dzień zje i śpi - normalnie nie moje dziecko!

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 13:12   #502
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Zanka ja mam dr.browna z szeroka i są super.Przy Olusiu miałam wąskie i ciągle przy wsypywaniu mleko sie na boki wylatywało

co do dotykowych tel.mam Nokię i jestem b.zadowolona.A Samsung Avilla porażka strsznie mnie wkurzał a wiele osób je chwali.

My za tydz mamy chrzciny już zakupiłam cosie ciuszki i buty nieplanowany zakup były b.drogie( 399zł) jak dla mnie ale są świetne.
Muszę coś małemu do ubrania kupić ale nie wiem co

mam pyt do mam dzieciaczków po chrzcinach jakie dostaliście prezenty? bo ja nie wiem co chcieć.Mamy tyle wszystkiego.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 13:13   #503
marzena_S
Zadomowienie

Cześć dziewczynki.
Widzę, że już finiszujemy jeśli chodzi o porody.
Brumek, DaKaro, editka, SweetAngel, Stronczek ogromne gratulacje!!!
Ja cały czas czytam, ale na odpisywanie czasu brak.
Mój aniołek zaczął się rozkręcać i już tak dużo nie śpi, dużą część dnia jest aktywna, ale nie płacze.
Na spacer też można ją spokojnie zabrać, bo lubi jeździć w wózku- staramy się wychodzić pod wieczór kiedy upał zelżeje.
Malutka w tą pogodę ciągle pije i widzę, że czasami się wkurza przy cycku jak już ta pierwsza warstwa mleka się kończy, wtedy daję jej samą wodę- minę ma przy tym nietęgą , ale czasem weźmie kilka łyków i jest ok.
Przyszła nam chusta, ale na razie nie miałam serca jej nosić bo obydwie byłybyśmy zlane potem.
Na razie ćwiczyłam wiązanie na miśku i powiem wam, że jestem trochę zła, bo wybrałam chustę Nati rozmiar L- oboje z tż jesteśmy wysocy i według rozpisu M byłaby za mała na tż, a ta jest taka długaśna, że nie wiem co robić z tymi końcami, na tż też jest za długa...

kmat, co do szczepień to ja nic nie słyszałam o tym programie.
Powiedz jak to dokładnie wygląda- trzeba zgłosić się w jakimś punkcie, czy wypisać formularz przez Internet?

Marinko, cieszę się że udało Wam się dojść do porozumienia z tż, mam nadzieję że przejrzał na oczy i już taka sytuacja się nie powtórzy.
Jeśli macie możliwość to faktycznie spróbujcie się wynieść na swoje.
Zawsze byłam zdania, że młodzi muszą mieszkać sami bo inaczej nic dobrego z tego nie wyjdzie- wiadomo czasami nie ma takiej możliwości, ale jeśli jest to się nie zastanawiaj.
Stary 2011-08-27, 13:16   #504
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny jestem 4 tygodnie po cc i chyba przestałam krwawić (jeszcze się obserwuję) Mogę już teges szmeges? Bo mam nieodpartą ochotę się poprzytulać.
Ja też miałam CC i tylko jak przestałam krwawić gdzieś po 4 tyg było teges śmeges z Tż

I jeszcze małe pytanko do Ciebie odnosnie telefonów który sony ericsson wybrać elm czy cedar ? Mój Tż jest bardzo zadowolony z tego bolda
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 13:18   #505
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

mam pyt do mam dzieciaczków po chrzcinach jakie dostaliście prezenty? bo ja nie wiem co chcieć.Mamy tyle wszystkiego.[/FONT]
Ja ci raczej nie pomogę Bo moja Ala dostała kolczyki złote i łańcuszek, a reszta dała kasę.
Stary 2011-08-27, 13:22   #506
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Brunetko ja mam taką żabkę welurową na powijak i u mnie się sprawdza super.
Brumku Gratuluję pierwszego spaceru

wszystkie dzieci nosicie w chustach ja nadal się zast czy kupić czy nie

marzenko a załatwiliście to becikowe?

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-08-27 o 13:24
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 13:29   #507
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Ja też miałam CC i tylko jak przestałam krwawić gdzieś po 4 tyg było teges śmeges z Tż

I jeszcze małe pytanko do Ciebie odnosnie telefonów który sony ericsson wybrać elm czy cedar ? Mój Tż jest bardzo zadowolony z tego bolda
Elm zdecydowanie

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-08-27, 13:30   #508
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Mamy chrzestną! Moja bliska koleżanka jeszcze z czasów szkoły się zgodziła kamień z serca....

Mam pytanie do dziewczyn po CC:
1. Wam też się tak niewygodnie chodzi w spodniach? mieszcze sie już w swoje z przed ciąży ale trochę mi ocierają po tej bliźnie i boli

2. zastanawiam się, czy nie kupić bielizny wyszczuplającej na to weselicho tylko czy mozna się tak ścisnąć?

Właśnie rozmawiałam ze znajomą.... jej bratowa tydzień przede mną miałą cc... i wyobraźcie sobie że do dziś leży plackiem w domu! nawet pampersa jeszcze dziecku nie zmieniała od urodzenia.... wszystko musi robić teściowa: przewijać, przebierać, kąpać, podawać mamusi do karmienia, nosiś, odbijać itd itd bo przecież ona jest po operacji!!
dla chrzestnej u nas też bedzie moja bliska koleżanka

Mnie spodnie nie przeszkadzają bo tylko w jedne sie mieszcze ale majtki to czasem tak

Położna mi powiedziała że taka bielizne można nosić 6 tyg po porodzie więc dziś pojade coś zakupić

A jeśli chodzi o ta znajoma po cc to jestem w szoku , bo ja już w szpitalu dużo sie ruszałam żeby szybko do formy wrócić a potem razem z kolezanka z sali zostałyśmy pochwalone przez lekarza że takie mobilne jesteśmy
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

mam pyt do mam dzieciaczków po chrzcinach jakie dostaliście prezenty? bo ja nie wiem co chcieć.Mamy tyle wszystkiego.[/FONT]
Ja jeszcze przed ale już powiedziałam gościom że chcemy pieniadze bo wszystko do dziecka mamy no ale ja materialistka jestem
Stary 2011-08-27, 13:32   #509
wodaqua
Zadomowienie

DaKaro, Editka, SweetAngel i Stronczek! Serdeczne gratulacje!

Reszta nierozpakowanych do roboty

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2011-08-27 o 13:35
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 13:32   #510
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Elm zdecydowanie
Dzieki bardzo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości