|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() Ja też nie mam takiego dotykowego, zamiaruję kupić ale kiedy to nastąpi? Już prawie całe becikowe na małą wydałam. Cytat:
|
||
|
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
znalazłam chyba najlepszy film o kieszonce klik jest co prawda po niemiecku, alebardzo powoli i dokładnie babka pokazuje ja dwa dni temu, ech a tak dobrze było bez. Co do butelek my mamy dr brown's z szeroką szyjka, TT z rurką, Aventa, Lovii. Lovi jest beznadziejna, bo sie smoczek zasysa. Chce kupic teraz jakąś z babydream, bo ponoc fajne a niedrogie. |
|
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
hej - nareszcie jestem - internetu nie miałam bo cos kopali pod kanalizacje i kabel jakis przecieli i dwie miejscowosci neta ani telefonów nie miały przez dwa dni
lece nadrabiac
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mieliśmy Lovi ale nam smoczek nie sasysał się często w tą obręcz i ciekło TT mamy do herbatki ale małej ciężko się ciągnie z niej no i Dr Browns sprawdził się rewelacyjnie, pije teraz spokojnie, nie odrywa usteczek od smoczka, nie denerwuje się i gazy się skończyły do tego wszystko szczelne i nic nie cieknie, ale więcej roboty przy myciu, bo trzeba te rurkę ze środka dobrze umyć no ja właśnie kupiłam jeszcze 2 ale z wąską szyjką (Marina, dzięki że napisałaś o tych szerokich, bo faktycznie trochę inny smoczek i może mała by nie chciała to bym straciła kasę, a butelki tanie nie są) jakoś to przeboleję z tym wsypywaniem mleka ja często wsypuję mleko jak butelka świeżo wymyta i mokra, więc mi się aż cała miarka brudzi w tym mleku heh dam radę nie będę kombinowała, a po 3.mż może spróbujemy na Avent przejsć, bo skłonności do kolek już nie powinna mieć
|
|
#485 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
zanim przejdę co u mnie to napisze Wam co sie wczoraj dowiedziałam o termometrze takim na czoło ale nie dotylkowy to małym dzieciom nie zaleca się takich termometrów bo jak dziecko ma dużą gorączkę to czoło w rzeczywistości jest chlodniejsze i wtedy pomiar może być nie wiarygodny tak mi wczoraj lekarz powiedział i w necie gdzieś o tym czytałam a u nas ok Natalka 2 razy w nocy wstawała o 12 i o 4.30 a później po 6 zaraz idę na spacerek obiadek gotowy posprzatane cos mnie oczy wsędzą nie wiem czy to nie od nowego kremu pod oczy a co do @ to z pierwsza córcią okresu dostałam jak Oliwka miała 10 miesięcy |
|
|
|
#486 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
ja pierwszy @ mam za sobą
ciągnął się chyba 2 tygodnie, a przez pierwszy tydzień lalo się ze mnie jakbym krwotok miała w poniedziałek mam zamiar isć do gina, bo tydzień temu jeszcze plamiłam więc nie widziałam sensu ciekawe jak tam moja nadżerka, pewnie będzie trzeba usunąć
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
JESTEM WŚCIEKŁA - komórka mi się psuje !!!! Nawet smsa nie mogę napisać !!! Nigdy więcej telefonów dotykowych !!!!!
I co ja teraz zrobię ??? Miała któraś tel dotykowy??? Bo ja co nacisnę jakąś literkę to wyskakuje inna i tak w kółko! Może któraś polecić mi jakiś fajny i niedrogi telefon ??? |
|
|
|
#489 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Moze zwykła Nokia? Jacieeee na pewno pomoze |
|
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
Jacieeee POMOCY
|
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam dotykowy ale jakoś nie dla mnie takie telefony
teraz mam SE Hazel i jestem bardzo zadowolona, ale ja jakoś rok temu na MixPlusa brałam
|
#492 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem, jestem Moje dziecko uroczo śpi popołudniu. Wczoraj jak zasnął o 15.10 to obudził się na jedzenie o 18.35 trochę pomarudził przez bączki i zasnął do 22.30 Noc znośna była, choć koło 2giej znowu problemy z bąkami, a od 7mej już armagedon. Zasnął dopiero teraz, a i tak niespokojnie Idę obierać ziemniaki. Dziewczyny jestem 4 tygodnie po cc i chyba przestałam krwawić (jeszcze się obserwuję) Mogę już teges szmeges? Bo mam nieodpartą ochotę się poprzytulać.
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie zniechęcaj się do "dotykowców" . Psują się tak samo często jak zwykłe, a im nowszy model tym lepiej dopracowany.
|
|
#495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a jaki jest koszt wymiany ??? Jacieee a może polecisz jakiś fajny NIEDROGI telefon ??? |
||
|
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#498 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli potrzebujesz coś tylko do dzwonienia to może Nokia 1616 ewentualnie z aparatem Nokia 2700. To są modele z podstawowymi parametrami, ale cenę mają dobrą np. na allegro
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie Avilę też miałam i mężowi dałam, nie umiem się przekonać do dotykowych, to nie dla mnie
|
#500 | |
|
Rozeznanie
|
w klubie wstawial zdjecia Grubka
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#501 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt, ciężki wybór:d calkiem nowy synuś czy całkiem nowy komp Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
taki mały plastikowy, bardzo wygodnie się przez to mleczko wsypuje do butli bo ma średnicę ok 4 cm - ciężko nie trafić nawet z zaspanymi oczami![]() Witajcie Sobotnio ![]() Mamy chrzestną! Moja bliska koleżanka jeszcze z czasów szkoły się zgodziła Pasowałoby włosy zafarbować... za tydzień wesele, tydzień później chrzciny a ja wyglądam jak sierotka marysia i 7 krasnoludków ![]() Mam pytanie do dziewczyn po CC: 1. Wam też się tak niewygodnie chodzi w spodniach? mieszcze sie już w swoje z przed ciąży ![]() 2. zastanawiam się, czy nie kupić bielizny wyszczuplającej na to weselicho tylko czy mozna się tak ścisnąć?![]() Właśnie rozmawiałam ze znajomą.... jej bratowa tydzień przede mną miałą cc... i wyobraźcie sobie że do dziś leży plackiem w domu! nawet pampersa jeszcze dziecku nie zmieniała od urodzenia.... wszystko musi robić teściowa: przewijać, przebierać, kąpać, podawać mamusi do karmienia, nosiś, odbijać itd itd bo przecież ona jest po operacji!! ![]() Moja mała ma dziś leniwy dzień zje i śpi - normalnie nie moje dziecko!
|
||||
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka ja mam dr.browna z szeroka i są super.Przy Olusiu miałam wąskie i ciągle przy wsypywaniu mleko sie na boki wylatywało
co do dotykowych tel.mam Nokię i jestem b.zadowolona.A Samsung Avilla porażka strsznie mnie wkurzał a wiele osób je chwali. My za tydz mamy chrzciny już zakupiłam cosie ciuszki i buty nieplanowany zakup były b.drogie( 399zł) jak dla mnie ale są świetne. Muszę coś małemu do ubrania kupić ale nie wiem co ![]() mam pyt do mam dzieciaczków po chrzcinach jakie dostaliście prezenty? bo ja nie wiem co chcieć.Mamy tyle wszystkiego.
|
|
|
|
#503 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki.
Widzę, że już finiszujemy jeśli chodzi o porody. Brumek, DaKaro, editka, SweetAngel, Stronczek ogromne gratulacje!!! Ja cały czas czytam, ale na odpisywanie czasu brak. Mój aniołek zaczął się rozkręcać i już tak dużo nie śpi, dużą część dnia jest aktywna, ale nie płacze. ![]() Na spacer też można ją spokojnie zabrać, bo lubi jeździć w wózku- staramy się wychodzić pod wieczór kiedy upał zelżeje. Malutka w tą pogodę ciągle pije i widzę, że czasami się wkurza przy cycku jak już ta pierwsza warstwa mleka się kończy, wtedy daję jej samą wodę- minę ma przy tym nietęgą , ale czasem weźmie kilka łyków i jest ok.Przyszła nam chusta, ale na razie nie miałam serca jej nosić bo obydwie byłybyśmy zlane potem. Na razie ćwiczyłam wiązanie na miśku i powiem wam, że jestem trochę zła , bo wybrałam chustę Nati rozmiar L- oboje z tż jesteśmy wysocy i według rozpisu M byłaby za mała na tż, a ta jest taka długaśna, że nie wiem co robić z tymi końcami, na tż też jest za długa... ![]() kmat, co do szczepień to ja nic nie słyszałam o tym programie. Powiedz jak to dokładnie wygląda- trzeba zgłosić się w jakimś punkcie, czy wypisać formularz przez Internet? Marinko, cieszę się że udało Wam się dojść do porozumienia z tż, mam nadzieję że przejrzał na oczy i już taka sytuacja się nie powtórzy. Jeśli macie możliwość to faktycznie spróbujcie się wynieść na swoje. Zawsze byłam zdania, że młodzi muszą mieszkać sami bo inaczej nic dobrego z tego nie wyjdzie- wiadomo czasami nie ma takiej możliwości, ale jeśli jest to się nie zastanawiaj.
|
|
|
|
#504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I jeszcze małe pytanko do Ciebie odnosnie telefonów który sony ericsson wybrać elm czy cedar ? Mój Tż jest bardzo zadowolony z tego bolda |
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetko ja mam taką żabkę welurową na powijak i u mnie się sprawdza super.
Brumku Gratuluję pierwszego spaceru wszystkie dzieci nosicie w chustach ja nadal się zast czy kupić czy nie ![]() marzenko a załatwiliście to becikowe? Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-08-27 o 13:24 |
|
|
|
#507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#508 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla chrzestnej u nas też bedzie moja bliska koleżanka Mnie spodnie nie przeszkadzają bo tylko w jedne sie mieszcze ale majtki to czasem tak ![]() Położna mi powiedziała że taka bielizne można nosić 6 tyg po porodzie więc dziś pojade coś zakupić ![]() A jeśli chodzi o ta znajoma po cc to jestem w szoku , bo ja już w szpitalu dużo sie ruszałam żeby szybko do formy wrócić ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#509 |
|
Zadomowienie
|
DaKaro, Editka, SweetAngel i Stronczek! Serdeczne gratulacje!
Reszta nierozpakowanych do roboty
Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-08-27 o 13:35 |
|
|
|
#510 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

znalazłam chyba najlepszy film o kieszonce 
lece nadrabiac 
Dobrze, ze nic nikomu się nie stało. Sama jechałaś? Wzywałaś policję, czy się dogadaliście?

Noc znośna była, choć koło 2giej znowu problemy z bąkami, a od 7mej już armagedon. Zasnął dopiero teraz, a i tak niespokojnie 

Zakończone: 2
, bo wybrałam chustę Nati rozmiar L- oboje z tż jesteśmy wysocy i według rozpisu M byłaby za mała na tż, a ta jest taka długaśna, że nie wiem co robić z tymi końcami, na tż też jest za długa...
dla chrzestnej