Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1352 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-28, 14:25   #40531
Rybiorek
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
A można je rozczesać bezpośrednio przed myciem, na sucho? Wiem, że to im chyba szkodzi, ale tak bezpośrednio przed może mniej Bo do szału doprowadzają mnie kłaki w odpływie prysznica
ta metoda bedziesz miec duzo wiecej klakow w dloni, duzo wiecej niz w odplywie.... robilam tak kiedys, az ktoregos dnia doszlam do wniosku ze pozbywam sie za duzo wlosow, to bylo na 2 lata przed trafieniem tutaj

nie pamietam czy myjesz odzywka czy szamponem (przepraszam sporo tu nowych osob) wiec podam 2 wersje:

- szamponem - moczysz wlosy i nakladasz tania odzywke ktora ma dobra roczesywalnosc, nakladasz i czekasz ok 5 min, nastepnie palcami albo grzebieniem rozczesujesz zaczynajac od koncy i idac w gore, robisz to w polowie wanny, latwo potem zebrac wlosy choc ja to sciagam zaraz wlosy reka z grzebienia i klade na kawalek papieru toaletowego przygotowanego wczesniej, splukujesz odzywke jak wlosy sa rozczesane i myjesz szamponem - technika mycia szamponem wlosow kreconych/falowanych - nanosisz szampon na skalp i wlosy, masujesz skalp delikatnie a nastepnie ugniatasz wlosy delikatnie (podobno to ugniatanie jest bardzo wazne, robie tak choc zapomnialam czemu ma to takie znaczenie), splukujesz szampon

- mycie odzywka - w zasadzie to samo z tym ze mozesz uzywac innej odzywki do rozczesania i mycia lub tej samej, roznica taka ze po roczesaniu nie splukujesz odzywki tylko robisz masaz skalpu i potem chwilke ugniatanie dlugosci przed splukaniem (ja jesli mam koltuny uzywam roznych, mam jedna totalna tanioche ale do mycia sie ona nie nadaje wiec po splukaniu biore ta ktora sie nadaje - joanna bs makowa, isana rozowa, daily fix cj)

moim zdaniem jest to lepszy sposob, czesanie przed myciem nie tylko powoduje ze wyrywasz wiecej wlosow niz powinnas, przede wszystkim oslabiasz cebulki, gdy rozczesujesz (na sile, bo taka jest prawda) to ciagniesz, i ciagniesz wszystko - to co ma wypasc i to co jeszcze nie wypada ale wypadnie szybko bo jest oslabione

inny sposob na walke z koltunami, to zakup specjalnego produktu, tlumaczac na polski to bedzie rozczesywacz, to specjalne odzywki w sprayu ktorymi psika sie wlosy i one momentalnie sie rozczesuja, znam jedna ale chyba nie jest dostepna w Polsce, to produkt dla dzieci z firmy Naked (UK), nie ma silikonow choc ma 2 pq, jednak uwazam ze jak sie uzywa szamponu to mozna skorzystac z produktu z silikonem.

Ja stosuje rozczesywanie odzywka jesli mam mocno skoltunione wlosy i moge powiedziec ze napewno trace mniej wlosow (generalnie to ja od dawna nie moge narzekac na wypadanie, przy kazdym myciu wypada mi kilka wlosow tylko, mysle ze to zasluga suplementow i pielegnacji)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 14:31   #40532
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
ta metoda bedziesz miec duzo wiecej klakow w dloni, duzo wiecej niz w odplywie.... robilam tak kiedys, az ktoregos dnia doszlam do wniosku ze pozbywam sie za duzo wlosow, to bylo na 2 lata przed trafieniem tutaj

nie pamietam czy myjesz odzywka czy szamponem (przepraszam sporo tu nowych osob) wiec podam 2 wersje:

- szamponem - moczysz wlosy i nakladasz tania odzywke ktora ma dobra roczesywalnosc, nakladasz i czekasz ok 5 min, nastepnie palcami albo grzebieniem rozczesujesz zaczynajac od koncy i idac w gore, robisz to w polowie wanny, latwo potem zebrac wlosy choc ja to sciagam zaraz wlosy reka z grzebienia i klade na kawalek papieru toaletowego przygotowanego wczesniej, splukujesz odzywke jak wlosy sa rozczesane i myjesz szamponem - technika mycia szamponem wlosow kreconych/falowanych - nanosisz szampon na skalp i wlosy, masujesz skalp delikatnie a nastepnie ugniatasz wlosy delikatnie (podobno to ugniatanie jest bardzo wazne, robie tak choc zapomnialam czemu ma to takie znaczenie), splukujesz szampon

- mycie odzywka - w zasadzie to samo z tym ze mozesz uzywac innej odzywki do rozczesania i mycia lub tej samej, roznica taka ze po roczesaniu nie splukujesz odzywki tylko robisz masaz skalpu i potem chwilke ugniatanie dlugosci przed splukaniem (ja jesli mam koltuny uzywam roznych, mam jedna totalna tanioche ale do mycia sie ona nie nadaje wiec po splukaniu biore ta ktora sie nadaje - joanna bs makowa, isana rozowa, daily fix cj)

moim zdaniem jest to lepszy sposob, czesanie przed myciem nie tylko powoduje ze wyrywasz wiecej wlosow niz powinnas, przede wszystkim oslabiasz cebulki, gdy rozczesujesz (na sile, bo taka jest prawda) to ciagniesz, i ciagniesz wszystko - to co ma wypasc i to co jeszcze nie wypada ale wypadnie szybko bo jest oslabione

inny sposob na walke z koltunami, to zakup specjalnego produktu, tlumaczac na polski to bedzie rozczesywacz, to specjalne odzywki w sprayu ktorymi psika sie wlosy i one momentalnie sie rozczesuja, znam jedna ale chyba nie jest dostepna w Polsce, to produkt dla dzieci z firmy Naked (UK), nie ma silikonow choc ma 2 pq, jednak uwazam ze jak sie uzywa szamponu to mozna skorzystac z produktu z silikonem.

Ja stosuje rozczesywanie odzywka jesli mam mocno skoltunione wlosy i moge powiedziec ze napewno trace mniej wlosow (generalnie to ja od dawna nie moge narzekac na wypadanie, przy kazdym myciu wypada mi kilka wlosow tylko, mysle ze to zasluga suplementow i pielegnacji)
Dzięki za konkrety W takim razie będę rozczesywać po pierwszym O (metoda OMO )
Stary 2011-08-28, 14:35   #40533
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
lepiej, ds - rozczesujesz, splukujesz wode, wlosy ukladaja sie po swojemu, nakladasz bs i juz nie ingerujesz, w 99% loki/fale sa wyrazniejsze i mocniejsze jak wlosy wyschna
Dzięki

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
To cały czas robiłam źle Trzeba będzie to naprawić. Dzięki wielkie za uświadomienie
Hihi, napraw, napraw

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
A można je rozczesać bezpośrednio przed myciem, na sucho? Wiem, że to im chyba szkodzi, ale tak bezpośrednio przed może mniej Bo do szału doprowadzają mnie kłaki w odpływie prysznica
W zasadzie to Rybiorek napisała już wszystko

Dziewczyny, która zakłada nowy wątek? Nie robiłam tego, więc może niech ktoś bardziej doświadczony się tym zajmie w odpowiednim czasie.

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 14:38   #40534
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość

Dziewczyny, która zakłada nowy wątek? Nie robiłam tego, więc może niech ktoś bardziej doświadczony się tym zajmie w odpowiednim czasie.

moge sie tym zajac

zanim nas zamkna oficjalnie zapraszam do czesci dziewiatej
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-08-28 o 14:46
Stary 2011-08-28, 14:44   #40535
Rybiorek
Zakorzenienie

Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

No to zakladamy kolejna czesc niekonczacej sie opowiesci o kreciolkach, mam nadzieje ze Eloe nie bedzie miala nic przeciwko jesli w pierwszym poscie od razu ja zacytuje (robiac tylko zmiany w linkach do VII i VIII czesci)

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Zaczynamy kolejną część nieustającej pielęgnacji kręconowłosowej

Link do VIII części

Przydatne linki dla kręconowłosych:

Lista używanych skrótów i odniesień

Wątek wymiankowy z kosmetykami do loków (na start duńsko-polski) nowość

dla początkujących i dla przypomnienia
FAQ - czyli odpowiedzi na podstawowe pytania
pigułka pielęgnacyjna
tłumaczenia zagranicznych artykułów o lokach i falach, gdzie warto zaglądać po więcej wiedzy. Należy jednak pamiętać, iż artykuły stanowią tłumaczenia różnych punktów widzenia. Komentarze i dyskusje wskazane (najlepiej w wątku o pielęgnacji, by nikt nie przeoczył).

wątki pielęgnacyjne
część pierwsza
część druga
część trzecia
część czwarta
część piąta
część szósta
część siódma

o małych lokasach

o szczegółach pielęgnacji i cięciu
oleje i olejki do włosów
post z krótka informacją olejową nowość
mycie włosów odżywką
No poo - czyli nowa metoda mycia włosów
codziennik kręconowłosych
samodzielne cieniowanie
cięcie i cieniowanie włosów kręconych

o kosmetykach do włosów
produkty do włosów bez silikonów
analizy, opinie, ciekawostki o kosmetykach dla kręconych
zagraniczne produkty dla kręconowłosych (menu dla tych spoza kraju)
żel lniany - naturalny stylista

produkty kosmetyczne dla ortodoksyjnych CG, czyli BLOG MAŁGOSI

odżywki dostępne zawierające proteiny hydrolizowane - BLOG AJRISZMARTY nowość

wskazówki dla wrażliwców nowość

osiągnięcia kręconowłosych
dziennik regeneracji naturalnych fal i loków
upięcia z kręconych włosów
polecani fryzjerzy z całej Polski - włosy kręcone

lektury kręconowłosych - dzięki linkom tutaj umieszczonych znajdziesz wiele interesujących informacji, filmików, zdjęć i porad - blog Volyovej

Oraz zasady CG w punktach (na podstawie "Curly Girl" Lorraine Massey we własnej interpretacji):
- uważaj na siarczany (suflates, np. SLS, SLES),
- uważaj na silikony
- obchodź sie delikatnie z włosami: nie czesz na sucho, nie susz gorącym nawiewem, nie używaj ręczników
- zwracaj uwagę na to, czy w składzie odżywki/maski znajdują się nawilżacze (np. kwasy tłuszczowe, aloes), proteiny (roślinne), humektanty (np. panthenol, roślinna gliceryna, sorbitol) i/lub emolienty (np. masło shea, oleje roślinne)
- zaprzyjaźnij się z żelem do włosów (ważne by nie zawierał alkoholu oraz mało lub wcale nie miał zapachu)
- nie dotykaj włosów, dopóki całkowicie nie wyschną.

Oraz UWAGA: metodę pielęgnacji należy zawsze dostosowywać do siebie, nigdy siebie do pielęgnacji. Nie jest powiedziane, że to, co służy jednej kręconowłosej, posłuży też innej - to kwestia indywidualna. Dlatego testy i obserwacje to ścieżka obowiązkowa każdej kręconowłosej.
Warto na początku zrezygnować z silikonów i siarczanów, by przekonać się, czy taka dieta służy naszym włosom. Wszystkie wprowadzone później składniki łatwiej będzie sprawdzić i określić jako sprzyjające lub niesprzyjające włosom.

Pielęgnacja to też określone cnoty (jakby to nie brzmiało ):
Kochaj swoje włosy w przeciwnym wypadku nie będziesz dla nich tak delikatna, jak trzeba,
Poznawaj, bo kręcone wymagają wiedzy o nich i ich potrzebach
Pracuj, pielęgnując konsekwentnie i w odpowiedni sposób, nawet gdy wymaga to większych nakładów niż dotychczas
Bądź cierpliwa , ponieważ nie ma natychmiastowych efektów, ale gdy się pojawią, mogą zaskoczyć
Miej odwagę iść pod prąd, gdyż nasze metody (a w zasadzie metoda Lorraine) są dość kontrowersyjne

I... sprawdzaj prognozę pogody! Pielęgnację warto dobrać do pory roku, wilgotności okreslanej punktem rosy i procentową wartością.

Skrót do prognozy pogody z DP (trzeba ustawić swoje miasto)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-10-31 o 14:20
Stary 2011-08-28, 14:52   #40536
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Zgłaszam się
Cytat:
Lniany niestety się u mnie nie sprawdza. Rozprostowuje mi kłaczki, zarówno jak nałożę go na mokre jak i na suche włosy
Też się z nim nie lubiłam przed trwałą, a na trwałej jest idealny. Na ociekające próbowałaś?
A aloesowy z Lidla zawsze mi pasował, nawet na suche, mokrymi rękami z kroplą kokoska (bardziej jako b/s niż żel ale chodzi o poskromienie puszaka, nieprawdaż?)

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 14:52   #40537
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Ależ to szybko zleciało Ledwo się z wami witałam w poprzedniej części, a tu już nowa

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 14:54   #40538
gohs
Zakorzenienie

Melduję się
Stary 2011-08-28, 15:02   #40539
pati_bc
Rozeznanie

Jestem

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Zgłaszam się

Też się z nim nie lubiłam przed trwałą, a na trwałej jest idealny. Na ociekające próbowałaś?
A aloesowy z Lidla zawsze mi pasował, nawet na suche, mokrymi rękami z kroplą kokoska (bardziej jako b/s niż żel ale chodzi o poskromienie puszaka, nieprawdaż?)
Nie próbowałam ale dam mu jeszcze szansę. Może akurat
Po ten żel z lidla to już się wybieram odkąd o nim przeczytałam (chyba nawet u Ciebie) tylko coś dojść tam nie mogę A on jest w regularnej sprzedaży? Bo słyszałam, że produkty cien z aloesem są tylko od czasu do czasu.
"Poskromienie puszaka" My się chyba rozumiemy
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 15:05   #40540
selena004
Raczkowanie

Cytat:
a prosze bardzo, to ona, Laudik polecila mi 600 na podstawie pierwszej fotki moich wlosow bezposrednio po farbowaniu ale 600 jest za bardzo rozowa (bardziej rozowe bordo) a moje wlosy po tygodniu pokazaly kolor zywej czerwieni i wlasnie 500 jest dla mnie najodpowiedniejsza, Tobie rowniez polecilabym 500

edit: zapomnialam dopisac ze w Dublinie mozna kupic ja w profesjonalnych sklepach fryzjerskich, mysle ze w Polsce rowniez
http://allegro.pl/revlon-pro-you-col...756210469.html to to?
selena004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 15:10   #40541
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Po ten żel z lidla to już się wybieram odkąd o nim przeczytałam (chyba nawet u Ciebie) tylko coś dojść tam nie mogę A on jest w regularnej sprzedaży? Bo słyszałam, że produkty cien z aloesem są tylko od czasu do czasu.
Też jestem w kolejnej części naszej lokowej sagi

Niestety nie jest w regularnej sprzedaży trzeba przeglądać gazetki...

Stary 2011-08-28, 15:15   #40542
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selena004 Pokaż wiadomość
nie, taka jak w linku ktory podalam, jak sie nie otwiera to tutaj drugi link do polskiego ebaya, z tym ze kolor czerwony to 500 (600 jest bardziej rozowy), pewnie trzeba polowac aby trafic, seria ktora podalas to poprostu seria ktora nadaje sie do farbowanych wlosow aby dluzej utrzymac kolor ale pewnie naladowana silikonami jak wszystko z revlona, ta odnawiajaca kolor odzywka to jakis wyjatek, ma niewiele silikonow (chyba tylko 1) i to w drugiej polowie skladu jak dobrze pamietam

Dziewczyny zostala otwarta dziewiata czesc watku, prosze wszystkie lokasy o kierowanie sie do niej

czesci dziewiata
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-08-28 o 15:19
Stary 2011-08-28, 15:19   #40543
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Też jestem w kolejnej części naszej lokowej sagi

Niestety nie jest w regularnej sprzedaży trzeba przeglądać gazetki...
Wiedziałam A już chciałam się wybrać na spacer do lidla
Stary 2011-08-28, 15:19   #40544
selena004
Raczkowanie

nie zauważyłam, że 'ona' jest podświetlone i że to link
Dzięki wielkie.
selena004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 15:20   #40545
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Nie próbowałam ale dam mu jeszcze szansę. Może akurat
Dobrze że to takie tanie, można sobie polecać i ewentualnie zużyć w inny niecny sposób, choćby na twarz Tak z pół słoika nawal, nie żałuj
Cytat:
Niestety limitowane, poczekaj może z tym wybieraniem się aż się znowu w ofercie pojawią, na pewno będziemy o tym pisać bo seria aloesowa ma branie Jakby teraz nawet coś na półce stało to stoi tam już z pół roku i strach się bać ile to przeszło :/
Cytat:
Włosowe siostry

Pomóżcież. Chcę mieć równowagę proteniowo-emolientową. Kosmetyków jak wiecie używam niewielu naraz. Czy ten zestaw i kolejność mają sens?

1-O: odżywka Artiste z keratyną + olej kokosowy, ze 3h
M: pranie wstępne szamponem dla dzieci bez betainy nawet
M/2-O: Maska bingo z shea (dużo shea) + cytrynka (takie Lemon Aid), pomasowane i zostawione na parę minut
b/s: żel lniany + popłuczki cytrynki

Wydaje mi się że to może mieć sens, acz w bardziej typowym zestawie po myciu lekką odżywką dałabym proteinową i na to emolientową maskę. Ta moja myjąca już jest tłuściochem, masło shea jak wiemy jest dość okluzyjne, więc proteiny mogłyby już nie chcieć wnikać.
No i co sądzicie?

EDIT:
włosy pokazały, że ignorują proteinę i są mięciutkie jak kaczuszka jak po samym tłuściochu ;P Dołożyłam kroplę proteinowej na wierzch, to już pewnie nie ma żadnego sensu, ale idę na kawę z fryzjerem i chcę mieć loczki !!

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-08-28 o 15:39
Stary 2011-08-28, 15:48   #40546
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Dobrze że to takie tanie, można sobie polecać i ewentualnie zużyć w inny niecny sposób, choćby na twarz Tak z pół słoika nawal, nie żałuj
Nie będę żałować, obiecuję

Cytat:
Niestety limitowane, poczekaj może z tym wybieraniem się aż się znowu w ofercie pojawią, na pewno będziemy o tym pisać bo seria aloesowa ma branie Jakby teraz nawet coś na półce stało to stoi tam już z pół roku i strach się bać ile to przeszło :/
Będę czekać w gotowości na radosną nowinę

Cytat:
Włosowe siostry

Cytat:
Pomóżcież. Chcę mieć równowagę proteniowo-emolientową. Kosmetyków jak wiecie używam niewielu naraz. Czy ten zestaw i kolejność mają sens?

1-O: odżywka Artiste z keratyną + olej kokosowy, ze 3h
M: pranie wstępne szamponem dla dzieci bez betainy nawet
M/2-O: Maska bingo z shea (dużo shea) + cytrynka (takie Lemon Aid), pomasowane i zostawione na parę minut
b/s: żel lniany + popłuczki cytrynki

Wydaje mi się że to może mieć sens, acz w bardziej typowym zestawie po myciu lekką odżywką dałabym proteinową i na to emolientową maskę. Ta moja myjąca już jest tłuściochem, masło shea jak wiemy jest dość okluzyjne, więc proteiny mogłyby już nie chcieć wnikać.
No i co sądzicie?
Mnie się wydaję, że powinno być ok. Ale ja niestety jeszcze jestem laik Jednak uczę się, uczę włosowej wiedzy

Kawa z tym fryzjerem poznanym na ognisku?
Stary 2011-08-28, 15:56   #40547
yoanka85
Rozeznanie

GG do yoanka85

Melduję się

Zastanawiam się co z domowych specyfików nałożyć na włosy na 3h podróż samochodem: do wyboru mam chyba tylko oliwę z oliwek (wątpliwej jakości) i żółtą odżywkę Garnier z Avokado Wieczorem na miejscu nastąpi pranie.

Kokos, keratyna i insze specyjały będą u mnie dopiero jutro.
ona mnie odepchła.

Więc weszłem do domu,
trzasłem drzwiami,
pierdłem, rzygłem i wyszłem

bo chamstwa nie zniese

ZUMBA
yoanka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 16:10   #40548
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Kawa z tym fryzjerem poznanym na ognisku?
Tenże, tylko kolega poznany na weselu tydzień temu, a na ognisku się okazało że niedoszły fryzjer. Książkę mi obiecał to sobie poczytam :P

Bo w jego wiedzę coś powątpiewam, powiedział że czuje rozdwojone końcówki, co jest - oświadczam uroczyście - fizycznie niemożliwe Miotła owszem, rozdwojone niet
Cytat:
Napisane przez yoanka85 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się co z domowych specyfików nałożyć na włosy na 3h podróż samochodem: do wyboru mam chyba tylko oliwę z oliwek (wątpliwej jakości) i żółtą odżywkę Garnier z Avokado Wieczorem na miejscu nastąpi pranie.
Dowolnie Z samą odżywką będziesz mniej straszyć niż z olejem. A jeśli o działanie to lepszy wydaje mi się miks odżywki z oliwą

Stary 2011-08-28, 16:10   #40549
milena798
Rozeznanie

No prosze dwa dni mnie nie było a tu nowa część
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 16:15   #40550
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:

Tenże, tylko kolega poznany na weselu tydzień temu, a na ognisku się okazało że niedoszły fryzjer. Książkę mi obiecał to sobie poczytam :P

Bo w jego wiedzę coś powątpiewam, powiedział że czuje rozdwojone końcówki, co jest - oświadczam uroczyście - fizycznie niemożliwe Miotła owszem, rozdwojone niet

Dowolnie Z samą odżywką będziesz mniej straszyć niż z olejem. A jeśli o działanie to lepszy wydaje mi się miks odżywki z oliwą
Ooo, to już rękoczyny były hihi...
Zgadzam się, taki mix będzie dobry

Stary 2011-08-28, 16:17   #40551
imbryka
Rozeznanie

ciekawi mnie masło shea (takie 100%), czytam, że karite ma bardzo fajny wpływ na włosy, a zachwalacie te swoje maski kupujecie karite z mypy normalnie w naturze?

uwielbiam naturalne produkty

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 16:25   #40552
yoanka85
Rozeznanie

GG do yoanka85

Dobra, mam już odżywkę - idę dowalić oliwy. Najwyżej pan na stacji benzynowej się przestraszy
ona mnie odepchła.

Więc weszłem do domu,
trzasłem drzwiami,
pierdłem, rzygłem i wyszłem

bo chamstwa nie zniese

ZUMBA
yoanka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 16:26   #40553
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:

Oczywiście, że fizycznie niemożliwe. Nie zna się chłop
Książkę obiecał Literatura to cudowny temat do rozmów, zwłaszcza przy kawie

Cytat:
Napisane przez yoanka85 Pokaż wiadomość
Melduję się

Kokos, keratyna i insze specyjały będą u mnie dopiero jutro.
Cytat:
Popieram to co napisała Ajrisz Też lubię miksiki odżywek z olejami. Zwłaszcza z oliwą z oliwek

Też mnie ciekawi masło shea Mypy

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-08-28 o 16:30
Stary 2011-08-28, 16:35   #40554
kascysko
Zakorzenienie

Melduję się

Też zamówiłam masełko shea nierafinowane, ale kurcze jeszcze nie przyszło
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 16:40   #40555
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Ja też jestem
U mnie praca wre, więc będę bardzo rzadko.

DMkAnia, które TIGI kupiłaś?

Cytat:
ale idę na kawę z fryzjerem i chcę mieć loczki !!
Zdaj koniecznie relację
O relację włoskową też poproszę - zdjęcia

Moje włosy lecą koszmarnie jak leciały (nigdy aż tak jak teraz). Mam nadzieję, że wcierka i vitapil przyniosą efekty. Bo teraz aż boję się myć włosy
Poza tym włoski takie sobie. Od tygodnia u mnie tak wysokie temperatury, że wszystko się topi z gorąca (więc włosy codziennie upięte, jednak zdecydowanie lepiej czuję się w rozpuszczonych).

Wczoraj olejowałam olejem z orzecha włoskiego i sama nie wiem. Super zmyło się odżywką, ale potem przesadziłam z odżywkowaniem (za dużo dodatków).

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 17:18   #40556
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
DMkAnia, które TIGI kupiłaś?
No jak to...b/s cherry przez Ciebie, Eloe i Benka właśnie użyłam i schnę...wcześniej nałożyłam mieszankę jogurtu naturalnego i innych [sporo tego było], chyba będzie dobrze
Włosy też mi lecą, ale staram się tym nie przejmować i dalej robię swoje. Oczywiście co drugi dzień wcierka podrasowana olejkami eterycznymi.

Stary 2011-08-28, 17:21   #40557
Rybiorek
Zakorzenienie

Na wypadanie dobry jest zel aleosowy, taki zwykly z prostym skladem polecany do smarowania suche lub poparzonej skory, mozna go wmasowywac w skalp codziennie albo co drugi dzien, aloes potrafi zadzialac cuda
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-28, 17:34   #40558
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
ooooj kochana mam ten sam problem... pod spodem mam takie śliczne loko-fale że hej. A z wierzchu bleeee. Nie mam pojęcia czy da się coś zrobić. Cieniowanie trohę odkryje te spodnie warstwy ale na fakt, ze wierzchnia zawsze będzie narażona na działanie niesprzyjających warunków nic nie poradzimy (wymyslilam, że to własnie dlatego ta wierzchnia jest "gorsza" - bardziej zniszczona...)
Ale oczywiście mogę się mylic...
też mi się tak wydaje co do tych zniszczeń, ale dołujące to..
Stary 2011-08-28, 17:40   #40559
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Ostatnio spotkałam koleżankę która widziała mnie ostatnio jak miałam dredy. Podejrzewała mnie o perukę W sumie to nie wiem czy się cieszyc bo mam takie gęste włosy jak peruka czy płakac bo wyglądają jak plastik
cieszyć się mnie w zeszłym roku pytały nowopoznane koleżanki na studiach czy zagęszczam włosy i koparka mi opadła (zał. foto )
w końcu są też ładne peruki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciemne.jpg (7,7 KB, 88 załadowań)
Stary 2011-08-28, 18:10   #40560
imbryka
Rozeznanie

Używałyście kiedyś oleju z awokado albo jojoba? możecie powiedzieć coś na ich temat?

Od jakiegoś czasu zastanawiam się czy wybrać jakąś odżywkę bs (bo po myciu używam jedynie nivea fc albo kokosa), ale nic ciekawego nie mogę znaleźć, naturie mi nie odpowiadają (a wypróbowałam już kilka), myślałam nad tą z apteczki babuni z proteinami, ktoś ją używa?

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości