|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#40561 | |||
|
Mod-Śnieżynka
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
ale ja nie mam akurat tej cherry. Mam 3 inne
, które są takie sobie, ale po podrasowaniu jest całkiem fajnieCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czyli wcierka seboradinowa kilka godzin przed myciem, a aloes w skalp, a potem spłukać razem z ds cz po myciu? Skunny, włosy w codzienniku są przepiękne. Długość cudna. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-08-28 o 18:16 |
|||
|
|
|
#40562 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rzeczywiście aloes może zdziałać cuda. Jeszcze nie wcierałam go w skalp, bo jak na razie chcę skończyć to co wcieram teraz ale na twarz świetnie się nadaje ![]() Cytat:
![]() A gdzie można kupić żel Gorvita?
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-08-28 o 18:20 |
||||
|
|
|
#40563 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Ajrisz, widziałam zdjęcia w codzienniku. Loczek zauszny jak się patrzy i nie tylko on. Super. Eksperyment jak najbardziej udany.
|
|
|
|
#40564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozemulgowałam sobie w oleju słonecznikowym i taką mieszankę dałam np na skalp przed fryzjerem, w planie mam do rzucać do maseczek. A najlepiej sprawdziło się jako mieszanka na ręce a samo zamiast pomadki Ale jak spotkam to kupię ponownie, na zimę niezrównane nawet na twarz.Jak chcesz i lubisz mieszać sama to kup ale szukaj też masek z shea (No i krem do rąk z biedronki), łatwiejsze w obsłudze. Włosowa poniżej Zareagowały jednak na ostatnią porcję ArtisteRelacji nie będzie bo pan odwołał. Takie loczki na marne ;P Zapamiętać !! Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-08-28 o 18:20 |
|
|
|
|
#40565 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
no to przez Eloe i Benka O właśnie, właśnie...też jestem ciekawa jak z tym aloesem zadziałać [mam ten z lidla, więc się chyba nada]. Też widziałam zdjęcia Skunny ![]() Dałam miód, jogurt naturalny, wykapałam resztę keratyny hydr., do tego Artiste fioletowa odżywka, olej rycynowy i coś jeszcze było...ale zapomniałam :/ |
|
|
|
|
#40566 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
: Loczki nie poszły na marne, bo masz zdjęcia. A pan niech się dobrze wytłumaczy lepiej
|
|
|
|
|
#40567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja daje zel aleosowy wieczorem zamiast wcierki, stosuje na zmiane z olejkiem bo jednak olejek ma rycyne i sama odzywka nie zmywa go do konca i musz uzyc moj szamponik (bez sls), jak zel uda mi sie nalozyc tylko na skalp to w sumie rano wlosy nadaja sie do wyjscia bez mycia (jak sie nie odgniota rzecz jasna) ostatnio tez wyczytalam cos takiego przy duzym wypadaniu: zmieszac 2 porcje zelu aleosowego z porcja szamponu i ta mieszanka umyc wlosy, nie probowalam ale brzmi fajnie, po przeczytaniu przemknelo mi przez mysl umycie samym zelem aleosowym ale to moze w nastepny weekend sprobuje
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-08-28 o 18:52 Powód: literowka |
|
|
|
|
#40568 |
|
Zadomowienie
|
Również melduję się w kolejnej części wątku
No i przychodzę oczywiście pochwalić się włosami No więc, nie wiem czy ktoś pamiętał (pewnie nie), ale pisałam kiedyś, że 25, tj. czwartek miałam wizytę u fryzjera Co prawda podcięłam tylko końcówki, więc żadnej różnicy nie zauważycie pisałam wam kiedyś o mojej wspaniałej, wyrozumiałej fryzjerce, no i teraz jak u niej byłam to po ścięciu spytała czy zostawiamy mokre (tak zazwyczaj było), ale chciałam sobie wypróbował dyfuzor, więc poprosiłam żeby mi pokazała jak ona go używa, no i okazało się, że... nie ma pojęcia o używaniu dyfuzora spryskała mi czymś włosy i zaczęła suszyć tak jak zwykłą suszarką, drugą ręką ugniatała mi włosy... potem chciała je jakoś okiełznać pianką, ale uznała, ze prędzej by mi je wyprostowała niż ułożyła i się poddała No nie ważne, ważne że ładnie ścina Co do włosów, ostatnio robię tak: moczę, nakładam odżywke tylko na długości, przy skalpie myję szamponem, spłukuję, potem myję pottersem całe, masuje skalp itp, spłukuję i potem nakładam odżywkę, odciskam w koszulkę, nakładam żel i sobie schną. Muszę powiedzieć, że ta metoda najbardziej odpowiada moim włosom Wstawiam też zdjęcia z dziś, bo dawno nic nie wklejałam... Umyłam włosy rano, potem sobie schły, potem z wilgotnymi się położyłam spać, potem nagle się okazało, że muszę gdzieś pojechać, więc wskoczyłam na rower i uwaga, tak samo jak wstałam po spaniu z idealnymi loczkami, tak samo wróciłam z takimi po jeździe rowerem z wiatrem we włosach Ok, co do zdjęć dam jeszcze jakieś sprzed ścięcia, żebyście mogły sobie porównać, ale różnicy i tak praktycznie nie widać
|
|
#40569 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
nusia114, piękne włosy
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#40570 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#40571 |
|
Zadomowienie
|
Muszę jeszcze coś dodać. Chodzi o to, że zauważyłam, że moje włosy są najładniej ułożone kiedy położę się z odrobinę wilgotnymi spać, wtedy rano jak się budzę to są po prostu cudowne
raz jak wstałam po spaniu z takimi włosami to miałam tak cudownie skręcone włosy, że szkoda mi było od lustra odchodzić (a co dopiero związywać do pracy...) W każdym razie uwieczniłam to wtedy szybko fotką
|
|
#40572 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#40573 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Nusia, przepieknie |
|
|
|
|
#40574 |
|
Rozeznanie
|
Niusia taki skręt od samej góry
pięknieSposób na mieszanie żelu aloesowego z szamponem bardzo ciekawy zapamiętałam![]() Skunny
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-08-28 o 18:51 |
|
|
|
#40575 |
|
Zakorzenienie
|
Nusia i Skunny - i ich włosy
![]() Melduję się i ja, dzień dobry ![]() Ktoś pisał o Tigi z TKMaxxa, czy mi się zdawało? Po ile są?
|
#40576 |
|
Strażnik Wizażu
|
Widziałam różne ceny [Galeria Malta, Poznań], 29,99pln, ale też 32,99...
|
|
|
|
#40577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może ja kiedyś będę pamiętać o myciu samym lnianym Śliczne ![]()
|
|
|
|
|
#40578 |
|
Raczkowanie
|
Hej
i ja się melduję ![]() Nie sądziłam, że moje włosy mogą się komuś tak spodobać i aż się zdziwiłam jak tu weszłam Bardzo dziękuję za miłe słowa ![]() Do dzisiaj to tylko Was podglądałam i to trwa już jakieś pół roku . Gdyby nie to forum pewnie nadal byłyby proste i suche jak siano :P. Jedynie z czym mam problem to z reanimacją włosów następnego dnia, ale już chyba jestem na dobrej drodze ![]() Jak już pisałam w codzienniku muszę zacząć stosować oleje, bo nadal czuję, że te dłuższe włosy są jeszcze trochę suche i szorstkie. Na zdjęciach chyba nie widać całej długości włosów... Sięgają mi jakoś za łopatki, ale cały czas zapuszczam, aż będą sięgały do talii |
|
|
|
#40579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#40580 |
|
Zakorzenienie
|
Moge sie pod tym podpisac
![]() Wczoraj wieczorem umylam sie SLS-em, bo juz byl czas. Nalozylam odzywke, splukalam, zawinelam w recznik. Spryskalam solidnie psikadlem, rozczesalam dokladnie grzebieniem. zawiazalam kucyk na czubku glowy i ciachnelam okolo poltora cm. Splukalam jeszcze raz, nalozylam pod czepek emolienty na 20 minut, ostatnie plukanie, Joanna, plunking, stylizacja kremem do lokow TBS. Z ciecia jestem zadowolona, fryzura ma lepszy ksztalt, bede pracowac w tym kierunku. Natomiast reszta... Jestem w tym momencie posiadaczka prawie prostych wlosow ), jednym slowem chaos, wszystko nie tak jak byc powinno. Poplakalam sie. Ale sie nie poddam. Zaczynam walczyc o loki od nowa. A teraz musze wytrzec nos.
|
|
|
|
#40581 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witamy piękne loczki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#40582 | |
|
Rozeznanie
|
nusia114 piękne loczki
Cytat:
to jest właśnie ciekawy dodatek do ręcznie robionych mazideł, ale nie zawsze ma się czas i chęci do ukręcenia czegoś ![]() może więc ją wypróbuję, wydaje się być całkiem fajna
|
|
#40583 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Będziemy Cię wspierać i dodawać otuchy
|
|
|
|
|
#40584 |
|
Zadomowienie
|
skunny, a gdzie są zdjęcia Twoich włosków? bo nie widzę
I dzięki dziewczyny za komplementy
|
|
#40585 |
|
Rozeznanie
|
paulownia: nie poddawaj się, walcz o swoje piękne włosy
Ja kiedyś próbowałam CG, ale jakoś nie mogłam tego za bardzo połapać i jakoś mi się odechciało, strasznie zaniedbałam włoski (mysie sls, silikony). Jednakże nawróciłam się i teraz działam z bardziej pozytywnym nastawieniem Mam pytanie czy konieczne jest używanie od czasu do czasu szamponu z sls/sles?
|
#40586 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#40587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam: - mycie odzywka/szamponem sposobem jak podalam pod koniec poprzedniego watku - nalozyc produkt na skalp i wlosy, pomasowac skalp a nastepnie pougniatac delikatnie dlugosc, splukac - jesli jest odzywka ds to naniesc i splukac lub naniesc mniej i wgniesc ja we wlosy i nie splukiwac (nadmiar odsaczyc w recznik czy koszulke) - jak byla odzywka ds to z odzywka bs postapic jak wyzej - naniesc troche i wgniesc we wlosy - na to podobna metoda zel zostawic wlosy do wyschniecia lub skorzystac z dyfuzora raz w tygodniu maska - kupna lub wlasnej roboty z tego co masz w lodowce po miesiacu zobaczysz czy jest lepiej, ja mysle ze bedzie lepiej, polecam to znajomym i u kazdej dziala (za duzo ich nie bylo ale 4 na 4 to 100% nie? ![]() )nie kombinuj za duzo, nie wymyslaj skomplikowanych przepisow, poprostu daj wlosom odpoczac i ulozyc sie na nowo, wkoncu gorzej i tak nie bedzie prawda? jak skorzystasz to daj znac za miesiac co sie urodzilo
|
|
#40588 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zobaczysz, że nie będziesz tak długo czekała Założę się, że Tobie włosy szybciej rosną ![]() W "codzienniku kręconowłosych"
|
|
|
|
|
#40589 |
|
Rozeznanie
|
skunny śliczne masz włosy
długo jesteś CG? masz może jakieś zdjęcia z "przed"
|
#40590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale zanim moje urosną za łopatki to Ty będziesz miała swoje do talii Ale akcja porost trwa - pokrzywa i wcierka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

przez Ciebie, Eloe i Benka 
, które są takie sobie, ale po podrasowaniu jest całkiem fajnie

no to przez Eloe i Benka 

pisałam wam kiedyś o mojej wspaniałej, wyrozumiałej fryzjerce, no i teraz jak u niej byłam to po ścięciu spytała czy zostawiamy mokre (tak zazwyczaj było), ale chciałam sobie wypróbował dyfuzor, więc poprosiłam żeby mi pokazała jak ona go używa, no i okazało się, że... nie ma pojęcia o używaniu dyfuzora
spryskała mi czymś włosy i zaczęła suszyć tak jak zwykłą suszarką, drugą ręką ugniatała mi włosy... potem chciała je jakoś okiełznać pianką, ale uznała, ze prędzej by mi je wyprostowała niż ułożyła i się poddała 

pięknie
Po ile są? 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)