Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1354 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-28, 20:21   #40591
katie100
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Jaki słodki

Byłam wczoraj na ognisku, zapoznałam pana niedoszłego fryzjera. Zamierzam go wymęczyć i dowiedzieć się wszystkiego co wie
no nie?

i prawidłowo!

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
pisalam jak ja swoje zrobilam, uzylam rozjasniacza firmy garnier (mam zaufanie do tej firmy bo juz kiedys stosowalam ten rozjasniacz i wiem ze nie pozbede sie wlosow), trzymalam 20 min, tam gdzie henna byla robiona 15 razy (od koncy tak do 5-8 cm od skalpu) wlosy zrobily sie zarowkowo czerwone, tam gdzie henna byla robiona mniej zarowkowa pomarancza (2 -5 cm od skalpu) a przy samej skorze odrosty (byly traktowane henna 1-2 razy) byly ✂✂✂✂zaco zolte, aby uzyskala ten sam kolor na calych wlosach musialam uzyc 2 farb co najmniej, na dlugosc jasna czerwien i na odrosty ciemna czerwien, farbe trzymalam polowe zalecanego czasu bo wlosy po rozjasniaczu chlona srasznie kolor, taki kolor tez wyplukuje sie potem o czym trzeba pamietac, no i po kazdym uzyciu rozjasniacza po ok tygodniu wlosy troche ciemnieja (czy to zostawione bez niczego czy po polozeniu farby).

Po miesiacu od tego eksperymentu farbnelam jeszcze raz cale wlosy aby wzmocnic kolor, juz jedna farba, ta sama ktora stosuje Benek.

Po tym calym farbowaniu robie wylacznie odrosty, w razie czego mam zakupione odzywke kolorujaca z Revlona jesli potrzebowalabym odnowic kolor na dlugosci (na razie nie musze), odzywka ta nie ma amoniaku, utleniacza i chyba tylko jeden silikon. Naklada sie ja na 3 minuty po myciu i to wszystko (oczywiscie w rekawiczkach bo ma naprawde mocny kolor, chodzi mi o czerwony, nie wiem jak inne).
wyprobowalam ja zaraz po farbowaniu (przy nastepnym myciu) bo chcialam sprawdzic czy faktycznie osoba ktora mi polecala miala racje (inna wizazanka - Laudik, niektore osoby tutaj znaja ja doskonale). Dziala.

Teraz to co stosuje to po pierwsze koniec z dlugim namaczaniem wlosow, nie ma juz masek na godzine, dwie, takie cos sprzyja odchylaniu lusek i wyplukiwaniu sie farby, nakladam odzywki i maski na max 15 minut, tak naprawde na codzien to jest 5 minut i 2 razy tygodniowo na 10-15.
Oleje nakladam (ale nie kokos, ktorego nie moge uzywac) na godzine przed myciem 3 x tygodniowo (stosuje Busy Izzy Oil z Hairvedy o ktorym kilka razy pisalam).
Trzecia rzecz ktora odkrylam niedawno to hydrolizowana keratyna w odzywce, odzywka z keratyna nawet stosowana codziennie nie wyplukuje koloru, jakby go wzmacnia. To sie zgadza z tym co wyczytalam o keratynie (podawalam linka wczesniej do strony o keratynie), keratyna wypelnia ubytki we wlosie zniszczonym a przy zdrowym osiada na nim tworzac film i zapobiega mechanicznym uszkodzeniom.

Mysle ze dodatkowe czynniki to:
- uzywam tylko szamponow bez sls (do zmycia oleju), na codzien myje odzywka
- robie kuracje proteinowa (pisalam pare stron wczesniej o niej) raz na 3 tygodnie (w skladzie keratyna i kolagen)
- susze dyfuzorem z cieplawym powietrzem i srednim nawiewem, nigdy goracym (doczytalam ze zimny nawiew nie sluzy wcale lokom, najlepiej suszyc cieplawym lub zimnym i cieplawym na przemian z przewaga cieplawego)

Dzieki temu wszystkiem mam ciagle ten sam kolor na dlugosci, ciemny i nasycony, odrosty widoczne sa slabo dopiero jak maja 2 - 2.5 cm, nic sie nie wyplukuje przy myciu. Nawet zabieg silkener nie wyplukal mi koloru.

W zwiazku z tym ze to co robie dziala zamierzam sie tego trzymac.

No ale gdybym miala koniecznosc poprawiania na dlugosci koloru to nigdy nie robilabym tego farba a wlasnie ta odzywka Revlona, ewentualnie odnawianie koloru farba co 6 miesiecy jak to robi Benek. W innym wypadku nie ma szans aby wlosy pozostaly w dobrej kondycji.

uff ale sie popisalam, ide cos zjesc
fantastyczny post, kolejny który sobie zapiszę
Stary 2011-08-28, 20:31   #40592
seduction
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

W internetowym Douglasie jest promocja dla nowych osób i dają rabat na 40zł. Nie trzeba zamawiać na konkretną kwotę, a oni te 4 dyszki odejmują w koszyku, tylko wysyłka 13.50zł. Może któraś będzie mieć ochotę na produkt do włosów

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 20:33   #40593
skunny
Raczkowanie

GG do skunny

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
skunny śliczne masz włosy długo jesteś CG? masz może jakieś zdjęcia z "przed"
Dziękuję CG jestem jakoś od stycznia/lutego, choć wcześniej już interesowałam się pielęgnacją włosów, ale z marnym skutkiem . Ale wcześniej myślałam, że mam proste włosy, a o kręconych jedynie marzyłam
Pierwsze zdjęcie było zrobione ponad rok temu. Jak widać, proste i wysuszone włosy, które przy najmniejszej wilgoci puszyły się, co doprowadzało mnie do szału
Drugie zdjęcie jest zrobione po wizycie u fryzjera. Wtedy je dość mocno ścięłam i wycieniowałam, a włosy zaczęły się troszkę falować
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11111dce7fc5f7327a4b3.jpg (30,6 KB, 122 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b22222222222222d37b786f48cdb5f (1).jpg (28,7 KB, 111 załadowań)
skunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 20:34   #40594
AjriszMarta
Zakorzenienie

kochana, mamy już NOWĄ CZĘŚĆ

NOWY WĄTEK O ZAKRĘCONEJ PIELĘGNACJI

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 20:44   #40595
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skunny Pokaż wiadomość
Dziękuję CG jestem jakoś od stycznia/lutego, choć wcześniej już interesowałam się pielęgnacją włosów, ale z marnym skutkiem . Ale wcześniej myślałam, że mam proste włosy, a o kręconych jedynie marzyłam
Pierwsze zdjęcie było zrobione ponad rok temu. Jak widać, proste i wysuszone włosy, które przy najmniejszej wilgoci puszyły się, co doprowadzało mnie do szału
Drugie zdjęcie jest zrobione po wizycie u fryzjera. Wtedy je dość mocno ścięłam i wycieniowałam, a włosy zaczęły się troszkę falować
wiesz ja chyba musze isc do okulisty bo nie widze na zadnej fotce prostych wlosow, widac ewidentnie ze sie kreca
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 20:49   #40596
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Również nie widzę prostych włosów Są falowane i bardzo chcą się pokręcić I się pokręciły, czego dowodem są zdjęcia w codzienniku
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 20:54   #40597
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
jesli moge wtracic slowko, jak juz wytrzesz nosek to zrob prosta liste z kilkoma kosmetykami calkowicie CG (odzywka do mycia, szampon prosty skladowo, odzywka ds, maska, odzywka bs,, zel), zakup je (a moze juz je masz), stosuj przez 4 tygodnie, zapisuj codziennie efekt, dopiero po takim czasie mozna zaczac eksperymenty, moze sie okazac ze Twoje wlosy lepiej sie sprawuja przy takim minimalnym CG, jak nie to wtedy mozesz zaczac dodawac/ujmowac/zmieniac. Nie kombinuj za bardzo, daj wlosom odetchnac, nie zmuszaj na sile do krecenia.

Polecam:
- mycie odzywka/szamponem sposobem jak podalam pod koniec poprzedniego watku - nalozyc produkt na skalp i wlosy, pomasowac skalp a nastepnie pougniatac delikatnie dlugosc, splukac
- jesli jest odzywka ds to naniesc i splukac lub naniesc mniej i wgniesc ja we wlosy i nie splukiwac (nadmiar odsaczyc w recznik czy koszulke)
- jak byla odzywka ds to z odzywka bs postapic jak wyzej - naniesc troche i wgniesc we wlosy
- na to podobna metoda zel

zostawic wlosy do wyschniecia lub skorzystac z dyfuzora

raz w tygodniu maska - kupna lub wlasnej roboty z tego co masz w lodowce

po miesiacu zobaczysz czy jest lepiej, ja mysle ze bedzie lepiej, polecam to znajomym i u kazdej dziala (za duzo ich nie bylo ale 4 na 4 to 100% nie?)

nie kombinuj za duzo, nie wymyslaj skomplikowanych przepisow, poprostu daj wlosom odpoczac i ulozyc sie na nowo, wkoncu gorzej i tak nie bedzie prawda? jak skorzystasz to daj znac za miesiac co sie urodzilo
Przyjemnie glosu rozsadku posluchac. Zastosuje sie do rady. Mam wiekszosc rzeczy z listy, tylko maske musze sobie sprawic. Czyli wszystkie silikony i polyquaternia na razie mam odstawic - rozumiem, nie bedzie problemu.
Najwieksza trudnosc zawsze mi sprawia to nierozczesywanie po odzywce bs i zawsze sie na tym konczylo bo inaczej nie moglam w ogole klakow uporzadkowac.
A co w sprawie olejowania? mam ledwie napoczeta buteleczke oleju migdalowego, raz na tydzien moglabym polozyc.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 20:59   #40598
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
łal! niesamowite jaka odmiana

ja dziś pierwszy raz umyłam włosy odżywką, nie mogłam się jakoś do tego przekonać, ale miałam końcówkę isany babassu to pomyślałam, że wypróbuję, jutro rano się okaże jak sobie odżywka poradziła

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 21:05   #40599
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Przyjemnie glosu rozsadku posluchac. Zastosuje sie do rady. Mam wiekszosc rzeczy z listy, tylko maske musze sobie sprawic. Czyli wszystkie silikony i polyquaternia na razie mam odstawic - rozumiem, nie bedzie problemu.
Najwieksza trudnosc zawsze mi sprawia to nierozczesywanie po odzywce bs i zawsze sie na tym konczylo bo inaczej nie moglam w ogole klakow uporzadkowac.
A co w sprawie olejowania? mam ledwie napoczeta buteleczke oleju migdalowego, raz na tydzien moglabym polozyc.
z rozczesywaniem mozna sobie poradzic, cofnij sie strone pisalam jak to obejsc

olej nakladalabym ale nie na noc, przed myciem na 15-30 minut, przynajmniej na razie, i raz w tygodniu wystarczy w zupelnosci, potem mycie lagodnym szamponem

a jeszcze wracajac do rozczesywania po odzywce bs, ja robie tak ze rozczesuje wlosy jak naloze odzywke ds, najpierw nakladam odzywke ds(przy myciu absolutnie sie nie przejmuje koltunami, myje skalp wsuwajac palce miedzy wlosy, potem ugniatam dlugosc i splukuje szampon/odzywke), rozczesuje jak juz naloze ja na cale wlosy, splukuje nie naruszajac wlosow, na takie nakladam odzywke bs, na cale, najpierw przejezdzam rekami po wierzchu, potem wsuwam miedzy wlosy, nastepnie przysuwam dlonie do wlosow i delikatnie odciskam wode jakbym zel wgniatala, naprawde nie robia sie koltuny, mozna teraz wziac koszulke i zrobic tzw harmonijkowanie aby zebrac wiecej wody.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-08-28 o 21:10
Stary 2011-08-28, 21:34   #40600
Convallariaa
Raczkowanie

Poszukuję już zdjęcia moich włosów i do Was dołączam, bo to co się ostatnio dzieje z moimi włosami przechodzi ludzkie wyobrażenia.
Convallariaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 21:38   #40601
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Używałyście kiedyś oleju z awokado albo jojoba? możecie powiedzieć coś na ich temat?

Od jakiegoś czasu zastanawiam się czy wybrać jakąś odżywkę bs (bo po myciu używam jedynie nivea fc albo kokosa), ale nic ciekawego nie mogę znaleźć, naturie mi nie odpowiadają (a wypróbowałam już kilka), myślałam nad tą z apteczki babuni z proteinami, ktoś ją używa?
Ja używam jojoby, olejuję włosy na noc, albo dodaję go do zielonej odżywki artiste. Po jojobie włosy mam jakby bardziej miękkie i gładsze. Ale nie mam loków więc na temat wpływu na loki wiem niewiele

Odżywki z apteczki babuni z proteinami też używam, jak dla mnie jest super, ma przepiękny zapach i ładnie wygładza włosy

nusia114, jakie anielskie loczki!

Zaraz idę wcierac Neril i oglądac zdjęcia skunny

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 21:42   #40602
hornygirl
Raczkowanie

Dołączam się, jestem nowa
To znaczy pielęgnację włosów zmieniłam dawno, ale dopiero teraz dopisuję się do wątku

Myję włosy metodą OMO, potem był plunking i spałam w luźnym koczku, i tylko tyle dałam radę wycisnąć z moich włosów. Ale to chyba dlatego że są tak bardzo długie...
Na drugim zdjęciu wgniotłam trochę żelu lnianego.
Ogólnie na końcach nawet się kręcą, ale dopiero za linią szczęki, wyżej tylko lekko się wiją.

http://imageshack.us/photo/my-images/854/p1110174.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/851/p1110179.jpg/
hornygirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 21:47   #40603
blackeye79
Raczkowanie

Do Rybiorki

Dziękuję za informacje dot.farbowania,i wypłukiwania.

tak sie zastanawiam, mam wlosy ciemny braz naturalne, na wlosach mam farbe czarną, jak maluje to nie tylko odrosty, także te dalej maja na sobie bardzo duzo warstw tej farby, jak zacznę zabawę z rozjasniaczem (wydaje mi sie że to musi być 12%) żeby dobrze rozjasniło i zeby dobrze czerwień wzięła, chciałam to zrobic sama, w domu, ale jak przeczytałam twój post,(że tam kilka odcieni farby trzeba itp.) to normalnie troche zbladlam, że to tyle roboty, wiec pewnie fryzjer sie pokłoni bo sama nie dam rady.No a jeżeli fryzjer, to musi to poczekać, pozastanawiam sie jeszcze troche, bo chce zmiany ale z drugiej strony waląc od razu tak duzo rozjasniacza itp. moge nie tylko zniszczyć ostro włosy ale i nieco loki stracić, i to mnie najbardziej martwi.

A jeżeli kolor mam mieć czerwoniasty to jak u mnie to tylko i wyłącznie tego samego dnia taka sobie jestem niecierpliwa trochę
No to ja się będę zastanawiać, jak coś sie zmieni daję od razu foty na wątku
Stary 2011-08-28, 21:50   #40604
selena004
Raczkowanie

Niusia, piękne włosy *__*

Maaatko, właśnie umyłam głowę ;/ Mam całe ręce czerwone i nie mogę tego domyć No ale zejdzie kiedyś chyba.
Zaraz idę bawić się tym żelem z lnu, a potem skarpetka. I wklejam opinię koleżanki, która też z nią spała :
Cytat:
ładne włosy miałam! znaczy na początku tak skręcone, że skróciły mi się o połowę ale je palcami rozczesałam, standardowo wyprostowałam końcówki i zrobiły mi się po godzinie jeszcze pod wpływem swojego ciężaru takie fale ładne

selena004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 21:56   #40605
milena798
Rozeznanie

Ja teraz napisze same pochwały

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość

Ok, co do zdjęć dam jeszcze jakieś sprzed ścięcia, żebyście mogły sobie porównać, ale różnicy i tak praktycznie nie widać i przepraszam za jakość, zdjęcia robione telefonem, bo aparat nie był naładowany i nie chciało mi się czekać
Matko Boska jaki skręt jak zobaczyłam te loki to mi opadła
piękne otworzyłam sobie w nowej zakładce podziwiam

Cytat:
Kolejne cudne włosy jak spojrzałam na te dwa zdjęcia i porównałam je ze zdjęciami z codziennika to zareagowałam tak jak na włoski nusi
co za zmiana od stycznia/lutego.Niesamowite

muszę tez mgiełkę pochwalićrównież nie mogę się nadziwić są coraz piękniejsze idealnie nawilżone
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 22:11   #40606
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość
Do Rybiorki

Dziękuję za informacje dot.farbowania,i wypłukiwania.

tak sie zastanawiam, mam wlosy ciemny braz naturalne, na wlosach mam farbe czarną, jak maluje to nie tylko odrosty, także te dalej maja na sobie bardzo duzo warstw tej farby, jak zacznę zabawę z rozjasniaczem (wydaje mi sie że to musi być 12%) żeby dobrze rozjasniło i zeby dobrze czerwień wzięła, chciałam to zrobic sama, w domu, ale jak przeczytałam twój post,(że tam kilka odcieni farby trzeba itp.) to normalnie troche zbladlam, że to tyle roboty, wiec pewnie fryzjer sie pokłoni bo sama nie dam rady.No a jeżeli fryzjer, to musi to poczekać, pozastanawiam sie jeszcze troche, bo chce zmiany ale z drugiej strony waląc od razu tak duzo rozjasniacza itp. moge nie tylko zniszczyć ostro włosy ale i nieco loki stracić, i to mnie najbardziej martwi.

A jeżeli kolor mam mieć czerwoniasty to jak u mnie to tylko i wyłącznie tego samego dnia taka sobie jestem niecierpliwa trochę
No to ja się będę zastanawiać, jak coś sie zmieni daję od razu foty na wątku
o kurcze chyba Ci namieszalam, teraz zrobilam 2 kolory bo chcialam sie pozbyc henny i usuwanie henny to nie jest prosta sprawa, nie da jej sie usunac do konca, 1.5 roku temu jak chcialam blond a mialam ciemny braz (farbe) na calych wlosach to po rozjasniaczu nalozylam jeden kolor, rozjasniacz usuwa farbe jednolicie (pod warunkiem ze nalozysz go rownozmiernie), z henna tak nie jest, farba nie wnika do wlosa (za wyjatkiem czerwonych one sa robione inaczej niz reszta kolorow) za to henna wiaze sie z ludzka keratyna wiec jasne jak slonce ze nie usuniesz sobie wlasnego wlosa. Usunelam wiekszosc henny ktora nie zdazyla sie na stale zwiazac z moja wlasna keratyna i ta ktora byla na wierzchnich warstwach wlosa (dlatego na czesci wlosach mialam zarowkowa czerwien a na reszcie pomarancz i zolc, jak stosowalam rozjasniacz na farbe to cale wlosy wyszly mi jak zarowkowy kanarkowy zolty)

Nie chce straszyc ale jak nigdy nie bawilas sie rozjasniaczem to idz do fryzjera, tylko ze to musi byc dobry fryzjer. Ja akurat w tym wzgledzie nie ufam nikomu dlatego tak inwazyjne rzeczy robie sama. Taki zabieg zrobiony raz a dobrze wg mnie nie pozbawi nikogo wlosow.

Mnie nigdy nie pozbawil, to ze scielam potem blond to dlatego ze przez 6 miesiecy potem ciagle ten blond poprawialam az przedobrzylam.

A jak uzywam rozjasniacza? (zawsze to jest z garniera, zaraz poszukam na necie)

Najpierw rozjasniacz rownomiernie klade na wlosy (uwazam na skalp), po dokladnie 20 minutach splukuje, nie robie nic innego w tym czasie bo przedluzenie nawet o minute moze skonczyc sie zle. Nastawiam zegarek na 18 minut, zanim zaczne zmywac i tak uplyna kolejne 2.

Po splukaniu rozjasniacza mycie szamponem (moze byc delikatny), nastepnie maska na 30 minut, po splukaniu maski nalezy wlosy wysuszyc. Robilam to suszarka na cieplym powietrzu.

teraz mozna nalozyc farbe zgodnie z ulotka, po splukaniu farby (juz bez szamponu) zawsze nakladam maske (ale nigdy ta co jest dolaczona do farby, zawsze stosuje cos mojego sprawdzonego), znow na 30 minut.

Potem odzywka bs i stylizator.

Potem nalezy traktowac wlosy jak cos bardzo delikatnego i kosztownego, praktycznie przez 2 tygodnie uzywam tylko masek nawilzajacych, teraz dodatkowo dolaczylabym keratyne.

Mam nadzieje ze teraz jest troche jasniej.

a ten rozjasniacz zawsze uzywalam
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-28, 22:18   #40607
MgielkaM
Zakorzenienie

I ja witam

Cytat:
A aloesowy z Lidla zawsze mi pasował, nawet na suche, mokrymi rękami z kroplą kokoska (bardziej jako b/s niż żel ale chodzi o poskromienie puszaka, nieprawdaż?)
czekam na ten żel z utęsknieniem

Cytat:
myślałam nad tą z apteczki babuni z proteinami, ktoś ją używa?
ja ją mam, użyłam raz na początku pielęgnacji i niestety nie pamiętam efektu... Musze po nią sięgnąc niebawem...

Cytat:
Jak chcesz i lubisz mieszać sama to kup ale szukaj też masek z shea (No i krem do rąk z biedronki), łatwiejsze w obsłudze.

Włosowa poniżej Zareagowały jednak na ostatnią porcję Artiste
Relacji nie będzie bo pan odwołał. Takie loczki na marne ;P
O właśnie ja kupiłam ten krem z biedronki i szukałam coś o nim w wątku ale znalazłam tylko, że dziewczyny niesforne kosmyki nim traktują i ktoś użył do maski z odżywką. Z czym to można polączyć z odżywką na pewno, a z olejem?? Samo też się nada czy nie bardzo? Ciezko zmywać pewnie znając życie...

O nieeeee szkoda faktycznie takich loków ...

Aha i jeszcze chciałam zapytać o to czy któraś z was wybiera się jutro po olej do lidla na tydzien azjatycki? Który wybrać sezamowy czy arachidowy... czy w zasadzie podziałają podobnie?
Znów temat na olejowy wątek ale boję się tam odzywać bo zbyt zielona jestem..

Skunny dziewczyno ty tez masz bajeczny skręt a jak zobaczyłam zdjęcia z przed to oniemiałam.... Ehhh genetyka ja u siebie żebym nie wiem co robiłą to chyba nie wyprodukuję czegoś takiego...

Cytat:
No i przychodzę oczywiście pochwalić się włosami
kochana i jest się czym chwalic ojjjj jest! Masz cudowny skręt umieram jak zdjęcia oglądam...

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Zaczynam walczyc o loki od nowa.
A teraz musze wytrzec nos.
ojej nie płakaj :glaszcze: tutaj wszystkie jestesmy po to żeby się wspierac na lokowej drodze! Wierze w twoja silna wolę, na pewno sobie poradzisz z tym kryzysem

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
muszę tez mgiełkę pochwalićrównież nie mogę się nadziwić są coraz piękniejsze idealnie nawilżone
ojej dziękuję ale mam wrażenie że one tak na zdjęciach tylko wyglądaja na nawilżone... Ale walczę, walczę.

Dzisiaj to dopiero narobiłam i kokos przed myciem na godzinkę i mycie Hippem i morelka na 15min i b/s i jeszcze mega giga dużo zelu lnianego i Artiste. Suszone dyfuzorem.
Iiiiiiiii są fajne w sumie. Puszaka mniej ale był oczywiście... Są trochę bardziej płaskie chyba ale nie bardziej niż jak schną same przy minimum kosmetyków więc wcale bardzo nie przesadziłam.
Co jak co ale objętości to miec po prostu nie będę...
Zdjęcia tutaj.

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-08-28 o 22:21
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 22:18   #40608
Rilla82
Zakorzenienie

Witam w nowej części. Ja odzwyczajam mje kłaki od częstego mycia, na noc co najwyżej vatikę kokosową położę, ale mojego TŻeta wysłałam właśnie pod prysznic z isaną i alterrą (wiem, brzmi to dość frywolnie), ogólnie po kilku potraktowaniach odżywkami włosy z tyłu uładają mu się w piękne pierścionki, na czubku jest jeszcze susza, ale powalczymy z tym. U mnie tez już widać powoli efekty, znajomi zaczęli zwracać uwagę, ze włosy bardziej mi się kręcą.
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 22:42   #40609
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
ojej dziękuję ale mam wrażenie że one tak na zdjęciach tylko wyglądaja na nawilżone... Ale walczę, walczę.

Dzisiaj to dopiero narobiłam i kokos przed myciem na godzinkę i mycie Hippem i morelka na 15min i b/s i jeszcze mega giga dużo zelu lnianego i Artiste. Suszone dyfuzorem.
Iiiiiiiii są fajne w sumie. Puszaka mniej ale był oczywiście... Są trochę bardziej płaskie chyba ale nie bardziej niż jak schną same przy minimum kosmetyków więc wcale bardzo nie przesadziłam.
Co jak co ale objętości to miec po prostu nie będę...
Zdjęcia tutaj.
Mi się też tak wydawało że na zdjęciach są tylko tak fajnie nawilżone ale to nie prawda patrze na TE
zdjęcia i włosy masz idealnie nawilżone niema siana nic a nic.Przy następnym myciu musze nawalić jeszcze więcej żelu lnianego i Artiste żeby tak nawilżyć jak ty

Edytowane przez milena798
Czas edycji: 2011-08-28 o 22:44
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 22:43   #40610
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę jeszcze coś dodać. Chodzi o to, że zauważyłam, że moje włosy są najładniej ułożone kiedy położę się z odrobinę wilgotnymi spać, wtedy rano jak się budzę to są po prostu cudowne oczywiście nie zawsze, bo to zależy od stopnia wilgotności i od tego jak bardzo chce mi się spać, a to dlatego, że im bardziej chce mi się spać tym mniej będę się w nocy wiercić, a im mniej będę się wiercić, tym mniej się spuszą raz jak wstałam po spaniu z takimi włosami to miałam tak cudownie skręcone włosy, że szkoda mi było od lustra odchodzić (a co dopiero związywać do pracy...)
W każdym razie uwieczniłam to wtedy szybko fotką (przepraszam, miałam jeszcze na sobie piżamę) no i niestety zdjęcia nie odzwierciedlają tego jak ślicznie miałam wtedy skręcone włoski <szukałam płaczącej emotki, ale chyba nie ma>
Siedzę i się ślinię
Stary 2011-08-28, 22:50   #40611
martusia1234
Raczkowanie

Kolejna część! Melduję się i ja.

Dwa dni temu dałam drugą szansę kokosowi i muszę powiedzieć, że jest dużo lepiej, włosy są mięciutkie, a nie sztywne jak ostatnio. Myślę, że to jednak była wina miodu w płukance. Niestety moje loki są jakby bardziej płaskie, może przesadziłam z ilością odżywek , a może brak im protein. Muszę dokupić coś we wtorek...Kurcze, w mojej naturze nie ma tej proteinowej odżywki Artiste, Bingo też tylko z drożdżami w Auchan. Jakoś nie mogę się przemóc żeby zamówić na allegro maskę Bingo za 12 i zapłacić 10zł za przesyłkę, chyba lepiej zainwestować w półprodukty.

AjriszMarta, nusia114 Dziewczyny, super loki!

Paulownia, głowa do góry, loki bywają kapryśne.
martusia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 22:52   #40612
Dorcia91
Zakorzenienie

A ja wciaz zalatana, i nawet nie mam zdjec po scieciu kiedy wrzucic....

Mój blog KLIK
Dorcia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 22:59   #40613
snowhitee
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny tak Was czytam i zazdroszczę też chciałabym wreszcie odstawić prostownicę i w końcu na zawsze powitać swoje falki Ale to jeszcze za jakieś 10cm, w obecnej długości niekorzystnie wyglądam w swoich naturalkach Także do napisania za jakiś czas a ja w tym czasie będę Was podglądać

Dbam o siebie
od marca ćwiczę brzuch i pośladki

snowhitee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 23:06   #40614
nusia114
Zadomowienie

zawsze jak wstawię jakieś zdjęcia to zasypujecie mnie komplementami i to chyba od tych komentarzy się jeszcze bardziej skręcają nie no, dziękuję, jest mi bardzo miło

EDIT: skunny właśnie zobaczyłam Twoje włosy w codzienniku wspaniałe

Pracuję nad sobą

Edytowane przez nusia114
Czas edycji: 2011-08-28 o 23:08
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 23:07   #40615
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
Mi się też tak wydawało że na zdjęciach są tylko tak fajnie nawilżone ale to nie prawda patrze na TE
zdjęcia i włosy masz idealnie nawilżone niema siana nic a nic.Przy następnym myciu musze nawalić jeszcze więcej żelu lnianego i Artiste żeby tak nawilżyć jak ty
Akurat tutaj to chyba bardziej zasługa oleju i b/s a nie zelu... Fakt nałozyłam go dużo ale czy ja wiem czy stąd byłby taki efekt..

Cytat:
Napisane przez martusia1234 Pokaż wiadomość
Kurcze, w mojej naturze nie ma tej proteinowej odżywki Artiste, Bingo też tylko z drożdżami w Auchan. Jakoś nie mogę się przemóc żeby zamówić na allegro maskę Bingo za 12 i zapłacić 10zł za przesyłkę, chyba lepiej zainwestować w półprodukty.
Mam dokłądnie ten sam problem... w Naturze ani Bingo ani Mypy ani Artiste... a Auchan wcale nie mam...

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 23:36   #40616
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hornygirl Pokaż wiadomość
Dołączam się, jestem nowa
To znaczy pielęgnację włosów zmieniłam dawno, ale dopiero teraz dopisuję się do wątku

Jakie dlugie i blyszczace !!
Cytat:
Ogólnie na końcach nawet się kręcą, ale dopiero za linią szczęki, wyżej tylko lekko się wiją.
No takie długie to muszą być ciężkie strasznie
Cytat:
O właśnie ja kupiłam ten krem z biedronki i szukałam coś o nim w wątku ale znalazłam tylko, że dziewczyny niesforne kosmyki nim traktują i ktoś użył do maski z odżywką. Z czym to można polączyć z odżywką na pewno, a z olejem?? Samo też się nada czy nie bardzo? Ciezko zmywać pewnie znając życie...
Samo też się nada chociaż najlżejszy to on nie jest Nakładałam na ociekające po myciu waxem avocado, spłukiwałam albo nie i na to żel lniany lub aloesowy

Jeśli kogoś nie wychwaliłam to strasznie przepraszam Same apetyczne piękności dzisiaj

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 23:36   #40617
martusia1234
Raczkowanie

Cytat:
Mam dokłądnie ten sam problem... w Naturze ani Bingo ani Mypy ani Artiste... a Auchan wcale nie mam...
Byłam na zakupach w tesco, więc oczywiście też sprawdziłam, ale tam był chwilowy brak Bingo (po odsunięciu czerwonej karteczki z informacją była cena, więc wiem, że mają tylko z algami). Zupełnie nie mam pomysłu. Chyba allegro zostaje.

Edytowane przez martusia1234
Czas edycji: 2011-08-28 o 23:44
martusia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-28, 23:59   #40618
agatron77
Raczkowanie

Heloł Lokaski Witam się i ja w nowej części
Nadrabiam i nadrabiam, ale nie skończę dzisiaj.
Napiszę tylko gohs o swoim sposobie na włosy w prysznicu. Wiesz, ja kupiłam takie metalowe sitko, które wkładam do odpływu pod prysznicem jak wyciągnę ten prysznicowy 'korek'. Wkładam je tylko wtedy jak myję włosy i ono mi wszystkie te włosy wyłapuje. Później je wyrzucam, wyjmuję to sitko i czeka sobie do następnego mycia. Jest bardzo pomocne.
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 00:15   #40619
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
ta metoda bedziesz miec duzo wiecej klakow w dloni, duzo wiecej niz w odplywie.... robilam tak kiedys, az ktoregos dnia doszlam do wniosku ze pozbywam sie za duzo wlosow, to bylo na 2 lata przed trafieniem tutaj

nie pamietam czy myjesz odzywka czy szamponem (przepraszam sporo tu nowych osob) wiec podam 2 wersje:

- szamponem - moczysz wlosy i nakladasz tania odzywke ktora ma dobra roczesywalnosc, nakladasz i czekasz ok 5 min, nastepnie palcami albo grzebieniem rozczesujesz zaczynajac od koncy i idac w gore, robisz to w polowie wanny, latwo potem zebrac wlosy choc ja to sciagam zaraz wlosy reka z grzebienia i klade na kawalek papieru toaletowego przygotowanego wczesniej, splukujesz odzywke jak wlosy sa rozczesane i myjesz szamponem - technika mycia szamponem wlosow kreconych/falowanych - nanosisz szampon na skalp i wlosy, masujesz skalp delikatnie a nastepnie ugniatasz wlosy delikatnie (podobno to ugniatanie jest bardzo wazne, robie tak choc zapomnialam czemu ma to takie znaczenie), splukujesz szampon

- mycie odzywka - w zasadzie to samo z tym ze mozesz uzywac innej odzywki do rozczesania i mycia lub tej samej, roznica taka ze po roczesaniu nie splukujesz odzywki tylko robisz masaz skalpu i potem chwilke ugniatanie dlugosci przed splukaniem (ja jesli mam koltuny uzywam roznych, mam jedna totalna tanioche ale do mycia sie ona nie nadaje wiec po splukaniu biore ta ktora sie nadaje - joanna bs makowa, isana rozowa, daily fix cj)

moim zdaniem jest to lepszy sposob, czesanie przed myciem nie tylko powoduje ze wyrywasz wiecej wlosow niz powinnas, przede wszystkim oslabiasz cebulki, gdy rozczesujesz (na sile, bo taka jest prawda) to ciagniesz, i ciagniesz wszystko - to co ma wypasc i to co jeszcze nie wypada ale wypadnie szybko bo jest oslabione

inny sposob na walke z koltunami, to zakup specjalnego produktu, tlumaczac na polski to bedzie rozczesywacz, to specjalne odzywki w sprayu ktorymi psika sie wlosy i one momentalnie sie rozczesuja, znam jedna ale chyba nie jest dostepna w Polsce, to produkt dla dzieci z firmy Naked (UK), nie ma silikonow choc ma 2 pq, jednak uwazam ze jak sie uzywa szamponu to mozna skorzystac z produktu z silikonem.

Ja stosuje rozczesywanie odzywka jesli mam mocno skoltunione wlosy i moge powiedziec ze napewno trace mniej wlosow (generalnie to ja od dawna nie moge narzekac na wypadanie, przy kazdym myciu wypada mi kilka wlosow tylko, mysle ze to zasluga suplementow i pielegnacji)
ooo to ja też źle robiłam
przy OMO rozczesywałam przy drugim O, a po spłukaniu dawałam odżywkę w spray bs
a przy myciu odżywką rozczesywałam po umyciu odżywką jak kładłam maskę/odżywkę ds
następnym razem spróbuję rozczesać wcześniej
Stary 2011-08-29, 00:16   #40620
katie100
Wtajemniczenie

o mamo melduję się, a ja się pół dnia dziwię, czemu nikt mi nie odpisuje na starym wątku

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości