|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,13% |
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
12 | 18,75% |
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
8 | 12,50% |
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
8 | 12,50% |
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
4 | 6,25% |
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
4 | 6,25% |
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
22 | 34,38% |
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
0 | 0% |
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
1 | 1,56% |
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
3 | 4,69% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
BAN stały
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
przez te 3 dni zrobilismy 700 zdjęc na moim aparacie i na siostry jeszcvze 300, i jest z czego wybierac
![]() ![]() Niestety nie zdązylismy zrobic zdjęcia jak zamaczam karolkowi stopki w morzu bo się momentalnie rozryczal, za zimna woda. |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Rozeznanie
|
telik gratulacje! porsche ci się należy jak nic!
![]() czemu płaczące dziecko to wstyd? przecież ono inaczej się nie potrafi komunikować. Zuza się dziś rozbeczała w Ikei w chuście więc musiała być już nieźle głodna. No i co miałam zrobić? do domu kawałek my w połowie sklepu, to siadłam w kąciku, w dziale pudeł, na europalecie i nakarmiłam. I wiecie, ludzie albo udawali, że nie widzą (ale tak z grzeczności) albo tak miło patrzyli, nawet mały chłopczyk podszedł i zapytał czy może dzidziusia pogłaskać. mała przytulona, nakryta chustą, nic widać nie było. Jakoś mi to nie przeszkadza, a do ekshibicjonistek nie należę ![]() Żaneta chciałam Ci już jakiś czas temu napisać, że bardzo podoba mi się Twoja metamorfoza, ze lekko spanikowanej mamy ze 100 pytań na minutę do baardzo dojrzałej - super! Marina - trzymam za Was mocno kciuki! Brumek - bardzo jestem ciekawa czy to właśnie spokój i opanowanie sprawia, że tak ładnie się dogrywacie z Tymkiem. Pewnie tak. I ciekawa jestem jaki będzie ciąg dalszy spania ![]() Ja bym chciała, żeby Zuza była samodzielna ale bardzo do mnie przemawia to, że człowiek jako jedyny ssak wyrzuca dziecko z legowiska. Wszystkie inne ssaki opuszczają go jak są gotowe. I mam nadzieję, że ten moment nastąpi i nie będzie egoizmu ani z mojej ani z dziecka strony ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
Stapelka aż urosłam
![]() Te moje pytania były nie do zniesienia, ale chiałąm wiedzieć wszystko w 1 dzień...-idiotka ![]() teraz cierpliwosci sie ucze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Rozeznanie
|
jaka idiotka, no co Ty!!! to, że zdawałaś to nic złego. Każda z nas ma milion pytań!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
Nie jeszcze nie w połowię października mam się zgłosić..
ale czuje ze coś z nią bedzie nie tak, bo mam suche łokcie jak nigdy ![]() a to podobno objaw, ze cos nie tak z tarczyca jest. Jutro sie bede zapisywała. |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Rozeznanie
|
tak, to może być objaw niedoczynności.
|
![]() ![]() |
![]() |
#668 | ||||||
Zakorzenienie
|
Telik, gratuluję!!!!
![]() ![]() ![]() Natka, Brumek, agulaaabar, madzia1k1, Lili83, dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A my spędziliśmy bardzo miły dzień. nie robiliśmy sobie prezentów ale pojechaliśmy sobie na mały wypad tylko we dwoje. Adaś został z dziadkami, myślałam że będzie gorzej ale był baaaardzo spokojy, przespał prawie cały dzień ![]() Super było, tylko we dwoje, i nawet nie dzwoniłam do mamy co chwilę ![]() ![]() Ale za to stęskniłam się za małym strasznie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#669 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Scio rami widziałam u mnie w jednym z laboratoriów kodaka a są tez na all , prosze bardzo ![]() http://allegro.pl/ramka-pierwsze-12-...782762143.html |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
Stapelka noo to mam suche je
![]() a nie miałam nawet w ciąży. Zrobię badania i zobaczymy co wyjdzie. Uciekam spać, nie wiem kiedy Emilie sie obudzi, niech sobie pośpi chociaz z 3 h. i skok niech sie konczy |
![]() ![]() |
![]() |
#671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I z płaczem mam tak samo, czemu wstyd ![]() ![]() Tak samo jak irytuje mnie jak ktoś mowi, ze mam grzeczne dziecko i sie zastanawiam, czy istnieją niegrzeczne niemowlęta ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#672 | |
BAN stały
|
Cytat:
no to faktycznie, nie zazdroszcze. chociaz blisko gór. 7-8 godzin to dlugo jechac a co dopiero przez cal polske.... chyba lepiej na chorwacje albo gdzieś w tamte strone się wybrac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |||
Zakorzenienie
|
Tak, samą najzwyklejszą mąką ziemniaczaną. Pomaga.
Normalnie na paluszek a potem na buźkę. Najlepiej dać dość dużo i na noc. Cytat:
![]() Oby do tych magicznych 3 miesięcy ! Już niedużo brakuję. Kurde, a może jej tą butlę zmień? Kup z szeoką szyjką jak Zuza jest przyzwyczajona, o taką - http://allegro.pl/butelka-antykolkow...753720005.html Nie z wąską. No i jeśli chodzi o bebiko, chociaż to dobre mleczko, to wiele dzieci go nie akceptuje - to słowa położnej. Na brzuszkowe problemy Bebilon Comfort, Enfamil ( w aptece ) jest dobre, ale najlepiej chyba na receptę - Nutramigen lub Pepti. Dosłodź małej mleko glukozą ( pół łyżeczki na 120 ml ) i szczyptą (!) cukru waniliowego. Cytat:
![]() Cieszę się, że chrzciny się udały ! ![]() Chciałabym mieć już je za sobą, ale u mnie na razie się nie zanosi. Cytat:
Nie lubił, ale się przekonał. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zreszta wiem doskonale dlaczego to robie, nie dlatego ze ona jakoś mega mocno tego potrzebuje, robie to dla SIEBIE. Kupilam monitor oddechu z niania zeby miec jakas kontrole nad tym co sie dzieje w łóżeczku, w pokoju obok, ale JA nie potrafie zasnac, JA nie potrafie jej tak samej zostawic i tak dobrze jest mi mieć ja blizutko ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja kiedyś w nocy, jak wstawałam żeby go nakarmić, spojrzałam na niego i tak mnie to zmyliło, że zwróciłam się do niego imieniem mojego męża ![]()
![]() |
#677 | |||||
Zakorzenienie
|
U nas dziś marudnawy dzień był. Tak od połowy mniej więcej. Tymek straaaasznie chciał ssać i to mu zatruwało życie
![]() ![]() ![]() ![]() No ale po kąpieli (dziś pierwszy raz w wanience, bo dotąd było wiaderko) i nakarmieniu, poszedł ślicznie sam spać w swoim łóżeczku ![]() A ja z dnia na dzień mam coraz większą ochotę go schrupać ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A nasi gości bardzo mili byli. I grzecznie się zmyli po 1,5 godzinki, więc super taktownie z ich strony. Może dlatego, że jedna z nich ma roczne dziecko i sama pamięta jak to jest. Chociaż bardziej prawdopodobne, że dlatego, że jej córeczka nie spała wcześniej i była bardzo marudna i chcieli się urwać i jak najszybciej ją położyć ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
A chrztu gratuluję ![]() Nieźle musiałaś księdza oczarować, że Ci się na to zgodził ![]() ![]() ![]()
![]() |
#678 |
Zadomowienie
|
Wpadłam tylko looknąć jak rozpakowywanie i wg listy jesteśmy w komplecie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AgaGuernsey gratuluję Antosia! ![]() ![]() Telik, Tobie Jasia! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
Tak na szybko
Gratuluje Telik i Aga ![]() ![]() ![]() My dzisiaj pierwszy raz wybraliśmy się w podróż z mała ![]() ![]() Ale wieczorem była masakra ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeszcze chyba Bika nam została tylko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Zakorzenienie
|
a ja siedzę i jakoś nie chce się kłaść spać... a to wszystko przez poprzednią noc, po raz pierwszy i mam nadzieję że po raz ostatni włączył nam się alarm odbiornika monitora oddechu... mam nadzieję że to tylko jakiś błąd urządzenia i fałszywy alarm...
|
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Wtajemniczenie
|
Hej kobitki, przebiegałam się przywitać. Już powoli wstaje zlozka. Czuje się zkazda minuta lepiej, największym moim motywatorem jest oczywiście Jasio, który co tu dużo mówić rozkochal mnie w sobie. Jest boski, jedna pierś już opanował do perfekcji, a druga tez mu nienajgorzej idzie. Dziękuje za kciukasy jak wrócę do domku, to napisze cosik wiecej. Czuje ze napewno nie obedzie się bez waszej pomocy.
![]()
#683 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Sweet gratulacje Editko - witajcie w domku ![]() No i widzę że i Telik się rozpakował ![]() ![]() ![]() no to mamy komplet - jeszcze Brida - czas na Ciebie niedługo nadejdzie ![]() Cytat:
przystojniak - Igorku witamy na świecie ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
![]() gratulacje raz jeszcze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#685 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak ją gdzieś dostaniesz, to się podziel. u mnie w nocy młody nie to że głodny był, ale spac mu sie nie chciało i nawet nagroda jaką jest spanie ze mną, nic nie dało. aż ze zmęczenia odłożyłam go do łóżeczka i poszłam spac. T. wstał i się nim zajął. po płaczu półgodzinnym prawie przyniiósł go do mnie i mały przyssał się trochę tak jakby chciał przeprosic i zasnął. teraz chłopaki śpią razem. ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Wtajemniczenie
|
mam 10 stron do nadrobienia
![]() ![]() ![]() moja Hanka stęka w łóżeczku, chyba się zaraz obudzi... w końcu zaczęła nam ładnie spać w nocy, budzi się tylko zjeść i śpi dalej, tylko, że zanim zaśnie to trzeba ją zabawiać średnio 3 godziny... no i brzuszkowych problemów ciąg dalszy... pręży się i płacze przy każdym bączku, a kupę robi raz na dzień lub dwa dni, więc pręży mi się tak w zasadzie cały czas... a z dobrych wiadomości to byłyśmy na USG bioderek i wszystko w porządku ![]() za tydzień pierwsze szczepienie i wizyta u kardiologa - prosimy nieśmiało o kciuki żeby z serduszkiem się "polepszyło" a teraz spróbuję trochę nadrobić..... |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
A chciałam Wam powiedzieć jaki fajny prezent wymyśliła jedna chrzestna. Założyła konto w banku i dała mi kartę do bankomatu "moja pierwsza karta" założona na mnie i powiedziała, że będzie co jakiś czas przesyłać coś Małemu. Pomysłowo
![]()
![]() |
#688 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
GRATULUJE NOWYM MAMUSIOM zmalowana swietny prezent brumek chociaz czesto mam inne poglady to jestes moim wzorem mamusi ![]() a u nas trudne chwile, tz wyjechal do monachiun a mi sie tylko plakac chce. szymek chyba to wyczuwa bo jest b. niespokojny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No jak niemowlę może być grzeczne albo niegrzeczne....? Cytat:
bardzo mi się podobają Twoje metody ![]() No i super że goście tacy taktowni. A do mnie to tak ciut na południe od Krakowa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.