Scent Bar XXXII - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-29, 10:35   #3241
skarbiatko
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar XXXII

ja też mam swoje biodery

paczta:

skrbie biodery.jpg

i zdaje sie że szczytujem

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuooo oooooooooooooooooooooch

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 10:39   #3242
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
bosz........
jaki ja mam niezgrabny zad! w dodatku niesymetryczny
latam dzis po domu w obcisłej nawełnianej koszulce za biodra i nagle ujarzałam zad w pełnym zarysie w lustrze

mam jedno biodro inne drugie inne tzn od zawsze byłam nieco krzywa ale zeby az tak?
mam na niesymetryczność jedną radę - nie wpatrywać się za bardzo

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
się uśmiałam ale brawo
e, brawo to by było jakbym postawiła na jednego konia który mi wpadł w oko na prezentacji, przyszedł drugi a jakbym go zagrała w porządku z tym co przyszedł pierwszy (klacz o imieniu Dżumena, nie mogłam jej nie grać ) to byłaby wypłata prawie 300 zeta

fogle to spodobało mi się na wyścigach, ludzi trochę ale nie za dużo, tak w sam raz, przyjazna atmosfera, zielono wszędzie, ławeczki i pifko, emocje, chyba będę Służewiec co jakiś czas nawiedzać

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
A bo jak ciągnę odkurzacz za węża to często gęsto go wyrywam W starym meteorze jakiś solidniejszy był ten mechanizm i jak chciałam pociągnąć za sobą odkurzacz za węża, to mi nie zostawała w ręku rura z wężem, tylko odkurzacz grzecznie szedł za mną
hmm, Ty masz ten odkurzacz co i ja? u mnie nic się nie wyrywa, może zareklamujcie?

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Negura Bunget mi się spodobała
http://www.youtube.com/watch?v=UFnBXqpipZ8
rumuński folk z jakimiś rockowo-metalowymi dodatkami
pierwsze 2 minuty mnie rozwalają
jaki folk z dodatkami, toż to blackowe szatany

Cytat:
załanczam wizualizacjeu bioderów
kocham Twoje rysunki
może tę wklęsłość czymś wypchaj a tak serio, może po prostu krzywo wtedy przed lustrem stanęłaś?

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

No to jadę:
złapałam doła po poczytaniu wspomnianego wątku i uzmysłowieniu se ogromu swojej niewiedzy. Poza tym nie mam wykształcenia ani doświadczenia w tym kierunku. To wręcz niemoralne żebym robiła biżuterię! Biżuteria od kogoś takiego jak ja jest warta 5 zeta!
No.
A z drugiej strony oglądałam se przedmioty takiego jednego sprzedawcy z Pakamery i kurde, człek używa chińskich gotowców za grosze z ebaya, dodaje do tego łańcuszek, jakieś trybiki i wystawia za 60 zeta. Jak na moje oko roboty na 10 minut. I ludzie kupują. A ja mam durne zasady i wyrzuty sumienia.
I dlatemu mam bezsensownego doła i ryczeć mi się kce
zły wątek czytasz widać konkurencję podkopują psychicznie zanim się wybije
co do gościa z pakamery, zastanawia mnie jak to jest że od jednych się kupuje a od innych nie? może on jest skądś tam znany i ludzie kupują nie to co sie im podoba i nie to co jest dobrej jakości ale lecą na nazwisko?

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
pamiętacie torty z dawnych, biednych czasów? były czasem ozdabiane takim wyciętym w romb na skos mięsistym, zielonym kawałkiem jakiejś rośliny- smak jedyny w swoim rodzaju, w sumie niejadalne to było
pamiętamy ale nie pamiętamy jak to się nazywało, kiedyś wiedziałam
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 11:21   #3243
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
E, na cienie to niekoniecznie mi potrzeba
A puder każdy Ci tak znika? Może to kwestia jakości/odpowiedniości pudru?

znad kawy
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 11:32   #3244
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

Zbieram sie do pracy (i tak się spóźnię ) a po pracy O'joj też będę ok 16.15, jak Roz
Jak się cieszę!!!!
Na dodatek W pojechał szukać butów, a ja położyłam sobie ten blond jasny

Cytat:
ju-czy ty nie myslałas opisaniu?
pięknie piszesz...surrealistyczni e i z dozą absurdu, w dodatku masz świetny styl...twoje wypowiedzi wygladaja często jak cytaty z książek

o wiem! moze chociaz bloga?
Polly- teraz mówię serio- myslałam, ale o pisaniu dla siebie, w formie pamiętnika i pisałam wiele lat, no i tutaj.
natomiast na powaznie to nie (poza Twoim Stylem)- jak mi powiesz, o czym to ma być i gdzie i w ogole, to mogę pisać
natomiast uważam, że osob piszących podobnie do mnie jest wiele- często napotykam takie poczucie humoru- dlatego mam watpliwości

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
ja też mam swoje biodery

paczta:

Załącznik 4187741

Zaraz przestaniesz, jak Ci powiem, że rysunek bardzo przyda mi się do portretu

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 11:33   #3245
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:

łooo jezuuu bedę krągłom rumplom z mikrym cyskiem

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 11:47   #3246
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się cieszę!!!!

Polly- teraz mówię serio- myslałam, ale o pisaniu dla siebie, w formie pamiętnika i pisałam wiele lat, no i tutaj.
natomiast na powaznie to nie (poza Twoim Stylem)- jak mi powiesz, o czym to ma być i gdzie i w ogole, to mogę pisać
natomiast uważam, że osob piszących podobnie do mnie jest wiele- często napotykam takie poczucie humoru- dlatego mam watpliwości

jestem dopiero teraz i będę o 16.00 tzn pewnei 15 po jak tylko znajdę tego Ojoja

bosze jaka jestem wypluta - mam nadzieje ze mi przejdzie do 16.00

paputki bo musze lecieć robić mięso - i ciekawam była koloru Ju czy będzie jakiś i Ewuś śniła mi ise w blondzie
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 11:49   #3247
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
ja też mam swoje biodery

paczta:

Załącznik 4187741

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuooo oooooooooooooooooooooch

sliczny obrazek i suodka talijka ...ja to mam obfisły wór zamiast bioderów

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
mam na niesymetryczność jedną radę - nie wpatrywać się za bardzo

e, brawo to by było jakbym postawiła na jednego konia który mi wpadł w oko na prezentacji, przyszedł drugi a jakbym go zagrała w porządku z tym co przyszedł pierwszy (klacz o imieniu Dżumena, nie mogłam jej nie grać ) to byłaby wypłata prawie 300 zeta

fogle to spodobało mi się na wyścigach, ludzi trochę ale nie za dużo, tak w sam raz, przyjazna atmosfera, zielono wszędzie, ławeczki i pifko, emocje, chyba będę Służewiec co jakiś czas nawiedzać

hmm, Ty masz ten odkurzacz co i ja? u mnie nic się nie wyrywa, może zareklamujcie?

kocham Twoje rysunki
może tę wklęsłość czymś wypchaj a tak serio, może po prostu krzywo wtedy przed lustrem stanęłaś?

co do gościa z pakamery, zastanawia mnie jak to jest że od jednych się kupuje a od innych nie? może on jest skądś tam znany i ludzie kupują nie to co sie im podoba i nie to co jest dobrej jakości ale lecą na nazwisko?

pamiętamy ale nie pamiętamy jak to się nazywało, kiedyś wiedziałam

mnie sie wydaje ze na pakamerze najwazniejsze jest stworzyc sobie jaką osobowość w celu hmmmm kreacji marki ze tak powiem....dawno doszłam do tego wniosku, a ostatnie szkolenia objawiły mi ze dobrze myslałam
czyli:
-trzeba stworzyć wizje firmy
-misje
-cele
-okreslic grupy klientów
-okreslic sposoby promocji i prezentacji produktu stosowne do grup klientow
- i sru

akurat w proj bizu wydaje mi sie todosyc wazne

Cytat:
Jak się cieszę!!!!

ja mysleu ze o zyciu po prostu
opowiastki z zycia wzięte okraszone przemysleniami.....w formie pamiętnika jak najbardziej
albo zbiór jakiś krótkich form-tak bym to widziała

i mnie nie chodzi o poczucie humoru ale jakąs taką surrealistyczną obrazowość...nie wiem jak to sie fachowo nazywa....

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2011-08-29 o 12:22
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 12:06   #3248
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

opowiastki z zycia wzięte okraszone przemysleniami.....w formie pamiętnika jak najbardziej
popieram - niestety nie czytuję obecnie felietonów więc nie wiem kto pisze podobnie, ale podobne poczucie humoru to jedno - fakt, moze być wielu - ale własnie kontekst sytuacyjny, treść - do tej pory się nie spotkałam - ale jak mówię, czytałąm dawno i niewielu

jaka dizś jest piękna pogoda na przyszłe lato chyba serio zainwestujęw klimatyzator - ja wiem ze rachunki za prąd ja wszystko wiem -ale takie powolne umieranie to nie na moje siły - chociaż w domu byłby azyl - tak 23 stopnie tak se myśleu.

nie no idę juz na prawde
Stary 2011-08-29, 12:28   #3249
Parabelka
Panaroja

Cytat:
pamiętacie torty z dawnych, biednych czasów? były czasem ozdabiane takim wyciętym w romb na skos mięsistym, zielonym kawałkiem jakiejś rośliny- smak jedyny w swoim rodzaju, w sumie niejadalne to było
Arcydzięgiel czyli anżelika smażona w cukrze - jadalne jak najbardziej . Moja ulubiona część tortu

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 13:07   #3250
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Arcydzięgiel czyli anżelika smażona w cukrze - jadalne jak najbardziej . Moja ulubiona część tortu
o właśnie, anżelika wiedziałam, że wiedziałam

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:

i mnie nie chodzi o poczucie humoru ale jakąs taką surrealistyczną obrazowość...nie wiem jak to sie fachowo nazywa....
Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
popieram - niestety nie czytuję obecnie felietonów więc nie wiem kto pisze podobnie, ale podobne poczucie humoru to jedno - fakt, moze być wielu - ale własnie kontekst sytuacyjny, treść - do tej pory się nie spotkałam - ale jak mówię, czytałąm dawno i niewielu
ja też popieram

na serio, Ju, poczucie humoru i nawet podobny styl pisania to jedno, ale nie każdego spotykają takie sytuacje co Ciebie i to wszystko razem do kupy tworzy wyjątkową mieszankę

edit: zapożyczając wyrażenie od Redzi, to wręcz niemoralne ukrywać takie perełki przed światem
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR

Edytowane przez kamena
Czas edycji: 2011-08-29 o 13:10
Stary 2011-08-29, 13:52   #3251
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:

1. a bo napisali w stylu "jak nie umiecie to nie róbcie bo fstyd" I oczywiście wzięłam to do siebie chociaż nawet się na tamtym wątku nie udzielam, fotek nie pokazywałam bo i nie mam i nikt mnie nie zna.

2. ten/ta akurat jest jedyny w tym stylu a co do chińskich badziewi to nie są takie tragiczne (sama se zamówiłam ) chociaż przydałaby im się lekka patyna. Chodziło mi raczej o sam fakt kupowania czegoś za grosze i sprzedawania drożej. Ale może przesadzam i jednak jest przy tym dużo pracy więc cena zasadna - to się dopiero okaże jak się sama zabiorę za podobną robotę.
Oczywiście nie zamierzam wystawiać swoich po 5 zeta, skoro inni mogą zarabiać to trzeba spróbować, nie
Kufa, gdybam i gdybam, lepiej bym się za robotę wzięła a nie planuję na sucho. Pewnie będzie wielka wtopa.

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
A puder każdy Ci tak znika? Może to kwestia jakości/odpowiedniości pudru?
Każdy ale nie próbowałam zbyt wielu. Z takich lepsiejszych miałam ten polecany przez Kamenę hmm, nie pamiętam firmy... I rzeczywiście trzymał się dłużej ale na zasadzie pękającej skorupy spod której wychodziła błyszcząca facjata, nie wiem jak to opisać... Bo te kiepściejsze po prostu znikają i już wolę efekt znikania niż taką maskę. Kiedyś służył mi sypki YR ten różowy ale znienacka przestał dobrze matowić.

Cytat:
mnie sie wydaje ze na pakamerze najwazniejsze jest stworzyc sobie jaką osobowość w celu hmmmm kreacji marki ze tak powiem....dawno doszłam do tego wniosku, a ostatnie szkolenia objawiły mi ze dobrze myslałam
Hmm, czy ja wiem... Osobiście nie patrzę kto sprzedaje i jak sam wygląda ino interesują mnie wzory. Żeby były oryginalne i ciut zakręcone chociaż jak robię coś dla siebie to normalne, tzn. bardziej indyjskie. Ale gdybym miała wybierać normalną kobiecą biżuterię to pewnie kupowałabym w Apartach itp.

Cytat:
ju-czy ty nie myslałas opisaniu?
pięknie piszesz...surrealistyczni e i z dozą absurdu, w dodatku masz świetny styl...twoje wypowiedzi wygladaja często jak cytaty z książek
Zgadzam się

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 14:01   #3252
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
2. ten/ta akurat jest jedyny w tym stylu a co do chińskich badziewi to nie są takie tragiczne (sama se zamówiłam ) chociaż przydałaby im się lekka patyna. Chodziło mi raczej o sam fakt kupowania czegoś za grosze i sprzedawania drożej. Ale może przesadzam i jednak jest przy tym dużo pracy więc cena zasadna - to się dopiero okaże jak się sama zabiorę za podobną robotę.
Oczywiście nie zamierzam wystawiać swoich po 5 zeta, skoro inni mogą zarabiać to trzeba spróbować, nie
Kufa, gdybam i gdybam, lepiej bym się za robotę wzięła a nie planuję na sucho. Pewnie będzie wielka wtopa.
przede wszystkim
Pakamera zdziera zbójecką prowizję
ty musisz od swojego obrotu odprowadzić podatek
musisz opłacić sobie ZUS
Jak sobie wszystko poobliczasz, to wcale takich zysków ze sprzedaży nie ma.

Edytowane przez vesenka
Czas edycji: 2011-08-29 o 14:12
vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 14:28   #3253
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Chodziło mi raczej o sam fakt kupowania czegoś za grosze i sprzedawania drożej. Ale może przesadzam i jednak jest przy tym dużo pracy więc cena zasadna - to się dopiero okaże jak się sama zabiorę za podobną robotę.
to nie jest kwestia pracy tylko kwestia biznesowa, o to przecież chodzi żeby kupić za grosze i sprzedać drożej, tym drożej im bardziej znana czy bardziej niszowa marka przy tym samym poziomie produktu tak jak z kosmetykami, np. jakaś jedna firma na świecie wytwarza jakiś nowy składnik czy np. stabilną formę witaminy C, na 100% mają na to patent wiec tylko oni to produkują i sprzedają, więc i drogi Dior i tania polska firma jeśli mają ten składnik w swoim kremie to był kupiony u tego samego źródła za tyle samo - a cena gotowego kosmetyku zasadniczo inna albo firmy produkujące kosmetyki "naturalne" "eko" "bio" - płaci się za etykietkę a nie za to co w tym kosmetyku siedzi, np. na mazidłach czy BU składniki nie są drogie..

Cytat:
Każdy ale nie próbowałam zbyt wielu. Z takich lepsiejszych miałam ten polecany przez Kamenę hmm, nie pamiętam firmy... I rzeczywiście trzymał się dłużej ale na zasadzie pękającej skorupy spod której wychodziła błyszcząca facjata, nie wiem jak to opisać... Bo te kiepściejsze po prostu znikają i już wolę efekt znikania niż taką maskę. Kiedyś służył mi sypki YR ten różowy ale znienacka przestał dobrze matowić.
hmm, to może to kwestia kremu na dzień? u mnie ten sam puder zachowuje się zupełnie inaczej na rożnych kremach, raz go widać bardziej raz mniej.. a le jesli tak masz z każdym kremem to chyba niestety kwestia skóry...

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2011-08-29, 14:34   #3254
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

Hmm, czy ja wiem... Osobiście nie patrzę kto sprzedaje i jak sam wygląda ino interesują mnie wzory. Żeby były oryginalne i ciut zakręcone chociaż jak robię coś dla siebie to normalne, tzn. bardziej indyjskie. Ale gdybym miała wybierać normalną kobiecą biżuterię to pewnie kupowałabym w Apartach itp.

Zgadzam się

nie chodzi o to jak kto wygląda ,tylko dla kogo chce robic te bizu-i w ten sposób musi prezentowac produkt np na takiej pakamerze
mowisz ze szukasz wzorów...a cena sie nie liczy? to jak odbieramy dany wzór zalezy bardzo od zdjecia.....sam styl zdjecia powoduje podobanie sie lub nie produktu.

musisz okresli dla kogo ta bizu bedzie przeznaczona i co z tego wynika dla ciebie np;
-chcę robić bizu dla bogatych snobów
co ro znaczy dla ciebie:
-ze powinnac robic super zdjecia bizu najlepiej z logo,
-nazwa powinna kojarzyc sie z luksusem
-wzory-najlepeij dziwne, nowoczesne-nie hipisowskie nie emo
-cena-wysooooka!-nawet jak produkt jest gowno wart-ten typ klienta chce mieć po prostu drogą bizu-taniej nie kupi w ogole

itp itd

nazwa uzytkownika tez robi swoje-chcąc sprzedawac dla bogatych snobów nie mozna sie nazywac-koraliki u cioci hani.... tylko np paris diamods , ktora to nazwa jest niefajna jesli sprzedajemy pentagramy dla satanistów...wtedy lepiej nazwac sie-samo zuuuuoooooooo
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 14:36   #3255
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
przede wszystkim
Pakamera zdziera zbójecką prowizję
ty musisz od swojego obrotu odprowadzić podatek
musisz opłacić sobie ZUS
Jak sobie wszystko poobliczasz, to wcale takich zysków ze sprzedaży nie ma.
Wiem, 30% Co nie zmienia faktu, że kupujący jest w stanie dać tyle a tyle.

Cytat:
tym drożej im bardziej znana czy bardziej niszowa marka

hmm, to może to kwestia kremu na dzień? u mnie ten sam puder zachowuje się zupełnie inaczej na rożnych kremach, raz go widać bardziej raz mniej.. a le jesli tak masz z każdym kremem to chyba niestety kwestia skóry...
1. tylko jak to sobie wypracować... Przypomina mi się sytuacja z perfumami na allegro - moich nikt nie chciał, w końcu któraś z wizażanek wynegocjowała taką cenę, że właściwie sprzedawałam za darmo a sama wystawiła je później za sporo więcej i sprzedała na dniach

2. próbowałam kremów matujących ale też lipa, nawilżających, do cery normalnej, suchej, tłustej, właściwie za każdym razem kupuję jakiś inny ale i tak się świecę. Nie to, że jakoś tragicznie no ale w porównaniu z osobami o cerze tzw. normalnej to jednak kicha.

Stary 2011-08-29, 14:37   #3256
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
nie chodzi o to jak kto wygląda ,tylko dla kogo chce robic te bizu-i w ten sposób musi prezentowac produkt np na takiej pakamerze
mowisz ze szukasz wzorów...a cena sie nie liczy? to jak odbieramy dany wzór zalezy bardzo od zdjecia.....sam styl zdjecia powoduje podobanie sie lub nie produktu.

musisz okresli dla kogo ta bizu bedzie przeznaczona i co z tego wynika dla ciebie np;
co ro znaczy dla ciebie:
-cena-wysooooka!-nawet jak produkt jest gowno wart-ten typ klienta chce mieć po prostu drogą bizu-taniej nie kupi w ogole

itp itd

nazwa uzytkownika tez robi swoje-chcąc sprzedawac dla bogatych snobów nie mozna sie nazywac-koraliki u cioci hani.... tylko np paris diamods , ktora to nazwa jest niefajna jesli sprzedajemy pentagramy dla satanistów...wtedy lepiej nazwac sie-samo zuuuuoooooooo

ale poza tym
Stary 2011-08-29, 14:41   #3257
kamena
ʞɐɯǝuɐ

a, Red, jeszcze jedno, poza sprzedawaniem w necie warto by się dać zauważyć na takich targach, czy jak to nazwać, wytwórców ręcznych, byłam tylko raz na takim czymś ale wiem że są organizowane częściej.. tylko z pewnością trzeba się przygotować, mieć na stoisku więcej niż trzy na krzyż rzeczy na sprzedaż, mieć wizytówki, itp.

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:

co ro znaczy dla ciebie:

itp itd

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2011-08-29, 14:41   #3258
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, 30% Co nie zmienia faktu, że kupujący jest w stanie dać tyle a tyle.

1. tylko jak to sobie wypracować... Przypomina mi się sytuacja z perfumami na allegro - moich nikt nie chciał, w końcu któraś z wizażanek wynegocjowała taką cenę, że właściwie sprzedawałam za darmo a sama wystawiła je później za sporo więcej i sprzedała na dniach

2. próbowałam kremów matujących ale też lipa, nawilżających, do cery normalnej, suchej, tłustej, właściwie za każdym razem kupuję jakiś inny ale i tak się świecę. Nie to, że jakoś tragicznie no ale w porównaniu z osobami o cerze tzw. normalnej to jednak kicha.
z perfumami musiałaś trafic na taki moment - to an bank nie jest regułą - u mnei raz posucha raz się zabijają

a jak sie nie ma cery normalnej ( ja tósta) to świecić sie bedziesz koniec końców zawsze

puder bambus z BU fajny ale i krem dobrze jest mieć nawilżający - jaki - to nie polecę bo ja mam tak zatrądzikowaną cerę że nie mogiem używać drogeryjnych kremó fcale jusz

im bardziej nawilżasz - tym mniej sie tuści cera
Stary 2011-08-29, 14:44   #3259
Karkki
Zakorzenienie

Hejka!

Betty, spóźnione, ale najserdeczniejsze życzenia urodzinowe! Wszystkiego najlepszego i 100 lat!

No nie wierzę własnym łoczom. Prawie nie ma czego nadrabiać.

Cytat:
Karrrki, niegodna jestem tarzać się u twych stop- a myślalaś, żebyśmy się zobaczyły?

Myślałam, myślałam i nadal myślę. Tylko jak popatrzyłam na mój czas wolny do połowy września, to wychodzi gdzieś tak między 2 a 5 rano. Ale pod koniec września, to bardzo chętnie.

Cytat:
a widziałyscie to, wciągłam sie wczoraj w analizowanie
http://deser.pl/deser/51,111858,9404231.html?i=0
Zachciało się innego ideału piękna niż Wenus z Milo, i takie są tego skutki.

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Taaa, jasne, już uwierzę w ten sondaż, chyba, że nie wiem kogo pytali
Pewnie Włochów pytali. Ich 44 to nasze 38.
A pani na fotce to ma rozmiar góra 36.

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
czy Wam się też podoba Mike Patton czy mam spaczony gust?
Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
mnie też się podoba
Mnie też.
A do tego jest genialny. Nawet skłonna byłabym przyznać, że "Mike Patton is god", ale za często go widuję jak na jakiegokolwiek boga. Ale na scenie faktycznie jest boski.

Cytat:
2. że od nieuka bez doświadczenia
A Ty myślisz, że konkurencja uczyła się w szkołach jubilerskich?

Cytat:
Transilvanian black metal.

Cytat:
Albo ma się dużą ilość znajomych.

Cytat:
A z ilustracjami również? Chiba ni. Jakbyś napisała książkę a do tego ilustrowaną, to byłby hit.

Cytat:
albo zbiór jakiś krótkich form-tak bym to widziałai mnie nie chodzi o poczucie humoru ale jakąs taką surrealistyczną obrazowość...nie wiem jak to sie fachowo nazywa....
O to to. I z ilustracjami koniecznie.

Cytat:
to nie jest kwestia pracy tylko kwestia biznesowa, o to przecież chodzi żeby kupić za grosze i sprzedać drożej, tym drożej im bardziej znana czy bardziej niszowa marka przy tym samym poziomie produktu tak jak z kosmetykami, np. jakaś jedna firma na świecie wytwarza jakiś nowy składnik czy np. stabilną formę witaminy C, na 100% mają na to patent wiec tylko oni to produkują i sprzedają, więc i drogi Dior i tania polska firma jeśli mają ten składnik w swoim kremie to był kupiony u tego samego źródła za tyle samo - a cena gotowego kosmetyku zasadniczo inna albo firmy produkujące kosmetyki "naturalne" "eko" "bio" - płaci się za etykietkę a nie za to co w tym kosmetyku siedzi, np. na mazidłach czy BU składniki nie są drogie..
Dokładnie. Jak zaczynasz "zrobię taniej niż konkurencja", to mniej ludzi to kupi z czystego snobizmu. Jeśli coś jest dobre, to musi być drogie - tego klient oczekuje, w przeciwnym przypadku zacznie dopatrywać się "bylejakości". Szczególnie w przypadku biżuterii.

Ktoś chciał zobaczyć mój czarny i biały wołos? Bo to ostatnia okazja. Się wybieram do fryzjera w celu zmiany upierzenia.

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 14:46   #3260
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:

1. chciałam napisać że w tym przypadku to kwestia szczęścia ale pomyślałam że może Twój nick allegrowy nie zachęca do kupna

2. ponoć bardziej tłuści się cera przesuszona, może to czego używasz ją wysusza? a gdyby tak zrobić dłuższą kurację nawilżająco-lipidową, przetrzymać okres świecenia się i zobaczyć czy na dłuższą metę będzie jaka zmiana?

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2011-08-29, 14:48   #3261
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
a, Red, jeszcze jedno, poza sprzedawaniem w necie warto by się dać zauważyć na takich targach, czy jak to nazwać, wytwórców ręcznych, byłam tylko raz na takim czymś ale wiem że są organizowane częściej.. tylko z pewnością trzeba się przygotować, mieć na stoisku więcej niż trzy na krzyż rzeczy na sprzedaż, mieć wizytówki, itp.

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

popieram - przykład daję

targ na osiedlu ( hahaha wiem ze to nie porównywalne ale czytać dalej) koleżanki wystawiły szmatki, hasie szkło barachło i błyskotki za 5 zeta an sprzedaż - nie sprzedały nic do południa - przyszłam na klachy kolo 12.00 stej ( w samo południe) i rozstawiłam im ten kram - zeby było wszystko ładniej widać i stałam nad tym i zachycałam sie jakie to za✂✂✂iste kolczyki - do 14.00 sprzedały całą biżu a przy okazji trochę szmat - taki sie zrobił cyrk, tabun bab - target - małomiasteczkowe kobity, żadna nie przepuści żeby druga miała lepsze.

na takich targach to chyba oryginalny "wystrój " stoiska ( w sumie ja też postawiłam na wystrój wówcza) coś co sprawi ze ludzie podejdą - poza tym ja bym podeszła samą Red pooglądać i juz mamy kolejkę.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
1. chciałam napisać że w tym przypadku to kwestia szczęścia ale pomyślałam że może Twój nick allegrowy nie zachęca do kupna

2. ponoć bardziej tłuści się cera przesuszona, może to czego używasz ją wysusza? a gdyby tak zrobić dłuższą kurację nawilżająco-lipidową, przetrzymać okres świecenia się i zobaczyć czy na dłuższą metę będzie jaka zmiana?
mówimy jednym głosem - niech żre Oeparol Femina - jeśli może przy karmieniu - jakoś tam nawilża ode srodka i dobre jest na dużo rzeczy - Roz chwaliła - ja sobie chwalę ale jem an razie zbyt krótko żeby mówić o spektakularnych działaniach ale czuję ze mi to dobrze robi
Stary 2011-08-29, 14:49   #3262
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez Karkki Pokaż wiadomość
Ktoś chciał zobaczyć mój czarny i biały wołos? Bo to ostatnia okazja. Się wybieram do fryzjera w celu zmiany upierzenia.
ja ja

do fryzjera, nie wierzę, tym razem nie sama we wzorek będzie

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2011-08-29, 14:51   #3263
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

chętnie - bo mam juz wizje hihi

Ty - do fryzjera? po takim wykładzie?

topra, tak czy owak wal

wiecie co - idę - bo miałam traumatyczny sen ze nigdzie nie dało sie kupić biletu na autobus i nie dojechałam na spotkanie Katowickie masakra - a to jest mozliwe bo sierpien urlopy, kierowcy nie majo - a kanary sie cieszo

a ja nie mam sie czym wyłgać -- paputki

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2011-08-29 o 14:53
Stary 2011-08-29, 14:57   #3264
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
na takich targach to chyba oryginalny "wystrój " stoiska ( w sumie ja też postawiłam na wystrój wówcza) coś co sprawi ze ludzie podejdą - poza tym ja bym podeszła samą Red pooglądać i juz mamy kolejkę.
właśnie nie koniecznie wystrój, może zalezy gdzie, tam gdzie byłam to było siermiężnie z wystrojem za to można było namacalnie poznać te śliczności - pamiętam jedno stoisko, dziewczyna miała szale z naturalnego jedwabiu i wełny, delikatne, miękkie, trochę filcowane, z przenikającymi się barwami - cudo po prostu, ale w necie nie zwróciłabym na to uwagi.. widziałam potem jej aukcje na allegro, już nie to samo wrażenie co w realu
choć z biżu może być inaczej, dobre zdjęcie w zbliżeniu, ciekawe ujęcie.. w powiększeniu zawsze inaczej wygląda
Cytat:
mówimy jednym głosem - niech żre Oeparol Femina - jeśli może przy karmieniu - jakoś tam nawilża ode srodka i dobre jest na dużo rzeczy - Roz chwaliła - ja sobie chwalę ale jem an razie zbyt krótko żeby mówić o spektakularnych działaniach ale czuję ze mi to dobrze robi
nawilżyć i natłuścić od zewnątrz i od środka i zobaczyć co z tego wyjdzie
i przy tym nawilżaniu-natłuszczaniu kwasików trochę bym dała, jakiś lekki tonik z BU czy nawet maskę aspirynową ze dwa razy w tygodniu

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2011-08-29, 14:59   #3265
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
co ro znaczy dla ciebie:

itp itd

Tyś obcykana to może mi doradzisz. Nie wiem dla kogo chcę robić ale wiem JAKĄ chcę robić - w stylu steampunk, fantasy, pseudogotycką i pseudowiktoriańską, coś jak czasem Maja wkleja Może czasem z pajęczynami, krwią etc. ale bez popadania w zbytni infantylizm A czasami coś kobiecego - róże, sekretniki, koronki, te sprawy. W Polsce chyba tylko nastolatki noszą taką biżuterię (i ciastlowiczki) więc niezbyt bogata grupa odbiorców... Poza tym nastolatkom chyba imponuje marka i wolą modne wzory z sieciówek więc nie będę się mierzyć z H&M Myślałam więc o wystawianiu na ebayu
Wszelkie koncepcje co do nazwy itd. mile widziane.

Stary 2011-08-29, 15:05   #3266
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
do fryzjera, nie wierzę, tym razem nie sama we wzorek będzie
Muszę coś zrobić z odrośniętą grzywką i wycieniowanym wołosem po całości, bo coś mnie już zaczyna trafiać. Farba to farba, ale nożyczki to zupełnie insza para kaloszków. Ciąć, to ja tylko papier umiem, a i tak tylko nożykiem przy linijce.

I uprzejmnie się uprasza na nie patrzenie na biały fryz ino na kolor. Fryz był efektem eksperymentu fryzjerki na zasadzie "to trzeba jakoś unowocześnić" a dla mnie traumatycznym przeżyciem, na szczęście mój wołos odrasta migiem a nawet pobija rekordy prędkości niczym X–43A.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00592.jpg (45,6 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00115.jpg (20,3 KB, 38 załadowań)

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 15:06   #3267
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Red, a na etsy? pewnie mają podobną politykę prowizyjną co pakamera ale nakierowane na zagranicę więc może i można wyższą cenę dawać.. i na deviancie się promować możesz

Cytat:
Muszę coś zrobić z odrośniętą grzywką i wycieniowanym wołosem po całości, bo coś mnie już zaczyna trafiać. Farba to farba, ale nożyczki to zupełnie insza para kaloszków. Ciąć, to ja tylko papier umiem, a i tak tylko nożykiem przy linijce.

I uprzejmnie się uprasza na nie patrzenie na biały fryz ino na kolor. Fryz był efektem eksperymentu fryzjerki na zasadzie "to trzeba jakoś unowocześnić" a dla mnie traumatycznym przeżyciem, na szczęście mój wołos odrasta migiem a nawet pobija rekordy prędkości niczym X–43A.
łoo, rzeczywiście białe

co do cięcia, to chyba nie było Cię jeszcze w barze jak się zachwyciłam filmem na yt który odmienił moje życie - całe cięcie w 30 sekund, uwolniłam się od fryzjerów którzy nie łapali o co mi chodzi z mocno wycieniowanymi włosami w kształcie U albo V
grzywkę tez sama robiłam, maszynką

EVERY WOMAN IS A STAR

Edytowane przez kamena
Czas edycji: 2011-08-29 o 15:13
Stary 2011-08-29, 15:13   #3268
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
a, Red, jeszcze jedno, poza sprzedawaniem w necie warto by się dać zauważyć na takich targach, czy jak to nazwać, wytwórców ręcznych
Targi rękoczynów

Cytat:
puder bambus z BU fajny ale i krem dobrze jest mieć nawilżający
Właśnie od lat się zbieram żeby kupić ten puder ale zawsze se myślę "co mi po sypkim, opadnie na rzęsy i usta i malowanie od nowa".
Chwilowo mam krem nawilżająco-matujący limonkowy taki zielony nie pamiętam jakiej firmy... Ale tak po prawdzie to nic nie używam

Cytat:
Dokładnie. Jak zaczynasz "zrobię taniej niż konkurencja", to mniej ludzi to kupi z czystego snobizmu. Jeśli coś jest dobre, to musi być drogie - tego klient oczekuje, w przeciwnym przypadku zacznie dopatrywać się "bylejakości". Szczególnie w przypadku biżuterii.

1. kufa, jak to forum kształci Ja zawsze rozzkminiałam to z własnego punktu widzenia - po co mam płacić 50 zeta za wisiorek skoro inny sprzedawca ma też ładne za 10. A najlepiej sama sobie zrobię podobny z tego co znajdę w domu. Trza zmienić nastawienie.
2. ja

Cytat:

1. nie podoba Ci się? Zakładając konto nie myślałam o sprzedaży czegokolwiek, heh. Wypadałoby założyć nowe, NORMALNE.
2. hm, mydło? Jestem beznadziejnym przypadkiem, mam w domu żel do mycia twarzy i nie chce mi się go używać, mydłem jest jakoś szybciej.
Na czym polega taka kuracja?
Ale nie wiem czy to coś pomoże, to chyba hormony, w połowie ciąży miałam naprawdę niezłą cerę i po puder też musiałam rzadziej sięgać a teraz znowu masakra. Dodatkowo między brwiami wyrósł mi róg.

Cytat:
przyszłam na klachy kolo 12.00 stej ( w samo południe) i rozstawiłam im ten kram - zeby było wszystko ładniej widać i stałam nad tym i zachycałam sie jakie to za✂✂✂iste kolczyki - do 14.00 sprzedały całą biżu a przy okazji trochę szmat - taki sie zrobił cyrk, tabun bab - target - małomiasteczkowe kobity, żadna nie przepuści żeby druga miała lepsze.

1. zatrudnię Cię jako naganiacza!
2. powieszę transparent "grube ouda, cuda, dziwy i biżuteria"
3. poczytam o tym

Cytat:
nawilżyć i natłuścić od zewnątrz i od środka i zobaczyć co z tego wyjdzie
i przy tym nawilżaniu-natłuszczaniu kwasików trochę bym dała, jakiś lekki tonik z BU czy nawet maskę aspirynową ze dwa razy w tygodniu
Oesu, oesu, a skóra nie zejdzie? Jakieś konkretne kwasiki i tonik? Jak się wzbogacę to wreszcie coś kupię

Stary 2011-08-29, 15:17   #3269
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
ja też mam swoje biodery

paczta:

Załącznik 4187741
A jakie chude ouda

Cytat:

Ee no jak, powiedzą mi, że za mocno ciągnę

Cytat:
Czarne Białe
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 15:17   #3270
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
I uprzejmnie się uprasza na nie patrzenie na biały fryz ino na kolor.
Wow, jakie długie, błyszczące i gęste A teraz dokąd Ci sięgają? Nie ścinaj!!!
Na białej fotce niewiele widać ale rzeczywiście świetnie rozjaśnione!

Cytat:
Red, a na etsy? pewnie mają podobną politykę prowizyjną co pakamera ale nakierowane na zagranicę więc może i można wyższą cenę dawać.. i na deviancie się promować możesz
Ano, deviant jak najbardziej bo za darmo i fogle Etsy ostatnio przeglądałam i pozostawiło mnie w ciężkim szoku bo najbrzydszy badziew w interesującym mnie stylu i kategorii zaczynał się od 20 dolców. No to panie kochany...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości