mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-29, 17:36   #2101
mol_aa
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Darusiaaaa akurat mialam wizyte kontrolna u gina, a przed wizyta to chyba z tydzien chodzilam z bolacym kregoslupem lekarz ogolny raczej nic nie powie, bo przeswietlenia nie moze zrobic, a gin to chociaz zrobi Ci usg i sprawdzi czy z dzidzia wszystko ok.

Od kilku godzin ciesze sie "bryka" dla juniora. W koncu nasz wymarzony wozek dotarl. Dziadek to az piszczal z zachwytu
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 17:37   #2102
ania21_21
Zadomowienie

A właśnie dziewczyny mała moja rada bo zapomniałam wam powiedzieć
Jak ktoś chce kupić (albo ma) łóżeczko 140/70 a chce kupić baldachim/moskiterę niech się upewni jaką mają grubość przód i tył łóżeczka. My kupiliśmy przykręcany stelaż do łóżeczka i nie da się przykręcić bo ma za "gruby" przód łóżeczka a mogliśmy kupić stojący stelaż no nic będę musiała tutaj poszukać
Stary 2011-08-29, 17:39   #2103
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Kochana mozesz nam dac znać jak bedziesz w szpitalu wziąść do kogoś numer i kliknąc w razie czego
My oczywiscie kciukasy bedziemy trzymac ;D
Jak już się oferujesz Mam twój nr zapisany
Mam nadzieję, że wrócę bardzo szybko, żadnych przygód nie przewiduję poza pomiarami cukru
Stary 2011-08-29, 17:41   #2104
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio męczyłam się ze zdjęciem obrączki,już myslalam że trzeba będzie do jubilera na cięcie jechać ale po wielu trudach udało się za pomocą oliwki zdjąć, do końca ciąży już jej nie założe. Będą mochery w laboratorium na badaniach miały o czym gadać z brzuszkiem bez obrączki hehe
to nosisz obrączkę, by Cię nikt nie obgadywał?

mnie jakos nigdy nikt nie obgadał, a juz drugi raz z brzuchem, a bez obrączki
zresztą pod laboratorium jakoś nikt u mnie nie gada

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ona mi juz zapowiedziala ze tylko oddzial, ze jak mam tak spiety organizm musze dostac cos na rozluznienie, konieczna neurologiczna konsultacja itp.
neurolog tez pewnie niewiele pomoże, chyba że troche sterydów dostaniesz - zależy czy gin zezwoli i w jakiej dawce
Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
heheheh dośc drastyczna wizja... ja kocyk zamierzam zrolowac i obwiązać tasiemką i przełożyć ja między szczebelkami, żeby właśnie bez takich opcji było
nie taka drastyczna i niespotykana, ostatnio usłyszałam o dziecku, które tak poddusiło się pieluchą tetrową, z którą spało, że teraz jest uszkodzone neurologicznie
od tej pory mały nie śpi z tetrą, tylko z malutkim ręczniczkiem z Ikei jako przytulanka, na szczęście zaakceptował zmianę

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 17:44   #2105
ela3010
Zadomowienie

CHawa super że wizyta udana,.

Gosiaczek trzymam kciuki żebyś długo tam nie zagrzała miejsca, jeszcze nie pora, trzymaj się kochana.

Paula masz rację, mojemu sąsiadowi tak odstrzelili psa, duży śliczny wilczur, wyprowadził go na pola zeby się wybiegał i koniec. Dzieci strasznie za nim płakały, myśliwi z bożej łaski

Dziewczyny u nas na szczęście przedszkole jest na 8godzin, mąż rano ma na 7.30 do pracy i przedszkole tak jest czynne i kończy o 15.30 i mały też tak, więc nam pasuje idealnie.

pojedliśmy obiadku, popiłam barszczykiem czerwonym i odpoczywam.

Aaaaa, witam nowe mamusie w naszym gronie

Wlaśnie, a co do chodzików to my mieliśmy, ale krótko używaliśmy bo mój synek był wysoki i jak z rozpędem biegł to wylatywał przez wierzch, zaczepiał o dywan i fruuu.

Co do ciuszków ja trochę dokupiłam bo na synka tych najmniejszych miałam strasznie mało, i po prostu mi brakowało, bo każdy doradzał ze dużo nie trzeba, a właśnie że trzeba, dziecko szybko wyrasta ale w czymś musi chodzić nie?
Więc kupujcie i nie żałujcie.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 17:48   #2106
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
D
Korzystają dziewczyny jak mogą. Takich które nie chcą L4 jest faktycznie mało - może dlatego nikt nie bierze pod uwagę, ze w ogóle istnieją.
bez przesady.
nie kaza idzie na zwolnienie bo jej się chce,czasem jest tak,ze jednka musi.
ja poszłam na zwolnienei nie pamiętam do kiedy,ale się źle czułam od około 12 tygodnia,że w pracy nie mogłam usiedzieć.

gratuluje udanych wizyt
gosiaczek-trzymma kciuki żebyw szystko było ok.

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-08-29 o 18:07
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 17:56   #2107
mol_aa
Zadomowienie

chawa niektore ida na L4 bo tak wygodniej, ale jesli ktos jest na swoim chce pracowac jak najdluzej, sama jestem tego przykladem i gdybym troche odpuscila to moze teraz nie musialabym lezec plackiem do konca ciazy, cale szczescie, ze mam cudnego tza, ktory wiekszosc moich obowiazkow przejal razem z firma
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 18:13   #2108
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Jak już się oferujesz Mam twój nr zapisany
Mam nadzieję, że wrócę bardzo szybko, żadnych przygód nie przewiduję poza pomiarami cukru

Proszę bardzo tylko pamietaj podpisz sie bo Mój móżdżek ciężko chodzi hihii

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
to nosisz obrączkę, by Cię nikt nie obgadywał?

mnie jakos nigdy nikt nie obgadał, a juz drugi raz z brzuchem, a bez obrączki
zresztą pod laboratorium jakoś nikt u mnie nie gada

neurolog tez pewnie niewiele pomoże, chyba że troche sterydów dostaniesz - zależy czy gin zezwoli i w jakiej dawce

nie taka drastyczna i niespotykana, ostatnio usłyszałam o dziecku, które tak poddusiło się pieluchą tetrową, z którą spało, że teraz jest uszkodzone neurologicznie
od tej pory mały nie śpi z tetrą, tylko z malutkim ręczniczkiem z Ikei jako przytulanka, na szczęście zaakceptował zmianę

Ja tez na to sikam a co niech gadaja, ale pamietam że w 1 wszej ciazy to gadały a patrzyły sie jak na ufo ale Ja w obrączce to od wielkiego świeta chodze

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500

Edytowane przez Myszeczka86
Czas edycji: 2011-08-29 o 18:15
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 18:22   #2109
dygotka8
Zakorzenienie

mam pytanko-jak macie zanieść próbkę moczu do badania to wówczas całą noc do łazienki nie chodzicie??ja wątpie bym dała radę wytrzymać w nocy 2-max 3 godziny bez wstawania-zwykle wstaje co 1,5- 2 godziny...
no i to nie jest wówczas mocz z nocy tylko z ostatnich 2 max 3 godzin tylko....może tak być?

Stary 2011-08-29, 18:27   #2110
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
mam pytanko-jak macie zanieść próbkę moczu do badania to wówczas całą noc do łazienki nie chodzicie??ja wątpie bym dała radę wytrzymać w nocy 2-max 3 godziny bez wstawania-zwykle wstaje co 1,5- 2 godziny...
no i to nie jest wówczas mocz z nocy tylko z ostatnich 2 max 3 godzin tylko....może tak być?

Musi, nic na to nie poradzisz.
Ja sikałam tak jak ty do 6 mąca, teraz ograniczam się do 1go wstawania.
Jak szłam na badanie moczu, rano szłam od razu do wc z kubeczkiem i sikałam.
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 18:30   #2111
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
chdzika sama też bym nie kupowała, ale dostałam, więc podziękuję i wezmę;p

czekam na linka

http://www.ikea.com/ms/pl_PL/virtual...ue_online.html

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 18:34   #2112
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Musi, nic na to nie poradzisz.
Ja sikałam tak jak ty do 6 mąca, teraz ograniczam się do 1go wstawania.
Jak szłam na badanie moczu, rano szłam od razu do wc z kubeczkiem i sikałam.
zazdroszczę 1 wstawania w nocy:eh em:
też bym tak chciała...ostatnio w ciągu 5 godzin leżenia(bo to raczej drzemki a nie sen) w łózku w łazience byłam conajmneij 6 razy,az nie pwiem co mnie bolało...

Stary 2011-08-29, 18:40   #2113
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Może czarna wizja ale w książce którą dostałam na Dzień Mamy od tżta o dzieciach autor na to zwraca uwagę i ciągle to podkreśla i może stąd ta moja uwaga, jestem przeszkolona pod tym względem właśnie, ale jak zamierzasz kocyk przywiązać wstążeczką to co innego

nie no, nie zakładam że cokolwiek może się stać... bez przesady... za moich czasów takich rzeczy nie było i przeżyłam łóżeczko bez urazów, więc myślę że i mojej małej się uda

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
Mnie na każdej wizycie tez pyta, czy L4 potrzebne
koleżanki też uważają, że mogłabym śmiało iść na trochę, odpocząć, że u nich w firmach to dziewczyny od 3-4 m-ca siedzą w domu, ale ja bym chyba zwariowała w domu tyle czasu
Poza tym kiedyś pisałam że w bardzo małej firmie pracuję, tylko we 2 z koleżanką jesteśmy więc jak mnie nie będzie to tak jakby 50% załogi nie było, miałaby dużo ciężej, a że dobrze sie czuje to nie widzę potrzeby brać zwolnienia

ano.... różnie to bywa i różne są powody (nie mówie w ogole o tych lekarskich) ... wiele znajomych tłumaczy się że woli siedzieć w domu i dostawać kase... a potem się dziwią że nie ma gdzie wracać ... ale to sprawa indywidualna... ja uważam ze jesli ktos ma spoko prace i szefa i czuje się OK i chce pracowac- nic nie stoi na przeszkodzie
a jak nie- to jej prawo iść na L4

30t 1d - ?
Stary 2011-08-29, 18:40   #2114
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
też bym tak chciała...ostatnio w ciągu 5 godzin leżenia(bo to raczej drzemki a nie sen) w łózku w łazience byłam conajmneij 6 razy,az nie pwiem co mnie bolało...

Też się nawstawałam, tak jak pisałam gdzieś około 6 miesiąca wstawanie graniczyło się do 1go, no może 2ch wstawan, a tak normą było wstawanie 4-5 razy na noc
A w dzień to już latam jak szalona nawet teraz, ale to już dlatego, że dużo piję
Stary 2011-08-29, 18:44   #2115
dygotka8
Zakorzenienie

kolejne pytanie:jak czesto trzeb a dziecku czyścić nosek frida lub gruszką??jak będzie słychać,ze "coś"ma w nosku??i od kiedy??od razu po powrocie ze szpitala??

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Też się nawstawałam, tak jak pisałam gdzieś około 6 miesiąca wstawanie graniczyło się do 1go, no może 2ch wstawan, a tak normą było wstawanie 4-5 razy na noc
A w dzień to już latam jak szalona nawet teraz, ale to już dlatego, że dużo piję
ja juz już skonczyłam 6 miesiąc-co widać w podpisie,ale i tak biegam w nocy jak opętana do łazienki...a jeszcze jak mi Mała pouderza w pęchcerz to już musze iść chocbym była w łazience 5 minut wcześniej
w dzień chodze rzadziej do łazienki:brzydal ::con fused:

Stary 2011-08-29, 18:45   #2116
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
kolejne pytanie:jak czesto trzeb a dziecku czyścić nosek frida lub gruszką??jak będzie słychać,ze "coś"ma w nosku??i od kiedy??od razu po powrocie ze szpitala??

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

ja juz już skonczyłam 6 miesiąc-co widać w podpisie,ale i tak biegam w nocy jak opętana do łazienki...a jeszcze jak mi Mała pouderza w pęchcerz to już musze iść chocbym była w łazience 5 minut wcześniej
w dzień chodze rzadziej do łazienki:brzydal ::con fused:
nie wiem, jak często
czyszczę, jak albo widzę gila jakiegoś nawet bez infekcji, albo jak ma infekcję i ciężej oddycha mimo braku widocznych gili w nosie (mogą być głębiej)
najpierw psikam solą morską (mam porównanie tylko dwóch "psików" wolę Marimer od dziecięcego Sterimaru - mniej agresywnie psika)
na początku mały często miał zapchany nosek, często ulewał, dużo płakał (kolki), to i z nosa kapało

co do łazienki, to ja obecnie zwykle całą noc mam spokojną
może jakoś dużo pijecie przed snem?

Stary 2011-08-29, 18:47   #2117
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

mola ja sie mecze juz 4 tydzien!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 18:57   #2118
rojku
Rozeznanie

Dziewczyny no normalnie moje uposledzenie ciążowe daje coraz częściej sobie znać. Dziś przed południem jak wychodziłam z psem podwinęła mi się noga i upadłam z dwóćh schodków. Na szczęście nie na brzuch. Myślałam, że nie wstanę, ale okazało się, że po 4 metrach kulenia poszłam normalnie. Najbardziej bałam się o małą, ale tak dziś dawała czadu przez cały dzień jak nigdy. Tyle, że teraz noga mnie boli w kostce... Nie miałam nigdy skręcenia ani złamania więc nie wiem co z nią jest. Ale myślę, że do tej godziny to byłaby spuchnięta jak bania i chyba by mnie bardziej bolała, nie?
Stary 2011-08-29, 18:58   #2119
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Dopiero mam chwilę by zajrzeć. Na wizycie ok, szyjka się nie skraca. Młody nadal jest Młodym waży prawie 1kg i leży główką w dół

No i tyle miłych wieści, bo niestety jutro idę do szpitala na obserwację cukru. Mam mieć krzywą cukrową robioną i parę dni mnie nie będzie.
Jak ja nienawidzę szpitala Ale jak trzeba to trzeba, dla Młodego

super, że mały nadal jest facetem i leży już główką w dół ...

mam nadzieję że szybko do nas wrócisz, w dwupaku !!!!

30t 1d - ?
Stary 2011-08-29, 19:02   #2120
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
nie wiem, jak często
czyszczę, jak albo widzę gila jakiegoś nawet bez infekcji, albo jak ma infekcję i ciężej oddycha mimo braku widocznych gili w nosie (mogą być głębiej)
najpierw psikam solą morską (mam porównanie tylko dwóch "psików" wolę Marimer od dziecięcego Sterimaru - mniej agresywnie psika)
na początku mały często miał zapchany nosek, często ulewał, dużo płakał (kolki), to i z nosa kapało

co do łazienki, to ja obecnie zwykle całą noc mam spokojną
może jakoś dużo pijecie przed snem?
picie przed snem czyli na ile czasu przed położeniem się??bo ja teraz piję jeszcze wodę,ale raczej więcej pić nie będę już za wiele-mooooze z pól szklanki tylko bo jeszcze muszę wit.przed snem wziąć.

dzieki za odp co do czyszczenia noska
zaraz zapisze nazwę soli

Stary 2011-08-29, 19:13   #2121
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

mol_aa jakbyś przeczytaa dokładnie wiedziałabyś do czego tyczy sie moja wypowiedz. Nie musisz mi tłumaczyć że jest dużo kobiet które są na L4 bo muszą. W każdej sytuacji są dwie strony medalu.
Dydotko
nie rozumiem dlaczego potraktowałaś to to tak osobiście.

oolong powinno się wykonywać toaletę nosa codziennie. Dorośli też to powinni robić u siebie, ale chyba niewiele jest takich osób.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 19:18   #2122
nie _wiem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
też tak uważam... poza tym mnie zawsze podobały się duże psy niż te małe szczekające yorki czy shitzu

Kiedyś kolega powiedział mi kawał:
"Co by wyszło gdyby dużemu psu dać temperament małego?" - pies ludojad

Chodzi o to że te duże są z reguły misiaki a te małe ciągle tylko ujadają i rzucają się na wszystko co się rusza

Ja jestem waścicielką shi-tzu..... Nie wiem z kąd opinia że to szczekacze..... jak ktoś dzwoni czy kręci się pod drzwiami to owszem szczeka ale od tego jest ko0cham duże psy ale niestewty nie mogłabym takiemu zapewnić kilkugodzinnych spaców codziennie i byłoby mi go szkoda w bloku dlatego zdecydowałam się na towarzyskiego kanapowca.... nie jednemu dużemu psu brakuje karności i dyscypliny, a jak się psa dobrze ułoży to nawet największe dziamgoty będą rewelacyjnymi grzecznymi kompanami Moim zdaniem wszystko zależy od właściciela, bo ważne jest by umiał zapanować nad psem co do smyczy to oczywiście moim zdaniem jest konieczna, i przy małym i przy dużym psie, ktoś może sobie nie życzyć żeby do niego pies obcy podchodził a to tylko zwierze i może go coś zainteresować, ale z kagańcem bym nie przesadzała, nawet dla dużego psa i agresywnego jak się kogoś mija to poprostu trzeba zwinąć smycz ewentualnie jeśli jest porywczy stanąć i zagrodzić mu drogę...... a kaganiec mieć w sytuacjach gdy zmuszeni jesteśmy wejść z psem w większe skupiska ludzi takie jest moje zdanie

co do wazoników ELF ja bym wybrała ten pierwszy....

trzeba prać wszystkie rzeczy dla noworodka, nowe też.... wbrew pozorom wcale nie są vtakie czyste, w miejscach ich produkcji nie jest zbyt czysto, różne smary do maszyn i tak dalej, a potem trzeba koniecznie je upracować bo to forma sterylizacji, tak mówili w szkole rodzenia, w czasopismach dla przyszłych rodziców też popierają to stanowisko

a teraz zmykam nadrabiać resztę bo strasznie dużo napisałyście dziś
PS przepraszam że tak długo
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 19:20   #2123
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a ja znowu wole disnemar , bo ma ta koncoweczke najcieńszą z tych wszystkich soli to najwygodniej dla takiego malego noska
A.Camus
Stary 2011-08-29, 19:21   #2124
basiula19
Zadomowienie

ja mam dla siebie Disnemar i małemu też kupie tylko ten niebieski dla dzieci.......

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 19:24   #2125
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tak , ja wlasnie o tym niebieskim pisze basiula dokladnie tego uzywamy
A.Camus
Stary 2011-08-29, 19:27   #2126
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość

oolong powinno się wykonywać toaletę nosa codziennie. Dorośli też to powinni robić u siebie, ale chyba niewiele jest takich osób.
serio?
do tego nie będę się stosowała, to po co mamy swoją fizjologię? ja nwet myślałam, że za często ten nosek oczyszczam małemu, np. ostatnio gdzieś z 3 tyg temu i dziś, bo jakieś małe sucharki miał
gdzie to wyszukałaś?

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
a ja znowu wole disnemar , bo ma ta koncoweczke najcieńszą z tych wszystkich soli to najwygodniej dla takiego malego noska
ja nie próbowałam, może zakupię chociaż ja i tak tej końcówki nie wsadzam do nosa, tylko tak jakby parę mm przed nim psikam

Stary 2011-08-29, 19:29   #2127
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:

Współczuje wstawania, Ja wstaje 1 raz a tak mi sie nie chce a co dopiero Ty

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 19:33   #2128
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

nie _wiem moja sąsiadka za płotu ma shi-tzu i faktycznie czasem sobie ujada a czasem to mój pies na niego szczeka a ten się tylko patrzy. Piesek bardzo mi sie podoba - taki miso - ja to bym go zagłaskała.
Ja wyprowadzam psa w miejsca gdzie ludzie prawie nie chodzą, a jak kogoś zauważę to od razu psa wołam i nie pozwalam podchodzić- wiadomo pies jest psem, poza tym ludzie mogą czuć lęk przed dużym psem.
Stary 2011-08-29, 19:35   #2129
Bahamadia_25
Zakorzenienie

dziękuję witaminko za linka
ale tak jak wcześniej napisałam już znalazłam, nawet podałam linka dla zainteresowanych

I również podałam skrót do strony ze świetnym zestawem naczyń dla maluszka za 9.90 PRZEUROCZY

Co do picia przed nem, to nie przesadzam.
Piję do 19-20 po łyczku, przed snem tylko łyczka wdy po myciu zębów
Stary 2011-08-29, 19:43   #2130
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

oolong szczerze się przyznam, że nie pamiętam. Sama mam kłopoty z zatokami i czytałam o tym, iż taka codzienna toaleta jamy nosowej zapobiega przed kolejnymi zapaleniami - ale oczywiście nos czyszczę jak już jest zapchany.

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Ja uciekam - zaraz tż przybędzie z pracy.
Udanego wieczoru.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości