Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-30, 08:44   #4021
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Doberek

Mnie mdłości dopadają raczej wieczorem Co do wagi to na mojej jestem cięższa jakieś 0,5kg. Dziś idę na USG (trzymajcie kciuki) więc też będą mnie ważyć, tylko tam nie odejmują wagi ubrania
u mnie odejmuja jedno kilo
Stary 2011-08-30, 09:07   #4022
tikki85
Zakorzenienie

Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty i dobre wieści

Ja też najgorzej czuję się wieczorem i też od ok. 17 zaczynają mi się mdłości. Spać chodzę ok. 22.00, bo już przestaje kontaktować, ale budzę się ciągle, bo ułożę się źle i mnie boli biust , albo chce mi się siusiu, albo pić, albo mąż przewróci się na wznak i chrapie . Wstaję koło 9.00 i tak niewyspana. Zamiast wysypiać się, bo po narodzinach będzie jeszcze gorzej to tu takie coś .
Stary 2011-08-30, 09:09   #4023
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Doberek

Mnie mdłości dopadają raczej wieczorem Co do wagi to na mojej jestem cięższa jakieś 0,5kg. Dziś idę na USG (trzymajcie kciuki) więc też będą mnie ważyć, tylko tam nie odejmują wagi ubrania
Joanaros trzymam kciuki za usg

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
u mnie odejmuja jedno kilo
Mi ostatnio pani odjęła 0,2 kg ale to tylko dlatego że na okrągło chciała wpisać Bo moja sukienka którą na sobie miałam i tak pewnie więcej nie ważyła Chociaż wagą to ja się wcale nie martwie bo w sumie od kiedy dwie krechy zobaczyłam to jestem prawie 6 kg lżejsza (zaleta rzyganka) no ale teraz się trochę lepiej czuję więc pewnie pójdę do przodu juz
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 09:12   #4024
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Joanaros trzymam kciuki za usg

Mi ostatnio pani odjęła 0,2 kg ale to tylko dlatego że na okrągło chciała wpisać Bo moja sukienka którą na sobie miałam i tak pewnie więcej nie ważyła Chociaż wagą to ja się wcale nie martwie bo w sumie od kiedy dwie krechy zobaczyłam to jestem prawie 6 kg lżejsza (zaleta rzyganka) no ale teraz się trochę lepiej czuję więc pewnie pójdę do przodu juz
mojTz mowi mi ze schudłam .. wiec mu mówie, ze chyba w oczach i eneralnei jestem teraz na takim etapie ze nie musze wciagac brzucha bo przeciez
generalnie to przez nablizszy rok nie zamierzam przejmwoac sie czy waze 55(najblizsza mozliwa waga) czy 49(wymarzona - ideał do doścignienia) kg

a najgorzej czuję się i rano i wieczorem.. najchętniej to bym przespałam te 3 miesiące
jestem po prostu zdechła.. ciekawe czy mi choć buskopan pomoże bo mam dość biegania po domu z miską pod nosem
a moj TZ ciagle mnie pyta czy dzis moze pryzpadkiem jestem w stanie posprzatac na balkonie
nie ma zadnej filozofii bo trzeba miski zaniesc z balkonu do piwnicy i ogarnac ziemie z podlogi ale normalnie nie mam na to siły

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2011-08-30 o 09:15
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 09:16   #4025
gosica502
Wtajemniczenie

Jak Cię męczy kubusewa to pewnie trochę schudniesz, bynajmniej wszystkie moje koleżanki tak miały a potem "nadrabiały" hehe Ja bym nie chciała przytyć więcej niż 12 kg od mojej obecnej wagi no ale zobaczymy jak to będzie
Stary 2011-08-30, 09:17   #4026
tikki85
Zakorzenienie

A mi głupia ginekolog wpisała 56,5 zamiast 59,5 ...musiałam jej mówić, że się pomyliła a ona "taaaaak?? A rzeczywiście". No tragedia normalnie. Wczoraj z TŻ konsultowałam zmianę tej baby i powiedział, że mam racje, bo jemy też się nie podoba.
Później by wyszło, że przytyłam 20kg .

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

gosica502 powinno się przytyć od 10-12kg, ale ciężko jak ma się zachcianki. Mam nadzieję, że do końca ciąży dotrzymam wstręt do słodyczy wtedy mi się uda .
Stary 2011-08-30, 09:22   #4027
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
A mi głupia ginekolog wpisała 56,5 zamiast 59,5 ...musiałam jej mówić, że się pomyliła a ona "taaaaak?? A rzeczywiście". No tragedia normalnie. Wczoraj z TŻ konsultowałam zmianę tej baby i powiedział, że mam racje, bo jemy też się nie podoba.

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

gosica502 powinno się przytyć od 10-12kg, ale ciężko jak ma się zachcianki. Mam nadzieję, że do końca ciąży dotrzymam wstręt do słodyczy wtedy mi się uda .
Matko tkki co za baba Może miała dzień wcześniej jakiś wyjątkowo ciężki wieczór albo noc i nie ogarniała

No ja właśnie wiem że z tymi zachciankami później to jest różnie no ale trzeba mieć nadzieję
Stary 2011-08-30, 09:25   #4028
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
dziekuje jest chyba mniejszy jak dwa tygodnie temu... ale napewno ma inny ksztalt, niech rosnei duzy hehe zmykam sie robic do konca, odezwe sie po wizycie
powodzenia brzusio sliczny

Ja swoj dodam w czwratek. bo w czwartek mi ie zacznie 10 tydzien
A tak w ogole to witam
Kłuje mnie dol brzucha ciagle. Ale leze. wiec mzoe przejdzie.
w nocy mi sie tak sexy chcialo ze masakra jakas! Tz chyba tez chciał bo sie wiercił i tulił i w ogole a on tak ma jak mu sie chce ze usnac nie moze i sie wierci No ale nie mozemy

ja przytyłam całe 800 gram od poczatku ciązy a wydaje mi sie ze w brzuchu mam cale 5 kilo:P nigdzie indziej nie utyłam narazie.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 09:30   #4029
tikki85
Zakorzenienie

gosica nie mam pojęcia co ona miała, ale nie podoba mi się. Pierwszy raz tu w Hiszpanii spotkałam taką dziwną lekarkę (pewnie dlatego, że to nie Hiszpanka).

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

prince_polo to dla dobra dzidziusia więc musicie wytrzymać.
Stary 2011-08-30, 09:32   #4030
gosica502
Wtajemniczenie

No właśnie prince polo u nas też już dłuuugo dłuuugo szlaban. Jutro się zapytam lekarza czy przypadkiem nie możnaby juz go odwiesić no bo ileż można, tym bardziej że ochotę oboje mamy wielką... eh
Stary 2011-08-30, 09:44   #4031
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Hmm Ewelajna , ja o polskiej służbie zdrowia mam marne zdanie.
Zdjęcie rentgenowskie absolutnie nic nie wnosi do diagnostyki dyskopatii. Do tego powinno się stosować MRI. Ew. na tomografie trochę widać, ale MRI to badanie z wyboru. Więc zdjęcie zostało wykonane totalnie bez sensu.

Ja jedynie nie umiem zrozumieć, czemu w Irlandii, kraju gdzie każdy debil może dostać pomoc socjalną, jest tysiące młodych zdrowych ludzi, którzy w swoim życiu nigdy nie pracowali , bo socjal im kasę dawał. Gdzie każdy alkoholik, bezdomny, palacz może mieć swoje support team. Kobieta w ciąży nie ma w zasadzie żadnych przywilejów. Żadnego wsparcia. No nie mogę tego pojąć.

Co do opieki medycznej dla pacjentów, uważam że jest ona tutaj tysiąc razy lepsza niż w Polsce.

P.S. Czy Wam też włosy zaczęły wypadać?? Mi garściami lecą, a i tak mam ich baaardzo mało
A ja bym tak na nasze nfz nie narzekała, przynajmniej jeśli chodzi o ginekologię i położnictwo. U nas ratuje się ciąże od początku, jest normalny dostęp do wszelkich badań (chociażby prywatnie - a w Irl i GB z tym to jest koszmar, w USA zresztą też).

Włosy mam super, tak jak w poprzedniej ciąży I zdecydowanie mocniej się kręcą.

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Ja pracuje w klinice neurochirurgii (jest to panstwowy szpital) i u mnie neurochirurdzy raczej nie stosuja zdjec rtg do diagnostyki, tylko pacjenci maja wykonane MRI lub TK. NAjgorsze jest tylko w tym to, ze dlugo musza czekac na diagnostyke, niestety.
Odnosnie wlosow, to w pierwszej ciazy i teraz mam ladne, jakby ich bylo wiecej. Ale poporodzie pare tygodni po, wypadaly mi garsciami.
No długo, długo, ale też jest możliwość prywatnego załatwienia badań, a na zachodzie kiepsko z tym.

Mnie po 3 miesiącach po porodzie zaczęły wypadać, ogólnie przyjmuje się, że to właśnie te 3 miesiące najczęściej są krytyczne.

Cytat:

moj dzisiejszy sen przebil wszystko snilo mi sie ze pod brame domu podbiegal los i dalo sie go tylko kulkami sniegowymi przegonic i ze taki agresywny byl i w ogole, ale porzucalo sie sniegiem i uciekal, a potem wlazl mi do domu masakra ale lepsze to niz mialo by mi sie snic ze trace dziecko czy maz mnie zdradza bo takie sny mam jednak najczesciej ..
Los? dopiero potem skumałam, że łoś

Ale mojego nie przebijesz - moja mama była proboszczem i w tyłku rodzinę swoją miała, a dodam, że moja mama szalenie specyficzna - ani wierząca, ani ateistka, jest jakakolwiek religia jest całkowicie zbędna i mogłaby nie istnieć

Cytat:

Nie do końca tak - jeśli jest w porządku waga to owszem, przy niedowadze wskazany jest większy przyrost a przy nadwadze mniejszy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:06   #4032
negila
Rozeznanie

Dzień dobry

witam nowe mamusie i gratuluję

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badania, zauważyłam że w tym tyg bardzo dużo z nas ma takie mieć- taki usgowy tydzień

anagat mi też bardziej wypadają włosy ale mam nadzieję że już niedługo to się zmieni

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
W piatek mam prenatalne i juz nie moge sie doczekac
ja też w piątek idę sama chociaż mój mąż bardzo by chciał już nawet kombinuje jak by się z pracy zwolnić.

Cytat:
dzisiejszy brzuszek 13 tydzien
ładny i jaki spory. ja u siebie nawet juz zauważam ale daleko mi do twojego.

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
w nocy mi sie tak sexy chcialo ze masakra jakas! Tz chyba tez chciał bo sie wiercił i tulił i w ogole a on tak ma jak mu sie chce ze usnac nie moze i sie wierci No ale nie mozemy
zakazany owoc zawsze smakuje lepiej nie martw się może na nast wizycie się okaże że już wszystko ok. my niby zakazu nie mamy ale i tak się trochę wstrzymujemy i nie szalejemy jak dawniej.

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:12   #4033
agnes99
Zakorzenienie

część dziewczyny
przez chwile miała przerwę od wizażu i teraz nadrabiam.... to co naskrobałyście i jeszcze troche mi zostało

ja w zeszłym tyg. widziałam swojego malucha, który sę kręcił jak szalony
zdjecie wstawiam, ale widać na nim niestety niewiele...
6 wrzesnia mam wyznaczone usg genetyczne, lekarz powiedział, że nawet na płytę mi nagra całe badanie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fasolka2.jpg (110,0 KB, 35 załadowań)
Stary 2011-08-30, 10:15   #4034
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
no to mialas kochana przezycie...czyli wychodzi na to, ze kierowca autobusu sie zatrzymal zeby wlezc Ci do auta i pouczyc??
co za idiota.
Ja pamietam jak zatrzymalam sie, kiedy wracalam z pracy, bo lezal facet na ziemi i sie nie ruszal. To bylo niedaleko mojego bloku, domyslilam sie ze to pijaczek typowy, ale jak widze ze lezy czlowiek to nie potrafie sie nie zatrzymac. I jak podeszlam do niego,sprawdzic jego stan swiadomosci, przytomnosci, to taki stary dziad, tez pijany mnie jeszcze ochrzanil, ze wogole przyszlam i ze niekompetentna jestem i pouczal mnie jak sie postepuje z lezacym czlowiekiem. No masakraludzie sa dziwni.
za odpowiednie podejscie, szkoda tylko, ze pijaczyna cie zwymyslal, ale z drugiej strony przynajmniej ty masz spokojne sumienie... ilez razy sie zdarza, ze ludzie przechodza obojetnie obok lezacego, niekiedy umierajacego czlowieka

Cytat:
super wiesci a mialas te genetyczne dzisiaj usg?
nie, nawet nie chcialam... stwierdzilismy z tztem, ze nawet jesli malenstwo mialo by byc chore, to teraz i tak nic sie na to nie poradzi, a ciaze tak czy inaczej bym donosila do konca

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
gucia6 ty jeszcze nic o plci nie wiesz to juz 14 tydzien widze??
ano jeszcze nie znam plci... moja gin nie ma w swoim gabinecie usg 3D, a malenstwo bylo tez zbyt ruchliwe , zreszta chodzi przeciez glownie o to, zeby skontrolowac, czy dziecko sie poprawnie rozwija
A przy corze tez plci dowiedzialam sie najpierw w okolicach 20 tc, wiec az tak mi sie nie spieszy... no i jak by nie bylo to w okolicach marca tak i tak sie dowiem, czy to chlopiec, czy dziewczynka

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Ja jedynie nie umiem zrozumieć, czemu w Irlandii, kraju gdzie każdy debil może dostać pomoc socjalną, jest tysiące młodych zdrowych ludzi, którzy w swoim życiu nigdy nie pracowali , bo socjal im kasę dawał. Gdzie każdy alkoholik, bezdomny, palacz może mieć swoje support team. Kobieta w ciąży nie ma w zasadzie żadnych przywilejów. Żadnego wsparcia. No nie mogę tego pojąć.
no jak to czemu... przeciez ciezarna to przyszlosci narodu... byla w stanie zajsc w ciaze i nie krwawi, to znaczy, ze jest zdrowa... a to ze plecy bola, brzuch boli, czesto jej slabo, to przeciez normalne w ciazy, trzeba przez to cierpliwie przejsc
Powiem Ci, ze tak wlasnie jest w Niemczech. Niby ciezarna jest pod wyjatkowa ochrona, ale jak pracodawca jej robi numery to musi niewiadomo jak na glowie stawac, zeby wywalczyc swoje prawa

Cytat:
dzisiejszy brzuszek 13 tydzien
fajny

i za wizyte

Cytat:

A tak w ogole to witam

ja przytyłam całe 800 gram od poczatku ciązy a wydaje mi sie ze w brzuchu mam cale 5 kilo:P nigdzie indziej nie utyłam narazie.
ale przeciez moglibiscie sie z tztem poprzytulac niedowcipnie chyba

A z waga to mam podobnie. Przytylam na razie tylko 0,8 kg, ale spodni juz dopiac nie moge, czasami juz wskakuje w ciazowe
Stary 2011-08-30, 10:15   #4035
tikki85
Zakorzenienie

agnes99 faktycznie niewiele widać . Masz małego sportowca w brzuszku .
Stary 2011-08-30, 10:27   #4036
Zariah
Rozeznanie

za wszystkie dzisiejsze USG!

Dziewczyny za mnie tez poprosze
Wlasnie dzwonili ze szpitala ze mam przyjechac na 15:10 a nie na 16.
Mam do tego szpitala 2godz drogi wiec musze wyjsc z pracy jeszcze wczesniej. Dobrze ze nie mam z tym problemu.

Boje sie okropnie ze jak pojde to mi powiedza ze serducho nie bije. No normalne to jest moj najwiekszy koszmar. Ech...

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:27   #4037
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana mam takie same obawy jak Ty dokladnie tego samego sie boje!!!! Po Filipku tez dokladnie zostalo mi 5 kg dodatkowej wagi. Przed I ciaza wazylam 65 kg, z Filipem przytylam 14 kg wiec uwazam ze i tak niewiele. Po dojsciu juz do siebie po porodzie pare tyg i m-cy po wazylam juz caly czas ok. 70 kg (wlasnie tez plus minus te 1-2 kg) bo czasem mniej jadlam, wiecej cwiczylam, wiec od tego zalezna byla moja waga. No i teraz kochana na pewno conajmniej 3 kg przytylam (a to dopiero 12 tc) a tez mam jakies przeczucie ze woda sie we mnie juz zatrzymuje, ze juz zaczynam puchnac. A jeszcze na zlosc ciagle cos podjadam, bo mam okrutne mdlosci... Tez sie boje ze po drugiej ciazy bedzie duzo gorzej i w sumie bede na plusie 10 kg jak nie wiecej
A najbardziej mne przeraza ze znow garderobe trzeba bedzie na nowo wymieniac w wiekszosci, bo po pierwszym porodzie (nie mowie od razu po, bo wtedy to nic na mnie nie wchodzilo) ale pozniej pozniej wiekszosc spodni byla za mala, a bluzki jakby poszly w gore i zrobily sie za krotkie
ja przed 1 ciążą ważyłam około 57-58kg a po ciąży utrzymuje mi się 64kg. Oprócz oczywiście zmiany garderoby bo "doły" były za ciasne a o górze już nie wspomnę... To jeszcze WSZYSTKIE pierścionki musiałam przerabiać wraz z obrączką bo każdy z palców ozstał mi po ciąży o 2rozmiary większy! A moim koleżankom to nic się rozm. palców nie zmienił mimo że kg im zostały... I obawiam się że znowu przyjdzie mi uzupełniać garderobę i zmieniać pieścionki...Niby nic...co za problem dać do złotnika na przeróbkę ale 1 przeróbka u mnie to od 15-25zł+nowa garderoba, to latanie załatwianie, kupowanie

A jak teraz znów w ciąży przybędzie mi 20kg i po porodzie zostanę z wagą 70kg?? To będzie już przytycie w ciągu 3-4l o 12-13kg!
Kurcze a kuzynka mojego męża to 2 dzieci urodziłą i jest szczupła jak top modelka

Wcześniej miałam świadomość żę waże więcej ale czułam się lekko a teraz czuję się taka jakaś napuchnięta, założę się że to przez moją dzidźkę Urwis jeden

Cytat:

Tak to racja ...ale cieżej o to w praktyce.
przy 1 ciąży do 3 miesiąca włącznie nie utyłam nawet 1 kg...aż chcieli mnie dać na podtrzymanie ciąży...A potem jak się rozszalałam to dobiłam do 80kg na tydzień przed porodem(ostatni tydzień przed porodem mój organizm chyba nabrał wody bo wcale dużo nie jadłam a utyłam 5kg w tydzień)

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:36   #4038
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość

Mam do tego szpitala 2godz drogi wiec musze wyjsc z pracy jeszcze wczesniej. Dobrze ze nie mam z tym problemu.

Boje sie okropnie ze jak pojde to mi powiedza ze serducho nie bije. No normalne to jest moj najwiekszy koszmar. Ech...

bedzie dobrze, zycze powodzienia

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
ja przed 1 ciążą ważyłam około 57-58kg a po ciąży utrzymuje mi się 64kg. Oprócz oczywiście zmiany garderoby bo "doły" były za ciasne a o górze już nie wspomnę... To jeszcze WSZYSTKIE pierścionki musiałam przerabiać wraz z obrączką bo każdy z palców ozstał mi po ciąży o 2rozmiary większy! A moim koleżankom to nic się rozm. palców nie zmienił mimo że kg im zostały... I obawiam się że znowu przyjdzie mi uzupełniać garderobę i zmieniać pieścionki...Niby nic...co za problem dać do złotnika na przeróbkę ale 1 przeróbka u mnie to od 15-25zł+nowa garderoba, to latanie załatwianie, kupowanie

A jak teraz znów w ciąży przybędzie mi 20kg i po porodzie zostanę z wagą 70kg?? To będzie już przytycie w ciągu 3-4l o 12-13kg!
Kurcze a kuzynka mojego męża to 2 dzieci urodziłą i jest szczupła jak top modelka
ja mialam podobnie. Przed pierwsza ciaza wazylam 59 kg, pod koniec dobilam do 77, po porodzie dosc szybko zeszlam do 65, a potem przez kolejny rok walczylam i teraz przez ciaza wazylam 62.

Ale glowa do gory, jak juz bedziemy rozpakowane to zaczniemy wspolne odchudzanie. Po pierwszej ciazy znalazlam fajna dietke i fantastyczne cliczenia na brzuch, dzieki ktorym w ciagu 2 miesiecy moj rozciagniety flaczek wciagnal sie i wyrobil do ksztaltow sportsmanki

zreszta tez wcale nie musi byc, ze tak duzo przytyjemy w tej ciazy. Pamietam moja kuzynka podczas pierwszej ciazy duzo przytyla i potem byla taka sobie pulchniejsza, a w drugiej ciazy bardziej sie pilnowala i teraz jest znow super laska

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2011-08-30 o 10:37
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:39   #4039
tikki85
Zakorzenienie

To ja mam znajomą, która po urodzeniu bliźniaków wygląda jak modelka
Stary 2011-08-30, 10:44   #4040
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
część dziewczyny
przez chwile miała przerwę od wizażu i teraz nadrabiam.... to co naskrobałyście i jeszcze troche mi zostało

6 wrzesnia mam wyznaczone usg genetyczne, lekarz powiedział, że nawet na płytę mi nagra całe badanie.
boskie maleństwo

No tak przytulanki moga byc, ale nam sie chce konkretnego sexu ile mozna sie dotykac tylko
JA w spodnie sie tez nie mieszcze juz. tzn mieszcze ale nie dopinam. Wiec niby to 0,8 tylko a jednak zddaje sie jak by było więcej

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2011-08-30, 10:55   #4041
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
agnes99 faktycznie niewiele widać . Masz małego sportowca w brzuszku .

podobno one sie tak kręcą bez opamietania w tym wieku
żeby tylko z tego jakies adhd nie wyszło

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2011-08-30 o 10:57
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:55   #4042
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka
Czy Wy wieczorami tez sie czujecie zle?
Bo ja tak sie czuje czesto jakbym byla chora, do tego codziennie mam wieczorem mdlosci i czuje jakbym miala podwyzszona temperature
A poza tym godzina 20:00 i ja juz sie szykuje z moim dzieckiem do spania.
ja też się wieczorami gorzej czuję, zaczyna mnie pobolewać głowa, spać mi się chce dość wcześnie.
Z rana to mam wstręt do wchodzenia do kuchni, nie ważne, że jest posprzątane to mnie i tak jakoś nie dobrze się robi, ze na zatkanym nosie chodzę po tej kuchni.

za dzisiejsze wszystkie wizyty!

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 10:56   #4043
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:

trzymam bardzo, bardzo mocno
Stary 2011-08-30, 11:01   #4044
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Agnes luzik, ma miejsce to się kręci
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 11:02   #4045
Mravka
Zadomowienie

gucia6 klask i:cudnie!

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty i dobre wieści

Ja też najgorzej czuję się wieczorem i też od ok. 17 zaczynają mi się mdłości. Spać chodzę ok. 22.00, bo już przestaje kontaktować, ale budzę się ciągle, bo ułożę się źle i mnie boli biust , albo chce mi się siusiu, albo pić, albo mąż przewróci się na wznak i chrapie . Wstaję koło 9.00 i tak niewyspana. Zamiast wysypiać się, bo po narodzinach będzie jeszcze gorzej to tu takie coś .
no niestety moge powiedziec,ze wiem co czujesz z tym spaniem. Mi sie najlepiej spi jak musze wstac juz do pracy,a tak to sie szamocze po łozku jakbym na grochu miała usnac. Strasznie to meczace
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 11:04   #4046
Zariah
Rozeznanie

dzieki za kciuki kochane

ja przytylam teraz 2kg. Czy w gornej granicy normy (bo mozna tylko 1-2kg przytyc w 1 trymestrze) Dzis zaczelam 13 tydzien. Czyli za tydzien 2 trymestr

Moja mama ze mna w ciazy malo przytyla i tyla ronowmiernie. Czyli troche w 1 trym, wiecej w drugim, najwiecej w 3 w sumie 12kg.
Wiec ja mam nadzieje ze bedzie podobnie no ale nadzieje matka wiadomo kogo...

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 11:16   #4047
Mravka
Zadomowienie

Cytat:

A tak w ogole to witam

jak juz w koncu bedziecie mogli to bedzie kumulacja "in plus"))
no kurcze całe 800gram ...a czujesz sie taka "spuchnieta"?.
bo ja niby nic nie przytylam,a jednak czuje sie taka napmpowana jak boja na wodzie

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:

bedzie dobrze mooooocno trzymamy kciuki mocno.

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
część dziewczyny

))))))))))))))))klask i: moze rosnie mały sportowiec
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 11:23   #4048
kubusewa
Zakorzenienie

Czesc
Wpadłam tylko na sekundę
Byłam przed chwilą na zakupach w lidlu i kupiłam sobie spodenki
na moj brzuszek
Co prawda jest młodziutki ale już sprawia mi problemy garderobiane, dlateog pozwoliłam sobie kupić, zwłascza, że spodnie kosztowały koło 15 zł
Licze na to, że będą mi długo służyć ;D
Wreszcie nie muszę wciagać brzucha .. bonie ma rozporka
Stary 2011-08-30, 11:23   #4049
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
jak juz w koncu bedziecie mogli to bedzie kumulacja "in plus"))
no kurcze całe 800gram ...a czujesz sie taka "spuchnieta"?.
bo ja niby nic nie przytylam,a jednak czuje sie taka napmpowana jak boja na wodzie[COLOR="Silver"]

>
nom czuje sie jak bym z 5 kg przytyla. ale dobrze ze tylko 800gram

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2011-08-30, 11:26   #4050
emigra
Zakorzenienie

Ale mam znowu nadrabiania

ale to zaraz

Jestesmy po wizycie, wszystko w porzadku widzialam maluszka, slyszalam serduszko, lekarz pokazal mi raczki i nozki, ktore maluszek sobie skrzyzowal slodko ma juz 5,29 cm i termin mamy na 13.3.2012. a w przyszly czwartek badania genetyczne - usg i pobranie krwi, bedziemy wtedy w 13t5d i lekarz powiedzial ze najlepiej te badanie robic po skonczonym 13 tygodniu, wiec co gin to opinia kamien z serca niesamowity

A oto moj maluszek :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1178.jpg (29,9 KB, 36 załadowań)
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości