|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
Cytat:
|
|
|
|
|
#3002 | |||||
|
Zadomowienie
|
Bry.
U nas znowu nocka nie najlepsza. Jedzonko o 20.30, spanko od 21.30, pobudka o 0.30 na jedzonko potem o 2.30 - brzuszek, potem o 4.00 jedzonko i brzuszek, potem 7.30 jedzonko. Nie wiem jak mu pomóc żeby go brzuszek nie bolał . Szczególnie problem jest w nocy. W dzien jest super (odpukać).Niuniu kiedyś po jedzonku o 20.00 potrafił sie budzić o 4.00 i dopiero o 7.30, ale odkąd zmieniłam mu mleko na rzadkie (bebilon comfort) to mam wrażenie, że się nie najada, szybciej jest głodny. nawet w dzień. Pytanko: kleikiem zagęszcza sie mleczko tylko na noc? Głupia jestem, nic nie wiem. Jutro mamy szczepienia (3 tura), prosze o kciuki. Juz mam stresa, bo Szymonek gorączkował ostatnie 2 razy Cytat:
A jaki kleik kupujesz? Wiem, że kukurydziany, ale jakiejś konkretnej firmy? I tylko na noc dajesz? Musze zacząć Szymonkowi wprowadzać. No i pojadę chyba dzisiaj po jabłuszka , jak je podgrzewasz? Musze chyba podgrzewacz kupić .Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
.wstyd się przyznac, ale ja mojemu czasem pozwalam patrzec na TV żeby tylko poleżał na bzuszku. ale juz coraz bardziej lubi. przyzwyczai się. ja nawet nie wiem kiedy Szymonek "polubił". Kochana sa dwa rodzaje; wieloprzepływowe z TT (zamiast dziurki mają krzyżyk) i z aventu trójprzepływowe - moim zdaniem o niebo lepsze. Szymoenk nie chciał jeść gęstego mleka z wieloprzepływowego z TT, usiałam zakupić trójprzepływowy z aventu i nowe smoczki. i nie było problemu. anulinka - wybacz, że spóźnione, ale szczere: dużo szczęścia Kochana życze całej Waszej rójce .Lolka, ale przystojniacha. jestem niewyspana. |
|||||
|
|
|
#3003 |
|
Moderatoreska
|
Jejku dziewczyny jaki mamy dziś dzień to masakra nie życzę nikomu.
Mąż chciał jechać do serwisu z autem bo nam lampa paruje a tu auta brak pod blokiem, ktoś nam ukradł samochód. Masakra dopiero w styczniu go spłaciliśmy. Wczoraj wieczorem wróciliśmy z wesołego miasteczka i zaparkowaliśmy samochód pod balkonem. A w nocy ktoś się nie bał i zaj.... Mąż właśnie poszedł zgłosić kradzież. Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-08-30 o 10:11 |
|
|
|
#3004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3005 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jak zdarza się tykanie rączek gdzieś w terenie to potem mokrą chusteczką przecieram, przynajmniej tyle.Cytat:
no to czas na drugie śniadanie bo mnie ssie w żołądku
|
|
#3006 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ostatnio tylko na noc, bo w dzień za bardzo nie leci. 2 h usypiania, 2 h snu, jedzenie, 3 h snu POBUDKA, 2 h usypiania, 1 h snu. Ta noc nie należała do najlepszych...
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
moniqac Wspolczuje nocki Kochana
|
|
|
|
#3008 |
|
Zadomowienie
|
Grazin, ale sen
.daisy - a ja muszę się przyznać, że ogromnie zazdroszczę mamom karmiących dzieci tylko UU. az mi się płakać chce że ja już tak nie mam. u mnie jest mleko tylko w prawej piersi - dostawiam Szymonka, ale się nie najada, bo szybko się kończy. wkładek nigdy nie używałam i tylko może z 3 razy miałam plamkę na bluzce. pewnie nie ma sposobu żeby teraz rozhulać na nowo laktacje? piersi mam takie miękiie że szok. zazdroszcze i karmcie jak najdlużej, mimo problemów. a ja myślalam, ż mojego TZta wczoraj pobije. wykąpaliśmy Szymonka, nakarmiałm go i zaczęlam usypiać. a mój TZ otworzył balkon i po jakims czasie porzeciwnej stronie mieszkania rozszczelnił okno w kuchni . poczułam, że mi po nogach cos jakby deliktanie wiało. na szczęście drzwi były przymknięte w sypialni, ale mój TZ oczywiście nie widział problemu - bo przecież wiatr nie lata po całym mieszkaniu . na szczęscie nie otworzył okna, więc przeciągu nie było.
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-08-30 o 10:28 |
|
|
|
#3009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3010 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
współczuję Kochana strasznie.uroki mieszkania w bloku... mój samochód nie raz był poobijany, mojemu TZ szybę wybili (a mieszka tu całe życie) i kołpaki ukradli. KOŁPAKI! ściskam. Cytat:
ps. nie mogę się na Naduńke napatrzeć . śliczna jest.
|
||
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
O co chodzi z tymi samochodami??
Tu ukradli, tam ukradli...?
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
eweska
Rany!!!! Strasznie wspolczujeAndziot Zapomnialam! Ja ciagle smigam z wkladkami, chociaz leci mi tylko w czasie karmienia. W sumie nie wpadlam na to, aby miedzy karmieniami ich nie nosic ![]() Nadia wklada paluszki do buzi tylko wtedy, gdy dobrze sutka nie moze zassac Jak juz sie przyklei to o raczkach zapomina.moniqac Moje piersi tez juz miekkie a mleko jest i Nadia sie najda. Laktacja sie juz chyba unormowala ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() Warto sprobowac |
|
|
|
|
#3013 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zabawki piękne, siedzę i myslę co by tu wybrać, bo takie bogactwo Cytat:
![]() wkładek nie używałam wcale, pomimo zapasów jakie miałam, chyba ze 3 opakowania, nie leciało prawie nigdy ![]() Cytat:
weredko a gdzie te dady w promocji ??? Cytat:
Witam się o poranku powiedzcie mi dziewczyny czy Wasze dzieciątka już płaczą w towarzystwie łez? bo Wiktorowi dziś poleciała pierwsza łza z prawego oczka słonko za oknem, idziemy na spacerek za chwilkę kurde jakoś mnie strasznie muli i mi niedobrze ![]() ![]() mam taką stertę prasowania, że chyba już przez nią nic nie widać
|
||||
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
eweska
a mężul jeździ tym samochodem, czym wróci ???????? |
|
|
|
#3015 |
|
Wtajemniczenie
|
eweska, współczuję
mieliście AC?? |
|
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
no i znow bede pisac posta godzine, bo zanim doczytalam to Zosia zaczyna marudzic bo juz jej sie pozycja na macie nie podoba...
u nas noc znowu do kitu pobudki o 00:15'(wiercenie juz od 23:30...potem 3:30, nie mogla zasnac, wiercila sie ale nie plakala, potem wiercenie o 5-tej, ale zasnela, potem o 6-tej ale zasnela i dopiero zaplakala o 6:40...karmilysmy i juz nie chciala spac. pobawila sie z nieprzytomna mama i ryczala potem bo chcialam ja do snu spacyfikowac az w koncu zasnela i spalysmy do 9-tej a ja mam wyrzuty sumienia i sie strasznie poryczalam z rana, bo bylam taka nieprzytomna ze tak za wszelka cene chcialam ja polozyc spac jeszcze a ona ryczala i nie mialam sily. potem jak wstalysmy to sie poplakalam bo mi bylo tak glupio a ona sie do mnie smiala.. mam kryzys jakis w dodatku moja mama dzwonila i mowi,ze przesadzam bo przeciez prawie 6 godzin spalam...6? z 6 przerwami? ale ze powinnam sie wyspac... i mam wyrzuty sumienia ze mam kryzys, ze zosia niczemu nie jest winna... nawet sniadania jeszcze nei zjadlam lece bo Zosienka juz placze zaraz wam odpisze..bo tyle sobie zacytowalam a tak w ogole dzien dobry
|
|
|
|
#3017 |
|
Moderatoreska
|
Tyle pieniędzy za niego daliśmy, tyle oszczędności i po co to wszystko, nacieszyliśmy się niż aż 1,5 roku, a ktoś w kilka chwil sobie nim odjechał, alarmu nie mieliśmy ale był dodatkowo zabezpieczony blokadą skrzyni biegów i na co to.
Jestem zła jak nie wiem, mąż ma w sobotę wyjeżdżać do Francji a jeździł autem. Jedynie dobrze, że mamy auto casco, ale co z tego jak możemy czekać kupę czasu na kasę, a bez auta teraz ani rusz. Druga noc pod blokiem i auta nie ma, bo mąż był we Francji auta tu nie było no i tydzień byliśmy u moich rodziców dopiero druga noc w domu była. |
|
|
|
#3018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ych. |
|
|
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anula Masz prawo byc zmeczona, nie zadreczaj sie dodatkowo. Moze w dzien sobie troszeczke pospisz, odpoczniesz?Ten zly humor i smutki to na pewno przez niewyspanie Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-08-30 o 10:35 |
|
|
|
|
#3020 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba poradzę się pediatry przy następnym szczepieniu kiedy wprowadzać więcej mm i inne pokarmy, bo sama tego nie ogarnę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to jakaś plaga czy co ![]() Cytat:
|
|
#3021 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() może profesjonalista jakoś pomógłby, zapytac zawsze warto jeszcze raz dziękuję za namiary na panią doktor, nie próbowałam się umówić ale warto zawsze mieć w zanadrzu dobrego lekarza
|
|
|
|
|
#3022 |
|
Zadomowienie
|
Lolka, u nas raczej rąk nie pchają, nachylają się i coś tam zagadują
Grazin, ale miałaś sen. A nocki pozazdrościć. Andziot, nie, Adaś nie wkłada palca , we wkładkach nie chodzę, mleko jeśli mi pocieknie to przeważnie w nocy tylko, a ja śpię bez stanika. Mamooptymistko, oby katarek się nie pojawił, może to zbieg okoliczności, że Franuś kichał. Daisy, współczuję snu, nienawidzę koszmarów takiego typu. Gosiek, maść majerankowa pod nosek, kładź dużo na brzuszku by katar sam schodził no i psikaj często solą. Eweska, przykro mi bardzo!!! Witam, Odpisuję od godziny chyba, Adaś marudzi, czas spania i wszystko jest be. Noc jak zwykle 2 pobudki i wstalismy o 9, a ja oczu otworzyć nie mogłam. Od czwartku będę musiała wstawać o 8, niby nie tak wczesnie, ale ze mnie spioch jest . Idę obiad robić i na spacer trzeba wyjść. |
|
|
|
#3023 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam dzisiaj mega doła.
Nie wiem czemu. Boję się o Szymonka, jutro te szczepienia, ten durny wieczór gdzie TZ otworzył balkon i okno, bóle brzuszka. Masakra. Siedze i rycze. Nie wiem naprawdę czemu. Chyba mam kryzys. (widzę że się zaczyna dzien kryzysowy - póki co ja i anula). |
|
|
|
#3024 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A takie z bolcami to gdzie się kupuje? Takie zwykłe to wiem, że w zabawkowym, ale takie cudaśne też są? Sen maskara! Oby nigdy więcej takich!! Cytat:
|
||
|
|
|
#3025 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w nocy je z UU spokojnie, bo jest zbyt zaspany żeby się rzucac. ale niestety nie wystarcza mu. ja tez mam tak, że lecę zaraz robić mleko, bo WIEM że sięn ie naje. może spróbuję go przytrzymać dłużej. pewnie dłga droga przede mną jesli chciałabym to naprawić - jesli sie da. Cytat:
ych. Cytat:
.sama nie wiem czy dam rade chyba z takim nastawieniem nie damy rady rozhulać laktację na nowo. poza tym zaraz do pracy będe wracała sama nie wiem co zrobić.aaaaaaaaa... ide - mam doła i nie chcę żeby się udzielił komuś. |
|||
|
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym balkonem się nie przejmuj, to jakaś pierdoła drobna, po co sobie dodatkowo problemy robić a dawałaś już coś Szymonkowi poza mlekiem, może po jabłuszku będzie mu lepiej na brzuszku ??? |
|
|
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj, po wczorajszej masakrycznej nocy i jeszcze gorszym dniu, witam się bardziej wyspana, przez co i w lepszym humorze
![]() Mam dużo do nadrobienia, a teraz za bardzo nie mam czasu na wizaż... ![]() Rzuciło mi się w oczy, że Ewesce ukradli samochód . Współczuję...Dobrze, że chociaż AC mieliście wykupione - choć z tego co wiem, to na wypłatę długo się czeka a i wynosi ono bodajże 70-75% wartości auta... |
|
|
|
#3028 |
|
Raczkowanie
|
Moniqac jakiś czas temu czytałam o rozchualniu laktacji i kobieta z poradni radziła po każdym karmieniu pobudzać piersi laktatorem 3 , 5, 7 minut każda piers na zmiane.
Eweska
|
#3029 |
|
Zadomowienie
|
ewesko współczuję, wiem że to ogromny stres, dobrze że to AC
macie moniqac właśnie tak jak delicateza pisze też słyszałam że jak ktoś karmi nawet malutko jest w stanie na nowo laktację rozhulać ale jak z tym jest w praktyce nie wiem, tym bardziej że Szymuś musiałby współpracować a z butli leci mu szybciej więc pewnie trudne to bardzo. klaterina szkoda słów, chamstwo na maksa niszczyć czująś własność, może te zniszczenia da się jakoś zatuszować????? na wizażu jest wątek hulahopowiczek z tego co piszą efekty są,
|
#3030 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
Antos sie obudzil o 3 i do 6 ciumkal cyca. To byl ostatni raz. Nadszedl czas odstawienia go od piersi. Mamy dzisiaj szczepienie Mezu spi po nocce i musze isc sama ![]() Jak ja to przezyje znowu ![]() MoniaK super, ze sie wyspalas!!! Oby tak pozostalo Eweska wspolczuje to okropne jak ktos sobie ot tak bierze cos co nalezy do Ciebie ![]() Sania za zdrowko Marcelka, bo knczy dzis 3 miesiace Anulinko tez poluje na gasienice ![]() Camomile ja robilam u fotografa. Wszystko trwalo 5 minut ![]() Zawieszke zamawialam z Amazona i miala 194 pozytywne opinie i 5 gwiazdek na 5 wiec musi byc super ![]() mamaoptymistka, ale Wy macie po pare kilo, a ja milion trzysta ![]() Lolka jesli chodzi o branie na rece to kazdy pyta. Bratowa tlko bierze bez pytania, ale ona moze, bo chrzesta bedzie ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Daisy z dieta straszna lipa. zaniedbalam zamierzam znowu sie zabrac juz na powaznie-powaznie ![]() W PL bede chyba na jesieni...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.

wybieram:

. Szczególnie problem jest w nocy. W dzien jest super (odpukać).
.
.
za wagę

ten twister też podobna działa cuda.

Rany!!!! Strasznie wspolczuje
w sumie Twoj poród to był pikuś w porówaniu do mojego.
Chyba poradzę się pediatry przy następnym szczepieniu kiedy wprowadzać więcej mm i inne pokarmy, bo sama tego nie ogarnę 

za zdrowko Marcelka, bo knczy dzis 3 miesiace