|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
emigra
![]() Super, że wszystko w porządku ![]() Sliczności |
|
|
|
#4052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czy to jakies dresiki podomowemu?;] kurcze,jak dlugo siedze,albo chodze w takich dopasowanych spodnaich to tez mnie brzuch boli...nieprzyjemnie uciska. Musze tez upolowac cos w czym mozna jeszze do pracy przyjsc i nie wzbudzac zainteresowania
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#4053 |
|
Rozeznanie
|
emigra jaki boski !
Jaki juz sliczny i tak ladnie widac ja tez chce takie... jeszcze tylko 4 godziny i 40 minut ![]() no ja bede tez miala teraz i w przyszla srode wiec mnie przebadaja na wszystkie strony
|
|
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to super u mnie to samo powiedział lekarz, ja będe miała to genetyczne w 13 tygodniu i 3 dniu Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2011-08-30 o 12:11 |
|
|
|
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj jak byłam na kontroli widziałam dziewczynę w takich zwykłych spodniach dresowych z odkrytym brzuchem.. i ledwo jej t-shirt zakrywał brzuszek... ja ze swoją estetyką i bojaźnią o złapanie jakeigoś zapalenia chyba jednak wolę mieć zakryte wszystko Cieszę się że je mam bo przynajmniej mogę psokojnie się położyć albo usiąść przed komputerem i nic mnie nie będzie uciskać bo już na prawdę zaczyna mi to przeszkadzać
|
|
|
|
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coraz bardziej nie mogę się doczekać mojego USG
|
|
|
|
|
#4057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4059 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
wspolczuje
ja na szczescie lekko przechodze 1 trymestr, tfu tfu i chyba takiego moge kazdej z Was zyczyc ![]() Cytat:
Cytat:
u mnie tez nie odejmuja Cytat:
Cytat:
u Ciebie tez juz widac przeciez widzisz Ty masz ''chcice'' a dla mnie sex moglby nie istniec....... maz nie ubolewa nad tym bo ma glupie przekonanie ze bedzie tykal dziecko, ale moje libido to sie roztrzaskalo chyba o ziemie[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29079115] Los? dopiero potem skumałam, że łoś ![]() Ale mojego nie przebijesz - moja mama była proboszczem i w tyłku rodzinę swoją miała, a dodam, że moja mama szalenie specyficzna - ani wierząca, ani ateistka, jest jakakolwiek religia jest całkowicie zbędna i mogłaby nie istnieć ![]() [/QUOTE] haha Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mocno !
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||||
|
|
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi odjęła 3kg, ale później by było, że przytyłam jak wieprzek
Cytat:
. Mam nadzieję, że mi to szybko przejdzie
|
|
|
|
|
#4061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
jedynie przez te ostatnie nerwy jezdzi mi ciagle po brzuchu i odechciewa mi sie wszystkiegoA tz na szczescie nie ma przekonan, w pierwszej tez mu nie przeszkadzal moj olbrzymi brzuch ![]() Dziewczeta ja uciekam w koncu doprowadzic sie do stanu ogladalnosci publicznej i zmykam polowac na ruskie pierogi ![]()
|
|
#4062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a maluszek bedzie sobie spokojnie rósł ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Niestety u mnie tez calkowity brak checi na przytulanie. Mam jednak nadzieje,ze to przejdzie lada dzien i wszystko wroci do normy . bo sama sie zaczynam z tym dziwnie czuc...jak nie ja . oby drugi trymestr byl tak fajny jak zapowiadaja bo już tym zyje...ta nadzieja
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też widziałam kilka takich dziewczyn i nie bardzo mi sie to podobało mało to estetyczne, a poza tym kobieta w ciązy nie musi wygladac jak fleja mój mąz powiedział, że jak juz moje bluzki przestana starczac na długość, to on ma lika takich długasnych t-shirtów, które na pewno zasłonią wszystko
|
|
|
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja bym popadła w depresję jakbym zobaczyła kogoś takiego patrząc w lustro . Ja nawet w domu dla siebie muszę wyglądać znośnie |
|
|
|
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczynki
co do odkrytego brzucha, to mi osobiscie tez sie to nie podoba, ale moja tesciowa mnie doprowadza do szalu tekstami ''bo tym dzieciom w tych brzuchach zimno'' tez bede dbac o to aby brzuszek byla zapakowany a tesciowej na zlosc chyba bede robic
|
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
emigra
---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Tu też są wątki do 5000 postów? Za niedługo kolejna część
|
|
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam dokładnie tak samo, nie musze za raz mieć wieczorowego makijażu, kiecki czy szpilek ale czysto, schludnie i bez kołtuna na głowie tak tu też po 5 tys. postów... wiec za chwilę nowa część wątku przed nami
|
|
|
|
|
#4068 |
|
Zadomowienie
|
No wlasnie
wszystko mozna tak dopasowac aby wyglądalo wlasciwie do sytuacji i stanu. Przede wszystkim oczywiscie ma być wygodnie,ale nie gorsząco. Srednia sprawa jak czyjis ubior powoduje chec zwrocenia sniadania...bo sa panie ktore naprawde potrafia tak sie ubrac ,ze uwydatniaja to co powinno byc zakryte![]() ja ostatnio u gin.widzialam ladna zadbana przyszla mame..naprawde wydaje mi sie,ze to nie zadna filozofia..a wcale nie byla zapakowana w worek do kolan..a ladnie,elegancko wygladala.
|
|
|
#4069 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Glupio tak mowic, ale pocieszylyscie mnie ze nie tylko ja sie jestem taka "wypluta" wieczorem.
Teraz moj maz ma popoludniowki, wiec cale szczescie ze przyjezdza po pracy do mnie mama, zabiera Filipa na spacer, potem go kapie itd...bo ja naprawde nie mam na to sily Nawet glupie pranie wstawic jest dla mnie problemem, prasowanie tez jej zostawiam, ja nie wiem gdzie moja energia sie podziala ![]() Przed ciaza potrafilam od 6 rano byc na nogach i isc do pracy na 12godz nocke, po ktorej caly dzien do wieczora nie spalam...oczywiscie bylam zmeczona ale teraz malo robiac, zajmujac sie tylko Filipem, jestem bardziej umeczona niz wtedy.... mam nadzieje ze to niebawem minie jak skonczy sie I trymestr (tak tez mialam przy Filipie), oby nie trwalo cala ciaze. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() krece sie w nocy gorzej niz moj syn. Z boku na bok co chwila, no i siku to chyba z 5 razy w nocy, ale to dlatego ze pije duzo w nocy, po prostu chce mi sie bardzo pic. Do tego jeszcze jak Filip czasem spi z nami, to ten tez nie raz mnie kopnie a to w twarz a to w plecy i takw kolko wyspac sie nie mozna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja w poprzedniej ciazy mialam zakaz przytulanek praktycznie od samego poczatku o dkiedy dowiedzialam sie ze jest krwiak. Potem od 20tc znow totalny zakaz przez to ze szybko skracala mi sie szyjka macicy i tu akurat to bylo bezwzgledne p.wskazanie. Moglam poszalec dopiero przed samiutkim porodem, ale wtedy to juz mi sie nie chcialo. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiesz, moj zawod tez nie pozwala mi sie nie zatrzymac, tym bardziej ze wlasnie takich pijaczkow duzo do nas trafia na oddzial, bo okazuje sie ze uderzyli sie w glowe i maja do operacji krwaiaka srodmozgowego. Wiec nawet jesli to pijaczek, to nie wazne, mogl sobie tez krzywde zrobic, to dalej czlowiek. Cytat:
Cytat:
Zauwzylam za to, ze w tej ciazy bardzo mi idzie w uda i pupe, wiec juz wiem ze czeka mnie intensywny aerobik po porodzie. Oczywiscie po pologu. ![]() Mam nadzieje ze nie utyjemy wiele, no ja niestety mam tendencje, a chcialabym byc w tej grupie dziewczyn po ktorych nie widac ze urodzily. no ale niestety wiem ze przytyje i bede musiala popracowac wiecej.Cytat:
rano jest tragicznie, nie jestem w stanie zrobic sniadania, a jak musze to mnie z pare razy porzadnie pociagnie do wymiotow. Pozniej wchodze bo musze obiad robic ale nie jest lekko, staram sie wymyslac obiady szybkie w wykonaniu, wczoraj np pieczonki a dzis barszczyk bialy z jajeczkiem
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ona swoje i swoje ale pedzimy
|
|
|
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4072 |
|
Rozeznanie
|
mysle ze jeszcze do konca tygodnia watek wytrzyma
![]() a potem ruszymy z nowym ![]() W nastepnym watku bedzie list ustawiona terminami porodu i weryfikacja/usuniecie dziewczyn z listy ktore sie wcale nie odzywaja... a sa takie. Napisaly po 1 -2 posty miesiac temu i zniknely Mam tylko nadzieje ze u nich wszystko ok. I to znikniecie to z lenistwa lub naglej utraty dostepu do internetu a nie ze cos sie zlego stalo... |
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
a może te ciężarówki zamiast sie myć to sie po prostu wietrzą, co?
|
|
|
|
#4074 |
|
Rozeznanie
|
oj dziewczyn,y dziewczyny, ale macie produkcję
![]() cieszę się, że z kolejnymi maluchami wszystko ok a co do brzuchów wystających - to mi też się to strasznie nie podoba, brzuch dla mnie jest taki prywatny, to moje szczęście i nie każdy musi go oglądać, a poza tym mam zawsze wrażenie, że maluchowi może się coś stać jest tyle fajnych tunik - nawet nie konieczne ciążowych - sama mam kilka bluzek tunikowatych, za które mój TŻ na początku się wściekał bo twierdził, że to takie worki ciążowe a teraz będą jak znalazł ![]() mam większy problem bo we wrześniu mam wesele przyjaciółki i kurcze nie wiem co zrobić - niby brzuch za bardzo mi jeszcze nie urósł (w sumie to jak na razie nic nie przytyłam mimo, że to już 14 tydzień jest) ale do tego 17 września to nie wiem co będzie przejrzę szafę i zobaczę czy zmieszczę się w jakąś sukienkę, a jak nie to nie mam pomysłu - nawet kiedy zacząć szukać czegoś na ten ślub, bo to w każdej chwili może brzuchol wyskoczyć ![]()
|
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam tak samo, problem ze zrobieniem śniadania jest ciągle...
Dzisiaj muszę wymyślić coś na obiad, a nie mam pojęcia co. Fakt, już nie długo będzie koniec wątku i kolejna część ale pędzimy
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny odnosnie seksiku, to po porodzie dopiero sie chce....
![]() oczywiscie nie kazdej mamusi i nie od razu, ale jak juz tam sie wszystko podgoi, to przynajmniej ja tak mialam ze mialam straszna chcice, ze polowalam na meza kiedy by tu mozna go dopasc planowalam jak to zrobic zeby maly sie nie obudzil...zeby bylo wiecej czasu Oczywiscie troche mnie dekoncentrowal Filuniek taki malusi jak spal w lozeczku, ale jak sie przenieslismy gdzieindziej, to juz bylo lepiej
|
#4077 |
|
Zadomowienie
|
Mi badanie przeziornosci karkowej lekarz zrobił w 11.1 tyg. i tez wszystko było w porządku. To jest to samo badanie genetyczne, o którym mówicie?
|
|
|
|
#4078 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zazdroszcze ci że już po, ja już jak na szpilkach siedze, nic nie moge zjeść a po 14 staruje, ostatnio też tak się denerwowałam że nic nie mogłam zjeść a później mi na poczekalni w brzuchu burczało ![]() Kurcze troche mnie zmartwiłaś tym usg genetycznym ja mam mieć niby dzisiaj a jestem w 12tyg i 4 dniu, no nic zobaczymy czy mi zrobi
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
Kadzą się jak afrykańskie plemiona
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.

ja na szczescie lekko przechodze 1 trymestr, tfu tfu i chyba takiego moge kazdej z Was zyczyc 
...musiałam jej mówić, że się pomyliła a ona "taaaaak?? A rzeczywiście". No tragedia normalnie.
u Ciebie tez juz widac przeciez
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
. Ja nawet w domu dla siebie muszę wyglądać znośnie 
za odpowiednie podejscie, szkoda tylko, ze pijaczyna cie zwymyslal, ale z drugiej strony przynajmniej ty masz spokojne sumienie... ilez razy sie zdarza, ze ludzie przechodza obojetnie obok lezacego, niekiedy umierajacego czlowieka