|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I
No i ja tak myślę, więc się wszystko zgadza
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1532 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I
Cytat:
Widzę, że u niektórym instynkt macierzyński daje o sobie znać. Ja zawsze marzyłam, żeby iść do ślubu 2w1 i żeby TŻ przysięgał mi i fasolkowi... Ale na razie nie chcę mieć dziecka, bo mnie na to nie stać, nie mamy za bardzo gdzie mieszkać, nie mamy funduszy nawet na wszystkie koszty wesela, a do tego na razie mam pracę, a po studiach (czyli miesiąc przed ślubem) mogą mnie zwolnić, bo już nie będzie ulgi za zatrudnianie studenta. A poza tym mamy nadal z TŻem ciężki okres w związku, więc gdzie tam myślenie o dziecku, jak mnie nawet wybranie sukni nie cieszy do końca. Dziś mój tatuś mi humor poprawił: zadzwonił z pracy i mieliśmy super dialog: T mówi uciszonym głosem) "Cześć, to ja Łukaszek, gniewasz się jeszcze?"Ja: "tak, tatusiu, jeszcze muszę, bo mi duma nie pozwala inaczej", T: (rozpaczliwym głosem): "O jej..." a później z całkowitą kpiną: "no, tak, jeszcze musisz"... Ale Was zanudzam
|
|
|
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No, ale i tak w moim przypadku wolałabym jako pierwszego poinformować TŻta a dopiero potem razem z nim powiedzieć rodzicom. Wydaje mi się, że mój TŻ nie byłby szczęśliwy gdybym na sali pełnej gości przekazała mu taką wiadomość.
|
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiesz nam dokładnie o co chodzi? Może jakoś doradzimy, pomożemy?...
|
|
|
|
|
#1536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż sytuacja wygląda na nieciekawą.
Edytowane przez jagata Czas edycji: 2011-08-30 o 13:25 |
|
|
|
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem ciemną blondynką w dosłownym tego słowa znaczeniu :P bo też dialogu nie rozkminiam
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nadal o kumpli i Jego "pijackie" wypady z nimi, nie może mi przejść, bo kurcze w piątek wyszedł z pracy wcześniej (około 18.00) i poszedł na męskie spotkanie. Miał wrócić na noc, a był w domu przed 8.00, lekko zawiany. Całą noc nie spałam, czekałam na telefon, jak już będzie w domu, dzwoniłam co godzinę i tylko mówił, że "już idzie" A to już drugi raz w tym miesiącu (ostatnio wrócił po 3.00) i boję się, że On mimo swoich 30 lat nie zmieni się po ślubie i nadal będzie tak nieodpowiedzialny. A do tego spędza z kumplami więcej czasu, niż ze mną... Widujemy się tylko w weekendy, do tego jak ja przyjeżdżam po pracy to TŻ już najczęściej w stanie "lekko wskazującym" i tym oto sposobem mamy dla siebie bez % dzień tylko w niedzielę Nie żeby On nadużywał alkoholu, ale po prostu mógłby poczekać z piciem do mojego przyjazdu
|
|
|
|
|
#1541 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymam kciuki wizażowe żeby wszystko się pozytywnie ułożyło |
|
|
|
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj bardzo łatwo można przekroczyć granicę, niestety...
|
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby nadeszły lepsze dni i uśmiech wrócił na Twoje usta
|
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zakonserwowałaś się nieźle Zdradź czym
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
popieram cię i wspieram cię w dążeniu do celu tak nie może zachowywać się facet który ma 30 lat i za chwilkę zakłada rodzinę. Porozmawiaj z nim wóz albo przewóz. Powiem tak że wiele kobiet myśli że wszystko się zmieni po ślubie ale tak nie jest. Ja mówiłam ślub to nie czary mary hokus pokus jesteś ideałem. Nie tak nie jest. Wiem że może ci się zrobić przykro ale po co potem rozwody itd. Naprawdę porozmawiaj z nim. Jeśli zrozumie swój błąd to będzie super ale jak nie to już bym się zastanowiła co dalej. Rozumiem musi się spotkać z kolegami ale nie non stop i twoim kosztem. A nawet jak idzie to jak można nie dać znaku życia przez całą noc. Koszmar ja bym swojego zabiła za takie zachowanie.A co będzie jak się pojawią dzieci?? Dalej będzie hulał a ty praca, dzieci,zakupy,dom. Przecież to nienormalne.
|
|
#1547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mamy czas ![]() Powodzenia w nauce, mnie też to czeka po powrocie z pracy ![]() Świetne te Twoje zaproszenia! Goście na pewno będa zaskoczeni i zauroczeni. Gdyby nie to, że, styl folkowy nie pasuje do mojej koncepcji, to bym zamówiła podobne. Na allegro kupowałaś? |
||
|
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też bym była zła na Twoim miejscu. Życzę by się ułożyło wszystko dobrze Mój Tż też teraz codziennie siedzi do późna ze swoimi kumplami, ale nie widział się z nimi 2 miesiące i nadrabia zaległości.
|
|
#1549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba tylko zawdzięczam to genom
|
||
|
|
|
#1550 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I nie wiem, co mam robić... :noniew iem:[QUOTE=maxwelka;29085395]Kurcze, nie chcę być złym prorokiem, ale musisz bardzo uważać. Takie problemy zwykle nie bywają chwilowe, a alkoholizm przybiera różne formy. To, co opisujesz, nie brzmi zbyt dobrze... /QUOTE] I tego się właśnie obawiam, chciałabym iść do jakichś "mądrych ludzi" w poradni AA i zapytać, co robić... Bo On potrafi nie pić, potrafi dać sobie spokój z kumplami, ale kurcze nie jest pod tym względem idealny. Ostatni raz, nie licząc tego miesiąca, pił ze swoim doborowym towarzystwem w tamtym roku w listopadzie... Ale kicha ![]() Cytat:
Edytowane przez Wiktusiaczek Czas edycji: 2011-08-30 o 13:50 |
||||
|
|
|
#1551 |
|
Raczkowanie
|
ten WIELKI DZIEŃ 16.06.2012
suknia jak na razie jeszcze nie wybrana, zamierzam ruszyć za nią początkiem nowego roku
|
|
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
opowiadaj wszystko o Was i pochwal się pierścionkiem
|
|
#1553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opowiedz coś o Was, skąd jesteście, gdzie planujecie wesele itp.
|
|
#1554 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może potrzebna mu jakaś ostra pogadanka w tej sprawie? u nas wysżlo nam to ona dobre. Cytat:
---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj, opowiadaj o sobie!
|
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam, bo jedziemy z bratem zawieźć mamę do szpitala w Rzeszowie, bo tam ma być robiona operacja. Będę pewnie wieczorkiem.
|
#1558 |
|
Zadomowienie
|
Jagodziu, On się odzywał, odbierał moje telefony... Ale sam od siebie nic, zero... I nie jest mi przykro, bo doskonale sobie zdaję sprawę z tego, że życie to nie bajka.
evoonia86: zamierzam to zrobić w sobotę, spędzamy ze sobą weekend, a że krócej pracuję, a On wie, że jestem zła to na pewno przygotuje się na taką rozmowę (w sensie, że nawet piwa nie tknie przed rozmową). Tylko boję się, że będzie super na chwilę, a później Nattiv: jagata: super powiedziane! A wiecie, co jest najgorsze - w poniedziałek jedziemy po obrączki I za to uwielbiam tą grupę - Naszą grupę PMek, bo zawsze mogę liczyć na pomoc i wsparcieEdytowane przez Wiktusiaczek Czas edycji: 2011-08-30 o 14:07 |
|
|
|
#1559 |
|
Raczkowanie
|
pierścionek bardzo skromny ale taki jak lubię
idealnie trafił w mój gust.. zaręczyny nie wyszły mu tak jak chciał ale zrobił to tak słodko że nawet dobrze, że nie było po jego myśli
|
|
|
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no opowiedz opowiedz
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:44.

poinfomować właśnie Łukaszysko że został tatusiem 
mówi uciszonym głosem) "Cześć, to ja Łukaszek, gniewasz się jeszcze?"

1.09.2012

18.08.2010 - zaręczyny
A to już drugi raz w tym miesiącu (ostatnio wrócił po 3.00) i boję się, że On mimo swoich 30 lat nie zmieni się po ślubie i nadal będzie tak nieodpowiedzialny. A do tego spędza z kumplami więcej czasu, niż ze mną... Widujemy się tylko w weekendy, do tego jak ja przyjeżdżam po pracy to TŻ już najczęściej w stanie "lekko wskazującym" i tym oto sposobem mamy dla siebie bez % dzień tylko w niedzielę 
żeby nadeszły lepsze dni i uśmiech wrócił na Twoje usta
popieram cię i wspieram cię w dążeniu do celu tak nie może zachowywać się facet który ma 30 lat i za chwilkę zakłada rodzinę. Porozmawiaj z nim wóz albo przewóz. Powiem tak że wiele kobiet myśli że wszystko się zmieni po ślubie ale tak nie jest. Ja mówiłam ślub to nie czary mary hokus pokus jesteś ideałem. Nie tak nie jest. Wiem że może ci się zrobić przykro ale po co potem rozwody itd. Naprawdę porozmawiaj z nim. Jeśli zrozumie swój błąd to będzie super ale jak nie to już bym się zastanowiła co dalej. Rozumiem musi się spotkać z kolegami ale nie non stop i twoim kosztem. A nawet jak idzie to jak można nie dać znaku życia przez całą noc. Koszmar ja bym swojego zabiła za takie zachowanie.
Też bym była zła na Twoim miejscu. Życzę by się ułożyło wszystko dobrze
:noniew iem: