|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | ||||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
No pewnie, bo 8 godzinna podróż to nielada wyczyn w twoim stanie.
|||||||||||||||||||||||
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ze dalas rade
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4143 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No a czemu nie? ![]() U mnie też + równoczesny ból piersi. Teraz zelżał, za to sutki bardzo bolą, napuchnięte lekko i mega wrażliwe. |
|||
|
|
|
#4144 |
|
Zadomowienie
|
karolca witaj spowrotem po imprezowaniu
)) najwazniejsze, ze jestes cała i zdrowa![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#4145 | ||||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29088658]między skończonym 11 tygodniem 1 13 t + 6 dniem. Potem nie ma sensu, bo chodzi o przezierność karkową która siłą rzeczy potem się zmienia, ale i o to, że przy ZD na tym etapie nie ma wykształconej jeszcze kości nosowej, a potem jest.
No, lalunia taka, polly pocket ![]() Kumkurze daje dziecię popalić ![]() No a czemu nie? ![]() U mnie też + równoczesny ból piersi. Teraz zelżał, za to sutki bardzo bolą, napuchnięte lekko i mega wrażliwe.[/QUOTE] U mnie ból piersi zelżał, ale do soboty to nawet jak miałam koszulke i tak mi sutków dotykała to myślałam ze oszaleję.
|||||||||||||||||||||||
|
|
#4146 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
Nono tylko pogratulować TŻta
.---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Dziewczyny ale mam dziś lenia . Nie umiem się z sofy podnieść a musiałabym iść do sklepu po ziemniaki. Znowu tak duszno się zrobiło na dworze
|
|
|
|
#4148 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie wiedziałam, że jeszcze są promocje.ja jeszcze nic nie kupiłam, ale chętnie bym coś upolowała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja przed chwilą zjadłam sobie pierożki ruskie i z mięsem, tak pół na pół no i pożarłam znów kolejne dwie mini paczuszki żelek
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
pierogi
pierogi . Ja już nie mogę się doczekać jak ciocia przywiezie nam pierogi od teściowej
|
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
ja musiałam się póki co nacieszyć pierogami z restauracji, ale mają je pyszne, domowe, bo sami je lepią, a że mnie się nic nie chce to u mnie w domu pierogów od dawna jest brak
ale oczywiście mimo, że dobre mają te pierożki w tej knajpie to i tak nie porównywalnie do moich ![]() wiem, że jestem skromna w tym momencie...
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka im liste przygotowalam ze beda stac tydzien przy garach (mama, jej tz i moja babica) i mi gotowac a ja bede siedziec i jesc, jesc, jesc pierogi ruskie sa na pierwszym miejscu, jeszcze fasolka po bretonsku, zupka meksykanska, babcia ma mi ugotowa buraczki, knedle ze sliwkami, do tego jeszcze zamowilam sobie zupke kalafiorowa, koperkowa i botwinke mama zlapal sie za glowe, a mi ciagle przychodzi ochota na cos nowego ale juz sie nie odzywam
|
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
mhmmm
emigra jaka lista . Moja mamusia tez by mi gotowała, ale ja nie mam w planach jechać do PL |
|
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
No mnie na pierogi nie ciagnie za to dzis smalec ze skwarkami i cebulka sobie zapodalam mmmmmmmmmmmmm jak mnei wczoraj wzielo to dzis polecialam kupic
Karo89 u mnie to samo duzo , ciemne i niechciane dzis plastry szly w ruch Kupilam mojej dzidzi overal na wiosne taki sliczny bialy powiedzmy na wyjscie ze szpitala jak nie bedzie za cieplo bo w marcu roznie bywa
|
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie już w kwietniu może być z 25st
|
|
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tesknie za jedzonkiem mamy i babci ... a ciaza sprawia ze jeszcze bardziej ... moja mamusia tez bedzie u mnie dopiero jak urodze, ale teraz we wrzesniu bede jechac na obrone licencjata (daj boshe) wiec zostane na kilka dni u nich to i bede jadla
|
|
|
|
#4156 |
|
Wtajemniczenie
|
hej ja już po wizycie, miałam wykonaną przezierność karkową, wszystko w porządku, maluch ma 6 cm i serducho mu znów waliło z szybkością 158. Widziałam jedną rączkę bo drugiej nie chciał pokazać, dwie nóżki, oczy, nosek, uszy i żołądek no i serduszko.
Troche mnie jednak pani zmartwiła, bo wprowadziła zakaz współżycia, tłumaczyła że to przez to żeby kosmówka nie została przerwana bo dojdzie do krwawienia, a ona ma się w łożysko przekształcić. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam bo z tych nerwów co drugie słowo do mnie docierało Jak się człowiek nie zna i nie wie o co dokładnie biega to tak jest, musiałabym z kimś chodzić do dr kto mi zaś na spokojnie wszystko wytłumaczy Do pracy jednak mogę chodzić, więc nie wiem czy się martwić tym co powiedziała z tą kosmówką czy nie narazie jakaś niespokojna jestem
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
Eh...a kto nie tęskni za domowym jedzonkiem
. Jakby mi się chciało tak jak mi się nie chce to zabrałabym się za zrobienie ciasta...ale ja mam dziś taką niechęć do robienia czegokolwiek, że to się w głowie nie mieści. Też tak czasem macie? Czy tylko ja jestem taka nie do życia?
|
|
|
|
#4158 | |||||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wrzuciłam warzywa![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Dziewczyny z tego co czytam to macie apetyty,a ja nie mam wcale, wogóle nie chce mi się jeść i smaków nie mam.
||||||||||||||||||||||||
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
Monica
---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Nie martw się. Mi też nie chce się jeść. Gin kazała mi jeść 5 razy dziennie a ja max 3 i to takie małe posiłki, że aż mi wstyd . Tak sobie myślę, że zjadłabym pierożki, ale nie wiem co będzie jak je będę miała.
|
|
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
aalegna nie martw sie , musisz uwazac i tyle , wazne ze nie masz zakazu na wszystko co sie da tylko na igraszki , i ze z brzdacem wszystko super .
|
|
|
|
#4161 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4162 | ||||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
aalegna dobrze że nie kazała ci leżeć bo wtedy byłby powód do niepokoju, ale jak tylko na igraszki masz czerwone światło to nic złego.
|||||||||||||||||||||||
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz się objeść pysznościami i jeszcze wziąć na wynos...![]() allegna Ty się kochana ciesz z dobrych wieści |
|
|
|
|
#4164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4165 | ||||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Matko codzień to coraz gorzej. Rano czuję się jak nowonarodzona, a wieczorami wszystko się kumuluje i mdłości, odbija mi się, podbrzusze kłuje, wogóle fatalnie się czuję.
Kurcze dopiero w poniedziałek się dowiem który to tydzień, jajo zniosę z niecierpliwości.
|||||||||||||||||||||||
|
|
#4166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Twoje lista jedzeniowa bardzo w moim klimacie...na sama mysl o fasolce slina mi cieknie do podłogi . Tak to zdecydowanie smakolyk ktory by mi wszedl . rozmarzylam sie...monica82 ![]() aalegna dolaczam sie do wczesniejszych rad...i najwazniejsze,ze z Toba i maluszkiem wszystko ok a na wszystko przyjdzie pora. cierpliwosc poplaca.tyle dzis bylo o pierogach,ze i ja sie nastawilam na najulubiensze ruskie. Niestety mialy byc gotowce,ale bardzo dobre....i nawet ich nie bylo w sklepie musze sie obejsc smakiem i przygotowac psychicznie na ugotowanie pieczarkowej.wlasnie sobie dzis pomyslalam,ze tegoroczna gwiazdke bedziemy spedzac w skladzie dwa i pol brzmi naprawde niesamowicie.a na kolejnej juz trzeba bedzie bacznie obserwowac choinke. Powiem Wam,ze zycie naprawde caly czas mnie zaskakuje, szczegolnie jak takie cudne rzeczy sie dzieja i zaczyna sie ukladac pod wieloma wzgledami . Jakos mi dzis sentymentalnie
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka u nas będzie tak samo
---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Miałam naprawdę dobre chęci zjeść rybę z ziemniaczkami, ale cholera stoi mi w gardle i nie da się jeść |
|
|
|
#4168 |
|
Konto usunięte
|
Tikki, to najpierw trzeba ją było zabić
![]() Ja mam smaki na duuuużo picia i owoce, jak poprzednio. |
|
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
szajajaba
|
|
|
|
#4170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na nastepnej wizycie napewno uslyszysz same dobre wiesci ![]() Cytat:
do czerwca jezdzilam do poltorej tygodnia bo studiowalam zaocznie w Polsce, takie przebieg w samochodzie zrobilam jak nie wiem wiec mamusia z babcia musza sie spiac i napichcic dla mnie jedzonka ![]() co do zapasow to czesto cos kupuje w polsce, najczesciej jednak przyprawy, kostki rosolowe, jakies gotowce. No i mezowi soki grejfrutowe z Costa - uwielbia je i tutaj nie ma takich dobrych wiec woze caly bagaznik zawsze a tak to tez gotuje po polsku bo inaczej nie umiem gotuje to co mi smakowalo u mamy, babci, fakt ze smak jest inny ale tez dobre
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

jestem z siebie dumna jak nic 

Msza była dziwna, no ale to jednak inna kultura.
super ze dalas rade

. Nie umiem się z sofy podnieść a musiałabym iść do sklepu po ziemniaki. Znowu tak duszno się zrobiło na dworze 

pierogi
pierogi ruskie sa na pierwszym miejscu, jeszcze fasolka po bretonsku, zupka meksykanska, babcia ma mi ugotowa buraczki, knedle ze sliwkami, do tego jeszcze zamowilam sobie zupke kalafiorowa, koperkowa i botwinke 

a ciaza sprawia ze jeszcze bardziej ... moja mamusia tez bedzie u mnie dopiero jak urodze, ale teraz we wrzesniu bede jechac na obrone licencjata (daj boshe) wiec zostane na kilka dni u nich to i bede jadla
. Jakby mi się chciało tak jak mi się nie chce to zabrałabym się za zrobienie ciasta...ale ja mam dziś taką niechęć do robienia czegokolwiek, że to się w głowie nie mieści. Też tak czasem macie? Czy tylko ja jestem taka nie do życia?
musze sie obejsc smakiem i przygotowac psychicznie na ugotowanie pieczarkowej.