Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-30, 15:52   #4141
monica82
Zakorzenienie

GG do monica82
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Nooo jestem z siebie dumna jak nic
No pewnie, bo 8 godzinna podróż to nielada wyczyn w twoim stanie.

A ja będę Twym Aniołem,
Twą radością, smutkiem, żalem.
Będę gwiazdą na twym niebie,
Będę zawsze obok ciebie...
Miłość? Coś takiego nie istnieje!!!
monica82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 15:54   #4142
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć, jestem od wczoraj w domku.
Podróż zniosłam dzielnie pomimo upału. Jechaliśmy ponad 8 godzin, bo wiadomo - postoje itp.
Wesele udane choć kiepsko mi się podobało, warunki do spania fatalne, ale w ciszy przynajmniej (jakiś hostel - schronisko młodzieżowe). Ważne, że było łóżko i było sucho
Jedzenie na weselu super, wybór ogromny, smacznie, królowało disco polo, i jakieś niemieckie przeboje, których nie znałam Msza była dziwna, no ale to jednak inna kultura.
Nie nazwiedzałam się zbytnio bo młodzi kiepsko niedzielny czas poprawinowy zorganizowali Więc chodziliśmy po mieście w niedzielną noc.

Czułam się tam nawet nieźle, bardzo starałam się, aby nie dopadły mnie mdłości. Było ciężko ale dałam radę. Rodzina ucieszyła się z przywiezionej nowiny

Nie nadrabiam, bo mi się nie chce tyle czytać
witaj spowrotem super ze dalas rade
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 15:55   #4143
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość

A mnie z kolei mowili tutaj ze badanie sie wykonuje do 13t+5 po pozniej mierzenie przyziernosci nie ma sensu bo nie ma wiarygidnych danych ....
A najlepiej w 12 tyg.
Wiec co lekarz do opinia. Tu wiekszosc kobiet robi wlasnie w 12tyg.
I w Polsce chyba tez tak jakos.
Zreszta z tego co czytalam w roznych knigach to wlasnie miedzy 11 + 0 a 13+5 sie robi.
między skończonym 11 tygodniem 1 13 t + 6 dniem. Potem nie ma sensu, bo chodzi o przezierność karkową która siłą rzeczy potem się zmienia, ale i o to, że przy ZD na tym etapie nie ma wykształconej jeszcze kości nosowej, a potem jest.

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
emigra właśnie sobie wyobrażam jak dzidzia mierząca lekko ponad 5cm , krzyżuje sobie nózie które mają jakieś 2 cm, no szok, takie malutkie a takie zwinne, jeszcze tego nie ogarniam tak do końca
No, lalunia taka, polly pocket

Cytat:
Gucia akurat rodzynki przestały się udzielać tzn lutowy, bo majowe nawet na listę się nie wpisały... Majówki przeniosły się na swój wątek, a co z kumkurą to nie wiem...
Kumkurze daje dziecię popalić

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
to pasztet można jeść??
No a czemu nie?

Cytat:
U mnie obfite upławy były pierwszym objawem ciąży Od samej owulki jak zaczął mi się śluz płodny, tak się utrzymywał do terminu spodziewanej @ która nie przyszła, a potem zmienił się w niepłodny i już tak zostało, może jedynie jest go teraz mniej niż na początku.
U mnie też + równoczesny ból piersi. Teraz zelżał, za to sutki bardzo bolą, napuchnięte lekko i mega wrażliwe.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 15:57   #4144
Mravka
Zadomowienie

karolca witaj spowrotem po imprezowaniu)) najwazniejsze, ze jestes cała i zdrowa
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 15:58   #4145
monica82
Zakorzenienie

GG do monica82

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29088658]między skończonym 11 tygodniem 1 13 t + 6 dniem. Potem nie ma sensu, bo chodzi o przezierność karkową która siłą rzeczy potem się zmienia, ale i o to, że przy ZD na tym etapie nie ma wykształconej jeszcze kości nosowej, a potem jest.

No, lalunia taka, polly pocket

Kumkurze daje dziecię popalić

No a czemu nie?

U mnie też + równoczesny ból piersi. Teraz zelżał, za to sutki bardzo bolą, napuchnięte lekko i mega wrażliwe.[/QUOTE]
U mnie ból piersi zelżał, ale do soboty to nawet jak miałam koszulke i tak mi sutków dotykała to myślałam ze oszaleję.

A ja będę Twym Aniołem,
Stary 2011-08-30, 16:42   #4146
karinka711
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
karinka711 to miły gest ze strony Twego Lubego))teraz pora na sniadanka do lozka ...
i tak o to jestnie tyl;ko teraz ale zawsze tak było
karinka711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 16:57   #4147
tikki85
Zakorzenienie

Nono tylko pogratulować TŻta .

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Dziewczyny ale mam dziś lenia . Nie umiem się z sofy podnieść a musiałabym iść do sklepu po ziemniaki. Znowu tak duszno się zrobiło na dworze
Stary 2011-08-30, 17:07   #4148
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
a ja zauważyłam że na moim brzuchu pojawiły się włoski, niektóre jasne a wokół pępka ciemniejsze, mąż się śmieje że w niedźwiadka się przemieniam też tak macie? Wogóle szybko mi zaczęły rosnąć włosy, niestety te niechciane, czyli np. na nogach
mi rosną jak szalone, zwłaszcza w miejscach niechcianych, czyli praktycznie wszędzie tylko nie na głowie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
gratuluje wizyt i cudnych maluszkow!!

ja tez 17 wrzesnia ide na wesele kuzyna tżta, ale u mnie to bedzie dopiero 10tydz, szukam i szukam kiecki i nie moge znalesc ;/ noi fajne by byly jakies balerinki
wrocilam wlasnie z galerii grunwaldzkiej bylam c&a a tam promocje ciuszki po 5zł wiec kupilam bluzeczke i spodenki rozmiar 62 nie moglam sie opanowac za 5zl to nic tylko brac :d
macie juz cos czy tylko ja taka wariatka? 3bluzki i jedne gacie?
takie tanie? hmm nie wiedziałam, że jeszcze są promocje.
ja jeszcze nic nie kupiłam, ale chętnie bym coś upolowała

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Dragusia małe ciuszki są takie . Ja jeszcze nic nie mam i boję się jechać do sklepu, bo pewnie z czymś bym wróciła . Wolę kupić coś dla siebie, bo za niedługo zrobi się trochę chłodniej a ja nie mieszczę się w jeansy

Emigra małe stópcie i dłonie . Ja chcę już widzieć mojego dzidziunia...ale ja kolejne USG mam dopiero 20.09...zwariuję do tego czasu
ja 29 września, czyli też czekanie spore mnie czeka...

Cytat:
Napisane przez monica82 Pokaż wiadomość
Mnie też kłuje, prawie nie boli tylko kłuje. Dziewczyny a wy też macie takie obfite upławy?
ja mam spore, ale miałam badania na czystość i wszystko w porządku.

Cytat:
Cześć, jestem od wczoraj w domku.
Podróż zniosłam dzielnie pomimo upału. Jechaliśmy ponad 8 godzin, bo wiadomo - postoje itp.
Wesele udane choć kiepsko mi się podobało, warunki do spania fatalne, ale w ciszy przynajmniej (jakiś hostel - schronisko młodzieżowe). Ważne, że było łóżko i było sucho
Jedzenie na weselu super, wybór ogromny, smacznie, królowało disco polo, i jakieś niemieckie przeboje, których nie znałam Msza była dziwna, no ale to jednak inna kultura.
Nie nazwiedzałam się zbytnio bo młodzi kiepsko niedzielny czas poprawinowy zorganizowali Więc chodziliśmy po mieście w niedzielną noc.

Czułam się tam nawet nieźle, bardzo starałam się, aby nie dopadły mnie mdłości. Było ciężko ale dałam radę. Rodzina ucieszyła się z przywiezionej nowiny

Nie nadrabiam, bo mi się nie chce tyle czytać
Super, że podróż się udała

ja przed chwilą zjadłam sobie pierożki ruskie i z mięsem, tak pół na pół
no i pożarłam znów kolejne dwie mini paczuszki żelek

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 17:10   #4149
tikki85
Zakorzenienie

pierogi pierogi . Ja już nie mogę się doczekać jak ciocia przywiezie nam pierogi od teściowej
Stary 2011-08-30, 17:24   #4150
Karo89
Zakorzenienie

ja musiałam się póki co nacieszyć pierogami z restauracji, ale mają je pyszne, domowe, bo sami je lepią, a że mnie się nic nie chce to u mnie w domu pierogów od dawna jest brak ale oczywiście mimo, że dobre mają te pierożki w tej knajpie to i tak nie porównywalnie do moich wiem, że jestem skromna w tym momencie... no ale cóż poradzę... hehehe

Stary 2011-08-30, 17:25   #4151
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
pierogi pierogi . Ja już nie mogę się doczekać jak ciocia przywiezie nam pierogi od teściowej
a mi mamusia ugotuje jak pojade za niewiele ponad 2 tygodnie taka im liste przygotowalam ze beda stac tydzien przy garach (mama, jej tz i moja babica) i mi gotowac a ja bede siedziec i jesc, jesc, jesc pierogi ruskie sa na pierwszym miejscu, jeszcze fasolka po bretonsku, zupka meksykanska, babcia ma mi ugotowa buraczki, knedle ze sliwkami, do tego jeszcze zamowilam sobie zupke kalafiorowa, koperkowa i botwinke mama zlapal sie za glowe, a mi ciagle przychodzi ochota na cos nowego ale juz sie nie odzywam
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-30, 17:35   #4152
tikki85
Zakorzenienie

mhmmm emigra jaka lista . Moja mamusia tez by mi gotowała, ale ja nie mam w planach jechać do PL , a mama przyjedzie do mnie dopiero pewnie koło marca .
Stary 2011-08-30, 17:38   #4153
Kathi75
Zakorzenienie

No mnie na pierogi nie ciagnie za to dzis smalec ze skwarkami i cebulka sobie zapodalam mmmmmmmmmmmmm jak mnei wczoraj wzielo to dzis polecialam kupic

Karo89 u mnie to samo duzo , ciemne i niechciane dzis plastry szly w ruch

Kupilam mojej dzidzi overal na wiosne taki sliczny bialy powiedzmy na wyjscie ze szpitala jak nie bedzie za cieplo bo w marcu roznie bywa

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 17:40   #4154
tikki85
Zakorzenienie

U mnie już w kwietniu może być z 25st
Stary 2011-08-30, 17:41   #4155
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
mhmmm emigra jaka lista . Moja mamusia tez by mi gotowała, ale ja nie mam w planach jechać do PL , a mama przyjedzie do mnie dopiero pewnie koło marca .
juz skrocona tesknie za jedzonkiem mamy i babci ... a ciaza sprawia ze jeszcze bardziej ... moja mamusia tez bedzie u mnie dopiero jak urodze, ale teraz we wrzesniu bede jechac na obrone licencjata (daj boshe) wiec zostane na kilka dni u nich to i bede jadla
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-30, 17:47   #4156
aalegna
Wtajemniczenie

hej ja już po wizycie, miałam wykonaną przezierność karkową, wszystko w porządku, maluch ma 6 cm i serducho mu znów waliło z szybkością 158. Widziałam jedną rączkę bo drugiej nie chciał pokazać, dwie nóżki, oczy, nosek, uszy i żołądek no i serduszko.
Troche mnie jednak pani zmartwiła, bo wprowadziła zakaz współżycia, tłumaczyła że to przez to żeby kosmówka nie została przerwana bo dojdzie do krwawienia, a ona ma się w łożysko przekształcić. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam bo z tych nerwów co drugie słowo do mnie docierało Jak się człowiek nie zna i nie wie o co dokładnie biega to tak jest, musiałabym z kimś chodzić do dr kto mi zaś na spokojnie wszystko wytłumaczy
Do pracy jednak mogę chodzić, więc nie wiem czy się martwić tym co powiedziała z tą kosmówką czy nie narazie jakaś niespokojna jestem
Stary 2011-08-30, 17:47   #4157
tikki85
Zakorzenienie

Eh...a kto nie tęskni za domowym jedzonkiem . Jakby mi się chciało tak jak mi się nie chce to zabrałabym się za zrobienie ciasta...ale ja mam dziś taką niechęć do robienia czegokolwiek, że to się w głowie nie mieści. Też tak czasem macie? Czy tylko ja jestem taka nie do życia?
Stary 2011-08-30, 17:54   #4158
monica82
Zakorzenienie

GG do monica82

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
ja musiałam się póki co nacieszyć pierogami z restauracji, ale mają je pyszne, domowe, bo sami je lepią, a że mnie się nic nie chce to u mnie w domu pierogów od dawna jest brak ale oczywiście mimo, że dobre mają te pierożki w tej knajpie to i tak nie porównywalnie do moich wiem, że jestem skromna w tym momencie... no ale cóż poradzę... hehehe
Jesli mowa o pierogach to ja dzisiaj gotując zupke jarzynową, pomyliłam się i sięgnęłam z zamrażarki zamiast warzyw to pierogi sięgnęłam i wrzuciłam do zupy. Ale szybko wyciągnęłam I wrzuciłam warzywa

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Dziewczyny z tego co czytam to macie apetyty,a ja nie mam wcale, wogóle nie chce mi się jeść i smaków nie mam.

A ja będę Twym Aniołem,
Stary 2011-08-30, 17:55   #4159
tikki85
Zakorzenienie

Monica Byłaby zupka pierogowa

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Nie martw się. Mi też nie chce się jeść. Gin kazała mi jeść 5 razy dziennie a ja max 3 i to takie małe posiłki, że aż mi wstyd . Tak sobie myślę, że zjadłabym pierożki, ale nie wiem co będzie jak je będę miała.
Stary 2011-08-30, 17:56   #4160
Kathi75
Zakorzenienie

aalegna nie martw sie , musisz uwazac i tyle , wazne ze nie masz zakazu na wszystko co sie da tylko na igraszki , i ze z brzdacem wszystko super .

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 17:59   #4161
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
a mi mamusia ugotuje jak pojade za niewiele ponad 2 tygodnie taka im liste przygotowalam ze beda stac tydzien przy garach (mama, jej tz i moja babica) i mi gotowac a ja bede siedziec i jesc, jesc, jesc pierogi ruskie sa na pierwszym miejscu, jeszcze fasolka po bretonsku, zupka meksykanska, babcia ma mi ugotowa buraczki, knedle ze sliwkami, do tego jeszcze zamowilam sobie zupke kalafiorowa, koperkowa i botwinke mama zlapal sie za glowe, a mi ciagle przychodzi ochota na cos nowego ale juz sie nie odzywam
knedle ze śliwkami bym zjadła

Cytat:
Eh...a kto nie tęskni za domowym jedzonkiem . Jakby mi się chciało tak jak mi się nie chce to zabrałabym się za zrobienie ciasta...ale ja mam dziś taką niechęć do robienia czegokolwiek, że to się w głowie nie mieści. Też tak czasem macie? Czy tylko ja jestem taka nie do życia?
mi też się nic nie chce, gotuję bo muszę, a tak to wcześniej chętniej coś upichciłam w kuchni.

Cytat:
Jesli mowa o pierogach to ja dzisiaj gotując zupke jarzynową, pomyliłam się i sięgnęłam z zamrażarki zamiast warzyw to pierogi sięgnęłam i wrzuciłam do zupy. Ale szybko wyciągnęłam I wrzuciłam warzywa

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Dziewczyny z tego co czytam to macie apetyty,a ja nie mam wcale, wogóle nie chce mi się jeść i smaków nie mam.
hehehe to faktycznie była by zupa pierogowa

Stary 2011-08-30, 18:03   #4162
monica82
Zakorzenienie

GG do monica82

aalegna dobrze że nie kazała ci leżeć bo wtedy byłby powód do niepokoju, ale jak tylko na igraszki masz czerwone światło to nic złego.

A ja będę Twym Aniołem,
Stary 2011-08-30, 18:11   #4163
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
emigra co dwa tygodnie w PL...? Takiej to się powodzi... Możesz się objeść pysznościami i jeszcze wziąć na wynos... Bierzesz z Pl jakiś prowiant?? Bo ja zawsze, dużo... oj pojadło by się pyszności, chociaż my tu raczej "po polsku" jemy, mam polskie mięsko i gotuję polskie potrawy, więc nie brakuje mi choćby przysłowiowego kotleta schabowego z ogórkiem kiszonym, ale są rzeczy, zwłaszcza mamusine, których nigdy nie mam dość

allegna Ty się kochana ciesz z dobrych wieści i nie martw nic, gdyby sprawa była bardzo poważna na pewno lekarz by Ci o tym powiedział, żeby się coś złego nie stało, myślę że tylko zapobiegawczo kazał się powstrzymać, a Ty się zastosujesz i wszystko będzie dobrze
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 18:13   #4164
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
aalegna dobrze że nie kazała ci leżeć bo wtedy byłby powód do niepokoju, ale jak tylko na igraszki masz czerwone światło to nic złego.
no mam nadzieje, bo skoro żadnych leków nie kazala brać tylko dalej witaminy to chyba nie tak źle
Stary 2011-08-30, 18:20   #4165
monica82
Zakorzenienie

GG do monica82

Matko codzień to coraz gorzej. Rano czuję się jak nowonarodzona, a wieczorami wszystko się kumuluje i mdłości, odbija mi się, podbrzusze kłuje, wogóle fatalnie się czuję.
Kurcze dopiero w poniedziałek się dowiem który to tydzień, jajo zniosę z niecierpliwości.

A ja będę Twym Aniołem,
Stary 2011-08-30, 18:39   #4166
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Twoje lista jedzeniowa bardzo w moim klimacie...na sama mysl o fasolce slina mi cieknie do podłogi. Tak to zdecydowanie smakolyk ktory by mi wszedl. rozmarzylam sie...

monica82 musisz przetrwac...niestety wiem jak to jest, ale minie i bedzie lepiej

aalegna dolaczam sie do wczesniejszych rad...i najwazniejsze,ze z Toba i maluszkiem wszystko ok a na wszystko przyjdzie pora. cierpliwosc poplaca.

tyle dzis bylo o pierogach,ze i ja sie nastawilam na najulubiensze ruskie. Niestety mialy byc gotowce,ale bardzo dobre....i nawet ich nie bylo w sklepie musze sie obejsc smakiem i przygotowac psychicznie na ugotowanie pieczarkowej.

wlasnie sobie dzis pomyslalam,ze tegoroczna gwiazdke bedziemy spedzac w skladzie dwa i pol brzmi naprawde niesamowicie.
a na kolejnej juz trzeba bedzie bacznie obserwowac choinke.
Powiem Wam,ze zycie naprawde caly czas mnie zaskakuje, szczegolnie jak takie cudne rzeczy sie dzieja i zaczyna sie ukladac pod wieloma wzgledami. Jakos mi dzis sentymentalnie
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 18:52   #4167
tikki85
Zakorzenienie

Mravka u nas będzie tak samo

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Miałam naprawdę dobre chęci zjeść rybę z ziemniaczkami, ale cholera stoi mi w gardle i nie da się jeść
Stary 2011-08-30, 19:11   #4168
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Tikki, to najpierw trzeba ją było zabić

Ja mam smaki na duuuużo picia i owoce, jak poprzednio.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 19:18   #4169
tikki85
Zakorzenienie

szajajaba . Nie mam broni
Stary 2011-08-30, 19:23   #4170
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
hej ja już po wizycie, miałam wykonaną przezierność karkową, wszystko w porządku, maluch ma 6 cm i serducho mu znów waliło z szybkością 158. Widziałam jedną rączkę bo drugiej nie chciał pokazać, dwie nóżki, oczy, nosek, uszy i żołądek no i serduszko.
Troche mnie jednak pani zmartwiła, bo wprowadziła zakaz współżycia, tłumaczyła że to przez to żeby kosmówka nie została przerwana bo dojdzie do krwawienia, a ona ma się w łożysko przekształcić. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam bo z tych nerwów co drugie słowo do mnie docierało Jak się człowiek nie zna i nie wie o co dokładnie biega to tak jest, musiałabym z kimś chodzić do dr kto mi zaś na spokojnie wszystko wytłumaczy
Do pracy jednak mogę chodzić, więc nie wiem czy się martwić tym co powiedziała z tą kosmówką czy nie narazie jakaś niespokojna jestem
super ze z maluszkiem oki a z kosmowka to ona moze sie odklejac o ile dobrze kojarze, ale nie wiem czy u Ciebie o to chodzi. Jak zakazala tylko sexiku to znaczy ze nie jest zle na nastepnej wizycie napewno uslyszysz same dobre wiesci
Cytat:
emigra co dwa tygodnie w PL...? Takiej to się powodzi... Możesz się objeść pysznościami i jeszcze wziąć na wynos... Bierzesz z Pl jakiś prowiant?? Bo ja zawsze, dużo... oj pojadło by się pyszności, chociaż my tu raczej "po polsku" jemy, mam polskie mięsko i gotuję polskie potrawy, więc nie brakuje mi choćby przysłowiowego kotleta schabowego z ogórkiem kiszonym, ale są rzeczy, zwłaszcza mamusine, których nigdy nie mam dość

allegna Ty się kochana ciesz z dobrych wieści i nie martw nic, gdyby sprawa była bardzo poważna na pewno lekarz by Ci o tym powiedział, żeby się coś złego nie stało, myślę że tylko zapobiegawczo kazał się powstrzymać, a Ty się zastosujesz i wszystko będzie dobrze
teraz tak wyszlo do czerwca jezdzilam do poltorej tygodnia bo studiowalam zaocznie w Polsce, takie przebieg w samochodzie zrobilam jak nie wiem i od czerwca nie bylam, bede we wrzesniu a potem do ewentualnie na boze narodzenie i koniec poki male sie nie urodzi i nie bede mogla z nim/nia pojechac wiec mamusia z babcia musza sie spiac i napichcic dla mnie jedzonka
co do zapasow to czesto cos kupuje w polsce, najczesciej jednak przyprawy, kostki rosolowe, jakies gotowce. No i mezowi soki grejfrutowe z Costa - uwielbia je i tutaj nie ma takich dobrych wiec woze caly bagaznik zawsze a tak to tez gotuje po polsku bo inaczej nie umiem gotuje to co mi smakowalo u mamy, babci, fakt ze smak jest inny ale tez dobre
3270g, 47 cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości