|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Cześć Mamuśki
kilka razy coś pisałam i nie mogłam wiadomości wysłać i się w końcu poddawałam. ale czytam regularnie![]() w ubiegły piątek miałam usg.było cudownie, chociaż mój mąż powiedział, że dziwnie mu było tak patrzeć jak inny facet, chociaż to lekarz przecież, coś mi tam wkłada nasz Maluszek rozwija się prawidłowo, wszystkie parametry w normie. śmieszne fikołki robił jest śliczny, chociaż mój tż określił maluszka mianem Małego Aliena moglabym na usg latać codziennie i patrzeć, patrzeć, patrzeć....Termin porodu mi się zmienił na 12.03.już się nie mogę doczekać.ja wczoraj zaczęłam 4 miesiąc. czuję się ok.w ogóle od początku wyjątkowo dobrze znoszę tą ciążę.oby tak dalej...plecy mnie tylko bolą od leżenia i brzuszek mam już spory. dziwne to w sumie...szczupla jestem z natury, a brzuch się zaokrąglił już z trzy tyg temu. mam mało mniejszy brzuszek od brzucha mojej przyjaciólki która zaczyna 6 miesiąc. nie mam pojęcia dlaczego tak jest...pozdrawiam wszystkie wiosenne mamuśki i proszę- nie wykreślajcie mnie cały czas jestem i chcę byc z Wami na tym wątku . buziaki
|
|
|
|
#4172 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A ja niestety przed chwila mialam napad dusznosci.
![]() Jestem astmatyczka, leczylam sie od 3 roku zycia do 18 lat, choroba zostala wyciszona (bo astmy nie da sie wyleczyc zupelnie) ale dusznosci nie mialam od lat...pozostal mi tylko katar sienny w kazde lato i zatkany nos.... a tu dzis zle mi sie oddycha i zaczelam kaszlec co rozkrecilo dusznosc ![]() juz mialam dzwonic do gina, ale zaczelam gleboko oddychac na balkonie i troche sie uspokoilo. Jeszcze mi swiszczy na oskrzelach ale jest lepiej. Wyczytalam w necie ze w ciazy czesto astma sie odzywa, a po ciazy wraca do stanu sprzed ciazy, ale jutro na wizycie musze wspomniec lekarzowi o tym incydencie, zeby przepisal mi leki rozkurczowe na oskrzela, bo przeciez jak ja sie dusze i hiperwentyluje, to dzidzia tez nie ma zaciekawie ![]() Wyczytalam tez ze czesciej astma sie odzywa u kobiet ktore nosza dziewczynke w lonie, ciekawe czy to prawda, no w sumie przy Filipie nie mialam zadnych dusznosci. Czy ktoras z Was tez ma podobny problem?????? Cytat:
![]() dobrze ze juz jestes z nami no i gratuluje udanej podrozy ![]() Cytat:
Dobrze ze z dzidzia wszystko ok ![]() Cytat:
![]() naprawde czuje sie barzo wypompowana. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- dobrze ze u Ciebie i maluszka wszystko w porzadku
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde...chciałam zrobić mężowi dobry obiadek, ale otworzyłam woreczek z mięsem...i...i już mam pusto w żoładku
---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Aguśka
|
|
|
|
#4174 | |||||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
agabi super że z dzidzią o.k. A Tż pewnie podczas badania wzruszył się co?
aguśka nie mamy wyjścia musimy to przetrwać. Własnie przez tel powiedziałam mojemu że dobrze że go nie ma bo bym teraz na nim odbijała swoje złe samopoczucie. ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
||||||||||||||||||||||||
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Mój bardzo dobrze gotuje, ale tyle h spędza w pracy, że mi go szkoda, że musi przyjść i samemu robić jedzenie
. Ale co...jakby chciał rybę, albo warzywa to nie byłoby problemu, ale mięsa jakoś nie potrafię ruszyć
|
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska, kurcze... musisz powiedziec ginkowi o tych dusznosciach
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ;] prosze o nie wykreslenie mnie z listy jak tylko moge sie odzywam ;D
Troche mnie nie bylo - sezon urodzinowy nie dosc ze moje urodziny to taty . No wiec woriclam widze ze u nas w wiekosci objawy mijaja ;] a ja mam pytanie do was - czy was czasem tak kluja rwa jajniki np przy kichnieciu albo przy zbyt szybkim zerwaniu sie z pozycji lezacej ?? no i boli was czasem kregoslup ? bo ja znow panikuje - i to bardzo bo w sumie z objawow ciazy nie mam juz nic trylko odorbine sutki mnie bola i te klucia i kregoslup ???
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2011-08-30 o 19:48 |
|
|
|
#4178 |
|
Rozeznanie
|
aguśka- koniecznie pogadaj o tym z lekarzem, dobrze że już jutro masz wizytę. ja też się boję tych duszności- u mnie z kolei z serduchem problemy...
monica- mój tż ma taki dziwny charakter, że nie okazuje takich emocji za bardzo. ale wiem, że cieszył się z tego że był ze mną i że wszystko jest ok.ale czasem drażni mnie to, że mój tż bardziej, dużżżo bardziej martwi się o mnie, o to jak ja się czuję niż o to czy z Maluszkiem jest wszystko ok i czy zdrowo rośnie... |
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- No bede musiala z ginem pogadac, kurcze nie chcialabym lekow brac, ale mysle ze trzeba bedzie. Powiem Wam ze sie wystraszylam, bo od wielu wielu lat nie mialam dusznosci. agabi mam nadzieje ze u Ciebi bedzie dobrze.
|
|
#4180 |
|
Konto usunięte
|
A ty w ogóle wiesz, kiedy wolno broni używać?
![]() Emigra, a co studiowałaś? Ja wieczna studentka jestem, kocham studiować
Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2011-08-30 o 20:07 |
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie boli krzyż. Często (ale to wynika z mojej budowy i stylu życia).
Przy dłuższym chodzeniu niestety boli jeszcze bardziej. A w okolicy jajników czasem zaboli, ale przy szybkim, nagłym ruchu (tak jak napisałaś GIzmiątko - np. przy kichnięciu).
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2011-08-30 o 20:10 |
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
dotarłam do domu wreszcie
mało brakowało a bym się przed teściową wygadała, że jestem w ciąży (a przypominam, że zależało mi aby powiadomić obie pary dziadków na raz) byliśmy kupić na tę okazję coś w rodzaju prezentów i udało się tylko fasolki z napisami w empiku kupić ... dla babć a teraz wreszcie mogę ubrać swoje super wygodne porteczki brzuszate ![]() padam na ryjek ..nie dam wam chyba dis rady kompletnie ja miewam dusznosci ale to tak np w jakimś sklepie (niby klima a jednak dziś właśnie taki dzień był .. ledwo powłóczyłam nogami po tych sklepach.. i nie powiem czułam, że wszyscy się na mnie gapili jak na durnia ..różowe leginsy skórzana miniówka z rozpierdakiem i odstający bęben :/ zupełnie nie wiem jak mogłam się tak ubrać... ale nic innego w szafie nie moglam znalezc zeby mnie piło w brzuch ooo a powiedzcie mi jak tam z waszym apetytem bo u mnie to jest tak jak już przetrwam nudności z poranka i coś w stylu dwóch łyżek twarogu zjem.. za jakiś czas znowu czuje ze burczy mi w brzuchu do teog stopnia ze mdli mnei z głodu a jak juz zaczynam np jesc obiad to autentycznie mi sie nie miesci jadlam wczoraj obiad z rodzicami i zjadłam zupę (zalewajka... nawet nie taka super tresciwa) a drugie to juz jadlam na sie do tego stopnia ze zostawilam pol .. wcale nie tak duzego kotleta dzis u tesciwoej to samo zupe zjadlam. ae jak kończyłam to już czułam ze nawet połowy drugiego nei zjem siedziałam pół godziny i wmuszałam w siebie pure buraczkii kurczaka w sosie koperkowym... na samo wspomnienie znowu mnie mdli
|
|
|
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
Kubusewa, mam właśnie coś podobnego z jedzeniem. Oczami by się zmieściło, ale jeść nie da rady
.
|
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, kosmetologie, ale nie polecam - chyba lepsze porobic dobre kursy niz marnowac 3 lata na uczelni ... a moja uczelnia to masakra - placilysmy kupe kasy a nie bylo podstawowych kosmetykow np
A pracujac w zawodzie prawie rok - minie za dwa tygodnie, uswiadomilam sobie ze nie mam ochoty uzerac sue z meczacymi klientami, zwlaszcza ze tam gdzie pracuje to salon powiedzmy doprowadzania do poarzadku, a nie salon pieknosci ... najwiecej robimy stop, najmniej kosmetyki i mamy stara klientele, srednia wieku 50-99 lat wiec prawdopodobnie jak dzidzi odchowam to wyladuje w firmie meza i razem bedziemy pracowac, teraz mu pomagam w ksiegowosci, tzn przygotowuje mu papiery do ksiegowego, segreguje jakies tam inne rzeczy, ale w planach mamy troche inne zajecie jeszcze dla mnie
|
|
|
#4186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() za to kręgosłup od 2 tyg boli mnie niemiłosiernie, szczególnie jak długo siedze lub leże, dziś miałam problem podniesc się z łóżka bo jakoś na skos spałam. Mówiłam dziś o tym mojej pani gin, stwierdziła że to on pracy przy komputerze i mam sobie cześciej wstawać i się poruszać trochę świetne rady nie ma co, tyle to i ja przed ciąża wiedziałam
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gizmiatko, ja podczas siedzenia jak kichne to strasznie mnie wtedy ciagnie w podbrzuszu, a tak to czasami zakluje mnie jajnik, nie tak zebym to specjalnie zauwazala dzisiaj czuje jakies dziwne klucia w pochwie ale to pod badaniu, bo dzisiaj mi gin wiercil doslownie ta glowica w muszelce, az bolalo mam nadzieje ze jutro juz nic nie bedzie kluc
|
|
|
|
#4188 |
|
Konto usunięte
|
Emigra, no to faktycznie, zupełnie nie moje zainteresowania
A nie chciałabyś sama czegoś prowadzić?
|
|
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje za odpowiedz -mysle ze nie tyle z ginem co z lekarem ktory cie prowadi w astmie - bo gin chyba na dusznosciach sie nie zna ? jak specjalista ?endokrynolog? hmm chyba ten specjalista sie ianczej nazywa ?
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#4190 |
|
Zadomowienie
|
ja bym sie nie obraziła jakbym ktoś mi wymienił fotel przy biurku w pracy na fotel masujący
Zdecydowanie 8h przed kompem w pozycji siedzacej sprawia,ze po wstaniu czuje sie połamana. Oczywiscie po cichaczu rozpinam guzik w spodniach, zeby sie tak nie gniesc , bo to srednio wygodne..Ostatnio powiedzialam Szefowi(bardzo fajnie zareagował i az mi ulzylo), potem poszlismy na obiad i az przyniosl mi i sobie ze słowami "od razu podzielmy ktore czyje,bo jeszcze sie na moje rzucisz, bo wiadomo jak to teraz "(i usmiech od ucha do ucha,ze On taki zabawny:P
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29095142]Emigra, no to faktycznie, zupełnie nie moje zainteresowania
A nie chciałabyś sama czegoś prowadzić?[/QUOTE]Myslalam o tym, ale tu salonow kosmetycznych na jednej ulicy jest po kilka a poza tym nie chce miec sytuacji mojej szefowej jak bedziemy chcieli drugie dziecko miec, ze bede musiala kogos zatrudnic (a moze nie byc mnie stac na to) albo zamknac salon na jakis czas i zaraz po porodzie wrocic (moja szefowa tydzien po porodzie juz pracowala) Kwestia do zastanowienia, ale chyba wygodniej i spokojniej bedzie mi z mezem w jego firmie, juz i tak sie dosyc znam na tym czym sie zajmuja a mam jeszcze kupe czasu zeby sie wdrozyc w temat doglebnie i ogarnac ich programy cos sie wymysli
|
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz to taki bol nie przy kazdym wstawnaiu tylko sie szybko zerwe bo np zadzowni domofon to mnie tak zakluje itaki ostry bol przez pare sekkund i jak szybko złapie tak szybko pusci o cos takieog mi chodzi ;] mnie jakos mniej sie chce jesc -ale to przez pogode raczej
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym ze ja u tej pani doktor bylam 10 lat temu ostatni raz (jak mialam lat 18) i nawet nie wiem gdzie ona przyjmuje teraz. Jednak ja mysle ze moj kochany gin cos wymysli.
|
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka fajnego masz szefa
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi tez smakuja, probowalismy z innych firm i to nie to samo, a z costy nie sa ani za gorzkie, ani za slodkie i maja malo kcal a duzo witaminy C![]() dziewczyny, macie jakies sposoby na przewiana szyje? boli niemilosiernie, a jutro do pracy muszem ... chcialam wziac od tesciowki auto ale przemecze sie autobusami, bo nie umiem glowa krecic
|
|
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie masz amolu to spirytus kamforowy jest super. Ja uciekam spac bo juz mnie porzadnie muli i oczy mi sie zamykaja. Maly juz wykapany przez moja mame, jeszcze ja sie przekape i kladziemy sie razem spac ![]() Dobranoc
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
A ja czytałam, że nie można używać żadnych maści kamforowych na rozgrzanie
|
|
|
|
#4200 |
|
Zadomowienie
|
Ooo ja dziewczyny, ale produkcję macie..
Ja dziś w pracy byłam 10.5 godz.grrr.. Jutro znowu lista ortopedyczna (nikt nie lubi, więc się nie zamienili). Więc od rentgenów będę się starała uciekać. A w czwartek dyżur 30 godzinny.. Po dyżurze w piątek mam w planie ( o ile jeszcze dychać będę) jechać do Dublina, bo w sobotę idę na sympozium, na które zapisałam się i za które zapłaciłam jeszcze przed dwiema kreskami.. Cały dzień bez totalnie żadnej przerwy było mi niedobrze. Ochoty na sex w ogóle nie mam (biedny małżyk) Za to jestem super hiper zagazowana i zatwardzona. Moje jelita postanowiły zastrajkować i w zasadzie od dwóch tygodni mam problem. Nie pomaga nic. Myślę, że kawa by pomogła, ale na samą myśl mam odruch wymiotny. Ale tu ładne brzuszki pokazujecie Super..Uciekam buziaki! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

kilka razy coś pisałam i nie mogłam wiadomości wysłać i się w końcu poddawałam. ale czytam regularnie
nasz Maluszek rozwija się prawidłowo, wszystkie parametry w normie. śmieszne fikołki robił 

świetne rady nie ma co, tyle to i ja przed ciąża wiedziałam