|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
Zoska dzisiaj kochana ale wymgala mega uwagi
ciagle sie chciala bawic ale z kims..wielkie wycie na macie a jak tatus albo mamusia buzie pokazali to radosc nieziemska, a po kapieli myslalam ze z glodu mi cycka urwie![]() spi od 20:30, wiec i ja juz sie klade ![]() bo wiadomo nocki nas ostatnio nie rozpieszczaja... a jutro przychodza kolezanki z tej barselgruppe-dzieciowej grupy wiec trzeba byc w miare rzeskim pisalam wam juz zescie kochane bestie?? ja rowniez ![]() Cytat:
![]() a moja Zoska tez ma 2 maty....bo jedna ja kupilam a druga dostalam w pracy....ale spoko bo jedna bierzemy na wyjazdy i lezy na lozku w sypialni i na niej woli Zoska na brzuszku lezec a druga w salonie i lezy na pleckach ![]() Cytat:
![]() jestem panikara jestem... i chce byc naj, ale juz mi przeszlo(na razie )matall ![]() paulizia gratulujemy szczepienia, oby maly nie goraczkowal i buziale za slowa otuchy ![]() anulinka dziekuje za dane rozjasniacie mi troche w glowie, bo tez mam ochote zaczac z tymi jedzonkami, ale sie boje troche![]() uciekam spac, trzymajcie sie cieplo kochane
|
||
|
|
|
#3122 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Macius u babci był grzeczny nie mogła się go nachwalić ![]() a teraz spadam myc marudkę ps.zdjęć za duzo nie zrobiłam bo aparatu nie wzieła tylko komórką pare więc wrzucam najładniejsze Dobranoc ps. Dziekujemy wszystkim za życzenia |
|
|
|
|
#3123 |
|
Zadomowienie
|
Hello,hello
pamiętacie nas jeszcze ? Kurcze brak mi czasu na wszystko,doba to dla mnie za mało. Teraz kiedy sa już chłopcy w domu,to ręce pełne roboty. Wrócilismy z wakacji,urlop sie udał. Maleństwo moje rośnie i zmienia sie z dnia na dzień jutro mamy szczepienie,bidulka znów będzie okropnie płakać. Jutrzejszy dzień będzie bardzo pracowity,o 8.15 mamy szczepienie,później ostatnie zakupy związane ze szkołą,tyta itd. I najgorsze przedemną,jade na pogrzeb,umarła moja 16 letnia kuzynka. normalnie to jakiś horror,nadal nie jestem wstanie uwierzyć,że zmarła. Pokrótce opisze okoliczności,dziewczyna była w ciązy,urodziła bliźnięta (chłopca i dziewczynkę),przez CC,zrobił się zator doszedł do płuc,w efekcie doszło do zatrzymania akcji serca.Przewieziono ją do innego szpitala i wprowadzono w śpiączkę farmakologiczną.Niestety nie udało sie utrzymać jej przy życiu,zmarła w piatek. Dzieciaczki są zdrowiutkie i duże 3,5 kg i 2,5 kg Ciocia jest prawnym opiekunem,młoda dziewczyna miałą całe zycie przed sobą. Ehh nie bede już smucić i zaśmiecać wątku prywatnymi sprawami. Wklejam kilka fotek z pobytu u babci uciekam dobrej nocy
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
Night, uroczy synek
Kasia, to straszne Malutka śliczna!Też się kładę bo trzeba trochę pospać. Ciekawe jaka będzie dzisiejsza noc Dobranoc
|
#3125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczerze mam taką opaskę z innej firmy i ona jest dość mała, zawieszki są wg mnie lepsze bo możesz przepinać do wózka do fotelika do maty i zawsze to jest przed oczami dziecka. Tym bardziej że cena zawieszki jest niewiele większa. Witaj Kasiu Straszna tragedia. Biedne maleństwa.
|
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to strasznie przykre az brak mi słów wspułczuje![]() ale czemu sie ten zator zrobił? ![]() Martynka jest prze urocza!!! te kudełki takie ciemne fajnie ze urlop udany i ze w ogole był
|
|
#3127 |
|
Wtajemniczenie
|
MoniaK ja mam takie cus, ale tylko na stopki z Mothercare. Zalozylam mu raz jakis czas temu, ale nie byl zainteresowany wiec rzucilam gdzies w kat. Dzis znalazlam jedna ze skarpet i nie wiem gdzie jest druga, a chcialabym znowu sprobowac mu zalozyc moze mu sie spodoba wiec dam znac.
Kasia1361 strasznie mi przykro!!! Okropnie smutna historia!!! Kurcze... myslalam, ze juz takie rzeczy sie nie zdarzaja przy porodach...![]() ![]() ![]() Martynka ma sliczne wloski ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Night25 Macius przecudny
|
#3128 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moniqac spoznione zyczonka dla szymonka za 4 miechyCytat:
Cytat:
jak dzieci dotykaja go brudnymi lapami, szczegolnie po raczkach i twarzy, jak z przyzwolenia rodziny dotykaja czy caluja nie do konca zdrowe i obcy. znajomi i rodzina jako tako mnie nie rusz abo przeciez do niego przychodza i wole zainteresowanie dzieckiem niz jego brak, ale wkurza mnie jak pewne osoby caluja go po rekach! no k....wa mac! on te raczusie wklada do buziuchny to po co zostawiac mu zarazki_!p.s. widzialam fote antonka i bardzo podobala mi sie jego bluzeczka ![]() Cytat:
![]() takze wrzuc na luzik, nie ma lepszej mamusi dla zosi od ciebie nie mam dodatkowego pokoju zeby przeniesc norbusia-wowczas ja bym musiala sie przeniesc do salonu a jego zostawic u nas, a to nie wchodzi w gre, ale na pewno bym przeniosla. jak skonczy 2 -3 latka to mam plan zeby przeniesc go do domi pokoju lub jego wlasnego jak zmienimy mieszkanie masakra a juz myslalam ze same volkswageny kradna (z doswiadczen rodziny i znajomych )normalnie ewesko nie wierze! naprawde jedyny plus ze mieliscie ac, a wiem ze to i tak strata,k ogromne utrudnienie ale pomysl jak ludzie nie maja, i tyle kasy pojdzie sie pieprzyc.... Cytat:
no mam nadzieje ze z karmieniem bedzie dobrze co by to nie znaczylo daisy widzialam rano ze pytalas o nas. domi grzeczny, pomocny w stosunku do norbusia, a tz poprostu juz nawet profilaktycznie jezdzi do kliniki, stad moje okreslenie ze ma karnet . a moze ma? nawet nie wiem czy to prywatnie z pracy ma zalatwione czy nie, no nic, jezdzi raz na miesiac jak nic sie nie dzieje, a jak sie dzieje to codziennie.nic o nas nie napisze bo nie mam sil. mam dola i ogolnie mi zle
|
|
|
#3129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny proszące o głosy - kliknęłam wszystkie
|
|
|
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
ide spać
![]() dobranoc
|
#3131 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam...\
Przeczytałam o bliźniętach - maleńkich sierotkach i sie normalnie popłakałam ![]() jakie o straszne mój Boże... eweska jaka szkoda... nowe autko... Grazin odalam sebka w ulubione, więc będę klikac bez przypominania ![]() Jutro drugie szczepienia... o matko i córko ! ciekawe ile ta moja pucia już waży |
|
|
|
#3132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
biedne dzieci twoja martynka boska, a wlosy ma poprostu takie ze mi zapiera dech!
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
nie kochane,, nie byla ubezpieczona bo to nie drogie
niecale 50 zl z przesylka listem priorytetowym wyslala tzn ekonomicznym ale kloci sie ze priorytet, chociaz na poczcie w centrali ja przyjeli i ekonomicznym szla ale do mojego miasta nie dotarla jak nie dojdzie, to niech mi kase odda, albo wysyla nową wykapalam ole, uspalam iiiiiiiiiiiiii POJECHAŁAM NA STEP ze sztangami ![]() ![]() night maly cudny
|
|
|
|
#3135 |
|
Wtajemniczenie
|
Amarcia ojjj...
za szczepienie Aga_pe ostatecznie... chyba! No od jutra ostatecznie. Jutro konzy 3 miesiace wiec niech ma jeszcze ten ostatni raz ![]() Moj Antuanek jeszcze nie spi
|
#3136 |
|
Wtajemniczenie
|
naczytałam sie jeszcze o tym kole i co... też mam ochotę kupić i zacząć kręcić...
|
|
|
|
#3137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3138 |
|
Wtajemniczenie
|
to ja oglądam od razu te z podwójnym rzedem kulek
porypało mnie do reszty nie? ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- mamooptymistko siostra naprawdę widzi efekty? |
|
|
|
#3139 |
|
Wtajemniczenie
|
a sprzedaja z tym hula hop motywacje do krecenia?
|
#3140 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulizia szukam takiej aukcji... Kupię koło i 39272654kg motywacji
![]() a ty co masz za cyferki w podpisie? |
|
|
|
#3141 |
|
Wtajemniczenie
|
Amarcia wlasnie to o czym myslisz
|
#3142 |
|
Wtajemniczenie
|
że to nie rozmiar buta to sie domyślam...
cm czy kg? ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- czy tu juz nikogo nie ma? ide sobie
|
|
|
|
#3143 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
The_sania gratulacje dla Marcelka za 3 miechy
Lolka, co do smoczków się nie wypowiem, bo ja przy starszej nie używałam. Jeśli chodzi o niekapek to na pewno się może przydać do początkowej nauki picia z kubeczka. Miseczki są fajne, mam je, używam do tej pory. Łyżeczka wydaje mi się zbędna, myślę, że i tak będziesz sprawdzać sama temperaturę potraw. To jakoś tak odruchowo się robi. Anula, ja też nie bardzo w temacie, bo odkąd Maja się urodziła nigdzie w zasadzie nie chodzę, wcześniej to przeważnie knajpy na biznes centrum Ale myślę intensywnie. Aniu nie potrzebnie wpędzasz się w jakieś wyrzuty sumienia, daj sobie trochę luzu, odpocznij, zrelaksuj się- wizaż, a nie przejmuj się obiadem czy paznokciami ![]() Matall, wiem, że próbowałaś już kilku mlek, ale może warto sięgnąć po następne i może jakieś inne smoczki? Widzę, że już się wzięłaś za zdobywanie innych mlek, byś szybko trafiła na odpowiednie. za obroty zdolny chłopina![]() Cytat:
Łoj, też bym się stresowała, najważniejsze to nie przelewać złych emocji na dziecko bo będzie się bała Cytat:
Może jednak uda się odnaleźć autko. Trzymam kciuki. zagłosowano Cytat:
Głos oddany Cytat:
Bardzo dobrze, nie będziesz się martwić, że masz sprzątanie ograniać, a czas wykorzystasz na pewno bardzo efektywnie. Cytat:
Gratulacje dlaTymka. Śliczniasty Maciuś!!! Cytat:
Straszna tragedia, aż mi brak słów. Śliczne masz dzieciaki, a Martynki włoski cudne!!! Cytat:
Cytat:
za szczepienie będziemy się motywować na wątku, ja zaczynam od czwartku. Adaś mi zasnął bez kąpieli, dobrze, że mu pieluchę zmieniłam zanim zasnął. Poszłam myć Maję, a on w kimę uderzył, myślałam, że chwilę pośpi i się obudzi, a ten śpi już od 2 godzin i nic. Trudno rano go opukam ![]() Dziewczyny których dzieciakom ropiały/ropieją oczka, czy dostałyście jakąś maść na to? Byłyście u okulisty, czy pediatra Wam przepisywała? Adasiowi nadal oczko ropieje, przemywanie nic nie daje, kurcze nie chcę by miał przetykany kanalik
|
||||||||
|
|
|
#3144 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry
Kleik chyba zadziałał , bo Pepe obudził się o 4.55 Spałam 6 godzin w jednym kawałku i moje cyce to przeżyły![]() Muszę dokupić smoczki do naszych butelek tt. Poza wieloprzepływowym, jakie jeszcze powinnam mieć?? Kaszka?? Ewentualnie jakie jeszcze?? Wczoraj wieczorem kupiłam Pepe gąsienicę z Lamaze ![]() Pralka pierze, a ja jeszcze trochę pośpię ( przynajmniej spróbuję ). |
|
|
|
#3145 |
|
Zadomowienie
|
Paulizia, amarcia zaczynają się znowu seriale to zamiast siedzieć na kanapie będziemy kręcić, wczoraj motywacja mi minęła na chwilę ale nie dam się muszę się za siebie brać bo na zimę jak miś polarny obrosnę tłuszczem jak się nie ruszę. Widzę że anusia też chętna.
amarcia siorka twierdzi że widziała efekty jak stosowała teraz jak ją o to koło pytałam to powiedziała " jak już TY pytasz to nie ma bata zaczynam też kręcić z powrotem" podobno można na początku się siniaków nabawić ale ja mam jakiś pase neoprenowy to założe. Noc ok 19.50 zaczął się sen do 3,40 a potem już pobudki częstsze ale jest dobrze. Dziś mam dobry humor
|
#3146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja pospałam do 3 a potem do 7 ![]() takze zle nie ma, pije kawe i jem ciastko francuskie mimo mojego obżerania sie słodkosciami moja kuzynka stwierdziła ze scjudłam ![]() nawet sie nie wazyłam, ale czuje ze moja rozciagnieta skóra wraca do siebie nie moge zagłosowac na sebka wyskakuje mi taki czerwony napis ze mam spróboewac pózniej ![]() nie wiem czy to jest co 24 h czy po prostu raz dziennie? powiem wam ze jak bedziecie mi codziennie klikac to mam duza szanse
|
|
#3147 |
|
Zadomowienie
|
Grazin nie mogę na Sebulka zagłosować
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
![]() kurde o co chodzi? ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- przeczytaałam regulamin mozna jeden głos na 24h ![]() co troche utrudnia sprawe
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia z numerkami Straszna historia! Wydawało mi się, że takie rzeczy się w dzisiejszych czasach nie dzieją
Biedne maleństwa, zostały bez mamy ![]() amarcia, mamaopt ja polecam to z masażerem Siniaków nie miałam, ale talia się wyrzeźbiła, jak kiedyś codziennie kręciłam. Teraz muszę znów zacząć, tylko najpierw chcę Edzika nauczyć zasypiać wieczorem samemu, bo w dzień nie mam czasu kręcić ![]() A ja kupiłam Królika ![]() I jeszcze Krokodyla, Żabkę i Lwa Ale małż się zgodził Noc taka o, bo zasypialiśmy do 22, pobudka o 1 i 4 i 7. Pierdki w nocy męczyły, mnie gardło (nie mogę kaszleć, jak mały śpi, bo się budzi i musiałam chodzić do łazienki) i w ogóle się nie wyspałam
|
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli jak na razie bo nowym probiotyku nier ma poprawy? wychoidzic do łazienki kaszlec? OMG ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- no ale w sumie edzik na razie raz to dostsł ![]() tż chce dac dzis sebkowi dwie łyzeczki jabłka ze słoika dobry pomysł? on nie moze sie doczekac az bedzie go wreszcie sam mogl karmic
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

wybieram:
ciagle sie chciala bawic ale z kims..wielkie wycie na macie a jak tatus albo mamusia buzie pokazali to radosc nieziemska, a po kapieli myslalam ze z glodu mi cycka urwie

Malutka śliczna!
Dobranoc 
az brak mi słów wspułczuje
te kudełki takie ciemne 

caluja go po rekach! no k....wa mac! on te raczusie wklada do buziuchny to po co zostawiac mu zarazki_!

za szczepienie
za obroty zdolny chłopina