|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Cytat:
![]() ja sie teraz czuje ledwo zywa a co dopeiro za 3 miechy
|
|
|
|
|
#4232 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ogolnie to baba ktora robila mi to USg byla srednio uprzejma. Na poczatek jak przylozyla glowice do ekranu i widac bylo malucha to uslyszalam od niej tylko: "ciaza jest, dziecko jedno, serce bije" i tyle ![]() a potem "teraz bede w ciszy pobierac wymiary" i byla faktycznie bardzo cicho. Z dwoma przerwami. Raz kiedy powiedziala (krotko i oschle) ; "tu sa dwie dlonie, tu dwie stopy") a potem kiedy maluch nie chcial sie przekrecic to kazala mi machac tylkiem (doslownie) w gore i w dol przekrecac sie na boki i tez machac w gore i w dol. A ze tylek mialam na wierzchu to wyszlo ze machalam jej golym zadkiem przed twarza w pewnym momencie ![]() No i w sumie tak machala ta glowica od USG po moim brzuchu ze obraz ktory widzialam na ekranie ciagle i szybko sie zmienial. A ja mialam nadzieje ze zatrzyma te swoje lapska na chwile zebym mogla spokojnie spobie popatrzec na maluszka jak sie rusza itd... a tak to nie wiedzialam czy/jak male sie rusza czy nie bo obraz sie zmienial non stop. ![]() No ale... zacisnelam zeby. Badanie trwalo pol godziny.Najwazniejsze zeby odpowiedznie wymiary pobrala bo USG w sumie narzedziem diagnostycznym a nie dla mojej rozrywki.. Na koniec zaczela dane wklepywac do kompa i nie mowila nic. Wiec sie TZ pyta czy wszystk ok. A ona : „Zaraz to omowimy” Wiec ja zbladlam, TZ tez. Czekamy. Za 5 minut ona drukuje raport, wrecza nam go I mowi: „Wszytko w normie, 13 tydzien 0 dni. Dziekuje do widzenia” Co za baba!! ![]() Mam nadzieje ze za tydzien w tym drugim szpitalu bedzie milej... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja nic tam nie wiem jeszcze... Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
Zariah
jaka baba
|
|
|
|
#4234 |
|
Rozeznanie
|
o kurcze Zariah to rzeczywiście ekstra miło było, tym bardziej, że byłaś na płatnym badaniu, co za małpa
|
|
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
zariah co za babsko oslizgłe
mi sie kiedys trafiła taka miła pani przy usg piersi, prawie jakbym czytała o swojej wizycie |
|
|
|
#4236 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Jako, że wczoraj gin założył mi kartę ciąży to postanowiłam oficjalnie się do Was zapisać Bardzo się cieszę z ciąży, ale jestem bardzo ostrożna bo oprócz paskudnego PCOS to mam jeszcze chorobę Hashimoto a do tego jeszcze w styczniu moja pierwsza ciąża była biochemiczna. Póki co z objawów to tylko mega senność, wilczy głód co chwilę i bolesność piersi. Mam nadzieję, że mdłości i wymioty mnie ominą. |
|
|
|
#4237 |
|
Zadomowienie
|
Zariah no to ewidentnie nie trafilas na Jej dobry dzien
chyba,ze to tam standard. No nic tj mowisz, zaciskasz zeby i oby kolejnym razem trafila sie bardziej ludzka osoba. wiadomo,ze to niesamowite uczucie i czlowiek jest podekscytowany i chciałby jakiejs atencji, albo choc ciut zainteresowania tematem poza sucharskim" wszystko ok".
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
Zariah koszmarna baba
Mi lekarz wszystko tłumaczył na bieżąco, jak pobierał pomiary. Na koniec dał mi wydruk na którym wszystko jest dokładnie opisane. Podczas badania pokazywał mi narządy i od razu tłumaczył czy wszystko jest ok, jakie są wymiary itp |
|
|
|
#4239 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, ze baba na badaniu byla jaka byla... no ale w koncu najwazniejsze, ze wszystko w porzadku. A terminem porodu i przesunieciami to ty sie nie przejmuj. Tak i tak to jest tylko ogolna data, a w rzeczwistosci maga byc wahania +/- 2 tygodnie. No i baaaardzo zadko sie zdarza, ze porod nastepuje dokladnie w wyznaczonym dniu. A tez kazde dziecko inaczej sie rozwija i nawet przy donoszonej ciazy dzieci rodza sie mniejsze lub wieksze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja sama tez cierpie na Hashimoto... takze pamietaj o tym, zeby kontrolowac poziom tsh i jesli przyjmujesz jakis hormon, to bardzo mozliwe, ze trzeba bedzie zmieniac dawke ![]()
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam. Uff. Wszystko wskazuje ze jest ok. Dostałam jeszcz eleki, zwiekszyła mi dawke duphaston do 4 razy dziennie.(mialam 2razy) i dalej amm lezec. Dostałam jeszcze skierowanie na inne wyniki i w sobote na 9.30 na USG brzucha , bo moze dalej mam kamienie.
Ph dobre, plamien nie ma. Mowiła ze wrazie takiego bolu jesli po nospie przejdzie to znaczy z ee ok. A jesli nie przejdzie to mam jechac do szpitala o kazdej porze dnia i nocy. Przepisala mi tą mocniejsza nospe. Aspargin, i jeszcze jakies inne tabletki. Dała mi swoj numer telefonu i umawiac sie bedziemy wtedy an usg . Bo za 3 tyg mam miec.
|
#4241 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja numer d swojego gina mam .. ale to on sam do mnie zadzwonil jak bylam po operacji w stolycy a w ogoel to dziwnie bylam w aptece po buskopan i pani powiedziala ze nie ma no to ja mowie ze mam nudnosci ciazowe .. na co ona ze to kto pani przepisal ten buskopan przeciez on jest rozkuroczowy i dala mi rennie do ssania jak juz wyszlam to mialam ochote ja zapytac czy w takim razie rennie mi pomoze jak znowu zarzygam pol lazienki a tak jakos mi sie kojarzy ze wtedy ostro miesnie pracuja jak sa wymioty eeech jakas stara prukwa w tej aptece mnie obsluzyla musze isc posprzatac bo kot pod moja nieobecnosc znowu pawie gonil :/ |
|
|
|
|
#4243 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Dziewczeta
![]() nie pisalam, bo tyle musialam nadrabiac...macie tempo...nie powiem ...nie wyrzucajcie mnie z listy bede sie odzywac pomiedzy przerwami w spaniu![]() Zariah u mnie to taki troche zbieg okolicznosci, ale akurat tak sie zdarzylo, ze w UK jak bylam na prywatnych badaniach to spotykalam niezbyt milych lekarzy, w panstwowej sluzbie zdrowia z kolei ani razu nei trafilam na oschla osobe...to tylko z mojego doswiadczenia, ale oczywiscie nie mozna generalizowac. Jolkaaa mi pobrali 3 fiolki a probke z moczem tez zanioslam, bo wczesniej dostalam od poloznej, mocz na czczo, ale dzien wczesniej zadzwonilam i zapytalam czy pobieranie krwi tez na czczo - to powiedzieli ze nie - spokojnie moge zjesc sniadanie. Prince_polo dobrze ze wrocilas od lekarza i super ze dala Ci swoj nr, obys oczywiscie nie musiala go wykorzystywac. co do apetytu - to jem mniej niz przed ciaza, co 2 godz wlasciwie ale odrobine, sniadanie najgorzej wchodzi, niby jestem glodna a nie chce mi sie jesc. u mnie dochodza jeszcze te problemy z zoladkiem, pije siemie lniane i miete, wczoraj kupilam sobie activie - mam nadzieje ze nie ma w niej za duzo laktozy. pierwszy raz wczoraj nie mialam wzdec wieczorem...i ugotowalam super pyszna zupe....tzn dla mnie byla pyszna, TZ nie podzielal mojej fascynacji tym wyczynem kulinarnym nie moge uzywac pieprzu, wiec zupa byla typowo warzywna w smaku, zero przypraw...ale jak mi smakowala to moje waga mi nie tknela nic a nic, a to 11 tc.
|
|
|
|
#4244 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.U mnie dziś ból głowy, niechęć do wszystkiego... o 1:00 w nocy obudził mnie mąż oglądający filmy i włączyło mi się straszne ssanie na kapuśniak (gdybym go miała to pewnie opróżniłabym cały garnek). Jak to jest, że stale mam ochotę na coś czego nie mam w domu Pewnie gdybym miała zapas kapuśniaku, wymyśliłabym sobie grochową! Z nowszych obserwacji: Duphalac (syrop na zaparcia) mi nie służy. Owszem pomaga opróżnić jelita, ale czuję się po nim nadymana jak balon. Najgorsze z moich ostatnich przewinień to picie go wieczorem... Jedyne na co miałam potem ochotę to płakać. Nie mogłam spać, bo miałam wrażenie jakby ktoś napompował mi układ pokarmowy. Póki co odstawiłam ten syrop. Sięgnę po niego jak będzie potrzeba, ale jeśli już będę pić, to tylko rano. |
|
|
|
|
#4245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo podobno powoduje ona jakeis skurcze ktore sprzyjaja poronieniu
|
|
|
|
|
#4246 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Dzisiejsza noc dosc trudna. Przespana w pozyji polsiezacej, pol nocy mi swiszczalo na oskrzelach, druga polowe nocy mialam spokojna. Za to rano krew z nosa i krew swieza na papierze w wc, przystawilam lusterko bo juz stresa zalapalam i okazalo sie ze pekl mi naskorek tam obok a juz pomyslalam wiecie co... ![]() Dzis wizyta o 15:30. Mam nadzieje ze z dzidzia wszystko dobrze. Jak zwykle bardzo sie boje. Aha: dzis sie zwazylam. Waze 73,6 kg (przytylam juz 3,6 kg) ![]() Cytat:
Kurcze zrozumialabym zadyszke w koncowym etapie ciazy ale teraz ![]() Ale wczoraj to byla normalna dusznosc astmatyczna, zobaczymy co powie lekarz. malenstwo cudne ![]() a babka lekarka okropna. Cytat:
![]() no i trzymam kciuki oby wszystko dobrze bylo. Cytat:
![]() Cytat:
gratulacjeCytat:
Ciesze sie ze jest wszystko ok To teraz ladnie odpoczywaj.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-08-31 o 11:58 |
|||||
|
|
|
#4247 |
|
Wtajemniczenie
|
to musze poczytac o tej miecie, bo wczoraj rozmawialam z lekarzem przez telefon i powiedzial mi ze przepisze mi jakies mietowe kapsulki na wzdecia i zostawi w aptece. meiet wypilam tylko 2x, bo czytalam w necie ze w ciazy mozna.musze sie upewnic.
|
|
|
|
#4248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak a co z moczem to planuje kupić pojemnik i rano na czczo zrobić co trzeba i iść normalnie po śniadaniu do lekarza na krew, czy na krew też muszę być na czczo?? |
|
|
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
Na krew też na czczo!!
|
|
|
|
#4250 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
aaaa melisa ??? mozna pic melise ???? polecacie cos na skurcze bo mnie coslydka boli i boje sie ze jak nie tej to nastepnej nocy skurcz mnie chwyci a nie wiem czy ot tak moge sobie magnez wziasc ???!!! od kiedy zacyznacie brac tabletki witaminowe dla kobiet w ciayz ja skonczylam 12 tydizen i zstanawiam sie czy nie zacac brac np prenatal complex ?
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|||
|
|
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 fiolki aż ?? przecież ja tam padnę
|
|
|
|
|
#4252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...4,3354036.html tu juz jest dobitniej czyli miete mozna tylko nei za mocna |
|
|
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4254 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak jak wczesniej wspomnialam - zadzwonilam do przychodni i powiedzieli mi ze moge przyjsc po sniadaniu, co dla mnie bylo na reke bo o 9 bez sniadania to by dla mnie byla masakra. mozesz zadzwonic na wszelki wypadek i zapytac.
|
|
|
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- wode mineralna mozesz pic wg mnie
|
|
|
|
|
#4256 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem Jolkaa czy Tobie tez beda pobierac, mi wzieli na kilka rzeczy, na zbadanie grupy krwi tez. tez mi sie wydawalo ze zle bedzie ze mna, a nawet nie zauwazylam jak juz 3 fiolki byly pelne i zdziwilam sie ze juz...dobrze bedzie, wez ze soba wode na wszelki wypadek.
|
|
|
|
#4257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
magnez... teoretycznie tez mozna, ale najlepiej poradz sie lekarza a kompleksy witaminowe nie powinny raczej zaszkodzic ![]()
|
|
#4258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z krwia gorzej bo trzeba byc na czczo az do badania potem mozna cos wszamac- najgorzej przy krzywej cukrowej bo nie dosc ze na czczo, to trzeba wypic mega ohydna glukoze i potem powtorzyc badanie po 30 i 60 minut zalezy od tego jak gin sobie zażyczy czasem robi sie co 30 minut i w suie pobiera 4-5 razy krew...ale od czego to zalezy to nie wiem
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#4260 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okey dziękuję Ci bardzo ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
Ok dziękuję w razie w zadzwonie zapytam ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
Lekarz mnie pytał czy znam swoją grupe krwi ja powiedziałam mu, że znam a w dodatku mam gdzieś papierek bo kilka lat temu robiłam to w szpitalu więc mam nadzieję, że tego nie będę musiała robić ![]() Pamiętam jak jakiś czas temu ok. roku musiałam robić badanie krwi to mało nie padłam a to tylko jedna fiolka była
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.

nie jestem w stanie tego ogarnac
chodze bardziej zmeczona,jakies skurcze w lewej lydce od dwoch dni mnie mecza i ogolnie jakos tak nie mam humoru

Pamietaj ze zadne USG nie jest na 100% dokladne a lekarze nie sa az tak dokladnie zeby za kazdym razem dzidzie idealnie zmierzyc 

A ja mialam nadzieje ze zatrzyma te swoje lapska na chwile zebym mogla spokojnie spobie popatrzec na maluszka jak sie rusza itd... a tak to nie wiedzialam czy/jak male sie rusza czy nie bo obraz sie zmienial non stop.