Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-31, 15:57   #4321
agnes99
Zakorzenienie

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
wlasnie zadzwonilam do przychodni zapytac czy sa juz moje wyniki krwi i moczu, i sa - wszystko ok - ale ja musze zobaczyc - na slowo im nie wierze, na dniach podskocze tam.

wydaje mi sie ze w dzisiejszych czasach trudno aby wszystkie witaminy czerpac z pokarmow, no chyba ze wszystko swoje uprawiasz wlacznie ze zwierzetami.
ja np. nabialu nie moge, praktycznei wszystkiego nie moge - bo boli mnie zoladek - wiec witaminy musze brac tak czy inaczej.
a czy wiecie ze w USA ciezarnym nawet kurczaka nie pozwalaja jesc? tak przynajmniej miala moja szwagierka. bo sa takie naszpicowane hormonami.

w USA wszystko jest naszpikowane hormonami lub jest mocno zmodyfikowaną genetycznie żywnością
Stary 2011-08-31, 16:08   #4322
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
wlasnie zadzwonilam do przychodni zapytac czy sa juz moje wyniki krwi i moczu, i sa - wszystko ok - ale ja musze zobaczyc - na slowo im nie wierze, na dniach podskocze tam.

wydaje mi sie ze w dzisiejszych czasach trudno aby wszystkie witaminy czerpac z pokarmow, no chyba ze wszystko swoje uprawiasz wlacznie ze zwierzetami.
ja np. nabialu nie moge, praktycznei wszystkiego nie moge - bo boli mnie zoladek - wiec witaminy musze brac tak czy inaczej.
a czy wiecie ze w USA ciezarnym nawet kurczaka nie pozwalaja jesc? tak przynajmniej miala moja szwagierka. bo sa takie naszpicowane hormonami.
haha no jakbysmy miala patrzec co mamy jesc a co nie bo sa hormony to wiesz chyba hebrate bysmy mogly pic ;]albo sie przekwalifikowac i i chodowac zwierzyne i uprawiac pole ;]

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 16:34   #4323
Mravka
Zadomowienie

taa szczerze mowiac ja sie staram nie jesc fast foodowych rzeczy,perspektywa szprycowanego kurczaka nie zacheca. Jednak wiadomo jak to jest jak czasem najdzie ochota akurat na to co niezdrowe..Tj pisalyscie grunt to zachowac umiar, nikomu sie jeszcze nic nie stalo od zjedzenie jednego "czegos niezdrowego".

Wlasnie wcinam wyjatkowe dobre maliny,a o dziwo jeszcze wczoraj nie moglam na nie patrzec- kobieta zmienna jest.
Powiem Wam,ze nie chce zapeszac,ale juz DRUGI dzien zero wizyt z glowa w porcelanie. Widze swiatelko w tunelu.. oby to sie utrzymalo.

trzymam kciuki,zeby tez przeszlo tym ,które tak przeczołga co rano i wieczór- to całkiem rozbija i odbiera chęć działania.

Jeszcze tylko 9 dni i będe oglądała malucha 13tc..juz sie nie moge doczekać. Jak ogladam zdjecia Waszych Maluchów to tym bardziej bym chciała ,aby to bylo już. jak wszystko bedzie Ok to 10 planujemy oświecić reszte rodziny..znaczy sie wujków etc
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 16:36   #4324
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ide sie szykowac na wizytke.
Trzymajcie kciuki
powodzenia kochana

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 16:37   #4325
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
a ja nie mam kompletnie na nic checi
dostalam od meza rano kanapke z szynka i ogorkiem .. ledwo wmusilam
potem poszlam do sklepu zebralo mi sie na jagodzianki ale zanim doszlam do domu to juz mi ochota minela i wpychalam na sile
a na koniec ledwo wciagnelam serek homogenizowany
a teraz zmaze lecho .. nawet nei wiem jak smakuje .. takze wyjdzie jedna wielka improwizacja i za pewne opeirdolnik od tz ze albo za slone albo bez smaku
wiesz....jest jeszcze jedna opcja sam zacznie robic leczo (to taki moj sposób jak moje nie smakowało,bo było niedoprawione wg TZ)
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 16:44   #4326
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Jestem astmatyczka, leczylam sie od 3 roku zycia do 18 lat, choroba zostala wyciszona (bo astmy nie da sie wyleczyc zupelnie) ale dusznosci nie mialam od lat...pozostal mi tylko katar sienny w kazde lato i zatkany nos....
a tu dzis zle mi sie oddycha i zaczelam kaszlec co rozkrecilo dusznosc
juz mialam dzwonic do gina, ale zaczelam gleboko oddychac na balkonie i troche sie uspokoilo. Jeszcze mi swiszczy na oskrzelach ale jest lepiej.
Wyczytalam w necie ze w ciazy czesto astma sie odzywa, a po ciazy wraca do stanu sprzed ciazy, ale jutro na wizycie musze wspomniec lekarzowi o tym incydencie, zeby przepisal mi leki rozkurczowe na oskrzela, bo przeciez jak ja sie dusze i hiperwentyluje, to dzidzia tez nie ma zaciekawie
Wyczytalam tez ze czesciej astma sie odzywa u kobiet ktore nosza dziewczynke w lonie, ciekawe czy to prawda, no w sumie przy Filipie nie mialam zadnych dusznosci.

Czy ktoras z Was tez ma podobny problem??????
Na astmę leczyłam się podobnie jak ty, ale od lat nie miałam typowych objawów. Tylko jak mnie ktoś łaskocze to tracę oddech tzn. nie mogę nabrać powietrza. TŻ się już nauczył żeby tego nie robić. I często duszę się w nocy jak wilgotność powietrza spada poniżej 40% np. dziś w nocy (nawilżacz powietrza to mój drugi TŻ ) bo zostały mi przewrażliwione błony śluzowe ukł.oddechowego np. nie mogę stosować kropli do nosa przeciw katarom, bo jak wysuszy to się duszę.
Aguśkaa83 może to alergia na zarodniki grzybów, podobno ich stężenie w powietrzu jest w ostatnich dniach w Polsce krytyczne!

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
Witam ;] a ja mam pytanie do was - czy was czasem tak kluja rwa jajniki np przy kichnieciu albo przy zbyt szybkim zerwaniu sie z pozycji lezacej ?? no i boli was czasem kregoslup ?
Bardzo często w brzuchu czuję kłucie i lecę do WC sprawdzić czy krew nie leci. Ale na razie OK więc doszłam do wniosku że to mogą być jelita!
Normalnie jakiś skręt kiszek!!! Bo boli i kłuje jakbym miała kolkę (a miałam już 2 razy) a ból jest zwykle jakieś 3 godziny przed niespodziewanym acz oczekiwanym z wytęsknieniem wypróżnieniem. Ja też czuję ten ból jakby z przodu ale skoro ginek że wsio OK to zostają tylko jelita! I też boli podobnie przy kichnięciu nagłym wstaniu i kaszlnięciu - trzymam się zwykle wtedy za brzuch.
aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 17:01   #4327
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość

Ogolnie to baba ktora robila mi to USg byla srednio uprzejma.
Zariah przeczytałam ten opis i normalnie co za baba ehhh

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
tak właśnie wiem mam go gdzieś na strychu, czekam na TŻ aż wróci z pracy i mi ściągnie karton od razu włożę sobie w książeczke.
Jak jutro masz wizytę to od razu możesz sobie wziąć ten papier bo jak będą kartę ciąży zakładać to tam wpisują a na słowo to ci raczej nie wpiszą, jakąś podkładkę muszą mieć

A ja po wizycie Wszystko jest w najlepszym porządku, dzidzia moja ma 4 cm i wierzga nóżkami i rączkami jak szalona normalnie wariat mały Normalnie jestem w tychu paru centymetrach zakochana i od wizyty chodzę z nieustannym bananem na twarzy

Wszystko jest ok Następna wizyta dopiero za 4 tygodnie no ale jakoś wytrzymam No i odwieszony szlaban na seksik i na spacery i na dużo innych rzeczy Jestem dziś przeszczęśliwa Trzeba będzie to uczcić chyba z mężulkiem wieczorem jejejejeje

Aha mój termin porodu to 18 marca
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 17:05   #4328
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość

Jak jutro masz wizytę to od razu możesz sobie wziąć ten papier bo jak będą kartę ciąży zakładać to tam wpisują a na słowo to ci raczej nie wpiszą, jakąś podkładkę muszą mieć

jutro mam tylko badania ze skierowania i te płatne, a wizytę u lekarza mam we wtorek i wtedy mi założy kartę ciąży.

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 17:07   #4329
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
jutro mam tylko badania ze skierowania i te płatne, a wizytę u lekarza mam we wtorek i wtedy mi założy kartę ciąży.
aha no to źle zrozumiałam Tak to jest jak się po łebkach nadrabia
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 17:09   #4330
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
aha no to źle zrozumiałam Tak to jest jak się po łebkach nadrabia

ogólnie boję się jutrzejszego dnia przeżywam to strasznie..

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-08-31, 17:32   #4331
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
ogólnie boję się jutrzejszego dnia przeżywam to strasznie..
łącze sie - ja tez mam panike przed jutrem i dzis wieczorem przed snem na pewno melisa pojdzie w ruch bo nie zasne a dzieckiem w dzien zając sie trzeba !!

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2011-08-31, 17:35   #4332
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

u mnie jak na złość jutro od 8 do 15 ma nie być gazu
pobudka o 5:00 i tak cały dzień...na badanie pojadę na 8

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-08-31, 17:45   #4333
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
hej ja już po wizycie, miałam wykonaną przezierność karkową, wszystko w porządku, maluch ma 6 cm i serducho mu znów waliło z szybkością 158. Widziałam jedną rączkę bo drugiej nie chciał pokazać, dwie nóżki, oczy, nosek, uszy i żołądek no i serduszko.
Troche mnie jednak pani zmartwiła, bo wprowadziła zakaz współżycia, tłumaczyła że to przez to żeby kosmówka nie została przerwana bo dojdzie do krwawienia, a ona ma się w łożysko przekształcić. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam bo z tych nerwów co drugie słowo do mnie docierało Jak się człowiek nie zna i nie wie o co dokładnie biega to tak jest, musiałabym z kimś chodzić do dr kto mi zaś na spokojnie wszystko wytłumaczy
Do pracy jednak mogę chodzić, więc nie wiem czy się martwić tym co powiedziała z tą kosmówką czy nie narazie jakaś niespokojna jestem
To jakaś dziwna sprawa dla mnie? Skoro nic nie jest, wszystko oki (o ile dobrze zrozumiałam) to czemu zakaz współżycia? Skoro ciąża przebiega prawidłowo to nie powinno to to nic zagrażać

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość

Nie martw się. Mi też nie chce się jeść. Gin kazała mi jeść 5 razy dziennie a ja max 3 i to takie małe posiłki, że aż mi wstyd
aż tyle Ja też pochłaniam tylko 3 posiłki.
Odkąd się dowiedziałam to mąż każdym możliwym sposobem próbuje wepchnąć we mnie soczki, przecierki, owoce..Idziemy na spacer, wchodzę do sklepu sie pogapić na biżu (jak to kobitka) wychodzę a on do mnie (niebyło mnie 3 minuty) "kupiłem ci soczek multiwitamina" ...Ciągle przynosi mi jakieś owoce, soki ,soki przecierowe...Gdy wczoraj z łakomstwa kupiłam i porzarłam batonika mars to mąż miał do mnie wyrzut "że czemu nie kupiłam sobie arbuza albo inny owoc"
Nie samym owocem człowiek żyje
jak tak dalej będzie to rodzina się domyśli że jestem w ciąży po jego nadgorliwości...no jak nigdy

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
a mi mamusia ugotuje jak pojade za niewiele ponad 2 tygodnie taka im liste przygotowalam ze beda stac tydzien przy garach (mama, jej tz i moja babica) i mi gotowac a ja bede siedziec i jesc, jesc, jesc pierogi ruskie sa na pierwszym miejscu, jeszcze fasolka po bretonsku, zupka meksykanska, babcia ma mi ugotowa buraczki, knedle ze sliwkami, do tego jeszcze zamowilam sobie zupke kalafiorowa, koperkowa i botwinke mama zlapal sie za glowe, a mi ciagle przychodzi ochota na cos nowego ale juz sie nie odzywam
O... ale kochana mamusia
Może mnie adoptuje
Ja miałam taki "ciąg do żarcia" względnie nazywany "zachciankami" w 4 miesiącu ciaży z zosią...Od początku 4 miesiąca do 4,5m-ca.
Umiałam kupić sobie po pracy wielkiego loda albo batona i drożdżówkę i w trakcie jedzienia dzwonić do domu by mi podgrzali parówki ..Mogłabym lody z owocami zagryzać kiełbachą i popijać barszczykiem na raz

A jak kolega w pracy na 2 końcu korytarza jadł kanapkę z małosolnym to przez cały budynek ją czułam i koniecznie musiałam po pracy ogórkową sobie zrobić

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
dotarłam do domu wreszcie
mało brakowało a bym się przed teściową wygadała, że jestem w ciąży (a przypominam, że zależało mi aby powiadomić obie pary dziadków na raz)
byliśmy kupić na tę okazję coś w rodzaju prezentów i udało się tylko fasolki z napisami w empiku kupić ... dla babć
a teraz wreszcie mogę ubrać swoje super wygodne porteczki brzuszate
padam na ryjek ..nie dam wam chyba dis rady kompletnie
ja miewam dusznosci ale to tak np w jakimś sklepie (niby klima a jednak
dziś właśnie taki dzień był .. ledwo powłóczyłam nogami po tych sklepach.. i nie powiem czułam, że wszyscy się na mnie gapili jak na durnia ..różowe leginsy skórzana miniówka z rozpierdakiem i odstający bęben :/
zupełnie nie wiem jak mogłam się tak ubrać... ale nic innego w szafie nie moglam znalezc zeby mnie piło w brzuch

ooo a powiedzcie mi jak tam z waszym apetytem
rozumiem cię, ja w domu nosze rozciągnięte dresy i to takie które opadają na biodra by nie gnieść dzidzi (pewno jeszcze małej ale co tam).Chwilowo mieszkam z teściami a też nie chcę sie wygadać bo chcę razem równo im powiedzieć po 1 usg,więc widzicie że ma trudno..tylko że ja zawsze miałam lekko odstający okrągły brzuszek więc nic sie nie spodziewają.

ja mam normalny apetyt, nic więcej nic mniej (no ale to dopiero około5tydz wg mnie) tylko że więcej owoców jem, soków...I tradycyjnie mam ochotę ciągle na spagetti z pulpecikami (w 1 ciąży też ciągle o nich myślałam do 3 miesiąca)...I może bym nawet zmusiła się by więcej jeść ale...co chwile wszystko podchodzi mi do gardła albo mam je ściśnięte jakbym miała za chwile zwymiotować. To mi skutecznie chamuje apetyt

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 17:59   #4334
aaagga
Raczkowanie

Ja i tak pobiłam was wszystkie bo wczoraj poszłam do pracy w rozpiętych spodniach...
wstaję rano prasuję spodnie a już jestem spóźniona wciągam i nie ma szans na dopięcie
ubrałam tunikę, zasunęłam zamek do połowy i do pracy
i nikt nie zauważył (chyba)
aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 18:02   #4335
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość

Zapomniałam wam powiedzieć: na dzień dzisiejszy dzidzia jest dziewczynką Lekarz mi mówił, że niedługo mogę poczuć ruchy z racji swojej szczupłości
fajnie ze juz wiesz a ktory to tc? bo ja juz sie gubie
Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
dzień dobry
jak tak dalej pójdzie to wątek wytrzyma nie do końca tyg tylko do wieczora ewentualnie do jutra

śliczne macie zdjęcia maluchów, już widać człowieczków

Emigra według dr wychodzi mi 13.03 poród zobaczymy po usg więc badrdzo podobnie do ciebie
wczoraj mi mąż powiedział że chyba brzuch się trochę powiększył ale może mu się tylko wydaje
pora najwyższa zrobić fotkę

potrafi zaboleć przy szybszym ruchu, a macie takie uczucie jakby was ciągnęło że chwilami ciężko się wyprostować??

zaczyna mnie mdlić jak się robię głodna ale tak łagodnie ale zjeść zbyt dużo nie mogę, a jak mi podleci jakiś zapach to nie zjem

większość badań z krwi a jak chcesz badać mocz to wiadomo. oczywiście na czczo musisz być

zrobiłyście mi straszną ochotę na ruskie
no to moze bedziemy razem rodzic
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
wróciłam. Uff. Wszystko wskazuje ze jest ok. Dostałam jeszcz eleki, zwiekszyła mi dawke duphaston do 4 razy dziennie.(mialam 2razy) i dalej amm lezec. Dostałam jeszcze skierowanie na inne wyniki i w sobote na 9.30 na USG brzucha , bo moze dalej mam kamienie.

Ph dobre, plamien nie ma.
Mowiła ze wrazie takiego bolu jesli po nospie przejdzie to znaczy z ee ok. A jesli nie przejdzie to mam jechac do szpitala o kazdej porze dnia i nocy. Przepisala mi tą mocniejsza nospe. Aspargin, i jeszcze jakies inne tabletki.

Dała mi swoj numer telefonu wrazie wu. I za 2 tyg do kontroli do niej mi sie udało i umawiac sie bedziemy wtedy an usg . Bo za 3 tyg mam miec.
to lez i wypoczywaj
Cytat:

od kiedy zacyznacie brac tabletki witaminowe dla kobiet w ciayz ja skonczylam 12 tydizen i zstanawiam sie czy nie zacac brac np prenatal complex ?
Ja dostalam na pierwszej wizycie tabletki od gina i je biore caly czas
Cytat:
przecież jak pójdę na czczo to zemdleje im tam
ja nie robilam badan na czczo .... mialam pobierana krew po poludniu wiec ciezko by bylo wytrzymac... mysle ze jak nie masz badanego poziomu cukru z krwi czy obciazenia glukoza to mozesz zjesc normalnie sniadanie
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
melise jak najbardziej mozna

magnez... teoretycznie tez mozna, ale najlepiej poradz sie lekarza

a kompleksy witaminowe nie powinny raczej zaszkodzic
Ja biore magnez od poczatku razem z witaminami dla ciezarnych - lekarz powiedzial ze magnez jest niezbedny
Cytat:
Dziewczyny ide sie szykowac na wizytke.
Trzymajcie kciuki

Cytat:
czy wy tez znacie taka norme jeslo o magnez chodzi : 450mg tzn zeby nie przkeraczac tej dawki -powiem szczerze ze od 40 minut szukam dawki jaka jest bezpieczna i porzadana ze tak powiem
w ciazy potrzebne jest ok 350 mg magnezu i ja taka dawke przyjmuje. Juz kiedys pisalam, ze mi po kilku dniach branai mg przeszly bole brzucha.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 18:05   #4336
Aguśkaa83
Zakorzenienie

A wiec jestem po wizycie
Dziekuje za kciuki
Maly dzidzioczek (jak to moj maz nazwal) ma sie calkiem dobrze (raczki, nozki bylo widac, serducho tez walilo jak oszalale, a tak sie wiercil podczas badania ze lekarz sie smial )
Nadal jest o tydzien za maly, ale rosnie zdrowo i rozwija sie co widac na zdjeciu USG
Lekarz powiedzial, ze jesli za 3 tygodnie znow bedzie o tydzien za maly w stosunku do wieku ciazy, to przesuwamy tp o tydzien pozniej czyli z 19 marca na 26 marca
bardzo mozliwe ze do zaplodnienia doszlo tydzien pozniej i liczenie od dnia ostatniej@ jest juz niezgodne z wiekiem dzidziusia.
Doktor zbadal mi tez szyjke macicy, bo w poprzedniej ciazy mialam problem ze zbyt szybko skracaja sie szyjka i poki co jest wszystko okszyjka jest pozamykana na dwa spusty jak powinna i jej dlugosc tez jest ok!
Stworek potworek w brzusiu mierzy niecale 4 cm
No a na dusznosci dostalam lek wziewny w razie napadu wiec jestem spokojniejsza

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Jak dobrze mieć pielęgniarkę w swoim gronie
Aguśka tylko nie pobieraj od nas opłat za darmowe konsultacje
jako oplate bede pobierala buziaki i usciski
wiesz ja tez moge nie wiedziec wielu rzeczy ale co wiem i jestem pewna to zawsze sluze
Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Dostala antybiotyk i skierowanie na usg pluc ktore na szczescie wyszlo w normie. Antybiotyk na 7 dni i do kontroli. Kamien spad mi z serca ze to nie plucka
Kasienko przeoczylam ze malutka jest chora
Oj cale szczescie ze pluca czyste, bidulka musi sie meczyc.
Filip raz mial zapalenie oskrzeli oj umeczyl sie bardzo wtedy i my z nim.
Wycaluj niunie i niech zdrowieje. Antybiotyk na pewno pomoze.
Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
Na astmę leczyłam się podobnie jak ty
kochana spadlas mi z nieba
ciesze sie ze nie jestem sama z tym problemem...
wiesz co ja tez takich ostrych napadow dusznosci nie mialam od parunastu lat ale tez mam to samo co Ty jak mnie ktos rozsmieszy mocno i jak dlugo dlugo sie smieje to zaczyna mi swiszczec i nocki tez czasem miewam takie baaardzo rzadko ale bywaja ze wlasnie troszke mi poswiszczy, zawsze zastanawialam sie czy cos mocno pyli i skad to sie bierze...no ale teraz mi wytlumaczylas.
Ja mam nawilzacz powietrza wiec sobie bede teraz nawilzala powinno byc lepiej.
A odnosnie tych grzybow to by sie zgadzalo! Jestem na nie dosc mocno uczulona i teraz juz wiem skad nagle taki atak. Wiesz mi tak swiszczalo, swiszczalo i nagle zaczelam kaszlec i rozhustalo sie az zaczelo mocniej dusic. Kurcze my to mamy przechlapane.
mam nadzieje ze u Ciebie nie odezwie sie to cholerstwo.
Dzieki jeszcze raz za pomoc
Cytat:
A ja po wizycie Wszystko jest w najlepszym porządku, dzidzia moja ma 4 cm i wierzga nóżkami i rączkami jak szalona normalnie wariat mały Normalnie jestem w tychu paru centymetrach zakochana i od wizyty chodzę z nieustannym bananem na twarzy

Wszystko jest ok
no to wspaniale wiadomosci
u mnie tez dobrze ale o zakazy nie popytalam.
Mysle ze moj gin i tak by mi nie pozwolil, bo on dmucha na zimne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 310820111334.jpg (49,2 KB, 49 załadowań)
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-08-31 o 18:08
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 18:08   #4337
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

ja nie robilam badan na czczo .... mialam pobierana krew po poludniu wiec ciezko by bylo wytrzymac... mysle ze jak nie masz badanego poziomu cukru z krwi czy obciazenia glukoza to mozesz zjesc normalnie sniadanie

myślę, że śniadanie wezmę ze sobą i zjem po wszystkim tak będzie najlepiej na skierowaniu od lekarza jest napisane, że trzeba być na czczo

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-08-31, 18:12   #4338
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
Ja i tak pobiłam was wszystkie bo wczoraj poszłam do pracy w rozpiętych spodniach...
wstaję rano prasuję spodnie a już jestem spóźniona wciągam i nie ma szans na dopięcie
ubrałam tunikę, zasunęłam zamek do połowy i do pracy
i nikt nie zauważył (chyba)
nie przejmuj sie ja tez ostatnio jak byly te upaly a nie mialam zadnej ciazowej spodniczki, zalozylam taka normalna. Zasuwaka wlasnie tez do konca nie zasunelam, na to bluzka i heja
SZYMONEK

Stary 2011-08-31, 18:16   #4339
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
myślę, że śniadanie wezmę ze sobą i zjem po wszystkim tak będzie najlepiej na skierowaniu od lekarza jest napisane, że trzeba być na czczo
no chyba ze tak masz napisane to co innego, ja nie wiedzialam ze bede miala badanie krwi jak mialam wizyte a u mnie pobieraja wszystko na wizycie u gina i krew i siuski, wiec z zaskoczenia mnie wtedy wzieli ale czesto mam wizyty po poludniu wiec nie wymagaliby bycia na czczo tyle czasu. Za tydzien mam wizyte na 9.20 wyjatkowo
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 18:24   #4340
Joanna
Raczkowanie

GG do Joanna

Szkoda,ze nie moge udzielac sie na biezaco ale od rana do wieczora praktycznie jestem poza domem a wieczorami czesto jestem zbyt spiaca by aktywnie sie udzielac.Dzis mialam wizyte u lekarza 1 kontaktu (kolejna bo na poprzedniej kazali czekac 2 tyg gdyz bylo za wczesnie).W sumie to jestem zaskoczona,ze nie zrobili mi badania moczu,jakiegos ogolnego mierzenia,wazenia.Jedyne co,to wypelnila mi papier o skierowanie do szpitala i teraz mam czekac na list.
Joanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 18:28   #4341
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Capsta Pokaż wiadomość
Zgorzkniały babsztyl! Nie lubię ludzi, którzy bez emocji podchodzą do tego zawodu. Zupełnie jakby nie potrafiła sobie wyobrazić, że każda obserwacja USG wiąże się z wielkimi emocjami dla rodziców, że chcieliby dowiedzieć się możliwie jak najwięcej i choć chwilę popatrzeć na dzidziusia.
Kochana , jak pracujesz 30-ą godzinę z rzędu , masz świadomość dzieci pozostawionych pod opieką niani w domu i świadomość tego, że jutro też idziesz na dyżur, plus jeszcze przez telefon pokłóciłaś się z mężem, to masz prawo być zgorzkniałym babsztylem.
Zawód jak zawód. Lekarz to też człowiek i tak jak napisała koleżanka, USG nie jest dla naszej rozrywki. Jeśli ta sama osoba kiedyś, przez to że poświęca uwagę badaniu , a nie gadaniu , wykryje na USG coś niepokojącego i będzie w stanie szybko zareagować, wtedy ze zgorzkniałego babsztyla stanie się sumiennym lekarzem.

Smutne jest to ( a tak jest naprawdę) , że bardzo dobrzy lekarze , diagności, którzy są nieśmiali i niegadatliwi , rzadko zyskują sympatię pacjentów.

Oczywiście miło jest jak lekarz jest miły i się uśmiecha, ale ja zdecydowanie wolę , jak on dobrze wykonuje swoją pracę.

To takie moje obserwacje z pracy w szpitalu i z pacjentami.

Produkcję macie dziewczyny niesamowitą
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 18:29   #4342
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
A wiec jestem po wizycie
Dziekuje za kciuki
Maly dzidzioczek (jak to moj maz nazwal) ma sie calkiem dobrze (raczki, nozki bylo widac, serducho tez walilo jak oszalale, a tak sie wiercil podczas badania ze lekarz sie smial )
Nadal jest o tydzien za maly, ale rosnie zdrowo i rozwija sie co widac na zdjeciu USG
Lekarz powiedzial, ze jesli za 3 tygodnie znow bedzie o tydzien za maly w stosunku do wieku ciazy, to przesuwamy tp o tydzien pozniej czyli z 19 marca na 26 marca
bardzo mozliwe ze do zaplodnienia doszlo tydzien pozniej i liczenie od dnia ostatniej@ jest juz niezgodne z wiekiem dzidziusia.
Doktor zbadal mi tez szyjke macicy, bo w poprzedniej ciazy mialam problem ze zbyt szybko skracaja sie szyjka i poki co jest wszystko okszyjka jest pozamykana na dwa spusty jak powinna i jej dlugosc tez jest ok!
Stworek potworek w brzusiu mierzy niecale 4 cm
No a na dusznosci dostalam lek wziewny w razie napadu wiec jestem spokojniejsza
sliczny dzidziol, a ktory to tydzien? jestem bezczelna ale co tam miedzy nozkami widac? hehe

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 18:40   #4343
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Kochana , jak pracujesz 30-ą godzinę z rzędu , masz świadomość dzieci pozostawionych pod opieką niani w domu i świadomość tego, że jutro też idziesz na dyżur, plus jeszcze przez telefon pokłóciłaś się z mężem, to masz prawo być zgorzkniałym babsztylem.
Zgodze sie z Toba. Ja wprawdzie pracuje ciezko po 12 godz (nie po 30) ale na oddziale gdzie mam 3/4 pacjentow lezacych. Jestem zawsze mila, staram sie byc usmiechnieta i ogolnie taka opinie mam,ze pacjenci ciesza sie na moj widok, ale jak jestem po nieprzespanej nocy w domu bo syn mi nie spal bo chory i ide na dyzur gdzie cale 12 godz mam przechodzone i pod koneic dyzuru nie wiem jak sie nazywam, to rzeczywiscie ciezko jest sie usmiechac nawet na sile. Czasami czlowiek nie ma juz sily nawet sie usmiechnac taka jest prawda. Kazdy z nas jest tylko czlowiekiem, nie maszyna, mamy prawo byc zmeczeni, niewyspani, mozemy sie zle czuc, mamy @, mamy problemy w domu, itd. Wiadomo ze taka naburmuszona nie powinnam byc bo ludzie oczekuj ode mnie ciepla i ja staram sie im to dawac, ale jesli rzeczywiscie zle sie czuje, jestem po ciezkim dniu z synem i ide na nocke to juz pacjenci moi zauwazaja ze cos jest nie tak, pytaja czy zmeczona jestem, wiec nigdy sie na nich nie wyzywam, ale zawsze jestem z nimi szczera i mowie ze dzis jestem po ciezkim dniu czy nocy.
---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
sliczny dzidziol, a ktory to tydzien? jestem bezczelna ale co tam miedzy nozkami widac? hehe
dzieki kochana
tydzien wg OM niby 12 ale wg wieku dzidzi to 11 tc
a miedzy nozkami to juz moj maz zdiagnozowal ze to siusiaczek ale to nie nie tak jak myslicie
tak jest ten krzyzyk od tej kreski pomiarowej co mierzy sie CRL (czyli dlugosc od glowki do pupci) i ten krzyzyk akurat tam wyglada jak wiadomo co hihihihi
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-08-31 o 18:41
Stary 2011-08-31, 18:52   #4344
tikki85
Zakorzenienie

Aguśka jaki fajny dzidziol . Wygląda jakby miał siusiaka między nogami . Ale na początku narządy płciowe z tego co pamiętam wyglądają tak samo

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Widzę, że Dragusia też zauważyła ten szczegół

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
I wszystko się wyjaśniło
Stary 2011-08-31, 18:52   #4345
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:

w ciazy potrzebne jest ok 350 mg magnezu i ja taka dawke przyjmuje. Juz kiedys pisalam, ze mi po kilku dniach branai mg przeszly bole brzucha.
a jaka dawke masz magnezu i ile razy bierzesz na dobe ?

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2011-08-31, 19:02   #4346
anagat
Zadomowienie

Dzięki Aguśka za wpis, bo bałam się , że niepotrzebnie od serca napisałam.
Ja mam dokładnie tak samo. Na ogół lubię swoją pracę, lubię pacjentów. Z natury jestem gadatliwa i często się uśmiecham.
No i widzę wtedy, że pacjent odpowiada tym samym, szybciej zdobywa się zaufanie, łatwiej przełamać strach i niepewność.

Czasem jednak jest tak, że pracuję od rana, jest 18 ,a ja nie miałam jeszcze żadnej przerwy, w biegu po drodze z oddziału do oddziału złapałam kawałek suchego chleba i zżarłam w biegu, Pager dzwoni co 5 min. , ja nie wiem w co ręce wsadzić, mąż pisze mi sms-a że jest wkurzony , bo ja go ignoruję i nawet od rana nie raczyłam zadzwonić. Wtedy nie da rady się uśmiechać i wolę milczeć przy pacjencie niż wybuchnąć przy nim płaczem.

Ja wiem , że ciężko to sobie wyobrazić, ale takie są właśnie realia pracy lekarza. I z tego co wiem nie tylko w Irlandii, gdzie pracuję, ale w Polsce też.

Pamiętam jak kiedyś na dyżurze takim właśnie tragicznym rozbeczałam się przy pacjencie, któremu pobierałam krew.. bo on uprzejmie mnie zapytał, jak się czuję i że chyba powinnam sobie odpocząć, bo na zmęczoną wyglądam...
Tak więc- lekarz to też człowiek.

Kurcze ale zazdroszczę Wam tych już -nastu tygodni
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 19:13   #4347
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

ja dzis mocz oddalam do badania za tydzień usg i wizyta juz sie doczekać nie mogę
Stary 2011-08-31, 19:19   #4348
Dragusia88
Zakorzenienie

macie cos takiego z lewej lub prawej strony brzucha takie jakby uczucie rozciagania, sama nie wiem. z prawej strony czasami mam takie uczucie i nie wiem co to, kurcze, chyba to nie ciąża pozamaciczna bo wtedy by bardzo brzuch bolal nie? w piatek ide do ginka ale bez usg, czy na zwyklym badaniu idzie sprawdzic ze dobrze sie zagniezdzilo i ze jest ok?

Stary 2011-08-31, 19:24   #4349
Flowerbombka
Zadomowienie

Dziękuję dziewczyny za miłe przyjęcie mnie do waszego grona
O ciąży wiem juz jakies 2 tygodnie ale czekałam na usg i potwierdzenie. Może inne kwietnióweczki tez czekają.

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

ja sama tez cierpie na Hashimoto... takze pamietaj o tym, zeby kontrolowac poziom tsh i jesli przyjmujesz jakis hormon, to bardzo mozliwe, ze trzeba bedzie zmieniac dawke
Biorę Euthyrox 37,5 na zmianę z 50 dopiero od jakiegoś tygodnia.
Wcześniej mój lekarz twierdzil że nie trzeba skoro TSH, FT3 i FT4 mam w normie. Jak tylko dowiedziałam się o ciąży zrobiłam badania - TSH wyszło 3 i szybko pognałam do innej lekarki.

Cytat:
Jesli chodzi o Prenatal kazdy jest dostoswany do wieku ciazy...ja np teraz lykam prenatal complex.
Masz po nim jakieś skutki uboczne?
Ja dzisiaj go kupiłam, z przykazania lekarza żeby brać. A niestety to jedyny, który mogę brać gdyż mam problemy z łykaniem tabletek a te mają formę kapsułek, które można rozczapirzyć i połknąć to ze środka.

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
Flowerbombka, gucia- ja też mam hashimoto, tak więc witajcie w klubie moja endo zwiększyła mi dawkę hormonów i dodatkowo kazała łykać jod. mam nadzieję, że te wstrętne choróbsko nie będzie miała wplywu na nasze Maluszki...
O rany, ile osób z tą chorobą. Jedni mówią że absolutnie nie możemy jodu, drudzy że lepiej brać dla dobra dziecka.

Cytat:
test obciążenia glukozą
dla mnie to bylo niefajne przezycie, bo musisz byc na czczo, pobieraja Ci krew, potem wypija sie czysta glukoze, ktora jest oblesnie slodka ze az muli i po godzinie chyba pobiera sie znow krew.
Ja na badaniach hormonalnych w szpitalu niestety nie dałam rady wypić tego świństwa do końca, tylko pół kubeczka i wyszły mi kiepskie wyniki.
Teraz ponoć w niektórych gabinetach dopuszcza się wciśnięcie cytryny i jest całkiem do wypicia.

Aguśka super że wszystko na swoim miejscu u Twojego skarba. Śliczna fotka.

Ja dziś jestem wykończona po ciężkich 8 godzinach w pracy. Jutro początek roku szkolnego, a ja pracuje w przedszkolu z ponad 200 dzieci.
Mnóstwo papierkowej roboty i rodziców z milionem pytań
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-31, 19:26   #4350
Dragusia88
Zakorzenienie

znalazlam cos takiego ze może mam torbiel po prawej stronie i mi uciska, eh...ma ktos wiadomosci na ten temat?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości